Keresés

Aktív témák

• Ginoo

csendes tag

válasz Keitaro #258 üzenetére

A hozzászólásomat nem vita tárgyának szántam. Egyszerűen csak véleményt írtam.

Van amiben teljesen igazad van de van amivel nem értek egyet:
    Nem tudom honnan vetted, hogy a nagyobb memóriával rendelkező kártyákra rosszabb minőségü modulokat raknak. Ez butaság - nem lehet általánosságban kijelenteni. Persze sajnos tényleg vannak gyártók akiknél előfordul költségtakarékossági okokból, de nem törvényszerű. Én nem mondtam, hogy feltétlenül jobb egy 256Mb-s lasabb kártya mint egy 128Mb-s gyorsabb. Általános dolgokra tényleg nincs szükség ilyen nagy teljesítményü kártyákra de a szóban forgó gép többek között játék célra lett ajánlva. Abban igazad van hogy két azonos csak a memória mennyiségében különböző kártya közül bizonyos helyzetekben (elég sokszor) a kisebb mennyiségü memóriával rendelkező jön ki jobban sebesség szempontjából. [Itt megjegyezném, hogy ne keverd össze a memória sávszélességét a mennyiségével.] Azzal azonban vitatkoznék, hogy ezek a kártyák nem tudnak profitálni a 128Mb vagy az annál több memóriából, ugyanis már most is vannak játékok amiket egy 64Mb-os kártya nem tud teljes ponpájában futtatni. Mikor én a nagyobb memóriát helyeztem előtérbe, hosszú távon gondolkodtam.

Ezek a kártyák nagyon gyorsak, a 9600pro sebessége is jó ideig kielégítő lessz. A játékok egyre több és nagyobb felbontású textúrát használnak (..és itt bizony a memória mennyisége lép előtérbe..). Ezen kívül ezek a játékok rengeteg olyan grafikai megoldást használnak (..de ebbe most ne menjünk bele mélyebben) amik szintén memória igényesek és ne felejtsük el, (itt jön a lényeg) hogy a lokális memória sokkal gyorsabb, mint az AGP-n keresztüli adatátvitel, márpedig ha a kártya memóriája kevésnek bizonyul akkor nem marad más mint a rendszermemória . Tehát a lényeg az, hogy a kártya memóriája elöbb bizonyulhat kevésnek mint a sebessége.

Remélem sikerült érthetően fogalmaznom, ha nem az azért van mert már késő van és leragadnak a szemeim. Jó éjt mindenkinek.

• Ginoo

csendes tag

P4-2,8 (800Mhz FSB) - mert bőven elég

ASUSP800 Deluxe - mert sokkal olcsóbb mint a centerwood-os és majdnem olyan gyors ezenkívül a deluxe változat sok olyan dolgot tartalmaz amire azt hiszed nincs szükséged de hidd el, hogy lessz. ASUS mert megbizható, stabil, és jól húzható ezenkívül megfelelő hozzá a bios támogatás.

512Mb DDR - minél gyorsabb lehetőleg de tulajdonképpen elég a 400Mhz-s is. Tudom ajánlani a Geil Golden Dragon Dual Channel KIT (2x256MB) -jét mert kézi válogatás és nem kerül annyiba mint egy Corsair. Jó a Kingston HyperX dual csomagja is mert szintén megbízható az ASUS lapok szeretik és egyébként többféle időzítéssel is lehet kapni. Ha nincs olyan sok pénzed akkor meg tökéletesen megfelel egy Samsung vagy egy Hynx amik szintén kiválóak és az Asus lap is szereti őket.

Procihűtő - Zalman CNPS7000A-AlCu (a tiszta réz változatot nem javaslom az alaplap épségének érdekében ugyanis nehéz mint a dög) mert drága ugyan de a legjobban hűt és a leghalkabb. De olvasd el a prohardveren lévő teszet és találsz olcsóbb megoldást is ami a célnak megfelel.

Winyó - Seagate 7200rmp 120Gb 8Mb cache-el mert a leghalkabb, megbízható (nincs több meghibásodás mint más gyártóknál) és most ez van az egyik legjobb árban. Samsung-ok tényleg sebesség bajnokok de nem tartom megbízhatónak. Ha nem kapsz Seagate-et akkor Maxtor 7200rmp 120Gb 8Mbcache de mindenképpen folyadékcsapágyasat. Esetleg vehetsz mellé még egy 40Gb-set .

Ház - Legyen jól szellőző és könnyen szerelhető. Tudom ajánlani a chieftec házakat.

Táp - ne ezen spórolj. Legyen aktív pfc-s és min 360w. A kedvencem a 400w-os Zalman. De tökéletesen megfelel az amit a chieftec házhoz kapsz:) (persze min.360w) .

Videokari - Ati Radeon 9600pro / 9600XT / 9800 / 9800pro / 9800 XT:). Az egyik. Inkább lasabb kártya 256Mb memoriával mint gyorsabb 128Mb-al. De elég a 128Mb-os 9600pro is. Lényeg, hogy nevesebb gyártótól legyen. Szépek az asus kártyái. Én a Sapphire kártyáit javaslom mert az Ati hivatalos gyártója (így nem veszel zsákbamacskát) és jó árban vannak a kártyái.

DVD olvasó - A Plextor mindent olvas de kegyetlenül zajos. Én a Toshiba olvasóját ajánlom mert halk szinte mindent olvas és firmwire frissítéssel sebesség bajnok.

Végig olvastam a fórumot és közben elkezdtelek sajnálni:). Gondoltam leírom én is a véleményemet, talán segít.

Aktív témák