- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Piftuka #37409 üzenetére
Hát, szerintem meg "van aki forrón szereti"
Sajnos nem "gondolom" alapján működik a dolog. Kár, hogy nem azt a márkát vetted, de hátha beújítasz majd még egyet. Vélemény egy ismerőstől[link]. Vagy a MM-os linkeden lévő értékelést, ha elolvastad, nem nagy minta, de azért, na. De semmi gond, ha te mégis ajánlod, mert szimpatikus az ambi, más meg nem ajánlja, egyéb problémák miatt. Saját véleményként belefér.
-
törölt tag
válasz
Piftuka #37402 üzenetére
Mióta a hollandok kezéből kikerült a tv üzletág, azóta rengeteg probléma van a típussal, a funkciók, az összeszerelési minőség, működési problémák, gyenge hosszadalmas szerviz, stb. Én jó ideje követem a fórumát, de ebben a topikban se tobzódnak a pozitív visszajelzések róla, csak egyedül te ajánlod itt.
Philips tv után gondolom nem kell részleteznem, hogy mennyire idegesítő a lassú idétlen menü.[link], [link] -
krx21
nagyúr
-
Dave567
addikt
válasz
Piftuka #37361 üzenetére
plazma technológia koránt sem tökéletes. Nem létezik "tökéletes televízió". Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya.
Nem tökéletes, viszont a LED-nél jobb képmegjelenítő. A tévénél ez a fontos, és nem a smart, meg a 4K.
Másrészt, aki egy 8000-9000 órát futott, sőt... bármennyit futott, garancia nélküli, öreg, használt készülékért hajlandó több százezer forintot kifizetni, annak annyi pénze van, hogy nem tudja mire költeni, vagy a fejében van némi "bibi"
2000 Órás tévének még semmi baja sincsen, általában a Plazmát Mozikra szokták használni, így kevesebbet is futnak.
-
törölt tag
válasz
Piftuka #37343 üzenetére
Hogy a 6000-es VA paneles? Ne vegyél rá mérget. Ha követed a tévés fórumokat, akkor láthatod a Samsung panel lottó kiterjedését, eddig a legtöbb 55" 6000-es PLS panellel jött, és a többi méretekben is már megjelentek ezek, és bármilyen is, baromira nem jó a focihoz. Ha még a hinyos felszereltséget is hozzávesszük, se fejhallgató csati, se Bluetooth, stb...Ezért érdemes egyel jobbat venni legalább, mint a 6400-ast.
Viszont az olcsó K5500-ak a jobb minőségű edge leddel jönnek. Nem is sávosodik, érdekes módon.
A másik sem szentírás, hanem tapasztalat, amiről olvashatsz. Számos felhasználó saját példája mutatja az ellenkezőjét is, amiket mondasz. -
torma1981
veterán
válasz
Piftuka #37341 üzenetére
Akkor ezek szerint a Uh7707-tel van gond mert nekem nincs bevilágítás. Nagyon minimális. Ez minden típusú tv-nel előforduló hiba. Ez a fekete mánia is túlzott szerintem. Pl a mozikban annyira sötét a kép alig látni sokszor valamit. Persze majd ha az OLED ajánlott lesz monitornak tuti kipróbálom. De ki tudja mikor lesz az.
-
Zozo55
csendes tag
válasz
Piftuka #37318 üzenetére
Ez elég korrekt és tartalmas írás, köszi
2 éve nem figyelem a tv piac alakulását, mert akkor vettem egy 50es h6400at. Gondoltam meglesz 5 évig aztán majd váltok, de sajnos elkezdett foltosodni. nemrég visszavittem gari lejárta előtt pár nappal és mivel nem lehetett javítani visszaadták az árát. Én is filmezés miatt vettem, 3D t is gyakran használtam. De mostanában volt h 2 hétig be se kapcsoltam, azután meg hétvégén megnéztem 4-5 filmet. Szval nem olyan sürgős meg van itthon egy 32es, arra a heti pár óra szórakozásra az is elég. Ha veszek vmit akkor már szeretnek a felső kategória felé mozdulni, de ahhoz meg jó mélyen a zsebbe kell nyúlni:/ -
torma1981
veterán
válasz
Piftuka #37303 üzenetére
Azért nem kell az Uh7707 - et leírni. Amit írtál a bevilágítás egyéni hiba volt a tv-nek. Nekem nem ilyen a U7 8507. Nem mondom hogy tökéletes fekete de kis beállítás és elég jó. Nálam alig van bevilágítás. PC-ről remek képe van. Tű éles a kép. Azért ez az IPS panel nem olyan szar mint leirtátok.
-
ArthurShelby
addikt
-
törölt tag
válasz
Piftuka #37295 üzenetére
Nem igazán értem Sztem ne emeljük vastaggal az idézeteket, mert felesleges.
Az nem gond, de attól még úgy van, ahogy írtam, ezek a tények, és a tényekkel nehéz szembeszállni. Csak nem gondolod, hogy az olcsó, kis méretű tévékbe rakják a drágább technológiát, a nagy méretű, és sokkal drágább prémium tévékbe meg a ledekkel spórolnak? -
blakey
titán
válasz
Piftuka #37295 üzenetére
Nem igazán értem, hogy a LED-ek elhelyezésének mi köze van a labdarúgó mérkőzések közvetítéséhez,
A gyors mozgásokhoz van köze és manapság semmit nem jelent, hogy Direkt LED-es, ugyanis a több LED miatt lassabb a rwagálás valamint nagyobb eséllyel lesz jelen a DSE. Természetesen ha nagyon jól van összerakva akkor akár a legjobb LCD is lehet az adott modell/példány, de egyébként mindegy, hogy Direct vagy Edge. Nekem eddig egyikkel sem volt különösebb gondom, bár tény, hogy a Direct LED-es tv-im DSE-ben gazdagabbak voltak. -
Joco_77
senior tag
válasz
Piftuka #37227 üzenetére
350 felé semmiképp nem tudok menni jelenleg(és ebben benne lesz a most eladandó tx42g20 ára is, de ha azt mondod érdemes spórolni még és mindenképpen egy másik modellt ajánlasz / ajánlotok akkor max 400000 de akkor 1-2 hónappal később veszem meg. Ami fix az a 65 col, ahogy nézegettem ittott(media markt) az már méretben klassz lenne 4 méter távolságra.
Ha nem lenne olyan messze a kanapé(a nappalink nagy, a háló picike) akkor a 42es is elég lenne.
Forrás: 1080p-4k.
Tehát nyilván nem a tv adás minősége az első cél, mert akkor maradnék a 42 colosnál.
Filmek... -
ArthurShelby
addikt
válasz
Piftuka #36841 üzenetére
Köszönöm a választ!!!
Még az előszűrésnél vagyok, hogy mit is szeretnék.
Utóbbi időben a samsungokról elég sok rosszat olvastam, most épp jobban hajlok a webos 3 felé (android még szerintem kiforratlan, de majd élőben megnézem).
De pl azt még nem tudom eldönteni, hogy UHD legyen, vagy fullhd. Mivel az UHD-ban jobb elektronika van azért szimpatikus, viszont kb nem létezik még UHD-s tartalom, és van olyan tv- ahol panaszkodnak a felkonvertálás ki nem kapcsolhatóságára, felkonvertálás rossz minőségére (Samsung tv-knél olvastam ilyet, fullhd / hd / sd-nél)A Sony ezek szerint mozgásban jó. Paneljeiben, okosságában is jó a többiekhez (Samsung, lg) képest, vagy abban picit le van maradva?
A Panasonic-kal mi a helyzet, ők milyenek?Én személy szerint tudatosan átneveltem magam, és fényben szeretek csak tv-zni, nem bírom, mikor a sötétben kiégeti a szemem.
"nehéz volna "örök érvényű igazságokat" írni bármelyik technológiával, vagy típussal kapcsolatban"
Talán már van annyi tapasztalat, eltelt annyi idő, hogy kiderüljön mi bullshit, mi akadozik/fagy le. Pont most modellváltás előtt kéne tudni legjobban a dolgokat (később már felejtünk, nem foglalkozunk vele, nem lesz frissítés).Apropó: van már tendencia, hogy melyik gyártó, milyen kategóriájú tv-it mennyire frissíti (és azok mennyire fontosak)?
Pl a webos 3 nagy ugrás minden téren, sok készülék megkapta (vagy nem nagy szám, nem számít)?
A samsungnál van neve az op. rendszereknek, mert arról nem nagyon találtam infót.Egyelőre a sony, és az lg tv-k szimpatikusak. A sony kicsit talán minőségibb, és drágább is.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Piftuka #36795 üzenetére
Szlovákiában szereli össze az UMC vállalat Blaupunkt készülékeket
Csináltak egy promo videót is - igaz én az összefüggést ebben nem nagyon találom. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Piftuka #36799 üzenetére
Mit lehet tudni, hogy melyik márka miben erős?
Pl a samsung szoftvere jól olvassa az usb, elbánik mindenféle formátummal, felirattal...
Ott a VA panelesek jók
Az lg meg az IPS panelekben nagyon jó, a szoftvere ilyen-olyan....Szóval mit lehet tudni így nagy általánosságban?
-
Nobbigstein
tag
válasz
Piftuka #36788 üzenetére
A J5100-hoz képest mennyire éri meg a felár az idei modellekre (pl. a UE40K5100 99e-ért vagy UE40K5500 117e-ért)? Előbbiből esetleg a kicsit nagyobb sem sokkal drágább (UE49K5100AWXXH 126e-ért).
Szerinted érdemes-e ebben a méretben FHD helyett a 4K-val próbálkozni (UE40KU6000 126e, vagy UE43KU6000 137e)?
Én is alapból 100e alatt akartam venni kb. 40-eset, és láttam most az MM akcióban pár másik tv-t is, így ha attól kicsit többért bármelyik igazán jó vétel, akkor hajlandó vagyok valamennyivel többet is áldozni rá.
-
Bogyi007
veterán
-
blakey
titán
válasz
Piftuka #36783 üzenetére
A szolgáltató megfelelő minőségű kábeleket használ, ha valamilyen gond adódik ilyenkor érdemes a szolgáltatót hívni és a szakik megoldják a problémát.
Mindenhol minimum 3X árnyékolású kábelt alkalmaznak. Nekem a lakásban a régi, 27 éves kábelek vannak, 1X árnyékolású réz kábelek, olyan vastagok mint a mai kábelek, tehát minden csatit rá lehetett szorítani, szerencsére mindenhol megfelelő a jeszínt és a jelminőség, sehol sincs zavar, tehát én semmit nem kábeleztem újra, de bármikor előjöhet valamilyen probléma, remélem nem lesz ilyen, de akkor új hálózatot kell kiépítenem. -
Kornel
veterán
válasz
Piftuka #36717 üzenetére
Köszönöm, és a többieknek is.
Akkor jól gondoltam, hogy ez lenne a legjobb választás.
2,5 méterről nézem, leginkább 50 colosnak lenne helye maximum, ha nem akarok szobát rendezni.
(Nem akarok amúgy.)
Gondolom elég lenne az 50-es is, jól gondolom?
[link]
Jó lenne, csak a megbízható boltokban már az 55 colos árában van, akkor meg gondolom inkább csináljak helyet nekiKéne valami figyelő, hogy értesítsen, ha betennek még valahol akcióban az 55-öst, 200k-ért tényleg Best buy volt, meg lenne.
-
justaview
senior tag
válasz
Piftuka #36700 üzenetére
Gyakorlatilag egyedül az "Rtings" írja, hogy szinte kifogástalan
Nekik valószínűleg az volt. Persze minden teszt oldalnál fel lehet tenni azt a kérdést, hogy mennyire megbízható (én is ezzel kezdem
), azt azonban nehéz elképzelni, hogy kifogástalant írnak a 3D-re, miközben használhatatlan.
Azt gondolom, attól, hogy amerikai az oldal, egymáshoz viszonyított paraméterekben iránymutatásnak azért elég jó. Az tény, hogy sosem szabad egy teszt oldal értékelése alapján TV-t venni.
(Megjegyzem, európai tesztoldal alapján kiválasztott TV-dről is kiderülhet, hogy pont a Tiedbe pl. más panel került. ...aztán kopp.)
-
válasz
Piftuka #36693 üzenetére
Jah... a számok néha tudnak hiányozni, de hamar meg lehet amugy szokni.
Egyébként meg tényleg minden nagyon kézreáll rajta és könnyű kezelni.Én pl rászoktam az EPG felhozom (1 gombnyomás) és ott megyek "gyorsan" a kívánt csatornára a "nyilakkal".
Nem a legjobb, de elég hamar eljut ígyis az ember a kívánt csatornához.Valszeg a leggyorsabb a hang alapú vezérlés (angolul)... arra van az egész belőve. Csak azt még nem próbálgattam.
-
dh66e
veterán
-
torma1981
veterán
válasz
Piftuka #36502 üzenetére
Azért ez a 4k nagyon is szuper most is. Csak azok ellenkeznek ellene akik nem próbálták. Én monitornak használom és remek. Eszméletlen képe van. a FHD tartalmakat is felkonvertálja 4k-ra. Egyre több tartalom lesz rá. Nem hiszem,hogy 2 év múlva sokkal jobbak lesznek a tv-k mint most. 4k miatt tuti nem. Max a fekete stb. Nagyobb tv-t tudsz venni szerintem csak max ennyi lesz a fejlődés. Az OLED olcsóbb lesz tuti.
-
válasz
Piftuka #36501 üzenetére
"a hozzászólás folyamra, amit itt is - pillanatok alatt - generált a plazma TV felemlegetése."
Tudom miről beszélsz, előfordul olyan is mindkét "oldal" fanjaitól, de itt és most NEM volt semmilyen, szemellenzős és elfogult hozzászólás-folyam.
"Számomra a legjobb képet nyújtó készülék egy japán Hitachi CRT televízió volt..........Mégsem írom tele a plazma TV topic-ot, és a különféle LCD technológiával foglalkozó fórumokat......."
Miért is ne írhatnád le, vagy írhatná le bárki? Ezek elvileg "szakmai" topikok, ahol simán belefér (nyilván nem trollkodás-jelleggel), a különböző technológiák objektív összehasonlítása. A plazma topikban tudod hányszor volt szó a CRT tévékről, azok előnyeiről, hátrányairól? Hidd el, sokszor. Egy szakmai topikban nem csak az e-farkunk fényezésének van helye, vagy ha igen, akkor az már nem szakmai topik.
A plazma-topikban is rendszeresen leíródik az LCD előnye, a plazma hátránya, és amíg az nem provokatív trollkodás, addig a józan többség simán elfogadja. Szerintem az LCD topikokban is elfér az, hogy miben jobb a plazma, pláne úgy, hogy az általad példának felhozott CRT tévék nincsenek is a mai kornak megfelelő képernyő-méretben, meg a használtpiacon is alig van belőlük, nem is beszélve a felbontásbeli korlátozottságukról, meg gigantikus méretükről. A CRT már tényleg nem hozható fel alternatívának. A plazma viszont még mai napig elérhető, megfelelő méretben, full HD-val, és aránylag fiatal, 3 éves példányok is lehetnek a használtpiacon. Így szerintem tök jogos volt a hajdan plazmás kollégának szánt hozzászólás, hogy nézelődjön esetleg a használt plazmák között is.
-
válasz
Piftuka #36497 üzenetére
Erre gondolsz, mint "lesajnálás"? Ez nem lesajnálás, hanem egy gyakori egyéni vélemény. Plazma után sokaknak nagyon nehéz megszokni az LCD hibáit, sajátosságait, ez tény. Sokan keresnek alternatívát a plazmájuk után, de nem nagyon találnak. Amit szeretünk a plazmában, azt nem nagyon kapjuk meg LCD-ben. (Esetleg OLED-ben de az nagyon drága, meg a mozgásmegjelenítése sem az általunk megszokott.) Fogalmazhatok úgy is, összességében mi a plazma hibáit tudjuk jobban tolerálni, és ebben semmi "lesajnálás" nincs.
De van ellenpélda is, például gyeniko, aki lecserélte a plazmáját LCD-re, igaz, az ő felhasználási köre (háttértévé) nem is indokolja a leginkább elmélyült filmnézésre kihegyezett plazma-képminőséget.
-
justaview
senior tag
válasz
Piftuka #36435 üzenetére
LG 55EG910V Ívelt 3D FullHD OLED
- Ívelt képernyő. Sem megérteni, sem megszokni nem tudom ennek alkalmazását.Ezt a TV-t ezzel a kijelentéssel Te magad törölted a listádból. Mindjárt könnyebb a választás.
SONY KDL55W807CSAEP Android 3D Smart LED
- Ha bármelyik másikat választom, amelyek ~legalább 2x annyiba kerülnek... a gyakorlati használat során tényleg legalább ennyivel nagyobb élményt is adnak?Ha a kép minőségre célzol, azt valószínűleg csak Te tudod eldönteni, mert erősen szubjektív a dolog.
Élőben láttam, SONY demo-val... kifejezetten tetszett.
Ezek szerint tetszik. Azt sajnos megint csak Te érzed, hogy ha 2x ennyiért veszel TV-t, az mennyire fáj Neked a kapott előnyökhöz képest, azaz mennyire vagy árérzékeny. Ezt senki nem tuja rajtad kívül.
-
amadeus11
senior tag
válasz
Piftuka #36436 üzenetére
A két Sony a legjobb mozgásmegjelenítésben, az interpolációt és a BFI-t egyszerre alkalmazza. A panában is van mind a kettő, kérdés egyszerre tud e menni ( majd akinek van ilyen tévéje nyilatkozik). Lg tévékben tudtommal csak interpoláció van. UH950-et semmikép nem vennék, nem sokkal olcsóbb az OLED-nél.
Nem tudom mekkora távolságról akarod nézni, legtöbben a tévéket 3 méterről nézik, oda bőven elég az 55 col (és a full HD is)
Meg kellene nézni a tévéket MM-ben, megérik-e a felárat. A helyedben én vagy a legolcsóbbat w807c, vagy a legdrágábbat ( OLED) venném, amennyiben az íveltség nem zavar. -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #36379 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat Mindnyájatoknak!
Kifejezetten érdekes beszélgetés bontakozott ki a témában, viszont nagyon szépen kérlek benneteket, hogy ne vesszetek össze! Eltérő vélemények miatt se, de szimpla elektronikai eszközök, használati tárgyak miatt pláne ne!
Mindenkinek más az ízlése, és eltérőek lehetnek a preferenciái.
Szándékosan "merítettem" viszonylag széles palettáról a manapság elérhető 3D-s modelleket, mert ahogyan az eredeti hozzászólásban írtam, számos dilemma merült fel bennem is. (Annak ellenére, hogy jól határozott elképzelésem van arról, hogy milyen számomra az ideális televízió.)
Nagyon hálás vagyok minden segítségért!
Sorolom ezeket - Kontra és Pro - az egyes készülékekhez írva:
SONY KDL55W807CSAEP Android 3D Smart LED
- Ha bármelyik másikat választom, amelyek ~legalább 2x annyiba kerülnek... a gyakorlati használat során tényleg legalább ennyivel nagyobb élményt is adnak?
Ez a televíziózást jelenti a UPC kínálatában található, főleg ismeretterjesztő HD csatornákon, valamint a DVD és Blu-ray filmjeim megtekintését (4K tartalom szerintem nem mostanában lesz bármelyik esetben).
+ A lista egyetlen szereplője, amit most tulajdonképpen egy összegben meg tudnék vásárolni, viszonylag "fájdalommentesen". A többit csak kamatmentes hitelből.
+ Élőben láttam, SONY demo-val... kifejezetten tetszett.PANASONIC TX-58DX750E 4K UltraHD Smart LED
- Igazi "sötét ló", mert egyáltalán nem ismerem, még a márka egyéb LCD készülékeit sem az elmúlt 1-2 évből. Az általános összeszerelési minőség, megbízhatóság hosszabb távon milyen???
+ Nagy pozitívum, hogy gyakorlatilag minden "jövőbemutató" jellemzőt tartalmaz.
+ Széltében állíthatóak a lábai.
+ Az 58 colos átló a jelenlegi 42-eshez képest már érezhetően sokkal nagyobb képméretet jelent a gyakorlatban.SONY KDL-65W857CSAEP 3D FullHD Smart LED
SONY KDL-65W859CBAEP 3D FullHD Smart LED
- Nem tudom, mi indukálja a többi modellhez képest a szignifikánsan nagyobb fogyasztást!?
+ Nagy pozitívum a többihez, és a jelenlegi TV-mhez képest már kifejezetten óriási képméret.
+ SONY, ami egyébként a szívem csücske.
--> Egyébként mi a különbség a két típus között?SONY KD55XD9305BAEP 4K HDR 3D Smart Android
- Jóval drágább, mint a nála még pár cm-rel nagyobb Panasonic, kb. ugyanazzal a tudással... De tényleg ugyanazzal a tudással és képminőséggel?
+ Jövőbe mutató technológia a HDR és a 4K felbontás miatt.LG 55UH950V Super UHD 4K 3D Smart LED
- Jóval drágább, mint a nála még pár cm-rel nagyobb Panasonic, kb. ugyanazzal a tudással... De tényleg ugyanazzal a tudással és képminőséggel?
- Passzív 3D technológia. (Lehet, hogy ezt a pozitívumok közé kellett volna írnom?)
+ Kifejezetten szép készülék.
+ Sokkal masszívabb lábak, mint a SONY KDL55W807CSAEP esetében.
+ Láttam élőben LG demo-val, és nagyon tetszett a látott kép minősége.LG 55EG910V Ívelt 3D FullHD OLED
- Ívelt képernyő. Sem megérteni, sem megszokni nem tudom ennek alkalmazását.
- Ez a legdrágább.
+ Láttam élőben - LG demo-val -, és valóban gyönyörű képe van.Továbbra is várom szeretettel, és nagy-nagy köszönettel a véleményeket a fentiek kapcsán Mindenkitől!
-
Mandok
tag
válasz
Piftuka #36379 üzenetére
Ezek közül egyértelműen a 65"-öset ajánlom.
Lényegében mindegy is a többi érv-ellenérv, egész egyszerűen azért, mert 400k-ig ez a legnagyobb vehető TV és kész.
Semmi más nem fog akkora örömet okozni a későbbiekben, mint az, hogy mekkora a TV.
Emellett nyugi, de ez a Sony 857 egyébként is kategóriaelső általában mindenben.1-2 év múlva-sőt, egyesek már most is- bele fognak kötni, hogy hékás, de ez nem is 4K, de ne foglalkozz velük, ezzel a TV-vel a következő minimum 3 évre simán biztosítot magadnak otthonra a TV-zés örömét és boldogságát. 3 év múlva még mindig eladható lesz 200 ezerért, akkor majd veszel egy aktuális, remélhetőleg jóval elérhetőbb és a mostaniakhoz képest fejlettebb 4K-s 65"-ös TV_t.
De egyelőre én nem is gondolkodnék a helyedben. -
válasz
Piftuka #36379 üzenetére
Nos, ha sokáig nem akarod lecserélni, akkor érdemes azt venni, ami a legtöbb jövőbemutató dolgot tudja felhozni, és viszonylag általánosan elfogadottan jó minőségben... tehát számtalan review és egyéb site alapján ajánlott.
Ez pedig csak a SONY9305 lehet ebből a listából... mert:
1. 4K
2. HDR
3. viszonylag jó panel van benne
4. review alapják az ajánlott tévék között vanEllenérv:
1. Android lehet nem fog annyira tetszeni, de én inkább megszoknám mint megszöknék... annyira nem lehet tragikus, meg majd talán javítják amit tudnak
2. ára, nem tudom hogy most akkor belefér vagy sem?
3. azért biztosra még nem tudni nem jö e 3D tévé jövőre... lehet jön egy jobb tévé, neadjisten 4K OLED amit tud 3D-t is... -
BBéci
legenda
válasz
Piftuka #33655 üzenetére
Semelyik nem 50 hertzes a gyakorlatban, mert bár az összes LCD panel frekvenciája alapból annyi, interpolálással vagy háttérfény villogtatással többszörözik. Úgy lesz belőle 100; 200; 400; stb.
Tehát nem létezik magyarországi forgalomban olyan LCD TV, amelyik képjavító funkciók nélkül 100 vagy több hertzes lenne. -
törölt tag
válasz
Piftuka #33653 üzenetére
Nincs általános legjobb, hanem kinek melyik. 4 Az input lag tekintetében a 652V 30 ms, a Samsungok 44 ms., még ez sem sok. A H széria 2014-es, és 3D-s, a H6200-hoz nem adnak 3D szemüveget. A J6200-as nem tud 3D-t, de újabb modernebb szoftvere van.
Már hogyne számítana, hogy valós 50 vagy 100 Hz-es a tv, pont erről beszéltünk. -
agabe
addikt
válasz
Piftuka #33644 üzenetére
A 40WD650-es Sony nem annyira ajánlott mint ahogy a 6000 alatti samsungok, vagy 652 632 alatti LG-k sem.
Azonban árkategóriát is figyelembe lehet venni.A 40"-os nem valós 100Hz-es tv-k ára szerintem max 90-95ezer Ft körül kellene, hogy legyen márkától függetlenül, így 110-120ezer forintért 50Hz-es TV egyik márkából sem ajánlott 40"-os méretben.
-
törölt tag
válasz
Piftuka #33644 üzenetére
Ezek felelnek meg a kívánalmaidnak, mert valós 100-as tévék, plusz a 42-es méretben az LG 42LF652V, ha még az is befér. Ezekben kevesebb az utánhúzás és az elmosódás például az általad említett típusnál, ami csak 50 Hz-es tv.
cooi111 Szerintem azt a 4k-s tévét nem tudnád kihasználni, mert ahhoz nagyobb méretű kellene, és magasabb kategóriás. A második helyett pedig az UE48J6200 lenne ajánlott, mert minden tekintetben jobb, és innen hivatalos gyári garanciával veheted, ami azért erősen ajánlott a Samsungnál a biztonság miatt.
-
válasz
Piftuka #33601 üzenetére
Sziasztok!
A gyártók mind-mind egymástól eltérő mértékben mesterkélt Hz-értékeket varázsolnak a specifikációkra.
LG 40" 652V-t néztem és simább képet adott mint a környezetében kiállított tv-k. Beleértve a 620V-t. És még nem csak is tévedés volt, az LG topikban ugyanis ezt látom:
LB620V FullHD 3D TV, Direct LED, 100Hz MCI
LB650V Full HD 3D Smart TV (WebOS), Direct LED, 500Hz MCI, WifiKérlek titeket segítsetek nekem egy megfelelőt tv-t találni elsősorban Sony-Sharp vonalon 100e-150e között, de minél olcsóbban. (kifutó/régi típus is lehet) Nem tudom összehasonlítani a gyártók bekamuzott Hz értékeit.
Olyat keresek, ami az LG 630V - 650V Hz értékét hozza, mert sokkal jobban tetszett, mint az LG 620V, ami egy nagyon átlagos szintnek látszik. (Ahogy láttam a környezetében kiállított tv-k is hasonlót "mozgásbeli élményt" adtak.)UI: használható képnézegető előny.
Köszi
-
nightshadow
veterán
válasz
Piftuka #27905 üzenetére
Miért nem a SONY KDL-55W955 típust?
Ezért: [link] "There’s just no sugarcoating this: the KDL-55W955B is the worst-performing Sony Bravia flagship HDTV we’ve reviewed in terms of picture quality.....Nevertheless, this year’s midrange Sony W705 and W829, or even better, last year’s top-end Bravia W9 (if you can still find stock) are wiser buys due to their superior contrast performance."
-
törölt tag
válasz
Piftuka #27905 üzenetére
Jó kérdés, de ezt a Triluminos-t nem szokták ajánlani a magasabb ára miatt gondolom. KDL-55W955B. A Sony Bravia KD-55X9005B pedig UHD, és sokkal drágább még a W955B-nél is.
-
amadeus11
senior tag
válasz
Piftuka #26367 üzenetére
Nem tudom te mit láttál,de nekem 6-os szériás Sony van és az SD adások minősége a legjobb, amit eddig lapos tévén láttam. A Reality Creation-ben lévő felbontásjavító és zajszűrő nagyon jól teszi a dolgát. 48 colon sokkal élvezhetőbb képet produkál, mint a 40 colos Samum. Elmosódás akkor jelentkezhet, ha a zajszűrés nagyon fel van tolva. Lg tévéken is elég jó az SD felskálázás, ebben a Samu talán a leggyengébb. Szerintem ez a leggyengébb pontja, mert amúgy nagyon jó tévéket gyárt . Samsungnak ezen kellene kicsit dolgozni, vagy szimplán csak lemásolni a többiek megoldását (ez most úgyis divat
).
Én nem tudom milyen képminősége van az általad említett Sharp ill. Toshiba tévéknek, de tudtommal a Sharp kivonul Europából és aToshibánál is rezeg a léc. Szervizelés szempontjából ezt is érdemes megfontolni. Személyesen a Sharp márkával nekem nagyon jó tapasztalataim vannak, viszont anno a képcsöves Toshibák sorban purcantak ki időnap előtt . Habár ez nem mostanában volt, lehet azóta változott a helyzet. Sajnos kevés a felhasználói tapasztalat itt a fórumon mind a Sharp, mind a Toshiba televíziókról. Én a jobb szervizelés és alkatrészellátás miatt mindenképp a Samu LG Sony Panasonic palettából választanék új tévét. És itt van még a Philips, ha benézel a topikjába, ahhoz képest, hogy kevesen vesznek ilyet tévét meglepően sokan számolnak be meghibásodásról , gyenge összeszerelésről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Milyen notebookot vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest