Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Visszhangzik az albi, az a helyzet. Fenn a galérián is, meg alatta is. Parketta vagy laminált padló vagy mi van lerakva, bizonyos falakon tapéta, bizonyos falakon semmi, csak meszelve. Hogy lehet kezdésnek a legjobban csökkenteni a visszhangzást? Szőnyeggel próbálkozzak, vagy a falat támadjam meg valahogy?
-
dik
őstag
Én meg remélem egy jó példányt fog ki és remek teszt lesz olvasható majd.

-
rabeszeltetek a genius 1250B-re .holnap megyek megvenni . De ha gyenge lesz lesz itt nemulass

-
gubabela
senior tag
-
Leigazoka
tag
válasz
gabber01
üzenetére
Az a Philips 2.0 amiről már sok hozzászólással ezelőtt is írtam.
Van egy nem mai dekor lap asztal.. azon van most.
Teszteltem a konyhai fenyő asztalon.. de azt is rezgette.Elvileg a szivacs csökkenti vagy megszünteti a rezgést.. csökkenti a színezettséget és növeli a pontosságot.
,,Akusztikai szigetelést nyújt a hangfal és tartója között"
-
Leigazoka
tag
Megjött a Mopad.
Az asztal ugyanúgy rezeg, mint előtte.. hangban sok változás nem tapasztalható.. -
VaSki
újonc
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni: 30 maximum 40 ezer forintig 5.1 hangrendszert / házimozit zenehallgatás céljából otthonra , tudom hogy ennyiből nem igazán van normális de mégis csak ebben az árkategóriában melyik az ami megérné?
-
válasz
ToniSoprano
üzenetére
sajnos meghallgatas nem megy ,latatlanba kell rendelnem (videk power ). Youtube teszt videok alapjan tudok tajekozodni

De ott agyon dicsertek ezt a geniust
-
ToniSoprano
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
Nagyon rossz. Csodák nincsenek kis hangfaldobozzal, kis hangszórókkal nem lehet igazán jó hangzást elérni, pl a mélynek kell a min 4-5 col. plusz az is rossz megoldás hogy 2 db ugyanolyan van benne, -> mosott hangzás, kis tartomány. Ha nem hiszed hallgasd meg valahol, pl MM-ben régebben ki volt téve.
-
TJLavin
tag
Sziasztok. "Conceptronic CLLSPKACTION" hangszóróra leltem 13k körül. Valakinek van vele valami tapasztalata? Számomra nem tűnik rossznak.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Vinrael
üzenetére
Ha netről rendeled akkor 14 nap elállási jogod van kérdés nélkül szóval ha nem tetszik visszaküldöd és rendelsz másikat, vagy megveszed mindkettőt és azt küldöd vissza amelyik kevésbé tetszik(bár ez nem túl szép dolog, de nem lehet mit tenni ha nincs másik mód kipróbálni)
-
ricinus13
senior tag
válasz
Vinrael
üzenetére
Hát én csak a Solo 6C-ről tudok nyilatkozni, de csak pozitívan. Vettem hozzá egy SMSM M2 DAC-ot hogy mégse alaplapiról szóljon. DTS-sel foobar alatt sztereora keverve nagyon szépen szól. Viszont annyi hogy a basszusával vigyázni kell mert ha túl sokat engedsz neki akkor kicsit furán hangzik, de rendesen beállítva az is jó. Túl jó összehasonlítási alapom sajna nincs, volt egy Genius 5.1-em ahhoz képest ég és föld, ezen kívül még van a házban egy egész használható Yamaha rendszer, ehhez képest nem hallok akkor különbséget mint a Geniushoz képest. Szóval én csak ajánlani tudom az utolsó fillérig megérte nekem azt a 40k-t.

Nekem ALC887-ről szólt eredetileg. A között és az SMSL között nincs óriási különbség, de azért hallható és a lelkemnek is jobb
-
Vinrael
tag
Sziasztok!
Hangfal vásárlás előtt állok, van is 2 jelöltem, de kéne egy kis segítség a döntésben. Az egyik választottam a Thonet-Vander Kürbis, a másik a Microlab Solo 6C. Tudom, hogy 10 ezer forint a különbség a 2 között, a kérdés inkább az, hogy megéri e azt a plusz 10 ezer forintot a Solo 6C a Kürbishez képest? Esetleg van olyan aki mind a 2 hangfalat hallotta már? Zenehallgatásra kéne főleg, leginkább dnb és rock kategóriában.
Jelenleg egy kb 10 éves Genius SP-K10-em van integrált hangkártyával (Realtek® ALC892), de vásárlás után 1-2 hétre fogok vásárolni egy hangkártyát is 15-20ezer körül. -
Melohelyre keresek valami hangcuccot amin tudunk radiot hallgatni .
Mivel jarok jobban . PC-s 2.1 +telefon rakotve mint radio forras . Avagy valami regi 15 eves hasznalt egybehifi ?
Keret max 8000 FT. -
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Akkor valamit nagyon elrontottál. Magad konvertáltad a fájlokat, vagy csak voltak valahonnan? Érdemes flac-ból konvertálni az mp3-akat, az a biztos. Mert egyébként imán lehet hogy más forrásból van több fájl, így azok azonos bitrátán is másképp szólnak, ez által nem alkalmazhatók ilyen tesztre. Illetve előfordulnak kamu flac-ok meg 320-as mp3-ak, melyek rosszabb minőségből vannak felkonvertálva, aminek ugye annyi értelme van, mint a digitális zoomnak.
Wav és flac között pedig az égvilágon semmi különbség nincs, bitre ugyanaz, csak a flac veszteségmentesen tömörített, ezért valamivel kisebb. Persze az ezomókusok azt mondják, hogy hallják azt a különbséget, ami nincs.

-
-
válasz
QwErTy42
üzenetére
Majd kialakul, lehet egyszer csak észbekap a füled, ki tudja, nekem is legalábbis így volt. Bár ez életkor függvénye is lehet, kb 15-16 évesen jöttem rá, hogy a 128kbps egy retek.
Utána megint teszteltem magam, és kiderült, hogy hallom a különbséget, ugyan a FLAC már nem volt meg, de a 320 kellett.Egyébként FLAC vs 320MP3 esetén valóban nagyon nehéz különbséget észrevenni, még audiofileknél is (a placebót meg az ezomókusokat leszámítva). Sőt, egy jobb VBR (~200kbps) is elegendő lehet. Viszont CBR-nél 320 alá menni nem érdemes, 256 már hallható, 192 kifejezetten mosott, a 128 meg alatta pedig hajjajjajj kategória.
MP3-nál főleg a magasakon fogod észrevenni, 128-nál kb 14kHz max, ami tud. -
ricinus13
senior tag
válasz
QwErTy42
üzenetére
Hmmm... nekem 3 sikerült egy törött USB-s Plantronics 780 fejessel. Egyszer volt hogy a 128-ast jelöltem
Viszont mindegyiknél egy elég észrevehető sistergést hallottam, ami valszeg a fejes baja. Mondjuk lehet hogy azért volt csak ennyi mert 3-4 hete folyamatosan be van dugulva a jobb fülem. 
-
válasz
QwErTy42
üzenetére
Én is 8 évig zongoráztam, de emellett 128kbps mp3-at hallgattam, egyszerűen nem vettem észre a jobb minőséget, hiába teszteltem többször is. És nem túl ratyi hangfalakon (Orion HS-200), bár ezt később lecseréltem egy Logitech Z-3-ra, mert az (akkor) jobban tetszett. S zenében se tuctuc-ot hallgattam, hanem keményebb rockot meg industrial metált. Szóval ja, a zenélés nem számít.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
QwErTy42
üzenetére
A zenélésnek semmi köze ahhoz, mennyire kényes vki a hangminőség finomságaira - sőt, nagyon gyakran pont a fordítottja fordul elő: mivel az átlagosnál jobban érti a zenét, inkább az köti le a figyelmét, és nem a hangtechnikai jellemzők...
Fejhallgatóval a többség szerintem meghallja, melyik a 128k-s, de a lossless és a 320k közti különbséget már jó eséllyel nem mindig (persze a felvételtől is alaposan függ)
-
-
QwErTy42
addikt
How Well Can You Hear Audio Quality?
Meghallgattam de elég csúnyán elvéreztem.
Alaplapi hangkártya Logitech Z506 kombóval. Hogy mennyire van botfülem, azt nem tudom. Majd 10 évig tanultam zongorázni.
Szerintetek egy komoly(abb) rendszeren hallanám a különbséget? Hallaná egy átlag júzer? -
Scale
őstag
Egy 800B-t cseréltem le rá, annál nem voltak ilyen problémák. Igaz, a 1250B sokkal jobban szól a 800ashoz képest de néha előjön ez a probléma.
Most például már megy 1 órája a sorozat/zene és nem produkál ilyet.. Szóval vagy még be kell járatni a hangfalat azért csinálta ezt vagy nem tudom, ezért szerettem volna kikérne a hozzáértők véleményét. -
Scale
őstag
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
És valami értelmesebb válasz esetleg?

-
SoundX
tag
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
Értem.
Mély hangokról milyen benyomásod van?
-
SoundX
tag
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
Köszönöm a gyors választ.

Mit értesz az alatt, hogy "szerintem hamar kifogy a szuflából"?
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
SoundX
üzenetére
Az általad felsorolt kritériumoknak megfelel. Küllemre komoly, minőségi benyomást kelt, de vedd figyelembe, hogy nem kicsi! Van "ereje", hangos! Nekem tompa, nem részletező, és szerintem hamar kifogy a szuflából is, bár ezt nem próbáltam. Egy jó elhelyezéssel biztos kihozható belőle egy elfogadható szint.
Scale: Azért, mert csirkeaprólékból bélszínt készíteni eléggé nagy művészet
-
Scale
őstag
Az miért lehet, hogy a 1250B-nek a jobb fele mintha kicsit halkabban szólna mint a bal fele? Meg mintha lenne alapból kis sercegős hangja mélyebb hangoknál, igaz ezt csak akkor hallom meg ha nagyon közel hajolok a jobb feléhez, bal felénél nincs ilyen hang.
A treble-vel szabályozva ha feljebb veszem akkor erősödik a zúgás/sercegés, ha leveszem minimálra a treblet akkor eltűnik ez a hang, ez normális?
-
SoundX
tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni.
MODECOM MC-SHF120 2.0
Eddig csak jót olvastam róla a kategóriájában, itt is nagyon ajánlott a tagok között, de bennem még is van egy vegyes félelem, kételkedés
(talán a sok megbánt kütyü az oka. Eddig egy elég gagyi sz@rt hallgattam. Szeretem az erős mély-t amit ettől közepes hangerő alatt meg is kaptam, afölött viszont minden bűnkaka.
)Amit elvárnék a MC-től, az:
-
sokkalJobb hangzás
-Néha egy-egy házibuláj elviselése normális minőségben, lehetőleg a szomszédok bevonásával

-BR filmek alatt normális hangzás.
- és a legkevésbé fontos: WoT, BF stb játékok audió hangulatának átadása.Szerintetek ilyen elvárásokkal belevághatok?
A válaszokat előre is köszönöm!

SoundX
-
samu2062
senior tag
válasz
freestailo
üzenetére
Értem,bár a 20-ast említetted,azért reagáltam rá.A 10-essel nincs tapasztalatom,bár régebben én is néztem,de helyette egy Genius 1250-et szereztem be.
A falra helyezésnél probléma lehet hogy furák a méretei.
Ha megnézed,a mélysége majdnem egyezik a magasságával.
Hülyén mutatna a falon.És a másik hogy hátul vannak a kezelő szervek ami szintén problémás falra helyezésnél.
Nézd meg a Genius 1250 B-t,azt ajánlják ebben az árkategóriában. -
samu2062
senior tag
válasz
freestailo
üzenetére
Sal-t itt alapból nem ajánlanak,nyilván van alapja.
De én a mondó vagyok,hogy nem árt személyes tapasztalatokat is meghallgatni.
Én vettem Sal 20-at,mert erre volt pénzem és tetszett is.
Itt írtam róla néhány dolgot:[link]
Ha valami érdekel még róla,kérdezz nyugodtan. -
válasz
ad4m1337
üzenetére
Abba is gondolj bele, hogy hasonló áron, kisebb méret mellett, ráadásul újban nem biztos, hogy meg fogod kapni "ugyanazt". Pl mélyben (alsó frekihatár) bőven van esély a visszalépésre. De arra is, hogy minden másban az új sokkal jobb lesz, mert 3 utas hangfalaknak még ma is csak a fél millától (!) kezd értelmük lenni az 3 hangszóróból adódó rengeteg hibalehetőség miatt.
-
ad4m1337
aktív tag
-
gabber01
addikt
-
ad4m1337
aktív tag
Hello!
Van jelenleg egy veterán legenda Orion HS280 Rumba hangfalpárom egy Orion SE1025 erősítővel. Hely hiányában lehet meg fogok tőlük válni.
Kinéztem ezt a két 2.0 -t: [link] és ennek a kisebbik változatát, az SHF56 -t.
Egyszerű kérdés: általánosságban hozná azt a hangminőséget és teljesítményt a két Modecom mint a Rumba vagy sem?
Köszi a segítséget előre is!
-
Rivyan
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom a kérdésemet: van egy régi 5.1-es Logitech hangfalszettem. Régebben egy olyan Gigabyte alaplapom volt, amin volt Realtek integrált hangkártya. Gépváltás után, az új alaplapon nem volt 5.1-es támogatás, így vettem egy relatíve olcsó külsős hangkártyát: SoundBlaster 5.1 VX-et. Viszont ennek a driver-ében nincs lehetőségem a hátsó hangfalak hangerejét növelni, így viszont pl. ha nem fejhallgatóval, hanem hangallal játszok, akkor a hátulról jövő hangok sokkal gyengébbek. Ami elég idegesítő, hogy pl. ha valaki körbejár, akkor amíg előttem volna hangos, amint mögém ér kb. alig lehet hallani.
Nincs valami megoldás erre? Nem tudom szoftveresen valahogy elintézni, hogy a hátsó hangfalakra + dB-t adhassak, úgy, ahogy azt a Realtek driverében lehetett?
Előre is köszi a segítséget

-
trafóóó
tag
Mondjuk ez az én formám hogy nem kapható amit kinézek de egy jó választásért akár várni is
hajlandó vagyok ha már veszek normálisat vegyek.
A bluetooh az szép meg jó ,de kb 2 percig varázsolna el így maradnék a zsinóros kivitelnél.
Igen azt is nézegettem és akár befutó is lehet ha a másik beszerezhetetlen hónapokat azért nem várnék.
Thonet & Vander Kürbis is tetszik.
A Hoch is tetszene a design miatt ,bár itt nincs benne az ajánlott kategóriába ezért parkolópályán van. -
varmi2
nagyúr
-
trafóóó
tag
Sziasztok.
Pár napja kezdtem el olvasni a topikot és próbálom felvenni a fonalat.
Elhalálozott a mini hifi és gondoltam valami megoldást keresek a pótlására.
Elsőre majdnem beleestem abba a hibába hogy valami logitech vackot vettem ,de szerencsére megtaláltam ezt a fórumot és meggyőzött hogy nem jó irányba nézelődök.
Felhasználási területe elsősorban telefont illetve tabletet. dugnék rá ,kis rádió és zene hallgatás lenne,néha néha esetleg tv re kötném 1-1 film erejéig.
22-23 m2 szobáról lenne szó.
Ezek a típusok elég meggyőzőnek tűnnek.
Modecom MC-SHF56, MC-SHF80U de más típus is jöhet.
Ár-érték arányban szeretnék valami jót venni.
Jó felé nézelődöm vagy olvasgassak még?
Várom az építő jellegű segítséget a dologgal kapcsolatban.
Köszönöm előre is mindenkinek. -
dik
őstag
Valaki ezt ismeri? Van esetleg valami vélemény róla?
-
osii
tag
Sziasztok!
Van egy Orion 5.1 hangfal szettem, 3db aux kábellel tudtam összekötni a géppel, a gépben egy genius 5.1 hang kárty van a kérdésem az lenne, hogy miért csak azok a hangfalak szólnak amiket a zöld csatlakozóba kötöttem ? -
Scale
őstag
válasz
gabber01
üzenetére
A 800b edigitálnál 9k, igaz akkor is csak 3k különbség van a többi boltban (de edigitalnál inkább 4k). Szóval akkor mindenképp megéri a felárat. Köszi.
A másik meg nem épp a spórolásról van szó, de valakinek ez a 3-4k nem kevés főleg egy 2-3x ennyit érő dolognál, nyilván egy jóval drágább dolognál ez a 3k nem számítana annyira mint ennél. -
gabber01
addikt
válasz
katica83
üzenetére
Van. De ez hogy jön ide? Alaplapos fórumot keress meg.
Scale: egyrészt a 4k különbözetet nem tudom hol láttad, de pl. iponon is csak 2k a difi. Másrészt 20W vs 40W, a 1250b-nek vastagabb MDF dobozai vannak, és egy kicsivel nagyobb középsugárzója. Én esküszöm nem értem mit kell 2-3e Ft-on spórolni, mikor egyszer elmegy a család fagyizni a kétszeresét minimum kiadod, egy ilyen eszközt meg nem két napra vesz az ember.
-
katica83
újonc
Sziasztok nem tudom hogy jó helyre írok e,olyan kérdésem lenne, hogy van egy Dell E210882 tipusú alaplapom ! Alaplapi hangkártya van e benne ?Mert nem ad hangot !!!!!!!!
Segítségeteket előre is köszönöm
-
varmi2
nagyúr
válasz
Kölökpálinka
üzenetére
Tudom, hogy ez bő egy ezressel drágább, mint amit írtál. Debőven megéri az árát. Ez az első igazán ajánlható hangfal. Íme
-
Kölökpálinka
csendes tag
Hello, hangfalat keresek PC-hez 10e Ft alatt! Mit ajánlotok? Esetleg ha van valakinek valami használt cucca veszprém megyében, az is érdekelne!
-
PuMbA
titán
válasz
dragon1993
üzenetére
Hi-Fi topikban kérdezősködj

-
orc88
őstag
válasz
gabber01
üzenetére
Én is gugliztam sokat, láttam, hogy sok embernél előjön, de azért írtam ide is hátha valaki tud rá megoldást.
"egy normális rendszert kellene venni". Én is így gondolom már az utóbbi 1 héten, meg hát már nem is mai darab.. Ebből következik a következő kérdésem: Milyen márkát érdemes nézni? Vagy tipust tudsz ajánlani 2.1 /5.1? -
gabber01
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
Igen, de az X-240 gyári kábeleit használja, azok pedig nem túl hosszúak. Ez persze relatív, ha az elektronika is szar, no árnyékolás, akkor ,,, , Önmagában a kábelhossz nem kellene hogy ilyen gondokat okozzon...az alap búgáson kívül, amivel sztem mindenki találkozott már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xbox tulajok OFF topicja
- VR topik
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szívesen meghallgatnám a 2 hangfalat vásárlás előtt, csak hát a médiába ilyeneket nem nagyon raknak ki.