Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Ez szinte az egyik pillanatról a másikra romlott el. Este szoktam tölteni, töltőről lehúzva éjjel ilyen 5-8%-ot merült eddig, aztán egyik reggelre az 5-8 helyett felszökött 30-35% merülésre, rá két hétre már púposodott is.
_____
Az akkucsere óta az érintőpanel szarakodik...
Dupláz, fantom koppintásokat érzékel. Ilyen guglizott kalibrálós mókákat próbálgattam, nem valami meggyőzőek. -
dugo_
veterán
Gondoltam nagyokosan, hogy megspórolom a hazai postaköltséget és 400 alatt betárazott euróból rendeltem a német ebayről egy török gsm-től... Hát nem jött meg a csomag.
Végül a gegestore.hu-ról lett 2022 áprilisi gyártású. Működik, gyárinak tűnik.
~1300mAh környékére romlott a 4+ éves gyári és már nyomta szét a hátlapot. Most tisztább, szárazabb érzés...
-
dugo_
veterán
Sziasztok,
Ezekkel az itthoni boltokban listázott akkumulátorokkal van valakinek tapasztalata? Tényleg gyári? Ami OEM, az hozza a gyári spect?
https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-akkumulator-c4199/xiaomi/li-polymer-4000mah-bn45-p436143282/
-
Flashget
félisten
válasz
B2man2
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
GT2 árban nem az én kategóriám és a munkaköröm miatt, sem ajánlott. Kosz, por stb.
Realme 9 pro 5g specifikációit néztem és tetszik. Amire nekem szükségem van snapis proci, 5000-es akksi, 2db sim +1 sd kártya hely. 5g-re most nincs szükségem, de kitudja hátha elmegy 4 évet az is és akkor kelleni fog.
-
B2man2
aktív tag
válasz
Flashget
üzenetére
Mi is nemrég váltottunk a családban Redmi-ről Realme-re. Note5/Note4/7a lett cserélve két Realme 8 és egy Realme GT Master-re. Mindenki meg van elégedve eddíg. Kicsit furcsa volt az MIUI után, de hamar megszokható. A temázhatóság szegényesebb alapban mint az MIUI-ban, bár én amúgy sem használtam. Ahogy a hangrögzítést se.
-
Imifej
senior tag
válasz
Flashget
üzenetére
Feleségemnek vettünk egy Realme 8 telót, és nekem is megtetszett ez a márka. Így lett egy GT2. Ennyi idő után azt mondom, hogy jobban bejön, mint a Note5. Mármint az UI3 rendszer. Meg úgy általában is. Más kategória. Ez sem alap android rendszer. Nem hiányzik, csak a hangrögzítés. Ha van bármi kérdésed írj nyugodtan.
-
zs87
újonc
A telóra volt már telepítve a legújabb Miui Global Stable.
Benézve telepítettem a már említett xiaomi.eu romot.
A teló semmire nem reagál,géphez nem tudod csatlakoztatni.
Hosszas keresés, youtube egyebek.
Kezdődik a telefon szétszedése,tesztpontokkal kísérletezgetés.
Nagyjából kipróbáltam mindent de ugyanaz a helyzet.
Ez a videó oldotta meg:
https://www.youtube.com/watch?v=pHElBNaEBx0
Pontosan követni mindent nem kihagyni semmit,a Miflash flashelés nekem nem tartott addig a végén, de rendben lefutott. -
zs87
újonc
üdv,
benéztem a romot,
tégláztam a telót ARB, nem reagál semmire van valamilyen megoldás?
köszönöm,
egy android 12 után felment ez:
xiaomi.eu_multi_HMNote5Pro_8.4.26_v9-8.1 -
creed33
aktív tag
Vagy négy éve vásároltam. Szerintem így utólag ez volt a Best Buy olcsó okostelefon. Most cseréltem poco F3 ra. Mindig odzkodtam a telefon romolásától. Utólag bebizonyosodott nem véletlenül.
kénytelen voltam váltani, már jöttek elő problémák a telefonnal ennyi év használat után. Hívásrögzítő funkció számomra elengedhetetlen.
a poén hogy főleg ezért nem cseréltem le az évek során. Aztán nemrég egy fórumon felvilágosítottak hogy eu rom feltételével ez a probléma kiküszöbölhető. A lényeg megszenvedtem vele, de sikerült feltenni a Pocora. Így már azon is van hívásrögzítő funkció.
8/256 osat vettem, A további előnyöket nem sorolom
Nem áll szándékomban RN5 től megválni, már hozzám kötődött
Egy kicsit negatív leszek a végén. Az nagyon megmaradt bennem, hogy mikor először beírtam erre a fórumra, és feltettem kérdéseket jó páran nagyon negatívan viszonyultak. Nokia Lumia után nagy váltás volt ez a telefon. Persze hogy nem értettem hozzá. Eleve ennek, ezeknek a fórumoknak az egyik fő profilja hogy az egyszerű user aki nem ért valamit itt feltehet kérdéseket. Aztán vannak segítőkész emberek akik a hozzá nem értőt felvilágosítják. Magamból kiindulva ha én lennék a hozzáértő, és valaki olyat kérdez ezen a fórumon amiből látszik hogy nagyon nem érti a témát, vagy segítőkészen próbálok válaszolni vagy egyáltalán nem írok be.
lekezelően, pökkhendien, rápirítóan biztos nem írnék be senkinek.
szerencsére utóbbi időben nem nagyon tapasztaltam ehhez hasonlót ezeken a fórumokon
-
n_stolz
tag
válasz
Imifej
üzenetére
Köszi a válaszokat!
Igen, én is kijelző problémára gyanakodtam. Viszont érdekes, hogy megnyomva az alsó navigációs gombokat(ikonokat) visszajelzi szürkével, csak nem reagál. Illetve a legidegesítőbb, hogy beragad az adott alkalmazásba. Megpróbálom visszatenni a gyári beállításokra, aztán max telefon csere. Költeni már nem éri meg...
-
n_stolz
tag
Sziasztok!
A telefonom lassan 4 éves , most kezdi beadni a kulcsot, segítsetek, H miért.
Pár hónapja az alsó navigációs "gombok" (negyzet háromszög kor) rendszeresen egymásra csúsztak. Illetve ami ma kezdődött, hogy a kijelző ki be kapcsolható, anélkül, hogy megnyomnám az oldalsó fizikai gombot illetve az nevezett navigációs gombok megnyomását értékeli, de nem reagál semmit. Mi lehet a baj? Hogyan javítható? Köszi
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
Enyém sem mókolt, gyári a ROM.
Viszont eltávolítottam a GBOARD alkalmazást. És láss csodát, előjött a hiányolt funkció
Másfelöl érdekes, mert úgy tűnik, mintha nem lenne eltávolítva mégsem a GBOARD.
Ugyan az alkalmazáskezelőben nem sorolja fel, de a Billentyűzetek kezelése fejezetben látszik a Gboard bekapcsolt állapotban, igaz, ki van szürkítve, módosítani nem tudok a kapcsolóján. -
Tompika777
senior tag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Nekem a Note 5 már csak tartalék telefon, de most megnéztem miattad. Szóval én Microsoft SwiftKey-t használok, ott a space mellett a vesszőn hosszan nyomva jön elő a hangalapú gépelés, kipróbáltam, és simán működik. Mivel írtad, hogy te GBoard-ot használsz, így kipróbáltam azt is... Billentyűzet jobb felső sarkában volt a mikrofon, rányomtam, és simán működött, nem kellett semmit mókolni vele... Szóval nem a Note 5-el lesz a gond.
Ja, és sima gyári ROM van fent, semmi custom vagy ilyesmi. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Kéne lenni, de nincs. A másik öregebb ( ami nem Xiaomi) telefonomon rajta van, ott működik is.
A GBoard a RN5-ön, és be is van kapcsolva a hangvezérelt írás. Mégsem jön elő sehol ez a funkció.
Billentyűzetek kezelése
Gboard be
Beáálítások > Hangvezérelt írás > Hangvezérelt írás használata be -
Tompika777
senior tag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Milyen billentyűzetet használsz? Lenni kellene rajta egy mikrofon ikonnak, azt megnyomva működik a hangalapú gépelés.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
A hangalapú gépelést nem tudtam előcsalni a telefonomon.
Egyik alkalmazásnál sem jön elő, ahova lehet gépelni. Van erre útmutató, hol és mit kell beállítani hozzá? -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Az miért lehet hogy néha a kamera elindításnál teljesen kifagy a kamera, meg a telefon is?
A háttérben más app nem fut. -
n_stolz
tag
Tapasztalatok olyat, hogy gyakran( véletlenszerű, de kb naponta 1x) eldobja a telefon a mobilhálózatot? Gyári oprendszer.
Mi lehet a megoldás?
-
Imifej
senior tag
Tegnapi nappal lecseréltem a Note 5 telómat egy Realme GT2 re. Nagyon szerettem ezt a telefont, de sajnos az akku már kidobta félig a kijelzőt. Még lehet tetetek bele egy újat, és tartaléknak jó lesz. A hívásrögzítés ami nagyon fog hiányozni.
-
polya95
csendes tag
válasz
Bagoly01
üzenetére
Szia!
Jól nézd meg hogy melyik Pixel Experience-t verziót szeretnéd majd telepíteni, mert pl az A12 alapúaknál egyedi recovery szükséges hogy telepítsd!
Illetve, ha jól tudom csak SD kártyáról lehet fájlokat telepíteni (vagy ADB-ről), mert A12-n jelenleg egyik custom recovery sem látja a belső tárhelyet.
Én július óta PE11 Plust használok daily driverként és hibátlanul fut, az ugye 11-es android és arra nem vonatkozik amit fent írtam.
Gcam stabilan megy, csak találd meg a neked tetsző verziót!
-
Bagoly01
senior tag
válasz
banda1981
üzenetére
Szuper, köszi.
A gond hogy nem vagyok képbe a romolgatás mentével, stb...
Eléggé láma vagyok e téren...
De próbálom "megérteni"
Egyelőre zárt a bootloader is mivel mobilneten keresztül hajlandó
társítani a mi fiókot a nyitáshoz. Úgy emlékszem régen ez nem kellett hozzá.. -
Bagoly01
senior tag
Ki milyen romot használ? Melyiket érdemes kipróbálni?
-
Imifej
senior tag
Ezen az akksi cserén én is elgondolkodom. Lehet marad még egy darabig akkor.
-
Imifej
senior tag
Köszönöm a válaszokat! 150e pénzt én sajnos nem adok egy telefonért. Még a 100 is elég sok nekem erre. Meglesem amiket írtatok.
-
válasz
Imifej
üzenetére
Ez inkább ide való: Melyik okostelefont vegyem?
Nem Redmi, de ajánlott: Poco X3 Pro, Mi 11 Lite 5G -
Imifej
senior tag
Lassan itt az ideje leváltani a Note 5 telót. Melyik az a Redmi, ami most favorit 100e Ft körül?
Amoled kijelző ami jó lenne, és a hosszú üzemidő. Redmi Note 8 PRO van a családban kettő is, de sajnos már nem lehet kapni. Esetleg még a Realme márka jöhet szóba, feleségemnek az van. -
mezois
tag
Nektek átváltott a Telenor operátor logó Yettel-re? Gyári miui 11.0.5
-
-
mezois
tag
Mi a különbség a recovery és a fastboot verzió között?
-
-
pvt.peter
őstag
válasz
Tompika777
üzenetére
Hm, érdekes.
xiaomifirmwareupdater.com szerint a legutolsó elérhető Global Stable az a V12.0.2.0.PEIMIXM. -
pilipi
aktív tag
Jól értem, hogy a 11.0.3.0 -at lehet frissíteni 12.0.2.0-ra ezzel a csomaggal?
[link]
miui-blockota-whyred_global-V11.0.3.0.PEIMIXM-V12.0.2.0.PEIMIXM-b801e487d4-9.0.zip
Vagy félreértettem a nevében az ota részt?
Akkor ez, ha Ota frissítés és a kártyára másolva az Update-er fel tudja telepíteni? -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Barátomnak vásároltam korábban 1 ilyen készüléket és ahogy most nyomkodtam lehet van jobb (remélem) gyári rom. Jelenleg V11.0.3.0.PEIMIXM van rajta. Jobb a V11.0.5.0.PEIMIXM? Melyik a "legjobb" gyári rom szerintetek? V12.0.2.0.PEIMIXM akár? -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
MIUI 11 stabil rendszer, Redmi Note 5A készülék.Töröltem a MIUI kezdőképernyő app tárolóját.
Beállítom az alkalmazások elhelyezkedését, az ikonok helyét. Zárolom is a kezdőképernyő elrendezést.Viszont továbbra is, az első újraindítás után, és/vagy ha nem indítom újra akkor alkalmazások frissítés után áthelyezi egy másik helyre, lapra néhány app ikonját. Azok utána maradnak ott, de értelmetlen... Másik telón nem láttam még ilyet.
Mi lehet a gubanc? Továbbra is rejtély. :F
-
Tom51
csendes tag
Egy véletlen felismerést szeretnék megosztani Veletek,hátha más is járt már így.MIUI 12.1 és20.6.18 béta van fönn a telefonomon.Az automata fényerő működéskor sötétben teljesen besötétített,bárhogy próbáltam manuálisan a csuszkát állítani,utánna mindig folytatta ezt.Ma ismét kisérleteztem,és egyszer a csuszka megfelelő szintre való beállítása után(bekapcsolt automata fényerőszabályzónál),hoszabban rányomtam a gombra.És azóta a szabályzás jól működik,csak a csuszkával beállitott szintig sötétít le.
Így jártam.
-
banda1981
aktív tag
válasz
kusza80
üzenetére
Jól látod......
Persze hogy feltehető!
Nekem most is az van fent!,csak nem ez a fő telefonom.........
link
Romot letöltöd,és TWRP-be feltelepíted!
Törlés résznél,ne a Speciális törlésre menj,hanem az Adatok formázására!
Ez mindent töröl a Belső tárhelyröl,ezért a romot Sd kártyára vagy Pendrive-ra tedd hogy tudd telepíteni!
Ja és tőrlés után ne egyből telepítsd a romot,hanem indítsd újra Recoverybe és utána mehet a telepítés! -
kusza80
tag
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
Feladtam
Miflash -el sem sikerül. Nem ismeri fel a telefont a számítógép, faastboot módban pedig mindent a szakirodalom szerint csináltam.
Igy maradnak a telók
-
kusza80
tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Akkor szerintetek mi a megoldás?

-
Tompika777
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nyilván így van... Viszont akkor az összes updater oldalon miért szerepel stable státusz és miért nincs módosítva bétára? Én igazából ezt furcsállom
-
válasz
Tompika777
üzenetére
Felesleges.
A hivatkozás ugyanoda mutat mindkét weblapon.
Amíg a Xiaomi oldalán nem változtatják meg a ROM "besorolását", addig valószínűleg nem lehet feltelepíteni.
-
kusza80
tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Köszi.
Akkor nem bajlódok vele. Azt hittem sikerül valahogy.
De sajnos nem
-
Tompika777
senior tag
válasz
kusza80
üzenetére
Nem kell állítani semmit, ha ki tudod választani a frissítő csomagot.
Itt sanszos, hogy az van amit írtak is, hogy a 12-es miui-t kiadták rá(én akkor fel is raktam), aztán bizonyos problémák miatt visszavonták, és ezek szerint betették béta státuszba. Ha így van, akkor simán csak az utolsó miui 11-es romot tudod felrakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Gumi és felni topik
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Dupláz, fantom koppintásokat érzékel. Ilyen guglizott kalibrálós mókákat próbálgattam, nem valami meggyőzőek.

kénytelen voltam váltani, már jöttek elő problémák a telefonnal ennyi év használat után. Hívásrögzítő funkció számomra elengedhetetlen. 

)
Már a Nokia 3310 is átváltott 2004-ben Westel-ről T-Mobile-ra.