Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Szerintem semennyire sem igaz.
A hangkezelés némileg eltér. Az ALSA hangrendszer felméri, milyen kártyád van, és ennek megfelelően különböző lehetőségeket ad. Az én SBLive-em pl. max. 4.1-es kimenetet tud. Ezért az ALSA sztereó, quad, 4.1-es kimeneteket ad - az, hogy melyiket használod, a Te dolgod. (Illetve a programé.) Az mplayert használom, jelenleg 5.1-es hangot is lazán le tudok játszani, illetve, ha sztereó az anyag, tükrözöm a frontot a rearre.
Linux alatt alapban sokkal kisebb a latency, vagyis a hangkártya késleltetése, ezért talán alkalmasabb lehet hangvágásra. (Ezt Windows alatt SB-kártyákhoz csak más, nem hivatalos driverrel tudod megcsinálni, az alap sblive/audigy driver katasztrofális.)
Video/hanglejátszás terén szerintem magasan veri a Windows-t. Az mplayer magáért beszél, szinte mindent lejátszik, rettentő sok mindent állíthatsz rajta. Képes pl. a DVD-k beégetett feliratait is nagyobbra venni, élsimítással. (Hasznos, ha nagyobb monitoron filmezel, ekkor ugyanis a feliratok olvashatatlanul kicsik lennének.)
Zenére én a KDE-s amarok-ot használom, ami MINDENT lejátszik, aminek hangja van. Mellékesen letölti a számok szövegét, az előadó adatait, meg még egy rakás finomság.
Szerkesztést nem próbáltam (gyenge hozzá a gépem), de létezik többcsatornás zenevágó, illetve van 3-4 komolyabb videoszerkesztő is.
Valamint létezik a tvtime nevű tv-néző program, aminél nem láttam még jobbat.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motoros topic
- Elektromos autók - motorok
- Lexus, Toyota topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest