- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
dfsz34 #61686 üzenetére
Pár napja engem egy ismert magyar klán unicum playere reportolt, mert elvettem előle a hatodik killt.
A T30-am mellett dekkolt 13 90-nel, és az egylövéses ellenfelekre vadászott.
4000 sebzésnél tartottam kill nélkül, amikor beálltam elé, hogy ne tudja kiszedni előlem az utolsó előtti ellent.
Ezen úgy felháborodott, hogy belémlőtt, majd beírta hogy feljelent.
Sajnos amikor ki akarta szedni az utolsó túlélőt, véletlenül beleugrott a lövésembe.
Mivel ezt még túlélte belémlőtte az autobannhoz szükséges három skúlót.
Az összesítőben láttam, hogy alig 700 sebzése volt a kis cserépedénynek, és 0, azaz nulla spotja. -
LZs?!
aktív tag
válasz
dfsz34 #61623 üzenetére
@dfsz34
A T25 egyáltalán nem egy rossz választás, ha valaki nagyon szűk keretből gazdálkodik.
Ár/érték arányban tényleg kitűnik a többi közül, de attól még nem lesz jobb tank, csak jobb vétel.
Ha van német med legénység, akkor megfelelő választás lehet.
PS: Nekem megvan, de inkább részesedik egy jó csatából, mint tesz érte; de val'sz'eg csak az én kezeim között kelletlen.
-
uniqm1
tag
válasz
dfsz34 #61340 üzenetére
Annyit áradoztál a T49-ről, hogy kénytelen voltam elővenni.
Sokat nem vártam tőle, mert csak az SP akció miatt indultam ezen az ágon, miután a Hellcat meglett, már nem is vettem elő ezt a tankot, a legénység is csak 85% tájékán áll. Most, hogy újra mentem vele, leesett az állam... Már a 3. körben meglett a tank ász, még ezzel az ócska legénységgel is (az első kettő csatában eléggé a tápláléklánc alján voltam, full tomato csapatban, és hamar felspotoltak).
Szóval ez tényleg jó kis tank. -
04ahgy
nagyúr
válasz
dfsz34 #61329 üzenetére
De ettől nem lesz jobb a T49. A T49 ugyanolyan marad. Csak nagyobb számok lesznek a WN8 mögött. Ha az érettségi ponthatárt 70%-ról lecsökkentik 60%-ra, attól én még nem leszek jobb mérnök... Két dolgot hozál ok-okozati összefüggésbe, aminek nincs köze egymáshoz.
A T49 jobb tankká válik mert csökkentik a cél WN8 értékét. Ez téves kijelentés. A helyes az, hogy a T49-cel (ami ettől még pont ugyanolyan marad, mint előtte) azonos kört futva a régihez képest lecsökkentett cél WN8 értéke miatt magasabbra fog pontozni. Tehát ugyanarra fogsz többet kapni. Ezt fizetésemelésnek hívják, és ettől te még nem dolgoztál jobban, csak ugyanúgy, mint előtte.
HGyu
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
dfsz34 #61251 üzenetére
Azzal a tankkal nagyon imádtam jönni menni, lőni nem lehet vele, de rengeteg sebzest össze lehet hozni utkozessel
igazi ramming bajnok
Az ammo rack, az maga a rekesz. Nem annak a robbanása. Egyébként, ha az ammo rack robban be, akkor le repül a legtöbb tank tornya, ebből tudni, az volt-e a ludas
-
jr1994
addikt
válasz
dfsz34 #61275 üzenetére
Tegnap hülyéskedtem KV-1 tankkal. A troll ágyúval
Top szintbe kerültem, hármas-négyes szintű papír tankokra nem akartam aranyat szórni, jó volt a sima repesz is. És lőn, asszem kettőt vagy hármat ki is lőttem egy lövéssel, pl szerencsétlen hetzert. De három tankot is kigyújtottam, pl stug3 g-t. Amiket kigyújtottam egy lövéssel azok bizony végig is égtek utána
Néztem csata után a modul sebzéseket, hát három-négy megsérült vagy megsemmisült alkatrész mindnél volt, lőszer rekesz is szóval szerintem lehet hogy ha valami nagyobb tank aminek van elég hp-ja hogy tovább égjen, akkor berobbanhat a lőszerrekesze.Abban a csatában az utolsó ellenség egy KV-1 volt, arra azért betöltöttem egy aranyat. Hátul találtam el, fix 360 körüli sebzés persze, ráadásul ki is gyulladt szegény, 510 hp-ról leégett ő is
-
jr1994
addikt
válasz
dfsz34 #61251 üzenetére
Nem emlékszem hasonlóra.
Akkor már én is megosztok egy érdekességet. T29-cel arctic region átdolgozott részén ahol most le lehet menni a víz mellé, oda is mentem hullozni bár Tier9 csata volt a nagyobb baj meg az volt hogy énvelem együtt is csak 4-en mentünk oda asszem. Velem lejött lentre egy IS-6, fent maradt egy sima IS meg egy Borsig. Persze ellenféltől lerohant az ST-1 meg M103, a lényeg az: közém és az IS-6 közé került valahogy az M103, nekem pont az oldala látszott. Gondoltam még egyszer meglövöm az oldalát mielőtt hősies halált halok, odalőttem és a csávó nem mondott semmit! 0 sebzés, mintha eltűnt volna a lövésem. Háromszor kellett visszanéznem az esetet hogy lássam mi történt, most jön az érdekes rész
Szóval az volt, hogy a haver IS-6 is lőtte volna a 103-mast és ráfordította a lövegét ami átlógott az ellenségen. Én olyan szerencsétlenül lőttem hogy a haver ellenségen átlógó gunját lőttem el!
(Ha van aki szereti az ilyen furcsaságokat feltehetek screenshotot meg replayt.)
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
dfsz34 #61108 üzenetére
Utolsó pár ág amibe belekezdtem fejleszteni, ott mindenhol az alsóbb tiereket átugráltam szépen. Angol med ágat csak 4-es szinten kezdtem el. Kínai, japán med ötös szint, francia nehéz ötös, német td 6. Egyszerűen csak nincs kedvem azokhoz a kis tankokhoz lent, Inkább kezdek ott ahol már valamennyire élvezni is lehet.
-
Kakumix
senior tag
válasz
dfsz34 #61106 üzenetére
Olyan soha nem volt, mint amikor kiáll az ember a T18-al és felsorakoznak elé a tier1-2 kezdők és nem bírják sebezni
De ez nem amiatt van, mert a T5-ben játszók már többet tudnak mint a teljesen kezdők, hanem azért mert a T18-at sok tank még arannyal sem lövi át szemből, míg a t49 mellé nem tudnak olyan tankot tenni, ami ne tudná átlőni
Részemről gyűlölök T6 alatt játszani a rengeteg fogalmatlan játékos miatt (illetve már régen T6-ban is ez a helyzet, de mivel T5-ig tudom free-ből kihúzni a tankokat és ott kell elkezdenem egy ágat, azt gyűlölöm a legjobban). -
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #61004 üzenetére
Akkor engem még mindig megtévesztenek a hülye kiírások pl a binonál is, hogy a max látótáv 500 méter. Meglestem a battle mechanicset és tényleg unlimitednek írja.
Note that unlike what the in game description of the view range enhancing equipment indicates, there is no 500m limitation. View range is unlimited.Mit nem mondjak, összehangolt a rendszer... akkor a csak a fenti dolog tévesztett meg.
-
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #61000 üzenetére
A amx látótávját skillel, binoval és ventivel bőven 500 m fölé lehet vinni
Ez így nem igaz, mert a látótáv nem lehet nagyobb 500 méternél, akárhogy pakolod a skilleket és a felszerelést.
Azt meg megnézném, ahogyan egy álló E25-öt spottolsz akár 400 méterről is
Rejtőző tankokat, legyen az TD, light vagy med, nem fogsz olyan könnyen spottolni mint hiszed, pont tegnap(előtt?) esett meg velem, hogy SP-vel mentem Karélián a mocsárban (támadtunk és mentem középre) és jóformán majdnem pontosan előttem bukkant fel a bokorban egy ott sunyuló spotter. Rendesen meglepődtem.
Hatodik érzék hiányában pedig nem lehet biztos benne az ember, hogy nem e látták meg. -
Iron Funeral
őstag
válasz
dfsz34 #60898 üzenetére
Én is amondó vagyok, hogy ha valaki megkérdezné milyen TD ágat kezdjen nem mondanám neki a franciát, van egy pár rossz td a vonalon, némelyik meg szinte maga a terror amikor nincs rajta semmi fejlesztés.
F155 nem lett túl rossz, de megváltozott az, ahogy játszani kell, ettől kezdve nem csoda, hogy rengeteg player kukázta.Nekem pl. hiányzik az 1200 lovas motor, még azzal is lomhább volt mint a IX-es kistesó de így most eléggé meh-nek érződik. Megy-megy, de ez "nem francia".
-
KaLeun
senior tag
válasz
dfsz34 #60771 üzenetére
Pont tegnap találkoztam egy Löwe zombival, amit már a csata elején kilőttek, végig mozdulatlan volt, de amikor vagy 5 perc múlva odaértem a közelébe, akkor arrébb teleportálódott vagy másfél hossznyit.
Ez megint egy tipikus WG javítás. Van egy bug, hogy ritkán mozognak/mocorognak a kilőtt tankok. Első javítás: gyakori esetté válik. Második javítás: teljesen általános lesz, random teleportálódó, több tíz méternyit mozgó zombi tankokkal.
Nálam pl. egyre gyakoribb, hogy élesen, majdnem derékszögbe elhúz a lövedékem jobbra/balra. Vagy a célkör random szétesései az artynál: teljesen leszűkült célkör, mozdulatlan arty, nem mozgatom az egerem se és senki nem is lök meg.
-
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #60777 üzenetére
Az szintén szinte "szabály", hogy az utolsó lövés a normális eloszlásnál messze messze gyakrabban hagy pár hp-t az ellenfélen (= rendszeresen átlag alatti sebzést okoz), szintén zenész, el tudnám fogadni, mint része a játéknak, de persze ez sehol nincs hivataloson elismerve.
Ez direkt van így, régóta tudott dolog. Berakták az adrenalin roham skillt, amiatt van ez a fícsör. Mindig is el volt ismerve én úgy tudom.
-
mrszitya
senior tag
válasz
dfsz34 #60771 üzenetére
Egyébként 9.1 óta én is tapasztalok furcsaságokat. Nem egyszer, nem kétszer volt hasonló esetem, mint neked: egyszer csak lövök valamit, egyértelműen sikerül is, ám mégsincs találat, és nincs semmi visszajelzés sem. Olyan mintha durva lag lenne, de nem az, vagy nem a megszokott formában jelentkezik legalábbis.
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
dfsz34 #60777 üzenetére
Pedig még azt hiszem most is él ez a "szabály", hogy az utolsó lövésnél ha kb annyi hp van még rajta mint amennyit tudsz rajta sebezni akkor nagyobb az esély rá, hogy marad rajta pár hp (vagy rajtad). Legalábbis úgy emlékszem, hogy még nem vették ki. Van itt okosabb aki majd kijavít ezzel kapcsolatban.
-
zsolthee
senior tag
válasz
dfsz34 #60675 üzenetére
Köszi a tanácsokat...és a többieknek is.
BIA akkor marad, egyik töltő, a vezető és a lövész akkor álcát kap a javítás mellé.
Nyomok rá festést is aztán meglátjuk. És még nerfelni akarták a TD láthatatlanságát lövés után...
Próbáltam úgy is használni, hogy a heavyk mögött meghúzódom, de nem könnyű. Általában második sebzés kiosztása után rámküldik egyből az arty(ka)t. Ha nincs tüzérségi támogatásuk, akkor persze nagyobb arccal megyek előre(#60666) v!ct0y
Ha a spot-rendszeren kicsit finomítanának, nem is lenne bajom a játékkal. Ez a legidegesítőbb, komolyan mondom. Az RNG-t már megszoktam. -
KaLeun
senior tag
válasz
dfsz34 #60436 üzenetére
Nekem volt ma olyan csatám ami azon ment el, hogy egy tomato KV-1S a Löwénken vett elégtételt, mert az szóvá merte tenni, hogy éppen blokkolja.
Aztán egy Chi-ri blokkolt 3-4x Mines-on és nem értette, hogy miért kapja vissza. Persze egyből büntetett és ment is a pihenőre (ban).
Amúgy nincs bajom a lengyelekkel, sem a németekkel de wot játékosokként rohadtul utálom őket. Nem azért mert szarul játszanak, hanem, hogy mindig ugatnak mint a veszett kutyák. Prokhorovka, éppen megtárgyaljuk a dolgokat az ellenféllel, erre valami lengyel tomato IS-8-nak elkezd habzani a szája (nagy mellénnyel medet akart büntetni, de sajnos már nem ért oda).
-
zsolthee
senior tag
válasz
dfsz34 #60359 üzenetére
Még mindig a gyengébb rádióval tolod?
Már én is gondolkoztam, hogy szórakozásra nem a HellCat-et tartom meg, hanem a T49-et.
Nagyon pörgős kis vas, ráadásul az első RW medálomat is azzal szereztem. Én is imádom, csak eladtam. Viszont ha visszaveszem egy 3 skill-es legénységet teszek bele. -
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #60189 üzenetére
Pont ezt tettem én is a 9.0 kijövetele után, és egyáltalán nem hiányzik a fű!
Korábban az árnyékokat és a lánctalpnyomot / felvert port kapcsoltam ki.
Úgy látszik, minél többet játszom a játékkal, annál gyengébbre állítom a grafikát!Simulacrum: ok, köszi szépen!
Valahogy a nyers statok alapján a 7/1 nekem is jobban tűnik a szintjéhez mérten! -
jano_77
nagyúr
válasz
dfsz34 #60189 üzenetére
Ezért utálom ezeket a 1,5 havonta érkező kiforratlan, sok buggal teli patchaket, mert nem elég, hogy nem tökéletesek, sok marhaságot tesznek bele, nem javítanak korábbi hibákat, esetleg olyat is elrontanak, ami korábban már jó volt, de még lehet újra a modokat is összekukázni!
-
rlazol
veterán
válasz
dfsz34 #60154 üzenetére
volt egy nagyon jó scout, így a jobb szárnyunkat teljesen kitakarítottuk. kevesebb mint 2 perc volt, mire én az ellenfél bázisára értem, és még volt két tankjuk, de nem láttuk őket. Ráálltam, és jól tettem, az egyiket sose találtuk meg, és kb 20 mp maradt a csatából mire lejárt a 100. Mázlim volt, persze, de azért örül a fejem.
-
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #60107 üzenetére
Én is nagyon szeretem a T49-et és szerintem is jobb a tierjében, mint a Hellcat. Utóbbinak lehet, hogy nagyobb a végsebessége, viszont a kis T49 úgy gyorsul, mint a rakéta, képes a spottereket is lehagyni. Nekem ki van fullozva és ritkán teszi Tier 7-be, tehát cáfolnám az állításod, miszerint figyelembe venné a modulokat a rendszer. Btw Tier 7-ben is teljességgel megállja a helyét, visz mindent szemből az a 128-as pen, míg a Hellcatnak esélye sincs megsebezni egy nyolcast szemből (most nem borsigokra gondolok....)
OP-nak viszont nem neveznék egy tankot csak azért, mert nekem jól megy vele
Ez is küszködik a Hellcat betegségeivel, mert lassan fordul mind a test, mind a torony, ráadásul kicsit pontatlan is. -
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #60100 üzenetére
Bocs, de Neked annyi jó hsz-ed szokott lenni (komolyan mondom, nem ironizálok), nem értem, hogy írhatsz le ilyesmit.
Egyrészt a WG is kifejti ezt a hivatalos MM videójában, másrészt szerintem kapásból lenne itt vagy 2 tucat ember, aki erre rácáfol - köztük én is.
Volt olyan tankom, amit egyből kifulloztam, és kapásból csomószor top volt, volt olyan, ami szintén kifulloztam, mégis bottomként szívott.
Grindelésnél ugyanez a helyzet.A T49-et speciel egyből kifulloztam, és valóban volt olyan, hogy vagy zsinórban 10x top volt (ez kb. 100 csata után), de volt ennek az ellenkezője is.
Van olyan nap, hogy BÁRMIVEL megyek, az esetek 70%-ban bottom vagyok, maradék 15-15-ben meg middle vagy top, van úgy, hogy ennek a fordítottja.
Cromwellel pl. az utolsó 8 csatámban kivétel nélkül bottom voltam, kicsit el is ment a kedvem tőle, de biztos lesz olyan, hogy ennyiszer leszek top.Valóban vannak az MM-nek furcsaságai, de az adott járműre vonatkoztatott tier elhelyezés, és a győzelmi ráta nem azon múlik, hogy stock / top, az biztos!
-
sebijani1982
senior tag
válasz
dfsz34 #60030 üzenetére
Igen lehet gondolkodni a megoldáson, ezt aláírom. De, mint említettem menni kell CW, Század, ESL, szakasz, stb csatákat amiben legalább növeled az esélyeidet a kulturált szórakozásra és igényes játékmenetre. (Számomra a gyenge teljesítményem miatt a CW és ESL stb csak álom vagy youtube-os és Twitch-es kikapcsolódás)
Én sem azt mondtam, hogy "kussolni kell" vagy, hogy ne keressünk megoldást. Csak, amíg az a fejlesztők legkonstruktívabb hozzáállása a dolgokhoz, hogy "How terrible", addig igen is az a megoldás, hogy chat kikapcsol vagy cenzúra bekapcsol.
A hasonló képességű játékosokkal való játékhoz az MM-t, Te hogy képzelnéd el?
-Aki kék az csak zöldtől liláig színezett játékosokkal játsszon csatákat? A zöld meg a citromsárgáktól a kékekig? Ezzel az a gond, hogy a lilák csak magukkal és a kékekkel tudnának csatába menni. A vörös "horda" pedig mehetne a saját szintjével és a narancsokkal.
Nem is lenne rossz ez így, viszont a Lilák rengeteget várnának. Azok akik pedig szintet lépnek, hirtelen egy sokkal nehezebb csatákat hozó társaságba kerülnek, ahol az addigi teljesítménye nem lesz elég ezért megint visszacsúszik. Ott újra bejön minden neki, ami odafent nem. Szerinted nem menne a lázongás még nagyobb mértékben, hogy csal a WG és nem engedi fejlődni?
(Engem mondjuk inspirálna, hogy a felsőbb osztályban játszhassak és ne a megye II-ben poroszkáljak)
Viszont ez sokaknak frusztrációt vagy a játéktól való elfordulást okozna. Nagyobb mértékben, mint jelenleg.Addig fog maradni a jelenlegi rendszer és az ez miatti kismértékű elvándorlás a régi játékosok részéről, amíg a WG negyedéves üzleti prezentációi PROFIT-ot mutatnak. Hidd el egyből lesz változás és véleménykérés a játékosok részéről, hogy milyen irányba fejlődjön a játék, ha jönnek a negatív piaci eredmények. Addig, amíg ez nem történik meg; sajnos nem látom esélyét a pozitív változásnak.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
dfsz34 #59777 üzenetére
Vannak ilyenek. Ezeknek a statisztika a szent.
Nem szórom az aranyat, mégis zöld vagyok. Igaz volt 3 évem megtanulni a játékot. Emlékszem régen azokat a tankokat amit nem tudtunk átlőni, HE-vel csipegettük. Bár régen azért más volt az MM. Tier7-es tank simán harcolt tier 10-el. Nagyobb becsülete volt a nagy vasaknak mint most. -
Bad Pritt
félisten
válasz
dfsz34 #59746 üzenetére
Milyen messziről? 450+ méterről teljesen midnegy, hogy egy E3, E4, E5, E 100, stb. van veled szemben, úgyis csak mákkal fogsz rajta weakspotot lőni.
Az E3-at sosem szemtől szemben kellett legyűrni, úgy nem lehet, el kell szeparálni a csapattársaitól, mint egy bölényt, és akkor már egy kis mihaszna scout is levadássza.
T95 weakspotjai amúgy még kisebbek, a páncélja is jobban van döntögetve, az alsólemez gyakorlatilag egy 30 centis panel, plusz az oldala is keményebb, na azt művészet levadászni szemből, még közelről is. -
rlazol
veterán
válasz
dfsz34 #59709 üzenetére
én bármilyen tankásznak örülnék.
1500 csata után 3 a legtöbb tank, amit egy csatában kilőttem, de azt elég sokszor sikerült már, vhogy a negyedik nem jön össze. 1200 körül a max dmg, de sokszor vagyok 800 környékén - tudom, ez nagyon kevés. Tier 6-os tankkal, 5-ös artyval és 6-os TDvel játszom jelenleg..
Mi kell a tankászhoz? -
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #59645 üzenetére
Ember hagyd már a novellázást és gondolkodj.
Azért megy vele, mert - kapaszkodj meg - szeret vele játszani. Tádáá. Its Magic!
Képzeld, ha Superpershinggel megyek van, hogy ellövöm az összes aranylőszeremet vele (mind a 14-et), mert ha úgy adódik, akkor biza betöltöm. Felőlem sírhatnak cseten, nem érdekel. Azzal nem nyerek, ha nem viszek át semmit, mert éppen úgy adódott a helyzet, hogy belefutottam a fő heavy erőkbe és ha nem nyerek, akkor nő frusztrációm és egyre szarabbul fogok játszani.
Farmolni szar dolog. Munka. Nekem szórakozás kell. Bepattanok az SP-be és szétcsapok a palánták közt
Ha pedig ehhez az kell, hogy átváltsak aranyra, no problemo. Mellesleg képzeld, így is jön a pénz dögivel és még prémiumfiókom sincs. Lehet, hogy ő is így játszik. Nem kell ez a droid felfogás, hogy minden mögött statisztikai ok-okozatot kell keresni és technikailag kell megmagyarázni a dolgokat. A fíling a fontos. A fíling miatt játszunk a tankokkal. Akár prémtankokkal. Akár full arannyal. -
LZs?!
aktív tag
válasz
dfsz34 #59623 üzenetére
@dfsz34
Amiként 04ahgy is írta, ez attól függ, hogy mi a cél.
De ahogy leírtad az illetőt, abból tényleg az jön le, hogy ő csak gyors sikerélményre vágyott/vágyik, így beült egy instant "fullos T8" tankba és szórja az élvezetet
Gondolom a haverjai már ott tartanak, illetve: magas(abb) tier, hosszabb "ceruza".
Ha pedig folyton veszteséges, akkor beugrik a shop-ba és vesz kreditet.
Félreértés ne essék: szvsz, ha ez neki így jó, csinálja nyugodtan. Mindenki boldog.
-
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #59623 üzenetére
A JT 8.8 ráadásul pont olyan ágyút használ, ahol nem olyan nagy a különbség a normál és gold lőszer között, és az utóbbi nagyobb távon jobban veszít az átütéséből, még az is lehet, hogy így rosszabbul jár, hiszen ez a tank a nagy távolságokból való lövöldözést preferálja.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
dfsz34 #59623 üzenetére
Már ne haragudj, de akkor olyanokat, akiknek más a célja (többek közt engem is) csak szánni tudsz... A 2x folyamatos XP alatt a Löwe állandóan Tier10-be került. Teletöltöttem golddal, és úgy toltam, nem érdekelt, ha mínuszos a kör, mert a legénységet húztam benne. Nem sok kell, hogy az ötödik skill meglegyen, és az egy E 100 legénységnél jól jön ám.
HGyu
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
dfsz34 #59067 üzenetére
Az SP-vel szerintem nem a 170 pen a gond, hanem az, hogy mediumhoz képest borzasztóan lomha. Emiatt flankelésre nem nagyon lehet használni. Nekem a viszonylag távolról lövöldözős stílus jött be vele leginkább, ha lehet hulldownból. A goldhasználat sem ördögtől való gondolat az SP-vel, néhány prémammo ellövését simán kompenzálja a plusz sebzés, főleg ha tovább maradsz ezzel játékban (ezáltal több lehetőséged van még sebezni). A kreditet pedig szépen hozza, már viszonylag kis sebzésre is.
-
zsolthee
senior tag
válasz
dfsz34 #58999 üzenetére
Okosabb rush stílust szeretnél? Az egy oldalon meginduló paradicsomokkal egyet tehetsz: követed a falkát és úgy osztod az ellenségnek a sebzést, hogy fedezékként használod az idióta csapattársakat.
A homlokomat fogom amikor azt látom, hogy a csapatunkból úgy megy ki valaki a fedezékből, hogy közben a tank oldalát mutatja derékszögben(!!!) az ellenség felé. Mindez tier 8 és 9-ben. Epic fail!
Visszahúzni nem tudom, de ha már leláncolták, addig is jó célt szolgál ott ahol van. -
Dryman
őstag
válasz
dfsz34 #58957 üzenetére
Artyról általánosságban....
Az sem mindegy hogy melyik nemzet arty-ját használod...a német vonalról imádtam a Hummel-t meg a GW-P-t, aztán a GW-Tiger P kicsit csalódás volt...utána a GW-Tiger és megint megszerettem artyzni
Ezekkel még face-to face is elboldogulok ha kell...akarom mondani mind a távoli lövések mind a közeli lövések találati átlaga kellemesnek mondható.
Nem úgy az orosz ág..ez kegyetlen...az S51 a kicsi csővel pontos ugyan, de meg sem közelíti a GW-P-t...nagy csővel meg pontatlan...engem meg nem hoz lázba az ha 20 lövésből egyszer oneshot-olok egy VIII-as tankot...mert dmg-ben az orosz a nyerő....
közelharcra az S51 abszolúte nem való...kész rémálom mikor rámtör egy ELC-AMX, és mire becélzom már ott is van szinte közvetlenül előttem...így meg egyszerűen lehetetlen kilőni mert a löveg lefelé történő kitérítése annyira xar hogy ellövök az AMX felett....
S51-ről hogy jót is mondjak, olyan helyekre is be tud lőni, ahová a német arty-k nem képesek...ez azért lehetséges, mert a lövedék röppályája egészen más mint német társaié...
Próbáltam még a francia ágat is, de az valamiért nem jött be....
Valaki itt említi a kis mozdulatra való célzókör szétesését.....igen a legkisebb egér-mozdulatra is megtörténik, kivéve ha az artyt rögzítetted a talajhoz....ekkor a lövés vonalában szinte büntetlenül mozgathatod a célzókört, oldalirányú mozgásra addig nem esik szét a célzókör, amíg csak a löveg kitéríthetősége engedi, ha meg kell hogy mozduljon maga a tank is, mert annyira más pozíciót célzol, akkor ismét 7-8másodperces célzási idővel számolhat a delikvens.... -
Stigma.HC
senior tag
válasz
dfsz34 #58957 üzenetére
Vagy csinálnának egy egyedi nyolcas mondjuk európai tankot amit meglehetne szerezni már most nyáron. Van ott elég koponya, ki tudnának találna valami értelmes dolgot.
Kaptam én már bant többször is és nem véletlen csapattárs sebzésért
de az új rendszer óta inkább használom a safeshot modot. Hogy ha eltalálna gurulni a gyógyszerem és szándékomban állna kiszedni a társakat. Jó kis mod.
-
Viktoár
addikt
válasz
dfsz34 #58957 üzenetére
Na végre más is belátja hogy az artyval sem lehet ész nélkül,egy kézzel játszani.
Én már régóta mondogatom ezt,tessék kipróbálni és utána ítélkezni felette.Nyílván nem az 2,3,4,tierre gondolok.Igazából T7 felett lesz észjáték az arty.Ott már tényleg nem mindegy hogy mondjuk egyetlen artyként melyik oldalt támogatod,melyik tankot próbálod kiszedni és milyen ütemben.Ezek mind sorsdöntö mozdulatok lehetnek.Sokan kérnek tűztámogatást és el kell dönteni,mérlegelni a kialakult összecsapások közül melyiket kell támogatni,melyik az amelyik nem tudja áttörni vagy megvédeni a vonalat.Ugye ha áttörik a védelmet,senki sem fog hátra sietni hogy megvédje az artyt.
Aztán ott van még a mozgások "kiszámítása",figyelni hogy mozog az ellenséges tank,mennyi a lövés és a becsapódás között eltelt idő,mennyivel kell elé célozni,stb.
Vannak olyan "trükkök" is amire csak sok csata után jön rá vagy tud elsajátítani az artysta.
Ezek az apró dolgok különböztetik meg az egykezes játékosokat a jó játékosoktól.
Ha több tüzér van egy csatában akkor sanszos hogy valaki (főleg a zöld,kék,lila játékos) figyelni fogja a megszokott arty helyeket és a lövés "nyomait".Ilyenkor mindig figyelmeztetem az arty társaimat hogy shoot and move,és bizony sokszor durrognak mellettünk a lövedékek.
-
Bingisz
addikt
válasz
dfsz34 #58957 üzenetére
A lövedék útja látszik az artyknál. Az út elején pedig valahol ott lesz az arty.
Amúgy ez a hova tud belőni az arty attól függ, hogy milyen szögben tudnak lőni. A Bishop vagy a GC például nagyon jó szögben lő, ezért rengeteg olyan helyre be tudnak lőni, ahova mondjuk egy Obj.261 nem.
-
Bingisz
addikt
-
Patrick76496
őstag
válasz
dfsz34 #58812 üzenetére
Nekem amúgy sincs kredit problémám, pedig prém nélkül játszok és szinte soha sem farmolok (csak fun-ra meg legénynség grindre kell a prém tank). A mostani eventek mellett az ember szarrá keresheti magát. Már alig tudtam valamit kezdeni a 12 milliómmal, jó, hogy végre venni kellett Foch 155-öt és СУ-122-54-et.
(#58843) Simulacrum:
1) T-34-57 ★
2) ИС-3 ★
3) 113 vagy AMX 50B(#58853) +SoulRiever-: Valszeg ki vannak cserélve a nemzetek ingame_voice_... nevű FSB fájljai az Oroszra a res\audio és/vagy a res_mods\0.9.0\audio mappában. Pedig csak a kínait meg a jenkit kell lecserélni rá.
(#58878) Diarmand: Gondolom a HD Hellcat nem tetszik neki. Szerintem is szebb volt a régi.
-
mcwolf79
veterán
válasz
dfsz34 #58720 üzenetére
De most őszintén: melyik tankra nem lenne érdemes rákölteni a freeXP-t ,hogy kihozd belőle az állatot?
Viszont az E75 stock-ként is használható. Nem úgy mint full-osan, de mint írtad is sniper-ként lehet vele jó eredményt elérni.
Pl. ott van az IS-3. Stock-ként az tényleg használhatatlan. Az a 175 pen az IS ágyújával elég gáz. Ezzel még sniper-kedni sem tudsz ,mert messzebbről egy birodalmi lépegetőt nem lehetne vele eltalálni,nemhogy egy tankot. Egy lehetőséged lenne: belemászni az ellen képébe, viszont ugyebár a stock torony ennek is gagyeszka,és simán átütik közelről (is). Szal ebbe én sem sajnáltam a feeXP-t belepumpálni, de E75 simán kifarmolható FreeXP nélkül. -
mcwolf79
veterán
válasz
dfsz34 #58710 üzenetére
Hát sztem használható stock-ként is.
Ez minden tankra igaz ,hogy stock-ként nem jó (1-2 kivétel van, de a nagy többség ilyen).
Sztem az ágyúja amit a Tiger II-ről hoz az használható, a torony ami sztem necces. A full torony nagyon jó, az alap toronnyal óvatosabban kell menni,mert nem valami erős.
De mint írtam, sztem ez minden tankra jellemző: stock tank nem tankAmúgy +1 az E75-re. Nagyon jó kis heavy, ahogy a kollega is írta tier-jében az egyik legjobb sztem.
-
Viktoár
addikt
válasz
dfsz34 #58562 üzenetére
Jó neked hogy csak néha nem érted a játékot.
Ez az acélfal is mekkora egy kamu medál.
Azt ugye akkor kapod ha sokat pattintottál és túléled a csatát.Persze az már más kérdés hogy erősen RNG függő a dolog mert néha olyan mintha vajtankba ülnél néha meg átlőhetetlen.Szóval ez a medál is is csak akkor jár ha játék úgy akarja.
-
Bingisz
addikt
válasz
dfsz34 #58480 üzenetére
Lényegében az EU community balf@szsága látszik megint ezen a legális/illegális mod dolgon amúgy. Amit linkeltek leírást, az is nemrégen került ki, de ugye azt is valahova az internet legaljára sikerült eldugniuk. Sehol egy rendes lista, a Warpack részein meg a hitboxos tank remodelleken kívül nem tiltanak igazából semmilyen modért, ha meg rákérdezel valamire a supportnál, semmi konkrétumot nem tudnak mondani.
Beleférne ebbe a pohárba egy elég rendes adag tiszta víz.Jah amúgy a link nem él, szerzői jogok miatt, de twich.tv-n fent van a videó. Ha addig nem találja meg senki, akkor hazatértem után linkelem.
-
Pete55555
addikt
válasz
dfsz34 #58412 üzenetére
Jól mondod, minden szavaddal egyetértek.
Nekem volt S35, és T127-em, egyszerre vettem őket, de az S35-öt el is adtam. Ugye a T127 nem megy T5-be, ráadásul páncélban alig gyengébb, viszont mozgékonyabb.
Az S35 nagyon lomha, és bár jobb ágyú van rajta, mint a T-127-en, de T5-be már nagyon kevés. -
szbalogh
addikt
válasz
dfsz34 #58373 üzenetére
Az fv 304, illetve OP304 egy nagyon durv kis arty. A városi pályák a legjobbak vele. A hot-spot-okat simán be lehet vele lőni pár házsor távolságból. Ha meg nem arra jönnek gyorsan át lehet szaladni vele. A rátámadó light-oknak kellemetlen meglepetést lehet szerezni vele
Ma reggel egy Crusadert egyhiteltem, utolsónak maradtam és lerohantam szegényt. Imádom, kb. egy hete van meg.
-
iwu
addikt
válasz
dfsz34 #58368 üzenetére
az fvről jut eszembe, tegnapelőtti csata.
Én t-54el bohóckodom, jpe100 és fv td nálunk szakaszban.
Egész jól elevickéltem, spotoltam is rendesen. A végére marad 2 nagy arti az ellennél, mi 5en, abból csak én 9es.
Gondoltam funolok (sand river), és a buckák közt rárontok a 2 artira: nem kellett volna, mind2 sikeresen leTDzetta mákosak
és kiszedtek persze...
nah, az fvs elkezdett oltani, hogy giganobb, meg stb...ő 5 killnél járt, írja is a cseten, hogy szerinte tankász lesz...írom neki, hogy szvsz nem
kilőtte az egyik artit, topgun, röhög és tovább olt engem...
csata vége, mondom rá írók, erre nem aktív a csatorna létrehozás...wow, Ő írt rám, hogy "learn more this game"
A csatát én zártam xp alapján az élen a t54el, kb 200xpvel volt többem, mint neki, sebbzésre ugyanannyi mint ő, kis eltéréssel
, meg spotoltam is 3K felett...noobméteren az ember bőven alattam...
Az ilyen tank megnöveli az ambícoót, az tutti
-
mrszitya
senior tag
válasz
dfsz34 #58204 üzenetére
WN8: azért az nem egészen igaz, hogy csak általad említett két tankkal lehetne statot húzni. Egy csomó másikkal is működhet dolog, amelyikre nem tettek be korlátozást, ha valaki jól tud specializálódni egy adott stílusra, tankra.
Én most úgy fogalmaznék a WN8 nagyrészt előrelépés a WN7-tel szemben, hiszen például a cicus karmait sikerült kicsit letördelni, és a killek helyett/mellett a damage is nagyon fontos szerepet kapott az értékelésben. Ugyanakkor a light és a scoutra alkalmas gépeknél komoly hiba, hogy a spot sebzés semmit sem számít (ebben még jobb is egy kicsit az előd). Így fordulhatott elő, hogy egy Pz. 38-as csatában >5000 spot dmg-re és zéró saját dmg-re a WG adott nekem egy tank ászt, a WN8 viszont egy nagy semmit (kb. 300-ra értékelte ezt a meccset).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest