- Magisk
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 90 - modellalkat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zippofcy
senior tag
válasz NyuszyCaster #10444 üzenetére
Böngésző, skype, ebay és utube kliens ... ráadásul az i30 nekem jobban tetszik a c'reed-nél.
BEST BUYNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz nismoka #10434 üzenetére
Igaz Gondolom csúcsmodell lehetett de kifutó modellként vettem 5 kilóról volt 3-ra akciózva.
Ha lett volna több pénzem rá tuti Panát vettem volna, de így ár / érték arányban ez volt a legjobb ennyiért.
Sajna nem emlékszem hány éve volt ... talán 3? Akkor jelentek meg a passzív 3Ds LGk.
Emlékszem azoknak jobb volt a crosstalkja viszont "csíkosak" voltak a felezett felbontás miatt.
Így a szürke "fekete" eldöntötte a dolgot.[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
-
zippofcy
senior tag
Az a baj hogy a gyártók a parasztvakításra mennek rá mert azt olcsóbb megvalósítani mint szép upscale-t, mély feketét, gyors response time-ot, kicsi input lagot. Médialejátszásban 24p és DTS támogatást.
Helyette kapunk színes ledeket a karimára, appsokat a TVre amiket úgyse használ senki se, szappanopera effektet, crosstalk miatt használhatlan 3Dt, hangzatos 100-200-600 hz-et ami csak ront a képen, aqunos és hasonló marketing szavakat dögivel.
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
Szerintem meg minden játéknál számít. RTSnél se mindegy hogy az egér mozgását a kurzor 1mp-es késéssel követi-e.
C7000-emen 100ms az input lag, játszhatatlan rajta minden. Game módban 17ms, azt már nem veszem észre.Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz plaszy #10344 üzenetére
Phillipset semmiképp nem vennék, az ambilight tipikus parasztvakítás kategória. Ebayen színes ledszalag 4 ezer FT, rákötsz egy ezer FTos vezérlést meg 5 ezres tápot, körberagasztod a TVd hátulját és ugyanott vagy.
Fura hogy van aki erre izgul ...LG viszont a passzív 3Dvel nagyon szép, crosstalkmentes képet ad. Persze közelről látszik a felezett felbontás ... aki ebbe beleköt vegyen Pana plazmát 350-ért.
-
zippofcy
senior tag
válasz Saci18 #10331 üzenetére
Az IPTV nem egy low bandwithes blokkos vacak amire egy SD TV a legjobb?
3 méterre 60 inches TVt javaslok minimum, az 50-esem másfél méterről nézem. Vagy gondolkoznék egy projektoron. Persze azon TVzni nem a legjobb de szokj át a filmekre, az is ugyanolyan propaganda de ezerszer igényesebb.
A helyedben átrendezném a szobát hogy ne hosszába legyen a TV és a kanapé hanem széltébe.
A Panasonic tényleg rosszabb márka mint a Samsung. Telefonban. Vagyis várj, nekem Samu TVm van nem Pana. Akkor persze hogy jobb a Samu.
-
zippofcy
senior tag
válasz blakey #10319 üzenetére
Fentebb írtam már hogy egyik Samu LCD se tetszett eddig (monitorom is LG). Plazmába ők a másodikok de akinek telik rá az Panát vegyen. Szal mikor a Toshibát hozzá hasonlítottam, leszóltam.
LCDből plazma képi világot kihozni kb úgy lehet mint integrált VGAból sebességet.
Kezdjük a háttérvilágítással. Folytassuk a response time-al. A ditheringgel. A legolcsóbb LCDk nekem jobban tetszenek mint a 2x-3x annyiba kerülők. Ez utóbbiaknál rengeteg szirszar feature-val próbálják jobbá tenni a képet amivel azt érik el hogy a fizikai korlátok persze megmaradnak de további hibákat adnak hozzá (pl. szappanopera effekt). Amit érdemes egy LCDnél elektronikával megoldani az a szép upscale a natív felbontásra. A többi mind parasztvakítás. A panel hiányosságait nem lehet elektronikával pótolni.De ettől függetlenül Toshibának, Samunak is lehet olyan LCDje aminek jó a képe. Csak nem hiszem hogy olyan van nekik ami ár / érték arányban jó. Itt bukja el az agyonypeolt Aqunos, Aquros vagy miafene is. (elqros )
-
zippofcy
senior tag
válasz Vertigo #10315 üzenetére
Ahány Sharpot eddig láttam mind minimum másfélszer annyiba került mint a hasonló képminőséget adó LG, Pana, Sony LCDk. Láttam egy millás TVjüket, az enyémet nem cseréltem volna el rá.
Szvsz megvették a kritikusokat kilóra és most abból élnek.Toshiba ... egyszer láttam egyet, Samu szintűnek tűnt. Persze attól még lehet hogy vagy egy aktuális modelljük ami ár / érték arányban verhetetlen de én nem hiszek benne.
-
zippofcy
senior tag
válasz nightshadow #10309 üzenetére
"világos szobába nem való". = ha rátűz a Nap akkor télleg nem
-
zippofcy
senior tag
válasz Norby007 #10308 üzenetére
Filmre mindenképp a Pana plazma a legjobb. Aki mást mond nem ért hozzá.
2% mennyit számít?Nekem 50-es Samu plazmám van (C7000). Ezért ez mert mikor vettem akkor akciózták le 5 kilóról 3-ra. Panák akkor 100-al voltak drágábbak. Amiben jobb lett volna Pana az a crosstalk. De 3Dt alig nézek (max 2% )
TV adásra én LED LCDt vennék. Mert oda a képminőség másodlagos. A fogyasztás meg elsődleges (jellemzően órákat mennek egyfolytában) Nincs soha beégés, stb. HD readyt mert az SD adás azon szebb és olcsóbb is a TV. Játékra is elég ez mert kisebb felbontás = több fps. Minél nagyobb a képernyő annál randább rajta az SD vagyis a TV adás ezért elég rá egy 32-es HD ready 100 ezer alatt. Max közelebbről nézem 1 méterrel.
Csak akkor vennék full HD LCDt ha netezni is akarnék rajta. Másképp semmiért.
Vagy ha nem telik Pana plazmára ÉS fontos a 3D.
Mert a passzív 3D crosstalkja eléri a Pana plazmák szintjét. A felezett felbontás nem teszi élvezhetetlenné a 3Dt. A crosstalk igen.
Haverom fél millás LG LCDt vett. 55-ös. Télleg gyönyörű képe van. Kivéve a feketét. Mert olyan nincs rajta. IPS paneles, a fekete az kékesszürke. Plazmámat nem cserélném el rá. Kurvára kiábrándító mikor a Killzone 4-ben semmi fekete nincs.A Pana befejezi a plazmagyártást. Ha most megveszed azt a TVt, a legjobb képminőséged lesz míg 4-5 év múlva az OLED ára le nem esik a megfizethető kategóriába. Ráadásul az SD filmek is nézhetőek rajta. Én pl. régi, HDban nem megszerezhető Chan filmeket simán nézek az enyémen.
Ha NEM a panát veszed akkor egyetlen dologra figyelj: SOHA ne nézz olyan haverodnál filmet akinek olyan van. Mert utána örökké bánni fogod hogy nem azt vetted
Az alábbiak szigorúan magánvélemény:
Samu LCD: LG, Pana sokkal jobbak. Valszeg Sony is de olyat rég nem láttam.
Toshiba: ezek gyártanak TVt?
Sharp: agyonhypeolt túlárazott ....
Samu plazma: ha nem telik PanáraÉn még olyan TVt nem láttam a Panán kívül ahol az aktív 3D ne lett volna crosstalkos.
-
zippofcy
senior tag
-
zippofcy
senior tag
válasz pulutodurumo #10282 üzenetére
Attól függ hogy a TVd dekódolja-e szebben a kodeket amiben a film kódolva van vagy pedig a HDMI eszközöd.
(gonosz vagyok tudom )Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
válasz zeusz55 #10257 üzenetére
- 720p filmekhez minek full HD?
- TV adás szebb a HD Ready-n
- Full HDnak csak akkor van értelme ha netezni akarsz rajta PCről.
- 32"-esen jó ha fél méterről látszik a full HD plusz pixelszáma
- minden TVt olyan távolságból az ideális nézni ahol kitölti a látómeződ. Akkor ad moziélményt.
Ha netezel rajta akkor talán közelebbről kell a kis pixelméret - kis betűk miatt. Filmet nézni közelebbről nem jó mert nem látod át az egész képernyőt.
Ez a távolság 32"-esnél kb 1 méter lehet. Esetleg fél.Én az 50"-esemet másfél méterről nézem. Fél méterről látszanak a pixelek, távolabbról meg nem tölti ki a látómezőm teljesen.
A régi CRTket kellett távolról nézni a sugárzás miatt.
-
zippofcy
senior tag
Van itt olyan akinek van Orion T32 DLED-je és használja PCn? Az input lagja érdekelne (legkönnyebben úgy "mérhető" hogy PCre kötve az egeret húzva olyan gyors-e a reagálása mint a monitoron, vagy késik-e).
Rokonom vett ilyen TVt a TV adás teljesen jó rajta de PCje nincs abban a szobában nem tudtam megnézni.
59 ezer FT-ért vesztegetik most, TV adás nekem jobban tetszett rajta mint a 100 ezer Ft alatti Samukon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest