- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wjbhbdux
veterán
válasz
King Unique #21972 üzenetére
elavult oldalt nezel, ez eleg jol ertelmezheto, epp hogy nem kuldenek egy ugyfelszolgalatost melle hogy felolvassa neked szeplassan szotagolva
-
FoLey-v
addikt
válasz
King Unique #21964 üzenetére
Nekem bejönne ez a Windows 10 csak a Twitch közben valamiért be-be akad,de a Skype webkamerás dolog jó volt 10-en.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #21964 üzenetére
"ne gyere nekem újfent az adatvédelmi elvekkel, mintha ott minden eshetőség benne volna"
de, azzal jovok. ugyanis ezen cikkek 99%-a ugy szuletett, hogy a cikk iroja mar az adatvedelmi iranyelvek ertelmezesenel elakadt. persze egyszerubb lenne ha linkelnel is valamit, nem csak a levegobe beszelnel, hogy itt meg ott ezt irtak. meg egyebkent is, egyszerubb lenne a tenyeknel maradni, mert a feltetelezesek helye a konteo topicban van, ahogy mar irtam korabban.
"A lemezt meg Windows rendszerfolyamatok használják (mi más ugye..), de hogy most melyik suttyomban pontosan milyen háttértevékenységet végez, főleg ha van net, azt nyilván nem könnyű kibogozni."
igazabol de, konnyu "kibogozni". mar csak azert is az, mert egyreszt leszeded a procmon-t, aztan szepen megnezed, hogy mi es hova ir. masreszt a netet meg siman kihuzhatod es akkor meg wireshark sem kell hozza.
"WU-s frissítéseknél se írogatják oda, melyik mire való, pontosan milyen tevékenységet végez, mit aktivál a rendszerben, mégis utólag kiderülnek a cifra dolgok"
mar ne is haragudj, de ez ismet egy baromsag, foleg az utolag derulnek ki cifra dolgok resz.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #21959 üzenetére
woland valaszolt, ugyanezen a velemenyen vagyok. Sajnos a "szakertok" leragadnak meg mindig a szaracsempeknel meg a kemkedesnel, de egy perfmont vagy egy wireshark logot ertelmezni mar nem tudnak.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #21959 üzenetére
nezd, a gyiklenyekrol is jelennek meg cikkek. amit toled ideztem (szemelyes fajlok + egyeb dolgok) az konkretan egy baromsag. de hajra, linkeld az erre vonatkozo reszt az adatvedelmi iranyelvekbol, vagy valami okos "szakerto" cikkjet. azt meg, hogy mi "babralja" a merevlemezt meg kb ket perc lenne kideriteni, de tudom, egyszerubb ilyen hulyesegeket irkalni, mint megnezni, hogy mi vegez muveletet a merevlemezen.
-
FoLey-v
addikt
válasz
King Unique #21952 üzenetére
Nálam pl. a Twitch-en streamolás közben kicsit beakadna 10-en,de 8.1-en kiválóan teljesít,így most 8.1-et használok,megvárom a 10-et SP1-ig hátha orvosolják ezeket.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #21949 üzenetére
"ha az OS ezt alapból 24/7 üzemmódban megtoldja + infókkal, akár a gépen található személyes fájlokról és egyéb dolgokról. "
es mar megint butasagot beszelsz...
-
AMD Power
titán
válasz
King Unique #21952 üzenetére
Akkor én azt megvárom. Az lesz gondolom az első nagyobb Patch hozzá!?
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #21944 üzenetére
Hogy a valóságban mi megy, dunsztunk sincs. Az amcsiknál a szivárogtatás miatt több került a felszínre, ennyi. A történet amúgy független a windowstól (annak is kell lennie, különben a rosszfiúk gyorsan átnyergelnének almára vagy pingvinre), a hárombetűsök minden adatot megkapnak a netszolgáltatóktól.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #21942 üzenetére
-
FoLey-v
addikt
válasz
King Unique #21848 üzenetére
Én is visszatettem a 8.1-et egyrészt stream alatt jobban ette mint 8.1-en.
-
zzola
titán
válasz
King Unique #21851 üzenetére
Állítólag visszaveszi a CPU-t időnként, ezt itt olvastam. Én csak a Battlefield 4-el szoktam játszani, 10PRO-val ugyan olyan jó minden, mint 8.1-el, nálam legalább is.
-
lanw
aktív tag
válasz
sziasztok! Az a kérdésem,hogy 120-as netem van,viszont az összes itthoni gépen meg van az adott sebesség itt a tizesen viszont ilyen 20mbit körül van.Mi okozhatja ezt a hibát? Már az adapteren az összes power saving funkciót kikapcsoltam,de semmi változás.A legfrissebb driver van fent hozzá,mert amit a win felpakolt azzal sem műkődött.Esetleg az intel chipset frissítés?Nem tudok már mire gondolni,hogy mi korlátozhatja ennyire le.
Próbáltam autoként hagyni meg full duplex opció is meg volt...Jajj válaszként ment,de újnak szántam.bocsánat.
-
zzola
titán
válasz
DX12-es játék hiányában nyilván nem...+ majd DX12-t támogató VGA is kell majd.
-
törölt tag
válasz
King Unique #21836 üzenetére
Valószínűleg engedi, meg lehet még a Diskpart parancssori segédprogrammal is stb stb . Mondjuk én is valamelyik külső programmal szoktam. Megszokás kérdése.Persze ha hirtelen nincs kéznél net akkor marad a parancssor.
-
válasz
King Unique #21827 üzenetére
Ez 250-es. Daraboljam fel?
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #21781 üzenetére
mar ne is haragudj, de pontosan mire is sikerul felhivni a figyelmet? az olyan, evek ota letezo megoldasokra, mint a celzott hirdetesek, vagy a telemetriai es diagnosztikai adatok gyujtese? vagy az olyan hulyesegekre, mint pl "az ms feltolti a merevlemezed tartalmat a sajat serverere, majd ezt megosztja massal", vagy "az ms vadaszik a torrentezokre"?
-
Bali27
addikt
válasz
King Unique #21781 üzenetére
A végeredmény igaz az már nem az én gondom lesz de valahol az Equilibrium környékén lesz.
De a közeljövőben a minél nagyobb ellenőrzés tuti porondon lesz/van
-
Bali27
addikt
válasz
King Unique #21776 üzenetére
"lyenkor mondjuk elgondolkodok mindig az általános népigazságon, hogy Windowson a frissítést ki kell kapcsolni... ok egyrészt hülyeség, másrészt viszont lehet nem annyira."
Igen, pont ezt használják ki.. Nem tudod mit teszel fel de azt éreztetik hogy jó lesz
Be kéne Prohaardveren vezetni a likeot mint a Disqusban -
Воланд
titán
válasz
King Unique #21776 üzenetére
van konteos topic, oda mehetnetek homokozni es akkor nem kellene kethetente "a kemked a windows" temara epulo hsz-eket kerulgetni.
-
Bali27
addikt
válasz
King Unique #21769 üzenetére
De ha kémkedik is mit árthatnak? Gondolom nem vagy terrorista meg stb stb stb..
Engem az idegesit legjobban a Win10 erőszakosságában... van egy olyan érzésem hogy olyanok mint a politikusok..
1/ nem véletlen nem írnak le semmit a frissítésekről!!!
2/ Ha tudnád lehet hogy nem tetszene
3/ Ha nincs felzúdulás vagy nyomásgyakorlás -e miatt, akkor le van nyomva a torkukűnkon és jöhet a 2. fázis, ami az Isten tudja hogy tényleg milyen módon fog a magánszféránkba, torrentezésbe, stb beleavatkozni..
Lehet pont az illegális szoftver ellen lobbizók próbálnak így bekúszni a mindennapokba és kis lépésekben érvényesíteni az érdeküket.. Hogy a 3. félnek való adatkiadásról már ne is beszéljünk.. Sima mobiltelefon vételnél is kiadahatják már egyes helyeken a számod. Egyre durvul a világ, és vele az emberek. -
Воланд
titán
válasz
egyszerubb, ha felraksz valami linux disztrot. csak elotte nezd at a kodot.
-
zoo8800
veterán
válasz
Ne menjünk már el a konteó szakirány felé
-
Casanova*
veterán
válasz
King Unique #20786 üzenetére
ikonját töröld ki vagy dugd el!
ez a progi nem települ fel a rendszerbe,csak csak a dpi-ben módosít valamit.
(#20788) King Unique: nem kell azt uninstallálni. mit zavar téged. nagyon kevés helyet foglal és nem fut a háttérben.
-
adamkaa777
senior tag
válasz
King Unique #20521 üzenetére
Szerinted a többi windows nem csinál ilyet ?
-
Tin
veterán
válasz
King Unique #20140 üzenetére
hát azért az inkább utóbb lesz
még csak terveken léteznek ilyen procik, de sztem azok is inkább csak elképzelések.
a gépekben a ram általában százada-ezrede a háttértár méretének, de inkább az utóbbi. na most, egyelőre még a 180TB vinyó sem elterjedt, de amikor majd 180TB ramunk lesz, akkor ezerszer akkora háttértárak kellenének.
-
ux1
addikt
válasz
King Unique #20140 üzenetére
Na ne... Milyen 128 bit? Hol lesz neked szükséged cca 184 TB feletti címzésre? 64bit cca 1.8446744073709551616x10^19 bit.
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #20133 üzenetére
Ez a 128 bites kiadás minden Windows előtt megjelent a pcforum-index-origo hármason, mint ahogya Linux kernelre váltás is.
-
csasaKKP
senior tag
válasz
King Unique #19909 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Remélem, hogy a picipuha lép majd valamit, nem mintha nem férnék el miatta, csak már megszoktam, hogy a lomtár alatt nincs semmi.
Utálom az ilyen kis segédalkalmazásokat, azt hittem megúszom regedit bütyköléssel.Köszönöm mégegyszer.
-
Casanova*
veterán
válasz
King Unique #19885 üzenetére
na felraktam az avastot.fő a biztonság.
-
Kernel
nagyúr
válasz
King Unique #19871 üzenetére
Mindenkinek mások az igényei, tudásszintje. Én már a 90-es évek végén leszoktam a víruskeresőkről, hogy ne terhelje a gépet. Tűzfalakkal szórakoztam egy ideig, majd azt is feladtam. Defendert is tiltom kapásból.
Azóta egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor jött be vírus, amit előbb-utóbb észre lehet venni egyébként, vagy már rögtön, a rossz helyre kattintás után. Gyanús processzek, szokatlan adatforgalom, amit látok a tálcán kijelezve.
Mekkora tragédia, mindegyik esetből csak tanultam, hogyan kell egy vírust manuálisan leküzdeni, csak a Total Commander és a Sysinternals Autoruns / Process Explorer párossal.
Sokkal nagyobb problémának látom, hogy ilyenről szinte beszélni sem lehet, mert a fórumokon mindig belekötnek az emberbe olyan okoskodók, tapasztalatlan figurák, akik mindig meg akarják mondani, hogy nekem mi a jó.
Nekem pedig senki ne mondja meg, senki ne akarjon kioktatni, mert ha az én gépem(i)en múlna az Internet fertőzöttsége, akkor szerintem nem nagyon lenne miről beszélni.
-
Casanova*
veterán
válasz
King Unique #19874 üzenetére
ha valami vírusra kattintasz. mindegy milyen vírusírtó van fent,a vírust bekaptad.
ilyenkor a rendszer újra telepítése a biztos és nem a víruskeresés,törlés. jó ideje a beépített defendert használom. semmi vírussal nem találkoztam még,mert tudom mire nem szabad kattintani. szerintem meg a defender sem kellene.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
King Unique #19871 üzenetére
Pontsan, van aki szereti a karácsonyfát teliakasztani midenféle szirszarral, van aki meg nem...
Megmondom őszintén én sokkal de sokkal többször hallok/látok olyanokat hogy AV vagy külső tűzfal miatt anomáliák vannak vagy ez vagy az nem működik, vagy eleve úgy kezdődik hogy kapcsold ki telepítésnél mert bezavarhat (wtf? akkor meg mi értelme?), vagy mindenféle kodekpakkok meg segédprogramok szétszarják a windowst, mint az hogy egy vírus bejutott és valami kárt okozott. Mert ugye a beépített a szar a haver szakik szerint, meg szükséged van rá azt mondta valaki.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
King Unique #19868 üzenetére
Volt már hogy időnként megnéztem mással is és nem talált, sem a kaspersky sem az eset.
Szóval ha bejött volna az évek során bármi is, akkor tudnék (tudtam volna) róla...
meg lennének anomáliák is.
Mellesleg ha megnézed az értékelést amit itt sokan linkelgettek már, (nem tudom melyik oldal), akkor azért róják csak fel gyengének mert nincs zero day védelem (ami ugye arról szól, valakiknél jön egy akár fals jelzés, ami bekerül a felhőbe és onnan meg kimegy a kliensekhez az info, ha ilyen fájlt látnak azt fogják meg akár káros akár nem / vagy weboldal link, stb)... de még ígyis 80-90%+ felett megfogja a dolgokat.
Idővel pedig 100% lesz nyilván... tehát még ha be is kapnál valamit idővel megfogná. Másnem a havi külön malware/kártevő frissítés-lefuttatás a windowsupdate-n keresztül.Én mindenesetre nem aggódom, mert nincs alapom se rá hogy rettegjek. Nem járok olyan helyeken, nem telepítgetek ismeretlen szükségtelen dolgokat és a kéretlen leveleket, linkeket képeket sem nyitogatom.
Ezt el tudtam mondani a szüleimnek is megértették és lám... működik 2009 óta. (vagy mikor jött a 7-es, meg a beépített defender + tűzfal). -
ksanc
őstag
válasz
King Unique #19852 üzenetére
nem hiszem, hogy hatékonyabb lenne
Szerintem sem, nem is írtam ilyet.
Csak érdekességképpen említettem az esetet, mert én is a fejemet vakartam utána.
Én is azt gondolom, hogy a Defender nem a csúcsra van kihegyezve, hanem csak hogy legyen egy alapszintű védelem egy friss rendszerben is.
De ahogy mondani szokták, néha beletrafálhat a gyenge is -
ksanc
őstag
válasz
King Unique #19843 üzenetére
az ottani házi teszteken is milyen gyengén teljesít.
Nekem sem volt szimpatikus soha a Defender, de... igaz, évekkel ezelőtt, de volt egy gép, ami eléggé szét volt esve, a vírusírtók sem nagyon találtak semmit. Kínomban reinstall előtt még ráengedtem a Defendert és egy jó órai munka után, ne kérdezzétek, hogyan, de mintha kicserélték volna a gépet, teljesen rendbetette.
Azóta csak csínján szólom le
Nem a legjobb vírusírtó az biztos, de a fene tudja, ugyanazok fejesztik, akik az oprendszert is, így elképzelhető, hogy ebben-abban hatékonyabb tud lenni.
Nameg tökéletes védelem ugye nincs. -
kisapa
senior tag
válasz
King Unique #19843 üzenetére
Sziasztok! Tegnap találkoztam az első olyan problémával a win10 használatával kapcsolatban ami egy kicsit már nekem is aggasztó. Persze az is lehet,hogy semmi köze az új rendszerhez de korábban ezt nem tapasztaltam. A lényeg,hogy vásároltam egy web áruházban (gondolom az mindegy melyikben) és fizetési módnak a kártyás fizetést választottam mint máskor is tettem. Addig el is jutott,hogy be kellett írni a kártya adatait de az elküldéskor nem lépett tovább. Szerencsére a tranzakció sem jött létre értem ezalatt,hogy a pénzem nem csökkent. Az oldal egyébként az eddig biztonságosan használt PayU rendszert használja. Lehet ez valami biztonsági beállítás a 10-esen belül? Amióta ez van még nem fizettem ilyen módon.
-
laca.1
aktív tag
válasz
King Unique #19314 üzenetére
vadi új gépem van.és a win-7 miért jó? csak a lemez kezelésével van bajom gondol egyet aztán ki akad 100°%-ra.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
King Unique #18771 üzenetére
Ez már kicsit off.
Mindkét vinyót a saját hozzáadott rövid kábelével használom. A 3.0-ás Toshibát mással nem is tudnám, mert egyedi kialakítású a vinyóba csatlakozó része. A 2.0-áshoz is adtak egy rövid kábelt az van beledugva. Minden esetre érdekesek ezek a kompatibilitási problémák. Volt egy Xperia Ray telóm, amit most az asszony használ. Azt is csak az eredeti Sony kábellel tudom tölteni. Ugyanakkor a gép látja, mint USB meghajtót bármilyen szögről leakasztott kábellel. Fájlokat tudok is rá másolni, de a nem eredeti kábellel az istennek sem tölt. Ez ilyen Murphy csodája dolog a számítástechnikában.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
King Unique #18729 üzenetére
Nálam meg simán csak szar. Semmi nincs mellette, mégis mindig eldobja magát másolás közben.
-
válasz
King Unique #18729 üzenetére
wifi? A driver fent van de nem megy pedig felismeri. Amúgy pár centire van az antenna, de nem megy. Nem nagyon érdekel, csak az adatok legyenek meg. Még kb 2 óra és nyilatkozik a program mire jutott.
Még mindig azt vallom a 2009-es notin KB zökkenőmentesen megy minden, még a modern asztalin nem. Amúgy a noti néha fagy amikor megjelenik az asztal. A HDD leg úgy marad és az egér is megáll. Nekem kicsit úgy tűnik ez egy alap, vagy mondjuk elhamarkodottnak. Megy megy, de még nem kerek teljesen a rendszer. Rengeteg fura buggal találkoztam már, mint pl magától visszakapcsoló dolgok szemem láttára bla bla bla. -
válasz
King Unique #18723 üzenetére
Ugyan azon a rendszeren, sőt gép alatt is muzsikál szépen, de csak 2.0-ás porton. Sőt laptopon is megy 2.0-án. Azon csak az van. OS gond, bár sztem driver amit ő maga feltett.
-
SP4C3
veterán
válasz
King Unique #18658 üzenetére
Próbálják nem engedni, de persze tiltható, csak nem gyárilag. Ezt tartom még pofátlanságnak, hogy nem engedik a user-nek, hogy döntsön. PL. frissítések. azokat is kézzel kellet kigyomlálnom, mert a nagy "kurac" cég úgy döntött, hogy mindenki bekaphatja és kötelező lesz a frissítések letöltése és telepítgetése. na meg a rákos meztelencsigát. . .
Miért jutnának el máshoz a szenélyes adataid? csak a microfoshoz jutnak el. Erre azért komoly törvények vannak, amiket be is kell(ene), hogy tartson a bill géc. PL. STEAM, ők sem basznak át minden 10 emberből 5-öt.
-
törölt tag
válasz
King Unique #18223 üzenetére
Persze, sokan nem foglalkoztak vele (de ha rákeresel Guglin, akkor látod, hogy mennyi ember igen), csak mondtam, hogy az is belerondíthat a dolgokba. A testreszabás ugyanígy megvan a 10-ben is, viszont például a wsearch letiltása, a Cortana kiirtása, meg egyéb rendszerfunkciókba rondítás okkal rejtett vagy nem létező opciók.
Amúgy most elég sok rendszeralkalmazás app lett, mármint helyettesítendő a régebbi verziókat. Beállítások, böngésző, zene, film, számológép, stb. Ezeket nem úgy hozták át a korábbi rendszerekből, mint pl. a 7 esetében, és az appokkal még mindig akadnak gondok (pl. stabilitási). De idővel fejlődnek azok is, ahogy jönnek olyan funkciók is, amik most átgondolatlanok vagy hiányoznak (pl. Edge bővítmények, ujjmozdulatok hiánya).A lényeg, hogy ha valami nagyon nem akar most működni, és zavaró is, akkor érdemesebb várni.
-
törölt tag
válasz
King Unique #18185 üzenetére
Azért azt se hagyd ki, hogy a mókolások a "megfigyelés" ellen szintén okoznak pár problémát (max. nem veszi észre az ember), ezt pedig elég nehéz kideríteni.
De amúgy tényleg elég sok apró hiba van a rendszerben (főleg az appokban és a driverekkel), én pl. pont emiatt nem tenném kötelezővé a driverfrissítést, plusz hozzájön pár inkompatibilis program (AV, tűzfal, bármi), aztán kész a gond."vki csak emiatt vegyen új vasat, ha pl. ugyanazon gépen egy korábbi Windows tökéletesen megy"
Persze, hogy nem lehet elvárni, de ez korábban is így volt. Én az előző alaplapom miatt egy időben teljesen lemondtam az altatásról is, mert chipset driver híján nem működött 8.1 alatt. Ezt sem a Microsoft, sem mások nem tudták megoldani, csak az új alaplap. De amúgy sem kötelező váltani, maradhat bárki a jól működő rendszerén, aztán vált majd ha van új driver vagy hardver (aztán hogy fizet-e, mert lejár az 1 év, az más kérdés).woland_y2k: Attól még lehetett volna tesztelni, hogy a támogatott hardverek a hivatalos megjelenésre már működjenek, vagy legalább béta driver lehetne, de sokszor az sincs...
-
dyzo
csendes tag
válasz
King Unique #17549 üzenetére
Köszi, akkor inkább ideiglenesen letörlöm a EAV-t
-
dyzo
csendes tag
válasz
King Unique #17528 üzenetére
No, kiderült a disznóság. A Win 10 nem fogadja a csak firewallt a comodótól. Letöltöttem, hibaüzenet jött.
Talán majdf csinálnak olyant is, ami jó lesz.
Amúgy most a CIS-nál bekapcsoltam a víruslátót is, és a nod32-őt ism bekapcsolva hagytam. Ezt a párosítást már megszoktam, most majd nézem, hogyan viselkednek ezek ketten, remélem nem lassítják nagyon le a gépet.
Mégegyszer köszönöm a véleményeteket. -
dyzo
csendes tag
válasz
King Unique #17520 üzenetére
Nagyon köszönöm a felhomályosítást
Neked is, meg az előtted szólónak is.
Egyébként valszin az a baj, hogy én a Comodoból a víruskergetőset választottam, amikor letöltöttem, így azt hiányolta, mikor kikapcsoltam a víruskergetőjét. Vagy letörlöm és csak a tűzfalas verziót töltöm újra fel, vagy a NOD32-t törlöm le és bekapcsolom a Comodo víruskergetőjét. -
dyzo
csendes tag
válasz
King Unique #17506 üzenetére
Ne haragudj, de ezeket a röviditéseket nem ismerem: CFW + EAV, vagy ESS
Leírnád, hogy ezek melyik programra vonatkoznak? -
t72killer
titán
válasz
King Unique #17442 üzenetére
"DreamSpark telepítők eleve külön kulcsot adó, retail OS-ek, nem keverendő a 180 nap újraaktiválosos tisztaszoftveres verzióval." - Ettől függetlenül ha neten aktiválod, 180 nap múlva újra aktiválni akarja majd magát.
#17502, dyzo és #17503, wjbhbdux : Én azért egy jobbféle vírusgyalut feltennék, a defender elég gyászos teljesítményt produkál.
-
hunluki
senior tag
válasz
King Unique #17442 üzenetére
Azért vagyok rápörögve, mert szeretem őket
Jó hogy vannak, szerintem jól néznek ki, és nem mellesleg w7-en futnak
A 8-as széria nekem 3 hónapig bírta, aztán úgy döntöttem hogy megy vissza a 7-es, mert nem tetszik a dolog. A gépem nem lett gyorsabb, de legalább rusnyábbá vált, és az egész rendszer úgy ahogy van egy káosz számomra (összevissza vezérlőpult pl) de ez egyéni ízlés kérdése.
3rd party programot nem szeretnék használni ha nem muszáj. Gondom sincs vele, az elmúlt fél év tapasztalatai alapján (insider + most másik partíción w10) egyelőre nekem nagyon úgy áll a dolog hogy maradok a 7-esnél.
Aztán ki tudja, lehet fél-1-5 év múlva úgy helyrekalapálják hogy nekem is tetsszen, akkor majd váltok, addig meg ami működik azt ne csesztessük elv van érvényben. Per pill (az én gépemen) a w10 sokkal bénábban teljesít mint az utolsó insider release. Az még egész vállalható volt, de az azóta kijött frissítések nálam csak rontottak a helyzeten. Pl XP óta nem láttam explorer.exe-t crashelni, de a 10 olyan jófej hogy megmutatta hogy lehet ilyet ám 2015-ben is produkálni
-
válasz
King Unique #17209 üzenetére
Az első hozzászólást is olvastad(amire az előző válaszom ment)?
(#17246) Dr. Akula:
Hát már néha ott tartok, hogy mindjárt reccsen a falon..
Nálam minden driver rendben, az egérrel kapcsolatosokat meg hiába bizgerálom, semmit nem segít. És ahogy észrevettem, az is mindegy, mi fut, fut-e valami, vagy mit csinálok épp.
Ma du kivittem a lapost zenét hallgatni, kint a touchpaddal kezeltem, akadt. Mikor végeztem, lecsuktam, behoztam, itt kinyitottam és most meg nem akad..
Semminek semmi értelme, de a lényeg, hogy szar.. -
Воланд
titán
válasz
King Unique #15627 üzenetére
csak eppen megvenni nem lehet. es az enterprise verziora epul.
-
Amur
addikt
válasz
King Unique #15223 üzenetére
Ironikusan komoly!
Csak azért raktam be mert éppen téma volt az "adatszivárogtatás".
Írtam is, én nem parázok miatta.
A NAV, és a titkosszolgálat meg inkább a buta emberek facebook-os adataira hajt..
oda 5x meggondolom mit posztolok ki, és nem is szeretem ha rólam vagy a családomról más posztol bármit is.Az ismik tudják hogy azért harapok. Ha egy ismerősömet érdeklem akkor van telefon meg személyes találkozás, ahol a személyesebb témákat meg lehet beszélni! A face, viber és társai nem erre való.
Nem is akarok ezen tovább offolni.
Nem volt célom sem paranoiát kelteni, sem megosztani a topic olvasóit.
Téma részemről lezárva. -
eventus
veterán
válasz
King Unique #15369 üzenetére
Kivágom az ablakon ezt az ablakot
-
nyunyu
félisten
válasz
King Unique #15349 üzenetére
ki kell vmit tolni sulikezdésre, azt majd ráérnek befoltozgatni, a user meg legyen türelmes.
Pont emiatt a mentalitas miatt hagytam ott az egyik munkahelyemet.
Projektmenedzserek minden szart bevallaltak tegnapi hataridovel, holott tudtak jol, hogy nem fog beleferni a fejlesztok korabban betervezett munkai koze.
Aztan az volt a mondas, hogy hataridore szallitsunk le valamit, ami ugy nez ki, mintha mukodne, majd ha az ugyfelnek nem tetszik, akkor hibajavitas kereteben befejezzuk... -
nyunyu
félisten
válasz
King Unique #15360 üzenetére
7.1=7 SP1
Csak egysegesitettem a szamozast MS modra.
-
eventus
veterán
válasz
King Unique #15360 üzenetére
Én tv-re kitettem a gépet hdmi kábelen, azóta tiszta hülye a winfos. Egyik másik program más felbontással jelenik meg. Volt driver le/ fel és semmi javulás.
-
mcs
veterán
válasz
King Unique #15354 üzenetére
Van hozzáférésem a suli által, ahol végeztem. Amúgy utólag észrevettem már a nyelvválasztó listát, de köszi!
-
mefistofeles
veterán
válasz
King Unique #15016 üzenetére
Igen, sokaknál alapvető hibák vannak és nyilván a rendszer még messze van a tökéletestől de azt mivel magyarázod, hogy ugyanazon funkciók másoknál tökéletesen, hiba nélkül működnek?
Persze ezek egy része visszavezethető a Windowsra is de most is azt mondom, hogy a kompatibilitási gond a legtöbb. Márpedig azt nem lehet elvárni a Microsofttól, hogy a sok ezer gyártó, speckó hardverére, szoftverére ő irogasson illesztőket. Nyilván időben hozzájutottak a cégek a kellő információkhoz és innentől az ő szégyenük ha a megjelenésre (amit mindenki tudott időtlen idők óta) nem készültek el egy épkézláb, használható driverrel. -
moonguru
őstag
válasz
King Unique #15016 üzenetére
Hogy ne lenne RTM? (10.0.10240.16393 (Win10 RTM)
Aida64:
Operációs rendszer tulajdonságai
Opr. neve Microsoft Windows 10 Professional
Opr. nyelve magyar (Magyarország)
Opr. telepítő nyelve angol (Egyesült Államok)
Opr. kernel típusa Multiprocessor Free (32-bit)
Opr. verziója 10.0.10240.16393 (Win10 RTM)
Opr. javítócsomag -
Opr. telepítés dátuma 2015. 07. 16.
Opr. főkönyvtára C:\WINDOWS -
agresszor
csendes tag
válasz
King Unique #13931 üzenetére
Ha otthonra kell, nem a szervezetben akarod használni, akkor nem látom sok értelmét, hogy az education verziót tennéd fel. Azokat a feature-öket tartalmazza, mint az enterprise, pl választhatod a LTSB service branchet. De akkor pl le kell mondanod olyanokról, mint az edge.
Meg van WindowstoGo Creator, AppLocker, Direct Access, Branch Cache, Credential Guard, Device Guard.
-
agresszor
csendes tag
válasz
King Unique #13929 üzenetére
"Nekem azt meg tudja vki mondani, hogy mit takar a Windows 10 "Multiple Editions" , ez vmi Home / Pro verzió, vagy mi a fene
"
Igen, pontosan az . home és pro egy telepítőmédián.
-
semetka
őstag
válasz
King Unique #11739 üzenetére
Igen még 7est használtam
-
westlake
félisten
válasz
King Unique #10957 üzenetére
Nem, nem. A general szó nem jelentheti az, hogy csak egy bizonyos "retegnek" teszik elerhetővé. A GA azt a verziót jelenti, amit elérhetővé tesznek mindenki számára 29-én. Persze ezt sem úgy kell érteni, hogy 29-én mindenkihez kopogtatnak a telepítővel.
-
törölt tag
válasz
Korábban írták, hogy ahol már elmúlt éjfél ott már elvileg elindult a frissítés.
-
westcoastog
veterán
válasz
És ha nem csak az amerikai időzónát nézik? Lehet hogy nem kötik az egész világot ahhoz.
Kiderül nemsoká. -
pzolika9512
aktív tag
válasz
King Unique #10949 üzenetére
melyik jelenlegire gondolsz ? már rtm verzió is kint van, amire azt mondják, hogy valószínű a végleges kiadás (mármint amit kiadnak holnap)
egyébként ebben az edge böngészőben valaki rájött már arra, hogy lehet a letöltési helyet módosítani ?
én vagy fél óráig kerestem, de nem találtam, sőt leírást se hogy hogyan kell -
Sarkadi
tag
válasz
King Unique #10949 üzenetére
Több száz ember véleményét olvasva nem mondanám borzasztóan nagy hibáknak azokat, amik vannak, de tény hogy vannak. Épp ezért írtam, hogy örülök a folytonosan érkező frissítéseknek és javításoknak.
-
westlake
félisten
válasz
King Unique #10937 üzenetére
Augusztus 11?
WinX-nél már nincs peccskedd. -
Szinyák
őstag
válasz
King Unique #10594 üzenetére
én se értettem , ezt nem tudtam , hogy el lehet távolítani a cd. kulcsot a win alól , lehet itt volta a probléma , de eddig ment minden gond nélkül míg nem vettem meg a vga+ ssd.-t :S
amúgy érdemes win 8.1 - ről 10-re váltani ? stabil ,mennek rajta a programok illetve a gémek rendesen ???
-
Szinyák
őstag
válasz
King Unique #10590 üzenetére
thx a választ..
Van Eredeti win 8.- is , csak vga+ ssd .-t váltottam és már nem megy fel rá , le szopatott így kénytelen voltam buheráltat fel tenni , mert nem szaladgálok minden egyes hardver frissítés után nyomorult eredeti winfost venni azért ennyire nem szakadt rám a bank
csak azért mertem megkérdezni mert olvastam ezt a cikket ? Hogy v.ki próbálta már ezt a fajta megoldást ?
-
törölt tag
válasz
King Unique #10386 üzenetére
Most megnéztem, 150%-on nálam is homályos az eszközkezelő, de 8.1-en is ugyanez van.
-
zzola
titán
válasz
King Unique #10386 üzenetére
Igen, ez az AMD szegénységi bizonyítványa, még mindig nem tudnak drivert írni...
-
snpetit
aktív tag
válasz
King Unique #10355 üzenetére
-
darthsmoke
Korrektor
válasz
King Unique #10323 üzenetére
Becsületemre legyen mondva, legalább háromszor jelentettem a Windows Feedback-ben, hogy nem jó a skálázás...
-
snpetit
aktív tag
válasz
King Unique #10323 üzenetére
+1
-
Bkrisz9
őstag
válasz
King Unique #10304 üzenetére
Persze de a azt szeretném próbálni ,hogy számomra rendes használat mellett milyen. Mert ha jó akkor váltom le a 8-ast. Csak ehhez kell minden program és adat. Ezért kéne a megosztás. Pont azt szeretném én is h a win 10 csak max 70GB-on legyen (programok miatt kell ennyi azért) Ez a cél.
(#10305) bon kerestem ott de nem láttam semmit aminek köze lenne a win10-hez. Mit keressek? Mit állítsak ott pontosan? Win8 alól kell gondolom az én logikám alapján mert a 10 alól semmit se tudok hozzá nyúlni szinte.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
King Unique #10301 üzenetére
250GB-om van csak 120-120-ra felosztva jelenleg a 2 winnek. Azt szeretném ha a win 8.1 partíciója lenne nagyobb a win 10-é pedig pl csak 50GB és az adatokat nem kéne külön tárolni. Nagy meló lenne mindent pakolászni stb.
Én látni látom 10 alól a 8.1-ét csak használni nem tudom. Az lenne a feladat ,hogy valahogy megosszam a 10-el a 8-as win partícióját. Nem biztos h ez lehetséges de nagyon örülnék neki.
Valaki elfogadja a kihívást ?
-
Mate
nagyúr
válasz
King Unique #10301 üzenetére
Egy 500-as SSD-n
-
törölt tag
válasz
King Unique #10123 üzenetére
Senki sem mondta, hogy nem foglalkoznak vele. Én csak azt mondtam, hogy ez a felhasználók kis részét érintő probléma (és megértem, hogy zavaró), de a 8.1-ben is voltak hasonló gondok (4K-n például). Ettől függetlenül a rendszer nem félkész, vagy nem hazudtak.
Minden alapvető dolog működik benne. Mire gondolsz?
A képnézegető valószínűleg kompatibilitási okokból maradt benne (ha egy alkalmazás azt hívná meg), vagy azért, hogy az appot helyettesíteni lehessen vele a későbbiekben, ha az nem válna be.Az alkalmazás meg azt írja, hogy 29. után frissíthet (legalábbis a topikban ezt mondták). Legutóbb meg egy linkelt oldal szerint (is) azért jött ki ilyen hamar a 240, hogy mégis sikerüljön 29-én mindenkinek telepítenie, és addig tesztelni a dolgokat. Ezzel az egésszel amúgy ráérsz azután foglalkozni, addig felesleges, mert még egyik forrás szerint sem jelent meg.
-
szimi57
őstag
válasz
King Unique #10066 üzenetére
A parasztvakitásról annyit, hogy én azt hiszem az MS részéről az a tisztességes, hogy a 8, 8.1 bukta után minél előbb jön a 10. Ez a saját érdeke is nem csak a miénk.
-
törölt tag
válasz
King Unique #10066 üzenetére
Igen, többen jelezték, hogy gond van náluk a skálázással, még többen, hogy minden okés, a maradék X ember meg nem is foglalkozik vele. Ha annyira nagy gond lenne, akkor már javították volna, vagy legalább Twitteren szó lett volna róla, ahogy minden nagyobb hibáról volt.
Szerintem amúgy nem érted a Windows, mint szolgáltatás lényegét. Megint elmondom, hogy sosem lesz olyan, hogy minden funkció kész, és több nem jön. Állandóan kap majd valamit a rendszer, ha meg arra várnánk, hogy ez is meg az is belekerüljön, akkor sosem lenne kiadva.
Sehol sem ígérték, hogy a Cortana fog tudni magyarul 29-ig, ezt nem is értem, hogy miért hoztad fel többször is. Belátható időn belül: "U.S., UK, China, France, Italy, Germany, Spain, Japan Australia, Canada, India, Brazil, Mexico, and in French in Canada".
Aztán majd valamikor, esetleg jön majd a magyar is, de sehol sem ígérték előre.
A képnéző meg azoknál jelenik meg alapértelmezett programként, akik 8.1-ről frissítettek. Nálam is ez volt, le is írtam már ide. HR után lényegében megszűnt minden ilyen áthozott beállítás, utána nekem sem volt ott.Parasztvakítás megint mi? Most már igazán másolhatnál forrásokkal együtt szöveget, hogy mi az, amit az MS 29-re ígért, és kimaradt, mert az, hogy az XY oldalakon mit hoztak le, az nem az MS dolga.
Egyébként az X millió insidernek fontosabb volt, hogy a tálcán a folyamatjelző ne függőleges, hanem vízszintes legyen, mint az, hogy jól skálázódjon a kép az akármilyen felbontásokon. Talán okkal, és mégsem annyira jellemző hiba lenne? -
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #10071 üzenetére
Nem, a 8.1 esetében tavaly ősszel jött egy auto update ami rákényszerítette a felhasználókat a váltásra.
Szerintem itt nem nagyon lehet ilyesmire számítani, mert ez nem egy szervizcsomag (tudom, hogy annál kicsit több volt a 8.1), hanem egy teljesen új oprendszer.
-
Воланд
titán
válasz
"illetve lehet működni fog a korábbi verzióknál is használható termékkulccsal a telepítő letöltése."
most sem kell kulcs win8-as iso letoltesehez....
-
Mate
nagyúr
válasz
Nem.
-
pzstm
titán
válasz
King Unique #10017 üzenetére
a buggal teliséget másis kifejtette már, nem csak én. Nálad lehet valamiért/valami miatt van, gyanús, hogy hivatalosan lehet csak szeptemberben kapnál jelzést, talán pont emiatt.....
Cortana elérhetősége meg nem elérhetősége pedig egy teljesen más tészta, mehetnénk akár külön topikba is vele....Xbox music (Groove Music) se megy nálunk hivatalosan, Surface sem kapható....ezeket mégsem keverném ebbe a topikba...
-
Warter
addikt
válasz
King Unique #10017 üzenetére
Fogadni mernek, ha 110%-os lenne a win10 akkor is karognal valamin.
-
pzstm
titán
válasz
King Unique #9998 üzenetére
Windows as a Service....
A nostani verzió bőven megfelelne RTM-nek, a featurek, amiket mostanra akartak mind belekerultek. De, elkészültek időben a kitűzött roadmap szerint. Senki nem mondta, hogy ősszel feature pack jön, első nagyobb frissítőcsomag....
-
cattus
addikt
válasz
King Unique #10006 üzenetére
Azért most jön kevesebb feature-rel, mert az őszi iskolakezdésre már kint kell lenniük a vasaknak az új rendszerrel. Kellett ez a konpomisszum, a jövőben meg úgyis folyamatosan érkeznek a feature update-ek.
-
törölt tag
válasz
Az előző Windows főverziók RTM változataira gondoltam. Eddig pl. ha egy, az általad említett skálázási problémához hasonló hiba maradt a rendszerben, akkor az nagy valószínűséggel csak a következő "végleges" verzióban változott, most viszont van esély arra, hogy pár hónapon belül kijavítják egy frissítés formájában.
-
Mate
nagyúr
válasz
Mindig kerül majd bele új funkció, legalábbis ez a terv. Mondhatták volna, hogy jó most még belerakjuk ezt és ezt is. Akkor az lenne a baj, hogy az azutánit miért nem rakták már bele. Sose lenne vége.
Csináltak egy ütemtervet és ahhoz képest elég jól haladtak. Pár dolog még nem 100%-os, de hogy őszinte legyek nem bíztam benne, hogy összeáll a dolog júli végére.
-
törölt tag
válasz
Eddig is foltozgatni kellett megjelenés után, viszont az RTM megjelenését követően már nem nagyon adhattak a rendszerhez új funkciókat (csak egy új főverzióba kerülhetett bele, mert az előző "kész" volt), szóval ennek a "végleges-mániának" nem sok előnye van. Ma már azt sem mondjuk, hogy "Firefox 39-et használok", egyszerűen csak Firefox, amihez a háttérben mindig jön a frissítés. Ugyanez lesz a Windowsnál is, folyamatosan frissül majd, gyakrabban kerülhetnek be új dolgok a rendszerbe és egy idő után egyszerűen csak Windows lesz az OS neve (persze most még valahogy meg kell különböztetni az előző rendszerektől, ezért inkább hozzátettek egy 10-est).
-
Mate
nagyúr
válasz
Vannak funkciók amiket eredetileg is későbbi időpontra terveztek.
-
törölt tag
válasz
King Unique #9717 üzenetére
A naprakész IT-ismeret tényleg nem várható el, az viszont igen, hogy képesek legyenek megérteni, ami eléjük van rakva. Ott a felbukkanó értesítés, plusz a foglalás utáni e-mail is, tele linkekkel. Az sem várható el, hogy az MS minden cikkben, bejegyzésben és videóban 72-es betűkkel írja, hogy "kérdezd a gyártódat, hogy ez meg az menni fog-e".
De ugye már eljutottunk oda, hogy nem is az MS a rossz, hanem inkább a sok szemétre való cikkAki meg utánajárás és mindenféle ismeret nélkül lecseréli a gépe rendszerét, majd csalódik... az így járt. Egyébként annyi zavaros cikk volt, hogy már inkább túlzottan óvatosak lesznek néhányan, mint könnyelműek. A próba egyébként ingyenes lesz, az esetleges downgrade pedig kb. 15-20 percet vesz igénybe (30 napig lehet az előzőre visszalépni tiszta telepítés nélkül).
Simán lehet bárminél egy driver a ludas. Volt olyan build, ahol a start menü nem működött AMD driverekkel, amíg ki nem jött az új.
tatararpad: Nem látássérült megközelítés, hanem taperolásra kiválóan alkalmas. Mondjuk szerintem sem szép, mert mit lehet szeretni rajta? Nagyon semmi sincs a felületen, de végül is jó, egy ablak
Lehet böngészni, ami tényleg remekül megy. Ha megjelennek a bővítmények, akkor lehet, hogy váltok.
-
mefistofeles
veterán
válasz
King Unique #9717 üzenetére
"valahol igazad van, de azt ne felejtsd el, hogy sokan, sokféle igényekkel és különböző hardverekkel vannak jelen"
A különféle igényeket én is említettem a hardveres részhez pedig annyit, hogy nekem is álandóan változik a gépem. Szegény ember vízzel főz, így elemenként van a csere."....másik oldalról meg úgy állítják be, hogy ez a leg-leg-leg és mindenben jobb és szinte már "kötelezően" váltani kell"
Hát ha valaki csak a reklámok és a cikkek miatt erőlteti annak úgy kell!
Ez olyan mint ha neked egy híres séf azt mondaná, hogy eléd rakta a világ leg jobb kajáját. Te megkóstolod és borzasztónak találod. Mit teszel? Félretolod vagy csak azért "mert Ő azt mondta" lenyomod ha közel vagy a hanyáshoz akkor is?"Másrészt rinya, valóban volt az előző rendszereknél is, de ami itt előjön, azok az előzőeknél nem feltétlen voltak jelen."
Így igaz! Ott volt számtalan más vélt vagy valós probléma....... -
törölt tag
válasz
King Unique #9693 üzenetére
Én ezt értem, de még mindig ki tehet arról, ha valaki arra nem képes, hogy utánanézzen a dolgoknak? Az MS fogja mindenki kezét, miközben ők felkészülnek a frissítésre? A bulvárcikkeket megint nem az MS írja. A panaszkodás max. akkor lenne helytálló, ha hiányos lenne a tájékoztatás, de nem az.
Azon kívül, hogy magától nem kapcsolja ki a monitort a rendszer, nekem semmi baja. Az elején volt vele gond, de egy HR után teljesen megjavult (ami lényegében tiszta telepítés). Még az egérkurzor hibájáért is az Nvidia driver volt felelős (gyanítom, hogy a monitoros dolgot is az okozza, hiszen nem települt új driver), akkor honnan tudod, hogy másoknak zömében az egyéb gondok nem valamelyik driver miatt vannak? Mert könnyen előfordulhat. Altatásos/fagyásos hibákat pl. a chipset driver tud okozni.
A skálázódásos dolgot én nem értem. Az oké, hogy a TrueType szürke lett színes helyett, de pl. elhangzott itt, hogy 1680x1050-en is szarul néz ki. Én még mutattam is, hogy semmi baja, nem homályos. 1366x768-on, 1280x1024-en szintén, ezek ráadásul más gépek.
A mappák engedélyeivel kapcsolatos hiba nem újdonság, a Vista óta előfordulhat (nekem pl. ott volt többször is). Én nem úgy látom, hogy ez alkalmatlan lenne mindennapi használatra jelen állás szerint.(#9698): A 240-re már nem az Insideres EULA vonatkozik. Az aktivált állapot ettől függetlenül megmarad, majd kiderül, hogy meddig.
-
worxland
addikt
válasz
King Unique #9698 üzenetére
"Valóban, a Windows 8.x nevű, P.T. által "katasztrófaként" emlegetett rendszernél ez a Windows 10 minden téren jobb, vagy legalább is ezt állítják" - egyelőre nem úgy nézki. 8.x-re elég volt feldobni a Classic Shellt meg az 8GadgetPack-ot és máris használható volt. A 10 ennyire könnyen nem adja magát, ott valamit még majd ki kell találni a WU megzabolázására.
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #9693 üzenetére
Remélem hamarosan jön a szokásos hivatalos enterprise eval amit fel lehet rakni VHD-ra is frissen.
Azonban a váltás gondolatával valószínűleg megvárom az őszi vagy tavaszi nagy csomagot , mert lennének dolgok amik testszenek. Addigra hátha okosítanak a Start képernyőn is, illetve a javítanak a konszitetncián is.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest