Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
tordaitibi #145025 üzenetére
Ez be van kapcsolva, mindkét eszköznél.
Pyttawrx: nem találok ilyen beállítást. Az USB szelektív felfüggesztés le van tiltva.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #144979 üzenetére
Ideiglenesen ki lehet kapcsolni a Defender valós idejű védelmét.
Hogy az időnkénti vírusellenörzés ne tudjon törölni a fix fileokból ahhoz meg nem elég se jogosultság se kivétel, (és nekem kell a beépített vírusirtó védelme is) én egyetlen módot találtam a meghajtót állítottam ReadOnly-ba, mert azt vettem észre a diskpart magasabb szinten áll a jogosultságkezelésnél és a vírusirtónál is. De a RO csak adott oprendszeren belül érvényes, ha átdugod másik gépbe ott újra be kell állítani. Addig meg nem belelépni a kritikus könyvtárba. Vagy a legjobb ha nem használsz olyan exe-ket amit azonnal töröl ha meglát. -
Szabi®
addikt
válasz
+1
Ezért nem is akartam már belemenni, előre féltem, hogy lesz valaki akinél érzelmi alapon "minden jó".
Sajnos elkerülhetetlen ezen fórumok hasábjain, hogy kikerüljük azon egyéneket, akiknek az adott topik tárgya/témája a fétise ...
Ha kérdés merül fel, ami esetleg az adott termék/tárgy hibáját feszegeti, jön a "nem neked való" galaxisi igazság. A csúf igazság meg az, hogy onnan indultunk,. hogy ki lehet-e kapcsolni ? "Nem neked való!! Ma is tanultam valamit ...
Ez ilyen sajnos -
Geth
veterán
válasz
Gondold át még egyszer ki veszített :)
-
Szabi®
addikt
válasz
tordaitibi #144967 üzenetére
Igen nekem is ez a gondom, nyírja az exéket, régi "bat" kiterjesztéseket stb stb ...
Mindent végig zongoráztam, nem lehet kiiktatni, több helyen írják is, hogy a legtöbb ezzel kapcsolatos "tudás" csak amolyan urbanlegends, mert mindig visszaaktiválja a windows.
Tehát teljes jogú döntés nincs e tekintetben a windows10-ben. Ezt igazából még csodálják is amerikai fórumokon, hogy nem támadták még jogilag meg, ugyanis a végfelhasználói eula nem tesz arról említést, hogy nem lehet kikapcsolni. ha meg ideiglenesen ki is lehet, annak is a folyamata, hát hagy kívánnivalót maga után ...
Végülis el is engedtem ezt a dolgot, egyrészt bosszantó, másrészt nyilván ez van sajnos.
Majd kitalálok valami köztes megoldást, csak kíváncsi voltam hátha itt tudtok valamit, amit még nem olvastam/próbáltam -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144967 üzenetére
Erre találták ki a kivételt. Nálam bevált
-
zolikaDB
veterán
válasz
tordaitibi #144931 üzenetére
Koszi nektek
Akkor vissza az "alapokhoz", mint a regi szep XP-s idokben -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144886 üzenetére
Dobpergés, dism. Capture-Image és Apply-Image.
Szájbarágós kifejtés nincs, mert előbbit soha nem használtam. Apply-t igen, mert a win fapados telepítőjétől falra másztam (tehát nem capture-ölt image-t pakolok ki, hanem a gyári, még első indulás előtti image-t). -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144884 üzenetére
Dehogy én akarom megmondani.
Az egész szál erről szól, ne bolondozzunk már.
Engedd el azt a toolt akkor. Sőt, ha egy teljesen új vhd-be telepítenéd/deployolnád az image-t, már rég kész lennél...
Még capture-ölheted is a meglévőt, és azt dobod ki rá. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144882 üzenetére
Mert a sémában (ami 1:1-ben másolásra került) le van írva az egyes partíciók méretei, hogy mi mekkora. (Annak persze örülünk, hogy ha raw, akkor nem írja tele a vhd-t nullákkal.)
A magyarban is rosszul van amúgy, helyesen: de csak a lemez kiválasztott köteteinek
Van egy sanda gyanúm, hogy olyan vhd-t, aminek Te akarod megmondani a méretét, nem egy másik, teljesen más méretű disk-ről szoktak csinálni ezzel az eszközzel. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144880 üzenetére
Uhh, ez angol nélkül baromi nehéz lesz.
de csak a lemezen lévő kötetek adattartalmát másolja át
Kimaradt a "selected" (kiválasztott), azaz: sémaszinten teljes a másolat, adatszinten csak a kiválasztott kötetek lesznek benne. A maradék értelemszerűen raw lesz, és hát pont ez történt.
Btw, ez a magyar oldalon (ami szintén gépi fordítás a figyelmeztetés szerint), már így:
Megőrzi a lemez particionálási adatait, de csak a kiválasztott lemez köteteinek adattartalmát másolja. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144877 üzenetére
Ilyenkor elolvasod az eszköz doksiját:
It preserves the partitioning information of the disk, but only copies the data contents for volumes on the disk that are selected.
Nekem úgy tűnik nem erre lesz szükséged. Ha keresel másik eszközt, javaslom annak a doksiját is átfutni, ha nem szeretsz sok időt eltölteni a zsákutcákba futkorászással. -
rita7107
aktív tag
válasz
tordaitibi #144871 üzenetére
Köszönöm!
Utána olvasok, ha nem fogom érteni, akkor megy privát. -
krealon
veterán
válasz
tordaitibi #144810 üzenetére
"Konkrétan, egy rendszer vhdx fájlba másolásakor a fájlba megvan az efi, és a rendszerpartíció.
Ez akkor miért nem indul el bármilyen más környezetben?"A rendszer piszkálása (mentés, konverzió virtuális géppé, stb) ki kell kapcsolni a hibernációt.
Ha egy hibernált rendszerbe belepiszkálsz, az menthetlenül összedől.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144804 üzenetére
bcdedit szerint a mostani C partíció uuid
38057d66-0965-11ed-a916-c0568f85cf41
Nem. A resumeobjet(, recoverysequence, inherit, stb.)-nél más BCD entry-k azonosítója van, nem a C partíció azonosítója.wmic path win32_computersystemproduct get uuid
Én nem látom, hogy ez miért a C partíció azonosítóját kérdezné rá, a doksi szerint ez a teljes rendszeré, legtöbbször SMBIOSból jön.A diskpart-os parancs a teljes diskét adja vissza.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #144799 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144764 üzenetére
A végéig olvasd el a mondatokat, ott volt a smiley
Nekem a másolgatásra egy Far Manager is elég a winpe alá (ahonnan a telepítést is tudom indítani). Az NTFS jogokat meg egy jól irányzott rekurzív take ownership script (bár ez a megnevezés talán túlzás) megoldja pikkpakk.
Persze kézzel nehéz, ezt elhiszem.
Szerencsére ezzel már ritkán van igazán teendőm, használunk NAS-okat, felhőt, stb. -
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #144754 üzenetére
Azért a Ventoy sem tökéletes. Bekapcsolt secure booton csak úgy bootol ha előbb kikapcsolod a securebootot, rábootolsz importálgatod a kulcsot (ha sikerül)...
Saját egy gépeden ez ok is, de ha sok idegen gépen kell(ene) ez megtenni, de a tulaj furcsán néz rád és kényelmetlen is. Egyszerűbb a fat32 darabolással. -
válasz
tordaitibi #144752 üzenetére
Nem kell oda semmi. Valamit rosszul csinál.
-
válasz
tordaitibi #144745 üzenetére
De az sem 5,6, hanem 4,16gb, most írtam
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144754 üzenetére
Jajj Tibi gyorsan gyere át, beborítottam a Wint
A darálás+reinstallhoz nem kell ventoy, elég a telepítő is -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144752 üzenetére
Vaagy szedjen olyan image-t, ahol a méretkorlát alatt van a .wim/.esd.
Vaagy használjon MCT-t, állítólag az mindig jó.
Vaagy egy parancs dism-mel (linux alatt wimsplit).
Ezek utánra hagynám a ventoy-t, hiszen a cél nem minél több eszköz felhasználása volt. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #144749 üzenetére
Tudom mi a Ventoy, itt is már volt téma többször, használom én is, de az eleve más. Az multiboot létrehozáshoz való, kreál egy FAT - ami ugye eleve UEFI boot kompatibilis - fájlrendszerű ESP-t és rá egy GRUB-ot, alapvetően arról történik a bootolás, az exFAT (vagy akár egyéb) - aminél ugye nem gond a 4+ GB-os fájlméret - fájlrendszerű partíción meg az ISO-fájlok vannak tárolva.
Igen, használható akár a Ventoy program is, de az ugye csak opcionálisan értendő és nyilván nem létszükséges Windows 10-es telepítési adathordozó létrehozásához, utóbbihoz alapesetben bőven jó az MCT. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144748 üzenetére
Ne menjünk le oviba, nyilván nem oldja meg az Ő problémáját, ha Te csinálod.
Ahogy az sem, hogy Te évek óta Ventoy-t használsz -
Geth
veterán
válasz
Ezért írtam, hogy az .iso mérete mindegy, a .wim a fontos. Ne ismételgessük egymást
Btw egy darab parancs bőrszíntől függetlenül nem kellene, hogy probléma legyen.
Linux alá wimsplit? -
King Unique
titán
válasz
Mármint támogatás híján max. UEFI módban nem bootol NTFS fájlrendszerű telepítési adathordozóról, ellenben legacy (CSM) módban nyilván igen, ahol UEFI esetén már ismertetve lettek a lehetőségek, már csak alkalmazni kellene valamelyiket. Az a DISM általi darabolás meg azért annyira nem bonyolult, 1 parancs az egész, az is jórészt copy - paste. Sőt, mivel Linuxon csak a standard konzumer ISO tölthető le a Microsoft weboldaláról, ezért UEFI módban FAT32 használatához eleve darabolni kell 4 GB-nál kisebb méretű
install.swm
fájlokra, ha nem támogatja az NTFS-t. -
sisi22
aktív tag
válasz
tordaitibi #144664 üzenetére
Kosszepen, holnap kiprobalom.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #144639 üzenetére
Ebből a "tünetből" nagyon nem arra ad jelzést, hogy ez kikapcsolás! Inkább a hibrid alvás, amit nyilván ilyen esetben érdemes kikapcsolni.
-
válasz
tordaitibi #144621 üzenetére
Sorry, neked is köszönöm szépen az ötleteket!
-
válasz
tordaitibi #144621 üzenetére
Vdsl internetelérést használok és a modem úgy van beállítva, hogy magától felcsatlakozik a netre.
-
válasz
tordaitibi #144616 üzenetére
Viszont, akkor sem kell támadni, ha nem jön megoldás, vagy ha netán nincs. Igen ez ( is) bug. Van rá megoldás?
A tálcás hangerő meg pont egyéni dolog, nem is tartozik ide ebben a formában.A lényeg nem kell hergelni a másikat, hanem a megoldásra kell koncentrálni, ha ez neki fontos. A hergelésből jön az értelmetlen meddő vita, majd a sírás.
Ha meg nem kap itt választ / nem tetszik ez a fórum akkor lehet van másik fórum akár külföldi is, és kutakodni ott, vagy ms-nek írni. Ha jött megoldás meg lehet osztani itt.
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
tordaitibi #144506 üzenetére
detto, már mindent átnéztem, szolgáltatásoknál is automatikus indulásra van állítva, ehhez képest ha bejelentkezik nem frissül le. Érthetetlen számomra, ezért gondoltam, mivel ismerősöm gépe, csinálok neki egy parancsikont az asztalra és azzal frissítse az időt, minthogy állandóan a gépházban szórakozzon. :/
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #144507 üzenetére
Pedig nyilván van ilyen topik, topikok.
• Milyen program, ami...?
• Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik -
xrvman
őstag
válasz
tordaitibi #144503 üzenetére
Megvolt még a beállítások elvégzése előtt, állt 5 percet kihúzott táppal és mégis azonnal megjelent a tálca. De azért azért kikapcsoltam a gyors rendszerindítást és holnap meglátjuk.
-
xrvman
őstag
válasz
tordaitibi #144501 üzenetére
Kicsit keresnem kellett hol van, de meglett, energiakezelés, főkapcsoló beállításainak után....
Köszi szépen! Kikapcsoltam, pár nap múlva beszámolok. -
persil
nagyúr
válasz
tordaitibi #144482 üzenetére
Ez nem jutott eszembe, megnezem este.
-
válasz
tordaitibi #144482 üzenetére
explorer.exe
előbb rosszul írtam -
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #144457 üzenetére
Igen, Fast startup nélkül működik a hibernálás.... Sőt inkább van olyan eset, amikor pont a Fast startup akadályozza meg. Fast startup causes hibernation or shutdown to fail in Windows 10 or Windows 8.1
Érdekes amit írsz, hogy magától kérdés nélkül letöltött és telepített egy olyan programot, ami nem is volt telepítve.... (najó, tudjuk, hogy W10 szeret önállóskodni, na de ennyire
)
A Store-ban nálad engedélyezve van az Alkalmazások automatikus frissítése? Az csak a telepített appokra vonatkozik, de lehet az kavart be. Elég nagy bug lenne.Most direkt kipróbáltam és kb 1 órája semmi. Bár nagyon meglepődnék.... (igaz W11-en, de az alap ua. Azért offba teszem nehogy gond legyen itt 😀)
Én ezen lepődtem meg. 🤔 Gondoltam kipróbálom az IView társítást, de előtte megakartam nyitni a képet. Simán duplaklikk bármilyen képre és így nyitotta meg őket. (az állatja...) Ezen a rendszeren soha nem használtam nyomtatást, nem tudom miért pont ezt állította be magának, amikor semmi baja a beépített képnézegetőnek. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144452 üzenetére
Control Panel | Sound | Sounds fül | Sound Scheme: No Sounds
Nálam évek óta bevált -
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #144307 üzenetére
Akkor már csak azt kellene tudni, hogy pontosan mi történt tegnap délután, ami a hibát kiválthatta. Ahol ugye a másik hardverkörnyezet is potenciális hibaforrás lehet, van amikor másik típusú USB-port illetve vezérlő is bekavarhat, stb.
(#144308) hhgygy:
Tudom, azért is lett leírva, hogy jó esetben működhet a local install utólag WTG módban mindenféle beavatkozás nélkül. Viszont olyan is van, hogy nem és szükséges manuálisan az utólagos átkonvertálás, vagy eleve a WTG szerinti telepítés ha olyan használat a cél. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #144303 üzenetére
"betettem egy m2-to-usb házba"
"használom a tartalék pc-mmel"Mármint ha USB-s meghajtóról lett futtatva a Windows 10, akkor oda normál esetben Windows To Go szerinti telepítés szükséges, vagy a meglévő helyi telepítés átkonvertálása. Jó esetben ugyan akár enélkül is működhet utólag USB-n csatlakoztatva a Windows 10, aztán hogy mennyire stabilan, az más dolog.
Másik PC, azaz másik hardverkörnyezet, vagyis + hibalehetőség, normál esetben szokás odafigyelni előtte pl. ezekre, bár itt a WTG megint megkavarhatja a dolgot."Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik."
Akkor felmerülhet, hogy annál az eszköznél tényleg valami gond van, pl. csatlakozási probléma USB-n, vagy eszközhiba.
Itt most nem teljesen világos a leírtakból, hogy csak USB-n lett futtatva a valamilyen M.2 SSD-ről a Windows 10 és csak ott jelentkezik a probléma, vagy a PC-be szerelve és ott indítva is.
Ha belakott rendszer és macerás reprodukálni a jelenlegi állapotot, akkor ugye nem ártott volna előtte egy rendszermentés, sőt az ilyenkor alap kellene hogy legyen. -
peti0017
csendes tag
válasz
tordaitibi #144292 üzenetére
Tényleg érthetetlen miért, de a Defender nyeste le. Na eddig tartott a Defender pályafutása
Köszi neked is az életmentést
-
Simivok
senior tag
válasz
tordaitibi #144287 üzenetére
-
Grizzlu
tag
válasz
tordaitibi #144065 üzenetére
Íme a Benchmark eredmény, nekem semmit sem mond
Amúgy agyaltam a dolgon, és nekem egy infós haver anno ilyen 1x használatos 10 Euro körüli termékkulcsot ajánlott, azt vettem. Kb két éve. Gondolom, javarészt itt lehet a kutya elásva, nem...
Ha igen, hogy lehet ezt kijavítani egy jó termékkulccsal, és honnan kell beszerezni, melyik verzió ajánlott?
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #144068 üzenetére
Kérdés, hogy valóban Microsofttól kaptad a levelet vagy adathalász kísérlet. Emailben kapott linken belépni nem ajánlott és 2FA használata javasolt. Fiókban biztonság részen megnézhető a belépési előzmény.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144068 üzenetére
Szerintem Neked mindenképp az utóbbi.
(2 faktorral ilyeneken nem akadok fenn.) -
Grizzlu
tag
válasz
tordaitibi #144045 üzenetére
Megcsináltam, de nem észleltem számottevő javulást. Főként böngészéskor lassul be brutálisan, minden oldal csak várakozik, tölt. A boot szép gyors, utána vannak gondok.
Nemrég lett felfrissítve a konfigom (lásd alul), azután szépen gyorsan ment minden. A szakember, aki összerakta a gépet azt mondta, minden vírus- és egyéb irtóktól szabaduljak meg, mert a Winfos saját cucca kiváló. így is tettem.
Feladatkezelő:
Proci 15-20%
RAM: 61%
SSD: 0-2%Laikus vagyok, ennyit tudtam összebogarászni.
Köszi! -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144049 üzenetére
Ez a diskurzus az agytornától szerintem azért messze van, én csak bedobtam egy utalást, hogy lehet nem retardáltak írnak ilyen rendszerkomponenseket.
Tehát akkor szerinted lényegében nincs különbség a registry, egy postgres és egy mongodb között? Érdekes, én eddig azt képzeltem (vicceltem, olvastam), hogy ez egy erősen specializált szoftverkomponens.
Az indexelésnél kihagytad a konklúziót, hogy töredékére csökkenti a kereséssel töltött időt. Ja hogy ezért került szóba?
A sérülékenységes mondatot nem értem, hogy jön ide. Ez eddig nem is volt kérdés, és lényegében meg is válaszoltad magadnak.
Ha lenne pl. egy olyan fiókom, amibe egy fél emberöltőnyi bigyó elfér, baromi gyorsan megtalálom benne, amit keresek, stb. akkor én nem töltenék időt a rendszeres szanálással (kapcs.: premature optimization).
Én is folyton dobálok ki régi dolgokat, de csak azért mert az előző mondatban említett feltételek nem teljesülnek. A válasz mérlegelés kérdése. Tudom, az OCD erősPersze, hogy ésszerűtlen. Mármint Neked most ésszerűtlennek tűnik. Ezért ajánlottam könyvet.
Én azt vettem észre, hogy ha valami ésszerűtlen számomra, és nem megyek utána, akkor továbbra is ésszerűtlennek fog tűnni. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144047 üzenetére
Nem érdemes a registry-t akármilyen adatbázissal összehasonlítani.
A bogarászással töltött idő szépen összetöpörödik, ha használ az ember ilyen ósdi technikákat, mint pl. indexing (ismerős?). Ezek a nagyságrendek egyébként picik.
Kezdésnek javaslom a Registry cleaner szócikk idevágó fejezetét, illetve a továbbiakban Mark Russinovich (Sysinternals) Inside the Windows NT Registry című művét. Bár gondolom Mark se mondhassa meg
Részemről le van tojva. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #144045 üzenetére
esetleg érdemes egy külső registry pucolót bevetni mivel erre a redmondiak még nem csináltak megoldást
Ennek az lehet az oka, hogy nincs rá érdemben szükség. A registry kvázi egy megfelelően optimalizált adatbázis, amiben a több 10-100e felesleges bejegyzés ugyan növeli nem számottevően a méretet, de a teljesítményre már alig mérhető a hatása (pl. induláskor néhány msec).
(A legnagyobb hatása a registry OCD-ben szenvedő felhasználókra van. Ne nézz oda! Ha valaki szakmányban, rettenetes mennyiségben próbálgat ki szoftvereket, érdemes elgondolkodnia valamiféle virtualizáción vagy provisioningen.)
Éppen ellenkezőleg: MS hivatalos policy, hogy semmilyen supportot nem adnak/tudnak adni ilyen pucoló alkalmazások futtatása utáni állapotra.
Szerencsére már egyre több cikkben normálisan le lett ez írva, de még mindig érezhető annak az érának a hatása, amikor csőstül reklámozták magukat az ilyen programok mindenféle teljesítmény növekedést lebegtetve.
Természetesen ha bárkinek van forrása ami hitelt érdemlően cáfolja a témakörben az MS állításait (és rengeteg felhasználó tapasztalatát), ne tartsa magában :) -
törölt tag
válasz
tordaitibi #144040 üzenetére
Eszemben sincs a win-hez állítani a Linux-ot.
Az elmúlt ~10 évben főként macOS/Linux van használatban, bár ubuntut már 8.04 óta használok. A win-t az elmúlt években kizárólag 1-1 manuális build kedvéért és alkalmanként játékért indítom el.
Kényelmes lett volna, ha át lehet rakni a gombokat, de inkább tojok rá, mint hogy bármit annak a képére állítsak. Szóval akkor marad így. -
Grizzlu
tag
válasz
tordaitibi #144036 üzenetére
Köszönöm!
SSD-n van minden, ami oprendszerhez köthető. lényegében csak erre a célre használom.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #143974 üzenetére
Ok! De pont az volt a gondja, hogy ezt nem állította be vette ki az alapból bent lévő pipát! Ezért kapcsolgatja a hdd-t a rendszer. Mert valami agyament amerikai agyszülemény logika alapján oda rakogatja a fájlokat.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #143972 üzenetére
Szia! Ez azért lehet mert be van kapcsolva az, hogy a "lapozófájl automatikus kezelése minden meghajtón". Ha kiveszed a pipát attól még lesz lapozó fájl de ki tudod kapcsolni a felesleges meghajtókat elég egy a rendszer meghajtón. Elérés és beállítások.
Ha kikapcsolod nem ér utólag meglepetés. -
bringasisti
őstag
válasz
tordaitibi #143913 üzenetére
Köszi, holnap megnézem
-
bringasisti
őstag
válasz
tordaitibi #143910 üzenetére
Csomagból kivett CD, írók rá, írásvédett formában 16x kiválasztva, mert régen volt, hogy ha gyorsan írt valaki az szar lett. Tehát megírom a CD-t és mivel hivatalos helyre adom be, le akarom ellenőrizni. A lemezhez hozzá se nyúlok, megnyitón, és az előnézeti képét mutatja, de a képet nem nyitja meg, csak egy fehér monitor bámul rám! A videót megnyitja. Ekkor újra inditom a gépet és minden működik. A következő CD írása után megimetlodik a probléma!
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
tordaitibi #143858 üzenetére
köszönjük emese
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
tordaitibi #143848 üzenetére
például azért mert amennyi idő alatt rájön hogy mi a baja (ha egyáltalán rájön...) vagy ezerszer újrarakhatta volna, de mondom ha valkinek ez a hobbija hogy napokat basz el erre...
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #143807 üzenetére
Eltérő adatbázist használnak. Nem tudom lehet-e helyesbítést beküldeni, de ha lehet, könnyen állandó feladat lehet belőle :)
-
mpo
veterán
válasz
tordaitibi #143807 üzenetére
Nem ugyanazt az adatbázist használják.
-
mpo
veterán
válasz
tordaitibi #143805 üzenetére
Ha a met.hu-t néztem, 2-es narancssárga riasztás volt zivatarra és 1-es felhőszakadásra.
Az idokep.hu szerint nem fog esni, akkor nekik lett igazuk.
Én meg tudtam itt a szobában, hogy hol vagyok és erre a helyre van beállítva és azt néztem.
Két napra előre sem tudnak pontosan előrejelezni, településre meg soha.
A radart nézem, Mo. és Európa, abból kalkulálok.
Meg van mobiltelefon is GPS-szel neked is. -
mpo
veterán
válasz
tordaitibi #143796 üzenetére
Van benne GPS?
Ha nincs, akkor IP cím alapján, mindig tévedni fog. -
growler
őstag
válasz
tordaitibi #143793 üzenetére
Nem lehet benne megadni a kívánt hely Weather Location kódját ?
Pécel: HUXX0159 [link] -
mpo
veterán
válasz
tordaitibi #143793 üzenetére
Kedvencek?
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143785 üzenetére
Tordaitibi, a betett hibaüzenetre ment a válasz, akkor van olyan, ha a rögzítés után nem lett visszanevezve a fájl, azt meg eddig is tudtuk, hogy a drag & drop módszer pl.
.exe
fájlok tálcára húzásánál működik, ellenben.bat
fájlok esetén nem engedi a rögzítést. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143782 üzenetére
Mármint gondolom magadból indulsz ki, ezért az érdekes iromány, aminek pont semmi köze az előzőleg leírtakhoz, meg pont ezért nem sok értelme volt...
Igen, nem tudjuk miért nem lehet elfogadni, ha valaki az elveiddel ütköző állításokat tesz, illetve leírja a tényeket és szemlélteti a lehetséges megoldásokat, a nemkívánatos térítést meg lehetőleg nem a Windows 10 topikban kellene elkezdeni, meg ahogyan már említették nem másik rendszerhez kell itt hasonlítani a Windows 10-et és 1:1-ben annak a megoldásait keresni, jó lenne ezt végre megérteni.
Pontosan, jó lenne ha végre befejeznéd, lezárnád a kéretlen mellébeszélést és offolást, mert valóban értelmetlen, köszönjük.How to Pin any File to the Taskbar in Windows 10
A linkelt útmutató elég világosan szemlélteti, hogy a példában egy
.exe
-.txt
fájl rögzítése a tálcára megoldható drag & drop módon + a működés a leírásban lévő egyéb lépésekkel, ami nyilván működőképes és ki lett próbálva + ha már komplett útmutató készült róla, ha a kedves felhasználónál nem működik, az már egyéni probléma, lehet nem 1:1-ben úgy csinált mindent ahogyan az útmutatóban van, lásd pl. rögzítés utáni átnevezés... -
cigam
titán
válasz
tordaitibi #143782 üzenetére
Nem tudom, hogy a scripteddel működik-e, de mi van ha futtatható programmá alakítod?
Esetleg másik program használata? Vagy ez az ingyenes megoldás?
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143778 üzenetére
Ezt megint csak a szokásos elmélkedés otthon a fotelből, ahol az már le lett írva előzőleg, hogy ha annyira érdekel a "miért", akkor tessék szépen a Microsofttól megkérdezni.
Igen, a userek ~ 90%-a valóban nem foglakozik ilyen dolgokkal, ami neked valamiért akkora hiányosság és probléma, az a nagy átlagnak nyilván nem az, nem mindenki akarja önkényesen összevissza állítgatni, faragni a rendszert.
+ Igen, a userek ~ 90%-a valóban nem akarja erővel kigyomlálni a fájlkezelő navigációs ablakában lévő alapértelmezett elemeket, amik nem véletlenül vannak ott, ahol ha a kisebbségi igényeket képviselő egyes felhasználóknak annyira nem kell ott semmi, akkor akár ki is kapcsolható a navigációs ablak, mint már linkelve lett előzőleg.Ha valamilyen beépített alkalmazást nem használok, akkor miért kell erővel eltávolítani és kigyomlálni a rendszerből, miért nem elég szimplán nem használni, szükség esetén max. kikapcsolni vagy adott esetben másik programot beállítani helyette alapértelmezettként?
Ahol ugye az eltávolítás megoldható mind a OneDrive és szükség esetén annak a navigációs ablakban lévő bejegyzése, mind az egyéb inbox alkalmazások esetében ha egyeseknek annyira ez a mániája, vagyis újfent nem nagyon van miről beszélni.How to "Pin to taskbar" and "Unpin from taskbar" Apps in Windows 10
A tálcára normál esetben értelemszerűen a telepített / portable alkalmazások parancsikonját szokás kitűzni, nem az egyénileg fabrikált parancsfájlok / egyebek ikonjait, utóbbiaknak normál esetben ott van az asztali parancsikon létrehozásának lehetősége... De ha az utóbbi kategória tálcára rögzítése a cél, akkor nem meglepő módon akár az is megoldható, lásd az alábbi útmutatókat.
• How to Pin any File to the Taskbar in Windows 10
• How to 'Pin to taskbar' Folder and Drive in Windows 10
• How to Add Toolbars on the Taskbar in Windows 10 -
cigam
titán
válasz
tordaitibi #143778 üzenetére
Fogadd el, hogy ez nem Linux, soha nem is lesz az.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143771 üzenetére
Hát talán mert alapesetben eleve a rendszer része a OneDrive, de ha megfelelően el lett távolítva, akkor nem feltétlen kellene nyomokban megjelennie.
Pont ez az, ha nem akarja használni a kedves user a OneDrive-ot, attól még nem feltétlen kell erővel kigyomlálni a rendszerből, elég csak letiltani az autostart funkciót, vagy az integrációt. Az meg, hogy a fájlkezelő navigációs panelén ott van az ikonja, csak egy dolog, attól még nyilván nem kötelező oda kattintani és használni, pont ezért okvetlenül eltávolítani sem, stb.
Hát talán mert nem adott user kénye-kedve szerint fogjak beállítani a tömegeknek az általános megjelenést, annyi beállítási lehetőség meg azért van a fájlkezelőben, ami az általános beállításokhoz elegendő, ha a felhasználónak további (extra) beállítási lehetőség kell akkor meg ott van a registry, lásd pl. navigációs panelen igény (vsz nem tömeges) esetén duplikált meghajtók eltávolítása, + a navigációs panelen az "Ez a gép" menü össze is csukható, sőt maga a navigációs ablak eleve be/ki kapcsolható a fájlkezelőben, stb.Miért? Azt értelemszerűen a Microsofttól kellene kérdezni, ha annyira érdekel valakit.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #143771 üzenetére
Mit is nyerne vele? 0.05 GB tárhelyet?
Vagy allergiás egy ikonra? -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143769 üzenetére
Mármint te a fájlkezelő navigációs ablakában történő megjelenésre célzol, annál kell trükközni az eltüntetéshez.
Ellenben az előbb már le lett írva, hogy nyilván nem kötelező a OneDrive használata, autostart eleve be/ki kapcsolható a program kezelőfelületén, Windows 10 integráció szintén be/ki kapcsolható, Microsoft-fiókról leválasztható, akár uninstallálható is, stb., ahol ezek nyilván az újabb Windows 10-verzióknál is ugyanúgy működnek. -
egykori
őstag
válasz
tordaitibi #143756 üzenetére
Már lementettem róla a drivereket, de mint előzőleg írtam, inkább meghagyom így ahogy van, köszi.
-
humilislupus
tag
válasz
tordaitibi #143717 üzenetére
A biosban a boot eszközöknél eltünt minden ,tehát ha be rakom az idegen ssd-t és müködik minden ssd,a biosban a boot eszközöknél akkor sincs semmi.
Nem tudom hol lehet megnézni, hogy aktív-e a régi lemezen a Win betöltő partíció. Ebben tudsz segíteni?
Uefis biosom van sajnos. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143721 üzenetére
Igen, de a saját példádban az "átrakás" is pont 2 PC-t és OS-t feltételez, ahol akár a másik PC-n futó Windowson is megoldható a leírásban lévő módszer, nem feltétlen kell nekiállni hagyományos módon telepíteni.
Ha igen, akkor vélhetően az is megvan, hogy az említett "vésztartalék" és "pót lemez" célra általában menteni vagy klónozni szokás a már feltelepített és beállított rendszert, nem pedig telepíteni egy szűz rendszert, csak ezért lett megemlítve.
Nem is írta senki a problémájára, hogy azt a klónozás oldaná meg, kapott választ arra vonatkozóan, lásd megfelelő boot sorrend beállítása, rendszerindítás javítása, stb. Ahol a bootolási módot pont nem írta, pedig ugye attól is függhet az alkalmazott javítási módszer.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143719 üzenetére
Windows 10 tiszta telepítése helyi lemezről, DVD vagy Pendrive nélkül
A Windows 10 telepítéséhez nem feltétlen szükséges pendrive vagy DVD, megoldható akár azok nélkül is. + Például egy 2-es PC másik meghajtójára a telepítés megoldható az 1-es PC-n az éppen futó Windows 10 alól pl. a WinToHDD programmal, ami utána visszatehető a 2-es PC-be. Vagyis nem, nem feltétlen kell nekiállni csak emiatt egy másik PC-n pendrive-ról bootolva telepíteni, meg esetlegesen belezavarni annak rendszerindításába.
Vésztartalék céljára adott a már feltelepített és beállított Windows 10 képfájlba mentésének és klónozásának lehetősége, amiatt megint nem létszükséglet nekiállni standard módon egy másik lemezre telepíteni.
-
válasz
tordaitibi #143616 üzenetére
Pontosan tudom mi az! Nem ezért volt a fejvakarás…
Tudnátok segíteni, mi okozza a gondot?
Erre ez megoldás. Ezért volt a -
válasz
tordaitibi #143611 üzenetére
-
Teasüti
nagyúr
válasz
tordaitibi #143601 üzenetére
Nemtom miért, de viszketek attól, ha egy feláras beépített eszköz helyett extra költségen egy külső eszközt kéne használni. Mintha levágnám a karomat, hogy protézist tegyek fel helyette.
Ezzel a kerülővel csak időt nyernék, hátha a következő két évben jön működő driver.
Win11 volt akinek problémamentes volt ezzel az Intel kártyával. Viszont az is olyan mehh. Mi létjogosultsága van egyáltalán a 11-nek? -
Teasüti
nagyúr
válasz
tordaitibi #143586 üzenetére
Az adapter már adott, csak mivel Wifi-s az új lap ezért nyugdíjazva lett. Szóval a fenti felállás költségmentes lenne, ha összehozható szoftveresen a redundás hálózati kapcsolat. Önmagában egyik se tökéletes, együtt már talán lehetne vele kezdeni vmit. Érdekes, hogy a wifi se problémázott ennyit hónapokig. Vagy nem volt ennyire szembeütköző.
Másrészt meg ezért vettem Wifi-s alaplapot, hogy vegyek bele még külön kártyát?
Előbb küldeném vissza RMA-ra az egész lapot úgy ahogy van, csak mivel szoftveres a hiba ezért egy cseredarabbal se mennék sokra. Pénzt meg már kétlem, hogy visszatérítenék ennyi hónap után. -
válasz
tordaitibi #143586 üzenetére
Mennyi a ping amúgy itt, meg a sebesség?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
tordaitibi #143554 üzenetére
Egyes beszámolók szerint csak a Win driver érintett. Egyéb rendszerek alatt kifogástalan.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
tordaitibi #143541 üzenetére
Még mindig ledobál.
Szkriptre nincs vmi ötlet, hogy erőltetve csatlakozzon vissza? Egy-egy másodpercnyi kiesést még kibírna a játék meg minden... -
Krystal_s
addikt
válasz
Szia, mik voltak a tünetek nálad? 40 MHz miatt volt gond? Azért kérdezem, mert a napokban pont én is TPLink Router - Intel Wifi adapter problémával szembesültem. Ping csomagvesztések, weboldalak néha nem töltődnek be. Másik 2 Routerrel nincs ilyen gond. Az Intel speciális beállításokban Auto-ra van állítva a 2.4 GHz és az 5 GHz.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Hmm. Kipróbálom majd, köszi!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
tordaitibi #143510 üzenetére
Ja. A Fájlkezelőben --> Indítás fül fent, ott szerepel a Microsoft OneDrive jobb katt ott van, hogy Letiltás! Az nem működik?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
tordaitibi #143508 üzenetére
Jobb katt a Tálcára --> Tálcabeállítások --> alul: Tálcán megjelenő ikonok kiválasztása katt, ott van a legelső helyen --> Be/Ki
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #143410 üzenetére
Mindig el tudok csodálkozni hogy lehet ekkora kuszaságot ilyen rövid idő alatt összehozni.
Én legszívesebben diskpart clean-el kezdeném.
Aztán oprendszerenként külön fizikai lemezre telepíteni a másikat lehúzva közben.
És máris könnyen és egymástól függetlenül módosíthatók. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143410 üzenetére
Az F partíció zsugorítása megoldható akár a beépített lemezkezelővel is, viszont a C kiterjesztéséhez mindenképpen 3rd party particionáló program fog kellene, mivel nem közvetlenül utána és mellette helyezkedik el a hozzáadni kívánt nem lefoglalt terület (példa). Ahol nem feltétlen kellene újra kicentizni, lehet a 40 helyett nem ártana 50 GB-osra vagy nagyobbra méretezni a C-t...
Egy rendszerpartíció utólagos átméretezése nem teljesen veszélytelen művelet, meg pláne ha a 3rd party particionáló program is csak újraindítás után ún. PreOS módban tudja megcsinálni, ezért nem árthat előtte rendszermentést készíteni.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #143402 üzenetére
Próbáld meg a START sort így:
START "" /D "M:\prnoinnst\ChrisTV\ChrisTV Lite" ChrisTV.exe
A START nélkül nem aszinkron indul el a háttérben, teljesen normális, hogy megáll a batch.
Ilyenkor csak a hívott process bezárása után folytatódik/folytatódna.A parancsikont én mindig kézzel rámolom be ahova kell, pl:
"%APPDATA%\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs" alá. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #143367 üzenetére
Én a Start menübe shortcutokat szoktam pakolni, nem közvetlenül a scripteket. A shortcutnak meg olyan ikont raksz be, amilyet szeretnél.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #143364 üzenetére
Ha M: meghajtó akart lenni, akkor M:\portable\...
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #143362 üzenetére
@ECHO OFF
"nircmdc.exe" mutesysvolume 1
START "tvbigyó.exe"
TIMEOUT /T 4
"nircmdc.exe" mutesysvolume 0
A double quoteokon belül add meg a teljes elérési útvonalát az érintett fileoknak (a példa feltételezi, hogy vagy az aktuális könyvtárban vannak, vagy rajta a
PATH
-on). Windowson alapesetben a \ a nyerő útvonal szeparátor, de megeszi a /-t is. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #143360 üzenetére
Simán. A legegyszerűbb talán nircmd-vel, annak van mutesysvolume parancsa.
A két hívás közé meg start-tal elindítod aszinkron amit szeretnél. Az unmute elé meg egy késleltetés. -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #143355 üzenetére
Ez anno nem tetszett mert csak egy ilyen grafikont mutat és a konkrét számmal kiírt letöltési sebességet csak akkor ha az egeret rá viszem. Amiket én linkeltem azoknál a teljes képernyő programok futtatásán kívül mindig látszódik a valós sebesség.
Nagyon szeretem mert látszik, hogy jön lefelé még a torrent vagy esetleg felfelé van nagyobb sávszél foglalás. -
makoss
veterán
válasz
tordaitibi #143335 üzenetére
Oké csak az az érdekes, hogy a lomtárban meg kiírja
-
RJ45
tag
válasz
tordaitibi #143300 üzenetére
Nem, ettől az opciótól a ctrl+alt+del után, miután ott kiválasztod a feladatkezelőt az a befagyott cucc alá nyílik meg és így magát az opciót sem tudod megváltoztatni, hogy elé nyíljon meg, csak logout után. Tehát aki gyakran dolgozik "idegen" gépen, amin nem maga konfigurálta át előre a feladatkezelőt annak gyakran jut eszébe ez a kérdés... hogy mi is ebben a hozzáadott érték.
Miért annyira jó ez, hogy akkor ez a default, hogy a befagyott cucc alá nyílik meg.Biztos nem szándékos szívatás és valakinek biztos hasznos, csak már érdekel, hogy kinek is.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tordaitibi #143264 üzenetére
Köszi mindenkinek! Hibernálva használom majd, úgy csak kicsivel lassabban tér magához.
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #143252 üzenetére
"nem fog meg"
Ezen vajon mit értesz? Nem értem a szlenget.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest