-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
84 x 129 x 84 mm az usák genius weboldal szerint. Esetleg még ott az SP-HF500A, aminek már 113 x 207 x 120 mm a mérete.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Soká
senior tag
válasz thornadoj #40595 üzenetére
Hát, ez olyan árban van, hogy nagyot nem veszthetek vele (elképzelni sem tudom, hogy lehet ezeket előállítani ennyi pénzért...) bár nyilván olyan is a minősége, mint az ára...
Még az oldalán sem szerepel a mérete, esetleg meg tudnád mérni nekem? Köszönöm!
Ja, és hogy értsem, ennek nem kell külön tápegység??Azért én magamnak (a konyhába...) ilyen dobozt készítettem
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
Sziasztok!
Lecseréltem az öreg iMac számítógépemet, amiben eleve voltak kis beépített hangszórók, az új gépem viszont néma. Az elődöt csak azért említem, mert ahhoz képest, hogy milyen picurka hangszórók vannak benne szerintem nagyon szépen szólt. Igazából valami hasonló egyszerű megoldásra vágynék. A zenehallgatás számomra érdektelen mert egyrészt van egy Sennheiser HD580-as nemrossz fejhallgatóm, másrészt vannak erre dedikált analóg eszközeim néhány angol hangobozzal (Heybrook, Mission, Wharefedale) a számítógéptől nem várnék mást csak, hogy azt a keveset nyújtsa, ami egy youtube videóhoz, egy riport megnézéséhez kellhet. Hangerőre nincs szükség meg basszusokra.
Tegnap az Auchanban megnéztem, hogy milyen aktív dobozokat árulnak, a felhozatal 3 és20e közötti, nekem valószínűleg az alső szegmens is megtenné, főleg mert olyan nagyobbacska doboz mint például az ajánlott Genius SP-HF1250B nem férne el a monitor mellett.Viszont a napokban valaki betévedt az asztalos topikba és hangdoboz gyártással kapcsolatban érdeklődött. És emlegetett valami T-amp nevű erősítőt. Közben utána néztem és ezeket a pici erősítőket látom kínai oldalakon nagyon olcsón is. Fogalmam sincs milyen minőségűek...
A kérdésem a következő: ha nem valami kész aktív 2.0 dobozt veszek magamnak hanem DIY alapon dobozolnék magamnak valamit, akkor milyen alkatrészeket ajánlanátok? Ez részemről csupán önszórakoztatás lenne, nem spórolni akarok vele. De ha párezerért van olyan elektronika, van olyan hangszóró ami szóba jöhet, akkor tennék egy kísérletet.
Köszönöm az ezirányú tapasztalatokat! -
Pityu.
nagyúr
válasz bobalazs #40592 üzenetére
Egy gáz van jobbról radiátor ,balról ablak meg gáz cső is csak a radiátor mellett jön fel
Hát igen meg ugye youtubon is vannak eltérések minőségben meg hangerőben is,meg tudom az igazi zene flac formátumú lenne.[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz thornadoj #40590 üzenetére
Na látod én a balestem óta kezdtem el igazán jobban zenét hallgatni és nekem nincs stílusom szinte mindent meg hallgatok,mikor mihez van kedvem,pörgősebb,lassabb,régebbi zene újabb zene,mixek vagy romantikusabb zenék vagy régebbi nagy ztenék rock klasszikusok black sabath,ac/dc,guns n roses,újabb pop zenék.Egyszerűen annyi mindent és annyi féle stílusút hallgatok,hogy ide nem tudnám leírni
Azért ezt a hangfalat kicsit nehezebb lesz elhelyezni az asztalomon a háromszög asztal lap miatt mint a kis geniust,az kisebb helyen elfér.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz AMDFan #40585 üzenetére
Nem szeretem a koncerteket és a fülem sem szereti,ha megyek is néha ha van kivel akkor is jó messze állok a hangfaltól.Na meg itthon nem tudom örülnének e a hatalmas hangerőnek.
Most is nyomatok egy Phil Collins dalt normál hangerőn semmi extra de finom a basszus nem durva.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Degeczi #40583 üzenetére
Nem igazán babráltam a tv vel tesómék meg vették vagy tizen pár éve én elcseréltem az enyémet erre aztán azóta is alap beállításokkal van
Egyébként amúgy én is össze keveredtem a solo6c verzióival,hány verziót adtak ki a megjelenése óta belőle?
Az oldalán hátul van a volume tekerő gombja meg más a távirányítója,at enyémen oldalt vannak a tekerők meg kis ezüst a távirányító viszont csak 2 hónapos a cucc.Vagy van európai verzió meg xy verzó is?#AMDFan
És az jó nekem ha oda teszem a hangerőt?Én a basszust sem üvöltve hallgatom.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Pityu. #40566 üzenetére
Nem tehetek róla,de szeretem a basszust.
Pityu!
Mindenki szereti a basszust. DE! Én a hanghűséget is szeretem, legyen annyi basszus a zenén amennyit a készítője szeretett volna átadni. Ajánlok valamit amit ki kéne próbálnod. A basszus potmétert tekerd alapállásba (nem nullára, hanem középre), és ha basszust akarsz hallani, akkor a hangerő potit tekerd fel de úgy rendesen Hidd el ez a cucc már bírni fogja a hangerőt, olyan kickek lesznek, hogy nyomni fogja a mellkasod. Igen ordítani fog az énekes is mint az állat, meg a pergődob is hasítani fogja a füled, de egy koncerten nem ez van? De[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Attila0 #40580 üzenetére
Na de kérdés,hogy ezalatt az idő alatt mennyi mélyet hallgattál,mert ezt most ne úgy képzeld el,hogy én állandóan azt nyomattam,volt egy házimozim néha azon hallgattam meg volt egy genius 10 wattos 2.1 esem azon is volt basszus de nem hatalmas.Meg anno a régebbi kocsinkban kicseréltem a kazettás magnót cd lejátszóra vagyis usb is volt rajta meg hangszórókat cseréltem jól szólt mert benyomtam a sony fejegységen a loudnesst is de többet hallgattam a rádiót mint cd t vagy mp3 mat Szóval nálam nem állandóan volt ez a basszus dolog csak néha.
#lezso6
Majd kipróbálom letekeréssel is
[ Szerkesztve ]
-
válasz Pityu. #40572 üzenetére
Teljesen mindegy miért van, hány éves vagy vagy mit szeretsz. Ha beállítod a mélyet normálra és úgy hallgatod, akkor pár hét alatt biztos "leszoksz". Jobb lesz, hidd el. Utána a 0 állás lesz a normális, nem pedig a maximum. Persze az elején rossz lesz, mélyhiányosan zenét hallgatni, de a füled (agyad) csodákra képes, hozzá fog szokni, te pedig többet fogsz érzékelni a zenéből. Ennyi, csak jót akarunk.
Régen én is mindig felnyomtam a mélyet maxra, amennyire csak lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
Kro
tag
Akkor te vetted meg Sipi-től ? Szép
Kérdésem a régi és új verziójú solo 6c között van érdemi különbség? A magas, mély potikat láttam hogy a régin nincsenek még. Más? -
Pityu.
nagyúr
válasz Attila0 #40577 üzenetére
Én csak harminc pár éves
Elméletileg holnap jön még egy hangkártya,ha meg jön holnap majd kíváncsi leszek,bár azt írta valaki nem a legjobb hangkártya#Kro
Igen én vettem meg ez előtt lett volna egy másik lehetőség is csak sokat gondolkodtam,mondjuk ott második gazda volt meg csak fél év garancia.Most őszintén meg mondom neked bűzöm nincs a régi vs új solo dologról nem voltam benne a hangszóró dologban sosem.
Neten nézegettem meg olvasgattam meg itt dicsérték,annyit láttam hogy távirányító is van vagy 3 féle vagy 2 nem tudom gondolom évjárat függő.Akkor néztem volt amin hátul volt a hangerő állító gomb,ezen oldalt van minden állító gomb gondolom ez az újabb modell a hátsó hangerő gombos meg a régi.Én annyit tudok talán,hogy az újabb széria nem melegszik annyira valahol olvastam.De itt más többet tud róla mint én,én annyit tudok,hogy jól szól,meg szeretem a basszust[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz lezso6 #40568 üzenetére
Hát de én nem menőségből csinálom Meg lehet le szokok majd egyszer.Néztem unboxing videókat ott mindenki a pc felíratos alá dugta a vezetéket jó ez így aux alá dugva?Nekem így szól.
#Degeczi
Na látod most eset le nagyon új ez még nekem tényleg van választó gomb
Egyébként egy régi 51cm es tv m van szóval azon egyfajta hangszín van
Jó nem halkabb csak másabb most nekem így elsőre még szoknom kell.#Attila0
Figyelj,öreg vagyok én már a menőzéshez
[ Szerkesztve ]
-
válasz Attila0 #40569 üzenetére
Aki normál EQ-hoz van szokva azt persze hogy zavarja, mert tudja mit veszít. De aki csak basszust hallgat, annak az normál szint, ami nekünk rettenetesen sok. Én már jártam ott, anno 14-16 éves koromban 20-30 dB (!!!) basszus-kiemeléssel hallgattam zenét.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Továbbra sem értelmezhető mi az, h "halkabb"... A Genius hagyományos, analóg potmétert használ, a Solo pedig digitális szabályozást: a lépcsők lehet, h másként alakulnak, de hogy halkabb lenne (azaz kisebb max. hangerőre képes) az szinte kizárt.
TV-n is csutkára fölnyomod a színtelítettséget?
Bajod természetesen nem lesz tőle, de a hangzás csapnivalóan rossz úgy.Ha úgy jobban tetszik, dugd a PC föliratú aljzatba, nyomd meg a bemenetválasztó gombot a távvezérlőn. és láss csodát, ott is szólni fog...
-
"Nem tehetek róla,de szeretem a basszust"
Mintha magamat hallanám 10 évvel ezelőttről. Teljesen mindegy ki tehet róla, tehetsz ellene. Ha leszoksz a basszusról, sokkal több mindent fogsz hallani.
Brutál basszus kiemeléssel zenét hallgatni olyan, mint mindent elmebetegül extra csípősen enni. Lehet, hogy menő meg poén, de gyakorlatilag csak csípős íz van (de az nagyon), semmi más. Ha leszoksz róla, akkor fogod érezni az valódi ízeket és élvezni magát az ételt, mert addig valójában csak a csípősséget élvezted. Ugyanez van a basszussal is.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Degeczi #40564 üzenetére
Van egy zene de alapból halk most hasonlítgattam a hangerőket ugyan a geniuson nincs digitális kiírás vaqy számozás de a solon 40 es hangerő van beállítva a windowsban meg 50 halkabb a zene de aztán nézegettem a geniusal is hasonló lehet,viszont a windst 50 en hagyva a solot meg 40 ről kezdem feltekerni úgy szépen nő a hangerő.De a zene kódolása vagy ilyesmi ami halk lentebb írnak is valamit a halkságról [link]
#lezso6
Nem tehetek róla,de szeretem a basszust itt a solon finomabbak a hangok az biztos.
Mert amúgy mi bajom lehet a basszustól?Nekem még az fura,hogy nem a pc feliratosba kell dugni a két csatlakozót hanem az AUX ba
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Attila0 #40558 üzenetére
Súlyban is bőven,nem rossz így elsőre csak még kicsit szokatlan,azért jó basszusai vannak a geniusnak is de ennek inkább teltebbek másabb,tényleg kicsit szűkös lesz az íróasztal de majd valahogy megoldom.Remélhetőleg elméletileg,holnap jönne egy asus xonar U5 külső hangkártya és kíváncsi leszek akkor milyen lesz a téma.
Azért van olyan zene ahol kicsit halkabb mint a genius[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Microlab Solo6c
Azta meg jött a cucc,a mosolyt letörölni se lehet az arcomról,azt hittem berosálok mire felhoztam a hangfalakat a lépcsőn olyan súlya van
Ki szedtem a dobozból és ekkorára nem számítottam hú basszus állat
azért méret és súly beli különbségek vannak bőven
#AMDFan
Köszi
okés ,majd most rakom össze és kíváncsi leszek de biztos tetszeni fog,de azért a genius is fasza.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz thornadoj #40552 üzenetére
Úgy néz ki ,igen de azt mondták ne bánjam mert legalább nem piára vagy drogra vagy cigire költöttem
Most majd egy kicsit tesztelek kis hasonlítgatás genius 1250b vel integrált hangkártyán meg külső hangkártyán.Aztán az marad amelyik jobb.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
Degeczi
nagyúr
Ha értesz hozzá, egyáltalán nem (bár akkor nyilván föl sem merülne a kérdés), mert az aktív elektronika többnyire könnyen javítható, beszerezhetőek az alkatrészek, rizikót inkább az egyedi, külön nem kapható elemek (mint maguk a hangszórómotorok) jelentenek, de azok szerencsére általában hosszabb életűek, ha a próba idején jól működnek.
Szóval lehetőleg legyen az ismeretségben ilyesmivel foglalkozó, egyébként inkább garosat.
[ Szerkesztve ]
-
Kro
tag
Mennyire rizikós használtan venni ilyen audio cuccokat? (Aktiv 2.0 szett)
-
Degeczi
nagyúr
válasz AMDFan #40534 üzenetére
Igen. De nem csak Modecomnál, más márkáknál is árulkodó jel, h 2 pólusú (jellemzően csiptetős, vagy banándugós, esetleg fix kábeles) csatlakozás helyett 4 tüskés aljzat van a dobozokon, az összekötő kábel pedig ebből adódóan két érpáras.
(persze csak kétutas dobozoknál, háromutasnál már aligha érné meg ebben a kategóriában)Ezeknél egyébként nyilvánvalóan nem minőségi szempontok okolják ezt, hanem a gyártást teszi egyszerűbbé (nem kell passzív hangváltót szerelni mindkét dobozba), az IC-k (végfok ill. műveleti erősítő az aktív szűréshez) pedig manapság filléres tételek - de marketingelni is jól lehet, h "hű, szuper bi-amp"
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Degeczi #40530 üzenetére
Érdekes megoldás a modecomoknál, hogy konkrétan minden az aktív dobozban történik, és onnan van átvezetve az erősített a jel a jobb oldaliba. Igazából ha jól értem, itt ránézésre annyiból lehet eldönteni, hogy itt valóban aktív vágás van, hogy 4 ér megy át a passzív dobozba a 2 helyett
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz lezso6 #40516 üzenetére
"Bármilyen szett jó PC-hez, csak kábel kell hozzá." - persze, ezzel tisztában vagyok, most is az egyik gépemhez egy LG 2.1-es házimozit használok.
Amúgy arra jutottam, hogy ez csak félmegoldás, mármint a Panasonicnál az USB összeköttetés. Ahogy beleolvastam a használatiba, nekem ez jött le: tulajdonképpen szerintem egy USB kábel és egy PC program segítségével csinál egy megosztást, amivel lehet a zenefájlokat lejátszani. És ezért vannak USB DAC-nál is támogatott formátumok. Tehát videó hangját vagy egy játék hangját "élőbe" már nem szólaltatja meg. Csak amit előre leszedek zenéket. Lehet félreértelmezem, de nekem ez jött le, ahogy olvastam.
Kár, mert amúgy elég jól szólnak ezek a hifik. Legalábbis, ha azt veszem, hogy a Pana PMX80 a Microlab Solo9C-vel van egy árban, de annál sokkal jobban szól. Csak az a gond, hogy a Panasonicot nincs mivel rákötni a gépre: optikai csatlakozója nincs, analógban meg gyenge. Ezért érdekelt volna az USB összeköttetés.
http://www.diesel.com
-
-
AMDFan
addikt
válasz Minimoa #40523 üzenetére
"Nem kekeckedésnek írom, csak egy pöttyet túlárazottnak tartom az általam nézett árkategóriát a hozzá hasonló HIFI cuccokhoz képest."
Mondom, a legfontosabb tulajdonság az az aktív váltás. Az általad nézett Edifier-ben nincs aktív váltás. Az aktív váltó előnye, hogy sokkal precízebben történik a hangváltás, fázishelyes marad a jel. Igazából ezt ott veszed észre, hogy egy aktív monitor sztereó tere döbbenetesen jó, még a belépő szintűeké is. Keress rá neten, pl: [link]
(#40521) lezso6: igaz, teljesen jogos. 2 végfok van a sima erősítőkben is.
-
Minimoa
tag
válasz Minimoa #40523 üzenetére
Közben megtaláltam a kiszemelt Edifier R1700BT "lelkét":
Texas Instrument TAS5707Itt is látszik, hogy szó sincs hangolt erősítőről. Van valamilyen AD konverter, aztán megetetik a digitális jelet a fenti digitális chippel, ami már kicsit több, mint egy D osztályú erősítő.
Érdekes kísérlet lenne kicserélni két aktív hangfalban a beépített elektronikát.
Az azért látszik, hogy a JBL LSR305-ben egy lényegesen komolyabb, de hasonló cucc van.
-
Minimoa
tag
válasz lezso6 #40515 üzenetére
[I]Azért jobb az aktív, mert abban direkt a hangszórókhoz tervezett erősítők szólnak és igen képzett mérnökök készítették.[/I]
Azért azt nem hiszem, hogy a 100k alatti kategóriában ez igaz lenne. Ahol már nem csak egy sima crossover van benne, hanem egy-egy erősítő a dobozban levő egy-egy hangszórónak ott már elhiszem a hangolt erősítőt.
De nézd meg ezt a linket:
http://tksoundworks.com/articles/edifierR1900TII.html
A Look inside résztől érdekes.Persze mondjuk az Edifier R1700BT-ben már DSP és társai is vannak a marketingesek szerint, sajnos arról nem találtam ilyen leírást, nekem meg sajnos nincs, hogy belekukkantanék.
A speckós mondatom arra utalt, hogy ha feltételezem, hogy a Magnat sem Huachi és Sanyi mintára adja a speckót, akkor maga a hangdoboz akár összemérhető bizonyos szempontok szerint. (a hang visszaadás meg még ezer dologtól függ, azokra nincs igazán egzakt műszaki definíció) Tehát ha a doboz hangja tetszik egy áruházban, akkor miért ne rakhatnék én hozzá egy "kommersz erősítőt", pont olyat, mint amilyet az aktív hangfalakhoz tesznek gyárilag?
Itt van egy "kulcsra kész" D osztályú végfok hangszín szabályzással
Nem kekeckedésnek írom, csak egy pöttyet túlárazottnak tartom az általam nézett árkategóriát a hozzá hasonló HIFI cuccokhoz képest. (tekintve, hogy nem hangolt erősítőt tesznek bele, hanem a kommersz cuccokat)
Az sem túl bizalomgerjesztő, amikor az aktív hangfalból passzívba menő vezeték nem különb, mint a mezei line RCA kábel, miközben gond nélkül ráírnak 20+ wattokat meg lineáris frekvencia menetet. Még ha az aktív rész jól is szól, a passzív fele már biztos rosszabbul.
-
Degeczi
nagyúr
válasz AMDFan #40520 üzenetére
Rentegeg olcsó hangszóró is biamplifikált (kívülről is látható ezeknél, h nem egy csiptetős vezetékkel csatlakozik a passzív doboz, hanem egy négytüskés egyedi csatlakozóval), aminek ezen a szinten nincs jelentősége-előnye, csak már olyan olcsóak ezek a végfok IC-k, h könnyedén megvalósítható - akár házilag is ugyanúgy.
Egy stúdiómonitorban más a helyzet, ott tényleg benne van, h precízebben tudja behangolni így a tapasztalt gyártó.
-
Ez a Behringer Truth 3030A rémgagyi koppintásának tűnik (lásd hátoldali ábrák), de több pénzért. Az a Behringer meg ugye a Genelec 1030A koppintása, pontosabban a Behringer 2030A volt az, csak a 3030A-ban ribbonosították. Szóval ez az Omnitronic a koppintás átdolgozott verziójának koppintása.
Genelec 1030A
Behringer 2030A
Behringer 3030ANekem utóbbiból a 8" nagytesó volt, az tök jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz lezso6 #40506 üzenetére
Én se bíznék benne, aztán ki tudja, lehet kellemes meglepetést okozna.
Van amúgy egész pofás külsejű cuccok is, csak ennyiért már lehet nem Omnitronic dobozt nézegetne az ember.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Minimoa #40514 üzenetére
Persze, ha van kedved (és tapasztalatod, mert anélkül azért senki ne vágjon bele) barkácsolni, hogyne lenne jobb egy házilag összerakott erősítő: a doboznak (hangzásnak) sem egészséges, h trafó és elektronika csökkenti a belteret, a trafózúgást is fölerősíti, ill. egyéb zavarokra is érzékenyebb.
Külön erősítőt könnyen alakíthatsz a kedvedre, ill. cserélheted másfajtára.Olcsóbb azért nem valószínű, h lenne, mert hagyományos erősítőhöz (mint az általad említett) azért egy korrekt tápegység is kell, amit a trafó súlya miatt nem fogsz Kínából rendelni, és az nem túl olcsó. D osztályúhoz már jó lehet egy könnyű kapcsolóüzemű táp, azokat gyakran mellékelik is Alin - más kérdés, h milyen a minőség, nem hallottam még, de számoltak már be jó tapasztalatokról.
Az aktív hangszóró viszont praktikus, és a többség számára egyszerű megoldás.
-
válasz Laca19 (a) #40512 üzenetére
Bármilyen szett jó PC-hez, csak kábel kell hozzá. Amit linkeltél azon van USB, szóval igen, felismeri a gép mint egy "hangkártyát", pontosabban fogalmazva DAC-ot. A formátumok nem érdekesek, az CD / BT / pendrive részre vonatkozik, a cuccot nem érdekli, hogy a PC-n épp milyen fájlt játszol le.
De az ilyen cuccokba beépített DAC valószínűleg nem a legjobb minőségű, szóval sokat nem érdemes tőle várni, lásd Logitech és egyéb cuccok, amin van optikai csatlakozó.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Minimoa #40514 üzenetére
Azért jobb az aktív, mert abban direkt a hangszórókhoz tervezett erősítők szólnak és igen képzett mérnökök készítették.
A "speckóknak" egyrészt nem sok valóságtartalma van, másrészt ha igaz is lenne, az se mond el semmit a hangról. Messze nem ilyen egyszerű, ahogy gondolod.
-
Minimoa
tag
válasz lezso6 #40506 üzenetére
Egy dolog nem hagy nyugodni.
Miért "jobb" egy aktív hangfalat venni, mint egy normális polc-sugárzót (pl. Magnat Supreme 102) és elé rakni egy pont ugyanolyan TDA2050 alapú erősítőt? (Aliexpress-ről 30$ alatt már dobozolva, potikkal, csatlakozókkal együtt meg lehet venni, szükséges még hozzá egy táp, oszt' jónapot.)
Speckó alapján a Magnat Supreme 102 jobb, mint az aktív hangfalak és csak 25kHUF. Tehát ~35kHUF-ból elvileg jobbat kellene kapni minimális munkával.
Vélemények, tapasztalatok?
-
oliwwer
aktív tag
Nagyon. Viszont ha dübörgős logitech-ről váltasz, akkor adj a fülednek egy kis időt, mire hozzászokik az új hangokhoz.
Meg normális forrásból hallgasd a zenét, mert rossz minőségűvel nem tud mit kezdeni. Pl spotify 320kb/sec bőven jó, de tidal hifi , meg flac minőségnél adja ki igazán amit tud, különösen elektronikus zenénél.
[ Szerkesztve ]
-
Laca19 (a)
aktív tag
Sziasztok!
Jól értelmezem, hogy a Panasonic PMX80
és efölötti számozású HiFi-k egyben PC hangfalszettként is funkcionálnak? "USB-DAC csatlakozás PC-kapcsolathoz" - mit kell ezalatt érteni? Úgymond "belső hangkártyát" tartalmaz, amit felismer a PC? Anno a Logitech már csinált ilyet.
A PMX80 hátulja például.
De például nem világos, hogy akkor a leírásnál miért vannak támogatott formátumok, lásd itt., hiszen ha a PC felismeri, akkor tulajdonképpen mindent lejátszik, amit a PC. Valahogy nem teljesen világos...http://www.diesel.com
-
Kro
tag
Sziasztok. Szemezek ezzel a microlab 6c szettel. Az érdekelne, hogy elektronikus zene mennyire fekszik neki? Java részt zene hallgatásra lenne használva, nagyritkán filmezésre. Ha jól látom más alternatíva ebben az árban nincs? Köszi előre is.
-
thornadoj
aktív tag
Bocsi én az eredeti árat néztem Bár még ebből a pénzből is lehetne válogatni érdemes hangfalak közül, de még kéne hozzá egy több bemenetes interfész. Magyarul a microlab solo 6c marad, aminek két bemenete van és távirányítóval tudsz köztük váltani, és hangminőségben is jobb így látatlanban is, de mivel neked ugye játékhoz meg filmhez kell, lehet hogy érdemes megfontolni ezt a 8" melyládával szerelt 2.1-et, mert a microlab nagy valószínűséggel nem fog úgy dübörögni, mint az, és aki ilyen céllal vesz hangrendszert, az ezt az élményt keresi.
-
thornadoj
aktív tag
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Erről a szettről mi a véleményetek ?
BF-en csak 80k lesz.Megéri szerintetek ?
Tv-re és PS-re köntném rá elsősorban.-.-
-
Márkafanatizmus, lásd Logitech. Bár az Edifier az azért jobb.
Ez a 3-4" budget minimonitor kategória szerintem olyan véglet, mint egy Z623 / Z-2300. Semmi mély, cserébe szépen szól VS van mély, cserébe minősíthetetlenül szól. Eközött a két véglet között van félúton a Microlab Solo 6C.
8" pár 50k-ért. Ha ránézésre nem lenne ilyen gagyi, akkor megvenném egy próbára, de így...
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Minimoa #40502 üzenetére
Ó a 15cm bőven megvan Nekem nagy íróasztalom van van hely bőven alul, felül, középen csak enyhén ilyen háromszög alakú
így néz ki csak jóval nagyobb meg monitortartó is van rajta meg a háromszög nem csúcsban végződik bár lehet ezen a képen sem.#Minimoa
Én is olvasgattam teszteket de sokszor elbizonytalanítja az embert az egyik tesztben ez jó a másikban már nem rossz de mégsem jó.pl a microlab solo 6c tesztet olvastam külföldi oldalon nem rossz de a basszus nem igazán jó,a másik tesztben már frankó volt,de inkább a felhasználókat kérdezgettem a többsége azt mondta jó bár ott is volt aki kicsit gyengének mondta de külső erősítővel jó,szóval el lehet bizonytalanodni az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Minimoa
tag
Ez a rákattanás érdekes dolog.
Én spec. azért vagyok rákattanva az Edifier R1700BT-re, mert arról a youtube-on van normális összehasonlító videó (rendes Tascam mikrofonnal rögzítve) https://www.youtube.com/watch?v=HE_70KcOQn0&list=PLvAQtW1hCnr_RJYtGMYcyuMZRiMsIsWQS
Az összehasonlítottak közül az általam megcélzott árkategóriában ennek van a számomra legjobb hangja.
(igen ez is messze a valóságtól, mert hangfal -> mikrofon -> youtube -> saját fejhallgató/hangfal úton azért számos dolog "torzít")Olyan üzletet meg nem tudok, ahol az általam preferáltakat élőben meg lehetne hallgatni egymás után.
(amikor a feleségemnek szintetizátort kerestem meglepibe, ott is külön szívás volt, hogy vagy Yamaha, vagy Korg volt az adott boltban. A kettő hangzását nem tudtam "egymás mellé tenni", így emlékezetből kellett összehasonlítani illetve maradtak a youtube demók)A review-k olvasása meg veszélyes dolog. Van egy rakás "gyártói támogatott" review, valamint ha megnézel pár "best budget studio speaker" és társait, van némi átfedés (pl. JBL LSR305), de a többségnél komoly szórás van. Egyik isteníti, másik lehúzza, hogy vacak a hangja.
Az egyik legjobb példa a Mackie CR soroza, de az általad említett Behringer Studio 50USB is ilyen.
Az M-Audiot vagy nagyon lehúzzák, vagy nagyon ajánlják.Na így légy okos! Élőben nem tudod meghallgatni őket, review-k össze-vissza írnak mindent, a youtube-on meg átlag gézák "gagyi" mikrofonnal veszik a hangfal hangját, ami minden, csak nem valósághű visszaadás.
Jobb híján marad az, hogy egy ismert "elfogadhatót" választasz.
Persze lehetne egy ideig játszani, hogy webshopon megrendelem, kipróbálom, majd visszaviszem 14 napon belül.
-
Minimoa
tag
válasz Pityu. #40495 üzenetére
azt írják, hogy a bass reflex nyílás átmérőjének legalább háromszorosát kell elhagyni a faltól.
Meg ugye egy átlag íróasztal mondjuk 80cm mély és 140cm széles. Legyen a hangfal alapja egy 20x20-as négyzet.
A hangfalak és a fejed pedig egy szabályos háromszög csúcsait "kell" alkossák. A hangfalakat a fenti ok miatt legalább 15 cm-re tedd a faltól.
A monitor meg a falnál lesz, mert oda meg kell a hely, meg különben is, jó ha van még az asztalon hely legalább egy A4-es füzetnek.
És most képzeld el az íróasztalt ezen szabályok mentén....
Na ezért keresek én is front bass reflex nyílású hangfalat (a szőrszálakat kérem nem itt hasogatni )
-
Bodz
nagyúr
válasz lezso6 #40499 üzenetére
Igazad lehet a népszerűség dologban. Bár ezekre a 4" Edifierekre is rá van kattanva mindenki.
De egyébként olcsón nem lesz minden. Vagy jól szól (én erre szavazok), vagy kompromisszumot kell kötni legalább mélyben. És akkor még hol van a táv, bt, meg ilyesmik...Van 8" 50-ért párban. Hátha megdörren rendesen. Valaki?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EAFC 25
- Proxmox VE
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Windows 10
- Mini-ITX
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Eredeti játékok OFF topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest