- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dudika10 #9563 üzenetére
Tothgera30
köszi a tippeket
dudika10
az R1600T korrektül befér oda, ahova eredetileg terveztem, szoval az méretre tökéletes.
A 20-40Hz-es tartománnyal mit tud kezdeni ez a cucc? Idegesít, ha hangfalon egyszer csak eltűnik a mély [link] pl ennél a tesztnél az utolsó rész totál elveszik hangfalon (nálam), és néhány elektronikus zenében is hasonló jelenség figyelhető meg. Természetesen a hangszeres zenéknél ilyen probléma nincs, ott csak simán szarul szól a mostani hangfalrendszerem -
válasz
dudika10 #9554 üzenetére
Jovo keddre megjon a PCGearbe a Edifier HCS2330, szoltam engusz kolleganak, hogy rakjon felre egyet mar nekem, legyen oly jo.
Vegigolvasva a fel internetet a Z-523 tesztek utan kutatva a puffogo melylada, meg a dobozhang riasztott el.
Mondom azert 25k-ert nehogymar, plane ha van jobb.
Egesz jol lehoztal a foldre tekintve, hogy 5.1-es Geniust akartam venni eloszor
Koszi!Szoval 5 nap es itt a "drágaszááágom". Eloszor integralt ALC888-cal fogom hasznalni, az nem gond? Ugy lattam a tesztbol, hogy nem. Kesobb jon egy ASUS Xonar D1 hozza majd.
Ugyerzem jol dontottem.
MOD: Mivel jatekhoz is meg filmhez is kell, ezert nem a sima stereo mellett dontottem. Jol tettem?
MOD2: Na az mar nem.
MOD3: Persze, tudom, 10 ev Geniusozas utan erdekes lesz, de biztos hogy jo, ennel csak jobb lehet(jaajj, csak ezt a jelenlegi rendszerem meg ne hallja)
Udv. core2
-
válasz
dudika10 #9560 üzenetére
legyen mondjuk 20k környéke a max, viszont a túl nagy falakat nem tudom hova elpakolni
így első ránézésre ezt szúrtam ki Genius SP-HF1800A
-
válasz
dudika10 #9558 üzenetére
aham, nyitott vagyok mindenre.. akkor valami stereo rendszert tudnál ajánlani? távirányító jólenne hozzá (csak hogy ne legyen olyan könnyű a választás)
természetesen továbbra is ugy kellene megoldani, hogy ne kelljen dugdozni a fejes és a falakatezek a stereo rendszerek hogy állnak a mély hangokkal?
-
-
Gampa
aktív tag
-
Gampa
aktív tag
válasz
dudika10 #9524 üzenetére
Én nem azt mondodm,nem hasonlitom a z2300-hoz az egy rakás szar!!!
Tisztába vagyok azzal mi a mélyláda,pár megfordult már nálam! Tisztába vagy azzal is hogy mi a minöség,egy pár kis sonus faber van itthon stereoba,gondolom nem kell bemutatni!
Igy van pontosan erre a célra van,de nem volt képes annyira tul jól visszaadni azt a hiányzó mélyet,amit az ember hiányol!
-
domi007
őstag
válasz
dudika10 #9514 üzenetére
A teljes rendszer:
TVből kijön 1 darab 3,5 mm-es, ezt kettéosztjuk két háromfelesre. Az egyik háromfelesbe megy egy vezeték nélküli fülhallgató kábele, ennek a hangerejét magán a fülesen lehet kezelni. A másikba megy a hangfal. A TV-t jó hangosra állítjuk, hiszen a jel amúgy is gyenge, sőt ketté is van osztva, majd a két végponton (hangfalak/vez.nélk. fül. hallg) lehalkítjuk a megfelelő hangerőre.A Logitechnek mennyire gyér, TV-nézésre nem jó? Csak a beszéd legyen rajta jól érthető, ez lenne a legfontosabb
kösz a segedelmet
-
DarthRoni
tag
válasz
dudika10 #9494 üzenetére
igen azt a cikket már párszor elolvastam, de nagyon érdekelt a ti véleményetek is, mert attól hogy 1 embernek jobban tetszik, nem biztos h tényleg jobb : ))
De így már megvagyok győzve, így csak reménykedem h minél hamarabb meglesz : ))
Ismerősömnek 2db Z-2300 van összekötve, a basszusa tényleg gyilkos, de alaplapi hangkártyán van és így pláne nem a legjobb hangminőségre, de még mindig 6x szebben szólt mint az én mostanim.
Köszönöm szépen a segítséget, ha nem jön közbe semmi Edifiert veszek, köszönöm Szépen!! : ))
-
DarthRoni
tag
válasz
dudika10 #9491 üzenetére
például hogy mennyivel lesz gyengébb az edifier a z-2300-tól, és mondjuk hogy tényleg olyan elképesztő hangzása van a logitech-hez képest?
én azért szeretnék edifiert, mert tudom milyen a logitech, és nem bírnám kihasználni a teljesítményét, és már nagyon szeretnék egy 2.1-et *.* :$
egyszerűen az érdekel hogy mivel másabb hatás az edifier hcs2330-at hallgatni mint a z-2300-at?: )) és hogy a hangzása, basszusa és hangereje megfelel-e egy panelba? : ))
-
sti10p
senior tag
válasz
dudika10 #9479 üzenetére
Még úgy emlékszem ebben a topic-ban olvastam a Behringer-ekről, hogy jobbak mint pl. a Logi, de miért nem ajánlottak?! Amúgy most Edifier C2+ van ami jó lenne, de bejött hogy zenére nem a 2.1 a legjobb (most is le van húzva a subwoofer
), ezért most 2.0 kellene a C2+ áráért, tudom hogy az Edifier ebben is jó, csak gondoltam hátha jó a Behringer is annyira.
-
RM1
aktív tag
válasz
dudika10 #9387 üzenetére
A hangfal alapzaja milyen jellegű?
Korábban nekem is volt gondom az alapzajjal, ha rá volt csatlakoztatva a számítógépre. Felhívtam a hitspace-t, ahol vettem a hangfalakat, szimmetrikus kábelezést javasoltak. Ehhez persze olyan hangkártya kell, aminek van ilyen kimenete pl. E-Mu, Lexicon, Focusrite márkák.
Én az E-Mu 0204-t vettem meg, ez volt az egyik legolcsóbb, kábelekkel 45 ezerért megvolt. Azóta nem hallok alapzajt. Hogy ennyit megér-e? Ezt mindenki maga döntse el, nekem az volt a szerencsém, hogy az előző hangkártyám is hasonló kategória volt, és az eladás után már nem kellett sokat hozzátenni.Ha viszont anélkül is van alapzaj, hogy bármit rákötsz bekapcsolva, akkor az kicsit elszomorító ebben az árkategóriában.
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #9396 üzenetére
"Nem EQ-ra gondoltam."
Nem lehetett kihagyni
"kell szivacs a dobozok mögé a falra és mögém a falra pedig egy fakockás borítást szeretnék gyártani."
Nekem is ezt kéne, de még nem sikerült elkezdeni. Fakockás cuccot tudnék csinálni, de szivacsot néztem pár helyen és nem valami olcsó ahhoz képest.
"Melyik Edifier?"
R1600T. Hivatalos honlap szerint: : 4,5” (119 mm), de az 1900TII már 5" és érdekes, hogy az se megy le mélyebbre.
redbull86: Nálam mindenre az EQ a megoldás: gyorsan megcsinálod és olcsó, de azért van hátránya
Telefonomon van 5 sávos EQ, még azt is használom, mert az agybadugós fülesem középmagasából kell levenni valamennyit meg a mélyet turbózni kicsit.
-
superecneB
őstag
válasz
dudika10 #9405 üzenetére
Hát szeritnem maradok az R1600T-nél arról legalább vannak pozitív tapasztalatok a régi 1900 ról olvastam ott nem nagyon szerették bár azóta van TIII...
Akkor ez a mobilos dolog érzékenyen hat ezekre, érdekes a logitech x540 meg a mostani z323 nem érzékenyek erre...
Azt olvastam, a logoutodon, hogy elég silány a kábel minőség az R1600nál. Milyen előre gyártott kábelt ajánlanál? (nincs pákám, hogy barkácsoljak) -
PuMbA
titán
-
redbull86
aktív tag
válasz
dudika10 #9357 üzenetére
Igen ezzel eggyet értek teljes mértékben,..
Főleg az altech nél jelenik ez meg nem is ismerik és csak akkor jönnek rá mennyire jó amikor ki próbálják!Bose illetve a klips is ha jól tudom pont ilyen dolgok miatt nem irnak teljesítmény adatokat,..
annyit mondanak csak elegendő a teljesítmény! -
redbull86
aktív tag
válasz
dudika10 #9347 üzenetére
Dudika!
Én meg altech fan vagyok,.. azok legalább adnak a minőségre,..
Bár nem vetem meg az általad említett márkát sem,..
Ha lenne pénz akkor klips,. illetbe bose cuccokat favorizálnám,..
De az áraik miatt az emberek java része nem ismeri csak a genius,. trust,.. logitech,.. és hasonló márkákat,.. -
-
válasz
dudika10 #9302 üzenetére
Kölcsönadhatom a Soundking M6B és a Fostex PM1 páromat is. A Soundking itthon 80-90, de Németországól kijön 60-70-ből (210 EUR+száll.), a Fostex drágább ugyan, de néha mázlival német v angol ebayen ki lehet fogni (szállítással) 80ért akár újonnan is, de használtan mindig. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Fostex sokkal jobb, de azért a Soundking is megér egy meghallgatást.
-
superecneB
őstag
válasz
dudika10 #9289 üzenetére
Nem elsődleges a kinézet bár elég baró. Inkább az hogy kb 10 cm hely van a laptop mellet az asztalon így az a kis hangfala fittin ide passzolna. Mi a baj a HKval?
Nem tudom szakmai berkekben milyen visszhangja van de ismerősömnél volt alkalmam hallgatni egy Z-10 es Logitech-et és egészen tetszett a hangja, valami ilyesmi kéne nekem! - csak mondjuk érintős kezelő felület nélkül egy 10essel olcsóbban
Esetleg erről mi a tapasztalat? - Creative GigaWorks T40 Series II
-
raus
aktív tag
válasz
dudika10 #9105 üzenetére
Köszi!
Azota atragtam a dolgot es egy Audioengine A2 mellett döntöttem. Talatam is egy kereskedöt, van nala a szilikongumi alatetböl is ami kicsit megdönti hatrafele. Pont ahogy a Logout irasban: itt irjak rola.
Nagyon dicserik a tesztek es a pici meret miatt jol el tudom helyezni es ha kell hurcibalni is könnyebb. Majd megirom a tapasztalataimat rola. -
válasz
dudika10 #9139 üzenetére
Nem tudom, mikor én hallgattam X-210-et, egész szép benyomást keltett, persze olyan filmet néztünk/halottunk ahol effektek tömkelege volt. A Logitech x230 nekem nem jött be, x210-est olcsóbban még be lehet szermányolni és szinte ugyan azt tudja. A z313 a x210 utódja lenne, az sem rossz választás, mert most lementek az árai, viszont a z323-tól kezdődne a belépő szintű kategória. Bár én még hozzátennék az árhotz és vennék egy használt Z3-at vagy Z4-et ha basszus őrült lennék, de így bőven király a HF-2000A is.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
dudika10 #9123 üzenetére
Dnb-t nem hallgatok, ha belehallgatsz a rádió 1 be akkor nagyjából látszik hogy mennyire kell a mély
A retronál még annyira se talán
Az X230 az mélyben jobb mint ez a 2,0 ha jól veszem ki szavaid, de ez a 2.0 viszont szebben szól?
Köszi a segítséget (van olyan hely ahol ki lehet próbálni?) -
Vesztor87
senior tag
válasz
dudika10 #9121 üzenetére
Szerinted van akkor olyan jó mint az X230? Olvastam hogy sokan azt favorizálják, akkor annak az utódja a z323 is jó lehet...
Mindig azt hittem hogy 2.1 kell a mély hangok miatt, nem 2.0, de múltkor egy hifi közelébe kerültem, és nagyot néztem hogy sokkal több (és szebb) mély volt benne mint az S200-as Logitech szettem mélynyomójában (gondolom ez az s200 amúgy sem minőséginek számít, én nem vagyok vájt fülű). Dnb az nem tudom pontosan milyen zenét takar, de a zene ízlésem (ami fura xd) a rádió1 és a sláger rádió 90%-ban lefedi (mulatós és retro kell még mellé), szal akkor jó lehet
Akkor tehát, inkább ez mint egy SW HF 1200, vagy X230 és utódjai? -
csokad
senior tag
-
kiss_gee
csendes tag
válasz
dudika10 #9052 üzenetére
dudika10: Köszönöm szépen a segítséget!!
végülis egy HCS2330-ra esett a választásom, ahogy olvasgattam utánna, nem fogom megbánni az biztosmár meg is rendeltem, de csak jövőhétre leszmeg, addig majd vhogy kibírom
köszönöm mégegyszer és üdvözletem a fórumban mindenkinek!
Kiss_gee
-
MasterMind
tag
válasz
dudika10 #9049 üzenetére
Köszi a választ, megpróbálok akkor minden részletre kitérni!
Egy tetőtéri szobám van, az íróasztal a sarokban a fallal párhuzamosan, tőlem balra a tetőtéri ablakok. Ami kicsit megnehezíti a dolgot, hogy a ferde fal legalja, ahol összeér a függőleges fallal az átlagosnál lejjebb van, az íroasztal szintje alá esik úgy 15-20 cm-el, tehát nem tudom rátolni az asztalt teljesen, és nem is igazán tudok semmi magas dolgot tenni az asztal bal oldalára. A velem szemben levő fal pedig jobb oldalra csak addig ér ameddig az íróasztal. Adott esetben küldök róla képet, mert nehéz elképzelni. Persze, ha szükséges akkor mindenképp megvariálom, hogy jó legyen, ez nem állhat semmi útjába
Gyakorlatilag mindent csinálok, amit leírtál, de a zene a legfontosabb, a tiszta hangzás. Zenében sok mindent meghallgatok, de a trance, progresszív, dance fut főként, ezekből is a melódikus darabok - Armin van Buuren és barátai - nem hallgatok se dnb-t, se rock-ot. Fontos az erőteljes a basszus, de nem a legfontosabb, sokkal inkább a nagyon tiszta magasak és közepek, nem szeretem mikor a mély elnyomja a többit, úgy gondolom, úgy jó ha az egész egy harmonikus egységet képez.
Játszok elég sokat, FPS-t, kalandjátékokat, néha egy-két autós, de igazából bármit ami érdekelhet engem.
Filmeket szoktam nézni, de azért azt ritkábban, nem erre szeretném kihegyezni a dolgot, és valószínűleg nem is fog zavarni, ha nem itt teljesít a legjobban.
Használt dolgoktól alapvetően nem zárkózom el, ha valami jó vétel és valóban megéri, akkor rendben, de előnyben részesítem az újat, az ár ellenére is.
Körülbelül ennyi, ha bármi érdekel még, vagy szükséges egy kép, akkor szólj és köszönöm a segítséget. -
bodo753
tag
válasz
dudika10 #9037 üzenetére
Igen a kinézet is befolyásol,de inkább azt néztem hogy van egy erős sub-ja,és a staletiek sem gyengék.Mondjuk az más kérdés hogy ez hangzásban lehet teljesen mást fog mutattni mint ahogy elképzelem,de mivel még nem hallottam ezért még nem is tudhatom.
Viszont ha tudsz mondani valami hasonló 2.1-et 14-ért akkor lehet rád fogok hallgatni. -
superecneB
őstag
válasz
dudika10 #9042 üzenetére
Aprón esetleg tudsz ajánlani valamit a 2.1-es Edifieren kívül (az nekem kicsit drága
)?
Pl.: láttam egy Z-3as Logit nem tudom az mennyire jó a T20hoz képest pl? Ez a kis Creative T20 nagyon kellemes mind dizájnra mind minőségre ahogy olvasom! Laptop mellé talán még jobb választás is mint a többi... -
superecneB
őstag
-
superecneB
őstag
válasz
dudika10 #9037 üzenetére
Az X-540hez képest csalódnék ha a Z-323 at venném? (feles basszuson használom az 540-est)
Az az érzésem, hogy 6600ft-ért talán jobb vétel mint 15000ft ért a T20 (nagyon szimpatikus pedig, sőt ez az ami kinézetre a legjobban tetszik, ha megéri a +9000ft-ot ezt venném ugyanis kb. 15k nálam a lélektani határ jelenleg), vagy akár a Geniusnál is mivel olcsóbb, az Edifier a teszed alapján nem szól annyival jobban hogy mondjuk a 6600ft-os Z-323at kiüsse. Jól látom a helyzetet?
Ha esetleg nyaralóba a teraszra ki akarom rakni valamelyiket, melyiket ajánlanád? -
bodo753
tag
válasz
dudika10 #9032 üzenetére
Akkor egy Asus Xonar DG-t fogok venni hangkárty gyanánt.
Az R1600-nál tetszett hogy egy perc után zoknit tömtél bele
Véleményem szerint maradok a philipsnél,max ha nem tetszik legalább tapasztalatot nyerek vele,és úgyse volt még 2.1-em,szóval a kíváncsiág is hajt
Köszönöm a segítséget -
bodo753
tag
válasz
dudika10 #9030 üzenetére
A szobám viszonylag kicsi,elhelyezni csak az asztalon tudnám,most éppen egy [ilyet használok],a hangzása(némi beállítások után)egész az elviselhető lett,de sokat vesztett az erejéből(alap win7-es driver,a gigásat inkább le is töröltem,és a mélyhangkiemelésnél 175hz-en 21 dB-tadtam neki,így szerintem szépen szól,csak majdnem maxon van).
Ez a philips meg szerintem jó,és a kinézet is fontos.Sokkal erőssebb sztereót meg nem találok 14-ért,ez meg névlegesen 50 wattos.
Tulajdonképpen minden zenére kellene,mart amit én nem hallgatok,azt hallgatja a nővérem,továbbá játékra és filmre is.
A hangkártyára pedig odaírtam hogy max 15 ezer,de fogalmam sincs hogy mi a különbség az alaplapi és egy ilyen között.
Mellékesen családi házban élek és egy nem botfülü gitáros is mondta hogy nagyon jó a szoba akusztikálya -
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #9012 üzenetére
Külső tápos szerencsére.
Ha valaki egy kicsit is nyitott a jó hangra, az hamar rá érez az izére. Viszont nagyon nem mindegy miről kapja a jelet. A külső hangkari nélkül nem lehet kihozni a maximumot belőle.A gyári leírás szerint "wood" de egy darab illesztés nincs rajta. Olyan mintha egy tömör valamiből lenne elkészítve. Kimondottan jó nézni, de hallgatni még jobb!
Kevlár hangszórók vannak benne. Ezekhez türelem kell, mert elég sokáig szoktak bejáratodni, de már gyári állapotában is elég meggyőző. Kíváncsi leszek, hogy fog szólni pár hét múlva. Már ha el nem viszik addig...
Nem sistereg. Semmi hangja nincs.
Nálam egy külső hangkariról megy a jel a dobozba és nem állítgatom a hangerőt a progiban. Ha digitálisan állítod a hangerőt ugrik a bithelyes lejátszás, ami azért nem túl jó (info by Apple). Én külünben nem szoktam sűrűn hangerőt állítani. -
bugizozi
őstag
válasz
dudika10 #8969 üzenetére
Köszönöm szépen az infot!
Akkor ha azt mondom hogy ~10k a keret akkor egyértelműen azt mondjátok hogy 1255A?!!
És mondjuk olyan 5-6k környékén melyik az a hangfal ami elfogadható?! Mondjuk gondolom érdemesebb beruházni a 1255A-ra, mert ha veszek hangfalat akkor azt nem fél év mulva szeretném lecserélnide mégis abban az árkategóriában melyiket lenne érdemes megvenni?
Köszönöm!
-
hugeboy
tag
válasz
dudika10 #8915 üzenetére
Köszi a választ.
Sajnos ha felraknám az asztalra, akkor sok hely nem maradna, így ez a lehetőség ki is esett. Meg a magasakkal nincs is bajom, nekem az éppen elég.
Azzal is próbálkoztam, hogy az egyik hangfalat teljesen a fal felé fordítottam, vagy raktam elé valamit, de nem volt az igazi.
Tehát minél közelebb van a hátulja a falhoz annál mélyebb. Ezzel az eggyel lehet játszani?
(Plusz nyilván equ.) -
profi
aktív tag
válasz
dudika10 #8873 üzenetére
A tv szekrény 114cm széles, a tv pedig 80cm -> 34cm marad a 2 hangfalnak. Olyan hangfal kellene, ami itt kényelmesen elfér, gondolok itt arra, hogy ne legyen túl közel a tv-hez (tudtommal az nem tesz jót neki).
A második verzió az, hogy lehet szélesebb a hangfal, de akkor a magassága max 20cm lehet.
Remélem érthető, amit írtam -
magedla
tag
válasz
dudika10 #8855 üzenetére
Időközben elolvastam ezt a cikket az S/PDIF-ről.
Gyakorlatilag egy RCA végű coax kábelről beszélünk, igaz?A számítógéphez közel helyeztem el a hangfalakat, ezért nem kell hosszú kábel. Ezek szerint érdemes lenne a hangfal beépített "hangkártyáját" használni és nem az alaplapi integráltat, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Milyen videókártyát?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest