Aktív témák
-
I_Am
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #307 üzenetére
Aztán majd könnyes szemmel konstatálod az ellenkezőjét egyszer.:DDD
-
MSI 865PE Neo2 Platinum Edition :C
-
Frigo
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #305 üzenetére
Azért ha le kell vonni az még mindíg jobb mintha hozzá kellene adni :DD
-
Frigo
őstag
Ezt az alulmérést az Asusnál nem lehet semmivel se kiküszöbölni :F
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Viktor77 #302 üzenetére
P4P800 Deluxe tulaj lévén kiegészíteném az itt elhangzottakat:)
Szóval ha 1.525V-os alapfeszű procid van, akkor IDLE állapotban (Winamp, net, stb.) a fesz olyan 1.54-1.6V között mozog/ugrál. Prime95-ös terhelés mellett ez a fesz leesik 1.48-1.54V-ra (nálam semmilyen stabilitási gondot nem eredményezett 3.4 GHz-en). A hőmérsékletet 8-10 fokkal alulméri a lap, ezt hozzá kell számolni. Abitnál a hőmérséklet 8-10 fokkal több (a mutatott a ténylegesnél), alaulfeszeli a procit (0.1-0.2V-tal), terhelésnél ugyanúgy leesik, mint az Asus. Ennyit szerettem volna elmondani:)
[Szerkesztve] -
-
Gismo
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #300 üzenetére
Miért nem vennél magadnak IC7-et?
-
Gismo
addikt
Hali!
Haver fejleszteni akar!
Nos 2.8-as Prescotthoz kéne oan alaplap amelyen van:
Hyper-Threading támogatás
Dual-Channel támogatás
SATA
8X AGP
2.0 USB
és ha lehet ne legyen rajta hálókártya és modem integrálva!
Típusokat PLZ!
JAAA és nagyon jól lehessen benne tuningolni!!!
Köszi!! -
Tibisz
aktív tag
válasz
hobizoli #294 üzenetére
A frekit azt, hittem másra érted. Melegedés a nagyobb feszből adódó áram miatt lép fel, de ezt mikor írtam, hogy nincs így?
Innentől megint olyan dolgon nyomom a számat amit, már kitárgyaltunk. Már leírtam egyszer, hogy ésszel kell tuningolni! Nekem eddig mindig tunning gépeim voltak, és egyik se ment tönkre. Nem értelek miért kéne törődni, azzal ha valaki az 1,5V helyett 1,75V-al esetleg 1,85V-al hajt egy procit! A normális tuningokról beszélek amikor max 10% fesztőblettel, és vízhűtéssel elér valamit. Esetleg egy Zalman Cu esetleg AlCu-val. Most nem értem min vitázol, kicsit is ért az elektronikához az nem használ ekkora feszeket. Magyarul ne nekem írogasd ezeket, mert köszönöm szépen de pár éve már ezt tanulom, hanem annak akinek elégett a procija! :P -
hobizoli
nagyúr
''A vezeték nem a frekitől ég''
Ezt igy hol irtam?
''hanem a hőmérséklettől ennek nézz utána!''
Es mitol kezd el melegedni, hm? Nem attol mert tobb aram folyik rajta, mint amire tervezve lett? Aaaa dehogy...
Vezetek-keresztmetszetet a majdan rajta atfolyo aram erossegere szokas meretezni.
Van egy tervezett alap aramerosseg, ami majd a CPU zabal, erre megvan mekkora keresztmetszet kell -ezert is van annyi CPU Vcore lab is-, ez min. annyi, mint ami kell -de azert vmivel persze tobb. Ha emeled a frekit, no a felvett aramerosseg -nagyjabol egyenes aranyban. Ha ehhez a Vcore-t is megemeled, akkor viszont megjobban, szinte hatvanyozottan. Ha atleped azt a hatart -amit meg ezeknek ellenere elbir (mert kicsit ugye tul van meretezve)-, azaz mar tulontul sok aram folyik rajta, akkor szepen lassan eleg, persze kozben melegebb lesz...de kivulrol hogyan hutod azt a par mikronnyi vastagsagu vezeteket komolyan nemtom elkepzelni se
hobizoli -
Fawkes
őstag
Emberek hagyjuk ezt már... [kezd átmenni a topic Fradi vs. Ute meccsbe csak itt Amd vs. Intel] :)
A P4 egy nagyon korrekt jó proci szép vannak jó tulajdonságai Pl.:ált. szarrá húzható és Amd-re is ált. ez jellemző persze ez függ a steppingtől is...
De nem kell ezen veszekedni mert most Amd erőfölényben van ezt el kell ismerni a prescottot pedig várjuk szeretettel mert lehet porba veri Amd-t lehet nem... [ki tudja talán Mr. Intel? :)]
És ha egyik proc jobb a másiknál el kell ismerni valakinek nem megy de akkor ne erőltesse hogy melyik a jobb most nyílvánvaló hogy azonos árban az Amd azarrá gylázza az Intelt...
De persze A64 [egyesek szerint]nem kiforrott a P4 pedig már régóta ''vidít'' minket és bizony nem is rossz proc...aki megbízható jó procit akar és fél hogy az új A64 behal stb... vagyen intelt...
korrekt mindenki maga dönt de ha ésszerűen átgondoljuk akkor sztem Amd de ez magánvélemény...
mert ennyi pénz nem mindig van és nem mindig adódik lehetőség jól át kell bizony gondolni az új proc+mem+alaplap vételt...
A flémelésnek meg kéne nyitni egy topicot Pl.:Amd vs. Intel flame 1000-rel topicot :) -
I_Am
veterán
válasz
hobizoli #288 üzenetére
Érdekesen elfogult vagy nem?
Égett el AMD is Intel is és akkor mi van., Rekordok rekordok után jöhetnek, de azzal nincs nagyon értelme érvelned, mert nem Te érted el. Ja és legvégül nagyon elkanyarodott a topic a címben megfogalmazott kérdéstől.
Azt az egyet mindíg bírtam, mikor vki nyit vhol egy topic-ot Intel vagy AMD szócskával a címében és az ellentábor azonnal lerohanja, teleflémeli :)) -
hobizoli
nagyúr
Ugyanugy benultak meg vizzel hutott NW-k is, pedig nem volt meleguk, a belso vezetek a nagy aramerosseg miatt eg el/szakad meg, nem a homerseklet miatt. A vezetek keresztmetszet hatarozza meg max aram erosseget, ami azon at tartosan folyhat. I=U/R (Ohm bacsitol), azaz a nagyobb Vcore-nal az adott ellenallas mellett tobb aram fog folyni -sot mivel elemed a frekit ez az miatt is tobb lesz-, es ettol eg el az a vezetek, semmi koze ehhez annak, meg milyen meleg a CPU, es mivel hutod.
Ha -5-re hutenel egy NW-t igy nagyobb Vcore-l hajtva egy ido mulva akkor is meghidalna tole.
''Erre talán már nem emléksze? Kicsit szelektív az emlékezeted nem?''
Aha...valoban volt ilyen par, csakhogy mindket oldalrol:''Kicsit szelektív az emlékezeted nem?'':t:C?
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
''Kit érdekel, te ész nélkül húzol?''
En...? Vannak nalam sokkal mereszebbek is, pl 'Templomegere': XP@2.76GHz @2.1V
''AMD-be is láttuk, hogy simán elfüstől azonnal a nagy melegben!''
Igeeeen....? A nagy melegben? Nyaron mennyi fekudt ki? Te lattal/hallottal ilyet:DD? THG video:C?
hobizoli -
erdoke
titán
-Sima A64-gyel szemben biztosan megállja még a helyét a P4 ár/teljesítmény, ha jól választasz és kihozod mindkettőnől a perpill. maximumot. Ha lényegesen olcsóbb az FX-nél, akkor ott is lehet racionális választás (gondolok itt pl. 2,6C@260 FSB szinkron Hynix RAM).
-3,2C-t nem ajánl értelmes Inteles, de független ''szakértő'' se, többet hozol ki egy 2,8 v. 3,0C-ből, mert a 3,2-est nem bírod gyors RAM-mal.:)
-''Kezdetben nagyon nem szimpatizáltam a P4-ekkel az Mhz politika miatt. Jobb szeretem ha valami architektúrából is előrelendül, nem csak Mhzből.'' EZ teljesen szubjektív, az alkalmazások és a tesztprogik nem nézik és önmagából fakadóan nem is díjazzák az architekturális előrelendüléseket (mi is az pontosan?). Ha a Prescott pl. úgy működne, ahogy az Intel álmaiban szerepel, akkor az most architekturális változás v. sem?:P -
Ginoo
csendes tag
A hozzászólásomat nem vita tárgyának szántam. Egyszerűen csak véleményt írtam.
Van amiben teljesen igazad van de van amivel nem értek egyet:
Nem tudom honnan vetted, hogy a nagyobb memóriával rendelkező kártyákra rosszabb minőségü modulokat raknak. Ez butaság - nem lehet általánosságban kijelenteni. Persze sajnos tényleg vannak gyártók akiknél előfordul költségtakarékossági okokból, de nem törvényszerű. Én nem mondtam, hogy feltétlenül jobb egy 256Mb-s lasabb kártya mint egy 128Mb-s gyorsabb. Általános dolgokra tényleg nincs szükség ilyen nagy teljesítményü kártyákra de a szóban forgó gép többek között játék célra lett ajánlva. Abban igazad van hogy két azonos csak a memória mennyiségében különböző kártya közül bizonyos helyzetekben (elég sokszor) a kisebb mennyiségü memóriával rendelkező jön ki jobban sebesség szempontjából. [Itt megjegyezném, hogy ne keverd össze a memória sávszélességét a mennyiségével.] Azzal azonban vitatkoznék, hogy ezek a kártyák nem tudnak profitálni a 128Mb vagy az annál több memóriából, ugyanis már most is vannak játékok amiket egy 64Mb-os kártya nem tud teljes ponpájában futtatni. Mikor én a nagyobb memóriát helyeztem előtérbe, hosszú távon gondolkodtam.
Ezek a kártyák nagyon gyorsak, a 9600pro sebessége is jó ideig kielégítő lessz. A játékok egyre több és nagyobb felbontású textúrát használnak (..és itt bizony a memória mennyisége lép előtérbe..). Ezen kívül ezek a játékok rengeteg olyan grafikai megoldást használnak (..de ebbe most ne menjünk bele mélyebben) amik szintén memória igényesek és ne felejtsük el, (itt jön a lényeg) hogy a lokális memória sokkal gyorsabb, mint az AGP-n keresztüli adatátvitel, márpedig ha a kártya memóriája kevésnek bizonyul akkor nem marad más mint a rendszermemória . Tehát a lényeg az, hogy a kártya memóriája elöbb bizonyulhat kevésnek mint a sebessége.
Remélem sikerült érthetően fogalmaznom, ha nem az azért van mert már késő van és leragadnak a szemeim. Jó éjt mindenkinek. -
faster
nagyúr
Nem akarom ismételni Keitarot, én is ezen a véleményen vagyok. Ha nem akarod a legeslegeslgesleggyorsabb konfigot választani, csak egyszerűen van pénzed, és akarsz egy erős konfigot, akkor vegyél p4-est. 2.8C, 3.0C a legmegfelelőbb. Alaplap és memóriatémában pedig erDOKe adhat igazán praktikus tanácsot, ő jól ismeri ezt a platformot, tapasztalt tuningmester.
-
hobizoli
nagyúr
Elegge sok helyen volt szo errol, akkoriban tobb helyen cikkeztek is errol, sajnalom ha nem olvasol a PH!-n (the one and only) kivul mas forumokat -ebbol nekem ez jon le-, mondjuk kezdhetnel a HWSW-n, ez magyar, meg par kulfoldit is megnezhetsz alkalomadtan...nem kell mindennap:DD...akkoriban arrafele (nyugatabbra) mar eleg sok ilyen kambo futott (ebbe a hirtelenhalalba:DD:DD:C
hobizoli -
Tibisz
aktív tag
válasz
hobizoli #276 üzenetére
Arra még azért kíváncsi lennék, hogy miért is dolgozom a saját pénztárcám ellen?
Tovább konkrétna hány agyonhúzott elszállt P4-ről van is szó, mert nagyon nem akarózól tényeket felsorakoztatni irományod mellé, így nincs ami gáz lenen, mert össze-vissza én is tudok beszélni órákig! :) -
hobizoli
nagyúr
''Légyszi ne gyere már nekem ezzel a komplett marhasággal, hogy akinek 1,6-osavan annak, hogy elszállt. Miért is szállt el?? Csak nem azért, mert 1,5V helyett 1,75V-ot adott a procinak''
Ez nem marhasag, ez teny...sok emberkenek szallt el akkoriban az agyonrantott 1.6A-1.8A-ja...es igen, pont ezert...
''ez az AMD-knél is így van, ez nem egy Inteles gond!''
Igazan:DD? A P4 fan klubban, vagy hol:DD:DD:DD:DD:DD:DD:C
hobizoli -
A Tölgy
tag
Ja, felfogtam!!! :) :C
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Viktor77 #269 üzenetére
Miert is...? Fejtsd mar ki, szerintedd miert adni el vki ennyiert vmit, ha egyszer a ''rendes'' netto kiskerar is eladhatna...es meg gari is van...vmi nem stimmel, de latom csak nekem tunik fel...elreszegit a jujdejo_olcson_veszek/vehetek/vettem_3.0C-t feeling...kar:U
hobizoli -
Keitaro
addikt
-
hobizoli
nagyúr
''Arra gondolom nem is gondoltál, hogy esetlegesen külföldön jóval olcsóbban megvesz több darabot, és behozza''
Aha....azt de nem tudom eszre vetted-e mar, de 1-2kHUF-n belul ezeknek ugyannyi az ara itt is, ott is
''Kinti rendes gari van hozzá, és mivel ebből él, így simán tudja érvényesíteni''
Ezt O mondta? Hiheto:DD:U :''Jo ez az 1.6A, teker 2.9-n...'' azt egyszercsak nem tekert tovabb...ja, persze ezzel mar annyira nem dicsekedett am:U:U...gondolkozz mar...egy teloszam van hozza garikent, vagy mi? Mibol tart venni az apronetrol egy akarmilyen pre-paid SIM kartyat...?
Mennyit adott el itt eddig? 15-t? Akkor 30db P4 van az egesz PH!-n:U?
Azert kell az ures resz, hogy legyen mibe belekotnod, ha mar masba nem tucc:U...igy vmivel atlathatobb
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Szerintem nezz utana az araknak, mert:
Becs:
Intel Pentium 4 3.00GHz Sockel-478 boxed, 200MHz FSB, 512kB 291.20 ,-€
EUR=261,87HUF a MNB mai hivatalos kozeparfolyaman (azaz vetelkor dragabb)
Itthon:
Intel P4-478 NorthWood 800MHz 3000MHz 512kB 58 800 73 500
Intel P4-478 NorthWood 800MHz 3000MHz 512kB BOX 59 920 74 900
:DD:C
hobizoli -
Tibisz
aktív tag
Arra gondolom nem is gondoltál, hogy esetlegesen külföldön jóval olcsóbban megvesz több darabot, és behozza. Kinti rendes gari van hozzá, és mivel ebből él, így simán tudja érvényesíteni, de mint tudjuk egy CPU az nem sűrűn hal be magától! Látod így senki sem jár rosszul! Szerinted talán ennyi P4-es procit lopnak el, ne viccelj már akkor minden 2. P4-es proci lopott lene a te elméleted alapján. :B
A nagy kérdésre még nem válaszoltál: minek kell az üres rész a szüveg és a konfigod közé? :F -
A Tölgy
tag
Mármint keitaro levele volt az! )
-
A Tölgy
tag
Na ez egy szép korrekt levél volt! :)
legyen ez a zárószó!
Tényleg a végén kirpbban a harmadik világháború, mert megnyitottam ezt a topicot.
Köszönöm a segítséget mindenkitől, már kezd összeállni a kép mi lesz!
Csááááááááásztok! -
Keitaro
addikt
Videokari - Ati Radeon 9600pro / 9600XT / 9800 / 9800pro / 9800 XT. Az egyik. Inkább lasabb kártya 256Mb memoriával mint gyorsabb 128Mb-al. De elég a 128Mb-os 9600pro is. Lényeg, hogy nevesebb gyártótól legyen. Szépek az asus kártyái. Én a Sapphire kártyáit javaslom mert az Ati hivatalos gyártója (így nem veszel zsákbamacskát) és jó árban vannak a kártyái.
Fejtsd ki kérlek, hogy miért jobb a 256MB-s lasabb kártya, mint a 128MB-s gyorsabb. Csakhogy ne lehessen engem megszólni kifejtem az ellenkezőjét :
Ált a gyorsabbak (tehát a te listádban a 9800-asok) 256bites memória busszal rendelkeznek, tehát a ''kis'' 128MBjükhöz sokkal nagyobb sávszél tartozik, de ezt most felejtsük el, maradjunk karámon belül.
Legyen mondjuk 9600 256MB és 9600Pro 128MB
Mire lesz használva a gép? Játékra és általános dolgokra mint net.
Általános dolgoknél teljesen mindegy. Menjünk át játék frontra:
Egy 9600-as nem igazán tud profitálni a +128MB-ből. Egyik se. Még a 9800-asok is alig. Ellenben mivel vannak helyzetek mikor a memória sávszélesség visszafogja őket, ezért a magasabb órajellel jóval nagyobb teljesítmény növekedés érhető el.
Továbbá a 256MB-s kártyákon legtöbbször roszabb ramok vannak mint a 128MB-s társaikon ami pedig húzásnál számíthat.
De figyelek -
Keitaro
addikt
Nos akkor tisztázzunk pár dolgot. Nem vagyok AMD fan. Úgy igazából sosem szoktam magam semmilyen fronton fannak titulálni, az egyetlen cég amit igen szerettem az a 3dfx. Ennyi.
Amíg nem volt Athlon FX és 64 addig ha valaki ideált volna, hogy a pénz nem számít mit vegyen akkor szívbaj nélkül mondtam volna, hogy egy 3.2C P4-et. Szerintem bőven nem ér annyit amit elkérnek érte, de ha nem számít a pénz akkor jó.
Azóta viszont ha nem számít a pénz akkor FX. Igaz a 150 ezret szerintem az se éri meg. Alatta picivel ott az Athlon 64, melynek objektíven figyelembe véve az előnyeit, szerintem elég egyértelmű, miért ajánljuk páran a P4-el szemben.
Kedves Inteles kollégák azt képtelenek megérteni, hogy ha egyszer NINCS sok pénz akkor a P4 sehogy sem alternatíva, mert ugyanolyan áron egy AMD-s konfig szétszedi.
Azt se szeretem ha valaki azt híreszteli, hogy az AMD roszabb, mert hú vigyázz az fagyni fog.
Egyébként bárki utánanézhet még sosem hurrogtam le Intelest ha normális dolgot mondott. De ha ész nélkül kalimpálnak a levegőbe azt nem szeretem. Bocsánat ez nem a mostani beszélgetésre szól, csak úgy általánosan. De akkor sem szeretem ha valaki azért vesz Intelt, mert az Intel, és tulajdonképpen nem is tudja miért veszi azonkívül, hogy Intel és marketing.
Sosem mondtam, hogy rosszak az Inteles gépek. Nem azok. Mondjuk Celeront sosem vennék, de ez gondolom egyértelmű.
Kezdetben nagyon nem szimpatizáltam a P4-ekkel az Mhz politika miatt. Jobb szeretem ha valami architektúrából is előrelendül, nem csak Mhzből.
A 100 gépes megjegyzésre : kedves tőled, hogy ha én mondok 100 gépet egyből feltételezed, hogy az az én 100 gépem, míg ha magadról beszélsz akkor természetesen másoknak raktad össze rendelésre. Filózz egy kicsit, gondolod te vagy az egyetlen aki gépeket pakol össze másoknak? :)
Mert igen bevallom nekem saját magamnak még nem volt 100 gépem idehaza, de nem is érzem magam kevesebbnek ettől. Valaki annak gondol? Nem érdekel :)
Viszont mint beszéltük egy új proci valsz alaplapcserével is járna. Mivel kérték, hogy ne fejtegessem, ezért most nem mondom el az A64 előnyeit, szerintem legtöbben úgy is tudják.
Abban egyetértek, hogy nincs értelme egyik fél elvakult fanjának sem lenni. Tényleg nincs értelme. Mindkét félnek vannak jobb dolgai. Intelbe max morális fronton tudnék belekötni, mert a magatartásuk miatt néha kilógatnék pár vezetőt az ablakon, hagy gondolkozzanak kicsit. Nem tudom ki, hogy van vele, nekem ez fontos. Sokaknak nem. Ettől még nem mondom, hogy az Intel procik roszabbak.
Abbahagyom, mert elég hosszú lett és ha igyekeznék normálisan fogalmazni és mindent leírni akkor holnap megjelenne a könyvem :DD
Úgyhogy boccs ha hosszú lett -
Ginoo
csendes tag
P4-2,8 (800Mhz FSB) - mert bőven elég
ASUSP800 Deluxe - mert sokkal olcsóbb mint a centerwood-os és majdnem olyan gyors ezenkívül a deluxe változat sok olyan dolgot tartalmaz amire azt hiszed nincs szükséged de hidd el, hogy lessz. ASUS mert megbizható, stabil, és jól húzható ezenkívül megfelelő hozzá a bios támogatás.
512Mb DDR - minél gyorsabb lehetőleg de tulajdonképpen elég a 400Mhz-s is. Tudom ajánlani a Geil Golden Dragon Dual Channel KIT (2x256MB) -jét mert kézi válogatás és nem kerül annyiba mint egy Corsair. Jó a Kingston HyperX dual csomagja is mert szintén megbízható az ASUS lapok szeretik és egyébként többféle időzítéssel is lehet kapni. Ha nincs olyan sok pénzed akkor meg tökéletesen megfelel egy Samsung vagy egy Hynx amik szintén kiválóak és az Asus lap is szereti őket.
Procihűtő - Zalman CNPS7000A-AlCu (a tiszta réz változatot nem javaslom az alaplap épségének érdekében ugyanis nehéz mint a dög) mert drága ugyan de a legjobban hűt és a leghalkabb. De olvasd el a prohardveren lévő teszet és találsz olcsóbb megoldást is ami a célnak megfelel.
Winyó - Seagate 7200rmp 120Gb 8Mb cache-el mert a leghalkabb, megbízható (nincs több meghibásodás mint más gyártóknál) és most ez van az egyik legjobb árban. Samsung-ok tényleg sebesség bajnokok de nem tartom megbízhatónak. Ha nem kapsz Seagate-et akkor Maxtor 7200rmp 120Gb 8Mbcache de mindenképpen folyadékcsapágyasat. Esetleg vehetsz mellé még egy 40Gb-set .
Ház - Legyen jól szellőző és könnyen szerelhető. Tudom ajánlani a chieftec házakat.
Táp - ne ezen spórolj. Legyen aktív pfc-s és min 360w. A kedvencem a 400w-os Zalman. De tökéletesen megfelel az amit a chieftec házhoz kapsz:) (persze min.360w) .
Videokari - Ati Radeon 9600pro / 9600XT / 9800 / 9800pro / 9800 XT:). Az egyik. Inkább lasabb kártya 256Mb memoriával mint gyorsabb 128Mb-al. De elég a 128Mb-os 9600pro is. Lényeg, hogy nevesebb gyártótól legyen. Szépek az asus kártyái. Én a Sapphire kártyáit javaslom mert az Ati hivatalos gyártója (így nem veszel zsákbamacskát) és jó árban vannak a kártyái.
DVD olvasó - A Plextor mindent olvas de kegyetlenül zajos. Én a Toshiba olvasóját ajánlom mert halk szinte mindent olvas és firmwire frissítéssel sebesség bajnok.
Végig olvastam a fórumot és közben elkezdtelek sajnálni:). Gondoltam leírom én is a véleményemet, talán segít. -
Tibisz
aktív tag
-
Tibisz
aktív tag
Alapvető probláma, hogy a nagy AMD fanok poénkodnak az Intel procikat egyáltalán leíró emberkékkel miközben, nem hahjlandók meghallgatni a másik fél érveléseit! :O Amit még hozzátennék: 2,8C procikat 35-40e körül kapsz!
Innentől kezdve pedig minden kedves AMD fant megkérek, hogy számlja már újra az új gép összerakásához szükségez összeget, mert ha jól tudom, A64 FX-eket még nem árulnak 40-50%-al olcsóbban. :U -
REPPKOPP
csendes tag
OK! Én vagyok a teljesen hülye! Minden szavam hazugság volt. Azt elfelejtettem, hogy itt mindenki fejlesztőmérnök, vagy legalábbis 100000%-osan bizonyítódott elötte, hogy az AMD az egyetlen jó választás. Én mégegyszer határozottan kijelentem, hogy vannak kimondottan, jó AMD-s konfigok. Csak nehéz jól összeválogatni! De tudom, hogy ez is hülyeség. Én megmaradok ezután is mindkét gyártó ''jó'' cuccainak is őszinte híve.
Tölgy! Ne halgass egyikünkre se csak saját magadra, mert ''minden cigány a saját lovát dicséri''!! Mindkét oldalról vannak jó és kevésbé jó választások Igy ha jót veszel magad dícsérhetet, s ha kevésbé jót, úgy magadat okolhatod. Tudom ez a legxarabb, de ilyen az élet! Én most itt befejezem, mert ez a hely is már csak arról szól, hogy mindenki a másik oldalt kezdi köpködni! Aki ebben éli ki a saját postpubertás attitődjeit, hát tegye! Lelke rajta, de én nem veszek részt benne.
Ha kell esetleg valami segítség elérsz!
Mindenkitől mégegyszer elnézést kérek, ha a mély érzéseit megbántottam! Öszintén mondom! Maradok mindenkinek tisztelettel hive:
Repp
Ui.: Nyugodtan öljétek meg egymást azért, hogy az AMD v. INTEL a jobb, majd rájöttök ti is, ahogy én is rájöttem arra amit a nagyok már régóta tudnak: Egyiksem! Hol erre, hol arra billen a mérleg nyelve, de mindíg visszatér középre. Ez csak így üzlet a NAGYOKNAK!
Jó éjszakát. Végleg OFF! -
hobizoli
nagyúr
válasz
REPPKOPP #245 üzenetére
''A bratyóm nem a létra legalja és a másik német haverjával több gépet raktak össze és teszteltek le ketten mint mi itt együttvéve!''
Aha...es az szamszerusitve sacc/kb mennyi is? Ja es akkor mikor ''eltek''?
''Magyarországon jó hátszéllel mindenhez hozzá lehet jutni, kint még elöbb és jobban!''
Hiheto...Te figyi egy 3.4-s Prescott-t tucc mar -vagy a bartyeszod- prezentalni?
''Próbálj meg eladni egy használt AMD-t. Sokáig lesz géped!!!''
Porbalj meg eladni egy (csucs) P4-t...radszarad
''Az AMD is jó gép, de nem jobb mint az Intel!''
:DD
''Ugyanakkor lényegesen rosszabbúl tartja a használt árát és az új cuccoknál több az összeférhetetlenségi hiba. Az Intel erre kevésbé érzékeny.''
Hat ha Te allitod be, akkor biztos igy is van...
:DD:C
hobizoli -
REPPKOPP
csendes tag
Itt jönnek a válaszok szépen sorban!
Jelenleg van 20 gépen! Folyamatosan rakom össze őket eladásra.
A bratyóm nem a létra legalja és a másik német haverjával több gépet raktak össze és teszteltek le ketten mint mi itt együttvéve!
Aki több mint száz gépet vett magának, az mikor élt? Vagy 15 éves korátol folyamatosan veszi magának a gépeket? Kb heti 1-et?
Magyarországon jó hátszéllel mindenhez hozzá lehet jutni, kint még elöbb és jobban!
Nem dolgozok nagykerekben, de a kapcsolataim igen!
Az AMD-t az olcsóbb kategóriában veszik többen. Vitathatatlanúl jobb, mint ugyan anyiért egy Cerka.
Próbálj meg eladni egy használt AMD-t. Sokáig lesz géped!!!
Ui.: Én csak a saját tapasztalataimra és a kapcsolataimra tudok támaszkodni. Ezért a véleményem nem REPREZENTATÍV!
Az AMD is jó gép, de nem jobb mint az Intel! Ugyanakkor lényegesen rosszabbúl tartja a használt árát és az új cuccoknál több az összeférhetetlenségi hiba. Az Intel erre kevésbé érzékeny.
Tölgy! A javaslatom: max. P4 2,8/800 HT.( szépen lehet húzni!!), ASUS P4C-800-E Delux , 2 db 512/400 CorsairPro (led), Vantec VP4-C7040. -
-
A Tölgy
tag
válasz
Alvin_ti4200 #236 üzenetére
Mert az anyámnak kell a mostani gép, és akkor meg veszek egy újat, hogy nekem is legyen gépem.
-
Fawkes
őstag
Rég röhögtem ekkorát... :DDD
''(...Eléggé Amd flamer szagot érzek, persze lehet tévedek miért ne:D)
Jah és reppkopp:mivel az tesztgép volt nem nevezhető teljes értékünek mert prescottara is vannak tesztgépek és kiderült hogy úgy melegít hogy forrasztani lehet vele szal erről ennyit... -
A Tölgy
tag
válasz
Alvin_ti4200 #236 üzenetére
Szted, az, hogy vki itt újonc, (nem én,mert én tudom, hogy nem értek hozzá), de mondjuk más, attól, hogy újonc, mert nem szokott is fórumozni, lehet, hogy mindannyiotoknál többet ért hozzá! Nem csak itt lehet tudást szerezni!
-
A Tölgy
tag
Reppkopp: te milyen alaplapot ill. memóriát ill. ventit javasolnál?
Kíváncsi vagyok a te véleményedre is!! -
Keitaro
addikt
válasz
REPPKOPP #231 üzenetére
Év elején még a komoly nagy cégeknél se igen volt A64, nemhogy nagykerekbe... Opteronok már igen, de nem is igen sírt senki, max azért, hogy szívesen elvinne egyet :)
Azt mondtad 20 géppel a hátad mögött. Jelenleg vagy amikkel dolgod volt? Mert utóbbi esetben én nem tudom milyen értéket mondanék, mert sosem számoltam, de tuti 100 felett...
Cégnél anno összehoztak két termet, az egyikben Athlon XP-k voltak a másikban P4-ek. Egyikkel se volt több gáz mint a másikkal... -
A Tölgy
tag
válasz
REPPKOPP #228 üzenetére
Tényleg hogy vett az év elején? Mondjuk ott már hamarabb lehetett kapni, de nem annyira? :)
Különben nem veszek a64-et, de még egy ember van aki meg tudna győzni, de vele majd csak a hét végefele fogok beszélni.
Különben Repkopp: van valaki a családban (te vagy a testvéred), aki informatikus?
Amúgy meg nem hiszem, hogy kb 1-1,5 év az olyan sok lenne, hogy ne legyen elég a 3,2-es P4, pláne egy R9800pro-val, főleg, hogy én nem fps-ezek. Mert ha így van, akkor mindenkinek le kell cserélni a gépet 1-1,5éven belül és ezekszerint minimum egy A64-re! :) -
REPPKOPP
csendes tag
Úgy, hogy a hivatalos megjelenés elött is teszteltetnek gépegek azok az elmaradott friccek. AZ én bátyóm pedig egy kinti hardware nagykerben dolgozik. a neve asszem REDZACK! Ha te szerinted szept. elött nem létezett még ilyen proci, mert ''hivatalosan a főhivatal ekkor és ekkor mutatta be'' akkor eljátszhatod a Tanu 3. főszerepét. Egyébként szeretem alapvetően az AMD-t. A régi 850-es TB-öm most is megy hiba nélkűl. Cool a vas. De mint mindenhol itt is lehet hibát találni és a mgyarországi nagykerek hivatalos meghibásodási listáján az AMD magasan veri az Intelt. Itt értsd a magasabb érték több meghibásodást jelent. Több mint húsz géppel a hátam mögött hidd el nem beszélek a levegőbe. A fanatikuson pedig soha nem a realitások talaján álnak. Ezt itt is láthattuk.
Bocs, nem szerettelek volna rendre utasítani, de ezt el kellett mondanom. -
REPPKOPP
csendes tag
Hi Tölgy!
Végigolvastam az egész irományt, mert kiváncsi voltam, hogy mikor jön meg az eszed. A bátyám németországban már az év elején vett egy A 64-et. Három hét után már szabadult tőle, mert a hőleadás iszonyat volt, sok 0,5-1 éves progija fagyogatott, és normális hétköznapi használatban a haverja P4 3,2-e 4100-on húzva stabilan halálba verte az A64-et. Perce a rendelkezésre álló 32 bites alkalmazásokban. De vegyél azért nyugodtan A64-et, hogy a sok jóakaró majd nyugodtan röhögjön rajtad a hátad mögött. És még valami az Intel deutchland emberei már kiszivárogtatták, hogy ha az AMD-nek bejön a 64 bites platform, akkor ök is kidobják a piacra a sajátjuka, mer már MEGVAN és stabil. A teljesítménye pedig hajaz a A64-re.
Egyébként én is szívtam két AMD-s géppel. Az utolsó 4 napos. Először nem szerette a RAM-okat(Kingston), utána a 2. IDE vezérlő hol ment, hol nem. A venti hangos, és néha néha megfagy. Úgy hogy holnap már el is adom. Vissza a bevált P4-re. 2,6 Ghz/800Mhz. Alapfeszen 3200 Mhz-en atomstabil. Alaplapban pedig ABIT IC-7 vagy ASUS P4C800 Delux vagy Gigabyte Ga8KNXP. mindegyiket próbáltam. A különbség szinte semmi. -
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #226 üzenetére
Igen kb ezt akartam mondani, de frissítés után láttam, hogy te már megtetted...
Tölgy : én nem akarlak rábeszélni az A64-re, felőlem azt veszel amit akarsz, csak készülj fel, hogy nem azt kapod amit vársz. De ennyi. Vegyél P4-et. Komolyan. Támogatom, sőt még matricát is szerzek neked, hogy felrakhasd valahova, hogy neked P4-ed van. Mondjuk inkább ne, mert manapság már kismillió embernek van. Szimplán nem tudlak megérteni. De a te géped, a te döntésed. -
A Tölgy
tag
ezt szépen elküldtem kétszer!
nem baj, legalább látszik, hogy ennyire nem akarom, hogy meggyőzzetek. :) -
A Tölgy
tag
Az a kérésem, hogy aki meg akar győzni, hogy a64-et vegyek, kérem, hogy hozzon létre egy másik topicot és ne fárasszon ebben tovább, mert nem érdekel.
Ha vki ennyire meg akarja tudni, hogy milyen az a64, akkor vegyen egyet magának, de ne akarjon rábeszélni. a P4 egy bevált, tesztelt, proci és jó is, gyors is, az a64-ről meg egyenlőre csak tesztek vannak, amiben azt írnak amit akarnak.
Úgyhogy légyszíves NE AKARJATOK RÁBESZÉLNI AZ A-64-RE, mert úgysem fog sikerülni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm. -
A Tölgy
tag
Az a kérésem, hogy aki meg akar győzni, hogy a64-et vegyek, kérem, hogy hozzon létre egy másik topicot és ne fárasszon ebben tovább, mert nem érdekel.
Ha vki ennyire meg akarja tudni, hogy milyen az a64, akkor vegyen egyet magának, de ne akarjon rábeszélni. a P4 egy bevált, tesztelt, proci és jó is, gyors is, az a64-ről meg egyenlőre csak tesztek vannak, amiben azt írnak amit akarnak.
Úgyhogy légyszíves NE AKARJATOK RÁBESZÉLNI AZ A-64-RE -
Fawkes
őstag
Az 1)-hez még annyit hogy a P4 húzva tud annyit mint a A64 nyers erőből...
Ugye P4 húzáshoz kellenek tuningramok ha igazán akarod húzni...a tuningramok nagyon drágák...és egy P4fölhúzva A64 teljesítményének közelébe kb 1380W-ot fűt míg AMD a64-e 85W körül!Szal villanyszámlára is jótékony hatással vagyon...
Jah és még egy...A64 hez nem kell légturbina sem vízhűtés halk gyors keveset eszik stb...stb... -
Fawkes
őstag
Nah ehhez az egészhez csak annyit fűznék hozzá hogy:ha megnézed a P4drágább mint egy Amd64...
Miért is hosszú lesz a lista de leírom!
1)nézd meg mennyit fogyszt egy P4 húzva és mennyit egy A64 nem húzva mivel ugye az Athlon 64 nem húzva azt amit a P4 húzva...
2)amd alaplap40000huf proci 90000huf mem 23000huf míg a P4 alaplap 50000huf vagy 45000huf nemtom pontosan proc 70000-80000 hozzá egy jó mem amivel tudod húzni 50000huf...Amd 153000huf Intel ha procra csak 70000-at számolok akkor is 200000huf szal nem vok jó matekból de azért sztem az amd olcsóbb...
3)nem kell légturbinát használni a hűtéséhez...
4)Hyper transport a mostani Via lapon már 1Ghz de 800 is bőven elég szal gyors memóriaelérés[közvetlen]
5)tud 64 bitet nem tudom közeljövőben lesz e rá szükség de felfoghatjuk mint egy tartalékot...
6)Támogat sse2 meg hővédelem sapka mint az intelen stb...[kifogástalan proc]
7)az hogy le van e tesztelve szal akkor az egész világ az Amd-t átkozná mert megvették a drága procit és ha rossz akkor mindenkinél rossz és akkor Amd nem fejlesztgetne tovább vígan ahogy most teszi...
8)prescottól félni nem kell...nem harap s ha lehagyja a 3200+-os A64 VAN MÁSIK alapon veszel egy 3400+-osat alaplapcsere nem kell semmi és a régi procod elég jó áron eladhatod de mivel nem akarsz fejleszteni 1,-1,54 évig ezért nem fogod megvenni az újabbat mivel a 3200+ nyers ereje bőven elég lesz...
9)mellette áll tehát a platform fejleszthetősége alaplapcsere memcsere nélkül...
10)Sokan mondták nem kiforrott...Sztem az Amd már rég bejelentette sőt talán be is mutatta már a 64bites prociát és már jóideje teszteli...kb.:2éve...
Így elsőre csak ennyi jutott eszembe...
Érted de ha ezen érvek mellett még mindig P4-et akarsz hát az már a te dolgod... -
erdoke
titán
Hűtő: Ha hordozod a gépet (pl. LAN-party), akkor Zalman CNPS7000A-AlCu, ha nem, akkor CNPS7000A-Cu.
RAM: Elméletben olyat kellene venned, ami bír akkora FSB-vel szinkronban menni, amit visz a procid. Emellett az se hülyeség, ha nem tuningolt v. enyhén tuningolt állapotban (->400-440 MHz-en) szoros időzítéseket is visz. Ezen a feltételrendszeren rögtön megbukik a Kingston és a Corsair, mert alacsonyabb frekin se visznek a 466-os és 500-as moduljaik jó időzítéseket. Két lehetőség van: ha szeretnéd olcsóbban megúszni, akkor szükség van egy olyan boltra, ahol a lapodban le lehet tesztelni párban a memóriákat. Így akár 400-as Infineon vagy Hynix modulokból is lehet 500 MHz körül is jó időzítésekkel hasító ''dual kit''-ed.:)
A másik lehetőség a drága tuningramok vásárlása, amiket saját tapasztalataim alapján szintén hasznos letesztelni. Itt most a TwinMOS TwiSTER néven futó szériája, illetve az OCZ PC4000 Dual Channel Gold kitje a csúcs, de utóbbit nem lehet magyar boltban kapni. Elég jók szoktak még lenni a GeiL és az A-DATA moduljai is, szintén hasznos a teszt.
Röviden ennyi.:) -
Keitaro
addikt
Jesszus, de elhúzódzkodott ez a dolog.
P4 alaplap témához csak annyit, hogy én és barátaim tapasztalatai alapján a következő :
- AMD fronton sok Abit alaplappal volt dolgom és szívtam velük. Intel fronton kettővel, ebből az egyikkel szívtam. Egyedül a BH6 volt az amivel nem. Azt mondják Intel fronton jobb a szénája, én ettől függetlenül nem vennék Abit lapot, mert szerintem egyetlen dolog áll mellette : az ára. Viszont asszem, ha gépet újítok nem az alaplap lesz az amin spórolni fogok. Ez a magánvéleményem
- Asus. Régen nagy név volt, és mivel anno az volt, még most is az, de szerintem az alaplapjai már rég nem nyújtják azt amit régen. Úgyhogy én azt is hagynám.
- Gigabyteból 875-ssel még nem volt dolgom, de egyéb deszkákkal igen, mind intel mind AMD fronton, és el kell mondjam nagyon szimpatikusak voltak, tehát én ezt hagynám a kalapban
- Az All time favourite viszont az Epox. Mivel anno bizalmat szavaztam neki, nagyon sok Epox deszkával volt dolgom MVP3-tól egész 8RDA3-ig. Viszont Egon szerint az Epox deszkák intel fronton nem olyan jók, inkább AMDnél éllovas. Ennek ellenére én megvenném :) De a GB-t is nyugodt szívvel tudom ajánlani.
Ennyit a P4ről, sajnálom, hogy nem olvastam végig a topicot, lehet már rég máshol jártok.
Csak egy kérdésem maradt :
Miért is P4? -
A Tölgy
tag
Azt kell, hogy jó-e!!!!
Pl ha arra gondolunk, hogy amikor kijöttek ez első P4-ek, (asszem Willemate magos), az elég tré volt. Aztán dolgoztak kicsit rajta és jött a Northwood. Vagy a t-bred A/B meg az ilyesmi.
Ez még nagyon új dolog. -
HiperG
addikt
Megyek ICQ-ra csak lekell töltenem mert reinstall volt
-
A Tölgy
tag
Nem vmi nagyon sikerül belépni a chatre!!!!!!!!!!
-
A Tölgy
tag
Az volt, csak most itt ragadtam! :)
-
A Tölgy
tag
válasz
Alvin_ti4200 #199 üzenetére
Háááááááááááá elkéstél!! :)
Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 RAM modulok
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest