- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
Keitaro
addikt
-
Keitaro
addikt
Videokari - Ati Radeon 9600pro / 9600XT / 9800 / 9800pro / 9800 XT. Az egyik. Inkább lasabb kártya 256Mb memoriával mint gyorsabb 128Mb-al. De elég a 128Mb-os 9600pro is. Lényeg, hogy nevesebb gyártótól legyen. Szépek az asus kártyái. Én a Sapphire kártyáit javaslom mert az Ati hivatalos gyártója (így nem veszel zsákbamacskát) és jó árban vannak a kártyái.
Fejtsd ki kérlek, hogy miért jobb a 256MB-s lasabb kártya, mint a 128MB-s gyorsabb. Csakhogy ne lehessen engem megszólni kifejtem az ellenkezőjét :
Ált a gyorsabbak (tehát a te listádban a 9800-asok) 256bites memória busszal rendelkeznek, tehát a ''kis'' 128MBjükhöz sokkal nagyobb sávszél tartozik, de ezt most felejtsük el, maradjunk karámon belül.
Legyen mondjuk 9600 256MB és 9600Pro 128MB
Mire lesz használva a gép? Játékra és általános dolgokra mint net.
Általános dolgoknél teljesen mindegy. Menjünk át játék frontra:
Egy 9600-as nem igazán tud profitálni a +128MB-ből. Egyik se. Még a 9800-asok is alig. Ellenben mivel vannak helyzetek mikor a memória sávszélesség visszafogja őket, ezért a magasabb órajellel jóval nagyobb teljesítmény növekedés érhető el.
Továbbá a 256MB-s kártyákon legtöbbször roszabb ramok vannak mint a 128MB-s társaikon ami pedig húzásnál számíthat.
De figyelek -
Keitaro
addikt
Nos akkor tisztázzunk pár dolgot. Nem vagyok AMD fan. Úgy igazából sosem szoktam magam semmilyen fronton fannak titulálni, az egyetlen cég amit igen szerettem az a 3dfx. Ennyi.
Amíg nem volt Athlon FX és 64 addig ha valaki ideált volna, hogy a pénz nem számít mit vegyen akkor szívbaj nélkül mondtam volna, hogy egy 3.2C P4-et. Szerintem bőven nem ér annyit amit elkérnek érte, de ha nem számít a pénz akkor jó.
Azóta viszont ha nem számít a pénz akkor FX. Igaz a 150 ezret szerintem az se éri meg. Alatta picivel ott az Athlon 64, melynek objektíven figyelembe véve az előnyeit, szerintem elég egyértelmű, miért ajánljuk páran a P4-el szemben.
Kedves Inteles kollégák azt képtelenek megérteni, hogy ha egyszer NINCS sok pénz akkor a P4 sehogy sem alternatíva, mert ugyanolyan áron egy AMD-s konfig szétszedi.
Azt se szeretem ha valaki azt híreszteli, hogy az AMD roszabb, mert hú vigyázz az fagyni fog.
Egyébként bárki utánanézhet még sosem hurrogtam le Intelest ha normális dolgot mondott. De ha ész nélkül kalimpálnak a levegőbe azt nem szeretem. Bocsánat ez nem a mostani beszélgetésre szól, csak úgy általánosan. De akkor sem szeretem ha valaki azért vesz Intelt, mert az Intel, és tulajdonképpen nem is tudja miért veszi azonkívül, hogy Intel és marketing.
Sosem mondtam, hogy rosszak az Inteles gépek. Nem azok. Mondjuk Celeront sosem vennék, de ez gondolom egyértelmű.
Kezdetben nagyon nem szimpatizáltam a P4-ekkel az Mhz politika miatt. Jobb szeretem ha valami architektúrából is előrelendül, nem csak Mhzből.
A 100 gépes megjegyzésre : kedves tőled, hogy ha én mondok 100 gépet egyből feltételezed, hogy az az én 100 gépem, míg ha magadról beszélsz akkor természetesen másoknak raktad össze rendelésre. Filózz egy kicsit, gondolod te vagy az egyetlen aki gépeket pakol össze másoknak? :)
Mert igen bevallom nekem saját magamnak még nem volt 100 gépem idehaza, de nem is érzem magam kevesebbnek ettől. Valaki annak gondol? Nem érdekel :)
Viszont mint beszéltük egy új proci valsz alaplapcserével is járna. Mivel kérték, hogy ne fejtegessem, ezért most nem mondom el az A64 előnyeit, szerintem legtöbben úgy is tudják.
Abban egyetértek, hogy nincs értelme egyik fél elvakult fanjának sem lenni. Tényleg nincs értelme. Mindkét félnek vannak jobb dolgai. Intelbe max morális fronton tudnék belekötni, mert a magatartásuk miatt néha kilógatnék pár vezetőt az ablakon, hagy gondolkozzanak kicsit. Nem tudom ki, hogy van vele, nekem ez fontos. Sokaknak nem. Ettől még nem mondom, hogy az Intel procik roszabbak.
Abbahagyom, mert elég hosszú lett és ha igyekeznék normálisan fogalmazni és mindent leírni akkor holnap megjelenne a könyvem :DD
Úgyhogy boccs ha hosszú lett -
Keitaro
addikt
válasz
REPPKOPP #231 üzenetére
Év elején még a komoly nagy cégeknél se igen volt A64, nemhogy nagykerekbe... Opteronok már igen, de nem is igen sírt senki, max azért, hogy szívesen elvinne egyet :)
Azt mondtad 20 géppel a hátad mögött. Jelenleg vagy amikkel dolgod volt? Mert utóbbi esetben én nem tudom milyen értéket mondanék, mert sosem számoltam, de tuti 100 felett...
Cégnél anno összehoztak két termet, az egyikben Athlon XP-k voltak a másikban P4-ek. Egyikkel se volt több gáz mint a másikkal... -
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #226 üzenetére
Igen kb ezt akartam mondani, de frissítés után láttam, hogy te már megtetted...
Tölgy : én nem akarlak rábeszélni az A64-re, felőlem azt veszel amit akarsz, csak készülj fel, hogy nem azt kapod amit vársz. De ennyi. Vegyél P4-et. Komolyan. Támogatom, sőt még matricát is szerzek neked, hogy felrakhasd valahova, hogy neked P4-ed van. Mondjuk inkább ne, mert manapság már kismillió embernek van. Szimplán nem tudlak megérteni. De a te géped, a te döntésed. -
Keitaro
addikt
Jesszus, de elhúzódzkodott ez a dolog.
P4 alaplap témához csak annyit, hogy én és barátaim tapasztalatai alapján a következő :
- AMD fronton sok Abit alaplappal volt dolgom és szívtam velük. Intel fronton kettővel, ebből az egyikkel szívtam. Egyedül a BH6 volt az amivel nem. Azt mondják Intel fronton jobb a szénája, én ettől függetlenül nem vennék Abit lapot, mert szerintem egyetlen dolog áll mellette : az ára. Viszont asszem, ha gépet újítok nem az alaplap lesz az amin spórolni fogok. Ez a magánvéleményem
- Asus. Régen nagy név volt, és mivel anno az volt, még most is az, de szerintem az alaplapjai már rég nem nyújtják azt amit régen. Úgyhogy én azt is hagynám.
- Gigabyteból 875-ssel még nem volt dolgom, de egyéb deszkákkal igen, mind intel mind AMD fronton, és el kell mondjam nagyon szimpatikusak voltak, tehát én ezt hagynám a kalapban
- Az All time favourite viszont az Epox. Mivel anno bizalmat szavaztam neki, nagyon sok Epox deszkával volt dolgom MVP3-tól egész 8RDA3-ig. Viszont Egon szerint az Epox deszkák intel fronton nem olyan jók, inkább AMDnél éllovas. Ennek ellenére én megvenném :) De a GB-t is nyugodt szívvel tudom ajánlani.
Ennyit a P4ről, sajnálom, hogy nem olvastam végig a topicot, lehet már rég máshol jártok.
Csak egy kérdésem maradt :
Miért is P4?
Aktív témák
Hirdetés
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged