- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
Új hozzászólás Aktív témák
-
raptorkax
csendes tag
válasz
Predatorr #621 üzenetére
Ezt a topicot úgy találtam már csak meg, hogy meg volt az óra és beírtam az óra nevét meg h erste xiaomipay és kijött a topic. De mivel hivatalos oldalakon is fent van ezért nem erre számítottam (mint mondtam mastercard.hu-n) is fent van Erste oldalán és Otp oldalán is fent volt.
-
repvez
addikt
válasz
Predatorr #609 üzenetére
mivel nekem nincs más orám csak az S1 ,ezért ahogy te is irod, hogy neked se volt rajta semmi adat, akkor gondolom, hogy neked sem az edzéseddel vagy a kondiddal volt a probléma.
Ha az ora a piros zonában érzékel fuggetlenul attol, hogy most valos vagy nem, akkor is kéne kalkulálni a VO2maxot. mivel elérte azt a szintet , hogy a maximum zonában érzékel , hozzá tudja párositani az SPO értéket is, tehát nem értem, hogy miért nincs jelzés. -
user26
senior tag
válasz
Predatorr #609 üzenetére
Értelek, köszi az infót. A sport funckiók nem érdekelnek az órán, csak tudja az órát és NFC fizetés. Semmi más dolog nem érdekel az órával kapcsán. Fürdeni leveszem (alap) vízálló, nem vízálló tök mindegy, alatta a kéz izzad, meg kell mosni
Aludni nem alszok vele, mert alvás közbe zavar, főleg ha fel-fel villan, meg kényelmessebb is óra nélkül aludni szerintem. Sport statisztikákat mérni, monitorizálni biztos jó dolog, de nem vagyok sport ember
Szöveges üzenetet olvasni rajt, vagy írni, amelyik okos órán lehet szép és jó funkció, de 10-ből 9* a zsebbe nyúlók a telefonért. Telefonálni róla, egyszer próbáltam, hát vicces volt
Aki nézte a Knight Rider -t tudja miről beszélek. Na meg pl zárt helyen szerintem elég ciki, egy beszélgetés főleg ha tartalmilag semmi extra dolog nincs benne... Zene hallgatás óráról bluetooth -n kersztül na ez gyakorlatba jó dolog, ha nincs iterferencia és nem kell perceket vakaródni, hogy párosodjon, elinduljon
Ja + szerintem ami a divat/trend, hogy spoti/youtube music, egyéb online podcast favorit megoldás, mint zeneszámokat letölteni, felmásolni
Viszont rá nézel és látod mennyi az idő + dátum, na ez fsza + lehet fizetni nfc-vel kényelmes. Saját vélemény! Senkit, semmit nem bántok, nem sértek meg!
Nyilván más környezetben más a vélemény.
Lényegében én csak azért érdeklődtem, hogy létezik-e nagyobb számlapos (fizikia méretben) okos óra. -
repvez
addikt
válasz
Predatorr #604 üzenetére
A vo2 max ott van az edzések között és ott is volt. és eddig volt ott is kijelzése ahol az összes érzékelo adata megjelent, most nincs.
ÉS az edzésnél irja, hogy használjam egy meghatározott ideig ami legalább közepes vagy magas intenzitásu és ezután majd lesz kijelzés.
Csak azt nem tudom, hogy menyni az aminél már érzékel, mert többször is edzettem ami több mint fél orás volt és a nagy részében max pulzussal a piros zónában, szóval ha ez nem elég neki akkor sztem senki se kap adatot erről.
Föleg ugy nem ha a leirás alapján nem csak edzés hanem bármilyen helyzetben napközben is ki tudná kalkulálni az értéket -
repvez
addikt
válasz
Predatorr #596 üzenetére
Érzékeli ha nyomogatom, de csak a kijelző vibrál mint amikor a gombot animálják, hogy le van nyomva, de nem történik meg az akcio utána.
Ha egy városba sétálok nyaralás alatt akkor ott szokta felajánlani a séta edzést és ilyenkor azért más is csinál az ember mint edz, de legalább később vissza tudom nézni, hogy merre jártam és menynit.
DE az orát igy nem tudom másra használni.
Azt még nem tudtam kiprobálni, hogy mi van ha ilyenkor hivnak , fel tudnám e az orával venni.
Illetve az értesitéseket se biztos, hoyg meg tudnám ilyenkor nézni.A telefonnal szinkronizál, de nincs VO2max mérés és ninscs stressz diagram se. csak alvás, pulzus és véroxigén, amit automatikusan monitoroz. a lépésszám kaloria mellett.
Ahogy cikkben is irtam, hiába van az orán zene felmásolva nem szolal meg a BT fülesen pedig az ábra mutatja hogy játsza a számot,de sehol nem hallani. ha telefonon inditom el akor jol szol a fules és az orárol léptetni is tudom, tehát a kapcsolat él a készülékek között ,csak épp az ora és a fules küzütt nem jön létre a hang. Pedig még menu is van az orában, hogy ki lehet választani a hang forrását, hogy telefon vagy ora, de mégse reagálja le.
-
tlala
addikt
válasz
Predatorr #578 üzenetére
Nekem akkor is felvillan éjszakánként, ha az app-ban kikapcsolom az időjárás frissítést. (És persze a DND is aktív, így éjszaka sötét a kijelző.)
Amit még most az app-ban bekapcsolva találtam, az a "Szinronizálás a felhővel" opció - próbaképpen ma éjszakára kikapcsolom azt is.
-
tlala
addikt
válasz
Predatorr #571 üzenetére
Anno a kisebb súly miatt vettem S1 Active-ot is a sónehéz sima S1 helyett.
Ha újra elolvasod a hozzászólásomat súly összehasonlítás ügyben, azt írtam , hogy az S3 nehezebb, mint az S1 Active - konkrét adatokat is feltüntetve.
De készséggel elfogadom, hogy ez a súly kérdés nem mindenkinek fontos, hiszen nem mindenkinek vékony a csuklója. -
tlala
addikt
válasz
Predatorr #566 üzenetére
Jaja, teljesen érthető, hogy mindenkinek más a hangsúlyos, persze.
Nekem kézbe fogva zavaró volt az extra súly, mert baromi vékony csuklóm van, és amúgy is utálom a nehéz órákat - pont ezért vettem S1 Active-ot. Engem meg pl. a dögnehéz zafír üveg hagy hidegen, az S1 Active-ot is odakalapálom időnként, de nem tűnik karcosnak egyáltalán. Nyilván nagyítóval, hajnali súrlófénynél látnám, de úgy meg nem nézegetem.
A felülések meg az én viszonyomról meg inkább nem is írok semmit. -
-
repvez
addikt
válasz
Predatorr #521 üzenetére
lehet a késöbbi modelleknél muködik vagy aktiválták a szoftverben.
Mert ahogy régebben is irtam, nekem is már megvolt az ora és a frissités is rajta volt mikor 3 honap után egyszer csak elkezdett müködni a stressz szint mérés addig csak folyamatosan 40 es értéken állt. most változnak az értékek legalább is eddig 17 és 81 között mért már.Vioszont ami még nem müködik az a VO2max mérés.
MErt ha futok egy edzést akkor az összesitésnél mutatja, hogy mennyi időt töltöttem el a VO2max zónában , viszont ahol csak külön a VO2maxot kéne grafikonon mutatnia ott semmi nincs.
A leirás szerint viszonyt egy bizonyos időt el kell tölteni azon a szinten , hogy megfelelöen tudjon mérni.
DE egy 20 perces futásnál ahol 6 perc ezen a szinten van nem elég neki akkor nem tudom , hogy mikor és menynit kéne ahhoz teljesiteni, hogy ott mért érték legyen -
repvez
addikt
válasz
Predatorr #519 üzenetére
alapbol nem tudta , de az utolso szoftverfrissitéssel belekerült a zenelejátszás is, ezért vettem meg, mert az ismerősnél müködött, nálam meg nem.
pedig átmásolja a számokat látom is az orán csatlakozik is a füles hozzá csak épp nem hallok belöle semmit.
A 2gb zenét ha egyszer rámásolnám, akor az kitartana egy ideig mig ujra cserélném, szoval nekem nem gond, ha lassu , mert csak egyszer kell megcsinálni .DE az jobban zavar, hogy folyamatosan felvillan a kijelző amikor nem is emelem fel , akár takarásban is.
illetve , hogy nem lehet saját statisztikát késziteni a rögzitett adatokbol. -
max1965
tag
válasz
Predatorr #515 üzenetére
Egyelőre nálam olyan mint új korában az akkuhasználat. Megy napközben az AOD, de nincs kézemelés, és este sincs rajtam. Így heti két töltés kell neki. Mindig így használtam, nem érzek változást.
A Seiko, Roamer, Certina óráim zafír üvege is karcmentes sok év után is, de ilyen kis pénzért ártani nem árthat. -
szaboknak
aktív tag
válasz
Predatorr #484 üzenetére
Na jó értem én de voltam már olyan helyzetben, hogy a telefon az autóban volt én meg alatta az aknában és jól jött volna ha tudtam volna hívást indítani. Nem híszem, hogy olyan bonyolult lenne megoldani, hogy lehessen szinkronizálni a névjegyeket. Van egy 10 e forintos DT 8 max kínai órám ami símán tudja a kedvenc számaimat szinkronizálni, viszont annak nincs támogatott NFC. Amugy nem értem, hogy miért nem lehet mindenütt fizetni az órával, pld. ma az orlen kuton nem fogadta és telefonnal kelett kiegyenliteni.
-
repvez
addikt
válasz
Predatorr #472 üzenetére
nézd meg még az orán a zenelejűtszó menunek a beállitásánál a music source legyen az ora kiválasztva és ne a telefon.
Egyébként, most nálam se jelenik meg és nem játszik le semmit sem az ora.
3 mp3at átmásoltam az applikácioban jelzi is, de az orán nem látni, pedig a mult héten még igen.
A fülhallgatóhoz kapcsolodik mert a fuillhallgato bemondja, hogy connected, de zene meg nincs az órárol lejátszva.Pedig azota, hogy megjelent már volt egy frissités az orán és azzal jott be a zenelejátszás funkcio is , gondoltam, majd, hogy azrért idönként addnak ki frissitéseket, hogy valamit finomitsanak a rendszeren esetleg uj funkciot addjanak hozzá.
Akár olyat is ,hogy ne csak a knh bank legyen támogatott alapbol a fizetésnre -
repvez
addikt
válasz
Predatorr #456 üzenetére
2gb tárhely van az orán az activban legalább is, és a legujjabb szoftver frissités ota lehet telefon nélkül is zenét hallgatni vele.
a telefonos aplikácioban ki lehet választani a zenéket és akkor BT-on keresztül lefrissiti a telefonra átmásolja ugyan ugy ahogy a számlapokat is . -
repvez
addikt
válasz
Predatorr #449 üzenetére
pont ezt akartam volna én is kérdezni, hogy tegnap vettem egy BT fulest az orához és rámásoltam zenéket az orára összecsatlakoztattam és párositottam az orával.
Igaz, hogy egyelöre csak akkor csatlakozott az orához ha a telefonon kikapcsoltam a BT-t vagyis megszunt a csatlakozás az ora és a telefon között.
DE az orán átváltottam, hogy az orárol játsza a zenét és el is kezdi a lejátszást vagy is mutatja, hogy megy a számláló és a szám cimét is kiirja csak épp a fulesbe nem hallani semmit sem .
Ha meg visszaváltok hogy a telefonrol játszon le zenét akkor meg ugy is elinditja a spotify-t, hogy elöütte el sem volt inditva a telefonon .
jo lenne rájonni, hogy hogy lehetne telefon nélkül is zenét hallgatni vele és, hogy ugy is tudjon csatlakoznii, hogy a telefon is aktiv meg a füles is egyszerre . -
válasz
Predatorr #413 üzenetére
Az se rossz. Mondjuk az ilyeneket, hogy súlyzós edzés, meg hasedzés, ugrókötél meg még több tucat másiknál még megértem, hogy megzavarodik néha és nem ismeri fel autómatice mert ezeket, hogy tudná egy ilyen eszköz rendesen mérni de a kalória égetést a megadott tevékenység+idő+pulzusszám alapján kerül kiszámolásra és ezt sokkal egyszerűbb eszközök, gépek is ki tudják rendesen számolni. Xiaomi eszköznek valahogy nem sikerül sajnos. Egész egyszerűen itt csak beletették az érzékelőket de nem írtak rendes algoritmust hozzá, nem működtek együtt szakemberekkel, kutatókkal, semmilyen munkát nem tettek bele ahogy azt más gyártók csinálják. Csak a nyers hardver van meg. Azért sajnálatos ez mert a világ egyik legnagyobb gyártója és nem tavaly kezdték az eszközök gyártását, tehát minden bizonnyal javulás vagy fejlődés nem is várható ha még most is csak itt tartanak ennyi év és ilyen pénzügyi/logisztikai háttérrel.
-
válasz
Predatorr #408 üzenetére
A mai napi pontatlanság. Intenzív 40 perc szobabiciklizéssel 58 elégetett kalóriát ír ami nettó hülyeség. Összes kalóriának 118-at ugyan de még az is marhaság. A szobabicikli 332-őt jelez és a régi huawei okoskarkötőm is ugyan ennél az edzésnél 320-340 elégetett kalóriát jelzett mindig. Az alkalmazás lépésszámlálója pedig megint 300-al többet mutat mint az óra. Ennyire lehet komolyan venni az active s1 méréseit.
-
tlala
addikt
válasz
Predatorr #308 üzenetére
Arra utaltam csupán, hogy én még az ébresztést is csak rezgéssel használom amikor nagy ritkán korán kelek (hogy a feleségemet ne ébressze fel mellettem), olyan erős az óra rezgése. Így napközben a rezgő jelzést is teljesen elegendőnek, abszolút észlelhetőnek tartom.
De ez teljesen egyéni preferencia kérdése, ha te hanggal szereteted, az is teljesen rendben van, és további kellemes csipogást!
Bár lehet, hogy a telefontól is függ az értesítés sűrűsége, nálam nem jön, vagy ki van kapcsolva az aktív chatfejekről az értesítés, mert az tényleg idegesítő lehet. -
spiky03
veterán
válasz
Predatorr #310 üzenetére
Közben megjavult, vagyis már jelzi ha jön messenger/viber üzenet.
Azt merre találom, hogy beállítsam, hogy miről akarok értesítést kapni és miről nem az órán?
Nem találtam olyan részt ahol be-ki lehetne pipálgatni mint a wear appban.
Mert pl az instarol nem akarok értesítést kapni.
Elég a messenger, viber, gmail - ezekről jön is. A googe keeprol szeretnék még értesítést, ezt tudja? -
tlala
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Predatorr #302 üzenetére
Szerintem ez rendszer és/vagy Messenger applikáció szinten nincs megoldva.
De lehet tévedek, mert én nem szoktam így használni a Messenger -t. Van olyan óra, aminél ez máshogy működik?
Szerk.:
Mondjuk este meg tudom nézni más márkán is, de valószínű az lényegtelen infó lenne, ha itt amúgy nem (/sem) lehet megoldani. -
ρσгτσ
addikt
-
AtiSnatch
aktív tag
-
spiky03
veterán
válasz
Predatorr #189 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat
Telefonálni vsz nem fogok vele sokat, a Ticwatchal is kb 3x használtam így.
Az 5-6 nap az jó, nekem edzés nem lesz akkor lehet kibírna 1 hetet is.
Még egy kérdés
Olyan számlap van erre ami mutatja a telefon aku töltöttségi szintjét is meg az óráét is? -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Predatorr #160 üzenetére
A kerékpár módja alapból agyhalott. Folyamatosan okoskodik, hogy túl gyorsan megyek (bármikor 15 km/h felett, de lehet kevesebb is már nem emlékszem pontosan ennél jóval gyorsabban szoktam menni) vagy túl lassan (mikor megálltunk bevárni a többieket meg megálltunk kajálni, csak nem akartam kikapcsolni).
Valami 5 órás túra alatt 90% felettiről lejött 30% környékére az állandó rezgés; értesítés stb. miatt (egy idő múlva nem foglalkoztam vele, nem értem miért akarja folyamatosan megmondani hogy kell menjek). -
ρσгτσ
addikt
válasz
Predatorr #162 üzenetére
Egyelőre csak ez a szíj érkezett meg.
A többi még úton van. Ugye ebből a hozzászólásból indult ki a beszélgetés. A másik kettőre nagyon kíváncsi vagyok. A vásárlói fotók alapján egész jól néztek ki, de a színekkel néha vannak gondok Aliexpress rendeléseknél.
Visszatérve a fenti nylon szíjra: kényelmes volt egész nap hordani, de szerintem az itthoni árát (4-5 ezer) nem éri meg. Inkább kínából érdemes megrendelni olcsóbban. Meg amúgy is...csak nekem gyorsan kellett egy szíj, mert a gyári annyira nem jön be. Így jártam.
-
Fgabor333
friss újonc
válasz
Predatorr #132 üzenetére
Folyamatosan megy az app és szinkronizál az órával. Az mondjuk lehet, hogy ha kikapcsolom az automatikus indítást és bezárom az appot akkor nem számolja az app pluszban a lépéseket a telefon mozgása által viszont akkor az értesítéseket se jelzi.
A zavaró csak az, hogy ülök és jobbra balra mozgatom a telefont a kezemben és az appban folyamatosan adja hozzá a lépéseket és elég sokat is miközben az óra ilyen apró mozgást nem is érzékel lépésnek teljesen helyesen. -
Gerasz
aktív tag
válasz
Predatorr #95 üzenetére
de csak mp3-at lát, az is bűn lassú, és nem játssza le (nálam.szürke marad az órás lehátszás), hiába párosítom hozzá a fülest.
Ha a lejátszóban felfelé húzod a számlapod, nem jelennek meg a feltöltött zenék?
Én ma vettem az órát, csak órák után jöttem rá. Addig vadul túrtam a netet alternatíva után, és találtam egy moddolt Mi Fitet. Ebben van egy csomó egyéb app az órára (mondjuk a két zenelejátszó közül egyik sem működik).
https://t.me/mi_watch_news
-
user26
senior tag
válasz
Predatorr #66 üzenetére
Szia köszi az infót!
1, [link] ilyen nekem nincs, nem írja ki semmit. (1:13 percnél)
4, Lehet rossz helyen nézem, de én nem látom sehol, hogy írná 2Gb -t2,3, köszi, rendben.
Új más:
Én kikapcsoltam, hogy a hívásokról küldjön az óra értesítést. Nincs rá szükségem, de ennek ellenére, amikor hívnak ki írja a tel számot és fogad vagy elutasít.
Xiaomi Pay -hoz hozzáadtam, a kártyám, és ott jelezte is, X órával később, már azt írja az app "betöltés sikertelen - valami hiba történt" Próbáljam újra lehetőséget dobja be, de hiába próbálom nincs semmi változás.
Órán viszont mutatja a kártyát, az appba. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Predatorr #52 üzenetére
Én oda jutottam a hétvégén, hogy parkolópályára teszem a DND-t, visszavettem az App Notifications-t (nekem alapvetően a fitnesz funkció kell csak, megvagyok az üzenetek nélkül az órán) és az RTW időzítés az appban meg jól működik (időzítésen kívül sosincs felvillanás se).
Öröm és bodottá.
Persze el tudom fogadni, hogy az is lehetséges, hogy ez a butítás nem mindenkinek jó meg megy... -
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Predatorr #48 üzenetére
Már korábban is volt egy olyan tippem, hogy óra ill. a telefon beállításai valahogy rosszul szinkronizálnak (nem tudom mikor viszi át a beállításokat).
Akkor próbálkozok még vele, nekem tulajdonképpen tök mindegy, hogy hogyan, de kellene egy fix időzített időszak ahol nincs értesítés meg az RTW sem megy.
Meg az is jó lenne ha a frissítés óta megjelent x kalóriát elértem/y lépést megtettem zajkeltés is kikapcsolható lenne (erre sem jöttem még rá, hol lehetne).envidia
Az ilyen típusú óráknak pont a fitnesz funkció a lényege (ebbe beleértve, hogy az órával is tudsz fizetni). A kijelzője apró, hogy kicsit is hosszabb szöveget lehessen át lehessen látni rajta, a telefonálás kényelmetlen/macera vele. Ezeket inkább marketinges kiegészítésnek tekinteném, céljuk, hogy több vásárlót vonzanak be (speciális egyedi esetekben esetleg jó lehet). -
-
gogantibi
csendes tag
válasz
Predatorr #34 üzenetére
Zenét lehet léptetni, bár én biciklizéshez nem használom, egyrészt nyúlkálni kellemetlen, másrészt a forgalom.
Az órás kihangosítás teljesen vállalható normális utcai körülmények között is. Nyilván nem a csúcsforgalmi dugóra gondolok dudálással stb, meg kinek milyen a hallása. Én bevásárlóközpontban tisztán hallom. Vezetés közben pláne. -
gogantibi
csendes tag
válasz
Predatorr #31 üzenetére
Egyszerre egy dolog tud futni. Edzés közben, ha hívnak az órán, simán megszakítja az edzés monitorozást. Időzítő/ébresztő nem tud egyszerre futni az sport méréssel együtt.
Legfeljebb az időt tudod megnézni rajta. Asszem azt az egyet talán engedi mérés közben. Védeni kell az üveget, mert gagyi. Semmi védelme nincs. Én raktam egy üvegfóliát, de kb 2-3 hetente cserélem. A keret relatíve egész jól bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial 240GB SSD eladó
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest