Hirdetés
- iPhone topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Yettel topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tóniszomszéd
csendes tag
Miért pont neki higgyem el?

Egyébként tényleg érdekel a miértje, mert a szerverem építèsekor kicsit nézelődtem, hogy mit érdemes és rootfs-nek használni, ami lejött a találatokból, hogy elsősorban ext4, utána btrfs, bár ez némileg lassú, esetleg zfs, de érdemes várni vele, mert még friss darabnak számít linuxon. ReiserFS-t úgy vettem észre, annyira nem.
Valami dereng, hogy egy kört már futottam vele, és akkor is kiderült, hogy csak arra nem jó, amire én használnám, de ő azt írta, hogy egyáltalán ne...Többieknek: NEM backup megoldást keresek, azzal boldogulok. Olyan eszköz kellene, amivel egy restore-nál gyorsabban és kisebb adatvesztéssel fel tudom éleszteni a rendszeremet, ha tönkreteszi akár egy update, akár egy félresikerült átkonfigurálás. Pl. ha GUI tool segítségével konfigurálok valamit és nem tudom, milyen fájlokat piszkál. Ezért mertem említeni a system restore-t Windows-on, ami ha nem is 100%-ban, de kb. ezt tudja.
Nem akarok óránként hagyományos értelemben vett mentést futtatni, csak azt nem látom, hogy az lvm/fájlrendszer snapshotok alkalmasak lennének ilyesmire.Az egész meg onnan indult, hogy vannak olyan grafikus eszközök, amikről már nem tudom, hány helyen rondítanak a rendszerbe, nem is érdekel igazán, mert használni akarom a gépet, nem bitről bitre ismerni.
Például az nvidia konfiguráló programja okozott most kellemetlen meglepetést, karöltve a grub konfiggal.
Váltottam az integrált vga-ra, reboot, grub nem áll meg a menüben, ezért nem tudom letiltani a GUI indítást. Rendszer ssd-ről villámgyorsan indulna, de az X valami bugba szalad és nem tud elindulni, helyette telefossa a konzolokat a hibaüzenetekkel, végtelen ciklusban, emiatt bejelentkezni is alig lehet, nemhogy konfig fájlokon matatni. Végül találtam "megoldást": belépés, sudo -i után sysctl kernel.printk="0 0 0 0" után elhallgatott és rendbe tudtam tenni a grubot is és az X-t is, de ez szerencsés eset volt. Láttam ennél rondábbat is, nem örülnék, ha egy ilyen miatt egy komplett rendszert vissza kellene másolni legközelebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB 100%(1év Garancia)
- Használt, karcmentes Google Pixel 9 Pro Fold Obsidian színben, 256 GB tárhellyel és 6 hónap garanciá
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Kolink VOID ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs