- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nismoka
addikt
válasz
blakey #10321 üzenetére
A KDL50W685 ami passziv 3D, de az sem IPS ha hiszed ha nem!
Mindegyik W6 VA panel! Én nem innen tudom amit tudok de itt is irják hogy a W6 VA paneles ha nekem nem hiszel! [link] Igen a W685-re én is azt hittem hogy IPS amíg alaposan le nem teszteltem és bizony az is VA paneles!
-
Yany
addikt
Lehet, hogy el vagyok tévedve, de nekem pont kritikus a smart része: szinte sosem nézek TV-t, csak DLNA, NAS, mobilos dolgok lennének a fontosak... és a képminőség. A Youtube is lényeges szempont nekem és az is, hogy minél kevesebb távirányítóm legyen, vagyis CI kártya bele, se beltéri, se külön smart-osító kütyü, se semmi. Nekem a pixelhegyezésnél picit fontosabb (de tényleg) az, hogy a mindennapi kényelmemet szolgálja. Ezzel együtt is érdekel azoknak az embereknek a szempontrendszere, akik Sony és társait keresik másfélszeres, 2x áron, nekem is fontos, hogy megértsem őket. Csupán nekem lehet, hogy más a fontos.
Egy monitornál speciel pont a minőség a fontos nekem. Ha a feature-gazdag TV-k felháborítóan rossz minőségűek lennének, akkor persze másképp látnám én is, de simán megütik az általam igényelt minimumot, ahogy eddig néztem. De majd megnézek egy Sony/Toshiba cuccost is élőben.
-
törölt tag
Hosszú évek alatt tesztelt,
kitapasztalt módszerem csík és foltmentes tisztításra. Mikrószálas kendővel portélés, mikroszálas kendő benedvesítése és erre fújok némi spec képernyőtisztító löttyöt. Így együtt nem hagynak foltot, ellentétben azzal, ha ezeket a tisztító folyadékokat közvetlenül használom.
-
tobias88888
őstag
"A passzív is tud "bd50es 3d-t", nem ez a különbség hanem, hogy a passzív minden Full HD 3D esetén felezi a a felbontást" - tehát nem tud, mivel felezi. Ráadásul én úgy tudom, hogy az áthallás pont a passzívnál van, mert nem rendesen szűri ki a szemüveg sokszor a képet. Nekem aktív van és nincs áthallás egyáltalán
-
Benzoldog
tag
Köszönöm a részletes válaszod, egyébként már kérdeztük a szervízt telefonon és ők is a hőhatásra gyanakodtak. Még meggondolom, hogy beadjam-e szervízbe, hisz lehet, hogy ott sem tudják ezt végleg megszüntetni. Arra voltam egyébként kíváncsi, hogy ezek szerint mindenhol előfordul csak valaki észreveszi valaki nem.
-
Benzoldog
tag
A hátlap belsejéből jön a pattogó hang és bekapcsolás után kb. 1 órán át hallható, illetve kikapcsolás után is ennyi ideig. Én is hőtágulásra gondolok, csak szerinted ezt szervízben tudnák esetleg orvosolni?
Lehet, hogy estleg az a baj, hogy slim (vékony) ledes és fém hátlapja van?
-
Ildikó91
újonc
A keret szerencsére megvan. Ugyanis eddig SONY ra voltunk rá fókuszálva. Viszont így olvasgatás után nem biztos, hogy egy SONY felirat nekünk megér 60.000ft ot. Mikor lehetne az akár Samsung is. Nagyon úgy érzem, hogy azt a feliratot kell megfizetni
.
+ most jött a hideg zuhany hogy múlthéten 220.000ft volt a SONY. Most pedig 230 -
törölt tag
Jó áron vetted, nem láttam sajnos élőben, de az idei 7x tervben van szemrevételezésre.
F7x: Ha minden igaz 40 felett PSA van benne, mint a W9-ben.
Süvi: Sok jobb LCD tévét a megjelölt árkategóriában nem nagyon kapsz. Ami minőségben előrelépés: F8000 és Sony W9, másik oldalról pedig a Pana GT60, amit ha többségében BD tartalommal etetnél, egyértelműen ajánlanék, ráadásul árban 46F7000=50GT60.
(#8563) zol71
Tipikus IPS LCD, annak előnyeivel és hátrányaival. Az LG és Samu 6x-eknél szvsz jobb mozgásmegjelenítéssel, nekem egyik kedvenc abszolút középkat típusom.
-
Süvi
őstag
Ráadásul nekünk a napi tv adás nézés is legalább 2500Lumen mellett történne, mert közben emaileket és Kindle-t olvasunk.
Ezért kezdtem el nézelődni LED felé, de ha már pénzt kiadok nem szeretném a leggyengébbet, hátha filmet is néznénk.
A samsung ue46f7000-ról olvastam most jókat, csak nem találtam meg, hogy milyen Panel van bene.Köszönöm
-
törölt tag
Ezért szoktam hozzábiggyeszteni a hozzászólásomhoz, hogy mért kontraszt és mért fekete, hisze előbbit a többség észre sem veszi, a fekete pedig nagyban környezeti tényezőktől függ.
Egyébként az előző hozzászólásodban taglalt LCD utálatot nagyban elősegíti, hogy semmi tapasztalatuk nincs. Abból ítélhetnek, amit a bevásárlóközpontokban, vagy nagymaminál látnak, szénné lőtt kontraszt, vagy dinamikus, emelt háttérfény, magas Motion x, és egyéb eszement beállítások. Ma már a legtöbb LCD színhelyesre kalibrálható, nem szenved ilyen hátrányt plazmákkal szemben.
Mozgásmegjelenítés volt kulcskérdés. Szándékosan írtam, hogy volt, hiszen idén megjelent néhány magasabb kategóriás típus, ami plazmát megszégyenítően jó. Sikerült fekete kockákkal, háttérfény villogtatással jó eredményt elérni, alacsonyabb (finomabb) interpoláló technológiát kidolgozni, melyek együttműködve képesek természetesen növelni a 300 soros mkfelbontást. Biztos vagyok benne, hogy lassan lecsurog majd a középkategóriába. Odáig merészkedek, hogy a w9 - de még említhetnék-, már felülmúlja az ST60-at mozgásmegjelenítésben. Azért az ST60-at, mert a G30 mellett nézve az új ST közelebb áll az LCD-khez, mint a plazmákhoz. Elképesztően darabos (túl jól látható 24p judder, természetesen plazma viszonylatban), bekapcsolt IFC-vel pedig többet hibázik, mint egy középkat LCD. A GT-nél nem láttam hasonló problémát, tavalyi ST50-nél sem.
Mozis szemmel a feketével nincs mit tenni, ott agyonverik az LCD-ket, ahogy ár/értékben is. Film és mozikedvelők egész biztosan jobban járnak plazmával, azonos összegből minőségibb megjelenítőt kapnak. Abban is egyetértek veled, hogy "ott" bagatellizálnak bizonyos problémákat, LCD viszonylatban pedig felnagyítják, néhol viccesen (fájdalmasan) eltúlozva.
-
Tomi7887
aktív tag
-
Tomi7887
aktív tag
Ok, viszont nem tud mondjuk egy r471 annyival kevesebbet (bár csak usb videózás + tv-zésre használnánk) mint mondjuk egy w650? Sajna annyira nem értek ezekhez.
Nem lehet hogy gyengébb minőségű annyival és hamarabb megadja magát? Bocs, ha hülyeségeket kérdeznék, de sajna nemigen van tapasztalatom LCD-kben
.
-
lorinser
senior tag
"A Philips nevet Amerikában a Funai birokolja, ez gondolom mindent elmond.
Másik irányt választott a Philips, számára ez veszteséges volt."na akkor ennek nézz utána még 1x mert nagyon nem így van....
"Funai is the OEM manufacturer providing assembled televisions and video players/recorders to major corporations such as Sharp, Toshiba, Denon, and others."
Az EISA-val pedig arra céloztam, hogy nem csak a vásárlók de még a szakma sem értékeli a Toshiba-at. Pedig ők kicsivel több készülékkel találkoznak mint mi együttvéve.
-
Teasüti
nagyúr
Samsung csak elmegy?
Tudnál mutatni F6400-nál jobbat 40"-ban 150k áron?
(Ami legalább tudja mindezt tételesen, de vmiben jobb - képminőség, képi teljesítmény, hang, csatlakozók, input lag, smart, 3D, wifi, tökömtudjamégmi)
Csak mert ezt szemeltem ki jelenleg és nem ismerek jobb alternatívát.Én inkább úgy vettem észre eddigi rövid tájékozódásom alapján, hogy 100-150k között a Samuk a jó választások.
-
lorinser
senior tag
Rendben, lelked rajta. A tapasztaltak alapján az biztos, hogy Toshiba TV-t én senkinek javasolni nem fogok. Tartom én is magam ahhoz, hogy egy Toshiba-t nem lehet egy napon említeni sem a Philips-el sem pedig a Sony-val. A másik pedig az, hogy a Toshiba név nem cseng jól pl. az EISA köreiben sem. Konkrétan talán csak 1x kapott valamit az 55ZL2 miatt. A Philips hányszor is?
Egész pontosan az történt, hogy a Philips eladta a TV üzletág 70%-át, a Philips-nél maradt 30%. A fejlesztés maradt hollandiában, holland mérnökökkel, a gyártás is ugyan ott történik mint előtte. Tehát gyakorlatilag semmi nem változott.
Amúgy pedig a Rolls, a Bentley, a Mini sem angol tulajdon már és a Volvo sem a svédeké. Látni ezt az autóikon? Nem.
-
Teasüti
nagyúr
Ezt a szappanopera vs mozihatást a mai napig nem értem.
60 fps-re interpolálva nézek filmeket, és inkább legyen benne némi képi hiba de folyamatos mozgással, mint hogy akadozzon. (Kandencia helyesség mondjuk más tészta 3:2-es pulldown esetén.)
Én is tv vásárlás előtt állok, nézelődtem már MM-ben és kikapcsolva az interpolációt bizony gyors svenkelés/rövid záridő sem kell, hogy kiszúrjam a darabos mozgást. -
lorinser
senior tag
Huzamosabb ideig néztem Toshiba TV-t. Nem ajánlom senkinek: sem a kép nem jó, sem a hang. Bármit csináltam vele, borzalmas minőségű volt a kép. A típusát már nem tudom az elszenvedett poszttraumás stressz miatt, de nem a legolcsóbb típus volt.
Szerintem a Toshiba semmilyen formában nem említhető egy lapon a Sony-val, Philips-el. -
törölt tag
-
.:Kristian:.
addikt
Még a 40"-tól sem zárkóznék el, de azt nem találtam a pénztárcámnak megfelelőt. Böngészés, facebook, youtube. Elsősorban ezekre használnám a smart részét, meg ugye ott vannak a jópofa játékok. Heti 1-2 3d-s filmet is megnéznénk rajta. Mindenképp megnézem élőben mielőtt megvenném.
-
Sznómen
tag
Egyébként is ha a passzív felezi, akkor az aktív meg villogtat, azaz 3D esetén feleződik a HZ plusz ha aktívot oldalra biccentett fejjel nézed, sötétedik a kép, rgo csak egyenes fejjel nézheted
.
Mindenhol van pro és kontraJómagam passzívra szavazok. Egyébként a megfelelő a távolság és a szög esetén "megközelítőleg" fhd a kép az agyunk becsapása miatt. Ami 32" ban jó vétel lehet: ha nem akarsz nagy extrát, akkor 32LA620, ha már kicsit vágysz rá, akkor 32LA660.
-
Dave567
addikt
Nekem ez is bámulatos volt!!!
De amúgy igazad van !!Blakey :Attól, hogy aktív szemüveges még nem garancia rá, hogy tutira FHD 3D, elég sok ellenpélda is van, viszont tény, hogy egyelőre csak az aktív lehet FHD 3D.
De itt viszont nincsenek vízszintes sorok, ha jobban rá zummolok a szememmel.
De meg jegyezném, hogy a passzívnak is szép képe van 3d-ben!!!!! -
Macsekp
tag
Nagyon jó. Még küzdök a gombokkal, de már javulok. Próbáltam a 3d-t, de még csak pár percig. Nekem kicsit felkeveredett a gyomrom,de lehet, hogy csak az idegességtől. A srác, aki hozta be is állította az alap dolgokat. Azt mondta, a led villogást kell visszavennem és nem bántja a szemem nagyon. Már csak azt nem találom, azt hol kell visszavenni. Talán a Motion Plus funkció az. Meg a PIP sem működik. Legalábbis nem tudom bekapcsolni.
-
Mankó
veterán
Ahogy olvastam a teszteket, nekem is a jött le, hogy csak input lagban jobb a w805. Árban és tudásban nem követik egymást a készülékek, épp ezért vagyok én is tanácstalan. Ami megközelíthetné a HX-et, az már dupla annyiba kerül.
Ha meg már nem lesz HX széria, akkor ami marad W805 és fölötte, azok 500 körül vagy többe kerülnek, de kép minőségben lehet meg se közelítik azt, amit kinéztem.
Lehet tényleg az lenne a legkifizetődőbb, ha megnézném személyesen.
Vagy megrendelni neten keresztül, agyon tesztelni egy hétig, s ha nem ok, akkor 8 napon belüli elállással visszaküldeni. -
Mankó
veterán
Én is erre a véleményre jutottam, hogy a Sony jobb a Samsungnál. Igen ott, de sajnos Pécs nekem nagyon messze van (Salgótarján).
A többi boltban is van, azok is bemutató darabok és drágábban csak 2 év garral.
Esetleg érdemes lehet várni a W805-re? Nagyon drágán vannak 55 colos méretben a tv-k, ki tudja leesik e 400k-ra valaha is ez a modell.
A HX750-ez képest milyen a W805? -
subidu
tag
Köszi az információkat.
Szeretném, ha IPS panelos lenne a Tv is. Az éven vettem egy IPS kijelzős laptopot (LG panellel), és meg vagyok vele elégedve.
Tv-kkel eddig nem foglalkoztam. A lényeg inkább a méret lenne, a kiegészítő funkciók nem fontosak, de wifi, widi, nem lenne rossz, ha lehet kezelje a videókat, ne csak a fényképeket. Internetezni nem fogok rajta szerintem. -
bluobluo75
őstag
Nekem ez a lényeg:
- legyen kiválló képminősége (kategóriájában)
- legyen kártyaolvasója
- aránylag gyors nete legyen (amit láttam a MM-ben cseppet lassú volt)
- idei felszereltségéhez képest modern cuccok legyenek benne
- minimum 32"-os
- 160-180ezertől semmiképp ne legyen drágább! -
bluobluo75
őstag
Jó de korábban azt írtátok, hogy idei F6400-tól kisebb változatút lehetőleg ne nézzek, mert rosszak voltak a teszt eredményeik
És honnan lehet azt megtudni, hogy ami megfelelő 32"-os teszteknek megfelel és van szatelit kártyaolvasó is benne az melyik típusok?
...lehetőleg ne horribilis árúakat vegyük figyelembe, hanem 160-170ezer körülit ha lehet (báár én még ezeket is drágának tartom jóval az elképzeléseim szerint!) -
bluobluo75
őstag
Saját szememmel láttam amelyiken volt és amelyiken nem
Amelyiken volt, annál egymás mellett volt egy régi bedugós koax bemenet, közvetlen mellette mint a hagyományos UPC beltériknél megszokott 1 csavaros koax csatlakozó, és nemsokkal felette volt a kártya nyílás
az új tévén csak 1 régi bedugós koax volt -
cettlee
őstag
oke megnyugodtam! a tv-t apam fogja hasznalni elsosorban pendriveos lq filmnezeshez illetve upc direkt nezesre. konzolom nincs, majd laptoppal kiprobalok valami gamet. scarttal volt csatlakozva a dekoderhez ugyhogy ijedtemben vettem egy hdmi kabelt, igy mar szep kepe van. 3dt meg nem sikerult eszrevehetoen elohoznom de adtak hozza 4 szemcsit.
viszont mokas, hogy 1 emelettel feljebbrol a 4xhd telomrol tudom kapcsolgatni a tvt amit apam nez :d. sot nezni is tudom telon. -
sarkanyolo2
őstag
Szóval akkor veszi.
Elnézést, hogy ilyen sokat kérdezek, még lenne egy: (
)
Egy csomó formátumnál az áll hogy USB-n megy de DMS módban nem. Egy fórumhozzászólásból azt vettem ki, hogy ez a számítógéppel összekötött módra utal, vagyis hogy szg-ről nem fog menni. Szerinted wifivel menni fognak?
-
sarkanyolo2
őstag
Egy webshopban írták...
A guide továbbolvasásával ezt találtam video codec résznél az egyik-másik media player supported résznél:
H.264(MPEG-4 AVC)Itt a guide-je, 90. oldal. egyébként.
-
Hegyirabló
veterán
Köszi!
Kicsit szűk a mozgástér, mert szolgáltatótól venném a tevét kamatymentesre. Abban egyetértünk, hogy Csamcsungot nem szeretnék. Tekintsünk el attól, hogy szűk a mozgástér, akkor mi marad? Négy éve vettem utoljára tévét, akkor úgy álltunk, hogy a Phillips csak kullog a többi mögött. Panasonic plazmában erős (de plazmát meg én nem szeretnék). Sharppal nekem meggyűlt a bajom, első tévém az volt, egyszer cserélték, de miután előjött ugyanaz a hiba, visszavették. Sok választás nincs.
Toshibát egyszer néztem 4 éve boltban, nem győzött meg. A mostani LG-mnek gyönyörű a képe, csak eljárt az idő felette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ALIENWARE Area-51 R5
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- HP EliteDesk 800 G5 DM - i5-9500T, 16GB, 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest