- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nobeige
tag
válasz
nismoka #12723 üzenetére
Vannak ám olyan emberek, akik nem veszik észre az interpolációt. Már kettő ilyennel találkoztam. Én meg húsz méterről kiszúrom. Mondjuk én szeretem is, azért vettem olyan tévét, amiben van mozgásinterpoláció.
Tesztábrán nehezebb lehet észrevenni, de mozgó embereknél számomra teljesen egyértelmű a megléte, főleg alacsony képkockaszámnál (filmek).Egyébként meg itt van egy lassított felvétel a LA6200-ról (LA620 észak-amerikai megfelelője):
Amúgy engem érdekelne, hogy az 50 vagy 60 interlace field végül is 25/30 vagy 50/60 frame-é van alakítva a deinterlacing során a tévékben.Tudja valaki?
Mozgóképfelbontásról meg annyit, hogy mások és saját tapasztalatom szerint is a forrásanyag minősége a döntő. Plazmán is szoktak lenni mosott képek, hiába, hogy a kijelző tudna többet. A másik fő ellensége a mozgóképfelbontásnak meg a zajcsökkentés. Az igen szépen elmossa a finom részleteket még álló képen is, hátmég amikor mozgás van. Az mpeg tömörítés eleve nem szereti a mozgó apró részleteket (zajossá válik olyankor), a zajcsökkentés meg fogja és kiszedi ezeket az izgő-mozgó kis izéket.
-
válasz
nismoka #12639 üzenetére
köszi a segítséget.
Most bekapcsoltam de nem nagyon akar összejönni hogy találjon bármilyen tévéadást.
Hátul bedugtam a kábelt és rámegyek hogy kábeles keresés. Ott feljön hogy válasszak szolgáltatót ami upc vagy más. Rámegyek a másra és ott feljön valami ablak gyors keresés megy egyéb beállítások. Elindítom de nem talál semmit.
Nem lehet hogy mégiscsak kell az a CI kártya vagy mi ahhoz hogy tudjam nézni a DIGI-s előfizetésemhez tartozó csatornákat? -
apszi
őstag
válasz
nismoka #12653 üzenetére
Itt a kérdés az, hogy kit mi zavar, ezért is érdemes körbejárni ha teheti az ember, mert lehet, hogy amiért én semmiképp nem vennék valamit, az mást egyáltalán nem zavarna (fú de bölcs vagyok ma este)
Egyébként ahogy elnéztem ez eléggé jellemző a masinákra. Az én kis 32-es Samsungomnak is két sarka sötétebb mióta panelt cseréltek benne...
De már relatíve megbarátkoztam vele, mióta láttam, hogy ez mennyire általános jelenség.
-
gyeniko
őstag
válasz
nismoka #12299 üzenetére
Azt írtam le, amit láttam, nem volt cél az "egyetértés".
Mint írtam, abszolút nyitottan és erős vételi szándékkal mentem el a TV-t megnézni, nem voltak előítéleteim. Sőt, az itt olvasottak alapján meglehetős várakozással indultam útnak, lehet, hogy ez volt a baj?
Gondolom, hogy ezt a típust ebben a méretben több helyen is meg lehet nézni működés közben, Te is megteheted.
A TV adásra dirket kérdeztem rá (annyira rossz volt az SD kép), ezért tudom, hogy T-Home STB-n jött a kép.
Ja, hdmi-n csatlakozott, ezért talán az sem nagyon lehetett probléma, hogy esetleg sok felé osztották a jelet.A világos képernyő inhomogenitása nagyon meglepett, a bevilágítás kevésbé.
Nem célom szapulni a Sony-t (kb. 1990 - 2008-ig csak ilyen termékeim voltak és nagyon szerettem őket), semmilyen "más szándékom" nem volt a látottak leírásával.
-
gyeniko
őstag
válasz
nismoka #12293 üzenetére
Basszus, igazad van, most ellenőriztem le.
65-öst szerettem volna megnézni, az nem volt, de ajánlott W805-öst. Mondtam az eladónak, hogy az más panel, akkor mutasson kisebb 855-öst, ez elé a készülék elé vezetett oda. Falra volt szerelve, ezért nem látszott a talpa. Lehet, hogy 905-ös volt??? -
tutuhawer
őstag
válasz
nismoka #11704 üzenetére
http://www.panasonic.com/hu/consumer/viera-sikkepernyos-tv/viera-led-lcd-tv/tx-l32b6.html
bedugtam a telefonom a hátulsó 2 hdmi dugóba, és nyomni kéne, állítani kéne valamit, hogy menjen? vagy a tv-hez kell az az adapter, mert nem tudja az mhl szabványt? A leírásban nem látom, vagy nincs is...?
-
-
Gicz
addikt
válasz
nismoka #11174 üzenetére
ezzel én is így vagyok, filmet nézni nem oldalról szoktam 120fokról hanem pont szemből. magyarul a látószög nekem majdnem mind1. de azt tudom hogyha visszamehetnék 1 évet, és muszáj lenne LCD-t vennem, akkor akkor samut vagy sonyt vennék VA panellel mint IPS-t. leglábbis esti filmnézésre biztosan.
nappal nem látszik a kontraszt különbség, ott nekem tökmind1 lenne, h IPS vagy VA
-
gyeniko
őstag
válasz
nismoka #11165 üzenetére
Totálisan nem elfogult használóként mondom, hogy tényleg nem lehet nem észrevenni a VA panel és az IPS panel feketéje/kontrasztja közötti különbséget (kikapcsolt képjavítókkal). A kép viszont nem csak feketéből áll, ahogyan a TV sem csak képből áll. Az én ízlésemnek az LG menü rendszere, kalibrálhatósága, MR-ja sokkal jobban megfelel, mint a Samué. Alacsonyabb osztályú/régebbi Samuk is vannak otthon és tényleg van köztük olyan, amelynek "műanyag" képe van (UE40D5000, LE32B350)
-
viharkabat
aktív tag
válasz
nismoka #11155 üzenetére
Ez érdekes dolog. Ha jól tudom a Sonynál a most kapható 4-es és 6-os sorozat VA, a 8-as IPS, a 9-es megint VA. A Panánál az egyszerűbb E6-os sorozat 32-es méretben IPS, nagyobb méretekben VA, viszont a drágább ET6-os sorozat végig IPS. Sok logikát nehéz találni benne.
Kétségtelen, hogy ha a kontrasztra és feketére élezzük ki, akkor az általam látott Samsung erőteljesebb volt az LG-hez képest. Mégis két ponton nekem eléggé kritikus volt a dolog. Az egyik amit írtam is, hogy a színátmeneteket nehezen kezelte, tehát pl. az emberi arcok meglehetősen homogén pacák voltak, illetve ha pl félig kapott megvilágítást, akkor nagyon hirtelen kontraszttal jelent meg a két rész. A másik dolgot pont a fekete kapcsán vettem észre: valóban, a fekete az egyértelműen feketébb volt az LG-hez képest, viszont - vsz megintcsak a gyenge fokozatosság miatt - a sötétebb szürkéket nem differenciálta igazán, hanem berántotta a feketébe, tehát nagyon sok volt a sötét rész. A fényerő növelésével (vagy akár a gammával trükközve) viszont a világos részek mentek át világítósba.
Mindez persze nem zárja ki, hogy más ezt máshogy érzékelje. -
LucasGrant
aktív tag
válasz
nismoka #11027 üzenetére
Samsung-nak igen AllShareCast-ja van.
Samsung Tv szempontból, Samsung csak Samsung telefon támogat, illetve nem lehet irányítani touch pados távirányítóval.
LG TV szempontból támogat Sony/Samsung/LG etc. telefonokat is, minden ami miracast certifikációs, plusz egyeseket lehet irányítani akár Magic Remote-al is. -
LucasGrant
aktív tag
válasz
nismoka #11018 üzenetére
Színekbe szerintem sokkal jobb az IPS, én a matt panelos VA panelok feketéjért se vagyok oda sőt, ha oldalról nézed akkor a VA megint nem nyerő. A 3D-be mindenkinek más jön be, nekem speciel minden szempontból a passzív/polarizált. Ezt mindenképpen próbáld ki, megfelelő körülmények között, lehetelőleg ugyanazzal a tartalommal, ha meg már ott vagy akkor a 2D-s képet is összetudod hasonlítani, pro és kontra
-
Gicz
addikt
válasz
nismoka #10950 üzenetére
az a baj h nemtudom jól leírni én sem, de van egy videó amin elmagyarázzák érthetően.
ezen a youtube videón 11:45-től 15:00-ig van a magyarázat erre a dologra.
ami a háttérben megy videó mozgóképfelbontáshoz, az a fentebbi dropboxos linemen is ottvan eredeti bluray formátumban.
-
törölt tag
válasz
nismoka #10761 üzenetére
Persze, valamennyi mindig lesz, de a 300 soros villódzást remegést, akadozást már némelyik csökkenti szappanopera e. nélkül, ennek fejében néhány reccet talán el lehet viselni. Valóban a 48p lehet megoldás, de ennek otthoni elterjedése sajna nem ma lesz.
(#10762) Gicz
Az LM660 lehet, hogy nem 100Hz, ha vizsgáltad, hiszek neked, én az LM765-ről beszéltem, amit viszont én vizsgáltam
-
törölt tag
válasz
nismoka #10672 üzenetére
Bocsesz de tőled sem látok tesztet , hogy bemutatod a 2 készüléket képekkel összehasonlító tesztekkel stb ... csak a nagy hangod látni és azt hogy nagy SONY fan vagyol főleg , ennyi ... mindegyiknek van Pozitív és Negatív oldala ... olyat még nem gyártott senki ami tiszta pozitív elsőosztályú minden legapróbb porcikája is . Amire nincs semmi negatív jelző ... és ne csak mondd , bizonyítsd is ha már 2 3 készülékből egyet kiemelsz , látható érvekkel mellette vagy épp ellene . Mert amelyik drágább tuti jobb is mi
téma ezzel becsukva -
_q
addikt
válasz
nismoka #10653 üzenetére
Ettől féltem. Samsunggal nincs jó tapasztalatom, meg a hallottak se éppen biztatnak arra, hogy vegyek. Esetleg ha sikerül használtan kifogni egy sony-t, akkor lenne jó. Sony szimpatikus nagyon. Otthon van egy ex650. Volt is használtan egy csak lekéstem róla. Lehet várok, hát ha lesz megint olcsóbban 70k körül, mert az kb egy w650 körül van csak régebbi modell nem?
-
-
zippofcy
senior tag
válasz
nismoka #10434 üzenetére
Igaz
Gondolom csúcsmodell lehetett de kifutó modellként vettem 5 kilóról volt 3-ra akciózva.
Ha lett volna több pénzem rá tuti Panát vettem volna, de így ár / érték arányban ez volt a legjobb ennyiért.
Sajna nem emlékszem hány éve volt ... talán 3? Akkor jelentek meg a passzív 3Ds LGk.
Emlékszem azoknak jobb volt a crosstalkja viszont "csíkosak" voltak a felezett felbontás miatt.
Így a szürke "fekete" eldöntötte a dolgot. -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
nismoka #10429 üzenetére
szerintem olvasd el ujra amit irtam főleg a végét
ja a samunak is van fém káva a studió teknikáról nem nyitnák veled vitát mert nem lenne értelme
csak 1 példa pio ra a kazettás deckek szintjén ct 506 ha ismersz régi dj ket vagy esetleg rádióst csak nyugottan kérdezz rá
régebbre azért nem megyek vissza mert nem biztos hogy emlékszel rá pl akai gx de mindegy is az akkor volt ez meg most van -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
nismoka #10426 üzenetére
ezek szerintt te pont azokközé az userek közé tartozol akik tv nézés közben azon gondolokodnak hogy az én tv m jobb mert szony és az abban levő kondenzázor japánban készül igaz a tv timbuktuban rakták össze de akkor is jobb a szomszéd tvjénél mert annak a kondija délkoreában készült és magyarországon szerelték össze a tv t és csak samsung
Hát tudod én pont nem igy és nem ezért vettem tv t és telt volna sony ra is sőt toshibára is ami az adott kategóriában igen csak alá vág a sony nak de nekem megfeleltt a samu ennyi a történentvalamint még annyit hogy a 80 as évek közepétől a 2000 es évek elejéig discoztam volt soni deckem is jópár sőt mikor bejött kishazánkba a CD elsők között vettem 4 darab sony cd t kb 2 honapig használtam utánna szépen elköszöntünk egymástól a pioneer szintén leredezte a nagymutú sony sorsát
ezzel nem azt akarom mondani hogy sz@r és használhatatlan minden ami sony mert ez nem igy van csupán csak annyi hogy nekem nem éri meg a felárat kb ugyan azért vagy esetleg kevesebb tudásért -
gyeniko
őstag
válasz
nismoka #10422 üzenetére
Én korábban (kb. 8 évvel ezelőttig) csak Sony-kat vásároltam, de mindenből! TV, hifi, házimozi. Azután a Sony elkezdett kevesebb szolgáltatást nyújtó készülékeket gyártani, pl. elmaradt a 2 analóg tuner a PIP-es TV-kből, gyenge volt a média lejátszó rész formátum támogatása, nem volt teljes böngésző, stb. Megvettem az első LG és Samu Tv-ket, ezek még plazmák voltak, tetszettek. Azóta nem merült fel bennem, hogy nem tudnám kielégíteni az igényeimet ettől a 2 gyártótól, pedig jópár TV-t vásároltam és nem minden esetben az ár volt a legfontosabb. Abszolút nem gondolom, hogy a Samu és LG a szegényeknek gyárt TV-t. A Samu lerúgta a Sony-t a piacvezető helyről és nem csak nálunk, hanem a gazdag országokban is. Persze, mindennek az alapja a marketing, de mögötte ott kell lenni a megfelelő terméknek is.
-
blakey
titán
válasz
nismoka #10317 üzenetére
Akkor pontosítok
, a W6-os és a W8-as sorozat IPS, ez az alsó közép és közép kategória, az R4 és W9 VA panelt használ, alsó és felső kategória, R4-et nem nevezném minőségnek, a W9 tűlárazott és nem tartom jobbnak a HX850-nél.
(#10318) zippofcy
A samut nevezed szintnek?- nem az, túl sok terméket gyárt és ez a minőség rovására megy, a kevesebb néha több. Toshibát látni kell, nem hinni benne. Tudnak ők, volt tőlük 2 tv-m, nagyon rendben voltak, igaz nem LCD képi világgal bírnak, közelebb állnak a plazmákhoz és sokaknak ez nem tetszik, pedig…
-
Tomix24
addikt
válasz
nismoka #10051 üzenetére
"Sony csak a W8ban használ lg panelt a többiben nem" - Hol írtam hogy mindbe LG van?....
"egyáltalán nem lassú a smartja sőt, és az egeret is támogatja" - Csak hiszed. Én legalább rádugtam.
Te "rágugliztál" maximum. Nem reagál a kattintásra, csak mozog a kurzor. A böngészőben nem sikerült eredményt kicsikarni belőle.Fájó pont, illetve a többi Márka megoldásaihoz képest puritánnak szokott hatni. (Az okostelefon-os billentyű megoldás próbál javítani)"Torz 3D??? Ha irsz valamit legalább nézz utánna" - Torz. El van csúszva kissé, ami szellemképet okoz, főként a kifelé irányuló tárgyak esetén. A teljes szögtartományt megnéztük. Ha előtte láttál LG 660-ason 3D, akkor nem értenéd mit rontottak el.
"nézz utánna" - Nézd meg te inkább, élőben..."DSE foltok" - Amit elismerek, látványra erősebb a Sony megvilágítási rendszere, de ez otthon talán az erős besütő napfénynél használható esetleg ki. Ha használható feketét akarok, le kell venni a háttér megvilágítását a felére.
"sőt az 50p anyagot is amit a samsung nem eszik." Igen, támogatja a kézikamerák többségét. (Kalóz)Filmeknél válogatós.
-
-
nightshadow
veterán
válasz
nismoka #9939 üzenetére
Akkor is kevesebb pénzért többet kapsz. Jó tévé a W650, ebben nincsen köztünk vita, de nem annyiért, mint amennyiért adják. Gyenge pont az 50Hz, a 2db hdmi, meg a 2 év garancia.
Gicz: mindenki a saját felhasználását nézi:
Ez természetes, de én pl. ha ugyanannyi pénzért többet kapok, akkor általában azt veszem.
-
nightshadow
veterán
válasz
nismoka #9931 üzenetére
Ezzel meg szembe lehet állítani a 100Hz-et, a 3D-ét (Sony csak 2D), a 2db szemüveget, a 2db távirányítót (Sony 1db), a 4db hdmi csatlakozót (Sony 2db), a DVB-S tunert (Sonyba nincsen), a 3 év garanciát (Sony 2 év), s még olcsóbb is, mint a Sony W650. Úgyhogy akárhogy nézem, a W650 túl van árazva. A talp meg ízlés kérdése.
-
törölt tag
válasz
nismoka #9163 üzenetére
A kontraszt egy összetevő a 20-ból, amitől tévé lesz a tévé. Ráadásul a mért kontrasztnak köze nincs ahhoz, amit élőben látunk megfelelően beállított (kalibrált) készüléken. A fekete már más kérdés, de a mért kontraszt nálam utolsó szempont lenne LCD vásárlásakor. Kíváncsi lennék hányan vennénk észre élőben, normál körülménye között, hogy 1:1200 vagy 1:2000 a kontraszt.
-
tutuhawer
őstag
válasz
nismoka #8589 üzenetére
az már smart TV-s kategória, internet TV vagy micsoda, arra nem biztos, hogy van pénzem, én egy könnyeb utat választanék, ilyet: sonymobile Near field communication lenne a megoldásom, szóval NFC-vel tudok csatlakozni egy Sony Bavia TV-hez, ami drága. De más márkával is működik-e az NFC, ez a kérdés. Nem akarok wi-fivel meg egyebekkel szórakozni, csak összeérintem és kész. Ez mi fán terem? Csak Sony sajátja? Más márkákkal is megy?
-
nightshadow
veterán
válasz
nismoka #8450 üzenetére
Én több helyen láttam, több forrással - HD anyaggal is -, de szerintem nagyon gyenge. Mindenkinek meg kell nézni élőben, nekem biztos nem kéne. Egyébként már az R471 és a W650 között is láthatóan nagy a különbség a képminőséget tekintve, megéri a felárat a W650, ha valaki Sony tévét szeretne.
-
Balazska15
senior tag
válasz
nismoka #8217 üzenetére
Egyreszt en azt a tv-t nagyon regen vettem, akkor meg arany arban mentek az LCD-k is, orultem, hogy a 80centiset megtudtam venni
plusz en ezt valoban tv-nek vettem nem pedig monitornak, kesobb kerult kepbe kiterjesztett kijelzonek, sertodesrol szo nincs, ha a samsung uhd tv-jet hasznalnam monitornak nekem is hihetetlennek tunne, hogy valakinek, hogy eleg a 15,6-os kijelzo....
Masreszt most anyagi helyzetem sem engedi, hogy vegyek szazezrekert egy uj monitort, raadasul amire nekem kell teljesen megfelelo a lapi kepe!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest