- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
World of Tanks OFF topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
e-newsee
addikt
válasz
elttiL #48897 üzenetére
Nálunk ez úgy zajlott, hogy amikor elkezdtem játszani vele, akkor egy ideig semmi. Aztán nézegette, ahogy játszom, és néha megkérdezte, hogy kipróbálhatom? Aztán ez így ment egy darabig, aztán egyszer csak: "Szerinted az én topimon is elmenne?" Aztán azt vettem észre, hogy néha, mikor én értem haza később, már javában ment a puff-puff. Meg mikor felhívtam kocsiból, hogy lejönnél segíteni felvinni a cuccot, akkor meg "Nem jó, épp meccsben vagyok, várj 10 percet!"
Aztán ez mostanra odáig fajult, hogy 1300-al több meccse van, és valamivel jobb a statja is.
Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy alacsonyabb az átlag tierje. De akkor is. -
Emu
őstag
válasz
elttiL #48440 üzenetére
Én is bírom ezt az autóvezetős kérdést
(bár mondjuk én már inkább színvak vagyok, mint színtévesztő mert gyakorlatilag nekem mindegy, hogy valami rózsaszín vagy piros, vagy épp barna vagy zöld különbséget nem nagyon látok közötte) Egyszerű: piros van felül, a zöld meg alul
Egyedi célkeresztet is azért kell használnom, mert a gyáriakat nem tudtam úgy beállítani, hogy ne folyjon ki a szemem fél óra játék után. FPS-ekkel is sokat toltam régen, (még a hajdani ClanBase-n is voltunk többször ladder vezetők) de sajnos a grafika javulása miatt egy idő után (BF3 megjelenése) nem tudtam már úgy beállítani a grafikát, hogy meg tudjam különböztetni a szövetségest az ellenségtől. -
infectedmann
őstag
válasz
elttiL #46237 üzenetére
Spot sebzés, páncél által feldolgozott sebzés, kiosztott sebzés. Ez bekerült a 0.9.16-ba, mint "damage/hit panel".
Beállítások->Visszajelzés->Sebzés
Beállítások->Visszajelzés alatt található néhány az új funkciók közül.
A bekapott átütött sebzés sajnos nem került bele
Pedig akkor elég lenne nekem csak az XVM :-/
-
rlazol
veterán
válasz
elttiL #46209 üzenetére
papoo: ha valami "akadályozza" a kilátást, lószart se érsz az optikával. Nálam az a valami általában egy háztömb vagy egy szikla, ami a heavy területeken szokott lenni. De még ha szükségesnek is tartanám azt a plussz pár tíz métert, akkor is fontosabbnak tartom a ventillátort, ami a BIA-val együtt látótávban ugyanannyit ÉS minden másban +10%ot is adnak. De ahogy lacibacsi is mondta: kinek a pap, kinek a papné.
elttiL: Ha fullos a KV1 nem lesz olyan rossz. Elég jó a páncélja saját tier-jében, ha nem is OP a tank, de elég hálás. Nem is kell olyan mod: egyrészt több szerveren csalásnak minősül, szerintem is az, másrészt becsapós: nem számolja bele az esetleges töltésgyorsítót, BIA-t, ventit, olyan streamet is láttam, ahol a táras ágyús lövegnél nem a lövések közötti töltésidőt, hanem az újratárazást számolta. Magyarul félrevezet. Sokkal jobban jársz, ha megtanulod a tankok töltésidejét és magad számolod vissza.
(én 1500 csata 138 WN8-val érkeztem ide, hozzám képest isten vagy. Mindenki elkezdte valahol, azokat szoktuk "baszogatni" akik nem hajlandóak felfedni az in game kilétüket, de osztják az észt, hülyeségeket kérdeznek, és erősen fake-szagú sztorikkal bizonygatják az e-péniszük. Aki normálisan kérdez annak mindenki normálisan segít)
-
rlazol
veterán
válasz
elttiL #46205 üzenetére
A KV1 vonal jó, barátságos, kezdőbarát, tanulásra és farmolásra. Onnan majd mehetsz felfelé az ISekre, hogy a magasabb tiereket is szokd. Tigrisnél feljebb ne menj még szerintem.
a levezetést illetően ez elég általános képlet. A nyers dmg mellett érdemes a töltésidőt is tudni az ellenfél tankján: ha neked megfelelően kisebb, akkor értelemszerűen ki tudsz elé állni 2 lövés erejéig, míg ő csak egyet lő, így tudod ellensúlyozni a kisebb alfát (azonos tierben és osztályban ezek többnyire kompenzálják egymást nagyjából). Ha viszont a töltésidőd a nagyobb, akkor még lövés előtt tudnod kell hova fogsz visszahúzodni/beforogni, hogy megakadályozd az ő két sebzését.
Persze mindez egy az egyben-re és kb azonos induló hp-ra igaz. Hiába minden okosság, ha kinn maradsz egy második lövésre és oldalba kúr egy Jpz E100. -
rlazol
veterán
válasz
elttiL #46201 üzenetére
bocs, lejárt a szerkesztés.
elttiL: az angol heavyk legnagyobb baja a lassúság. A páncéljuk sokkal könnyebben használható, mint a tigrisé. Ami az alfát illeti a többi T7es heavynél:
IS: 390
T29: 320
IS2: 390
AMXM4 45: 300
O-ni: 330 (a howitzer-é 900)ehhez képest a Tigrisé 240. Ami persze több, mint a Black Prince 150-e, de T7ben egyáltalán nem sok, pl az A44-é is 300 med létére. Nem az alfájára kell alapozni, hanem a pontosságára és a relatív tűzgyorsaságára. Relatív persze, mert a BP betölt 5 mp alatt, de az ISnek 12,3 míg a Tigrisnek 6,7, így marad majdnem 6 mp-ed visszahúzódni a második lövésed után, mielőtt Te bekapod az ő másodikját. ebben az esetben Te 480-at osztottál, 390-et kaptál, hosszú távon jó vagy, de jaj neked, ha bekapod azt a bizonyos másodikat, mielőtt újratöltenél (mert akkor 780 vs 480 az állás és ki fog lőni, amúgy meg 780 vs 960 és Te lövöd ki őt, persze full hp-ről indulást feltételezve) .
-
lacibacsi
addikt
válasz
elttiL #46192 üzenetére
Heavy tankokkal a fronton kell harcolni. A távcső emiatt felesleges, a csigaszem pedig üldözendő. Azt a három helyet sokkal értelmesebb dolgokkal is fel lehet szerelni. Töltésgyorsító, célzásgyorsító vagy stabilizátor, ventilátor, szerszámosláda, vizes lőszertartó, stb. Ezek mind előrébb valók a távcsőnél.
-
Papooo
senior tag
válasz
elttiL #46189 üzenetére
Azzal kell elmenteni.
Úgy jobban meg lehet érteni a játékot, ha az ember minden kategóriát kitanulja.
A Crusaderben az is jó, hogy csak két szinttel dobja feljebb, nem hárommal mint a többit.
A felderítésben nem a kiosztott sebzés a lényeg, hanem az, hogy amit te látsz, az a csapat nagyjai aprítják, é te is kapod utána a kreditet és az XP-t.
Volt már olyan csatában részem, hogy hárman felderítők úgy lefogtuk a malinovkai pályát, hogy az ellenfél gyakorlatilag néhány vaktában leadott lövésen kívül semmit nem tudott tenni.
Egy lövést sem kellett leadnunk, így is vittük az első három helyet XP-ben. -
kchryss
veterán
válasz
elttiL #46187 üzenetére
Én is az angolokkal kezdtem annak idején. Különös módon szerettem is őket. Churchilleket és a Black Prince-t is imádtam és az at2, at8-cal is volt jópár nagy csatám. Ez kb 2 éve volt. Most új accountomon elővettem a black prince-t és az at-8-at, mert mindkét ág 10-ese kéne. Teljesen más élmény velük játszani mint annak idején volt. Vagy én szoktam el a lassú tankoktól vagy a meta változott meg. Én inkább utóbbira gondolok. Sokkal gyorsabbak lettek a csaták, a legtöbb 3-4 perc alatt már el is dől, ez pedig nagyon nem kedvez a lassú tankoknak. AT8-cal ha mennem kell sírva fakadok.
Távcső ki-bekapcsolás alatt nem tudom mire gondolsz. Ha periszkóp van a tankon akkor az automatikusan bekapcsol miután megálltál és kikapcsol ha elmozdulsz.
Igen printscreen-nel szokás elmenteni, illetve ha olyan a csata akkor a replay-t is mentheted. WoT főkönyvtárában van egy screenshots és egy replays mappa, azokba menti. -
Papooo
senior tag
válasz
elttiL #46187 üzenetére
Az a távcső a "csigaszem", ami 3 másodperc mozdulatlanság után aktiválódik, ha mozdulsz a tankkal, akkor egyből kikapcsol.
Ha ennyire angolozol, akkor érdemes lenne begyűjtened a Crusadert, hogy tanuld a könnyűtankos felderítősdit, és az utána következő Cromwellt, ami a medezéshez ad jó ízelítőt.
44K csatám van, és mindkét járgányt megtartottam, annyira szórakoztatóak.
Mivel már messzire eljutottál a többi angollal, így lesz rájuk néhány modulod, amit már kifejlesztettél a churchilleken.
A Cérnát egyenlőre tedd félre, dekkolj egy kicsit T5-6-ban, hogy tanulgasd a pályákat és a taktikákat. -
kchryss
veterán
válasz
elttiL #46130 üzenetére
Ha nincs bekapcsolva a vertikális szinkronizáció akkor szerintem mindegy milyenre állítod a grafikát, mindig maximum körül próbálja hajtani a vga-t. Ilyen szempontból a wot amúgy is elég optimalizálatlan. Nekem jóval gyengébb vga-m van, de régebben amikor melegedési gondjaim voltak próbáltam mindenféle grafikai beállítással. Mindegy volt mire állítottam mindig maximumon terhelte, még akkor is amikor minimumon volt minden beállítás és 200 fps-em volt.
Szerintem ez attól függ hogy van megírva a játék. A wot pedig úgy van megírva hogy mindig fullon tekeri a vga-t.(#46131) @galervin93:
Az is vicces amikor a löveget lövik el. Csapkodod a bal egérgombot és nem érted miért nem lősz. -
Emu
őstag
válasz
elttiL #46115 üzenetére
Akkor azt ajánlom:
1. keress egy tankot amivel szeretsz játszani (lehetőleg Tier5-6 legyen)
2. nézz meg egy két youtube videót, replayt ahol látod jobb játékosok hogyan helyezkednek, illetve hogyan használják a tankot
3. játssz addig vele, míg az átlagsebzésed nem éri el a tank össz. életerejétÍgy nagyjából megismersz egy bizonyos tankot, már csak hozzá hasonlót kell keresned. Általában egy fejlesztési fán hasonló tankok vannak, így nem lesz nehéz másikat találni. Nem utolsó sorban, ez kb. 1000 csatát fog jelenteni az adott tankkal, melynek köszönhetően lesz egy legalább 2 skilles legénységed, amivel egyszerűbben fogsz boldogulni miután átrakod az utódba.
-
Emu
őstag
válasz
elttiL #46113 üzenetére
Épp éjszaka lehet jókat tolni, mert eltűnnek a kisgyerekek. Most vasárnap véletlenül felkeveredtem ebéd után (mindenki aludt rajtam kívül) de förtelem ami ott megy, csatánként legalább 3-4 olyan játékos akinek 2 számjegyű vn8-a van, és volt aki T10-es járgányban ült...
Egyik ismerősöm lakbenzinnel vakarta le ezt a gumis réteget, de nem jött be neki, és vett helyette újat.
-
mcwolf79
veterán
válasz
elttiL #46108 üzenetére
Arcszesz sztem megfelelő erre a célra, vagy lehet kapni ilyen nedves törlőkendőt (akár baba "seggtörlő" kendő, ha van kisgyerek a családban). Én azzal szoktam takarítani.
Azért takarom ki, mert anno egyszer kikezdtek,hogy ÉN mennyi pénzt elbaxok erre a xarra. Az én zsebembe ne turkáljon senki, nekem ez a hobbim, erre költök , készpassz. Szóval ezért.
MSI Afterburner-rel lehet monitorozni és kiíratni a GPU és CPU hőmérsékletét.
-
kchryss
veterán
válasz
elttiL #46096 üzenetére
Ha megtartasz egy tankot, akkor két észszerű lehetőséged van:
1. Megtartod benne a legénységet és a következő tankba új legénységet képzel.
2. Átképzed a legénységet a következő tankba és újat képzel abba amelyiket megtartasz. Ez a gyakoribb megoldás.Sajnos ez így működik. Ide-oda nem éri meg képezni őket, mert akkor folyamatosan csökken a tudásuk.
Illetve használhatod átképzés nélkül őket, de akkor azon a tankon amire nincsenek képezve 20%-kal rosszabbul teljesítenek és kevesebb xp-t is kapnak, ezért nem éri meg őket így használni. -
lacibacsi
addikt
válasz
elttiL #46094 üzenetére
"ha mondjuk akar az ember menni egy jó kört a korábbi tankjával."
Öööö. Mire gondolsz? Mert a prém tankoknál is csak úgy működik, hogy a prém-be tudod bünti nélkül beültetni a más tankra kiképzett legényeket. A prémiumra kiképzett legénység nem rakható át más nem prémium tankba, csak átképzés után, vagy súlyos büntetés (képességcsökkenés és XP "elvonás") árán.
-
nightmare13
őstag
válasz
elttiL #46091 üzenetére
Sajnos egy legénység egy tankhoz ért csak egyszerre, így ha mondjuk vissza akarod ültetni őket átképzés után az eredeti tankba, ott megint képezni kell majd. Kivétel a prémtankok, ott az azonos nemzet azonos osztályú tankjához tartozó legénységet szabadon mozgathatod a prém tank és az eredeti jármű között (értsd, churchill 1 legénységét nem kell átképezned excelsiorra, csak simán beülteted őket oda)
-
lacibacsi
addikt
válasz
elttiL #46091 üzenetére
Azonos tanktípusra ingyen 80%-ra, kreditért 90%-ra tudod átképezni. Amennyiben visszarakod őket, akkor újra át kell képezni, mert ahhoz elég buták ezek a legények, hogy emlékezzenek a korábbi tudásukra...
Kivételt képeznek a prémtankok ugye, amibe bünti nélkül tudod beültetni, majd visszatenni az azonos nemzet azonos tankosztályának bármely tagját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest