- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
crok
Topikgazda
Az újabb alkalmazások a régi készülék fix, relatív kevés RAM mérete mellett előbb-utóbb úgyis memória gondokat fognak okozni. DE. Az a RAM a jó RAM ami NEM ÜRES. Amíg nem lesz sűrű lmk és|vagy oom app kill addig felesleges foglalkozni is azzal hogy egy nem MIUI rendszeren mennyi a RAM használat - főleg akkor ha amúgy is használsz GApps csomagot mert több száz megákat meg fog enni ahogy megy előre az idő és a "fejlődés". Ezen egy ROM se fog változtatni.
-
crok
Topikgazda
Hát én ide mindenképp szoktam írni:
Logout-on sok cikkem van
Az egyik Logout cikkem eleve a Mido-ról szól
Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik (topikgazda vagyok)
Android szakmai topik (topikgazda vagyok)
Magisk (topiknyitó && topikgazda vagyok)
MIUI topik (de ide csak ritkán..)
..meg egyes készülékek topikjába - ha megidéznekHa lehet így választani hogy melyik ROM?.. a régi AICP, az nagyon jó volt.. meg a LineageOS, főleg a 15.1 amit Alexey csinált.. vagy a MiracleDroid Oreo, azt nagyon szerettem még.. a LilBlinx féle LineageOS amíg csinálta addig nagyon stabil volt (a 17.1 nagyon jó volt, a 18.1 is de ahhoz már a vas szerintem kevés). Utána jött Zeelog a saját LineageOS-ével (végre!!). Pixel Experience ha meg vagy barátkozva a Google-el, vagy PixelOS. Régen össze is írtam párat pl. [itt] meg [link] de ahogy néptelenedik a dolog úgy el is hagytam az összeírást, csak magamnak tudom mik vannak mert nézem a Telegram-on meg tesztelek is a fejlesztőknek. Szerintem a régi Oreo-kkal (esetleg Pie-al) volt a készülék a legjobb.
-
crok
Topikgazda
Telepiteni meg csak-csak (mondjuk MicroSD-rol vagy USB OTG-rol) de a A13-ra mar nemigen menne ugyanazzal a recovery-vel, /data decryption egy ilyen magas Android foverziovan nem feltetlen fog mar menni mert ha a ROM-ban mar nem disk encryption van (mint a regi gyariban is meg ugy A11-ig a custom-okban) hanem FBEv1 vagy v2 akkor nem fog tudni mit kezdeni a belso tarral. Ezert irnak elo ilyen ROM-ok telepitojeben spec. recovery-t. Azert kerdeztem mit akarsz csinalni.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
Ja és "mert nincs telegramom a szg.-pen"..
Hát ha amúgy van Telegram account-od akkor:
https://webz.telegram.org/
vagy
https://webk.telegram.org/
..belépsz és jónapotkívánokprofit, én is így csinálom. -
crok
Topikgazda
Abból csak unofficial van, forrás- és build info nélkül.
From Orangefox > tap Menu (right corner) > More... > Terminal > run command: mkdir -p /data/media/0/
____________________________________________________A Mega tárhelyemen fent van:
RECOVERY > OrangeFox -> OrangeFox-Unofficial_12.1_mido_14012023.zip
Közvetlen link a file-ra:
OrangeFox-Unofficial_12.1_mido_14012023.zipÁtneveztem a zip-et valami track-elhetőre mert eredetileg annyi a neve hogy OrangeFox-Unofficial-mido.zip ami pont rohadtul semmitmondó.......
-
crok
Topikgazda
Mido-n gyak leginkább semmiben.. mire vagy kíváncsi? Screenshot-ok vannak kint róla ha csak annyi kellene. Merülni merül.. hogy ez most még optimalizálatlanság vagy maga a ROM.. én alkalmazások miatti merülésre utaló nyomot nem láttam.. viszont a készülék 2017-es, a legfrissebb modem firmware is még Nougat-ra jött ki.. szerintem felesleges eröltetni. A UI az ami leginkább Pixel droid 13, viszont eyecandy-n kívül nem tudok mondani semmit ami miatt napi szinten használósra ajánlanám, Magisk is volt hogy kikönyökölt rajta (stabil és canary is). De.. volt azt hiszem két beta ROM, ebből a második lett végül a Szept. 25-n -tegnap- kijött build lett az első public init build és az első A13 public kernel erre a ROM-ra, én még a folytatást se mondanám biztosra (volt már ilyen, mint égen a csillag hogy egybuild-es lett egy-egy ROM - volt fent ugyanis pl. review is Youtube-on de valahogy lekerült.. valamint olyan dolgokat kapcsolgatnak ki-be benne amiket 3 évvel ezelőtt már egyszer lezongoráztunk hogy egyszerűen nem működik mert ez a SoC erre alkalmatlan mert nincs benne rá támogatás (EAS PowerHAL) de a script kiddie-k nyomták vadul, 3..4GB RAM-ra rányomták a 10-es droidtól bevezetett LMKd-t, úgy dobál ki mindent RAM-ból hogy öröm nézni de persze "pörgősen" indulnak az alkalmazások - csak épp a multitasking, a váltás ami gyak. nem megy már.. WLAN driver meg úgy emlékszem így is az került be amivel a WLAN MAC nem az eredeti lesz (de nem a privacy miatti random, ennek semmi értelme, simán csak bugos, de már az is vagy 2..3 éve).. Pixel Experience-ből is volt unofficial A13 de meh.. imho nem erre a vasra való már, jó, elindul, de ha nem tudnak faragni az optimalizálással (ha lehet egyáltalán még) akkor egyelőre semmiképp nem ajánlanám mert használósnak meg csalódás lesz. (Az Android 8 és 9 volt ami még ezen a telefonon 100% tökéletesen futott.)
Szóval egyelőre ilyen. -
crok
Topikgazda
Beállításokban (Settings) a végén a Rendszer (System) menüben a legvégén van egy Továbbiak talán (Advanced) és ha azt lenyitod abban kéne annak lennie
DE! Mivel ez egy unofficial build.. így ha a developer nem implementálja az OTA update-et külön (mert ugye nem az official app official URL-t használja) akkor nem is lesz benne. Nem is volt benne egészen a két héttel ezelőtti build-ig (20220512 changelog: "Restored OTA Updater from previous release") úgyhogy ha ez előtti van fent akkor azért nincs benne. Egyébként az OTA magától kellene menjen - pont ezért OTA, nem kell keresgélni hacsak nincs kikapcsolva hogy nézzen frissítést.
De minek vesződni az OTA-val? Zeelog ha ad ki build-et letöltöd és felcsapod recovery-ből.. Értesítést meg kaphatsz róla úgy hogy nézegedet a Telegram channel-t vagy akár GitHub-ra beregisztrálsz és a zeelog build GitHub oldalán jobb fent Watch -> Custom -> Releases -> így mindig kapsz email-t róla ha van új release / build. Amióta a PE-ben volt egy bug ami miatt nem aludta a készülékek mert folyamat keresték a frissítést.. azóta én is mindenkinek azt mondom hogy kapcsolja ki.. és figyelje manuálisan..
-
crok
Topikgazda
Én azt javaslom hogy döntsd el hogy bele akarsz-e vágni és mikor. Ha megvagy vele akkor csinálj mentést amiről szeretnél majd tedd fel őket egyesével, nézd végig a menüket, nézd meg hogy mennyire gördülékenyek, mennyire testreszabhatóak, mennyire tetszenek. Aztán egyet válassz ki és hajrá, mehet vele megint a format, aztán lehet belakni.
Amik most is aktívan vannak felügyelve, azok kb. nagy vonalakban:
LineageOS 19.0 Zeelog Unofficial
DerpFest Official
crDroid Official
AICP Unofficial - annyi, hogy nemrég volt utolsó A11 build, a következő A12 lesz, érdemes lenne várni..
AOSP Extended Unofficial
Havoc Official
De ha felrakás nélkül szeretnél szétnézni rajtuk akkor pl. ezen a Youtube csatorna videóit pörgesd végig.. lehet hang nélkül isSzánsz mindegyikre 10..15 percet és egy-másfél óra alatt megvan melyik jön be, melyik tetszik, aztán lehet visszarámolni a dolgaidat. Ezer más is van.. persze.. csak kérdés mennyire lesz hosszú életű egyik-másik.. ezek most elég jól néznek ki ezügyben (is).
-
crok
Topikgazda
Pedig a megoldás az, hogy mindent IS amit csak tudsz, óriási szívástól mentheted meg magad később. 11GB még nem is annyira sok, figyelembe véve hogy lehet MIUI van fent nálad (mer'ugye nem mondod..) és lehet hogy eleve sok app van feltelepítve.
A mentésben nincs benne a "belső tárhely" tartalma vagyis a /data/media, vagyis a képek, videot, minden ami ott van. De kell a System (nyilván kell a rendszer), (Vendor, ha olyan a ROM), Data (nyilván kellenek a beállításaid, app-jaid és azok adata..), boot (a kernel legyen meg, nem nagy de nagyon jól jöhet és amúgy is kell), Persist ( ez se nagy de nagyon jól jöhet és amúgy is kell(het), ha más miatt nem a szenzorok miatt), EFS-ről mindenképp legyen legalább egy mentésed (visszaállítani csak indokolt esetben kell!!), bootloader-ről se árt (visszaállítani csak indokolt esetben kell!!), firmware nem kell mert lehet külön zip-ből is flash-elni és a MIUI ROM-oknak amúgy is része, cache és Dalvik/ART cache nem kell mert visszaállításkor wipe-olod mindkettőt és első boot-kor megcsinálja (lassú a boot, ki kell várni, de nagyon nem szerencsés cache-t és Dalvik/ART cache-t visszaállítani..).
Ha sokallod a helyet kapcsold be a tömörítést (enable compression), azzal elég sokat szoktam "spórolni" (6..7GB-ról olyan 3.5..4-re le szokott menni kb.) és kikapcsolhatod, hogy nézze az üres hely nagyságát így nem fog sírni ha a tömörítéssel beférne de 1:1 nem fér el (úgyis elhasal ha mégsincs hely..).
Jótanács: a menteni kívánt ROM telepítője és a további dolgok telepítői legyenek a készüléken vagy hozzáférhető helyen ha kellene, visszaállításkor / megboruláskor elképzelhető, hogy a ROM-ot és|vagy a Magisk-t (meg egyebeket, pl. recovery..) dirty flash-elni kell.
-
crok
Topikgazda
10 napja nem volt itt mozgolódás egy cca. 4+ (majdnem 4.5) éve kiadott Xiaomi készülékhez (mikor tudjuk jól, hogy három / hat havonta dobják piacra az újabbakat, és amihez a mai napig van tucat+ custom ROM, ebből minimum egy marék még mindig "hosszú távon" támogatott és megbízható, frissített és Android 9, 10 vagy 11, mindezt úgy, hogy a készülék megállt Androd 7-en (MIUI 11-en). Hááááááááááááááátokay..
Ha napi szinten használod a telefont és fontos hogy lehetőleg "ne törjön el" akkor maradhatsz azon, igazából nincs mit mutasson vagy hozzon a Zeelog LOS18.1 4.9-es kernellel, nem fogsz hasra esni szerintem. Van, hogy 2..3 naponta jön ki frissítés de van benne sokszor regression (visszatérés korábbi kódra), sok benne az "indiaiaknak való" reszelgetés a RIL-ben / IMS-ben (náluk elég fontos, mert ha nincs LTE nincs semmi, nincs fallback 2G, 3G hálózat, ha nincs VoLTE akkor megfőtt a telefonálás.. ezek nálunk egyáltalán nem lényegesek..). Nem rossz de nem is feltétlen állnék át. Itt egy picit fentebb azért van még pár jó ROM, ha egy kis videós bemutatás kell akkor a techoffice-on szerintem mindről van már áttekintés, legalábbis a menüt láthatod pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest