- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel2014
addikt
válasz
King Unique #66788 üzenetére
-
Angel2014
addikt
válasz
King Unique #66731 üzenetére
-
Dóra28
újonc
válasz
King Unique #66731 üzenetére
Kedves King Unique!
Köszönöm a segítséget a kérdésemet feltettem a megfelelő topic-ban most a kép csatolás is sikerült amikor ideírtam sajnos akkor nem :-( -
Angel2014
addikt
válasz
King Unique #66526 üzenetére
Ebben még tudnál nekem segíteni?
Beakartam a pro licencet írni és azt írja ez a windows nem tudja aktíválni a windowst...beszívja a kódot elkezdi számolni amikor beírom de ezzel a hibával megáll...
Gondoltam Újrahúztam most a gépet megint tisztán próra beírtam a licencet el is fogadta továbbment a telepítő utána kiírta hogy ezt a gépet nem lehet aktíválni pró verzióra mert ennek a gépnek a Home digitális Licence van megadva.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #66526 üzenetére
Na de mi?
Törlöm a korábbi rendszert+telepítési naplót. Ok. Mindaddig jó a rendszer amig újra nem indítom. Ez után nincs start menü és rendszer programok. Pár perc után tálca eltűnik, asztal háttér fekete lesz. Leállt az explorer.exe. Feladatkezelőben el tudom indítani és akkor van asztal+tálca de ennyi. Használhatatlanná vált a rendszer. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #66522 üzenetére
Lemezkarbantartóval törölni a régit tilos. Nekem most másodjára is szétverte a rendszert...
Pedig soha nem volt gond. 8-ról mindig frissítéssel tértem át az új verziókra. Hát most az őszivel kizárólag tiszta telepítéssel lehet használni. -
Mika1227
őstag
válasz
King Unique #66494 üzenetére
Az eddigi frissítésekkel nekem se volt gondom pedig nem is csináltam tiszta telepítést egyiknél se!
-
Angel2014
addikt
válasz
King Unique #66436 üzenetére
A win 7 termékkulcsot is átalakítja? Értem arra amit beírtam a win 7 es matricán most a win 10-en egész más. Ezt aidával néztem meg.
De nem sokban tér el a Home és a Pro változat igaz?
-
Lord Baelish
tag
válasz
King Unique #66146 üzenetére
siker, viszont mikor a win10-et telepítem szinte minden klafa aztán a vége előtt egy picivel ezt a hibaüzenetet dobja fel: 0x80ff0000
van egy rendszernek fentartott 500 megás particíó
egy 147 gigás Elsődleges partíció
meg egy 784 gigás is amire átmásoltam a megmentendő adatokat és ez is elsődleges
nah szóval melyik particót kéne átalakítsam és han? mert lévén jelenleg nincs rajta oprendszer szal esetleg van olyan particionáló ami bootolható? -
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #66085 üzenetére
[link]
A patchcleaner talált kb 13GB-nyi orphaned (árva) fájlt, ezek .msp-k. Ezt törölhetem? (ezek milyen fájlok?) -
Lord Baelish
tag
válasz
King Unique #66143 üzenetére
köszi és ha ez megvan, akkor csak formázom a rendszer meghajtót és újrahúzom a win-t?
vagy esetleg ezzel a módszerrel lehet törölni a hibás update-t is, ha tudom h melyik az?és ha van 2 partició, az egyikről a másikra tudok ezzel a módszerrel adatot átmásolni?
a rendszermentés a páromnál megoldható lenne, de pl az én gépem dugig van minden féle média fájlokkal
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #66085 üzenetére
Írtam, hogy Win8.1-nél jött elő tesómnál, nekem meg 10 alatt nem frissül le a OD.
-
Fred23
nagyúr
válasz
King Unique #66092 üzenetére
"A Rufus annyival jobb, hogy az rendesen megcsinálja Legacy / UEFI boot módban egyaránt. Ellenben a másik programnál további dolgokat is kell állítgatni, illetve szükség lehet utóbbi telepítésnél az EFI-rendszerpartíció manuális létrehozására."
WTG-ra akkor maradok is a Rufusnál, köszi!
Még azon filózok, hogy vajon egy gyors, de éppen jó áron beszerezhető usb 3.0-án futó rendszer mennyivel lehet lassabb, mint ha SSD-ről futna? Feltűnik akár böngészés közben, hogy pendrive-ról megy a Win10 SSD helyett? Egy ilyen a rendszernek lehet közel olyan jó, mint egy 64-120GB-os SSD? Nagyobb progik betöltődési ideje biztosan lassabb lenne kicsivel, de lehet, nem zavarna nagyon.
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #66073 üzenetére
>Már aki használja az OD-t
Sajnos olyannál is előfordul, aki nem használja a OneDrive-ot. A múlt héten egy ismerősöm szólt, hogy baj van. Ránéztem a gépére és tele volt az 500-as C. Persze OD temp volt a ludas: 260 GB!!!
Az ismerős Dropboxot használ, a OD üresen áll neki.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #66073 üzenetére
OneDrive használat nélkül is meg tud hízni így... tesóm is így járt pár napja, hogy elfogyott a hely a 120GB SSD-n.
Neki ez segített: [link] -
válasz
King Unique #65943 üzenetére
Nagyon köszönöm. Minden világos
-
válasz
King Unique #65939 üzenetére
Köszönöm.
1000éve nem telepítettem gépet, így még egy kérdés.
A drivereket hogyan telepítsem? A Win-ben tiltsam le az automatikus dirver keresést/telepítést? Ha igen hol találom?
Vagy hagyjam, hogy a win mindent felpakoljon amit jónak lát? -
válasz
King Unique #65932 üzenetére
Köszönöm.
Így már megy. Ez egy vadi új Ryzen konfig lesz. Hogy UEFI-n fusson mire tegyem a Rufus-t?
Illetve milyen formátumra formázza a pendrive-ot? -
válasz
King Unique #65934 üzenetére
Üdv!
Nos, ha már szóba került az MCT, mi a fene oka van annak, hogy az utóbbi időben, közvetlenül nem tudok vele telepítőt készíteni, mert mindig ezzel a hibával megszakad.
Van itthon két gép is, mindkettőn ugyanez a szitu, több pendrive-ot is próbáltam, eredménytelenül. Tudom, hogy nem élet-halál kérdés, mert az ISO az simán lejön, és Rufussal ki tudom írni, de azért mégis csak érdekelne, hogy mi lehet az oka. A neten nem igazán találtam megoldást, viszont sokan panaszkodnak hasonló problémára. -
Geth
veterán
válasz
King Unique #65713 üzenetére
Ja, szorri benéztem valamit. Multiboot lett volna, amihez jól jöhet, de most látom, hogy az EasyBCD-s szerkesztés volt a téma, meg hogy dobál valami üzenetet EFI módban.
WinPE mellett nekem így kényelmesebb volt pendrivera rakni kvázi a WinPE elé, hogy több dolog közül tudjak választani. Elég egyszerű a használata, van autodetect, de ha szerkeszteni akarja az ember, sima text alapú configja van, szemben pl egy BCD-vel. Én anno syslinux alternatívát kerestem EFI-re, arra bevált.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #65685 üzenetére
Uh, köszi, egy kicsit sok az infó egyszerre. Nem zavarna a sima loader restart-ja sem, ha az úgy biztonságosabb. Meg aztán, jobb lenne az egér pointer-es menü, mert az indítás is légegérrel menne néha. Bár ezt nem tudom, hogy a boot menüben működne e már egy ilyen USB-s wireless légegér egyáltalán, ha nem is a pointer, de legalább az irány és az Enter/bal click gombok?!
Ezért is a 2 Windows ötlete: 1 csak HTPC-re, a másik pedig az egyebekre. Gondoltam így kivédem, hogy az idő közbeni OS teleszemetelődés ártson az audio/videó lejátszásnak és nem kell csak ezért újra telepítgetni az OS-t.
(#65688) rgeorge: akkor ez "gyors indítás" működne akkor is ha a Win 10-es boot menüvel indítok?!
-
rgeorge
addikt
válasz
Nem körülményes, hanem óvatos és alapos a Windows 10 bootválasztója. Azért indít így, hogy a gyors rendszerindítás ellenére is jól működjön mindegyik rendszer.
-
Geth
veterán
válasz
rEFInd-dal EFI módban is.
-
pc360
addikt
válasz
* Ha meg csak tesztelgetni kell az egyik, akkor azt lehet futtatni VirtualBox-ban is.
-
Weareus
addikt
válasz
King Unique #65617 üzenetére
Értem, köszönöm, tehát akkor: GTP-UEFI és FAT együtt okés lesz. Újracsinálom.
-
törölt tag
válasz
King Unique #65453 üzenetére
Annyit írtam a mai hír kapcsán MS elbukott a consumer ecosystem vonalon konkrét példákkal alátámasztva. Te cáfolás, vita, érvelés helyett csak nekem estél. (felsorolt tényeket fikázásnak mondasz) Ne olvass ma mspoweruser, neowin, verge, thurrott, reddit stb. windows oldalakat mert ott is minden azzal van tele Nadella újabb mészárlást csinált a cég szolgáltatásaiban.
Lesed a topikokat ki mit hova ír, leírom miért gáz az opciók elérése design a pötyökkel fogaskerekekkel profilképekkel Win10-ben erre a te érvelési szinted annyi "akkor ne használd", játszod a rendőrt, mert nem szabad bántani szegény win10-t. Nekem már rég unalmas az egész, csak te szólítasz meg mindig engem. Szólj hozzá a témához, a konkrét dolgokhoz, ha nem tetszik ne olvasd, de legalábbis ne akarj másnak főnökösködni hogy miről írhat és miről nem! -
törölt tag
válasz
King Unique #65449 üzenetére
É-é-é-s te _megint_ nem a témához szólsz hozzá, nem a konkrét megállapításokhoz, hanem csak velem személyeskedsz, kényszeresen magadnak akarod az utolsó szót. Na ez az unalmas, szállj már le rólam! Én már leírtam mindent amit akartam az MS elhibázott lépéseiről, ha nem kötekednél folyton...
Örülök neked tetszik a design, tényleg gyönyörű amikor opciókat hol 3 pöttyös menüből, hol fogaskerékből, hol hamburgerből, hol profilképből kell előhozni és ez mind MS saját dolgai nem 3rd party fejlesztők. Pl. megnyitsz egy fényképet, akkor a 3 pöttyös menüből nem jutsz el a beállítások részre, csak ha külön elindítod startból a képnézőt abból a 3 pöttyösből lehet csak. Kiváló design, jó elgondolás! Mint az Edge feleslegesen többszintes menüi panelben teljes oldal helyett. A darabos ablak animációk, az 1 pixeles szegény az ablakoknál, hogy a start menü alapból mint egy hányás. Tetszetős! De hát ízlések és pofonok, örülök neked bejön. Az nem tudom hogy jön ide más platformokról mit gondolok, most miért írjam ide a Windows topikba hogy pl. elég gáz az Apple 5400 RPM HDD és régi procis gépeket árul 2017-ben százezrekért, hogy jön az ide? És kit érdekelne a Mac topikban, hogy bénázik az MS? De neked az baromira fáj Windows topikban MS hibákról írni... vicces(#65450) zsolt19900
Elvileg elfogadja még mindig a 7-es, 8-as kulcsokat próbáld majd ki. Nekik is az az érdekük tereljék a népet 10-re. -
törölt tag
válasz
King Unique #65439 üzenetére
Ami számodra fikázás, azok egyszerű tények az elbukott MS ökoszisztémáról:
MSN Messenger és Skype elbénázták
Bing, MS térkép, Cortana érdektelen a Google, Alexa, Siri és a többi mellett
Zune/Xbox Music/Groove elbénázták
Microsoft Band kinyírták, közben Fitbit, Apple Watch stb. nagy divat
Windows Phone & Lumia & Continuum bénázás majd kinyírása
Windows 8 és Windows RT bukta
Windows S majd a Chromebookok ellen vérzik el
UWP appok és az áruház nem érdekli a fejlesztőket, sem a felhasználókat, ahogy a fizikai MS üzletek sem
Windows 10 Frankeinstein design
Pro userek, gamerek magukra haragítása (80 ezres licence-ért candy crush szarságok, frissítés, színprofil és driver problémák, eltűnő funkciók a control panelről UWP settings költözés során, driverstore elhízás vagy ez a mostani Onedrive 30 gigás aria debug file hiba is aranyos, start menü kereső gondok stb.)
összevissza kommunikáció és szar marketing
Edge csak egy rendszeren van és nagyon béta 2 éveSzóval kereső, zene, telefon, tablet, egészség-fitnesz, digitális asszisztens, áruház, böngésző kategória mind bukta az ecosystem versenyben.
Ez tény, nem fikázás, cáfold meg a fenti listát ha tudod, de ne kötekedj velem. Windows-Office-Azure-Xbox amiben sikeres a Microsoft, bármi másba kezdtek consumer vonalon vagy feladták vagy bukta lett. Surface félsiker csak megkésve, Hololens cuccuk hiába jó ha majd VR-AR terén is a riválisok aratják le a piacot. Egyébként direkt offban írtam mindig, lapozd át ha ilyen érzékeny vagy arra bántják szegény MS-t. Nem fog tetszeni bizonyára, de két hét múlva a legújabb Windows buildről is le fogom írni a véleményem jót és rosszat is. Az elég dedós logika részedről ha nem tetszik akkor ne használjuk a Windows 10-t, hasonlattal élve az se tetszik amit a kormány csinál mégse költözöm el. Ha unalmas neked amit írok, nem kötelező olvasnod, a döntés a tied. Ne akard megmondani csak hallelujázni lehet. -
syler123
veterán
válasz
King Unique #65435 üzenetére
Köszi a helpet!
Akkor a Macrium Reflect is kipróbálásra kerül, biztos ami tuti.
-
syler123
veterán
válasz
King Unique #65431 üzenetére
Köszi!
Értem, akkor ez a része nem lenne problémás, viszont szinte mindenhol írják a backupot. Az már sokkal macerásabb lenne és sok idő megy el vele. Mekkora a valószínűsége hogy hiba következik be és utána nem állíthatók helyre a fájlok? Mert ha 1000-ből 1 akkor kockáztatok. Nem biztos hogy lesz időm lementegetni mindent.
Vagy esetleg van erre az esetre szoftver, amivel könnyen lementhetem a rendszerpartíciót? Ez mondjuk már nagyon nem a topichoz tartozik, csak itt eléggé aktívak vagytok, tovább nem fogom szemetelni a topicot.A Mactrium Reflect Media jó lehet erre? Ezt ki is írom, ha ez a progi rendben van.
-
syler123
veterán
válasz
King Unique #65428 üzenetére
Köszi!
Mikor van olyan hogy nem közvetlenül utána van a D partició? Még annó én particionáltam ezeket a merevlemezeket, elkészítettem az első C meghajtót, a maradék pedig lett a D. Akkor ezek szerint működnie kell a kiterjesztésnek. Az nem gáz ha a D tartalmát törölni kell, azon szinte semmi sincs, azt 5 perc lementeni.
Most virtualbox alól kipróbáltam egy Win7-el, ott rendben és gyorsan működik a dolog.Nekem a lényeg hogy a C meghajtót ne vágja haza ez a művelet, akkor van baj.
-
Newyorker
addikt
válasz
King Unique #65403 üzenetére
Mpc-hc-t használok, nyomok egy f11 teljes képetnyőt és alul a tálca ott marad :S mi leher?
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #65399 üzenetére
Szerintem jó lenne ha csinálnál egy "Windows telepítési útmutató"-t, mert ez az amit mindenki tud (a megkérdőjelezése sértődéshez vezet), pedig valójában legtöbben nincsenek tisztában a menetével (hogy mi mit okoz). Például egy folyamatábra elágazásokkal (uefi-legacy, mi hogy célszerű) kb 30db számozott dobozkával.. szerintem még az összefoglalóba is jó lenne egy ilyen.
-
Newyorker
addikt
válasz
King Unique #65399 üzenetére
Hol tudom azt beállítani, hha filmet nézek és a lejátszót teljes képernyőre teszem akkor alul a tálce eltűnjün?
-
macssessz
tag
válasz
King Unique #64516 üzenetére
Üdv!
Látom sokat tudsz az UEFI - Legacy témákról. Légyszi okosíts kicsit ki talán másokat is érdekel.
Ha jól értem a régi boot mód a Legacy és az újabb az Uefi ?
Mi az előnye? Miért jobb ez nekem?
Megelégszem egy bootolható cd-vel amin van partícionáló progik és amin van rendszermentő ami a gép egy másik partíciójára csinál egy mentést. Eddig én az Acronis - Paragon - t használom partícionálásra. 2TB-ig nem volt gondom velük. Mentésre a Ghostot használom, ki tudja tenni a teljes Fat32 vagy ntfs rendszer partíciót ntfs partícióra is és vissza is tudja állítani.Örülnék konkrét alternatív boot cd javaslatnak is a fenti feladatokra mert jó ha van.
Nem vagyok otthon a témában és ha lehet nem tanulnék utána, hogy kiválasszak egyet az újabb lehetőségekből. Elfogadom amit írtok.
Köszi
Józsi -
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique #65146 üzenetére
pardon, azt gondoltam talán relevánsabb lesz mégis inkább itt kérdezni, mint az ömlesztőtégelyben, ahol féltem hogy a trollkodáson kívül érdemes választ nem kapok
-
Sickboy25
addikt
válasz
King Unique #65039 üzenetére
Köszönöm
Igen ez az EFS nekem nem megfelelő... Kipróbálok egy külső progit, viszont a partíció titkosítás még jobban hangzik...
-
makaay2
tag
válasz
King Unique #64916 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Sajnos nem sikerült. Holnap még próbálkozok benne. Még egyszer THX!!!!!!!!
-
Shing
őstag
válasz
King Unique #64916 üzenetére
Biztos, hogy elég a törlés? Én azt tapasztaltam, hogy át kell konvertálni GPT-re, a setup magától nem teszi meg. (Tutorial)
-
makaay2
tag
válasz
King Unique #64914 üzenetére
Na így sem lett jó. Ugyan azt írja ki. Hiába nyomom a shift F10-et nem jelenik meg semmi. De még a partíciót sem tudom törölni. Újat sem tudok létrehozni, mert valami hibakódot ír ki.
-
makaay2
tag
válasz
King Unique #64912 üzenetére
Szia!
Legacyn fel sem ismerte a pendrivot. Most UEFI-re van állítva és valami RUFUS nevű programmal írom ki az ISO-t a 3. lehetőséget kiválasztva: GPT partíciós séma UEFI-s gépekhez.
Ez jó így? Előre is kösz.
-
Márton
nagyúr
válasz
King Unique #64376 üzenetére
fast startup kikapcsolva, probléma továbbra is fennáll.
egyéb ötlet valakinek? -
SipiBcs
őstag
válasz
King Unique #64831 üzenetére
Az eszközkezelőben felébresztés után ismeretlen eszköznek látja! Próbáltam drivert frissíteni, a legujjabnak látja a jelenlegit.
Úgy rémlik, hogy valami nagyon egyszerű megoldása volt a dolognak, de sehogy sem jut eszembe!
-
tbalint3
tag
válasz
King Unique #64754 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ, akkor nem aggódok rajta tovább.
Egyébként ez egy Kingston SHSS37A/120G típusú SSD ha számít valamit.
(#64753) raidx: Sajnos csak "alapszintű" lehetőség van:
(#64756) Pityu.: Válaszd ki baloldalon az SSD-t a meghajtók közül, majd SMART fül és a (241) Host Writes attribútum értékére állva mutatja ezt a grafikont.
-
embe
nagyúr
válasz
King Unique #64728 üzenetére
Igazából nem tudtam eldönteni, hogy ez vírus, vagy micsoda. Mert még ilyennel nem találkoztam. És nyilván szándékosan kérdeztem meg több helyen, a mielőbbi válasz reményében.
Ahogy látom ( töredelmesen megvallom ezzel az általad linkelt ponttal sem találkoztam eddig ) külön kifejezés van erre a cselekményre.Nem vitatva az ÁSZF-t, mert ugye nem lehet, de ez így a többi pont között, tekintettel a bejegyzésem témájára ... hogy is fogalmazzak... nem érzem azt a fórumot veszélyeztető cselekményt.
De szerencsére Te felhívtad erre a figyelmem. A jövőben tekintettel leszek erre - legalábbis igyekszem majd.
Köszi!szerk: Bocs, de kicsit - nagyon - fáradt vagyok, és kötözködésnek vettem a reakciódat.
-
bghistvan
senior tag
válasz
King Unique #64730 üzenetére
Szia!
Beszélgettünk már ,és segítettél is itt-ott a topikok bugyraiban,és ezt hálásan köszönöm most is,Tényleg! de akkor abban tudnál nekem segíteni,hogy hol a búbánatban lelhetek érdemi válaszokra a feltett kérdésemre eme mocskos internet világában,mint közönséges tudatlan halandó?
-
embe
nagyúr
válasz
King Unique #64725 üzenetére
Miért is?
3 különféle tematikájú topic, amiknek a látogatói nem feltétlen ugyanazok a fórumozók. Segítségre volt szűkségem, így megkérdeztem.
De ha ennyire zavar, akkor elnézést kérek Tőled!
Bár lehet zavaróbb ha ilyen felesleges megjegyzésekkel van tele szórva a topic. -
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #64578 üzenetére
Egy ilyen windows egyébként liftime licensz?
Szóval aki ilyet kap az egyetemtől az egy életre 2 gépre kapja? -
RaZroX
addikt
válasz
King Unique #64592 üzenetére
Közben a Windows rájött, hogy nem tudja magának megoldani a problémát, felajánlotta h kikapcsolja magát. Ez után már sikerült hozzáférnem a meghajtóhoz! Köszönöm szépen a segítséget!
-
RaZroX
addikt
válasz
King Unique #64592 üzenetére
Folyton kékhalált kap a helyreállítás alatt. Mit érdemes csinálni ?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #64575 üzenetére
Nem minden felsőoktatásban tanulónak érhető el.
Pl a sote-n, corvinuson nem jár ingyen windows a diákoknak (de a tanároknak, tanársegédeknek igen), de a BME-n igen (akkor még dreamspark-os volt, lehet már imagine, nem emlékszem). A BME-n mindenkinek jár. -
sonaj0203
aktív tag
válasz
King Unique #64516 üzenetére
Ismét hálásan köszönöm a részletes segítséget
mostmár tényleg illik megcsinálnom rendesen
-
cooi11
senior tag
válasz
King Unique #64509 üzenetére
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
King Unique #64499 üzenetére
Köszönöm az összefoglalást nagyon jól jött, hogy mindent megtalálok egy helyen
Éppen a tanácsaidat követtem mármint az elsőtől kezdve, vagyis vettem egy 1tb külső hdd-t, a C-ről lementettem minden adatot, így már tudtam a macriummal klónozni az egész C partíciót az ssd-re, szépen meg is csinálta az összes program stb. látható volt, hogy ott van az ssd-n.
A gond ezután kezdődött, ahogy tanácsoltad 1:1-ben akartam törölni a C partíciót, de nem tudtam
gondoltam, hogy én vagyok a béna, sehol nem találtam olyan lehetőséget, hogy "törlés", formázni is próbáltam, de azt sem engedte.
És csak mérgemben kezdtem el mappánként gányolni hátha, de úgy sem ment.
És most, itt tartok
Kérdés lehet-e újra kezdeni? SSD-újra formázása, vagy csak simán újabb klónozás a hdd C partíciójáról az ssd-re?
És a hdd C partícióját ezek után csak ilyen bonyolultabb módszerekkel tudom törölni?
Bocsi és Köszi hogy nyűglődsz velem
-
cooi11
senior tag
válasz
King Unique #64506 üzenetére
A win 7 alatt jó ott megy végig 16MB-on.DELL
-
cooi11
senior tag
válasz
King Unique #64472 üzenetére
-
cooi11
senior tag
válasz
King Unique #64450 üzenetére
Szia!
Használtam a monitoron
-dell-p2317h, USB3
és a számitógép kimeneten is
-AeroCool CS-101, USB3
-SP 8GB
első másodpercbe 16-17 MB majd 2-3 MB.
pl.:DELL optiplex7010 17-18 MB a másolása
I5 3470
4GB RAM
win7 professional 64 bit
WD 5000AAKX-75U6AA0 ATA -
eax1650
aktív tag
válasz
King Unique #64437 üzenetére
Tudnátok PCI hálókártyát javasolni, ami win10-es drájverrel is rendelkezik? Holnap venni kell!
-
Márton
nagyúr
válasz
Na ugyanez a gondom, akkor nem vagyok egyedül. Senki nem dualbootol itt? Remélem csak a fast startup az oka.
-
Márton
nagyúr
válasz
köszi, megnézem
nem piszkáltam semmit -
andreas49
senior tag
válasz
King Unique #64346 üzenetére
Hálás köszönet, az elsőre gondoltam.
-
Markizmark
addikt
válasz
King Unique #64349 üzenetére
Köszönöm!
Még szűz a rendszer, egyszer kapcsoltam be. Akkor klónozni fogok.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
King Unique #64327 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen tudom,hogy jobb lenne egy SSD,de az +80€ lenne egy 240GB legalább....Öcsém vette a gépet nem az enyém a másik hogy nem lehet külön lecsavarozni az alján a HDD nél.Lekéne szedni az egész hátulját úgy meg lehet pattanna a gari!
Valami ilyesmi,de +1 nyílás van még a ventillátornak.Sőt még az akksi se lecsatolható!
Biztos nem fogja most kicserélni SSD-re...Én meg nem notizok már,váltottam inkább iPadra!Nyilván jobb az SSD,de drágább is...Üzleti ára 660€ én 430€-ért megszereztem,több keret nem volt rá!
És hogy témánál is legyünk a Win10-el meg csak ismerkedem ezért sík hülye vagyok hozzá,hogy mit hol keressek meg mi hogyan van.. -
Szabikaa20
őstag
válasz
King Unique #64321 üzenetére
Köszi a választ!
Arra lennék kíváncsi,hogy konkrétan hogy kell!Tudom mire mennyit hagyjak csak azt nem tudom W10 alatt ezt hogy csináljam?Windows 7-nél installkor szoktam szétosztani...De most gyárilag rajta van a W10 és nem szeretném azért újra rakni hogy szétosszam a HDD-t. Az is meglehet hogy 3felé osztom,itt csak az a kérdés,hogy hogyan kell...
Nem tudom hogy engedné e a gari vagy nem,de ez adott ezt kell megcsinálni!Nem az enyém!
Máté94:Erre gondoltam én is... :/
-
petymeg
addikt
válasz
King Unique #64259 üzenetére
Köszi a kioktatást. Érdemben hozzá tudsz szólni, vagy csak önkéntes rendőrködsz?
-
nortol
senior tag
válasz
King Unique #64259 üzenetére
Mit érdekel téged, hogy valaki egy kérdést mennyi topikban tesz fel? Had ne kelljen már ebbe is beleszólnod...
-
Weareus
addikt
válasz
King Unique #64186 üzenetére
Köszi, már megoldódott amúgy.
Már épp azon voltam, hogy visszacsinálok mindent win 7-re (nem csak ez miatt...), de aztán néztem sebességteszteket játékok alatt (win7-win10), egyenlőre maradok, noha azt nem jelenteném ki egyértelműen, hogy minden gama gyorsabban megy, ráadásul van, ami nem is megy win 10 alatt már... -
raidx
őstag
válasz
King Unique #64128 üzenetére
Erre gondoltál?
rufus-2.16
-
törölt tag
válasz
King Unique #64128 üzenetére
Mondjuk nekem azért nem tűnt fel, mert a Windows 10 óta két SSD került beszerzésre, az egyik rendszerpartíció, ott ugye a Windows 10 PRO telepítés közben formáz és kész. A második a 480 GB-os ADATA , ott meg nem tűnt fel, hogy lenne ilyen lehetőség, vagy csak átsiklottam felette... a többi 1 SSD és 3 HDD meg már eleve meg lettek formázva több mint 3 évvel ezelőtt, a legújabb és egyben legnagyobb 3 TB-os HDD-m is 3 éves elmúlt, és azóta nem formáztam
-
sh4d0w
félisten
válasz
King Unique #64085 üzenetére
Koszi. A feltetelek azert erdekelnek, mert idokozben athelyeztem a rendszert egy masik meghajtora es most nem emlekszem, hogy milyen particiokat mozgattam at a rendszerrel egyutt.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
King Unique #64083 üzenetére
Igen, valami ilyesmire gyanakszom én is.
Lemez 0 a HDD
Lemez 1 az SSD cache
Lemez 2 az install USB pendriveRendszer telepítéskor mindről töröltem az összes particiót (kivéve ugye a pendrive), és a HDD-t adtam meg telepítendő helyként.
Hogy tudom ezt helyrehozni? Esetleg ha reinstall nélkül nem megoldható, miként tudom elkerülni, hogy ez ne ismétlődjön meg?
Plusz infó még, hogy csak MBR -rel tudtam telepíteni a wint, GPT-t nem ismeri a BIOS.
-
chopin42
őstag
válasz
King Unique #64052 üzenetére
A rendszer számára fenntartott cucc a merevlemezen volt, a régi windowshoz kellett. A Linkek segítségével megcsináltam mindent, így már van egy ssd és egy hdd, 1-1 partícióval
Köszönöm szépen
-
chopin42
őstag
válasz
King Unique #64052 üzenetére
Köszi, remélem megoldom...nem lustaság, csak másfél napja kínlódok különböző okok miatt, így nem volt időm annyira keresgélni... ezer hála
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
King Unique #64024 üzenetére
Nagyon hálásan köszönöm az összes segítségedet, este neki ugrok lesz ami lesz.
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
King Unique #64022 üzenetére
Ok Köszi értem
Nem lesz kicserélve a 2 háttértár, egyszerűen csak vettem a laptopba egy m.2 ssd-t, a meglévő 1tb vinyó mellé. Azon a vinyón van két partíció, "c "és "d", a már tárgyalt c-n van a win és a programok meg némi adat, együtt több mint 300gb, az ssd meg csak 256.
Csak a tisztán látás miatt foglaltam össze.
Szóval akkor nem úszom meg, hogy kerítek még valahonnan helyet ahová lementem a progikat, adatokat a c-ről.
Csinálok egy win10 boot dvd-t, vagy pendriveot (esetleg nem lehet ilyet rögtön a már gépben lévő ssd-re csinálni?) és arról feltelepítem a win-t az ssd-re.Aztán törlöm az egész c partíciót a win 10-el együtt + indítóbejegyzés, a gépben lévő hdd-ről.
Azután visszapakolom ami kell a tiszta hdd-re.
Jól gondolom?
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
King Unique #64012 üzenetére
Köszi mindkét lehetőséggel (zsugorítás, macirumban partíciók méretének változtatása) próbálkoztam, de az a bizonyos c meghajtó túlságosan teli van, és jelenleg nincs máshol sem hely.
Szóval akkor marad a tiszta telepítés.
Akkor vissza térek első kérdésemre, hogy akkor a HDD-ről törölnöm kell a win10-et (gondolom, hogy ne legyen aztán a hdd-n és az ssd-n is egy-egy win10), ha igen hogyan kell, mert az ugyan azon meghajtón/partíción ( c ) lévő programokat nem szeretném letörölni csak a Wint? -
sonaj0203
aktív tag
válasz
King Unique #63975 üzenetére
Köszi megpróbáltam, de nekem a 1tb hdd 2 részre van partícionálva az egyik amin az os is van több mint 300gb, szóval a c: meghajtó nálam jóval meghaladja az ssd méretét.
Hogyan tudom azt meg csinálni, hogy egy partíción belül ( pl c: ) csak az os vagyis win10 részeit klónozzam? -
chopin42
őstag
válasz
King Unique #63986 üzenetére
Köszönöm! (laposról olvasom majd a ph-t közben, ha gond lenne
)
-
littledon
tag
válasz
King Unique #63954 üzenetére
Szuper, köszönöm szépen!
-
válasz
King Unique #63911 üzenetére
Köszönöm ezt a hasznos infót. Nem tiltani szeretném a frissítéseket, de szeretném latni, hogy mit update-el.
-
vg
addikt
válasz
King Unique #63918 üzenetére
Kellett? Ópersze. Mondjuk ennek a "szakmai" topic-nak a 98% a hasztalan, senki által nem kért, nem is használt "frissítések" utáni problémák miatt hangos.
-
vg
addikt
válasz
King Unique #63911 üzenetére
Tényleg érdekelne az a logika, hogy mi a fene értelme van hetente frissíteni és három havonta nagyot frissíteni az egész win10 rendszeren ha csak mondjuk libreoffice-t használod és mellé mondjuk a firefox-t és semmi mást? "Feltörik" a gépet ip alapján, mi?
Ráugrik a WannaCry virus a gépre, csak úgy. Hopp.
-
vg
addikt
válasz
King Unique #63905 üzenetére
Használok kb 5 programot napi szinten, ezek remekül, gond nélkül mennek, a gép akár napokig is megy kikapcsolás nélkül, nem kell több. Nekem ne frissítsen magától semmit és főleg ne bassza szét a meglévő remek beállításaimat két-három havonta. Sőt, a komplett biztonsági központot is letiltottam a francba, lehet ettől agyvérzésed is lesz. Vírusirtónak ott a remek nod32, tűzfal meg van a routerben.
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #63905 üzenetére
"Na de mindent letiltani és évekig semmit sem frissíteni?
"
Ezért használjuk még sokan a jól bevált Win98 -at, mert elég 20évente frissíteni..
-
FLATRONW
őstag
válasz
King Unique #63887 üzenetére
és (#63886) almi: Igen, célszerűbb is ez a megoldás, mert valószínűleg egy régebbi verzió van a telepítő DVD-n.
-
pmheros
őstag
válasz
King Unique #60980 üzenetére
Üdv!
Egy barátom Sony Vaio VGN-N19VP/B laposán (win10 Home x86) lefutott egy nagyobb win frissítés, szinte az összes driverjét le is frissítette, azóta azon eszközök egyike sem működik (wifi, lan, kártyaolvasó stb..) Most akarom újra húzni a windows -t, de nem szeretném hogy újra ráfrissítsen a telepítő hibátlan működő drivereire az update ! Keresővel meg is találtam a hogyant leíró hozzászólásokat, de különbségre leltem a saját rendszeremen (win10 x64 pro 1703 build 15063.540) próbakor, ezért kérdeznék.
A regedites módszerrel létrehoztam a ExcludeWUDriversInQualityUpdate értéket a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows útvonalon. Majd kellett volna DriverSearching kulcsot a leírás szerint ugyanerre az útvonalra, ami viszont nekem már létezett. Ide létre is hoztam a SearchOrderConfig DWORD -öt a kívánt 0 értékkel. Elvileg ennyivel meg is lenne az egész, de....
Nekem van mellette egy ilyenem: DriverUpdateWizardWuSearchEnabled DWORD aminek az értéke '1' ! Erről nem regélnek. Átállítsam '0' -ra ezt is ?
Üdv.: pmheros
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
King Unique #63660 üzenetére
Köszönöm sokat segítettél.
-
allein
addikt
válasz
King Unique #63720 üzenetére
Köszönöm szépen
-
fa4hu
őstag
válasz
King Unique #63691 üzenetére
Köszi a választ! Mindet letöröltem, de a Rendszer-t nem törölte, ismét létrehoztam, megint csinált MSR-t, de Recovery-t nem. Tovább engedtem a telepítést, fel is ment a Windows. Gond lehet belőle, hogy nem csinált Recovery partíciót?
Eredetileg MBR-rel próbálkoztam, de arra nem ment fel (talán mivel 64 bitest telepítettem), át kellett konvertálni GPT-re.
-
törölt tag
válasz
King Unique #63624 üzenetére
7200 igazad van az még rosszabb, én az ár dolgot nem tartom akkora ügynek átlag user szempontból. Mert sokszor látni - tényleg átlag-átlag userről beszélek - megveszik a "teszkós újságból" 150 ezres laptopot netezni és az 1 TB HDD 80%-a szabad kihasználatlanul, mert csak a Win és a pár giga családi fotógyűjtemény foglalja a helyet. Semmi torrenthuszárkodás, játszás. Ugyanez beleférne hasonló összegbe kerülő, belépő 120-as SSD géppel is és cserébe gyorsabb lenne minden amit nem kocka user is észrevenne. Irónia, hogy az ilyen emberek amiről nem tudnak az nem fáj: szépen hallgatják a vinyó tekerését és várnak a bootra. Ugyanazért amiért nem mindenki használ reklámszűrőt, mert nem tud róla létezik és azt hiszi "normális" dolog egy percet várni egy sok szeméttel cifrázott nehezebb oldal betöltésére várni. Ilyen embereket leültetsz egy SSD gyors gép elé reklámszűréssel és messiásként néznek rád mennyivel gyorsabb. Fusion drive módszerrel pedig a gyorsaság-tárhely kérdés is megoldva, akinek nem számít a pénz az meg tisztán nagy SSD. Üzleti szemponton kívül semmi nem indokolja 2017-ben is még alapértelmezetten 5400 vinyókkal árulnak gépeket.
Jól írod aki használt már SSD-t, nem tudna visszamenni HDD-re. Legjobb dolog ami az otthoni számítástechnikában történt az elmúlt években. Régi használt Core 2 Duo asztali gépeket is életre lehet kelteni. -
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #63611 üzenetére
Egy péklapáttal kellene tarkón b***ni, aki 2017-ben HDD-vel szerelt laptopt ad el
Ha az árra játszanak, akkor is inkább valami eMMC tároló, mint HDD.
Második lemeznek már persze rendben van a vinyó, na de rendszernek? -
válasz
King Unique #63559 üzenetére
Ez így van, ahogy írod, kb. az ötödik linken találtam olyan Decrypter letöltési lehetőséget, amit nem blokkolt azonnal az Eset, vagy az Adguard. Ehun ni
:[link]
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #63554 üzenetére
"Előbbiből csinált nekem az ESD to ISO program 4,61 GB-os ISO-t"
Az MCT-vel letöltött (install.ESD-t tartalmazó) ISO 3,26 GB !
Mi magyarázza ezt a nagy méretkülönbséget ? átkonvertálta a progi és install.WIM van nálad az ISO-ban?
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #63550 üzenetére
Egy ilyen 4,5 GB-os ESD-ből mekkora ISO állítható elő?
csak kíváncsiságból kérdem
Csak mert a gyári (MCT-vel letöltött install.ESD -t tartalmazó) ISO file mérete 3,2 GB. -
pusihusi
addikt
válasz
King Unique #63495 üzenetére
Szia mivel lehet átkonvertálni, mert ez nem tudja[link]
-
törölt tag
válasz
King Unique #63531 üzenetére
Ezt vágom, csak elfelejtem szerencsére manapság nem kell lesni annyira a szabad helyet. Azt olvastam gyárilag elkülönítenek helyet és lehet a saját programjuk azt is mutatja amit a Windows nem lát és MiB helyett MB alapon számolja, van még pluszban overprovisioning? Ez így három dolog együtt lehet kiadja az okot, az is lehet egyszerűen buta a Magician. Nem tudom hogyan számol, milyen mostani verziókban. Három éve egyszer volt az csak fent nekem amikor újdonság volt az SSD és kíváncsi voltam, kiderült RAPID mód és egyebek tök feleslegesek későbbi Win telepítés után már fel se raktam. Egyszerűbb a kérdezőnek 340 giga filmet letölteni
és akkor látni fogja Win szerinti szabad hely teljesen elfogy, vagy a Magician szerint ráfér.
-
pusihusi
addikt
válasz
King Unique #63495 üzenetére
Köszi szépen.
-
válasz
King Unique #63375 üzenetére
Akkor dobjál már légyszi egy olyan linket is, amiben le vagyon írva, hogy miként konvertálható át ISO-ba, az ESD, mert mint fentebb már írtam, én ezt az NTLite-os cuccot találtam csak, ezzel meg nem jött össze.
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #63366 üzenetére
megtaláltam: [kép]
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #63366 üzenetére
Köszi King
Bocsánat ebben a melegben a fogalmazás nemigen megy ma. Ez az ESD konvertálás csak elsőre macerás amúgy,azt hittem az,de pofonegyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NBA és kosárlabda topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Bittorrent topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest