- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
Nyilvánvaló, hogy monitornak nem ideális a plazma... Ellenben az is igaz, hogy tök sötét szobába az a legjobb. Pl. ha úgy tévézel/mozizol, hogy ég egy kicsi lámpa, vagy beszűrődik a fény valahonnan, akkor elkezd jónak látszani még a IPS paneles lcd TV is.
Nekem pár napja van egy LG60LA620-am, tök sötét hálószobába vettem, egy 55LM760-at váltott. Billegtem a plazmán, de végül tudatosan vállaltam a "soha nem lesz mély feketéje" kompromisszumot. Ez a hálószoba abszolút sötét a redőnyök miatt, ennek ellenére nem bántam meg, sőt!!! Ezen a TV-n mennek TV műsorok is, illetve internet (híreket is olvasok ágyból, stb.), nem vállaltam be a plazmát. -
-
gyeniko
őstag
A gyári garit a Samsung Magyarország adja és a Samsung márkaszervizek javítják, akik költségeit utólag megtéríti a Samsung Magyarország.
Az üzleti garit az üzlet adja, a javítás költségeit ők állják, senki nem téríti meg nekik.Elvileg a gyári gari a biztonságosabb, amíg létezik Samsung Magyaroszág, addig a masina meg lesz javítva. A másik esetben elvileg becsúszhat olyan, hogy az üzlet tönkremegy a garancia időn belül és így nem fogja megjavíttatni a készüléket. Elvileg, az is előfordulhat, hogy a javítást kisebb rezsivel dolgozó szervizben végeztetik el, illetve olyan is, hogy valamilyen drága alkatrészt nem "csípőből" cserélnek ki, hanem először megpróbálják megjavítani. Ha nem sikerül, akkor nyilván kicserélik. Én azt hallottam, hogy leggyakrabban ugyanazok a szervizek javítanak az esetek többségében, akik a Samsung Magyarországnak is dolgoznak alvállalkozóként. Szerintem a mai cuccoknál a javítás anyag/alkatrész költsége magas inkább, nem a munkadíj: rossz panel ki, jó panel be!
Vannak sok éve a piacon lévő olyan üzletek, akik üzleti garit adnak. Gondolom, hogy nem szarakodnak, ha garanciában javítani kell, mert sokkal többet veszíthetnek, mint néhány javítás költsége...
-
gyeniko
őstag
Szerintem nem érdemes kategorikusan kijelenteni, hogy egyik, vagy másik gyártmánynak szebb/csúnyább a képe... Véleményem szerint ezek olyan sztereotípiák, melyek forrása általában nem szakember, de nem is nagyon nagy tapasztalatú felhasználó.
Persze, lehetségesek szélsőségek, de az említett 2 gyártó között nehezen értelmezhető egy ilyen "ítélet".
Az LG és a Samsung is gyárt kissé gyengébb képű és nagyon jó képű televíziókat is.
Szerintem érdemes volna egy kb. maximum összeget megjelölnöd, illetve jobban részletezni az igényeidet (3D, smart funkciók, stb.), illetve a felhasználás módját (TV műsorok, nagy felbontású filmek, játék, stb.). Ha ezeket megírod, akkor valószínűleg jobban használható tippeket fogsz kapni.Egyelőre azt tudni, hogy a szobában nincs közvetlen benapozás, illetve 50-55"-ban gondolkodsz (a szoba elég nagy, ezért minél nagyobb, annál jobb).
A felsorolt típusok közül egyébként - azonos műszaki alapokon - a Sony a legdrágább.
Az esztétikai igények nyilván nagyon fontosak, de bizonyos esztétikai vonatkozásokkal is bíró műszaki megoldások (pl edge led/full led) komoly hatással lehetnek a kép minőségére. -
Gicz
addikt
ha később monitorként is használnád, akkor a plazma kiesik sajnos. a beégés monitoros felhasználás mellett nagyon valós veszély! persze 20-30 perc monitor használat nem fog beégni ha utána megnézel egy filmet, de hogy azon szerkessz szöveget, vagy fórumozz órákat, arra nem jó.
-
Gicz
addikt
szia!
sötét szobába IPS paneles TV-t venni, tehát LG Philisp, sony 8-as széria, hibás döntés, ezeknek a legkisebb a kontraszt aránya, és a legszürképp a feketéje. ezeket a gyártók is nappali, világos szobába ajánlják.
inkább válassz samsungból, vagy sonyból(nem8as széria), vagy ha túlnyomórészt mozizásra lenne használva, akkor pedig plazmát vegyél, nagoyn nagy a különbség sötét szobábana PVA paneles lcd-k, de főleg a pazmák javára!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest