Aktív témák
-
erdoke
titán
-Sima A64-gyel szemben biztosan megállja még a helyét a P4 ár/teljesítmény, ha jól választasz és kihozod mindkettőnől a perpill. maximumot. Ha lényegesen olcsóbb az FX-nél, akkor ott is lehet racionális választás (gondolok itt pl. 2,6C@260 FSB szinkron Hynix RAM).
-3,2C-t nem ajánl értelmes Inteles, de független ''szakértő'' se, többet hozol ki egy 2,8 v. 3,0C-ből, mert a 3,2-est nem bírod gyors RAM-mal.:)
-''Kezdetben nagyon nem szimpatizáltam a P4-ekkel az Mhz politika miatt. Jobb szeretem ha valami architektúrából is előrelendül, nem csak Mhzből.'' EZ teljesen szubjektív, az alkalmazások és a tesztprogik nem nézik és önmagából fakadóan nem is díjazzák az architekturális előrelendüléseket (mi is az pontosan?). Ha a Prescott pl. úgy működne, ahogy az Intel álmaiban szerepel, akkor az most architekturális változás v. sem?:P -
Ginoo
csendes tag
A hozzászólásomat nem vita tárgyának szántam. Egyszerűen csak véleményt írtam.
Van amiben teljesen igazad van de van amivel nem értek egyet:
Nem tudom honnan vetted, hogy a nagyobb memóriával rendelkező kártyákra rosszabb minőségü modulokat raknak. Ez butaság - nem lehet általánosságban kijelenteni. Persze sajnos tényleg vannak gyártók akiknél előfordul költségtakarékossági okokból, de nem törvényszerű. Én nem mondtam, hogy feltétlenül jobb egy 256Mb-s lasabb kártya mint egy 128Mb-s gyorsabb. Általános dolgokra tényleg nincs szükség ilyen nagy teljesítményü kártyákra de a szóban forgó gép többek között játék célra lett ajánlva. Abban igazad van hogy két azonos csak a memória mennyiségében különböző kártya közül bizonyos helyzetekben (elég sokszor) a kisebb mennyiségü memóriával rendelkező jön ki jobban sebesség szempontjából. [Itt megjegyezném, hogy ne keverd össze a memória sávszélességét a mennyiségével.] Azzal azonban vitatkoznék, hogy ezek a kártyák nem tudnak profitálni a 128Mb vagy az annál több memóriából, ugyanis már most is vannak játékok amiket egy 64Mb-os kártya nem tud teljes ponpájában futtatni. Mikor én a nagyobb memóriát helyeztem előtérbe, hosszú távon gondolkodtam.
Ezek a kártyák nagyon gyorsak, a 9600pro sebessége is jó ideig kielégítő lessz. A játékok egyre több és nagyobb felbontású textúrát használnak (..és itt bizony a memória mennyisége lép előtérbe..). Ezen kívül ezek a játékok rengeteg olyan grafikai megoldást használnak (..de ebbe most ne menjünk bele mélyebben) amik szintén memória igényesek és ne felejtsük el, (itt jön a lényeg) hogy a lokális memória sokkal gyorsabb, mint az AGP-n keresztüli adatátvitel, márpedig ha a kártya memóriája kevésnek bizonyul akkor nem marad más mint a rendszermemória . Tehát a lényeg az, hogy a kártya memóriája elöbb bizonyulhat kevésnek mint a sebessége.
Remélem sikerült érthetően fogalmaznom, ha nem az azért van mert már késő van és leragadnak a szemeim. Jó éjt mindenkinek. -
Tibisz
aktív tag
Arra gondolom nem is gondoltál, hogy esetlegesen külföldön jóval olcsóbban megvesz több darabot, és behozza. Kinti rendes gari van hozzá, és mivel ebből él, így simán tudja érvényesíteni, de mint tudjuk egy CPU az nem sűrűn hal be magától! Látod így senki sem jár rosszul! Szerinted talán ennyi P4-es procit lopnak el, ne viccelj már akkor minden 2. P4-es proci lopott lene a te elméleted alapján. :B
A nagy kérdésre még nem válaszoltál: minek kell az üres rész a szüveg és a konfigod közé? :F -
Fawkes
őstag
Rég röhögtem ekkorát... :DDD
''(...Eléggé Amd flamer szagot érzek, persze lehet tévedek miért ne:D)
Jah és reppkopp:mivel az tesztgép volt nem nevezhető teljes értékünek mert prescottara is vannak tesztgépek és kiderült hogy úgy melegít hogy forrasztani lehet vele szal erről ennyit... -
REPPKOPP
csendes tag
Úgy, hogy a hivatalos megjelenés elött is teszteltetnek gépegek azok az elmaradott friccek. AZ én bátyóm pedig egy kinti hardware nagykerben dolgozik. a neve asszem REDZACK! Ha te szerinted szept. elött nem létezett még ilyen proci, mert ''hivatalosan a főhivatal ekkor és ekkor mutatta be'' akkor eljátszhatod a Tanu 3. főszerepét. Egyébként szeretem alapvetően az AMD-t. A régi 850-es TB-öm most is megy hiba nélkűl. Cool a vas. De mint mindenhol itt is lehet hibát találni és a mgyarországi nagykerek hivatalos meghibásodási listáján az AMD magasan veri az Intelt. Itt értsd a magasabb érték több meghibásodást jelent. Több mint húsz géppel a hátam mögött hidd el nem beszélek a levegőbe. A fanatikuson pedig soha nem a realitások talaján álnak. Ezt itt is láthattuk.
Bocs, nem szerettelek volna rendre utasítani, de ezt el kellett mondanom.
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest