- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #22758 üzenetére
Teljesen félreérted, mert még véletlenül sem. Én csak arra gondoltam, hogy kikapcsolt cuccok esetén ki az aki bekapcsolja a mélynyomót és egyebeket, az időjárás miatt, meg pl. ilyen Discovery-s Raktárvadász c.műsorokhoz. De még egy Darts vagy Snooker közvetítéshez se kapcsolnám be.
-
NGA
addikt
-
adodaniel
őstag
-
-
Colka79
tag
válasz
B-L-A-C-K #21702 üzenetére
Én se a TV re hanem előbb a kesztyűre szoktam ráfújni ,mert ez folyadék sűrűbb !!
Csak az ujjlenyomatot szeretném eltüntetni róla,mert sikerült megtapiznom mikor összeraktam!!!
A HDMI-s dologban tudsz segíteni??Mert nem tudom,hogy a 4 csati közül melyikbe dugjam a dolgokat!!! -
gyeniko
őstag
válasz
B-L-A-C-K #21657 üzenetére
Jól megfogalmaztad. Már csak hagynunk kell - és el kell fogadnunk -, hogy mindenki maga döntse el, hogy számára mely kompromisszumok vállalhatóak. Én tisztelem, hogy Neked a kép minősége a legfontosabb. Nekem is, de csak egy szintig, olyan szintig, melyet meg tud ugrani egy jó LCD is. Utána előkerülnek más szempontok is, ahol már nagyobb az "elhullás". Sőt, nekem az is rendben van, hogy valakinek helyiségenként mások a TV-vel szembeni elvárásai. Pl: más lehet az elvárás a nappali, gyerek szoba, moziszoba, hálószoba, konyha, stb. TV-ivel szemben. Pedig, ugyanaz a család.
-
Clemi
veterán
válasz
B-L-A-C-K #21646 üzenetére
Amint írtam is a képe valóban remek pedig én plazmáról váltottam, egyedül a betekintési szöge a szar, de azt tudtam a VA panel miatt.
A hangja szar, tudtam, hogy szar és nem volt szempont a vásárlásnál mivel ha mozizok akkor átkapcsolok a receiver+hangfal szett hangeltésre, ami nem kevés kw/h így azt csak tényleg mozizásnál kapcsolom be, viszont a többi esetben azért szólhatna kicsit jobban is.(#21647) Pumma Elhiszem amit olvastál, viszont ami 3D filmet eddig megnéztem, azzal minden rendben volt. A szemüvegben se volt semmilyen vibráció a nézőképen kívül, igaz mondhatni koromsötétben moziztunk mint az igazi moziban
(#21651) nismoka A videók és fényképek lejátszásával nincsen különösebb gond, pc-ről és telefonról hálozaton keresztül sem. Nem mondtam, hogy nem játssza le amit a hálózaton megtalált, hanem megtalálni vele egy konkrét dolgot, na az ami egy rémálom, mivel a "fájlkezelője" gyakorlatilag ömlesztve listáz mindent nem meghajtónként, hanem kategóriánként de nálam nem is talált meg mindent ami megosztásban van a hálózaton. Na és persze csak azután volt hajlandó bármit is megtalálni, miután bekapcsoltam a Media Player stream funkcióját. Ez sem annyira izgat, csak például sorozat nézéshez nem kellene bekapcsolni Dune-t.
-
gyeniko
őstag
válasz
B-L-A-C-K #21646 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a vásárlók nagyon nagy többsége többcélú eszközként tekint a TV-jére: használja a média lejátszó funkciókat (felvett TV műsorok visszanézése, egyéb videók, fényképek, stb. lejátszása) és a smart funkciókat.
A TV vásárlók nagy többségének nincs média lejátszója. Otthon nincs számítógépe és nem olvas ilyen fórumokat. Nem külön hangrendszeren hallgatja a TV-je hangját.
Nagy baj volna a gyártóknak, ha a vevő körük a fórumozókra, illetve a közvetlen környezetükre korlátozódna... -
sfefe
addikt
válasz
B-L-A-C-K #20930 üzenetére
Es ha 4-500ert vennek tv-t akkor megerne vajon varni?
Ugye nem par evre venne az ember tv-t es nemigen szeretnem cserelgetni oket csak ha mar beadta a kulcsot...
Amit reklamoznak lg oled 690 korul van. Kerdes ez vagy ennek utoda jovore mennyiert menne. Meg az oled-bol is tanacsos megvarni kb 4-5 szeriat? ( mig kiderul milyen, megbizhato stb.... ) -
Pityke78
őstag
válasz
B-L-A-C-K #20216 üzenetére
Ha jól tudom mindegyik típusban ugyanazok a tunnerek vannak és tényleg csak a képfrissítési frekvenciában és a színben különböznek?
Típusok:
55W805B (fekete, Motionflow XR 400 Hz)
55W815B (ezüst, Motionflow XR 600 Hz)
55W828B (fekete, Motionflow XR 800 Hz)
55W829B (fekete, Motionflow XR 800 Hz)Tunerek:
DVB-T (digitális földfelszíni)
DVB-T2 (digitális földfelszíni)
DVB-S (digitális műhold)
DVB-S2 (digitális műhold)
DVB-C (digitális kábel) -
BBéci
legenda
válasz
B-L-A-C-K #20255 üzenetére
Íme néhány TV, általunk műszerrel kalibrált háttérvilágítása, fényereje, kontrasztja.
Samsung F8000: 5; 46; 100
Samsung F8500: 8; 48; 98
Samsung F9000: 6; 45; 90
Samsung HU7500: 14; 45; 80
Sony W905: max; 50; 88;
Fényérzékelő: ki.
Tehát ezek alapján a Sony igényli a felcsavart fényerőt. Viszont az élesség az összesnél 0 (nulla)! -
Lacy6
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #20234 üzenetére
Kettő is volt nálam, ez ilyen. Igazából már megszoktam és a kép is sokkal szebb mint a régi TV-n csak kisebb a fényerő. A háttérfény max-on van, a fényerő meg 52%-on de nem lehet feljebb venni mert csak kifakítja a képet. A régi Panasonic sokkal erősebb volt fényerőbe, de elég ocsmány képe van a Sony hoz képest.
Valamit valamiért -
whatnot
őstag
válasz
B-L-A-C-K #19373 üzenetére
Azért beszéljünk még
Mennyire komoly a crosstalk a Sony-n? AVForums teszt szép és jó, de mivel önhatalmúlag lefitymálják a 3D-t, hogy arra úgysincs szükség, így kissé torzak a tesztek. Leírják persze, hogy 3D-ben gyenge, de sokat nem foglalkoznak vele, mert úgysem érdekel senkit a 3D -
ariel96
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #19178 üzenetére
Szia!
Nézegettem az árukeresőn, és az 50"-os Sony Braviák, mind 260.000Ft-tól voltak. 200Hz-től 800Hz-ig ugyanaz az ár. Az én TV-m 600Hz-es (júliusban még 300.000Ft-ért vettem). Az előző 42"-os, 200Hz-es LG LCD-hez képest sokkal jobb a kép! Mindenkinek merem ajánlani.
A 3D-t nem használom, a WIFI csatlakozás sem egy élmény.
Vásárláskor számítani kell arra is, hogy le kell cserélni a HDMI kábeleket.
A PC-t sem lehet egyszerűen csatlakoztatni, nincs VGA bemenet. Vettem König VGA to HDMI konvertert, ezzel nem csak a kép, a hang is átmegy... -
borzas71
tag
válasz
B-L-A-C-K #19050 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Amit írtál hátránynak az nekem nem feltétlen az. Menüt meg tudom várni, a smart részt meg egyenlőre nem látom mire kellene nekem. Van jó pc-m, király monitorral...
Szóval az én szempontom is a képminőség volt, mert akármennyire is jó a monitorom, filmeket nagy képernyőn a kanapén ülve akarom nézni, nem a pc előtt gubbasztva. Ezért is tetszett a Sony.
Van esetleg más készülék, típus stb ami jobb/hasonló vétel? Bocs, de tényleg annyi a tudásom ezekről hogy bementem a MM-ba és az eladó azt mondta hogy ez most bestbuy... Lehet nem kell keresgélnem mert ez az ami nekem kell, de próbálnék tájékozódni vásárlás előtt.
Tehát: 50" környékén keresnék, minél szebb képű TV-t. 3D és Smart nem fontosak.
-
drmazsi
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #18805 üzenetére
Hello.
Ha kiterjesztett garanciával veszem a fent emlitett tv készüléket, akkor azt a hivatalos márkaszervizben is tudom érvényesiteni,illetve a márkaszervizzel leszerződött szervizekkel, vagy csak az adott boltban ahol megtörtént a vásárlás?
Elnézést a noob kérdésekért, de nem mindegy h mennyit kell cipelni a tv-t.
Köszönöm
-
sooma
tag
válasz
B-L-A-C-K #18755 üzenetére
Köszi.
A hozzászólások tömegéből azt vettem le, hogy az általam kinézett márka, a feketében teljesít jelentősen alul a többihez képest. (najó..nem az Orion csoportra gondoltam)
Szóval nem tudom, hogy érzékeny leszek-e rá, ezért gondoltam, hogy megkérdezlek Titeket, hogy mekkora "csalódás" érne, ha túllépnék a fekete dolgon.egyébként Ő a mostani. Semmi értelmes leírást nem találtam róla. : http://www.e-commerce.pl/Telewizor-Samsung-CW29Z068P,6242.html
Amit kinéztem, az LG 42LB650V, de mivel a tv nézési távolság 1,5m-3 m közötti, talán nagyobb is lehetne.
-
Peddy789
őstag
válasz
B-L-A-C-K #18675 üzenetére
Szerinted Sony tvkre is lesz akció karácsony körül? konkrétan a 150ezres kategoria érdekelne.
Most nagyon vacilálok a h6400as samsung vagy sony SONY KDL-40W605B között
Samu ugye a héten ha megvan vásárolva akkor 5év garanciát adnak rá, ami amugy ugytudom nemis vásárolható, mert 2év után scak külső cég biztosítása van, így meg rendes gyári samsung gari ami nagyon nagyon nem szar dolog
Viszont alapból a Sonyt választanám, mert ahogy néztem jobb a képe, de ugye nincs 3D, de azt ugyis annyi lenne hogy megnézzük 1x az avatárt barátnőmmel, aztán kb lelenne szarva, szökőévente jönne egy 3d film, de 2d szerintem sokkal fontosabb hétköznapokon, meg ugye összekötnéma gépemmel is, és az a -30ms ugyan nem mérvadó de azért nemrossz
Nemnagyon tudok dönteni a 2 között, és pont ezért egy ilyen +3év gari eltud vinni a másik irányba, de karácsonykor szoktak mégjobb akciók lenni? Akkor lehet várnék és biznék a sony akcióban
-
Attila444
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #18588 üzenetére
Tegnap elmentem a sugárban lévő Euronics-be, hogy megnézzem. Honlapjukon azt írták, hogy ott még van raktáron, de mondta az eladó, hogy keveset kaptak és már rég elvitték az összeset mindenhonnan, viszont neten keresztül még meg tudtam rendelni ingyen kiszállítással...úgyhogy nem tudom ilyenkor mi van.
-
Sirandrish
legenda
válasz
B-L-A-C-K #18529 üzenetére
10K-val lett volna drágább a 3D-s verzió de az nem érdekelt
Viszont HDMI-vel kapcsolatban kérdeznék egyből.
Megoldható hogy a hang is átmenjen AKKOR ha fejhallgató be van dugva (a gépbe) vagy azt ki kell húzni előtte?
Illetve miért van az hogy a számgépképe nem fér bele a TV-nél..kicsit kilóg! -
Sirandrish
legenda
válasz
B-L-A-C-K #18492 üzenetére
Egy ilyen LG pl mennyivel mutat szebben?
Mármint képminőségileg mennyivel jobb? Megéri-e azt a kis pluszt? -
Sirandrish
legenda
válasz
B-L-A-C-K #18492 üzenetére
Hát nem számolgatom a pixeleket meg nem nagyítóval nézek TV-t de azt elvárnám hogy mondjuk a jelenlegi Samsung Slim fitemnél élesebb/szebb képe legyen..
-
-
BBéci
legenda
válasz
B-L-A-C-K #17582 üzenetére
Aki arra érzékeny, az egy kisebb mértékű hibától is rosszul lehet. Mások a durva crosstalkot, szellemképet és más anomáliákat alig, vagy egyáltalán nem veszik észre. Amióta kapható 3D tévé, azóta tesztelem azokat, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem.
Viszont engem annyira nem érdekel, hogy tavaly szilveszter napján vásárolt tévém 3D szemüvegei bontatlan gyári csomagolásukban hevernek egy szekrény mélyén. -
BBéci
legenda
válasz
B-L-A-C-K #17580 üzenetére
Az aktív nézésétől kialakuló kellemetlenségeknek legtöbbször egyéb okai vannak, nem maga a technológia. Jött már hozzám ismerős, aki azt mondta, rá sem néz a 3D-re, mert rossz tapasztalatokat szerzett. Aztán engedett a rábeszélésnek és megdöbbent, hogy 15 perc után semmi baja. Teszteltem olyan tévét és olyan lejátszót, ami nekem is szédülést okozott, de mindkét esetben a készülékben volt a hiba.
-
BBéci
legenda
válasz
B-L-A-C-K #17575 üzenetére
Most azon fogunk vitatkozni, hogy mit jelent a jobb?
Sok ember számára - én is közéjük tartozom - nem elfogadható, hogy full HD tévén felezett felbontást nézzek. Az pedig csak szarpasszírozás, hogy egyes szervezetek miként próbálják magyarázni a bizonyítványukat. Akinek rendben van a látása, egyetlen szempillantás alatt fel tudja mérni, hogy a passzívnak minden második sora fekete, vagyis üres, nem tartalmaz hasznos képtartalmat.
Valamint a passzív csak bizonyos szögből és egy fix fejtartással ad élvezhető képet. Én speciel a passzívtól lettem már rosszul, méghozzá németországi IMAX moziban. -
gyeniko
őstag
válasz
B-L-A-C-K #17575 üzenetére
Meg aztán itten van ez az írás is.
-
Gebriel
veterán
válasz
B-L-A-C-K #17374 üzenetére
Ezt egyszínű háttérnél látványos, de mennyire látható, vagy zavaró amikor egy műsor megy?
Most nekem egy Sony Braiva EX sorozatos tv-m van, biztos ez is felhősödik, még sem tűnik fel.w333
Értem. Köszi a sok hasznos infót neked is és B-L-A-C-K-nak is.
Nem erősségem az angol sajna, így böngészek még a netten.. -
Gehgo
csendes tag
-
-
Osynho
addikt
válasz
B-L-A-C-K #17298 üzenetére
Ettől még továbbra is becsapós a MM neontengerében tesztelni egy tv-t. Nem mondtam, hogy egyszerű megoldani a más körülmények között tesztelést, csak annyit szerettem volna megemlíteni (nehogy aztán otthon kellemetlen meglepetés érje a vásárlókat), hogy így lehet rendesen megállapítani a képminőséget.
"Azért elég kevés ember csinálná meg azt hogy házaljon ismeretlenekhez hogy a TV-jét megnézhesse."
Ezzel nem értek egyet. A PH egy közösség, ahol szívesen segítenek, sokszor napi sok órában, szerintem 1 privát üzenetet megér, hogy megkérdezze az ember. Főleg, ha pesti.. Sokan fel is ajánlják a hallgatózást pl hifis, házimozis topicban. Egyáltalán nem szokatlan dolog ez, szerintem. Ahol pedig házimozi rendszer van, ott általában tv is.
(#17303) apszi
Egy Blaupunkt 50/211I low end tv-m van. Amennyiben hajlandó vagy 240km utazni egy ilyen televízióért, előre egyeztetett időpontban várlak szeretettel.
Hifi is van mellette, még azt is bekapcsolom.
-
gyeniko
őstag
válasz
B-L-A-C-K #17298 üzenetére
A 30 napos pénz visszafizetési határidőtől függetlenül is kényelmetlen a 14 napos elállás: rendkívül gondosan vissza kell csomagolni, visszavinni/visszaküldeni, miközben a szállítás költségeit nem térítik vissza/meg. Ez rosszabb esetben kétszeri költség.
Az üzletnek még ekkor is megvan a lehetősége, hogy "belekössön" a sértetlenségbe, hiánytalanságba, vagy éppen a magas üzemóra számba.
Szerintem, ezt jobb elkerülni! -
nismoka
addikt
válasz
B-L-A-C-K #17201 üzenetére
Igen a fény érzékelőt kapcsold ki, mert az még jobban leveszi a háttérfényt attól függően hogy a szobában milyen fény viszonyok vannak. 55W829-nél a tiszta plusz-al kb a normál beállítás 10-ből 3-as fokozatának fényerejét éred el. Nekem mondjuk ez éppen hogy elég, de nagyon világosban csak sima Tiszta ajánlott.
-
nismoka
addikt
válasz
B-L-A-C-K #17193 üzenetére
A fényerő azért csökken mert nagyon gyorsan vibráltatják a háttérfényt (LED).
A Motionflow beállítások:
A kikapcs az 50/60Hz
A true cinema is 50/60Hz
A normal az 100Hz interpoláció kis intenzitás, kevesebb köztes képpont megjelenítés, becslés.
Az egyenletes 100Hz interpoláció nagyobb intenzitás több köztes képpont megjelenítés, becslés.
A tiszta az kb az egyenletes mód hozzá led vibráltatással (Black frame insertion)
A tiszta plusz az kb normal mód hozzá még nagyobb frekin történő led vibráltatással.
Az impulse csak led vibráltatás interpoláció nélkül. -
BBéci
legenda
válasz
B-L-A-C-K #17187 üzenetére
Mert nem tudod, mire kell figyelni. A gyorsan mozgó képelemek élessége csökken, ha alacsony a mozgóképfelbontás. Ezt kiválóan példázza a hírolvasó arca, amikor közelről mutatják. Természetesen a megfelelő nézési távolságból szemlélve. Amikor rezzenéstelen az arc, akkor minden apró részlete, redője, pihéje szeplője látszik. Amint megmozdul, ezek elkenődnek, mintha vízfestmény lenne.
Léteznek ennek szemléltetésére és mérésére készített tesztábrák, de olyanok nem mindenkinek állnak rendelkezésére.(#17189) nismoka
Az interpoláció valóban okoz káros mellékhatásokat, artifaktokat, ezért én sem kedvelem. Amióta képesek megoldani a háttérvilágítás perfekt ki-be kapcsolgatását (BFI), és ebben a Sony jár élen, azóta számomra is sokkal elfogadhatóbb a sokak által kamunak nevezett hertz növelés. De ezt számos tesztben leírták. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K #17156 üzenetére
A link lemaradt ennél a mondatnál:
Azt hogy miért nem választottam megint olyat, csak is ezért volt.
-
jaklimakli
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #16975 üzenetére
Köszönöm Válaszod!
Úgy érzem ennél korrektebb és kimerítőbb választ nem is kaphattam volna.
A lényegét leszűrve komoly kompromisszumok nélkül ne is álljon az ember TV keresésbe. Vagyis gyakorlatilag ez még kiforratlan technika. Bár nem hiszem, hogy olyan nagy okosság lenne (s nem is nagy plusz költség) más típusokba néhány leddel többet rakni. Bár nem vagyok járatos, de úgy hallottam, hogy gyakorlatilag csak a Samsung és a LG gyárt kijelzőket, s ezeket használja a többi gyártó is, sőt pl. az aktív szemüveges Sony Samsung, a passzív modell LG panelt használ, akkor miért nem tud mondjuk az LG olyan tv-t gyártani, ami nem foltos kijelzős (lásd LG 55LB730), vagy esetleg a Sony egy korrektebb smart részt fejleszteni... s sorolhatnám tovább. Természetesen a marketing és a gyártók közötti piac felosztás lehet a háttérben és mindig a vásárló kárára.
Amúgy valamelyik hozzászólásból kiderült, hogy volt neked (ha csak néhány napig is) egy Panasonic 55ET60 tv-d. Van összehasonlítási alapod. Talán a márkától féltél, s azért mentél a "konkurenciához". Biztos vagyok benne, hogy jobb a SONY, de pl. a SMART részét, a képminőséget, a kezelhetőséget, a design-t, hangzást, játszható file-formátumokat, a hagyományos (mindig TV-s) tv adások vételét és a kompromisszumokat összevetve az árral megér annyival többet a SONY?
Most elgondolkodtam azon, hogy egy olcsóbb árkategóriában gondolkodom inkább, pl LG 55LA690S, s akkor talán a kompromisszumok sem "fájnak" annyira.Üdv!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kompakt vízhűtés
- Kuponkunyeráló
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Renault, Dacia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest