Hirdetés
- Aranyérmes szelfimóddal érkezett egy gyönyörű flipes telefon
- Fotókon a Samsung Galaxy A57
- A Samsung is leszámol a 128 GB-os tárhellyel a Galaxy S26-ban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Szerintem semennyire sem igaz.
A hangkezelés némileg eltér. Az ALSA hangrendszer felméri, milyen kártyád van, és ennek megfelelően különböző lehetőségeket ad. Az én SBLive-em pl. max. 4.1-es kimenetet tud. Ezért az ALSA sztereó, quad, 4.1-es kimeneteket ad - az, hogy melyiket használod, a Te dolgod. (Illetve a programé.) Az mplayert használom, jelenleg 5.1-es hangot is lazán le tudok játszani, illetve, ha sztereó az anyag, tükrözöm a frontot a rearre.
Linux alatt alapban sokkal kisebb a latency, vagyis a hangkártya késleltetése, ezért talán alkalmasabb lehet hangvágásra. (Ezt Windows alatt SB-kártyákhoz csak más, nem hivatalos driverrel tudod megcsinálni, az alap sblive/audigy driver katasztrofális.)
Video/hanglejátszás terén szerintem magasan veri a Windows-t. Az mplayer magáért beszél, szinte mindent lejátszik, rettentő sok mindent állíthatsz rajta. Képes pl. a DVD-k beégetett feliratait is nagyobbra venni, élsimítással. (Hasznos, ha nagyobb monitoron filmezel, ekkor ugyanis a feliratok olvashatatlanul kicsik lennének.)
Zenére én a KDE-s amarok-ot használom, ami MINDENT lejátszik, aminek hangja van. Mellékesen letölti a számok szövegét, az előadó adatait, meg még egy rakás finomság.
Szerkesztést nem próbáltam (gyenge hozzá a gépem), de létezik többcsatornás zenevágó, illetve van 3-4 komolyabb videoszerkesztő is.
Valamint létezik a tvtime nevű tv-néző program, aminél nem láttam még jobbat.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- Aranyérmes szelfimóddal érkezett egy gyönyörű flipes telefon
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Jövedelem
- Arc Raiders
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotókon a Samsung Galaxy A57
- Xbox Series X|S
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest