-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HagaNRG
őstag
"érdemes-e most beruházni egy méretben kisebb (49"), de UHD TV-re vagy inkább még egy nagyobb (55") FHD TV a jó választás."
Szerintem senki sem fog vitatkozni velem abban, hogy ilyen költségvetésből és méretekből a nagyobbik, FullHD megoldással jársz sokkal-sokkal jobban.
Én úgy voltam vele, hogy bár az ember ilyen dolgokat általában hosszabb távra vesz, fölösleges, szomszédvakító, de nekem még évekig kihasználatlan, elméleti minőségjavulásért (ami a gyakorlatban minőségromlást jelent normális forrás hiányában), nem fogok plusz pénzeket kiadni.Amíg a FullHD tartalom bármikor rendelkezésre áll (és ez is csak akkor, ha Blu Ray-ezik és HD filmezik az ember kizárólag), addig nem érdekel, hogy milyen szép UHD demok futnak a MM-ben kiállított TV_ken.
Mire lesz rendes UHD tartalom (és az sem jövő karácsony lesz), addigra a komolyabb tudású és komolyabb panellel szerelt TV-k ára lesz olyan alacsony, hogy nem túl nagy ráfizetéssel lehessen majd újabbra cserélni az aktuális TV-t.
Így azt javaslom, hogy 250-ért válassz valamilyen sima FHD-s TV-t. És igazából még ebből az árkategóriából sem fogod tudni az igazán komoly és minőségi panellel fölszerelt verziókat megvenni, mert a 250k az kb. az 50"-es jóképű TV-knek a mai ára.
De az is tény, hogy 250-ből a legolcsóbb, leggagyibb UHD-t lehet csak megkapni, ami még ráadásul annyival kisebb is lesz az 55"-ös FHD-hez képest, hogy semmiféle minőségbeli javulást nem fogsz rajta látni, még akkor sem, ha lenne hozzá filmed és még esetleg lejátszód is. (mostanában azért elkezdtek csöpörögni elég rendesen a kölcsönzőkbe az UHD filmek, kérdés, hogy van-e mindenkinek elegendő tárhely a 100 GB körüli filmekhez)
Remélem, tudtam segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Bittorrent topik
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Gumi és felni topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest