-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
válasz Attila0 #40895 üzenetére
Nekem most, hogy van már külön mélyem is, még tovább csökkent a youtube látogatásaim száma... rettenetesen fos hangminőségek vannak ott, és rendes méllyel még hatványozottabban észrevenni.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
newmoonlight
senior tag
-
AMDFan
addikt
Lenne egy közérdekű kérdésem. Ki milyen online forrásból hallgat zenét? Youtube,Spotify,Tidal,Deezer? Gondoltam összehasonlítom a legnépszerűbb online streaming oldalak hangminőségét egymással, illetve egy referencia flac forrással. Ehhez várnék tippeket. Egyrészt zenét, másrészt streaming platformot.
-
Narakh
senior tag
Sziasztok!
Az összefoglaló alapján vettem a pécéhez egy pár Genius SP-HF1250B-t. Szépen szól, köszi az ajánlást így passzívan is.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Sugomotor
újonc
Sziasztok!
Sajnos nem értek hozzá, ezért szeretnék segítséget kérni.
Az alábbi utat járná be a hang: Windows 10 - foobar2000 - Musiland Monitor 02 US Dragon - Prodipe Pro 5 V3 stúdiómonitor párban.
Milyen kábelekkel és milyen módon kell ezeket összekötni?
Gondolok itt a két hangfal közötti összeköttetésre (ha szükséges egyáltalán) és az egy, vagy mindkét hangfal és a hangkártya közöttire, mert még ebben sem vagyok biztos. Balanced XLR, TRS, unbalanced RCA, vagy átalakítók...
Szívesen fogadnék kábelmárkákat is az összeállítás lehető legjobb hangzása érdekében, illetve hogy inkább csináltatni érdemes, vagy készen venni.25 m2-es szoba, hangfal a két sarokban. A bútorzat miatt a monitorok közé kényelmesen 6 m kábel szükséges, a hangkártya és egy hangfal között pedig kb. 3-4 méter.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Kawasaki, Suzuki, Honda, Yamaha sport- és túramotorok 400 cm3 felett
-
Adames
tag
A Friendly House-ban most egy csomó 6"-os studio monitort leakcióztak. Köztük a Mackie MR624-et is. Vajon mi lehet az oka ennek, és főleg meg annak, hogy a 8-asokat meg nem akciózták le.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Mukucs #40885 üzenetére
Nem spóroltam,csak nem vagyok jártas a kábelekben sem így én anno felvetettem a topikban és ezt ajánlották mikor linkeltem,hogy ez jobb
#Degeczi
De ez már remélem jobb,amit ajánlottak [link]
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Pityu. #40873 üzenetére
De, simán rosszabb a gyárinál.
Full műanyag az egész (a fémesnek tűnő csatlakozóház is, csak rá van tekerve egy vékony alu-héj...), rossz minőségű kábellel: nem szabad ilyet venni.Ezért az árért Kínából már kapsz jót, de itthon is lehet találni. Csak itthon hozzáértő cégtől legyen, mint akár az alább linkelt Basys, vagy a Kácsa.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Mukucs #40882 üzenetére
Na akkor ezt figyeld írtam a cégnek ,hogy törlöm a rendelést nem sokkal később ezt küldték üzenetben rendelési státusza megváltozott rendelési státusza rendelését töröltük.Így már gondolom nem kell őket felhívnom.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Mukucs #40882 üzenetére
Fel hívom holnap de ha átutalás nem megy át akkor még nem tudják küldeni,viszont én meg vissza vontam.Amit linkeltek kábelt azt meg meg rendeltem de most utánvéttel és durva de nincs kiszállítási díj máshol meg majd ezer forintot felszámolnak
Egyébként itt rendelt azt a HQ supersilvert [link]
De ha küldenek email visszajelzést reggel akkor meg tudomásul vették gondolom.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
-
Sonja
nagyúr
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz Degeczi #40867 üzenetére
Nekem azt mondták nem rossz,bár az én gyárimnál nem lehet rosszabb.Meg az a baj előre utalással már küldtem a pénzt,na meg mit vegyen az ember helyette,mert én nem akarok tízezreket adni egy kábelért?
[ Szerkesztve ]
-
Mukucs
senior tag
Egy kis off.:
Első reflexes sub/monitorok mögé is kell akusztikai elem?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
Na ma jártam egy mediamarktban és meg néztem közelebbről a trust vigor 2.1 es hangfalat majdnem elkapott a röhögő görcs van basszusa az biztos de majdnem egy microlab solo6c hangfal nagyobb mint az az egész
Kábelt is néztem de csak hama kábelek voltak így a netről rendeltem egy HQ SuperSilver Jack RCA kábeltAz aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Adames
tag
Jó lesz nekem a 824 azt hiszem. 🐵
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Eljutottam ma a friendlyhouse-ig. Hallgatózni nem a legideálisabb a helyszín, de engem nem zavart.
Nagyon segítőkész volt az eladó, rögtön az elején 6"-s ajánlott ő is. Egy M-audio BX6-t. Meglepően jól szólt.Kíváncsiságból tettem egy próbát a JBL LSR 305-tel. Nem tetszett, nem is forszíroztam az 5"-t onnantól kezdve.
Mackie MR6 is kiesett, sok nekem az a basszus. RCF Arya 6 sem volt rossz, sőt, de az m-audio után kicsit laposabbnak tűnt.Végül - magamat is meglepve - az m-audio-t hoztam el. Ez hasonlít legjobban arra a hangra amit szeretek.
Meglátjuk (vagyis meghallom) majd a következő 1-2 hétben, hogy mennyire volt jó választás.Köszönöm a segítséget mindenkinek.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Adames
tag
Szeretném kérni, hogy akinek van, vagy volt, illetve hallott már valahol Yamaha HS8-at szólni, az próbálja már meg körbeírni nekem, hogy szerinte jól szól, vagy sem, illetve milyen a hangja. Valamint mi a negatívuma. Pl. nagy hangerőn torzít, vagy bármi.
Köszi szépen.
Azért érdekelne, mert az üzletek legnagyobb része a Yamahát és az új Mackie MR824-et ajánlja nekem 100eFT-ig a leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Valaki tud ajánlani egy jó ár/érték arányú RCA kábelt Musiland - Prodipe közé?
Gondoltam, hogy ezt is Ebay-ről rendelném, de ha itthon van ennyiért hasonló, akkor nem várok a szállításra. -
Jb001
tag
Sziasztok!
Sajnos megadta magát SP-HF3000A hangfalaimból az erősítős darab, konkrétan még szól, csak huszadannyira mint a működő párja.
Megnéztem már másik kábellel, másik forrással, megcseréltem a bemeneteket mindkét esetben, a rossz fele halk maradt.
Kérdés hogy ehhez műszerész kell vagy az alapvető elektronikai tudásommal (van műszerem, tudok forrasztani) elég lehetek hozzá hogy megjavítsam vagy nem csak egy kis forrasztás baja lehet?
Óvatosan szét lehet szedni, összerakni hogy ugyanolyan legyen javítás után is? -
Ja, hát erősen B kategóriás gyártó. Szeret klónokat gyártani.
Egyébként nem olyan drága az a ribbon, itt 72 €. Gondolom valami kínai fos. A keresztezési freki 3.6 kHz-nél van, ami azért sokmindent elmond arról a ribbonról. Bár valaki írta itt, hogy a ribbonos Behringer az egész jó a dómoshoz képest. Engem meg pont a ribbon érdekelt.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Polllen
nagyúr
ESI aktív-t érdemes felírni a hallgatandó listára?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Pityu.
nagyúr
Meg jött az asus xonar u5 hangkártya még kicsit lehet át kell néznem a beállításokat de mintha tényleg másként szólna mint az integrálttal,mintha még szetereóbb lenne minden.
-
-
Adames
tag
válasz alphamooncam #40845 üzenetére
Ez egy HD felvétel a Kozmixtól ami nagyon jól szól hidd el. A mobillal felvett demo nyilván nem az már. És azért vettem fel így, mert itt a legtöbben csak zene hallgatáshoz vesznek Stúdió hangfalat is, illetve filmek, videók.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Adames #40840 üzenetére
Ezt kb. nem tudom miért linkelted.
Ez egy koncert felvétel, nem is stúdió minőség, és YT miatt tömörített. Mit akartál ezzel mondani?
Ez így, ebben a formában kb. semmit sem ér, de legalább láttam hogy milyen jó "zongorád" van
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
mekker
őstag
válasz Attila0 #40813 üzenetére
Melyik része érdekel a kérdésnek?
-Jó minőségű anyagnál ha csökkented a minőséget, az még mindig határeset lesz. Ha a hatéreset minőségét csökkented, akkor az átcsúszik határeset alá.-Nekem az a filozófiám, hogy ha nem a hangminőség a fontos, csak hogy menjen valami a háttérben, akkor had ne kelljen már kényelmetlen dolgokat csinálnom. Ilyenkor simán használok bluetooth-t, meg windóz tekerentyűt, meg youtube rippet, mert a hangulat a lényeg, nem a 100% minőség. Filmeknél is van, aki már sír, ha nincs meg a bluray-minőség. Engem ha épp nem a teljes moziélmény érdekel (pl. az új Bladerunnert csak jó minőségben nézném újra), akkor sokkal jobban érdekel a film, mint az, hogy most hányadára van tömörítve.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Adames
tag
Készítettem egy demo meghallgatást a Mackie MR5 MK2-esekről. Már amennyire visszaadja
[link] -
Ébri
senior tag
válasz Minimoa #40824 üzenetére
Más boltból múlt héten kaptam megy az augusztus 14-én, várhatóan egy hétre szállított cuccomat. Igaz ott a levélben csak annyit írtak, hogy megrendelés alatt, ha beért, majd küldenek másik levelet. Nem tudom, melyik jobb.
(Hardverkerrel korábban nem volt ilyen gondom, de egy hónapja vettem vmit, amire aznapi szállítást írtak, majd nap végén átírták a következő napra, de a harmadik napon tényleg megjött, viszont infót nem tudtak adni róla, hogy várhatóan aznap bejön-e, úgy, hogy másfél órával zárás előtt kérdeztem. Azért szerintem ilyenkor megereszthetnének egy telefont a nagykernek. Főleg mert ezt is azért rendeltem tőlük, mert ők gyorsnak ígérték.)
-
Ja igen, az Adam X-ART tweeterje se "igazi ribbon", írják is valahol az oldalukon. A behringer viszont sima ribbon volt. Lehet ezért is olyan különbözőek sweet spot terén.
Objektivitás alatt pl a részletezésre gondolok, nem az egész mindenre, mert úgy nem lehet vizsgálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pont ezt olvastam el most. Önigazolásnak tökéletes.
Lehet az a gond a ribbonnal, hogy túl tökéletes (száraz, unalmas), feltéve hogy jó az erősítő mögötte, stb. Túl sok mindent megmutat, mert sokkal könnyebb a dómnál, jobb a tranziens válasza. Utóbbi nekem mániám, mert olyan zenét hallgatok, ahol "ütni kell" minden tartományban.
De persze az lenne a legjobb, ha hosszabb távon használnék egy jó dómos stúdió monitort, s akkor talán választ kapnék a kérdésre a tweeter kérdésben.
[ Szerkesztve ]
-
"szuper kiterjedt, szuper tiszta magas tartomány"
Egyébként a ribbon objektíve vajon tényleg jobb? Vagy csak marketing? Esetleg azért van dóm szinte mindenhol, mert annak a hangjához szoktak az audiomájszterek és olcsóbb?
Én nem is hallottam még dómos stúdió monitort, az előző is ribbonos volt. Szóval dóm-szűz vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zoley3
tag
válasz Pityu. #40825 üzenetére
Tudom hogy neki melyik kellene...én annyit írtam csak, hogy szerencsére én találtam az emag-on azt ami nekem kell, így nem izgat.
Ettől függetlenül megértem őt is, és együtt érzek vele
Névváltozás: Zoey25 >>> Zoley3...Zoey25 felhasználónak 14 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Minimoa
tag
válasz Degeczi #40821 üzenetére
Korábban már beszéltem ismerősökkel a dec.31-es "csúszásról" és hogy hogynem az egyik kollega mondta is, hogy vele is ezt játszották, aztán egyszer csak nem lett termék a végén....
Arról nem beszélve, hogy tanulhatnának a kínai / hongkongi webshopoktól mentalitásban, ügyfélkezelésben.
Jött egy foglalás értesítő tárgyú levél. Benne apró betűvel a levél közepén egy "Nincs, érkezik 2018.01.22" bejegyzés a státusz alatt.
Nem ám az, hogy bocs, szánjuk-bánjuk, de 2018.01.22-re tudjuk csak vállalni....Csak szépen sunyiban.Meglátásom szerint nem jött össze a megfelelő "Érkezik" szám (merthogy ha rendelsz egyet, akkor érdekes módon ugrik egyet az "Érkezik számláló"), ők meg nem kockáztatnak, hogy "vakra" rendelnek egy nagyobb tételt.
Aki meg rendelt, az legfeljebb vár.Ha lenne ismerősöm, aki Romániából jönne mostanság, már rég megrendeltem volna onnan, mert ott raktáron is van az áru jó áron, csak épp Magyarországra nem szállítanak...
Hidd el, hogy már a múltkor is elszámoltam ezerig...
-
Zoley3
tag
válasz Minimoa #40818 üzenetére
Azért gondolom nem ilyen egyszerű ez a dolog az ő oldalukról sem, főleg hogy a beszállítón is múlik, meg minden...de a január 23. az már nekem is sok
Az túl soká van, meg ki tudja addig még hányszor változnaIgaz nem is izgat már, mert szerencsére emag-on be tudtam rendelni (ami vagy holnap vagy Szerdán itt van ) ...így le is mondtam ma délután, egyből törölték is a megrendelésemet.
De azéé nem bántsd őket, szuszááá
[ Szerkesztve ]
Névváltozás: Zoey25 >>> Zoley3...Zoey25 felhasználónak 14 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Minimoa #40818 üzenetére
Elszámolhatnál tízig (vagy inkább százig...) és gondolkozhatnál, mielőtt indulatból írsz!
Szerinted kitolásból ezzel játszanak, vagy netán-tán-esetleg-elképzelhető-nem kizárt, h ők is ilyen szállítási infót kaptak a nagykertől?! És mivel külföldi beszerzés, karácsony előtt, ott is érhető, ha nem mennek flottul a dolgok (szóval még csak nem is feltétlenül a nagyker sara)
-
Pityu.
nagyúr
-
Minimoa
tag
Na a BESTMARKT / HARDVERKER elmegy a jó k... anyjukba!
CSALÓ, HAZUDÓS BANDA!!!!
Ugye emlékeztek még, hogy nemrég írtam, az Edifier R1700BT fogalalásom első várható átvételi időpontja 2017.12.11 volt (11.15-én).
Aztán 2017.12.31.
És most 2018.01.23.
(9 nap alatt 1.5 hónap "csúszás"...)Nem tudom, hogy mit gondolnak az idióták! Ezek után SOHA az életben NEM FOGOK RENDELNI TŐLÜK SEMMIT.
És terjeszteni is fogom az igét, hogy hazudós, tróger banda.
Komolyan nem értem az üzletpolitikájukat.
Viszont csakazért sem fogom törölni a megrendelésem, hadd dolgozzanak ők is potyán....
Nyomorult banda...
[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
válasz Pityu. #40811 üzenetére
Hát, ha csak nem konkrétan zenehallgatásra kapcsoltad be a gépedet, akkor felesleges kényelmetlenséget okozni magadnak. Én is csak ilyenkor használom a potit a szoftveres tekerentyű helyett.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
válasz Pityu. #40809 üzenetére
De, arról szól a cikk, hogy Minőségromlást okoz a digitális hangerőszabályzás, mert a kvantálás nagyságrendekkel butul. A cikk tanulsága az, hogy (a szerző számára) ez nem zavarú mértékű.
[ Szerkesztve ]
-
válasz goro1000 #40807 üzenetére
Ennyiért kb a Thonet & Vander SW10 van. Azon van stúdiós cuccokhoz hasonló ki és bemenet, bár nem tudom, hogy a hangerőt hogy tudnád hozzá állítani. Valószínűleg windowson belül kéne. De én nem ajánlok 2.1-es rendszert, nekem is van, csak szopás. Inkább gyűjts még 8" monitorpárra.
#nyóccolakirál
-
válasz goro1000 #40805 üzenetére
Kábellel.
Mihez akarsz venni mélyládát, mennyiért? A stúdió cuccoknál van olyan, hogy bemegy a sztereó jel a mélyládába, majd onnan a szatelitekhez, "soros kapcsolással". Olcsóbbaknál (< 100k) külön kábel van.
[ Szerkesztve ]
-
goro1000
aktív tag
Sziasztok
Aktív sztereó hangfal mellé szeretnék egy aktív mély ládát. Az lenne a kérdésem hogy lehet őket összekötni? -
kutkut
addikt
Sziasztok!
Konyhába, reggeli rádióhallgatáshoz tudnátok ajánlani valami olcsó hangfalat max. 5k-ig?
Nincsenek nagy igények, egy "butatelefonra" lenne rákötve... A mostani 1000 éves PC hangfallal 1 baj van igazán, hogy ha nem szól semmi (+amikor rá sincs kötve a telefonra), akkor hangosan búg (nem csak kicsit sistereg), elég zavaró.Előre is köszi!
Meizu MX3 32GB
-
Tibe
aktív tag
Globalizáció rulez.....
Azért ez kemény.....
-
Tibe
aktív tag
Erről hallott már valaki ?
http://denonpro.com/products/view/dn-508s
Eléggé izmosnak tűnik és 3 utas szal nekem ideális lenne a karaoke-hoz is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Google Pixel topik
- Dolce Gusto
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Eredeti játékok OFF topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Tárhely szolgáltató választás
- Villanyszerelés
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest