- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
zolee001 #95855 üzenetére
A Control Panelen nem gányolnák már semmit, csak tüntetik el belőle a dolgokat
Takarítottam le olyan gépet, amin valaki csak egy gadgetet rakott fel netről...
Na ennél a fejlesztésnél elfogyott a zsé vagy éppen lejárt a munkaidö?
Pontosan(nem), majd átkerül az is egyszer másik felületre, ne aggódj.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #95796 üzenetére
Az Insider program egy jó megoldás olyan rendszer esetében, ami úgy frissül, mint a Win10. Inkább arra panaszkodnak a legtöbben, hogy nagyon el vannak különítve egymástól az emberek régió szerint, így sokak visszajelzése sokkal kevesebb pontot kap másoktól, mint lehetne. Én a nyelvi hülyeségek miatt néztem meg a visszajelzéseket, és egy nagy semmi az egész. Random szövegeket dob fel, kontextus nélkül, és lehet szavazni, hogy helyes-e. Így lett a Minecraft telepítése után a játékból lejátszás. Honnan lehetne tudni, hogy a Play az most mit jelent?
Az emojik fejlesztésével kapcsolatos megjegyzésre Jen Gentleman nemrég válaszolt Redditen: "Emoji may not be your thing, but they're well liked by others, and they exist across all platforms (for example Google and Apple), so if Windows doesn't support the various updates, then they won't render on Windows when someone posts the emoji from another platform and you try to view it on your PC. Adding keywords makes it easier for emoji users to find and input the new emoji."
Itt a fórumon is van olyan, akinek az aláírásában szerepel az Apple logó, amit kizárólag az almás rendszereken lehet látni. 🐱👤 <-- Ez nem Ninja cat más rendszeren.
-
nagyonbéna48
újonc
válasz
zolee001 #95640 üzenetére
Hát mikor beléptem, én is így gondoltam, de bitlockerrel fenyeget meg azzal, hogy az AD gazdája lenyomhatja az userem. Ezért ijedtem be tőle. Csináltad már win 10 pros bitlockeres gépen és nem volt gond, vagy csak úgy gondolod, hogy nem lehet gond? Az AD-ja is válogathatja persze... Örülnék, ha csak önmagától parázott volna be. Wégülis...
-
mm00
aktív tag
válasz
zolee001 #95608 üzenetére
Köszönöm! Esetleg ezt kipróbálnád nekem:
- Előhozod a virtual touchbar-t
- Megnyitod Microsoft Edge-ben a következő oldalt: [https://smartslider3.com/split-slider/]
- a virtual touchbar-on két ujjal görgetsz vertikálisan miközben a kurzor a "Luxury cabin" felett van
- A böngésző scrollbarja mozog lefele és vele az oldal vagy a slider vált a következő slidera?Ps.: Egy bugot vadászok a szoftverünkben és hogyha neked is a scrollbar mozog, akkor vennem kell egy Touch-os Windows-os készüléket.
-
King Unique
titán
válasz
zolee001 #95563 üzenetére
A Windows beépített létrehozó eszköze lehet csak Enterprise kiadásnál csinálja meg, de külső programok a többinél is. Sőt, akár még az is működőképes lehet, hogy a SATA-n telepített rendszert, rendszermeghajtót USB-n csatlakoztatva kapásból / konvertálás után tovább használni. A licenc pedig ugyanúgy érvényes marad és nem problémázik miatta a Windows, hogy most éppen USB-ről fut...
Ez az embert nem láttam még megint röhejes, mintha szerte a világon sehol, senki nem használna WTG-t, ami nyilván nem igaz... Attól, hogy te nem használsz, vagy éppen nálatok nem divat, attól még máshol igen. Sőt, itt a fórumon is többen használnak (példák), nemcsak én. Meg ez eredeti felvetés amúgy is az volt, hogy meg lehet oldani akár úgy is, nem az, hogy ki használja és ki nem. Ha pedig meg lehet oldani és működőképes olyan formában is a Windows használata, akkor megint nincs miről beszélni.
-
King Unique
titán
válasz
zolee001 #95556 üzenetére
Nem értem ez most mire megy ki, ahogyan a korábbi válasz szintén... Az előbb volt szemléltetve konkrét példával, hogy akár 32 GB-os rendszermeghajtón is el lehet férni Windows 10-zel. Akinek 64 GB-ossal szerelt hardvere van, annál szintúgy, illetve még inkább. Akinek az egyéni, illetve az utólagos telepítési, tárolási szükségletei miatt nem elég ekkora tárolókapacitás, akkor az vesz nagyobb háttértárral szereltet, vagy olyat, amit lehet utólag bővíteni. Meg pl. külső HDD-re tölt le, arra pakolja a nagy tárhelyet igénylő személyes fájljait. Ezen nincs mit tovább ragozni...
A Windows To Go nem kizárólag csak Enterpise kiadásnál használható, egyéb módon, illetve külső programmal megoldható akármelyiknél... Szóval nem, nem muszáj ehhez mindenképpen Enterpise kiadást vennie és használnia a usernek... Az pedig megint nem igaz, pláne nem általánosítva, hogy a WTG-nek nincs értelme és csak szívatás, mert pont hogy egyre népszerűbb home használatnál is, ahogyan nagyvállalati környezetben szintén van létjogosultsága, ahova eredetileg szánták. Én is használok képzeld több WTG-s külső HDD / SSD meghajtót és működik rajtuk a Windows 8.1 és 10 rendesen, ahogyan akár más OS-ek is. Meg pont hogy jól tud jönni több esetben az, amikor nincsen a rendszermeghajtó az adott hardverhez kötve.
legközelebb másnak címezd ezeket...
-
Cs1csó
titán
válasz
zolee001 #95458 üzenetére
Amúgy emlékszem mikor először akartam telepíteni a BlueStacks-et (a droidos játékokat lexarom de a telekom app segítségével tudok vezérelni több telefont pl. a havi megújítós Domino Most opciót stb.) de a telepítésnél írta is hogy a BIOS-ban kell bekapcsolni és azt is írta, hogy mit - ha jól emlékszem - így sima ügy volt.
-
Cs1csó
titán
válasz
zolee001 #95455 üzenetére
Igaz, a fórumtárs fogalom használata megvezetett, arról van szó amit írtál, de a lényegen mit sem változtat hogy a bios-ban kapcsoltam be a "virtualizációt" és utána már tudtam telepíteni a BlueStacks-et.
sloja
Ezt az XePlayer-t nem ismertem de ahogy nézem ez is csak egy android emulátor, tehát ez is menni fog ha a virtualizáció engedélyezve lesz a BIOS-ban.
-
Dilikutya
félisten
válasz
zolee001 #95256 üzenetére
És miért lesznek ezek megegyezőek sysprep után? Mert a mindenféle HW egyedi azonosítókat eltünteti, az biztos, mert vannak szoftvereink, amik azokra különösen kényesek. Ellenben az, hogy a helyi rendszergazda fiók SID-je megegyezik, nem hinném, hogy túl sok gondot okoz, a felhasználói profilok meg már klónozás után jönnek létre hálózatról.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #95266 üzenetére
Köszi, a megoldás ebben rejlett:
"Lemezkezelöben ellenörizd,hogy törölted e a HP Recovery particiót
UEFI esetében a BIOS tárolja a Windows Product keyt ha nem akor COA van a gépen"Még egyszer újratelepítettem, jelenleg Windows 10 Home fut a legfrisebb driverekkel a Dell-től, az NVIDIA-tól, rádobtam a legfontosabb progikat (Office, Avast stb.) és épp futtatom a backupot egy külső HDD-re.
Egyébként a probléma valószínűleg épp a külső HDD-ből adódott. Ugye alvó módban halt meg, kikapcsoltam, újra be, jött nekem folyamatosan a Dell Backup & Recovery-vel és nem ment tovább. Vélhetően az volt a problémája, hogy előtte a BIOS beállításait (semmi esetre sem szándékosan) lereseteltem és így az a beállítás is "beállítódott", hogy USB-ről bootoljon, beleértve a külső HDD-ket. Véletlenül nekem két külső HDD is folyamatosan csatlakoztatva van és a WD Elements-ről próbált bootolni, amit egyébként nem is tudom hogy sikerült kisilabizálnom. A lényeg, hogy újratelepítés után is ezzel próbálkozott, kikapcsoltam a fent említett beállítást és szépen bootol az SSD-mről. Beletelt egy kis időbe, mire sikerült életet lehelnem a rendszerbe, eddig talán ez tartott a leghosszabb ideig és az egész "egy pipa" miatt volt.
-
törölt tag
-
Armagedown
őstag
válasz
zolee001 #95210 üzenetére
Már olvastam ezt a szöveget, jót röhögtem rajtam, lássuk akkor pontról pontra:
-Using LTSC means missing out on new OS enhancements that are included in SAC releases – particularly new security features - nekem elég, ha normálisan működik, nem kell a feladatkezelőbe gpu használat figyelés
-LTSC does not keep pace with new silicon releases in the same way SAC does – so LTSC 2016 does not support Intel chips beyond the ‘Kabylake’ generation
Windows Analytics Upgrade Readiness does not support LTSC
Telepíteni kell a drivereket és jó lesz
-No support for the modern Edge browser
Van elég alternatív böngésző, a beépített arra jó, hogy letölts egy másikat.
-No support for Cortana
Én nem látok benne fantáziát, számomra csak bloatware
-No support for Windows Store
Bele lehet hackelni, ha annyira appokat akarok telepíteni, Bluestacksel vagy egyébbel lehet az Android appokat futtatni, abból több van és minőségibbek, mint ami a Storeban van
-No support for Surface hardware
Erre nincs is szükségem
-LTSC does not support ConfigMgr Express Updates
Ezzel megfogtál, nem tudom, hogy mi ez
-In-Place Upgrade from Windows 7 to Windows 10 is not supported for LTSC
Csak tiszta telepítés után fut rendesen a Windows, felesleges volna frissíteni
-LTSC does not keep pace with feature enhancements to Windows Defender ATP
Lehet más biztonsági csomagot is használni
-Potential Independent Hardware and Software Vendor support and limitations on LTSC
Ezt sajnos nem értem
-Non-security operating system fixes and enhancements may not get back-ported to LTSC
Elég a biztonsági frissítés, még mindig jobb, mint a bugok
-Loosely defined LTSC release cycles make planning ahead more difficult
10 évig kapja a frissítéseket, mire nem elég ez?
A személyeskedésért pedig régebben bűntettek a moderátorok.
Lehet, hogy írtam egy-két ökörséget, de már késő van. -
wanted5
őstag
válasz
zolee001 #94818 üzenetére
Ezeket ismerem. Pont az a probléma, hogy ezek se mutatnak úgymond többet vagy rendellenességet. Jelenleg, ha bezárom a böngészőt és minden egyéb dolgot, akkor 4,9 GB még is használatban van. 2 óra telt el a rendszerindítás óta. 5-6 óra elteltével ugyanez a használat már több, mint 6 GB. És a legtöbbet fogyasztó process az explorer.exe a maga 100k körüli értékével
-
VGYke
addikt
válasz
zolee001 #94587 üzenetére
Skype automatikus indulás. Az rendben hogy Setting, de hol
Itt nem találom a beállítás lehetőségét:
Ráadásul, az óra mellett, jobb egérgombbal ki sem lehet lőni, nincs olyan hogy kilép...
Mi a megoldás? -
Somatom
veterán
válasz
zolee001 #94675 üzenetére
Tudod, egy OS azért van, hogy kiszolgáljon és nem azért, hogy korlátozzon, vagy felülbíráljon. Linux alatt a Gparted -nek nincsenek aggályai egy SSD FAT32 -re formázásával. Ha egy 128GB -os pendrive -nál lehet alapértelmezett a FAT32, akkor egy 128GB -os SSD -nél sem lehet probléma. Mellesleg, több, mint két éve megy gond nélkül a Remix egy ugyanilyen, FAT32 -re formázott SSD -n.
King Unique:
A fentiekből látható, hogy nem a méret a problémája, mert egy 128 -as pen -t símán leformáz.
A Remix telepítője valóban katasztrófa. -
válasz
zolee001 #94666 üzenetére
Ezt kifejtenéd bővebben, Home alatt hogyan?
Halandó is megértse és meg is tudja csinálni könnyedén.
A kolléga antiwindowsos, tehát ne úgy magyarázd el neki mint ahogy nekem itt 20 év Win után "elmagyarázták" a Linux kezdőknek topikba a teendőket, sikítva menekültem és még én voltam a köcsög paraszt hogy kérdezni mertem tudatlanul. -
Trebron09
őstag
válasz
zolee001 #94427 üzenetére
Nem tudom ezt nekem akartad-e címezni, de mint láthatod nem ez volt a fő kérdésem (amire a kereső nem dobott semmit
), szerkeszteni akartam csak lejárt az idő. Mivel anno ingyenesen lehetett váltani W10-re nem gondolná az ember hogy ilyen árak vannak csak a boltokban és más alternatíva magánszemélynek nincs. Senki nem beszélt sem használt termékről, sem azt hogy ingyen legyen sem 200 év garanciáról.
Nyilván ha már megkérdeztem akkor biztosra megyek, de mindenki azt veszi amelyiket szeretné.csicso82: Értem, köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
zolee001 #94183 üzenetére
Felétek lehet, de sokaknál jellemző probléma szokott lenni, hogy a telepítésnél helytelenül választják meg a rendszerpartíció méretét, vagy akár másikét és utólag kell átméretezni. Vagy éppen egy klónozás után kiterjeszteni a nem lefoglalt területre, amit meggátol pl. a 2 közé ékelődött WinRE. Ezek pedig egyáltalán nem olyan elszigetelt esetek és itt a fórumon is sokszor az van, hogy a beépített particionáló eszközökkel nem mindig megy, hanem külső program kell hozzá. Az a 99% meg gondolom csak úgy hasraütésszerűen lett leírva, mert amúgy nyilván nem annyi... A linkelt hozzászólásban felsorolt műveleteket alapul véve pedig szintén nem. Ha annyira jók lennének a beépített particionáló eszközök és mindent meg lehetne velük oldani, akkor nem lenne létjogosultsága a külső particionáló programoknak. Viszont nem éppen ez a helyzet...
Igen, tud a Windows 10 (is) médiát lejátszani, csak éppen ott a bibi, hogy nem feltétlen támogat minden formátumot, meg ebben a topikban is többen belefutottak abba, hogy gyári DVD-ket nem tudtak lejátszani a beépített programokkal. Ellenben pl. a VLC-vel igen, milyen meglepő... Ahogyan hasonló a helyzet a PDF-nél is. Megnyitják egyes beépített appok, pl. az Edge is, viszont mégis sokan telepítenek inkább erre való célszoftvert, nem véletlenül. Ha komolyabban kell szerkeszteni, akkor pedig megint általában külső programot használnak.
-
King Unique
titán
válasz
zolee001 #94180 üzenetére
Mi nem volt világos az ITT leírtaknál, ezeket talán megcsinálod a Windows natív particionáló eszközeivel? Kétlem... Az pedig mese, hogy kizárólag csak telepítésnél a partíciókkal foglalkozni, mivel bőven lehet olyan eset, amikor utólag kell átméretezni, kiterjeszteni, átkonvertálni stb.
A másik topikból meg ne idézgess itt feleslegesen, pláne másik Windows topikból... Úgy meg megint ne, hogy eleve nem arról volt szó, a külső programok sem csak driver update és CCleaner, hanem ott van egy rakás egyéb. Illetve akkor minek telepítenek sokan még az olyan alap dolgoknál is külső programot, mint pl. a böngészés, videólejátszás, képmegjelenítés és szerkesztés? Hát talán azért, mert a beépített megoldás nem mindenkinek felel meg, nem tudja mindazt, ami a külső programok...
(#94179) Geth:
Nem tudod megcsinálni a natív particionáló eszközökkel, legalábbis 1 lépésben és nem destruktív módszer elkerülésével nem.... Max. több lépésben, meg úgy, hogy manuálisan átmásolod az adatokat, meg törlöd a másik partíciót, majd utána terjeszted ki. Meg az összevonást akkor, ha egymás mellett, illetve után helyezkednek el, nem eltérő módon. Ellenben külső particionáló programok akár még ilyenkor is képes rá, meg átmozgatni az adatokat. -
válasz
zolee001 #94147 üzenetére
Lehet máshol megy, de a Thinkpad T480s egy üzleti noti, ezeknél feltörhetetlen szokott lenni szoftverből. A régebbieknél a BIOS jelszót tároló dedikált EPROM chippel kellett mókolni, hogy kiüsd a jelszót.
De mindegy, mert a Secure Boot okozta problémákat meg tudtam oldani.
-
King Unique
titán
válasz
zolee001 #94120 üzenetére
Itt eredetileg arról volt szó, hogy a Linuxok megoldásaihoz hasonló live rendszer elérhető-e Windows alapon. Amire ment a válasz konkrét példákkal, hogy igen, vannak ilyenek mások által elkészített formában is. Aztán, hogy most valaki letölt egy ilyen előre elkészítettet, vagy maga rakja össze, az mindenkinek a maga a dolga. De attól még az előbbi ugyanúgy opció és egyébként elég népszerűek az ilyen megoldások, nem véletlenül. Meg ha már svájci bicska, akkor legyen fullos, aminek a linkeltek pláne megfelelnek. Egyébként még használtam már többször ilyeneket és nem volt velük különösebb gond.
-
Cs1csó
titán
-
Clemi
veterán
válasz
zolee001 #93863 üzenetére
Köszi de amit ott leírnak eddig is tudtam és pont így használom a OneDrive fiókom.
Ettől még a külön meghajtón lévő több mint 500GB fényképem amit nem telefonnal csináltam, még nem fogom tudni úgy szinkronizálni, hogy mondjuk a OneDrive alkalmazás az F meghajtó és a felhő között szinkronizálja azokat a mappákat, míg az alap Asztal, Képek, Dokumentumok mappákat a C meghajtó és a felhő között.
Manuálisan fel tudom tolni a felhőbe, de automatikusan nem fogja az új tartalmat feltenni a OneDrive alkalmazás, ha kiveszem a szinkronizálandó mappák közül. Ha meg beteszem a pipát, elkezdi letölteni a mappát a C meghajtóra az alap OneDrive mappába, megduplázva így a tartalmat.A Flickr-nek van erre alkalmazása, amiben be lehet állítani a gépről különféle mappákat több meghajtóról és onnan azonnal feltölti a felhőbe az új tartalmat. A Flickr prémium előfizetés nagyjából annyi lenne havonta, mint a OneDrive 1TB-os előfizetése, de itt legalább megkapnám az Office365-öt is és nem csak fotókat lehet feltölteni ezért keresem a megoldást a OneDrive-on inkább.
-
Clemi
veterán
válasz
zolee001 #93840 üzenetére
A képek mappához belinkelést hogy érted? Tettem a mappába egy parancsikont, de csak a parancsikont töltötte fel, a tartalomból semmit. Feltöltöttem direktben a D meghajtómon lévő mappát, amiről biztonsági másolatot szeretnék, és hogy szinkronban tartsa, erre letöltötte az egész mappát a C meghajtón lévő képek mappába. Ez se járható út.
Bocsi de tényleg nem jövök rá, hogy mondjuk a gépemen lévő D:\Temp\Nyaralás képek\ és a F:\Fotók\Családi képek\ mappákat és a benne lévő almappákat hogyan tudom befoglalni a OneDrive alkalmazás szinkronizálandó elemeihez.
Amit a OneDrive-ra direktben feltöltötök, az ott is marad azt vágom, de ha kijelölöm szinkronizálásra, akkor letölti a gépen lévő onedrive mappába, vagyis duplázza az állományokat, ami logikus, hiszen a feltöltött mappáról fogalma nincs, hogy helyileg a PC-n melyik meghajtón hol helyezkedik el. -
Clemi
veterán
válasz
zolee001 #93835 üzenetére
Ha segítenél, hogy hogyan lehet más meghajtón lévő mappákat még hozzáadni, megköszönném, mert nekem eddig nem sikerült felfedezni melyik menüben van erre lehetőség.
A google fotók pedig nem opció, mert pont az a lényeg, hogy a kijelölt mappák tartalmáról legyen biztonsági másolat és lényeges az eredeti minőség és méret.
-
King Unique
titán
válasz
zolee001 #93813 üzenetére
Ehhez képest a Windows sem így telepíti magát alapértelmezetten és a lemez elejére amúgy is a rendszer számára létrehozott egyéb kisebb partíciók kerülnek. A normál felállás pedig az, ha a C-n van a lapozófájl. Másik partícióra, vagy főleg másik fizikai lemezre helyezni max. indokolt esetben lehet értelme, de amúgy nem. Egy gyors SSD-ről a jóval lassabb HDD-re rakni pedig megint nem sok értelme van, főleg ha van az SSD-n elég szabad tárterület.
-
melbourne
csendes tag
válasz
zolee001 #93780 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat:
(#93778) King Unique
(#93779) Ngtx
(#93780) zolee001Marad hát a következő
a, megkérdezem az intézményt
b, nem szarakodom tovább és veszek egy dobozos teljes Win10-etWeben nézelődve igen furcsa dolgokat találtam a kazycomputers honlapján 22500 Ft ÁFA-val
(elektronikus kulcs küldés) több mint gyanús. Vagy lehet elírás, azért ilyen kevés.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #93651 üzenetére
Archív XP topik, első oldal, 3. komment még 2002-ből:
"Milyen servicek? Pont ez a kérdés. Videostreamnek, vagy minek tartja fenn? Hogy m$ nagytestvérhez mindenképp eljussanak az adatok".
Aztán mástól "Azért (is) tartja fent a sávszélességet, hogy mindenfélét garázdálkozdni tudjon a gépeden."Vicces amúgy, mikor valaki azt mondja, hogy a telemetria a 10-zel kezdődött, közben meg valahogy nincsen Geforce Experience Antispy, DestroyUnitySpying meg ShutupValve
-
Armagedown
őstag
válasz
zolee001 #93627 üzenetére
Nem csak ezt, hanem más programot is feltörtek már, ennyi erővel egyiket sem biztonságos használni.
Ráadásul csak a 32 bites rendszereket érintette a hiba, már nagyon régóta vannak 64 bites operációs rendszerek.
#93630 A böngészők előzményei ezzel a programmal sokkal gyorsabban törölhetőek, mint nélküle. -
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #93555 üzenetére
Nem a "Telepítési hiba: A Windows 0x80070057 hiba miatt nem tudta telepíteni a következő frissítést: 9NCGJX5QLP9M-AppUp.IntelMediaSDKDFP." értettem, hanem a topik keresésre. Fenti hozzászólásomban a topik keresőjéről volt szó, nem erről a problémáról. Ez csak példakép szerepelt! Látom Ti sem olvastok, csak csípőből válaszoltok. Ugyanaz a probléma, mint amit Döglött Róka felvetett. Akkor mit vártok másoktól? Amúgy szövegkörnyezetből kiragadva bármit lehet írni. Ez például kimeríti a trollkodást, már ne haragudj.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #93544 üzenetére
Egyetértek, de korlátozás azért van. Ott a vízjel, ami mindig látható, mindenen felül van, letiltja a start menü és az Asztal testreszabását, és esetenként üzeneteket dobhat fel, hogy aktiválni kéne.
Doky586: Tabletek esetében előfordul a Bitlocker-titkosítás, Home-on is (tehát létrehozza). Ilyenkor MS fiókot kér a kulcs másolatához.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #93531 üzenetére
Amiről beszélsz, az a türelmi időszak, és nincs a 10-nél már ilyen. Amint netet kap, rögtön jön a vízjel és letiltja a személyre szabást. Korábban a 30 nap pedig arra volt, hogy annyi időd volt aktiválni a rendszert (hogy ne azonnal kelljen), de sosem volt "legális demó". Erre van a Windows 10 Enterprise evaluation, az 90 napig működik.
-
Redneck
nagyúr
válasz
zolee001 #93531 üzenetére
Ettől független érdemes megadnom az MS fiókom a rendszernek vagy nincs rá szükség? Mi történik 90 nap után? Ezeket most csak kíváncsiságból kérdezem, természetesen szeretném majd aktiválni.
Szerk:
Ha jól értelmeztem, az aktiválatlan 10-nél nem lesz olyan, hogy letálcáz vagy megjelenít valamit teljes képernyős alkalmazásnál. -
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #93530 üzenetére
"Amennyiben eszközkezelöd rendben,minden müködik akkor mi a probléma?"
Az eszközkezelőben minden rendben van. [kép] Hibát nem tapasztalok a munka során. Csak ezért írtam a fentieket: [kép] [kép] Hátha valakinek volt már hasonló és tudja is a konkrét megoldást.
"Az meg külön litánia,hogy honnan frissited a drivereket,no comment"
Mi a probléma a frissítési linkjeimmel? Csak WHQL drivereket teszek fel. A Windows 7-nél is ezt csináltam és soha nem volt ebből problémám, legalábbis nem tapasztaltam és az eszközkezelő sem mutatott problémát. Ha mégis mutatna visszatenném az előzőt.
Ha nem frissítenék, akkor sokan itt azt mondanák minden hibára, hogy akkor az az oka. -
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #93524 üzenetére
Nem ez lehet a probléma? [link] Ez pontosan megegyezik a megbízhatósági figyelőben írt hibával: Problem to instal Windows update 9NCGJX5QLP9M-AppUp.IntelMediaSDKDFP Pontosan ezt történt. Itt nem írnak az Intelről. Ez az eredeti hibaüzenetem és ez is itt van a linkben: ""Installation Failure: Windows failed to install the following update with error 0x80070057: 9NCGJX5QLP9M-AppUp.IntelMediaSDKDFP"."
A "0x80070057" hibakódról a microsoft azt írja, hogy a legkülönbözőbb hibákat jelentheti ezért ha csak ezt nézzük az nagyon megtévesztő: 0x80070057 hibakód"A hibakód meglehetősen általános, így a valódi okot nehéz megmondani."
A Google is erre a hibára rendkívül sokféle konkrét hibát talál. Ezért gondolom, hogy az lehet a megfelelő, amit fentebb linkeltem, mert az pontosan megegyezik az általam tapasztaltakkal. -
prabhu
senior tag
válasz
zolee001 #93521 üzenetére
Aha. De ez csak a szüneteltetés 7 napra, nem pedig a 365/30 napos halasztás, mint a Pro-nál, ahol amúgy 35 napra lehet pause-olni. Szóval ez tényleg épp csak több, mint a semmi.
-
King Unique
titán
válasz
zolee001 #93475 üzenetére
A programok telepítésére tett kitétel olyan szempontból valóban jogos, hogy nem UWP only használatot írtál, hanem szükség esetén a más forrásból való telepítés engedélyezése is említve volt. A felhasználói fióknál viszont továbbra is tartom, hogy nem minden usernek opció kizárólag korlátozott jogosultságú fiókkal használni a rendszert, pláne otthon. Ráadásul nem is feltétlen arról van szó, hogy annyival jobban tudják a Microsoftnál, mivel alapértelmezetten rendszerint amúgy is rendszergazda fiók jön létre a telepítésnél... Új fiókot hozzáadni, a fiók típusát megváltoztatni pedig általában utólag szokás. A Linuxokat, azok jogosultságkezelését meg nem kellene idekeverni...
Amire válaszoltam az előbb, abban a hozzászólásban a fórumtag által említett programok létjogosultsága volt kifogásolva. Arra ment a válasz, hogy nem feltétlen úgy van az és bizony hasznos lehet egyik-másik program speciális malware-ek felderítésénél és eltávolításánál, mivel egy normál antivírus szoftver nem feltétlen képes erre minden esetben.
Egyébként ha már ajánlások, akkor a biztonsági mentés készítése kimaradt, holott az is fontos, vagy akár a legfontosabb. Ha van a rendszerről és a fontos adatokról mindig naprakész mentés, akkor kevésbé téma, hogy bekap-e, vagy sem egy komolyabb vírust valaki. Amihez sok esetben amúgy is inkább user error kell, ami már kis odafigyeléssel valószínűleg kivédhető lenne.
-
King Unique
titán
válasz
zolee001 #93460 üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal... Az eredeti hozzászólásában azok a programok pusztán víruskereséshez voltak ajánlva, nem pedig arra, hogy mindegyiket telepítse fel és használja erővel + rezidens védelemként. Ráadásul nem véletlenül, mert van amikor a Defender nem talál meg olyan malware-eket, amiket az előbbiek, vagy akár más antivírus szoftverek igen, tapasztaltam már... Ha pedig ezen programok közül opcionálisan használja a user némelyiket kiegészítő védelemként, az sem tragédia. De ha annyival jobban értesz hozzá, meg jobban tudod, akkor lehet menni a vírusirtó topicba TG-nek, meg különb téma-összefoglalót írni...
Az meg, hogy korlátozott jogosultságú felhasználói fiókkal használjuk a rendszert, lehet az egybites usereknek hasznos, azoknál elmegy, de aki csinálni is akar valamit, az nyilván nem így fogja, meg nem is csak Store only alkalmazásokat fog használni.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
zolee001 #93433 üzenetére
Köszi Armagedown
"kiegészítő" védelemnek ezek vannak ajánlva a Vírusirtó topic összefoglalójában. Ha a rezidens védelem nem talál semmit az még nem jelenti azt hogy nincs is és több szem többet lát alapon ezek egy részét telepítés nélkül is le lehet futtatni.
-
Kékes525
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest