- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
válasz
Cs1csó #131584 üzenetére
Csak kérdés szintjén
Miért erölteted ezt a WU driver dolgot amire külön iparág épül ,hogy hogyan akadályozzuk meg mivel számtalan problémát okozott az elmult idöben?
A hardware gyártója által készitett drivernél nincs jobb aki csak tudja mit gyárt és milyen drivert készit hozzá -
kecstama
tag
válasz
Cs1csó #131580 üzenetére
Crystalt/Sentinelt mindjárt megnézem.
Letöltöttem az ISO-t az MS oldaláról, csináltam külső SSD-re boot cuccot majd a telepítésnél az összes lemezt formáztam.
Windows update naponta lefut, mindent telepítek amit felajánl. De szoktam 1-2 hetente Driverbooster/ DRP-vel nézegetni, hogy ne egyenként kelljen őket.
-
Dumi86
senior tag
válasz
Cs1csó #131387 üzenetére
Hozzáértőbbeknek még én nagyon ajánlom a Windows Update Catalog-ból való driver keresést
Természetesen hardver id szám alapján kell ott keresni. Garantáltan jó és működő drivert lehet találni. Én ezt úgy szoktam,hogy először megnéztem,hogy a Windows mihez tenne fel amúgy is drivert és azokhoz kerestem csak drivert,így biztos nem lehet gond
Nekem pl egyszerű dolgom volt mert összerakott Asus gépem van amihez amúgy is csak 6db driver van a gyártói oldalon,ezeknek kerestem meg a friss drivereket és kész. Egy példának szántam driver kereséshez
-
Lionela
csendes tag
válasz
Cs1csó #130262 üzenetére
1. Nem kellett újratelepíteni a Discordot, mert a rendszer-visszaállítás után gond nélkül működött, majd mikor ugyanaz az update újra feltelepült, akkor már nem is tette tönkre.
2. Ezt most nem értem, pontosan mire gondolsz. Indítsak el a Win 10 telepítőt (pl egy pendriveról)? Pont azt mondtam lentebb, hogy ha lehet nem húznám újra a windowst, az csak ilyen végleges utáni megoldásként működne. -
válasz
Cs1csó #129803 üzenetére
Telepítés során - ha pl. egy SSD-re akarod telepíteni az oprendszert és azon az SSD-n más nem lesz - akkor a telepítés elején törölj minden korábbi partíciót amíg az egész lemezt egyben nem látod és akkor azt kijelölve kattints a továbbra - nem kell formázni - a Windows magának megcsinálja majd telepíti is magát.
Én úgy tudom, hogy ilyenkor hozza létre a plusz meghajtókat. Ha előreformázott partícióra telepeíted akkor nem hozza létre a a többi kis partíciót. -
ElGatto
aktív tag
válasz
Cs1csó #129546 üzenetére
Szia,
Megnéztem a kártevőket, az egyik talált valamit egy automata driver telepítővelkapcsolatban, de lepucolta. VGA driver a legfrisebb és Win sem talál frissítési lehetőséget.
Szétszedtem, kicsit ki portalanítottam, megmozgattam a hardvereket, de sajnos a probléma továbbra is fennáll... Sírni tudnékEzek a rendszermentés dolgok valóban működnek? Régebben mikor próbálkoztam velük még elég gyerekcipőben jártak. Képes lementeni a fontosabb adataimat és vissza pakolni egy friss windowsra?
Köszi
-
JohnnyCage
újonc
válasz
Cs1csó #129673 üzenetére
Otthoni felhasználásra van a gép, lehet le fogom cserélni PRO verzióra.
BIOS frissítés 5 napja történt, fél év alatt legalább 5 frissítés volt...igazából se pozitív, se negatív tapasztalatom nincs velük. Tehát a régebbi verziókkal is fennállt ez a probléma.Köszönöm a segítséged!
-
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Cs1csó #129436 üzenetére
de a cleanernél akkor nincs automatikus, csendes tisztítás, és böngészőtisztítás sem, és ez a baj. és a másik is korlátozottan tisztít akkor, és én azt meg utálom, amikor valami, nem végez rendes alapos melót. Vagy van esetleg olyan, amibe ez minden full ingyen benne van, és csak support nincs? Meg az a health chek se lenne muszaj. én sztem,.
-
Marci112233
addikt
válasz
Cs1csó #129330 üzenetére
Mag a kormány működik mert a régi driver fent van csak frissíteni nem akarja valamiért, de ránézek még az eszközkezelőben.
Ettől tartok én is hogy a frissítés nem oldja meg, bár már tervbe vettem hogy engedem neki, de még nem végleges a döntés, így lehet előbb utóbb magától fel fogja tenni. Viszont mint írtam, ránézek az eszközkezelőben.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #129259 üzenetére
Hát linuxban én sem vagyok otthon kétszer próbáltam de más teljesen,windows 7 nem volt annyira rossz cucc csak ugye már korlátozott támogatás bár annyira fontos dolgaik nincsenek a gépen vírust azt már eddig is irtottam le róla előtte win 7 volt fent csak már haldoklott mert ketten vannak az apja meg haverom és fingjuk nincs a gép karbantartásáról esetleg néha néha lefuttatni vírusirtót vagy mondjuk olyan oldalakat böngészni vagy jobban oda figyelni mit,hogy hogy ne legyen gáz.Szóval ők inkább olyanok,hogy oda adsz valamit készen ne kelljen hozzányúlni és elvárják mindig ugyan úgy működjön,holott nem fog pláne karbantartás nélkül.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #129243 üzenetére
Nem konkrétan a hasítással van gond,mert másnál meg rendesen működik bár a gép nem az enyém egy ismerősömé ő mondjuk windows 7 re esküdne.64 bites rendszer nem jobban leterheli a gépet?Na meg a másik ismerősöm ehhez is hülye a linuxot meg inkább nem részletném mert azt szokni kéne windows után
-
togvau
senior tag
válasz
Cs1csó #128904 üzenetére
nem véletlenül ja. Írtam: előbb volt a dos, vendor lock in, ami ment tovább vindózba, mert csak azzal volt kompatibilis, és így tovább az office rejtélyes formátummal (amivel még házon belül is akadnak gondok), a D3D erőszakos tolásával, stb vindózon tartották a usereket, azt tanítják mindenhol, gizikének is, aki a start menű színének változásától is földhöz veri magát.
Trükkökkel, marketinggel, erőfölénnyel való visszaéléssel terjesztik a hulladékot, van még a sok ilyen, már a gúgel is ilyen. Ez magyarországon másban is jól megy
épp arra írtam a dependency hozzáadást, bocs, de nem ismerem a BS neveket.
Sajnos volt már részem pár projektben, még a legaljában, a banki projektekben is, de szerencsére ennyire hulladék projektekhez nem volt szerencsétlenségem, bár tudom, hogy a bankosok idiotizmusa is végtelen, főleg ha sok a kokainSzóval ez azért nem a többség.
Egészen egyszerű hulladékoknál is ragaszkodnak a 8-hoz, "mercsak", amik simán 0 módosítással mennek bármelyik újabbon, még dependency kavarás sem kell. -
-
togvau
senior tag
válasz
Cs1csó #128894 üzenetére
"egyél ***** több milliárd légy nem tévedhet" :)
Nincs az 98%, de amúgy vendor lock in, átjárást korlátozó formátumok, korrupció, a forrása az elterjedtségnek, és mert a többség mást nem is ismer.#128896 De visszafelé kompatibilis. Ezentúl pedig csak új hasznos featurek vannak. Az nem hiszem hogy olyan nagy nehézség hogy pár új dependencyt kell hozzáadni, mert moduláris lett a java :)
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
válasz
Cs1csó #128341 üzenetére
"SSD.....közel 30%-os gyorsulás érzetet is adhat"
Csak ennyit? Azt hittem, ez sokkal "látványosabb" gyorsulást eredményez. Rábeszéltem nővéremet, hogy lépje meg a laptopján, vettem is neki egy ssd-t, de akkor bajban leszek a beépítés után, mert én radikális gyorsulást ígértem neki!
-
féldekás
aktív tag
válasz
Cs1csó #128012 üzenetére
Értem, akkor csak a Geforce driver lesz, azt azért felrakom.
Rákérdeztem alapos topicban is, ott is ezt mondták.
Annyi, hogy részleges telepítés volt, mert amikor felraktam szarakodott a netem, így más a helyzet?
Utána viszont keresett pl. képernyőillesztőt a windows, és jó lett a felbontás is magától. -
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #127323 üzenetére
Nem a kevés változástól tartanék, hanem, hogy megint vajon mit szúrtak el.
1-1,5 hónap alatt kijönnek, majd foltozzák vagy nem...
Egy hónapja frissítettem 20H1-re majd ment vissza a 1909 mert a TP-Link USB kártyával, nem ment a telón megosztott net 5GHz-en amivel addig semmi gond nem volt. -
-
Wolfskin
őstag
válasz
Cs1csó #127153 üzenetére
Szia, köszi, de szerintem félreetettél. Én nem parázok frissítésektől, egyszerűen nem akarom, hogy változzon a gépem. Te sem örülnél, ha az autódban minden nap átszerelnék, a dolgokat, index jobbra, ablaktörlő a napellenző helyére, a sebváltókar pedig az ajtóra - ennyi meglepetést mára. (By Dark city)
Én megszoktam egy rendszert, ahogy kinéz, mi hol van, épp ennyire van szükségem, amennyit tud, épp így. Pont ezért használom a mai napig a office 2003-at. A windows meg süllyedjen tovább a modernülés mocsarába a beteg újításaival együtt.
Csak az a kérdés, hogy ezt lehet-e így konzerválni, a nagyon szükséges frissítések felmennek-e és elegek-e. És honnan tudom, hogy mik azok? Nem lehet, hogy ez a folyamatos frissítési kényszer is csak egy mém, egy modern hiedelem, nincs is mögötte valós veszély?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Cs1csó #127053 üzenetére
Igen MS fiókkal hoztam létre , de az email cimben semmi extra karakter nincs , a példánál maradva kovacs@gmail.com , de az MS fiók szintén ilyen: kovacs@outlook.com.
Fiókon belül a vezeték név már tartalmaz ékezetes karaktereket : Kovács akármi , ha ez számít , de nem hinném. -
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #127024 üzenetére
És egy havi kumulatív / egyéb "kicsi" (pl. .NET, kártevő-eltávolító, SSU) frissítés telepítése után? Nekem hirtelen nem rémlik ilyen és pl. a tegnapi patch kedden kiadott pakk telepítése után sem állítódott el, vagy resetelődött semmi a gépházban, de biztos.
A funkciófrissítés viszont más, az nagyobb volumenű, annál már inkább előfordulhat.
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #127019 üzenetére
Azért minden frissítésnél nyilván nem feltétlen, inkább a féléves funkciófrissítéseknél, de az utóbbiaknál is már egyre kevesebbszer. Például a másik válaszban említett beállítás nálam funkciófrissítés, illetve in-place upgrade után is kikapcsolva maradt, valamint ha már a telepítésnél ki lettek kapcsolva bizonyos adatvédelmi beállítások, akkor eleve ki van szürkülve és nem lehet állítani a szervezet kezeli stb. üzenettel.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #126827 üzenetére
Ebben is van minden?
Lehet nem értetted amit írtam ,nem a számolásával van baj hanem,hogy nem tudom nullázni az eredményt hogy ujjat írjak be be kell zárnom a számológépet hozzá és aztán újra megnyitni. Csak néha lehet nullázni,és ez azért idegesítő mikor az ember több dolgot is átváltana egymás után.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Medence topik
- Béta iOS-t használók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged