Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- E-számmal készül egy ismeretlen Honor
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jambiyya
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Note 7 nagyon korrekt teló, de ha most kéne vennem, akkor 100% hogy MI9SE lenne.

szerk: tudom hogy drágább, de egy álomteló (lenne, ha tudna vezeték nélküli töltést)
-
Jeffi
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm a választ. Igazából engem nem zavar a notch, főleg ez a picike csepp alakú. Most ahogy nézegetem a hetest, lehet végül az lesz :D
-
-
Jeffi
aktív tag
Hali. Sikeresen elhagytam a Note 5-öt 2 SIM kártyával.. :( Kérdésem a következő lenne: Annyira szerettem ezt a telót hogy akár hajlandó lennék venni belőle mégegyet, de azért kikérném a vélemenyetek. Van-e más ilyen árkategóriában amire érdemesebb lenne beruházni?
-
ratobi
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Hát sajnos a normális hívás rögzítés hiánya miatt is, úgy tűnik vissza kell hogy menjek a MIUI-ra..
-
válasz
Hunsaman
üzenetére
Igen, kibontod az IMG-fájlt, majd azt flasheled fel.
Nem szoktam használni a mentést, így nem tudok erről nyilatkozni.
A mentés az adott ROM-ot állítja vissza, másik ROM-ra való költözéskor lehet részleges (csak user adatok) visszaállítás, de nem ajánlott. Problémákat okozhat.
-
jUUh
addikt
válasz
Mr. Nimbus
üzenetére
AOSiP.
-
Hunsaman
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szia!
Vagyis kibontom a Orange zipből a recovery.img-et és az flashelem pc-ről?
Az Orange-ban van full mentés?
Kérdezném még, hogy ezek a teljes mentések egyik romról a másikra költözéskor is működnek? -
-
Hunsaman
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. RN5 készülékemen nyitottam bootloadert, és most Global Dev. 9.6.27 van rajta. Sokat olvastam itt a fórumon, és kedvet kaptam, hogy kipróbáljak egy Custom ROM-ot. Ez pedig az MSM Xtended lenne. Még sohasem csináltam ilyet, ezért most részletesen leírnám a sok olvasás után, hogyan is gondolom a folyamatot:
- Bootolás FastBoot-ba
- PC-ről flashelem a dummy.img-et.
- PC-ről flashelem a recovery.img-et.
- fastboot boot recovery.img sorral bootolok a recovery-be.
- TWRP Install menüjéből flashelem a lazyflasher-t.
- Reboot
- Reboot recoverybe
- TWRP Install menüjéből flashelem az Orangefox-ot.
- Reboot
- Reboot recoverybe (ez már Orange)
- Wipe (Dalvik, System, Data, Vendor)
- Install menu-ben betallózom az Xtended-whyred-20190629-XP7-OFFICIAL-Release-v15.zip-et
- install
- végül installálom a gapps-nano-t
- rebootUgye így kell csinálnom?
Illetve kérdezném még, ha visszaállnék globálra, azt is így kell megtennem?Válaszotokat előre is köszönöm.
-
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Olyat be lehet valahogy állítani, hogy néma üzemmódnál minden legyen némítva, csak rezgés legyen, viszont híváskor a csengőhang hangos maradjon? -
ratobi
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Szia, Sziasztok!
Azt hogy lehet a legegyszerübben elérni, hogy a banki alkalmazás ne reklamáljon az AOISP alatt? (Raiffeisen) -
jUUh
addikt
Ha már KangarooX Kernel, feldobtam az utolsó OC-t, brutális jó. Hangminőség 10/10, teljesítmény szintén, remélem stabil is marad.
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Masik F + KangarooX 10 óra
-
V.Stryker
nagyúr
Sziaztok,
Van úgy,hogy nem megy a xiaomi regisztráció? Próbálom a készülékhez az accountot emailel létrehozni, de az aktiváló mail csak nem akar megjönni.

-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Nem találtam erre vonatkozóan információt sajna...
Szóval úgy néz ki, mintha a felvett videoknál 30fps-nél lenne képstabilizálás, 60fps-nél viszont nem. Utóbbi simább, de "kapkodósabb" is.
Létezik?
Köszi. -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Megérkezett aliról a bekapcsoló-hangerő nyomógomb.Teljesen azonos a gyárival. YT videót megnézve szétszedtem,ami a videóval ellentétben sokkal tovább tartott... Több féle vastagságú gitárpengető látta kárát,ráadásul ilyen fekete színű szétszerelő pálcák is alaposan viseltesek lettek. Hát valaki ajánlotta a bankkártyát itt. Szerintem azzal tuti felejtős a szétszedése.Meg sem próbáltam vele. A nyomógomb csere az max. fél perc,de a szétszedése kb. 10 percig tartott. Végül is olcsóbb,és gyorsabb volt,mintha szervizbe küldtem volna. De normális szerszám az kellene a következő alkalomra. Milyen célszerszámmal bontjátok a telót?
-
ratobi
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Köszönöm, kár..
-
jUUh
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Több hónapja használom, bugmentes.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Hát jah. A 6 óra is istenes bámelyik miui-val, de ez van. Powerbank. Vagy Ulefone Power 6

-
ratobi
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Maradjunk a romnál.. 😀
Ebben van hívásrögzítő? -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
wwenigma
üzenetére
MIUI-val nem volt ennyi mostanában , fix 6 óra volt ugyanebben a helyzetben. Eleinte hozta a 8 feletti üzemidőt , de az utóbbi időben már nem.
Leírom részletesen , hogy mégis ez hogy alakult ki , netán aki olvassa az kapjon egy képet róla , erre mindig van egy kötekedő kommentelő aki bele trollkodik , vagy jobban tudja stb... Kezdem már unni , inkább ott tartok , hogy a tapasztalatom le se írom ide , se másik topicba pont az ilyen emberek miatt.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Es meg is valaszolod miert....ezert felesleges nezegetni allandoan....
-
WhiteWalker
nagyúr
Az AOSiP rommal nagyon megvagyok elégedve,
Jelenleg 8 óra a SOT és még van 8%... , 1ó 50perc játék , 1 óra YT , Face, böngészés , fényképezés szerepel benne többek közt.
Mindez alapértelmezett saját kernelével.A rendszerbe semmi hibát nem tapasztaltam közel 1 hét működés alatt.
( Kopp kopp kopp)Két Simmel , igaz ma szinte csak wifit használtam. Így jött ki ez az eredmény.
-
jUUh
addikt
Az összefoglalóból a tartozékos részlegből eltávolítottam pár linket, mivel már nem lehetett megvásárolni az adott terméket.

-
baitsee23
őstag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Köszi! :D
-
Lacopapi
addikt
válasz
baitsee23
üzenetére
Nekem nem tetszik,de tény, hogy nem válogat - bármilyen rommal jó. A TWRP azért ebből a szempontból rosszabb, illetve annak tűnik. Bár a moddolt használhatóbb,de mint fentebb látható, nekem a MIUIHU -hoz nem volt jó. Persze ez akkor lenne biztos,ha most az Orange -al is feltenném....de nincs most kedvem, talán holnap.
-
microvillage
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Köszönöm.

Szemezek a miuihu-val, lehet kipróbálnám.
-
baitsee23
őstag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Az Orange Fox mitől jobb? Annyira hájpoljátok?
-
Lacopapi
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
Orosz alkotás,de tud angolul, gyors, megbízható, egyetlen hátránya,hogy már nem lesz frissítés. De jelenleg még bőven jó. Lényegében MIUI annak minden apróságával együtt. Csak persze kibővített változata. Témázható,ikonkiosztás szinte végtelen,callrecord adott, szóval jól sikerült. Antutu ezzel 125+ ezer...ha valakit érdekel :) Kamera AI-s verzió,bár sok értelmét nem látom,de legalább kikapcsolható.. nekem Gcam van fenn mindenesetre.
-
Lacopapi
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
Naja... most àtàlltam én is az orange-ra,de már fenn van a Masik
-
Lacopapi
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
Na feladom...ugyanúgy kínai semmilyen a témák- és leáll,ikonkiosztás is szerény, ráadásul lecserélte a TWRP-t egy régebbire...mondjuk,lehet,hogy azzal kellene felrakni,de már nem hat meg
...azért köszi. -
scream24
senior tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Weather& Clock widget
-
scream24
senior tag
Az én szemem szerencsére így 40 körül is jó, szerencsére. De édesanyám már 60 felett szemüveg nélkül már nehezen látja az apró számokat. Feldobtam neki egy időjárás widgeted ami rengeteg hasznos informácó mellett az akku állapotát is kijelzi. A képen ugyan az én telefonom van, de itt is látszik a méretbeli különbség, persze akár nagyobb is lehet. Egyszerűbb , mint csak ezért romolgatni.

-
robi64
aktív tag
Ezúton szeretném megköszönni
@DroiDMester fórumtárs segitségét a WI-FI MAC cim visszaállitásában.
Újra működik a Wi-Fi.
-
Lacopapi
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
-
slayernick66
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
kosz9nom, a fules volt
-
ratobi
senior tag
Tudom, hogy nem feltétlenül ide tartozik..
De Ti milyen emlékeztető app-ot használtok, ami megbízhatóan jelez? Hiába optimalizálom, lezárom, előbb utóbb eltűnik... -
vargalex
félisten
válasz
üzenetére
Szerintem jelezd, hogy nem megfelelő a javítás és még ugyanazon javítás keretében foglalkozzanak vele. Így az általuk vállalt 30 nap javítási idő mindjárt lejár. Azt pedig minden esetben korrektül tartják és vagy visszaadják a pénzt, vagy cserélik a készüléket, vagy levásárolhatod.
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nálad jobb minőségű utángyártott kijelzővel dolgoztak, nála egy gyengébbel.
Már másnak is volt hasonló gondja velük.
-
Lacopapi
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
Meg, igen,csodálkozom is a dolgon,ma még egyszer megpróbálom délután... nem tudom,mi lehetett a bibi,mert használtam már a romot régebben és nem volt gond. Esetleg egy linket kérhetek? Hátha egy új letöltés segít.
-
Lacopapi
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
Nálam bughalmaz, ráadásul a téma sem működött, valami kínai vacakkal indult, azután kilépett. Visszatértem a Xiaomi.eu dev.-hez.
-
ratobi
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hát sajnos, határeset... 🙄
-
-
ratobi
senior tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Én az eu dev-en nem igazán találom mit változott a status bar-on..
-
törölt tag
Smartshop tapasztalat:
A garanciaidő lejárta előtt a kijelző sárgulása miatt visszaküldtem a telefont garanciáztatásra.
3 hét múlva érkezett vissza, a kijelző alján és oldalán nagyon feltűnően átüt a led háttérvilágítás, azokon a részeken zavaróan világos a kijelző. A felső hangszóró körül kilátszik egy fél milliméteres sáv, ahová nem ér oda az üveg, az eredeti kijelző nem ilyen volt.
Gyanús volt a kijelző, annyira gyűjti az ujjlenyomatokat, hogy egy idő után már nehezen lehet olvasni.
Fórumokon utánaolvastam, állítólag a Smartshop nem hivatalos Xiaomi szervizbe küldi a telefonokat, hanem saját maga javítja azokat gyenge minőségű, utángyártott kijelzőkkel, amin nincs Gorilla glass ütésállóság- és ujjlenyomat-védelem.Vagyis visszakaptam a telefonomat jóval gyengébb minőségben, mint ahogy javításra leadtam. Gyakorlatilag érték-csökkenté vált a telefonom.
Szerintetek ebben az esetben, a hivatalos garanciaidő lejártán túl is van reklamációs alapom?
-
Aethelstone
addikt
válasz
microvillage
üzenetére
9.7.4. Elvileg 9.7.18-ra is van már thread, de letöltést kb. 2 órája még nem találtam. Mondjuk nem sürgős
Bár a statusbaros javítás érdekesnek tűnik. Vaksi negyveneseknek, mint én is 
-
-
törölt tag
válasz
ratobi
üzenetére
Nagyon szerettem a MIUI rendszert, mert nagyon jól néz ki, de számomra nagyon korlátozottak a beállítási lehetőségek.
Az egyedi romok nagyon jól testre szabhatók (kivétel például a vegytiszta android érzést kínáló romok, mint pl. Pixel Experience, stb.), ugyanakkor nagyjából ugyanazokat a beállítási letelhetőségeket kínálják.
Az a legjobb, ha a romot
- többen fejlesztik (pl. a Liquid Remixet 1 ember fejleszti, aki már 1 hónapra rá sem néz),
- sokan használják,
- sok a visszajelzés
- és rendszeresen frissítik.
Én az XDA fórumon hasonlítom össze, hogy az adott romnál mennyi az interaktivitás.
Ebből a szempontból jelenleg a Havoc-OS 2.7 Official az egyik legnézettebb 4000 hozzászólással és 350ezer megtekintéssel. Én is ennél kötöttem ki, jelenleg nincs gondom vele.
[link]Ugyanakkor az egyedi romokkal való foglalkozás sok szívással is járhat, csak akkor vágj bele, ha értesz a számítástechnikához!
Nekem többször is volt olyan, hogy hosszabb ideig, akár napokig be sem tudtam kapcsolni a telefont, annyira eltoltam valamit, csomóban hullott a hajam, mire megoldottam a problémákat. -
Lacopapi
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
9.7.4 - es? Vagy van még újabb...
-
microvillage
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Melyik verziót raktad fel?
-
ratobi
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Felment, nem érzékelem a változást..
-
-
ratobi
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nyitottál már? A miui.hu-t nem próbáltad?
-
-
ratobi
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi EU dev.-en vagyok éppen.
Tegnap laktam be. Látom jött valami frissítés ami érinti a status bart, de 1.7GB-ot akar tölteni...
Ez simán felmegy , vagy gyalul? -
-
ratobi
senior tag
Ha recovery mentés visszaállításánál kódot kér, az azért van mert a mentés készítésekor nem kapcsoltam ki a kód védelmet?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
misterazeko
üzenetére
Az egy BT-s füles, ott nem nagyon van telefonos mók mert amit hallasz azt tudja...
-
törölt tag
válasz
ratobi
üzenetére
A nyamvadt notch miatt egységesen olyannyira miniatürizálták a MIUI romok állapot sávját, hogy szinte csak nagyítóval látható.
Azért kellett váltanom egyedi romra, mert sajnos romlott a szemem és a gyári romban nem tudom leolvasni az akku értékét, mert kb. 5 képpont (pixel) magas...
Még szerencse, h 1 éve még azonnal tudtam nyitni a bootloadert és nem kellett 1 hónapot várnom... -
Aethelstone
addikt
miui.hu rom. Nagyon baba.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Letöltöttem a Miui Hidden Settings appot,fentebb hasonló problémával ezt javasoltátok. Nálam látszólag ok nélkül a képernyő kapcsol be. Az app-ban a Notifications log fülnél ami majdnem egyezik a képernyő bekapcsolásával,olyan szerepel,hogy ,,névjegyzék tároló" . Ez mi a fészkes fene? Eddig nem csinálta,2-3 napja bosszant ezzel. Valami ötlet kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Trollok komolyan
- Parkside szerszám kibeszélő
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Robotporszívók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tesla topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- ÚJ iPhone 15 256GB ELADÓ KARCMENTES!
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független akku 91%
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 256 GB - szürke (341) újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (340) Használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (339) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

....mindemellett a Masik F önmagában is jól teljesít - Melyik KangorooX -et használod?