Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HagaNRG

őstag

válasz Salak #31267 üzenetére

"érdemes-e most beruházni egy méretben kisebb (49"), de UHD TV-re vagy inkább még egy nagyobb (55") FHD TV a jó választás."

Szerintem senki sem fog vitatkozni velem abban, hogy ilyen költségvetésből és méretekből a nagyobbik, FullHD megoldással jársz sokkal-sokkal jobban.
    Én úgy voltam vele, hogy bár az ember ilyen dolgokat általában hosszabb távra vesz, fölösleges, szomszédvakító, de nekem még évekig kihasználatlan, elméleti minőségjavulásért (ami a gyakorlatban minőségromlást jelent normális forrás hiányában), nem fogok plusz pénzeket kiadni.

Amíg a FullHD tartalom bármikor rendelkezésre áll (és ez is csak akkor, ha Blu Ray-ezik és HD filmezik az ember kizárólag), addig nem érdekel, hogy milyen szép UHD demok futnak a MM-ben kiállított TV_ken.

Mire lesz rendes UHD tartalom (és az sem jövő karácsony lesz), addigra a komolyabb tudású és komolyabb panellel szerelt TV-k ára lesz olyan alacsony, hogy nem túl nagy ráfizetéssel lehessen majd újabbra cserélni az aktuális TV-t.

Így azt javaslom, hogy 250-ért válassz valamilyen sima FHD-s TV-t. És igazából még ebből az árkategóriából sem fogod tudni az igazán komoly és minőségi panellel fölszerelt verziókat megvenni, mert a 250k az kb. az 50"-es jóképű TV-knek a mai ára.

De az is tény, hogy 250-ből a legolcsóbb, leggagyibb UHD-t lehet csak megkapni, ami még ráadásul annyival kisebb is lesz az 55"-ös FHD-hez képest, hogy semmiféle minőségbeli javulást nem fogsz rajta látni, még akkor sem, ha lenne hozzá filmed és még esetleg lejátszód is. (mostanában azért elkezdtek csöpörögni elég rendesen a kölcsönzőkbe az UHD filmek, kérdés, hogy van-e mindenkinek elegendő tárhely a 100 GB körüli filmekhez)

Remélem, tudtam segíteni!

Új hozzászólás Aktív témák