Hirdetés
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Titokzatos OnePlus telefon és óra közeleg
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ρσгτσ
addikt
Nálam is OTP Mastercard van, amivel első pillanattól működött. Azóta sem volt soha gond, pedig én elég sokat fizetek okosórákkal.
Egy gyári visszaállítást azért csinálnék még rajta, ha eddig nem volt. Nem biztos hogy segít, de egy próbát megér...
Ha jól van beállítva mennie kell a fizetésnek. Ha nem, akkor vissza kell küldeni az órát.
-
ρσгτσ
addikt
Nekem anno azt kellett megszoknom az érintéses fizetésnél, hogy némelyik terminálnálhoz tovább kell odatartani az eszközt. Főleg kávégépnél. Igaz ez más órára is, amit eddig használtam.
Persze ha ott van az óra a terminál előtt és úgy sípol kettőt gyorsan, akkor valami nem oké. Mert ilyen esetben nyilván utána kellene, ha már elvettem onnan.
Szerk.:
A legtöbb terminálnál mondjuk nincs ilyen gond, de volt amelyik a telefonnál is úgy érzékelt, hogy túl hamar elvettem onnan az eszközt. Valamiért lassabban olvas... -
ρσгτσ
addikt
Nem nagyon tudom már követni Xiaomi -nál... Ez is egy tipikusan olyan hiba(?), ami számomra nem olyan nagy meglepetés ennél a márkánál.
Megnéztem 3 különböző telefonon, nálam egyforma mindegyiken a menü. 2 droid 13 és 1 droid 14.
Vagyis remélem jól értettem és erre gondolsz:

De ha nem erre gondolsz szól és megnézek mást is. Bár sok jelentősége nincs, de nem tart semmiből.
Az, hogy egyébként van az "Egészség" fülön van olyan funkció is, amit ez az óra éppen nem tud, az mondhatni normális. Legalábbis én több márkánál is láttam ilyet. Pl. az említett vérnyomásmérő kijelzése. Mert ugye több órát is be lehet állítani az alkalmazás alá, tudásban pedig eltérnek. Már ha arra gondoltál, ami az első fülön van.
Zenét én nem hallgatok óráról, így azt nem vágom. Illetve az érintéses fizetés is ment az első pillanattól, FW -től, amivel vettem.
-
ρσгτσ
addikt
Az nem lehet, hogy a két óra más régiós, és ebből ered az eltérés? Függetlenül attól, hogy az FW azonos verziónál tart.
Az autós kihangosító sztoriról volt már szó korábban. Az elég idióta módon működik, és nem is fogsz rá megoldást találni. Nekem az egyik telefonnal totálisan rosszul, másikkal meg tök jól működik.
Más órával meg semmi ilyen gondom nincs. Tök mindegy melyik telefonon lóg éppen.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
spanglee001
üzenetére
Samsung nekem nagyjából minden tekintetben jobb. A legnagyobb probléma inkább az üzemidő. Amiben padlóra küldi a Xiaomi. Legalábbis az Active biztosan, és még bele is döngöli a földbe.

Szerk.:
Na meg jobban örülnék itt is inkább a Wear OS -nek...de ez van, ezt kell szeretni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
spanglee001
üzenetére
Itt a link hozzá. Bár az változó, hogy éppen milyen kedvezmény van rá. Akkor ingyenes, 15 napos szállítással jött nekem, mert több cuccot is rendeltem. Most is van rá hasonló kondíció és egy pici kedvezmény.
Nem rossz cucc és ennyit szerintem megér úgy, hogy a gyári töltőt használhatom hozzá. Annyi fontos, hogy a gyári töltőt nehezebb beletenni, de ahogy a képen látszik annyira nem veszélyes. Mert egyébként bele lehet nyomni.
Összehasonlításként:
Samsung órához én Spigen -t vettem (az jóval drágább), ami kialakításban hasonló. Ott is a gyári töltőpadot kell beletenni. Azt azért jobb minőségnek tartom. Pl. tapadós az alja, és némileg stabilabb is, mint az egyéb kínai verziók.De ha ezt amúgy is rögzíteni szeretnéd, akkor tök mindegy. -
ρσгτσ
addikt
válasz
spanglee001
üzenetére
-
ρσгτσ
addikt
Teljesen változó, hogy milyen hiba jön elő. Illetve az is simán lehet, hogy másnál meg teljesen hibátlanul működik. Gondolom nem mindegy az óra/autó/telefon OS sem.
Az viszont biztos, hogy ezt a Xiaomi -nak kellene megoldania. Mert van olyan márka (/óra), ahol normálisan működik és nincs semmi kavarás.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zelota33
üzenetére
Nekem több okosórám van, de szintén csak ezzel (Active) van ilyen probléma. De ez is telefontól függ, szóval szerintem sokkal komplexebb a probléma.
Samsung -on használva valamiért mindig az órára vált először...viszont Motorola telefonnal soha egyszer sem volt ilyen gondom.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Predatorr
üzenetére
Szerintem ez rendszer és/vagy Messenger applikáció szinten nincs megoldva.
De lehet tévedek, mert én nem szoktam így használni a Messenger -t. Van olyan óra, aminél ez máshogy működik?
Szerk.:
Mondjuk este meg tudom nézni más márkán is, de valószínű az lényegtelen infó lenne, ha itt amúgy nem (/sem) lehet megoldani. -
-
-
ρσгτσ
addikt
Jah most látom elkanyarodtam a Mastercard irányba, és tökre nem arról beszéltünk. Kicsit belekavartam magam.
Mondjuk ettől függetlenül a bank azt írja mennie kellene a Visa -val is. Ami úgy látom van akinél működik egy másik Xiaomi hordható cuccnál.Nehéz ezen most már kiigazodni.
Ettől függetlenül áll a kérdés, hogy valaki beszélt -e bankkal vagy bárki mással kapcsolódó szolgáltatók közül, aki tud segíteni vagy magyarázatot adni a problémára. -
ρσгτσ
addikt
Ez mondjuk azért érdekes, mert az OTP és a Mastercard szerint is támogatja. Legalábbis a hivatalos oldalak szerint.
Ellenben nem csak ti írjátok, hogy nem működik. Ugyanakkor egy másik topikban olvastam, hogy egy-két figurának ment a K&H Mastercard is Xiaomi eszköznél.
Egyébként úgy olvastam, hogy Google Pay -nél is voltak gondok Mastercard kártyákkal. Mert ott sem ment mindig a regisztrációs SMS. Tehát nem tudták társítani a kártyát. Idén és tavalyi évben is láttam erről panaszt.
Szerk.:
Te amúgy beszéltél a bankkal vagy a Mastercard Assistance Center -rel? Vagy valaki felvette velük a kapcsolatot, hogy amúgy mi újság? -
ρσгτσ
addikt
Xiaomi Pay, egy érintés és már fizettél is
"Alkalmazás letöltése
Töltsd le a megfelelő alkalmazást a okostelefonodra
- Mastercard kártya esetén a Zepp Life (Android és iOS eszközre is elérhető)
- Visa kártya esetén a Mi Fitness (Android és iOS eszközre is elérhető)"Ezt próbáltad már? Nekem Mastercard van, így a Visa -t nem vágom. Mi Fitness -t használok.
-
ρσгτσ
addikt
AliExpress -en tart még ez a 11.11 -es szingli napi akció. Gondoltam nézek egy fém szíjat, hogy lássam meg tudunk -e barátkozni. Felajánlott egy ilyen opciót, amit aztán elfogadtam:

Érkezik 3 db 22mm szíj is, meg egy másik, ami majd a Samsung órához jó lesz. Plusz tudok majd manikűrözni is. 13 nap alatt elvileg megérkezik, de addig biztos fogok még körmöt vágni. Kíváncsi vagyok milyen lesz a 2 fém szíj.
-
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Kellett még egy-két dolog, így könnyen elértem a szükséges összeget, amivel az ingyenes szállítás mellett 15 napos szállítási határidővel jött.
Kb. 3800 forintért rendeltem összesen.
-
ρσгτσ
addikt
Ez szilikonból van. Ami azért jó, mert rugalmasabb anyag. Így más típusú töltőpadot is bele lehet tenni. Nyilván némileg így is korlátozott a méret.
Másik órához Spigen -t vettem, de ehhez sajnos nem találtam pont hozzá valót...
trobi28:
Megérkezett már csütörtökön csak nem tudtam hozzájutni a csomagomhoz, amiben többek között ez is benne volt. Végül sikerült elintézni, és már nálam van. Nem gondoltam volna, hogy ez ma, vagyis hétvégén megoldódik...Express One hozta, de a házhozszállítás helyett átkértem egy Alza automatába. Ami először nem akart kinyílni, majd több próbálkozás után végül másik rekesz ajtaja pattant ki. Ami természetesen üres volt. Közben pedig jött az értesítés, hogy sikeres volt az átvétel.
Vagy 10 telefonhívás és nem kevés e-mail (+ néhány nap...) kellett ahhoz, végre eljusson hozzám. A gyenge láncszem egyébként az Alza volt, mert nem akarták megérteni, hogy nekik kell megoldani a helyzetet. Mindegy...az a lényeg, hogy sikerült megoldani.
Kicsit szorosabb, mint gondoltam, de átalakítás nélkül bele tudtam tenni a töltőpadot.
Aki nem tudná, az Active -ot csak egy módon lehet rárakni a töltőpadra. Mégpedig úgy, hogy a gombok és a kábel is azonos irányba állnak. Ami azért probléma, mert az ilyen dokkolóknál (teljesen normális módon) alul megy el a kábel. Tehát csak olyan jó, amire alul nem fekszik fel az óra, mert akkor a gombokon pihen.
Másik probléma a méret volt, mert ez is batár nagy töltőpadot kapott... Végül a Huawei Watch 4 / 4 Pro dokkoló lett jó hozzá.

Szerk.:
Az órán egyébként van egy védőtok, azért néz ki így.
Eredetileg pedig ilyen a dokkoló:

-
ρσгτσ
addikt
Active -hoz rendeltem egy ilyen töltőpad dokkolót. Más márkához való, de elvileg a méretei miatt nem lesz gond. Meglátjuk majd, ha megérkezik.

Én az ilyen verziókat szeretem, amibe a gyári töltőt bele lehet rakni. Más órához is használok ilyet. Szilikonból van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nagyjából igen. Ritkán szerintem lehet olyannal találkozni, ami a sima S1 -nél már necces. De lehet mind a kettőnél az. A csatlakozó rész kialakítása miatt:

Például az ilyen kissé ível típusokkal lehet gond.

-
ρσгτσ
addikt
Alza -nál van most BF akcióban 22 mm szíj. Sok szín van belőle, néhány 890 forintért.

-
ρσгτσ
addikt
Ez egy szabványos, elég egyszerű kialakítás, amit több gyártó is használ. Persze nem csak 22mm méretben. Nem túl sűrűn fordul elő egyedi csatlakozás ezzel a jelöléssel.
Általában jó szokott lenni, de ha bedobsz ide egy képet, amin látszik a szíj csatlakozása, akkor tudok segíteni, hogy az jó lesz -e.
Szerk.:
Egyébként S1 és S1 Active azonos típusú szíjat használ. Esetleg az lehet probléma, ha a szíj csatlakozása ívelt. Az viszont ritka ebben a méretben...de lehet nincs is, mert még nem találkoztam olyannal. Csak gondoltam megjegyzem, hátha elkerülte a figyelmem.20mm -ben például Samsung -hoz lehet kapni olyat.
-
ρσгτσ
addikt
Én is azért vettem Xiaomi órát, mert végre leszerződtek idén az OTP -vel, illetve beugrott mellé az Erste is. Így már 3 bankkal lehet fizetni, mert ugye a K&H már korábban működött.
Valószínű lassan az MBH is a partnerük lesz, ha már ekkorák lettek..., de minden probléma áthidalható a Curve -val is.
-
ρσгτσ
addikt
S1 Active -hoz megérkezett a 3 védő cucc.
A jobb oldali egész szép szilikon védő az óra "testére". Gagyibbra számítottam, de tök jól néz ki felrakva. Könnyű felrakni és jól tart.
A bal oldali pedig egy full védelmes cucc. Szíj és óravédő egyben. Ebből érkezett egy fekete és egy sötétkék is. Egész jónak tűnik azt leszámítva, hogy eléggé gyűjti a port...

-
ρσгτσ
addikt
Ilyen töltőt vett már valaki? Érdekelne, hogy mennyire stabil.
S1 Active -hoz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
Én is csak azt találtam.
A sorrend változtatás nem lenne rossz. Pl. az NFC fizetést is betenném az elejére.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
Én a "d csatos" szíjakat szeretem. Erre is akarok majd egyet, csak ezt az órát olyan helyzetekben is használni szeretném, amikor azért nem árt neki a védelem.
Bár én szeretem a változatosságot, így biztosan lesz még hozzá pár fajta szíj.

ρσгτσ
addikt
válasz
Predatorr
üzenetére
Egyelőre csak ez a szíj érkezett meg.
A többi még úton van. Ugye ebből a hozzászólásból indult ki a beszélgetés. A másik kettőre nagyon kíváncsi vagyok. A vásárlói fotók alapján egész jól néztek ki, de a színekkel néha vannak gondok Aliexpress rendeléseknél.
Visszatérve a fenti nylon szíjra: kényelmes volt egész nap hordani, de szerintem az itthoni árát (4-5 ezer) nem éri meg. Inkább kínából érdemes megrendelni olcsóbban. Meg amúgy is...csak nekem gyorsan kellett egy szíj, mert a gyári annyira nem jön be. Így jártam.

-
ρσгτσ
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
Egyelőre csak a szíj érkezett meg. Illetve a mai napon az óra is. Egyszerre futottak be.
Érdekes egyébként az volt, hogy beállítottam az órát angolra, aztán mobilos csatlakozás után átugrott kínaira...de nem gond, mert csináltam gyorsan egy visszaállítást
Egyébként a szíj merevebb és keményebb is, mint gondoltam. Viszont egyelőre kényelmes. Majd meglátom milyen egy napi használat után. Mennyire dörzsöl, illetve izzad -e alatta a bőröm.
Amúgy szerintem jól néz ki. Hozza szövetkárpit stílusát.

A többi cucc majd később érkezik. Azok szerintem érdekesebb darabok lesznek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
A nylon még kiderül, hogy tényleg megérkezik -e a napokban. Mert hülye fejemmel véletlenül a másik órára való méretet rendeltem. Azon meg nem kifejezetten ilyen szíjat hordok/szeretek.
Aztán kértem módosítást a cégtől, amit visszaigazoltak. Így remélem tényleg sikerült is nekik.

Az magyar cégtől jön. A többi cucc pedig Ali 15 napos szállítás.
-
ρσгτσ
addikt
Rendeltem az órához 2 fajta szilikon védő cuccot.
Egyik egy "full cover" (bal oldali), ami védi az órát és egyben van a szíjjal. Ez két színben érkezik. Fekete és kék. Másik pedig egy szilikon védő az órára (jobb oldali).
Kíváncsi vagyok milyen lesz. Ezek elsősorban azért jönnek, mert olyan körülmények között is használnám, ahol simán le tudom verni az órát.

Jön majd egy textil hatású "nylon" szíj is. Az a napokban megérkezik.

Nem tudom érdekel -e valakit, de írhatok róla véleményt, ha megérkeznek a cuccok. A sima szíj kivételével a többi az Active -hoz való.
Mivel annak nincs saját topikja, és látom más is ide jár vele, így remélem nem gond, hogy ezzel szennyezem a topikot...
-
ρσгτσ
addikt
Sziasztok,
Használ valaki töltőállvánnyt az órához? Akár olyan fajtát is, amibe a gyári töltőpadot kell bepattintani.
Érdekelne tapasztalat, ha van. Egy stabilabb darabról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch 7 Red 45mm Cellular/1 hónap gar./Akku 81%/p4550
- Apple Watch 2022 2Gen. 44mm Újszerű/2026.05.11.Apple Gar.%Akku 100%/p4529
- Samsung Galaxy watch Ultra 2024 47mm Titán+zafir sim kártyás 2026.11.16 Media gari
- ÚJ Bontatlan Apple Watch 11 + Cellular 46mm Space Gray ! aktiválástól 1éV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple Watch 8 41mm Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4527
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 100% Akkumulátor
- Gitárerősítő Boss Katana 50
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sajnos a Xiaomi nem igazán...