Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
World of Tanks OFF topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
-
kchryss
veterán
válasz
elttiL
üzenetére
Ha megtartasz egy tankot, akkor két észszerű lehetőséged van:
1. Megtartod benne a legénységet és a következő tankba új legénységet képzel.
2. Átképzed a legénységet a következő tankba és újat képzel abba amelyiket megtartasz. Ez a gyakoribb megoldás.Sajnos ez így működik. Ide-oda nem éri meg képezni őket, mert akkor folyamatosan csökken a tudásuk.
Illetve használhatod átképzés nélkül őket, de akkor azon a tankon amire nincsenek képezve 20%-kal rosszabbul teljesítenek és kevesebb xp-t is kapnak, ezért nem éri meg őket így használni. -
lacibacsi
addikt
válasz
elttiL
üzenetére
"ha mondjuk akar az ember menni egy jó kört a korábbi tankjával."
Öööö. Mire gondolsz? Mert a prém tankoknál is csak úgy működik, hogy a prém-be tudod bünti nélkül beültetni a más tankra kiképzett legényeket. A prémiumra kiképzett legénység nem rakható át más nem prémium tankba, csak átképzés után, vagy súlyos büntetés (képességcsökkenés és XP "elvonás") árán.
-
nightmare13
őstag
válasz
elttiL
üzenetére
Sajnos egy legénység egy tankhoz ért csak egyszerre, így ha mondjuk vissza akarod ültetni őket átképzés után az eredeti tankba, ott megint képezni kell majd. Kivétel a prémtankok, ott az azonos nemzet azonos osztályú tankjához tartozó legénységet szabadon mozgathatod a prém tank és az eredeti jármű között (értsd, churchill 1 legénységét nem kell átképezned excelsiorra, csak simán beülteted őket oda)
-
lacibacsi
addikt
válasz
elttiL
üzenetére
Azonos tanktípusra ingyen 80%-ra, kreditért 90%-ra tudod átképezni. Amennyiben visszarakod őket, akkor újra át kell képezni, mert ahhoz elég buták ezek a legények, hogy emlékezzenek a korábbi tudásukra...

Kivételt képeznek a prémtankok ugye, amibe bünti nélkül tudod beültetni, majd visszatenni az azonos nemzet azonos tankosztályának bármely tagját. -
elttiL
senior tag
Üdv! Játszom egy ideje (talán február óta), de elég gyatra eredménnyel. Először kezdtem el játszani, és utána néztem meg, hogy milyen irányba is kellene fejleszteni, és hogy is kellene játszani.
Így angol heavy lett az irány. De mind1.
Kérdés: ha egy legénység 100 százalékon van, átteszem egy másik tankba, ugye akkor ingyen 70-80% ról-ról indulnak (nem emléxem) (azonos nemzet, azonos fajta tank), akkor ha visszakerülnek az eredeti helyükre, akkor annál a tanknál is újra fel kell fejlődniük 100%-ra, vagy az ott elért szint megmarad? -
törölt tag
Találkoztam egy FV201 (A45) nevű tankkal. Ez meg milyen angol vacak?
-
emre
veterán
válasz
üzenetére
Feltöltöttem: emre 9152 xvm config
Azért tettem bele az xvm-en kívül egy J1mb0 célkeresztet és egy Betax icon mod-ot.
Képek a mappában mellékelve. -
jr1994
addikt
Elérkezett a pillanat, hogy nem a tank által okozott kiégés miatt kezdtem hearthstone-ozni, hanem fordítva
és a wot ma adta, E5 + IS7 szakaszban 8-ból 5 győzelem, 3300 átlag sebzés jött össze 
-
Greentea
senior tag
Leopard 1 ágyúját valami rejtett nerf érte? vagy mi az isten van, hogy pl. legutóbbi csatámban is 80%-ban álló helyzetből 20-ből 12 lövedék talált.. és nyilván nem egy alap crew van benne..

Ja és az vicces, hogy én dobálózok a 390es alphám helyett 320dmg-el (negatív rekordom vele 295) addig pl egy T62A 320-as alap sebzéssel simán belém lő 380-at.. Jó, persze, ha 100 lövést nézünk akkor átlagba a Leo 1 biztosan közel lenne a 390-es átlag alpha dmg-hez, de egy egy szituációban akár 1v1-ben ez igencsak érdekes.. -
sith7
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
Mi ez ?
Zöldre festett 50 120 ? -
woryz
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Látom, tényleg az az irány, hogy a régi tankok teljesen használhatatlanok legyenek...
Gondolom teljesen pacsiban lesz a jó öreg régi kilences tankokkal...Szerk:
Legalább lesz pénzem, mert az összes használhatatlan régi szart el fogom adni... Csak nem tudom, mire fogom költeni... -
Enzolord
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Már csak azt kellene tudni, hogy két lövés közt mennyi az idő, mert a reload time tetves hosszú..
Viszont baráti a csőlehajlás..
-
kchryss
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Az a nem vicces hogy a szórást tovább tervezik nerfelni. Vagyis még ennél is sokkal több lövés menne a célzó széleire és kevesebb középre:

-
Simi37
őstag
Ó a last chance vhogy többször adom másnak mint ahányszor kapom... a kedvencem amikor valahol átütöm az ellenfél és következő lövés sebészi pontossággal ugyanoda megy ugyanabban a szögben és a lepattan... vicces amikor az átütött részt elfedi a "geller" nyoma... -.-
-
jano_77
nagyúr
válasz
üzenetére
Én épp tegnap jártam úgy, hogy 5 - azaz ÖT - HP maradt a szemben álló tankban. Nem hittem a szememnek. M53/55 arty-al voltam. Illetve kb 15 m volt tőlem egy light és sikerült az RNG áldásos közreműködésének köszönhetően fölé lőnöm auto célzás ide vagy oda.

(#46063) csapee: ez biztosan így van, a képről is pont ezt olvasom le.......vagy mégse!

Pedig előtte milyen szépen megindultam felfelé a lejtőn, csak aztán jött a nagyobb részt artys játék a küldetés és a leányzó miatt.
-
Emu
őstag
válasz
üzenetére
LeoPTA-val mentem mostanság többet, és egyik körben több 300 alatti sebzést osztottam ki egymás után. Kicsit idegesítő, főleg ha egy 300hp-s Grillére mész ki, kockáztatva, hogy bekapsz egy lövést...aztán túléli. Tudom hogy nagy átlagban megvan a 390 átlag de akkor is...
-
jr1994
addikt
válasz
lacibacsi
üzenetére
Hát, én sem örültem, mikor pl. a 140 apcr lőszerével kb 100-150 méterre lévő IS3 félém néző csukaorrába 3-ból egy lövés se ment be
a harmadiknál már majdnem üvöltöttem, elmehetett volna rajta a csata. De el kell fogadni, hogy néha utál a játék. Mondjuk megnézném a játékot pár napig kikapcsolt rng-vel
(pl. utolsó esély, kiugróan magas vagy alacsony sebzések, átütés rng-je nélkül). -
lacibacsi
addikt
válasz
csapee
üzenetére
"Lehet hogy 10 melle megy,..."
Magasabb tier-ben itt hal meg a dolog. Mondjuk egy 45 másodperces töltésidőnél 10 lövés már 7,5 perc, de ekkor még nem céloztál, csak lenyomva tartod a bal egérgombot. Sok csata nem tart eddig, így igen csak meg kell gondolni, hogy mire lövöldözöl.
-
csapee
őstag
Semmi baj nincs az arty jatekkal, siman lehet vele 2000wn8-at tartani. Peig itt aztan vannak olyan rng-k hogy amulok (persze inkabb rossz iranyba
). Inkabb a helyes celpontvalasztas a lenyeg. Van amikor a medek az elsodleges van amikor a heavyk, de peldaul Prohorovkan mindig a light az elso. Lehet hogy 10 melle megy, de a kis rohadek kepes kispuutolni a teljes csapatot (mondjuk a passziv spot bokrokat erdemes spot nelkul is loni). -
lacibacsi
addikt
válasz
jr1994
üzenetére
Oké, hogy nincs összeesküvés, de azért 50 méterről ne pattogjak már sorozatban. Még akkor se, ha éppen egy 150-ről van szó.
Tisztában vagyok az RNG-vel. Legfeljebb mordulok egyet, ha a földbe csapódik, vagy éppen az égbe száll egy lövedék akkor is, ha a tank betölti a célkeresztet. Ez van. Csak akkor vagyok durcásabb, amikor ezt sorozatban csinálja, teljesen érthetetlen helyzetekben. Ha tegnap az O-I-val nem 50, hanem 150 méterre lövök, akkor már azt mondom, hogy oké, RNG. De ötvenről?!?!!? 
(#46058) galervin93: Remélem nem lesz harag, de én inkább átütőt lőnék rád, mint lepattanót. Valahogy jobban jól esik a májamnak...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Stanislav84
tag
Mint minden játékban, ebben is a különböző változtatások nerfek és buffok kapcsán változik a "meta"...
Ettől változik a játékstílus is. Én még csak a WoT-ot nemrég kezdtem, de nekem ez a tapasztalatom, és ennek megfelelően is igyekszek fejlődni. (szerencsére meg is látszik) Nekem hátrányt inkább az jelent és kezdetleges visszaesést, amikor veszek új tankot és legénység visszaesik kicsit, meg még stock, hogy sokszor dob be +2 tierbe, amin nem sokat tudok csinálni... de amint kifejlesztettem a tankot, meg kicsit ráéreztem hogyan is kéne vele játszani, meglátszik a fejlődés is.
Úgyhogy ebben a tekintetben teljesen egyetértek galervinnel. Kitartással menni fog a dolog, meg főleg ha nem stresszelsz rá.
-
galervin93
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
Á, színtiszta rng az eset, meg hát majdnem 500 méterre ment, szóval nem olyan csoda hogy ment mindenfelé. Már azon filóztam töltök egy robbanót, lehet hogy azzal kiszedtem volna... Evvan. Mínuszos volt a szórás, az átütés, plusz ugye átütés ilyen távra már csökken... Szóval a számokba belefér, csak azért vicces.
-
jano_77
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Az első két lövés az tényleg "érdekes" viszont a többi az vagy érthető pattanó vagy el sem érte a T32, lepattant előtte a földbe. Sajnos sok ilyen "érdekes" lövés van a játékban még mindig, ami sokszor elveszi az ember kedvét de legalábbis felbosszantja!

-
galervin93
addikt
-
lacibacsi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
"Alacsonyabb szinten, toptierként előfordulhat (pl. japán heavyk)"
Már ha beadja. Tegnap gondoltam, hogy megjáratom az O-I-t. Top tierként Redshire-en a heavy dühöngőbe mentem, ahol kb. 50 méterről egymás után lőttem három lepattanót és gold lőszerrel egy nem átütőt az ellenség T-150-esébe!! Máskor meg 300 méterről teljes szűkülés nélküli kapáslövésekkel egylövésezem az ellent. Én lebeszélem magam mindenféle összeesküvés elmélet befogadásáról, de ilyenkor elgondolkodom, hogy talán mégis lehet valami a levegőben...

-
-
woryz
senior tag
1. De szeretek (szerettem) artizni... Mondjuk szeirntem azt se pozitív irányba változtatták, sok a városi pálya, és olyan szórásom van, mint egyszer... A szórást természetesen az ellen artja nem ismeri, mert a light tankomat is kapásból ki tudja szedni... nah, mind1, van erre egy (összeesküvés?) elméletem.
2. A prémium tankot még 2011-ben vettem, és vagy ennyit romlott a skillem, vagy a folyamatos "javítások" hatása. Mindenesetre, ha tudtam volna, milyen a wg hozzáállása a német tankokhoz, tutira vagy nem állok neki játszani, vagy más ágat választok.
Ebben is látszik, kb 2000 csata óta felejtettem el játszani, igaz van benne - akármilyen hihetetlen - pár hónap / év kihagyás.
4. Próbáltam kis tierben is játszani, mer a nagy német dögjeim csak nehezéknek jók, ezért a jgpzE100 ment is a levesbe. A többi nagy monstrum még a garázsban, ha nagyon elgurul a gyógyszerem, akkor megyek velük egyet-egyet, de nem sok kell hozzá, hogy eladjam őket.

Nehéz tankokkal szerettem játszani (+ TD és Arty), de nagyon bosszant, hogy egy két szinttel alacsonyabb tierű light kiszed full hp-ról szinte. Most a személyes küldetés miatt próbálkozok a lightokkal, de jobb lenne, ha hagyném a francba, már vagy 200-300 csatám van benne, és a 4k spot sebzés közelébe se vagyok - de ezért már rinyáltam régebben.Kedvem van, még, igaz egyre kevesebb...
(#46053) kchryss: Valóban, kicsit mintha más lett volna...
Akkor nulla játékismerettel hátráltak előlem az azonos tierű tankok (ha kicsit túlzó is, akkor sem az volt, mint most, hogy az nem lő át, aki nem akar). -
jr1994
addikt
1. Ne artizz, mindenkinek jobb lesz
2. A prémium tankot célszerű lett volna más accján vagy tesztszerveren kipróbálni mielőtt megveszed, vagy legalább videón megnézni. Btw én a Löwéért nem adnék egy ezrest se.
3. Nem ismerem a statod meg hogy milyen tierben játszol, így nem tudom megítélni, valójában mennyire megy - mint mondtad - rosszul a játék, gondolom valamilyen szinten utánaolvastál a játéknak, úgyhogy nem állok neki az alapokat hajtogatni.
4. Azért remélem tudod, milyen stílusú tankkal szeretsz játszani és nem erőlteted ami nem megy. Apám úgy 20000 csata után is napi átlag 1100-1200 wn8-at hoz. De ez nem gáz, van akinek tényleg nem megy jobban. Van pár kedvenc tankja, és képes minimum 80%-ban csak azokkal menni. És nem feltétlen kell 10-es tankra gondolni.
Végül pedig: Ha nincs kedved játszani, akkor ne indítsd el a játékot. A kampány vége óta én is alig tankoztam, az acc megvár, így elkerülhető a kiégés. -
woryz
senior tag
válasz
munnergep
üzenetére
Egyszerűen nem megy a játék, vagy azért mert hülye vagyok hozzá, vagy azért, mert balf@sz vagyok, vagy azért mert a wg direktben szop@t, de hogy folyamatosan sikertelenségek övezik ezt a játékot nálam az biztos.Vagy túl sokat és / vagy túl hamar akarok, de azért 12k csata alatt ha nem tudok összehozni egy rendes 50%-os win rate-t (wn8 / eff / personal ratingről nem is beszélve), és minden mérhető mutatószámom csak zuhan, nem hagy túl sok választást...
Arról nem is beszélve - ami engem kiütött - hogy a 3 szkilles Löwe-met egyenes terepen lehagyott egy E-100... Ekkor írtam a supportnak, hogy azért én szívesen eladnám, csak nem 2,5M kreditért (mondjuk 50% aranyért, stb). Erre azt válaszolták, hogy játszottam a tankkal, és nem lehet visszatéríteni. :/ Persze, hogy játszottam, megtapasztaltam a gyorsulást...
(egyszer egy ismerősöm belépett az én accomba, hogy majd ő megmutatja, hogy kell játszani, 5-ből 5 sima veszteség volt, fel is adta...
Lehet, hogy tényleg van black list? Ha igen, hogy lehet lekerülni róla? Az biztos, hogy többet nem fizetek erre a játékra...)Azt is nehezen tudom elfogadni, hogy olyan kapáslövéseket kapok (én igen magas százaléknak érzem, ami persze csalóka
), hogy el se tudom mondani, én meg teljesen rászűkülve se találom el a célpontot artival.(#46044) diegho: Akinek megy, érzéke van hozzá esetleg van még egy kis szerencséje is, annak biztos egyszerű... Nekem nem az...
-
kchryss
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Az fcm-mel pont pár perce mentem egy hasonló kört.

Viszont néha az ellenkezője is megtörténik amikor tök reménytelen kapáslövést ad be.
-
galervin93
addikt
Az a bizonyos "franciás ágyú"...
Persze én is hibás vagyok azért, no de ilyen csoda rng-t... Még jó hogy nem a meccs múlt rajta. -
-
lacibacsi
addikt
-
munnergep
senior tag
Melyik részéhez vagy hülye?
Szerintem bonyolultságra mint a faék, amit nem tudok megszokni az a +/- 25% rng.
(Amely wg rendszerben összeadódik, tehát 50%, végeredmény: vagy igen vagy nem...)Szerintem ehhez a játékhoz senki sem hülye (kivéve a valós retardáltakat, 6 éves gyerekeket, idomított majmokat, stb.), max. türelmetlen és tájékozatlan.
-
woryz
senior tag
Rá kell jöjjek - ismét - hogy hülye vagyok ehhez a játékhoz... Sosem fogok megtanulni vele játszani, úgyhogy meghoztam ismét a döntést -> uninstall.
Ami zavar, hogy mindig újra-újra próbálkoztam ezzel. Uff. -
vJokka
aktív tag
A jó öreg szpútolós tank

Victory!
Battle: Prokhorovka
Vehicles: E 50 Ausf. M
Experience received: 5 415 (x3 for the first victory each day)
Credits earned: 83 721
Battle achievements: Confederate, Patrol Duty, Scout, Mastery Badge: "Ace Tanker" -
nightmare13
őstag
-
diegho
nagyúr
41%-os magyar játékossal találkoztam, büszke vagyok rá, hogy T110E4-el 560 átlagsebzésre képes, az már majdnem 1 lövés csatánként.
-
vJokka
aktív tag
Részeg móka Grillével [link]
Elején balfaxkodtam eleget, de a végére sikerült kicsit összeszednem magam
-
mcwolf79
veterán
-
jano_77
nagyúr
válasz
szallasi007
üzenetére
Nem sokat kellett volna le/felgörgetned, de lásd milyen jó fej vagyok IME, csak Neked újra!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
woryz
senior tag
válasz
rlazol
üzenetére
Akkor jobban járok, ha a táras AMX-vel próbálkozok, és nem a VK28.01-vel (troll ágyúval), ugye? Mondjuk valamelyiket ki kellene válasszam, mert eléggé lassan fejlődnek a legények így a két tankban.
Próbáltam úgy megcsinálni ezt a küldetést, hogy nem játszok másik tankkal, csak könnyűvel és hátha beadja, de ennek vége mert a) eléggé kiakaszt a sikertelenség; b) a többi tankom meg csak áll a garázsban; c) kb 200 meccs alatt nem mákoltam be, és nincsen kedvem további x csatát menni csak könnyű tankkal...
-
jr1994
addikt
-
mcwolf79
veterán
Kezdek megbarátkozni ezzel a vassal:

És ilyen is ritka: az ellenfél O-Ho-ja csata végén üzent, hogy "wp" . Leginkább anyázni szoktak, ritka az elismerés az ellenfél részéről
Mondjuk jó játékos a srác, és tényleg: általában a 4000-5000 csatás citromkák szoktak leginkább parasztkodni (persze ez nem törvényszerű, nem kell belekötni, csak én ezt tapasztaltam).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- Sapphire PULSE RADEON RX 9070 XT 16GB
- Honor50-5G,8+2GbTurboRam,256GbRom,Snapdragon778Gprocesszor,2340x1080-120Hz,66W,108Mp,4k30fps!
- Logitech MX Keys (ENG/INT) hibátlan állapotban Logi Unifying USB vevőegységgel.
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- minigép/ i5 6500/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ HP800G3 35W/ számla/ garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433 - i7-10G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így angol heavy lett az irány. De mind1.

Gondolom teljesen pacsiban lesz a jó öreg régi kilences tankokkal...

(pl. utolsó esély, kiugróan magas vagy alacsony sebzések, átütés rng-je nélkül).
). Inkabb a helyes celpontvalasztas a lenyeg. Van amikor a medek az elsodleges van amikor a heavyk, de peldaul Prohorovkan mindig a light az elso. Lehet hogy 10 melle megy, de a kis rohadek kepes kispuutolni a teljes csapatot (mondjuk a passziv spot bokrokat erdemes spot nelkul is loni).
Tisztában vagyok az RNG-vel. Legfeljebb mordulok egyet, ha a földbe csapódik, vagy éppen az égbe száll egy lövedék akkor is, ha a tank betölti a célkeresztet. Ez van. Csak akkor vagyok durcásabb, amikor ezt sorozatban csinálja, teljesen érthetetlen helyzetekben. Ha tegnap az O-I-val nem 50, hanem 150 méterre lövök, akkor már azt mondom, hogy oké, RNG. De ötvenről?!?!!? 

Akkor nulla játékismerettel hátráltak előlem az azonos tierű tankok (ha kicsit túlzó is, akkor sem az volt, mint most, hogy az nem lő át, aki nem akar).
Mondjuk jó játékos a srác, és tényleg: általában a 4000-5000 csatás citromkák szoktak leginkább parasztkodni (persze ez nem törvényszerű, nem kell belekötni, csak én ezt tapasztaltam).