- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_t0Mi_
aktív tag
Köszi a választ! Próbáltam úgy is, de sajnos akkor is ezt csinálja..
Ha esetleg valamit rosszul csinálnék.
Control centrelben beállítom, hogy csak a TV menjen, aztán iso-ba mountolom a blu-ray lemezt, és lejátszom a total mediaval. Valamit rosszul csinálok esetleg? Nem kell mást beállítani? -
Tegla80
addikt
"nemárhogy ez alapján válasszz."
nemárhogy Te döntsd el helyette,h neki mi a fontos
(plusz az Ő felhasználási területe alapján ,naon rossz ajánlás az a plazma,de ezt írta is átvitt értelemben,amikor hiányolt belőle mindent. Csak Te még mindig ragaszkodsz az igazadhoz,ami neki nem tetszik.,de
el ezen is .
)
-
mobbo
senior tag
nem akarok offolni, szóval hagynám a plazma témát, lehet az lesz, de előbb körbejárnám a ledes dolgot, elég rég nem foglalkoztam a kérdéssel, arra számítottam, hogy 2013-as led modellek már elfogadható minőséget produkálnak
ezek szerint nem?konkrétan ez az LG mennyire jó? valaki ismeri?
-
_q
addikt
-
Saci18
csendes tag
Nem értem. A Panasonic TX-P42X60E plazam televízióra gondolsz ?
Csak mert az alapból csak HD Readyt tud (1024x768 pixel)
igaz 600 Hz-en
de PVR támogatása nincs
Wi-Fi jelfogó szintén
netezni nem lehet rajta
Ráadásul az óránkénti 195 W (38-52 W helyett) fogyasztása
éves szinten (6 óra x 365 nap) 19000-24000 Ft többletköltséget generál. -
-
zonusz
aktív tag
Biztos igazad van, de írtam, hogy a "normál" tv- Panasonic plazma. Ennél mások lennének az elvárások. A plazmánál nem győzöm az aljas reklámokat, logo-kat kizoomolni, némelyik lángolóan világít, az asszonynak meg nehéz mindig mondani, hogy zoom-zoom. De miután a plazmán főleg filmeket nézek, kisebb a veszély, de bosszantó a tv társaságok aljassága. Nem elég, hogy tíz percenként húsz perc reklám, még a film közben is a képernyő különböző sarkaiban előtűnik a saját hülye agresszív reklámjuk. És akkor csodálkoznak, ha az emberfia más forrást használ filmezésre. Nagyon kevés olyan adó van, amelyik tekintettel van a nézőre és nem ő az elsődleges. Olyan is van, amelyik a reklám alatt kulturált fehér áttetsző logo-t használ, majd a film alatt égő vöröset fehérrel. Ezek lassan ki is hullanak a rostán, így azután nem is tudom, hogy mit reklámoznak, biztos nyernek azzal, ha nem nézi őket az ember. Bocs ez csak úgy kiszaladt, lényeg még mindig a képminőség.
Köszi -
t256
őstag
Pár napja már írtam, lehet válaszoltál is.
Felhasználás:
Retro konzolok 60% (Super Nintendo, Nintendo 64, Mega Drive, Playstation 1, Wii)
TV 5% tehát nagyon minimális, csak Discovery Channel és sport
Filmnézés 35% (DVD, 720P és ha meg van a tévé, akkor 1080P és Blu-Ray).A szoba világos, ugyanakkor lehet sötétíteni redőnnyel, de napközben korom sötétben nem fogok ülni. Most télen nem annyira világos, de nyáron nem kell egy lámpát se felkapcsolnom még este sem.
-
t256
őstag
Ráadásul az ára sem rossz.
Úgyhogy megint ott tartok, ahonnan indultam. A kinézett LG 42LN5400 helyett elgondolkodtam ezen a plazmán.Egy dologban viszont biztos vagyok. Miután megvettem bármelyik tévét, pár hét után már csak egy használati tárgy lesz és nem fogok azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha a másikat választottam volna. Csak használom és kész.
A csúcsszuper androidos SGS2-vel is már szinte csak telefonálok és netezem. Telepítettem rá összesen 5 alkalmazást. -
t256
őstag
Köszönöm a segítséget Neked is és nightshadownak is!
Végül egy LG 42LN5400 lesz a kiválasztott tévé! -
t256
őstag
Köszönöm a gyors választ!
Akkor egy ilyen anyagi kerettel marad az LCD.
Samung UE40F5300 és Philips 40PFL3208H típusokat nézegettem eddig a webshopokban. Jól tudom, hogy ezek nem valódi 100 Hz-es tévék? -
vj0c1
aktív tag
Én nem kérem, hogy értsetek velem egyet abban, hogy helyes, hogy az LG-s megoldás lesz a helyes vétel, de nekem ez a lényeg, én nem csak filmnézésre fogom használni, és elég volt rögtön az elején hozzátenni, hogy mitől égne ki, azóta határozottan meghátráltam az ötlettől, és nem azért mert a Ti tanácsotokat nem akarom megfogadni, hanem mert nem akarom azt, hogy megveszek egy jó plazma tv-t és minden nap azon f.ssak, hogy ugyan már mikor megy tönkre, miközben valami mást csinálok filmnézés helyett. Ahhoz nekem ez nagyon sok pénz.
-
gyeniko
őstag
Minden képjavító ki van kapcsolva.
Kicsit hosszabban, hogy mi-miért lehet:Arról nem is lehet vita, hogy - a feketék szempontjából - mi is a rangsor, a kérdés az, hogy a napi gyakorlatban mi mennyire látszik.
A nagyon sötét jeleneteknél, amikor a teljes kép sötét, jól látszik, hogy a fekete az nem teljesen az. Ugyanakkor igaz, hogy az ilyen jelenet nagyon ritka, legtöbbször van világos része is a képnek, ekkor viszont a nagy képernyőről olyan sok reflex érkezik a világos falakról-ágyneműről, arcunkról, stb. hogy a fekete mégis fekete.
Ha csak teszt ábrákat néznék rajta, akkor meg sem vettem volna, de a napi gyakorlatban igen jól vizsgázik. Nem állítom, hogy kompromisszum mentes, de ha minden tényezőt figyelembe veszek, akkor ez a kompromisszum a legvállalhatóbb nekem. Ne felejtsük el, hogy egy kép minősége több tényezőből tevődik össze. A plazmák képének is megvan a maga baja (sávosodás, vibrálás, a fehér nem fehér), erről kevesebb szó esik, pedig fontosak.
Az én szemem, itt a hálószobában 3,3 m-re van a 60" képernyőtől. Innen már éppen hibátlan a passzív 3D kép is.
Csak halkan jegyzem meg (ezt sokan nem tudják), hogy a 60LA620-ban full ledes 800Hz MCI-s panel van (a kisebbekben 200Hz), bevilágítás, felhősödés nincs. Nekem jobban tetszik a képe, mint az LM760-asé! -
vj0c1
aktív tag
Hát azt hiszem ez az Extreme Digital-os akció lesz kihasználva.. Lehet hogy csak 119 centiset fogok most tudni venni, mert eredetileg későbbre terveztem a vételt az anyagiak miatt, de ez a konstrukció sokkal jobb lenne, olcsóbbak is, és sokkal hamarabb le is tudhatnám a hitelt, nagyon szépen köszi, Gicz.
Már csak azon gondolkodok ezek közül melyik legyen. Jelen állás szerint úgy a 2. sor vége, max 3. sor eleje a határ.A 640S-ről azt hiszem nem sok jót olvastam az árukeresős véleményeknél, lassú, fagy stb... Mondjuk érdekes, itt meg pont tetszik nekik.
-
-
Tomix24
addikt
Ezek mind szép és jók. KB mint a rizsa a 4K tv-k felskálázási képességeiről. Gyakorlatban viszont nem tudtam ott sem jobb képet kicsikarni, és a minden kikapcsolva elv maradt meg.
Ezekhez a hangzatos feljavítókhoz, mint az X-Reality PRO és társaihoz szerintem úgy érdemes hozzáállni, hogy az ember ki is próbálja gyakorlatban. Leírva nagyon jól hangzik. A végeredmény viszont változó a valóságban."24p lejátszást meg egyik belső lejátszó sem tud, és az összes mozifilm abban van..." Ettől még hogy nem kandencia helyesek, akadást nem lehet észlelni a 24p-s(Mkv formátumú filmek) anyagoknál.
Javaslom mindenkinek, hogy MKVtool-al , vegyes film felhozatalból egy pendrive-ra tegyetek filmeket(2D/3D). És menjetek be egy Media/Euronics boltba. Biztosan segítenek megnézni őket, esetleg kérhető az összes "vakító effekt" ki be kapcsolása közben.. Rögtön látható melyik TV mit nyújt, illetve addig mit reklámozott a gyártói oldalon.
-
Tomix24
addikt
A felsoroltak közül csak egyet ragadtál ki. Van ott probléma elég.
"Ha nem sportrajongó vagy, akkor a valós 100hz ugyis kikapcsolva lesz" -
A TV adás nagy része nézhetetlen az 50Hz-es TV-ken. Egyszerűen hányinger amennyire akadnak, és életlenek mozgó kamera, elhaladó test/jármű.Amikkel dobálóztok, pl a Sony nagy képjavítója... Maradjunk annyiban hogy igyekszünk kikapcsolni mindent a Sony-kon , mert sajna eléggé mossák a képet gyors mozgás esetén a felesleges gyári javító szoftverek. Ezért vannak lassított felvételhez hasonló Demó filmek, hogy ne legyen ez annyira nyilvánvaló.
De itt most szerintem nem a Sony szidása a lényeg. A 2013-as modelljeik nem ajánlottak annyira szerintem. Amiket leírtam típusok ,azok talán vállalhatóak, illetve ajánlhatóak a kért árkategóriában.
Idén viszont jó tévék várhatóak.
-
krx21
nagyúr
Egy F7000-8000 el talán... Én a gyakorlatban szeretem ezeket kipróbálni, van hozzá egy kifejezetten erre a célra szolgáló teszt lemezem a Panasonic-tól...
55W905 hozta a 1080p-t tiszta üzemmódban (csodálkoztam is!)... A Samsung F6400-as közel sem, és próbáltam játszani a beállítással és a visszavett interpoláció nem rontott tovább rajta... -
törölt tag
Vedd figyelembe, hogy minden 100Hz-es Samsung LCD-n 1-10-es skálán állítható a judder, alacsony értéken nem feltétlenül okoz szappanoperahatást. Ettől függetlenül pl a 6400 24p plusz interpolálás mellett elég szar, a 6500 ilyen felhasználás mellett megéri a pluszköltséget.
-
nightshadow
veterán
-
blakey
titán
Bizonyos tv-k esetében valóban szappanopera hatás van ilyenkor és nem lehet javitani manuálisan sem viszont 2 olyan LCD-vel találkoztam ahol ezeknek a mozgásjavítóknak van értelmük, Sony és Toshiba, egyszerűen működik és kész, megvan a 1080 sor, nem zavaró, semmi szappanopera hatás.
-
subidu
tag
Nem is érdekel a kadencia helyes 24p. Szerintem ez már szőrszál hasogatás. Mindenben van valami kis hiba. Ennek a képe a full hd mkv fájlokkal beszarás. Lehet, hogy nem kadencia helyes, de akkor is elégedett vagyok vele. Szerintem amiről írogatsz, a legtöbb ember számára érdektelen. Játssza le a fájlokat zökkenő mentesen és kész. Nálam ez a tévé 55 colos, szóval a mozi élmény megvan. Az átlag felhasználónak ez a lényeg.
Aki meg mozi élményre vágyik elmegy moziba. Vagy beszereltet otthonra egy kivetítős, hangrendszerrel kombinált mozit, ahogy egy ismerősöm tette. De ott csak a hang fél misinél kezdődött, és a projektor is e fölött volt. Egyedileg szerelte neki szakember. Előtte elmondta, hogy ez nem MM-os cucc lesz, tehát mélyen a zsebébe kellett nyúlnia érte.
-
pocem
csendes tag
2.5m-3m inkább este, de ha ilyen tv-m lenne szeretnék mkv-t és bluray-t is bár a blu-t még nem próbáltam, sima tv adás 70% filmek 30%.am. nem vagyok az úgymond vájt fülű, vájt szemű csak ha már vennék akkor a lehető legkésőbb lecserélendő ,legjobb ár/értékűt szeretnék. nevetnétek ha leírnám milyet nézek most...
-
ggbuffon1897
őstag
igen az a másik megoldás h visszaviszem, máskérdés h egy outletben ahol alapból esztétikailag hibás terméket adnak el és ennek tudatában is vásárol ott a vevő, arra vonatkozik-e a gari, illetve mit kezdenek vele (mert az h heteket ott álljon, mégha a ragasztás nem is egy nagy hadművelet, azt nem akarom)
na de akkor legyőzöm a lustaságom és visszacipelem
-
gyeniko
őstag
A teljes igazsághoz megismeréséhez a plazma topicban is érdemes olvasgatni kicsit, mielőtt meghozza a döntést valaki a plazma mellett.
Elég sok hozzászólás született a Pana plazmák sávosodásáról, a hangosan zúgó tápegységről és a teljes csendben zavaróan hangos ventillátorról. A pixelhibát azért nem említem külön, mert az az lcd-knél is előfordul. A beégés és ghostosodás kockázatát pdig itt is többen megírták.
A plazma topicos hozzászólások engem konkrétan eltántorítottak a Pana plazma vételétől, pedig van már itthon egy nagy Samu plazmánk. -
krx21
nagyúr
Persze, amíg nem lesz annyi szegmens amennyi képpont, addig ilyen és ehhez hasonló tartalmaknál ki lehet mutatni a hátrányát... De ha nem keresed a hibát, akkor általában elégé hozzátesz az élményhez, kontraszthoz, vegyes tartalomnál... Nekem a W905-nél be van kapcsolva és nagyon ritkán látom egy film alatt a különböző fényerőből fakadó anomáliákat, pedig hajlamos vagyok meglátni a dolgokat sajnos...
Pedig a W905-nek nagyon kevés szegmense van, mert edge led-es... De összességében hasznosnak tartom... Persze nem speciális teszt ábránál, hanem úgy összességében a film alatt...
Például a fekete csíkokat egész jól eltünteti a szélesvásznú filmeknél...
Azért az életben nem látszik olyan mértékben, mint a linket erre kihegyezett videó...
Sokkal nagyobb bajnak vélem, ha a TV úgy kezeli ezeket, hogy közben elveszik a sötét részlet...pl: LG
De a Sony ezt sokkal jobban csinálja, mindig kint az összes árnyalat... -
Qlty
tag
-
doc
nagyúr
nem haragszom
nagyreszt sorozatokat kozonseges SD felbontasban, AVIban, idonkent filmeket
ha lesz 'nagy laposteve' akkor valoszinuleg gyakrabban nezek majd HD cuccokat, pl. filmeknel, de sorozatokat (foleg a jopar eveseket) akkor sem abban fogom, mar csak azert sem mert sokbol nincs is olyan valtozat -
FilmMániás
csendes tag
Pont ezért... Hosszú távra tervezek... Vagyis szeretném, hogy minél tovább működjön... A plazmának úgy tudom jóval rövidebb az élettartama... Persze az is igaz, hogy a LED is bármikor elromolhat... No meg nem feltétlen akarom mind a 200 rongyot elkölteni, ha nem muszáj...
-
Yany
addikt
Köszi, ezt jó részletesen elmagyaráztad. Viszont akkor nem vágom ezt az 50-100Hz dolgot, hogy miért beszélünk 60-ról egy 24p esetében, mikor az 50 és annak többszöröseit olvasom a TV-k esetében. Értem, hogy a monitorok 60Hz-en frissítenek, de TV-k esetében 60-as értékről csak pl. az UN jelölésű tengerentúli Samsungok és egyéb NTSC területre gyártott TV-k esetében hallottam... eddig.
Tehát akkor az LCD TV-k 60 Hz-et is alkalmaznak? Minek?
A TV adás is 50-es, nem?
-
Yany
addikt
Ezt nem értem:
"Aki a Blu-ray filmeket részesíti előnyben, annak fontos lehet a 24p támogatás; a tévé 4:4-es pulldown mellett tökéletesen kadenciahelyes képet jelenít meg 2D-ben és 3D-ben egyaránt."
szerk.: egyébként a 60Hz-et nem csak az USA és egyéb NTSC területeken nyomatják a TV-ken? Itt inkább 50 (és többszörösei) van, nem?
-
_NCT
addikt
Jah akkor a 100cm bőven jó, most nézem egy helyen 160cm-t írnak a 40-42"-os TV-hez.
Bár mivel általában FPS-el játszom, most így hirtelen azt sem tudom hogy a TV-t hova tenném, mivel a falnál van a gépem tehát kb 40cm-re lennék a TV-től, és akkor a monitorról még nem beszéltünk. TV-re mindenképp rádugnám a gépem, de a játék részét kb már ki sem tudom használni.
Hacsak nem rakom a monitor fölé, akkor meg kb ki fog törni a nyakam, ha 40-50 cm-ről kell felfelé bámulnom.
Belmagasság 4-4.5M azzal nincs baj, csak az, hogy faltól falig be vagyok rendezve, ott , ahol a gép van.
-
ubid
senior tag
Ma jartam pár boltba érdeklődni. Samsungból a 6500asat ajánlották, valamint ajánlottak még valami toshibát is, ami elvileg annyiban különbözik, hogy 400 as a samu meg csak 200 hz s. Asszem....
Valamint valami olyasmit mondtak még ,h ezekre a tvkre nem jönnek frissítések ( mármint a samsungra mondták)
Ezt valaki meg tudná magyarázni, milyen frissítésekről van szó.
Gondolom hardveresen nem lehet... Ez evidens.. De h firmware frissítés se jönne rájuk ??Kb 2.5 -3 méterről néznénk.. Falra felszerelve.
-
-FreaK-
veterán
Ezt tudom, de a kérdés nem ez volt, hanem hogy van-e még egyéb típus is ami alkalmas játékra
pl. ha ez 8-10ms-t tud, de létezik olyan Samsung, LG mondjuk ami 15-16ot az még bőven elfogadható, de szerintem az átlag 20 is megfelelő még, szerintem a monitorom (Dell U2311H) input lag-ja sem sokkal kevesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest