-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bucsek
tag
Sziasztok,
egy kis segítség kellene.
A helyzet, hogy asszonnyal estefele néznénk filmeket, és már mind 5.1 meg mindenféle térhangzás és ultrahangos hangeffekt, mellé meg baromi halk beszéd.Ezen mi segítene? A tv hangszórója nem a legjobb (régebbi nem okos led-es samsung tv).
Van benne mindenféle beállítás, hogy kiemelje a beszédet, stb. de nem igazán érnek sokat.Van erre megoldás? Most egyelőre még csak puhatolózok..
köszi a segítséget
Bucsek közlegény északi futár jelentkezik, uram!
-
Bucsek
tag
válasz dudika10 #23322 üzenetére
És ha pl beszereznék egy 2.1 vagy 5.1 vagy tök8 milyet, akkor kiküszöbölhető valamennyire? vagy akkor se nagyon? Gépen beállítottam a loudnesst, de TV-n külön valószínű nincs, csak hanghatások, de ott találtam "beszéd kiemelése" vagy valami hasonlót, megnézem úgy milyen
köszönöm azért a segítséget
-
Bucsek
tag
Üdv, írtam pár napja, csak nem jött válasz, sajna tényleg kéne kis segítség. Kopipásztéztam a kérdésem ha nem baj
Kezdjük ott, hogy amik vannak filmek nekem, általában, szerintem 5.1-es hanggal rendelkeznek (gondolom én) és mivel a TV-n nézem őket (USB-ről vagy gépen keresztül) valamiért tök idegesítő, hogy a zene, effekt hangos a beszéd halk, gondolom ismeritek az ilyet (lehet, hogy van megoldás erre, de én nemtom...)
Szóval arra gondoltam, hogy beinvesztálok egy egyszerű, PC-s hangfalra (azért sem ilyen drabális brutális hangfalakra, mert kevés a hely, és amúgy se üvöltetném ), 5.1 vagy 2.1 nem tudom melyik lenne jó.
Viszont nem tudom, hogy szólna egy 5.1-es film egy 2.1-es hangfalon (vagy fordítva). Teljesen amatőr vagyok ilyen szinten.
Egyébként megoldódna ez a probléma, hogy halljam is végre amit beszélnek a film alatt? Vagy van erre valami beállítási lehetőség is? Mert nem mindegyik film ilyen, de legtöbb esetben sajna előfordul.
Remélem érthető voltam a problémámat illetően. KöszönömBucsek közlegény északi futár jelentkezik, uram!
-
Bucsek
tag
sorry téves
[ Szerkesztve ]
-
Bucsek
tag
Sziasztok, most először járok itt és segítség kellene. Nem vagyok egy nagy hangfalismerő szakértő mester, ezért is jöttem ide, hogy segítséget kérjek
Kezdjük ott, hogy amik vannak filmek nekem, általában, szerintem 5.1-es hanggal rendelkeznek (gondolom én) és mivel a TV-n nézem őket (USB-ről vagy gépen keresztül) valamiért tök idegesítő, hogy a zene, effekt hangos a beszéd halk, gondolom ismeritek az ilyet (lehet, hogy van megoldás erre, de én nemtom...)
Szóval arra gondoltam, hogy beinvesztálok egy egyszerű, PC-s hangfalra (azért sem ilyen drabális brutális hangfalakra, mert kevés a hely, és amúgy se üvöltetném ), 5.1 vagy 2.1 nem tudom melyik lenne jó.
Viszont nem tudom, hogy szólna egy 5.1-es film egy 2.1-es hangfalon (vagy fordítva). Teljesen amatőr vagyok ilyen szinten.
Egyébként megoldódna ez a probléma, hogy halljam is végre amit beszélnek a film alatt? Vagy van erre valami beállítási lehetőség is? Mert nem mindegyik film ilyen, de legtöbb esetben sajna előfordul.Remélem érthető voltam a problémámat illetően. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest