- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
Aktív témák
-
A Tölgy
tag
És ami az a64 mellett szól, hogy azért 1,5-2 évre kellene és azért az eléggé elveri a P4-et.
-
HiperG
addikt
Mondom ne félj ne hallgass szájízre megérzésekre
#73-ban minden korrektul levan írva...azon módosítani semmit nem kell... hidd el tudom miket írok le
Télelg a samsungok melexenek a legkevésbé és a legcsendesebbek és még gyorsabbak is mint a maxtorok és a segatek vagy wd-k... -
A Tölgy
tag
De tényleg, most még szépen menne vele minden, főleg egy 9800pro-val, de mi lesz egy év múlva? Legközelebb kb 1,5-2 év múlva tudok újra fejleszteni sztem.
Mondjuk fps-sel nem nagyon játszom, de a szimulátorok meg az ilyen mafia, gta típusú játékok alá is kell gép. Mondjuk a stratégiához meg mindegy szinte. De ami nagyon gépigényes az fps, olyannal úgysem játszom, mert nem szeretem a stílust. -
A Tölgy
tag
Ha intel, akkor lehet, hogy szükség lesz rá előbb-utóbb!!! :D
-
A Tölgy
tag
Azért az elég putris. Akkor inkább egy ABITH vagy egy ASUS P4C800.
Különben csak az amd-kkel vagyk ilyen peches.
És még azt sem mondhatom, hogy én rontottam el, mert nem nagyon babráltam. Úgy gondoltam biztos jobban tudják akik összerakták. Hát, lehet, hogy mégsem. :) -
A Tölgy
tag
azok tuti jók,mert már cseréltem egyszer ramot és ugyanaz a helyzet.
Különben Alvin_Ti4200-nak is pont ugyanilyen lapja van és neki tök jó. Bár tényleg volt vmi leégés neki csak nem emlékszem, hogy hogyis volt, de az nem a lap hibája úgy tudom. -
A Tölgy
tag
Hát lehet, bár én samsungot nem vennék semmiben az biztos (wincester). Bár azt mondják jó, csendes, nem melegszik és 3 év gari van rá.
-
A Tölgy
tag
Rájöttem, hogy elég rosszkor akarok gépet venni!!! De ezzel a múlkor is így voltam.
Különben nekem 2200+-os T-bredem van, egy gigabyte ga7vax-es lapban, 256mb Kingston Hyper-x, asszem 400-as.
És hát elég nagy szar van vele. Állandó fagyás meg minden. Pedig aki összerakta biztos nem cseszte el, mert ért hozzá és ráadásul azóta már más is (szervíz) szétszedte meg összerakta többször is, hátha működik jól. Hát, nem sikerült. Különben egy 9700pro kártya volt benne, csak eladtam, de akinek eladtam, nincs vele semmi baja, szal nem azzal van a gond.
Előtte 1700+-os palomino volt, asus a7v133-as lapban és az is szar volt. Mindössze ez a bajom nekem, amiért nem tudom könnyen elhatározni magam. -
HiperG
addikt
Habár A64-el jobb a helyzet hiszen már nem lehet lesarkazni...
-
A Tölgy
tag
Miért mit kell azon belőni??? Normálisan összerakod és megy nem???
-
Barton
senior tag
Intel D875PBZL a legjobb alaplap ''számomra'' ha Intelről van szó.
Semmi csicsa, tiszta design, kegyetlen gyors !
Sajna a linux alatt nincs még a stabil 2.4-es kernelben AGPGART támogatás.
Amúgy ott van a szeren !
Tuti Gigabites LAN megoldás. -
HiperG
addikt
Legyen ez:
Alaplap: Abit KV8-MAX3
Processzor: AMD Athlon 64 3200+
CPU hűtő: Zalman CNPS7000A-Cu
Tápegység: Coolink AP450X-12
winchester: Samsung Spinpoint SATA
vinyó hűtő: Zalman ZM-2HC1
RAM: 512 vagy inkább 1024 MB PC3200 DDR SDRAM CL2 -
A Tölgy
tag
paviloon: azért nem egészen így van sztem. De minegy.
Különben majd elgondolkodom, hogy hogy legyen. Berakom egy kalapba és kihúzok egyet és amelyiket húzom az lesz.
Mondjuk FX-re nincs pénzem az tuti!! -
paviloon
csendes tag
Bírom, hogy itt mindeki olyan okos, mindenki ért hozzá, itt él nem megy sehova és mégis mindenki mást beszél!! Akkor ez most hogy van?? Mindenki okos és mégsem egyezik a vélemény. És az, hogy ki mennyit foglalkozik vele szabadisejében, annak semmi köze ahhoz, hogy mennyit ért hozzá. Az, hogy ismered a lapok fajtáját meg elolvasod a teszteket, az nem tudás.
Na szevasztok én innen menekülök! -
HiperG
addikt
Ez nem az az ágazat ahol megérzésekre kell hagyatkozni... :DD
-
A Tölgy
tag
Jól van, most megint sikerült összezavarni. :)
De azért még nem egészen. -
HiperG
addikt
Hát igen az a fránya elfogultság...
Szerintem ahány éve fejlesztik kiforrhatott... AZ hogy a te szájized szerint még nem az a te problémád...
Amúgy lásd Fieryt neki már hónapok óta A64-e van mégse szívott vele....
Egy Abit KV8-MAX3 meg egy A64 3200+ tuti választás...
Atrról nemis szólva hogy a K8-ban már van integrált hővédelemm szal le se éghet -
paviloon
csendes tag
Csak innen ismerem ph-ról. És írta még régebben egy topicban, hogy hogyan járt.
-
engusz
veterán
A 64 bites AMD processzorokat ne tessék szidni! Végre úgy raktak össze egy processzort, hogy az Intel csak fuldoklik. Viszont egy dolog, amiért utálni kell őket, az az, hogy az FX-ek mellé ECC-s DDR memóriák kellenek.
Ma már szvsz nincs olyan, hogy egy alaplap szar. Úgy tudom, hogy bizonyos követelményeknek meg kell felelnie minden hardvernek, hogy piacra kerülhessen. Ami egyérelműen szar, vagy nem megy, azt nem hinném, hogy megtalálod a boltok polcain. Persze eltekintve a valóban hibás daraboktól, amik valamilyen eset folytán (akár szállítás közben) hibásodtak meg.
Úgyanúgy, ahogy egy autó nem megy át a törésteszten, egy alaplap se menne át, ha stabilitási gondjai lennének. -
A Tölgy
tag
Én sem tenném bele jó érzéssel!! Különben honnan tudod,hogy alvinnak mi volt?
Ismered? Nekem osztálytársam volt. -
paviloon
csendes tag
Különben Alvin járt így az 550-es athlonnal, hogy 8 v 9 alaplapja volt hozzá, pedig csak egyet vett, mert mindig baja volt vele. (ABITH) :)
Most is volt valami neki a 2000+-os palominoval, hogy leégett vagy mi. Írta is vhova. -
paviloon
csendes tag
Hát nem tudom. Az biztos, hogy gyorsabb, de a fene tudja. Valahogy nem jó érzéssel tenném bele a gépbe. És ha éppen ehhez sem lesz jó az alaplap? Meg ez az Athlon-64 még kurvára nem kiforrott dolog. Ez a 64 bites tachnológia. Nem akarok az első lenni, aki megveszi. Vegyék meg azok, akiknek nem számít, ha kidobnak az ablakon egy csomó pénzt ill. azok, akik megszállott AMD-sek. A sima XP viszont nem igazaán gyorsabb ilyan 3000 körül (2800+, 3000+, 3200+) ,mint az intel, főleg egy kb 3600-ra húzott p4 nél. És ha esetleg gyorsabb egy picel játékban, az akkor is annyira elenyésző, hogy nem lehet észrevenni.
-
HiperG
addikt
AHh ezt utálom...
Amikor először vettem AMD-t azse működödt jól.... tudodmért? mert szar volt az alaplap...
Nem kéne ap rocit szidni amikor probléma esetén az alaplap közvetett módon a chipset és annak a gyártója a felelős...
Sztem A64-től nem kell félned...
Gyorsabb mint egy 3.0C az tuti -
A Tölgy
tag
Azért változtatok gyakran véleményt, mert nem akarom elbaszni a pénzt olyanra, ami esetleg nem jó. A mostani gépemet le kell cserélni, mert csak baj van vele. Eddig a két AMD-s gépből egyik sem volt jó. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jó az AMD, hanem, hogy nekem nem volt vele szerencsém és nem merem bevállalni az újabb bukás lehetőségét, mert akkor meg szopika van. Ennyi. Lesz egy 3 gigás P4 meg még nem tudom milyen alaplap, meg egy videókari.
Csak most meg olvasom itt a fórumokon, hogy pár embernek baja volt a 9800-zal.
Ja, amúgy hogyan lehet válogatott példányú procit venni?? Bemegyek a bolzba és azt mondom, hogy egy válogatott példányú Intel processzort kérek?? -
engusz
veterán
''Szal most az ár csak másodlagos.''
Ha én lennék ilyen helyzetben, akkor vennék egy IC7-G-t vagy egy IC7-MAX3-at. Hozzá pedig egy (válogatott) 2,4C-s P4-et. Ha pedig nem nagyon akarsz üzeltről üzletre járkálni a jó prociért, akkor vehetnél egy 3 GHz-est is. Itt a fórumon árulnak is két darabot. Elég jó árban!
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=30652[/L] -
HiperG
addikt
Ahh teis gyakran változtatsz véleményt...
Először úgyvolt A64-et veszel...aztán semmit csak 9800-at (én ezt helyeseltem is)...mostmeg p4-et...
Amúgy Abit IC7 szériából javaslok (IC7 vagy IC7-MAX3) -
A Tölgy
tag
Én értem, amit írsz, de mi van akkor, ha nem tudom húzni????? akkor szívás van, mert a 2,4 nem biztos, hogy elég. És amúgy a 3ghz-es c-t mennyire lehet húzni?
És most az a helyzet, hogy nem annyira számít a pénz, mert így alakult a dolog, hogy most lehet venni és ki akarom használni a lehetőséget. Szal most az ár csak másodlagos. A lényeg: legyen, gyors, megbízható és esetleg nem árt, hogy húzható! -
Docci
senior tag
Abit ic7-et ajánlom figyelmedbe,bár nekem nem az van.(hanem abit is7-e)
Sajna nekem nem jutott p4 most 2.2c -es celeron van benne.
A cpu-z pat-ra azt írja nekem hogy enabled,szoval most hogy van ez? hivatalosan csak a 875 tudja ugy látszik 865 is :)
Egyébként az az ic7 olcsobb mint az asus és tuningra az egyik legjobb(ha nem a legjobb),másrészt ha olcso és jo lap kell akkor is7-e kell neked.
Prescott még bizonytalan,szoval most vegyél egy olyan lapot amiben a p4-et jol lehet tuningolni.
Szerintem a 2.8-as helyett vegyél egy ic7-g-t(vagy max3)+bele egy 2.4-es,így jobban járnál mert a hhz-ek mind ott lesznek 3.2-n :),így lesz egy CSÚCS lapod meg egy tuning procid. -
Uzmany
őstag
Most nézem a Gigabytot, hát szerintem erre a lapra csak akkor lehet rátenni a Zalman 7000Cu hűtőt, ha legalább 3-4 cm-re van tőle a táp.
Asusnál, Abitnál ez nem lényeg. -
Uzmany
őstag
Alvin_ti4200 - Köszönöm szépen.
-
Uzmany
őstag
Szóval, szerintem nem mindegy az sem, hogy mennyiért jutsz hozzá a laphoz.
IC7-et lehet venni pl az aprón 24 pénzért...
P4C800 már többe kerül. SZVSZ akkora különbség azért nincs köztük. -
Uzmany
őstag
OFF
Alvin_ti4200: köszi, hogy beszúrtad a képet helyettem: De hogy? :C -
A Tölgy
tag
Én nagyon örülök, hogy ilyen sokan írnak, és rájöttem, hogy vagy ASUS P4C800 vagy ABITH IC7 lesz. De azért jó lenne, ha vki oda is írná, hogy miért pont az, amelyiket javasolja????????????
-
b0unCe
aktív tag
abit ic7 potty
-
A Tölgy
tag
Sztem egy idő után, kb 1 év múlva, szükség lesz a tuningra, hogy jól menjen vele minden.
-
A Tölgy
tag
Azért még arra az egyre kíváncsi lennék, hogy aki az ASUS-t ajánlja az miért pont azt ill. aki az ABITH-ot az miért azt??
-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #38 üzenetére
Kinek a pap, kinek a papné...
-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #36 üzenetére
Ha valamelyiket megkapnám, akkor váltanék... :U
-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #34 üzenetére
Az első ötös fogatból az utolsó kettőnek kifejezetten örülnék! :B
-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #31 üzenetére
És akkor jöjjön az ellentábor!
Abit IS7
:) -
-
A Tölgy
tag
És az ic7-nek is több változata van. Mi a különbség és melyiket érdemes venni?
-
lakosk
tag
Még egy pont az IC7-nek
-
Uzmany
őstag
Részemről elégedett vagyok az IC7-el. Igaz hétfőn viszem garoztatni, de ez a hiba egyedi, nem általánosítható.
-
Uzmany
őstag
Nem volt rajta lan. De jó lap az biztos. Most van összehasonlítási lehetősége, mert két gépe van, az említett 2 lappal. Szerinte az IC7-ben, ha kevéssel is, de jobb a memo irása. De összességében Ő a P4C800-at favorizálja. De, most itt a Gigabyte...
-
A Tölgy
tag
Jajj, de jó!! :) Most aztán végképp nem tudom mi legyen!!
Miért vette ki az ASUS-t?? -
Uzmany
őstag
Nem tudom melyiket válaszd. Én IC7-t használok. A cimborám IC7-vel kezdte, eladta vett egy P4C800-at amely 1 hónapig volt a gépében, aztán kivette és ismét Abit IC7 van benne. De az újabb áldozat ez a Gigabyte lesz. Azonkívül még jónak igérkezik az Epox is. Hát ennyi...
-
Uzmany
őstag
Tennék be képet is róla, de nem tudom, hogy hogyan kell... :(
-
A Tölgy
tag
Mármint ASUS v. Gigabyte. A gigabyte mindigis jó volt.
-
A Tölgy
tag
Gyakorlatilag most ott tartok, mint amikor feltettem a kérdést!! ASUS v. ABITH??
Alvin mesélhetne az ABITH-os élményeiről, amit személyesen is láthattam, úgyhogy nem tudom, de sztem inkább az ASUS lesz, csak melyik? Én a i875P-s chipsetről jókat olvastam, de elég drága is ahogy nézem. Viszont inkább legyen kicsit drágább, csak működjön rendesen!!!!!!!! -
Uzmany
őstag
A részletei:
GA-8KNXP is the ultimate solution for the latest Intel® Pentium® 4 processor with 800MHZ FSB and Hyper-Threading Technology. Powered by the Intel highest performance 875P chipset and a variety of cutting edge technologies, 8KNXP is designed to be the full function platform with excellent performance. The architecture of 800MHz FSB, AGP 8x, Dual Channel DDR 400, and Performance Acceleration Technology (PAT) provides promising framework for excellent performance, while the innovative Dual Power System 2 (DPS 2) enhances the computing power and system stability. This platform features Intel® PRO/1000 CT Network Connection and delivers optimized network throughput & platform performance. The Serial ATA, IEEE 1394 Firewire and IDE RAID are integrated to provide superior I/O performance and data protection. GA-8KNXP will definitely delivers the uppermost platform with unprecedented computing power and rock-solid stability. -
A Tölgy
tag
Ez mondjuk egyértelmű. Én az 1700+-os palominoval jártam úgy, hogy tettem alá egy asus7v133-at, és hát hadnemondjam, ''kisebb'' gondok akadtak vele!
-
Uzmany
őstag
Szerintem ha kijön a Prescott, akkor aki megveszi új lapot is tesz alá. Addig kijönnek az új chipsettek, az új lapok, az új tápszabvány stb...
-
A Tölgy
tag
Az milyen chipsetes?
-
Uzmany
őstag
Kiegészíteném a választékot a Gigabyte GA8KNXP lapjával. Igaz elég drága, de jó.
:C -
A Tölgy
tag
De ha többet húzunk rajta, az nem tudom mennyire tesz jót, másrészt pedig több esélye van a 2,4-esnek, hogy nem tudok rajta annyit húzni. De amúgy ha minden stimmel, akkor igazad van!!
-
A Tölgy
tag
Hmm, a 2,4-eset jobban lehet húzni? Egy rokonom vett 2,4-eset és piszkosul felhúzta: 2,53-ig azt hiszem. mondjuk mérgelődött ő is, hogy milyen faszság.
Nekem kb 1-1,5 éveg kellene, hogy kibírja a proci, hogy menjen vele minden élvezhetően (egy R9800-al) és ha kijön a prescott és jó lesz a teljesítménye és később az ára is, akkor majd csere lesz! -
engusz
veterán
Hmm. Köszönöm a felvilágosítást. :) Asszem, hogy utánnanézek a dolgoknak. Abit AT7-MAX2 után méltó utód lenne a házamban. :P
-
engusz
veterán
Tényleg! Abit IC7-MAX3-at kihagytam! Vááá! Lehet itthon már kapni?
Még kiegészítésként írnék pár dolgot.
Abit IS7(-G), Asus P4P800 - i865PE chipszet
Abit IC7(-G vagy -MAX3), Asus P4C800 - i875P chipszet
Csak a PAT-ban különböznek. Illetve esetlegesen felszereltésgbe. De kétség kívül az Abit IC7-MAX3 az egyik legfullosabb alaplap! -
A Tölgy
tag
Tudom, hogy van már egy hasonló téma, de engem kifejezetten az érdekel, hogy melyik gyártót ajánljátok és milyen chipsettel???
Végülis nincs max ár, de ha nem a legdrágább azért nem sértődöm meg,mert nem végtelen a keret és kell még ram is hozzá!
Ja és a 2,8 C-sre gondoltam, szerintem még ez a legjobb ár/értékben az intelnél!
Aktív témák
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest