- Mobil flották
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
buci30 #127519 üzenetére
Elárulom a nagy titkot
Használok alkalmazásokat, amik még a régi érában írodtak, és akkoriban valami ha elindult, nyelte a cpu-t izomból. Mert akkor még nem voltak szálak, stb. Nem ismerik a korlátos teljesítmény fogalmát. Akkoriban nem létezett az a fogalom.
Ha jelenkori cpu-n elindítasz egy olyan alkalmazást, lefoglal egy cpu threadet mindenestül, és olyankor a mai intel procik már elkezdik felváltva turboba kapcsolni a cpu magokat. Nekem van 4 cpu threadem laptopon. A jelek szerint a windows annyira okos, hogy megnézi, mennyit eszik az alkalmazás a cpu-ból, és azt fogja látni, akkor is maxon pörgeti a szálat, amikor 1.2 ghz helyett 3.4-re kapcsol a cpu. Szóval felhasználói kényelmi okokból turboba kapcsolja. És a laptopon felpörög a hűtő mint egy vízturbina a niagarán. Ami persze kell a fenének. 1% cpu elég lenne. Esetleg 2. De 3-nál biztos nem több.
Amire rájöttem, hogy ha nem 100% a cpu teljesítmény, hanem csak 99%, már sosem kapcsol be a cpu turbo. Az az 1% valójában 3x-os szorzóvá változik. És leginkább az a célom, hogy azt letiltsam változtathatóan. Azért változtathatóan, mert amikor pld filmet nézem vagy olyasmi, akkor hatékony, hogy turbot is engedélyezek. Csak amikor legacy appokat használok, olyankor nem. Ha van is alkalmazás-relatív cpu teljesítmény szabályozási házirend valahol, én nem találtam meg.
Eddig 99 / 100% között kapcsolgatni a legjobb ötletem. Talán marhaság, de szegény ember vízzel főz. Ha tudsz jobbat, vevő leszek minden ötletre.
Van jobb?
-
-
Cs1csó
titán
válasz
buci30 #127386 üzenetére
Jelenleg nagyon letisztult a piac van a Firefox és vannak a Chromium alapú böngészők: Chrome, új Edge, Opera, Vivaldi
A Firefox szerintem jó - már 3 éve azt használom, előtte 8 évig Chrome -de a Chromium alapú böngészők is jók, Windows 10-en érdemes egy próbát tenni a beépített (20H2 már alapértelmezetten azt tartalmazza, de a 20H1-en is update-en frissül rá a régi) EDGE-el.
Ha nem tetszik, akkor pedig szerintem a Chrome.
A Chromium alapú böngészők melett az szól, hogy a böngészők kb. 90% ilyen, tehát döntően a weboldalakat is rájuk írják.
Persze a Firefox még állja a sarat a kérdés meddig. -
movax
őstag
-
Csupingo
veterán
válasz
buci30 #127160 üzenetére
Több helyen TN panelnek írják.
-
törölt tag
válasz
buci30 #127080 üzenetére
A win mellett összesítésben linux és a osx száma elenyésző, azért van.
A win sajátja is elég jó, de pl Kaspersky Internet Security vagy F-Secure Internet Security.
Tesztelgesd őket kipróbálhatóak csak majd a saját éltávolítójukkal szedd le őket, hogy ne maradjon vissza semmi. (removal tool)st3v3np3t3r
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged