- iPhone topik
- Yettel topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
King Unique #118991 üzenetére
Nyilván úgy kezdtem, mindent kipróbáltam, amit írtak hozzá. De ezt írtam is abban a hsz-emben
Abban a másik válaszban is a frissítési segéd az, ami segíthetett, úgyhogy szerintem azzal már jó lesz. Majd hétfőn kipróbálom és írok, hogy bevált-e. -
törölt tag
válasz
King Unique #118892 üzenetére
Hát...gond van.
Próbaképpen bedugtam volna a rufus-os pent a gépbe és asus lap miatt választottam volna ki a boot meghajtót. Meg is jelent szépen minden, megvannak a jelenlegi meghajtók, megvan a win 10 telepítő sora is uefi nélkül és persze azzal együtt is 3x.
hiába választom ki, nem jut semeddig csak fekete képernyő 4 sornyi angol szöveggel. nem volt időm és eszem sem pontosan megjegyezni mi volt rajta, csak az, hogy nyomjak N-t ha
vagy entert-haegyikkel sem ment sehová. gondolom valamiért nem akarja az uefi-s telepítést.
?
-
rolee9309
csendes tag
válasz
King Unique #118836 üzenetére
Sajnos evvan'.
Herélt internettel, több, mint 20 éves programokat használunk olyan gépeken, amit már egy nyomtatás is megfektet, na ilyenbe csöppentem bele szinte 0 informatikai tudással (sajnos a "húú, fel tudsz telepíteni egy... winrar-t, te biztos értesz a gépekhez!" szint van itt - nem a kollégák hibájaként rovom fel, hogy idejövetelkor nem kap az ember egy alapszintű képzést, csak "ne bammeg, üjjé be, oszt csinád a dógod" van).
Ezt az egész rendszert kb. a szentlélek tartja egyben, s ezt akarják fejlesztgetni - mert alig használható gépeken/őskövület programokon egy windows 10 biztos segít!
Köszönöm a javaslatot amúgy, sikerült megoldani. Kíváncsi vagyok mikor jön be valamiféle gikszer
Van egy infós, aki kijár, de ide már csak szívességből jön, mióta a földhivatalok külön váltak a járási hivataloktól. De akkor is csak ritkán, mert a megyében ~3 településre jár még, és egyik se a szomszédban van... -
sarkany01
tag
válasz
King Unique #118972 üzenetére
Olyan lemezzel próbálkozok, amivel másnak működött. Legaci engedélyezve van, és nem 3.0-ba dugtam.
-
adika4444
addikt
válasz
King Unique #118907 üzenetére
Én ki is próbáltam a felhős újratelepítést, abszolút vállalható alternatíva a pen-re írás helyett, vagy ha nincs hálózati boot-ra lehetőség.
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #118930 üzenetére
Jól meg vannak keverve az USB 3-as variánsok elnevezései.
Mondjuk a 2. esetben NVMe SSD van bekötözve az adapterbe, még szép hogy megy annyit.
Ami a lényeg, hogy nem max 40 MByte/sec-et tud olvasásra (nálam lévő 2.0-ás pendrive-ok nem mentek többet a régebbi gépeimben), hanem a 200 MB/sec-et megfutotta olvasásra nálam, telepítéskor meg csak ez számít, az írási sebesség nem játszik, az is közel volt a 120 MByte/sec-hez.
A célmeghajtó "természetesen" SSD volt, egy NVMe x4-es Netac 930E. Bár jelen esetben lehetett volna bármelyik normálisabb SATA SSD is akár, a sebességet figyelembe véve. -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
King Unique #118927 üzenetére
Jaja!
Igen, pont ezt a felcsatlakoztatott ISO-ból történő frissítést szeretném, csak nem voltam benne biztos, hogy ez így egészséges, nem-e zavarja be a telepítőt az esetenkénti win újraindulás telepítés közben...
-
xeon forever
addikt
válasz
King Unique #118920 üzenetére
Nrkem. Ilyenkor csak a telepited elotti rendes formazas hianyzik a e real clean telepiteshez. Persze ha nem vagy terrorista akkor normal estben ez atlag felhasxnaloknak semmit nem jelent...
Mindenesetre veletlenul sem szeretnek senkinek adni bankartyaszamot jelszokat stb...
Nalam is jart Mar olyan hdd amirol oprendszer telepites utan meg jelszot kellett visszanezni fajltoredekbol havernak...(Meg xp-s korszak) -
xeon forever
addikt
válasz
King Unique #118917 üzenetére
Azert kerdeztem ugy, hogy nem jatszik-e? Bocs, hogy nem irtam egyertelmuen.
-
válasz
King Unique #118917 üzenetére
Ebben az esetben, clean install kellene. Átadni szeretné üresen, de windows-zal
-
xeon forever
addikt
válasz
King Unique #118907 üzenetére
Windows attelepito nem jatszik?
-
törölt tag
válasz
King Unique #118892 üzenetére
tényleg zömében értem, remélem meg is tudom majd csinálni....
-
törölt tag
válasz
King Unique #118888 üzenetére
akkor ha jól értem mindazt amit leírtál és hivatkoztál borzasztó egyszerű dolgom lesz.
(mentéseket kivéve)ha mindent sikerült biztonságba helyezni a 2 partícióról, vagyis inkább az adatot tartalmazóról, akkor ugye leállítás. Boot közben akármilyen gombbal is kiválasztom az általam akart pendrive uefis telepítőjét és elindítom az egyéni telepítést. Mikor megjelennek a partíciók akkor a 2. ssd-hez tartozó partíciókat nem bántom, miközben az 1.ssd c: és e: partícióját a op. rendszer pár kicsi partíciójával együtt törlöm. Kijelölöm (ráállok) a meghajtóra és tovább....
a rufussal készített penről telepítés. Ami ugye mindenféle meghajtó konvertálás nélkül is gpt formátumú lesz ?
az outlook fiók adatok visszaállításáról nem tud senki semmit mondani ?
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #118846 üzenetére
(Ez a gép csak netezésre és filmnézésre van extrém minimális módon van csak belakva: VLC, Chrome, Qbittorrent, HoneyView kb. ennyi többre nincs igény.)
-
Abrion
senior tag
válasz
King Unique #118816 üzenetére
hogy tudom beállitani azt hogy update telepítés után törölje a letöltést automatikusan?
-
erikke17
őstag
válasz
King Unique #118781 üzenetére
Újra húztam a dolgot este most már szuperál minden ahogy kell
Viszont egy hiba ugyan úgy megmaradt ami végett újra telepítettem. W8.1 volt előtte rajta de a system egyik magot fullon járatja.
Konkrétabban a system folyamat alatt az acpi.sys. Nem értem miért van ez, hogy új windowson is teker. Ami fura ha le állítod laptopot ki kapcsol ugyan de megy tovább. Pár perc után el indul windows ha nem állítod le hoszú gombnyomással. Sanda gyanúm ez valami hardveres hiba lesz -
mokus1
addikt
válasz
King Unique #118737 üzenetére
Már sehogy mert teljesen formaztam a lemezt. Délután atfutok rajta. Egy gép van otthon úgyhogy picit megvagyok love.
-
mokus1
addikt
válasz
King Unique #118722 üzenetére
Bootolni fog újra akartam tenni.
Nem fog menni akkor az mbr partíció? Új pendriveot csináljak?
-
válasz
King Unique #118609 üzenetére
"van/marad ott az a beállítás, ha tiszta telepítés történt és nincsen piszkálva (0-n van), + funkciófrissítés után akkor, ha előzőleg nem volt módosítva (0-n van)"
Köszönöm, de továbbra sem értem.
Nekem tiszta telepítésem volt valamikor, akkor ott volt a lehetőség. Úgy emlékszem be is állítottam a frissítés-késleltetést. Aztán gondolom jött egy funkciófrissítés, a lehetőség eltűnt, most meg megint ott van.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
King Unique #118693 üzenetére
Köszönöm!
Követem a topikot, de valahogy ezt nem láttam. -
Szellem.
nagyúr
válasz
King Unique #118681 üzenetére
Köszi. 256-os SSD-ből 150 Giga a szabad hely. Tovább nem szórakozok vele.
Amiben még sok adat van az WinSxS mappa. A többi rendben van. -
Szellem.
nagyúr
válasz
King Unique #118679 üzenetére
Nálam a rendszer által terület: Rendszerfájlok és fenntartott terület: 42,5 Giga.
A többi stimmel, mert tudom, mi merre mennyi. Képek, videok, stb. -
Szellem.
nagyúr
válasz
King Unique #118677 üzenetére
Köszönöm szépen. Van még amit érdemes és lehet törölni nyugodt szívvel? A lemezkarbantartót lefutattam, de még mindig soknak érzem a foglalt helyet.
-
válasz
King Unique #118586 üzenetére
"Korábban már érdeklődtél itt az ügyben"
Nem, én azzal kapcsolatban érdeklődtem annak idején, hogy az a bizonyos frissítés-halasztás eltűnt az opciók közül. Most viszont újra ott van, és ez egy új kérdés.
Nem tudom, mitől van ott újra. Rendszerszintű, mindenkit érintő változás, vagy csak nálam történt valami.
Régebbi válaszodból:
"a korábbi 30 + 365 halasztási lehetőségek úgymond csak látszólag vannak ott a gépházban egy tiszta telepítés után, vagy funkciófrissítés után akkor, ha az előző rendszeren nem voltak piszkálva, módosítva. Ellenben ha igen, vagy pl. tiszta telepítés után ott át lesz állítva, akkor viszont eltűnik"Ezt nem igazán tudom értelmezni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #118591 üzenetére
Hát, sajnos ezek a tippek nem váltak be
Hibaelhárító szerint nincs hiba.
Softwaredistrubiton mappa törölve lett, ahogy előbb is írtam.
Másik user meg egyelőre nincs.
Windowst pedig emiatt nem fogom újratelepíteni
Egyébként nálam a WU eddig normálisan működött, szerintem, ha ez megoldódik, ezután is fog.
Vagy majd kiadnak valami frissítést javító frissítést, ami jól tönkrevág valami mást, és aztán lesz majd egy azt is javító frissítés. Általában így szokták csinálni -
törölt tag
válasz
King Unique #118597 üzenetére
Ja, amíg nincs kékhalál és megy a rendszer, addig jó. Eddig nem volt.
Minden hardveren másképp "viselkedik".
Próbálja ki minden kalandvágyó.
Amúgy egyelőre a Windows Update részét találom nagyon bugosnak.. 1-2 órája van fent, sok tapasztaltot még nem gyűjtöttem. -
Winner_hun
félisten
válasz
King Unique #118590 üzenetére
Ez az, köszi.
Nem volt meg a karakterlánc (vagy nem tudom mi a neve) de létrehoztam, így már jó is.Bár ez növeli az egész listás, a közelmúltbelieket nem kéne ennyire engedni, csak a kitűzötteket. Ha azt lehet külön kontrollálni akkor az jobb lenne, ha nem lehet akkor jó ez így is.
-
HUN SUB
csendes tag
válasz
King Unique #118443 üzenetére
Köszönettel az Oprend forrás-irányt, sikerült Iso-ból a 1909-et 2004-re frissíteni (még elég idős eszközök esetén is) beállítások és fájlok megtartásával. Tudom nem tiszta telepítés csak "ráfrissítés" de a 1909 azaz az előző verzió eltávolításával kapcsolatban kérdés: (Úgy tudom a W.U frissítések esetén sokáig 14nap volt amit levittek 10 napra ami lejárta után automatikusan eltávolítja az előző verziót a rendszer) manuál felülfrissítések esetében viszont nem lesz automatikus az eltávolítás azt magamnak kell elvégeznem a pld. lemezkarbantartóval?
-
Black_Raven
veterán
válasz
King Unique #118581 üzenetére
Igen az van. Köszi szépen, ezt a sok segitséget amit adtál nekem.
-
Black_Raven
veterán
válasz
King Unique #118501 üzenetére
Szia! felraktam az MCT-t. [kép]
-
ati888
senior tag
válasz
King Unique #118557 üzenetére
Köszi szépen, Ezzel sikerült megoldani.
-
Kátai
senior tag
válasz
King Unique #118551 üzenetére
Nagyon lassú lett. Víruskeresővel kipucoltam,így valamennyire helyrejött,de nem az igazi.
-
FattyDove
őstag
válasz
King Unique #118570 üzenetére
Lehetetlen, hogy módosítsanak valamit, mivel már kiküldték őket a gyártóknak. Maximum lesz egy cumulative update a kiadás után.
-
FattyDove
őstag
válasz
King Unique #118567 üzenetére
Ez pontosan az a verzio, amit te is makd megkapsz.
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #118567 üzenetére
Msdn-en már két napja kinn van a hivatalos 2004es
Csak egy Msdn-en hozzáférés kell és tölthető, semmi Insideres trükk nem kell. Rendes frissítések jönnek, 19041.264 most a buildszám.
-
FattyDove
őstag
válasz
King Unique #118558 üzenetére
Be kell lepni insider-re a slow ringre es akkor megtalalja. Miutan felteszi, meg kilepsz belole
-
Soma01
veterán
válasz
King Unique #118564 üzenetére
Jól összekavarodtam. Nekem nem volt egyértelmű az a leírás ati888-tól.
Akkor így már biztonsággal törölhető az az 500-as, 3-as lemez. -
Soma01
veterán
válasz
King Unique #118561 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Így már értem, miért van annyi partíció. Meg az "aggodalmat" is értem a sikeres boot miatt.
Tehát akkor le kell ellenőrizni, hogy a 3-as lemezen van-e a jelenlegi rendszer által használatban lévő partíció. Ezt mivel lehet megnézni? (a diskparton kívűl) Amúgy azt a 100 MB-os System-et kell keresni? -
Kátai
senior tag
válasz
King Unique #118549 üzenetére
Igazából a Win 10 rendetlenkedik más program nincs a gépen kivéve az Office-t. A Windows 10-et szeretném rendbe tenni.
-
Black_Raven
veterán
válasz
King Unique #118498 üzenetére
WinSxS mappa törölve, eredmény: [kép]
-
Black_Raven
veterán
válasz
King Unique #118486 üzenetére
Szia! tegnap este próbáltam először telepiteni, a .NET és Definició frissités felment, az Összesitő az nem, DE az a zárójelben lévő 9 a próbálkozások száma, azóta a Komulatív frissités miatt lett 2szer újrainditva+5ször kikapcsoltam, pl. éjszakára is(ez a notim)
-
David_DD
tag
válasz
King Unique #118489 üzenetére
visszaolvastam, de miután más a hibakód, gondoltam ez nem releváns az én esetemben
-
Sipi16
őstag
válasz
King Unique #118479 üzenetére
Köszönöm a választ! Sajnos az újratelepítés nem müködött eltávolítás nélkül, viszont a bitdefender oldalán található uninstall toll-lal sikerült eltávolítani, majd hibamentesen újratelepíteni, így most már szépen muzsikál.
-
nicu71
addikt
válasz
King Unique #118443 üzenetére
á köszönöm simán kibírom,bár kiváncsi vagyok rá ,de már letettem arrol régen hogy mindent..azonnal.Jó lesz május végén is
-
oszy
veterán
válasz
King Unique #118415 üzenetére
Köszi mindent! Meg is van. Sajnos újra kellett kezdenem, de utána más sikerrel jártam!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #118422 üzenetére
+1 lehetőség: ha van kéznél kellően gyors és megfeleő tárolókapacitású USB-s meghajtód (pendrive, külső HDD/SSD), akkor opció lehet a Windows To Go, amihez ebben a hozzászólásban is vannak instrukciók.
-
oszy
veterán
válasz
King Unique #118412 üzenetére
2016-os a laptop. A BIOS-t alaphelyzetbe állítottam és kiválasztottam az USB-ről való telepítést. Már megy a frissítés. Remélem, hogy sikerül magát aktiválnia is egyszer.
-
oszy
veterán
válasz
King Unique #118391 üzenetére
Sikerült bejutni a BIOS-ba.
Ott a CSM-et át kell állítani UEFI-re? A pendrive már kész. Most azt akarom beállítani, hogy onnan induljon el a telepítés.
Vagy ahogy le van írva és kész?
- A biost(uefit) érdemes alapra állítani (bios defaults betölt) -
oszy
veterán
válasz
King Unique #118391 üzenetére
Köszönöm szépen nektek!!!!!!
Holnap neki is állok a lehetőségeknek. Teljesen nulláról akarom megcsinálni!
Az SSD-t már megrendeltem. Csak várni kell rá kb. két hetet. Addig pedig meg akarom csinálni.
Utána már majd jobban megy. -
atika88
senior tag
válasz
King Unique #118340 üzenetére
sajnos erre semmi reakció, illetve lehet csak én nem találtam meg az opciót. A Windows+P nem lenne rossz, de csak külső kijelzőre kötés esetén megoldás csak...de csak annyit szeretnék h kapcsolja le szimplán ha én éppen úgy gondolom. Az időzítő képernyő lekapcsolás 1 perc lehet csak...az sok.
-
karesz1978
tag
válasz
King Unique #118333 üzenetére
Köszi, hát mradok.ennél, ha.letiltják, veszek megint pár.dolcsiért egyet
-
karesz1978
tag
válasz
King Unique #118328 üzenetére
Igen, úgy néz ki hogy MAK kulcs, és? Bajaz?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique #118322 üzenetére
Mentegetni szoktam, azt tudom, ismerem. Klónoztam is már -mint használt folyamat azért- hogy egy boot után már legyen lemezváltás is. De GPT-s OS-em most van először.
Első bekezdésed esetleg egy Macriumos lemezkép másik lemezre való visszaállítását is engedi/sugalja?Második bekezdésre: Az az alap kérdésem, hogy ha van egy fizikai rendszermeghajtóm, akkor csak partició-pakolgatással/-méretezéssel átmenthetem-e egy másik fizikai meghajtóra -amin már van adat így partició(k)- úgy, hogy a második fizikai meghajtó bootolható legyen (az első már ilyenkor le is lehet véve, stb).
Azért kérdés,hogy a célmeghajtó MBR vagy GPT, mert a win magának csinált 3-particiót, én a másikra 2-őt már, és ez a mennyiség már MBR limiten felül van.
Eddig úgy csináltam, hogy a 2. fizikai lemezen lévő 2. particiót "beleképeztem" vagy csak "fájl-másoltam" az elsőbe, így belefértem a MBR particiókeretbe, de ha nem lényeg, meg a jövőbe nézve érdekelne, hogy GPD-vel miként megy.Harmadik bekezdésben: mindkét link 404-re fut. Emellett igen: a használható tárterületek a legózáshoz megfelelnek: SSD: C 56/100, meg a kicsik; HDD:710/799+119/131-es adatmennyiség/particióméret arányú. ezt meg a macruim már kezeli, nem bit-bit másolással.
Amit azóta haladtam, az, hogy a bHDD>kHDD klón megvolt. Az SSD >bHDD mentésnél meg előjött pár probléma:
Ha klónoznék -Ismételten: hogy legyen használható rendszerem- és a célmeghajtó (üresítés után lemezkezelőben állítva):
-MBR, akkor a macrium dobott egy Error 8-at, amiről valami olyasmit fórumoztak ketten a progi fórumában, hogy partició méret zsugorítással majd növeléssel orvosolható;
-GPT, és bootolnék róla, akkor nem indul a win, ha a célmeghajtó van a biosban kiválasztva nem talál bootmédiát, ha a a windows bootmanager, akkor meg csak kurzor villog, és ez leválasztott, korábbi forrásmeghajtó mellett értendő.Szóval aktuálisan sűrítve (a kettő két külön probléma):
A: hogyan oldandó meg hogy a HDD-mről bootoljam az SSD-mről származó OS-t.
B: GPT-t észben tartva hogyan pakolható egy rendszermeghajtó-particiópakk egy meglévő adatpartició pakk mellé, bootolhatóan? -
Thermaltake
tag
válasz
King Unique #118297 üzenetére
Köszönöm nektek ( sz.j és King Unique ) a szuper segítséget!
Ha mégse klónoznám, akkor ha kapna SSD-t a gép, akár tölthetek le jogtiszta aktiválatlan (ugyanilyen) típusú win-t, és nem fog kérni kódot, mivel hardware-hez már rég hozzá kötötte, így ha telepítéskor azt mondom neki ,hogy majd később legyen aktiválva, akkor első indítás után, net-re kötve a gépet, a win azonnal aktiválja is? Anélkül, hogy keresgélnem kellene a kódot? ( Mert a gépen nincs pl kód matrica. ) Mert ha jól értettelek King Unique valami általános kulcsot kapott a gép, az W8.1-ről W10-re való update-kor?
Ez a UEFI BIOS OEM Key ...ezt látja vajon az AIDA? Vagy azt hol lehetne kikeresni? Vagy ez nem kéne nekem valahova felírni a biztonság kedvéért?
( Ez alapján próbáltam meg kiolvasni de nem sikerült. ) -
olivera88
veterán
válasz
King Unique #118300 üzenetére
Ok. Köszi.
Linux miatt lett meghagyva, anno 3 éve. De végül HDD re ment a LInux, így megmarad ez az üres particionálatlan hely, amit el is felejtettem.
A C partició 77 Gb és abból 28 GB üres hely van. -
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #118283 üzenetére
Tehát akkor nem létszükségletes.
-
aradebil2
senior tag
válasz
King Unique #118089 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült végleg.
Viszont most egy újabb problémát hoznék. Van a HDD-men is egy régi Windows, amit az istenért se tudok eltakarítani a gépről, és rendszeresen újraindítás után (minden egyes frissítésnél pl.) oda bootol vissza, marha lassan (ugye HDD)....
C-n (új SSD) van a Windows amit most klónoztam, minden működik vele, D-n (régi HDD, több éves Windows, még első SSD beszerelés előtti) pedig a problémás. A D meghajtón nincs Windows mappa (gondolom ledúrtam anno Windows.old-ra átnevezős módszerrel, de nem emlékszem rá), ezért Disk cleanup se látja, BIOSban csak az SSD-ről való boot van engedélyezve, MSCONFIG-ban nincs ott a bootolandó drive-ok között (bár lehet azért mert a BIOSban már letiltottam?). És mégis bebootol a régi HDD-n lévő Windowsra rendszeresen a gépem. Bootoláskor se jön fel a Boot manager, hogy kiválasszam, melyik Windowsra bootoljon be. Mi a sz*rt rontottam el anno? Mit tudnék most tenni?
-
válasz
King Unique #118211 üzenetére
Hányan keresnek meg ilyennel engem....
mindig azt mondom, vegyen kulcsot. Felteszem, ha nincs a géphez rendelve win, akkor a tulaj dolga. -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #118211 üzenetére
Hogy finoman fogalmazzak, jobban a fogához veri a garast, hogy ilyet tegyen, de nem kérdeztem meg, nehéz eset.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #118197 üzenetére
Nekem is egy barátom - már évek óta mondtam neki váltson 10-re mert jó és segítek beállítani neki hogy kb. "Windows 7 élményt" kapja, persze a válasz nem, - most vette egy gépet (valami bolt rakta össze neki a régi konfigból a háttértárak maradtak, az SSD mindenképp az nem is volt régi) és néztem, hogy ezen Windows 10 van kíváncsi voltam megnéztem, és ENTERPRISE de nem volt kedvem a szélmalomharchoz ezért nem szóltam semmit.
-
válasz
King Unique #118201 üzenetére
-
válasz
King Unique #118197 üzenetére
Igaz, egy másik hozzászóló írta az enterprise-t. Bocsi. De itt a clean install lesz a jó megoldás. A “frissítő” telepítés nem lesz megoldás.
-
Ronaldohun
tag
válasz
King Unique #118185 üzenetére
PRO verzióm van. Nem nagyon voltam képben ezzel az "ingyenességgel". Meg jó lenne, ha tudnám néha gond nélkül frissíteni.
-
KTibxx
aktív tag
válasz
King Unique #118134 üzenetére
Szuper, nagyon köszönöm a segítséget!
-
t181
senior tag
válasz
King Unique #118005 üzenetére
Köszönöm!
Az egyik linkelt képen látható energiagazdálkodási beállítást módosítottam és az elmúlt két éjszaka nem ébredt fel, ami az utóbbi, pár hetes időszakot tekintve ritkaság.
-
Messi1983
csendes tag
válasz
King Unique #118102 üzenetére
Ismételten köszönöm a választ.
Ebből is látszik mennyire értek hozzá.
Adatmentés a C meghajtóról kellene. Megpróbálom ezt az in-place upgrade-et.
-
jasonka
aktív tag
válasz
King Unique #118080 üzenetére
Hálás köszönet !
-
cheeka
tag
válasz
King Unique #118073 üzenetére
Sikerült megoldanom, nem szedtem szét a gépet, nincs rajta ablak, az egész hátlapot le kellett volna szedni. Töröltem mindent, csak az ssd-n hoztam létre particiót, a hdd-n később a windowsba. Gyors és jó lett. Utánaolvastam mit is jelent az nvme, ne haragudj a tudatlanságomért.
Köszi a segítséget. -
cheeka
tag
válasz
King Unique #118068 üzenetére
Megtaláltam egy külföldi fórumon, hogy támogatja a notebook a bootolást nvme driveról.
Akkor az a kérdésem, hogy szét kell szednem és le kell húzni a hdd-t amíg feltelepítem az ssd-re windowst, mert most az elsődleges drive a hdd és ezen nem is tudok változtatni?
Vagy esetleg van valami módszer, pl törlöm az összes particiót, létrehozok az ssd-n egy újat, arra feltelepítem a windowst és csak azután hozom létre a hdd-n a particiókat? -
cheeka
tag
válasz
King Unique #118068 üzenetére
Igen egyszerre volt benne, az ssd : [link] . Azt honnan tudom meg, hogy támogatva van a bootolás erről?
A windows előválasztó mindig bejött bootoláskor, ki kellett választani, hogy win 10 5. kötet, vagy win 10 2. kötet. Azt gondolom, hogy a hdd-n volt három partició, amiből az egyiket nem töröltem és azon maradt valami az előző windowsról. Nem is tudom, hogy miért van egy hdd-n három partició gyárilag.
A biosban nem tudom állítani a boot sorrendet és az f12 megnyomásakor sem tudom kiválasztani az ssd-t. -
Imilenni
addikt
válasz
King Unique #118063 üzenetére
és
Doky586Megoldottam közben.
-
Imilenni
addikt
válasz
King Unique #118060 üzenetére
Újratelepítettem, formáztam a HDD-t, de így is csak azzal indul
-
Imilenni
addikt
válasz
King Unique #118058 üzenetére
Meg sem mozdul az a merevlemez, amint a telepítőfájlok voltak.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #118036 üzenetére
Arról van szó, amit a másik topikban említettem. Akkor holnap megfogom így nézni, amit javasoltál. Köszi!
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #118006 üzenetére
Természetesen nem olyan nagy gond, mert a "rendes", portokon működik ugyanazon kábellel, azaz a kábellel valószínűleg nincs gond.
Az egyik portján sem, az az USB elosztó összes csatlakozását (7db) jelenti.
Az eszközkezelőben és a lemezkezelőben sem jelenik meg. Nincs hibakód, olyan mintha nem is dugtam volna rá. Az USB elosztó valószínűleg jó, mert minden portja minden eszközömet látja, ez kivételével.
A hubhoz először egyszerre csak a külső SSD csatlakoztatása ki volt-e próbálva? Igen így is próbáltam.
A kábel csere nem volt, mert a számítógép közvetlen portjára dugva jó ugyanazon a kábellel, gondolom ezért nem lehet kábelhiba.
Újraindítás és naprakészre frissítés is volt, de nem talált új drivert.
Mindezekből gondolom, hogy a legújabb driver lehet a gond. Csak kényelmességi okból szeretném az USB elosztóra tenni, mert az az asztalon van, nem kell a számítógéphez hajolgatni.
Macriummal megnéztem és sajnos csak a feburár 1.-ei jó. Lehet, hogy azt visszateszem, de az nagy munka annak a frissítése. Elég sok változás volt azóta. Ezért szeretném csak a drivert visszatenni.
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
King Unique #118015 üzenetére
akkor leírom konkrétan mit szeretnék, lehet ugy jobb. van enterprise-os gép (nem az enyém, nem tudom miért az enterprise van rajta), és megkértek rá hogy rakjam fel az xbox appot a store-ból (pontosabban ez kell hozzá). de nem engedi, ugyanis nem a legujabb a verziora (1809, ahogy emlitettem már) van frissítve. erre keresek megoldást.
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
King Unique #118006 üzenetére
sziasztok!
Windows 10 Enterprise-al kapcsolatban kérném a segítségeteket. Szeretnék vagy Professional-t csinálni belőle, vagy kézzel frissíteni 1909 verzióra (jelenleg 1809), attól függ melyik az egyszerűbb.
köszi
-
seger
addikt
válasz
King Unique #117899 üzenetére
Holnap újra nekikezdek, és leírom, milyen hibába futok!
-
válasz
King Unique #117957 üzenetére
A szövegértelmezés számonkérését átfordítom rád, teljes joggal. És leírom még egyszer, ha egyből nem sikerült értelmezni: Szerintem ne linkelj olyan hozzászólást, ami HAMIS állítást tartalmaz. A többi csak mellébeszélés, terelés, nem tartozik az általam képviselt állásponthoz.
zolee001:
Már nem egyszer linkeltem olyan oldalt, ahol "ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel" adnak liszenszet.
-
válasz
King Unique #117957 üzenetére
Maximálisan egyetértek. És ezt ajánlom mindenki figyelmébe még1x:
"Szerintem meg, ha a topikgazda leír és kér valamit, akkor ahhoz tartsd magad, pláne hogy számtalanszor ki lett itt vesézve ez a téma! "
Köszönöm -
válasz
King Unique #117939 üzenetére
Szerintem ne linkelj olyan hozzászólást, ami hamis állítást tartalmaz.
Ha topikgazda, ha nem. Ugyanis az eu-ban legális windows-t NEM CSAK "Microsoft-tol es hivatalos viszonteladoi partnerektol lehet beszerezni!"
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
King Unique #117926 üzenetére
Köszönöm, ez pont kimaradt valahogy. MS storeban 45k a Home->Pro upgrade. Ez a leghivatalosabb. Ha rendelkezek saját kulccsal, akkor olcsóbb, csak ugye azt kell kitalálni, hogy hol vegye az ember. Anno a Home-ot 32k-ért vettük 1 éve (az is OEM). Most Proból OEM verziót találok 48k-tól. Tehát ennél olcsóbb lenne a store. Látok még 7k-25k-s verziókat, ezek gondolom a software-codes.com oldalhoz hasonló módon vagy legálisak, vagy nem. A HA-s hirdetéseket is néztem. Ott is a működik =/= jogtiszta érzetem van. Majd a főnök eldönti mennyit áldoz erre.
Köszönöm a többieknek is a hozzászólásokat.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
King Unique #117899 üzenetére
+++
-
seger
addikt
válasz
King Unique #117754 üzenetére
Ezeken túl vagyok. Mbr2gpt failed. Ezért kértem más lehetőséget. Így viszont nem tudom mi lehet a baj
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #117875 üzenetére
Elsőre azt tapasztaltam hogy nem lép be csökkentett módba, nem gondoltam hogy be kell mászni a biosba. De azért csak jött a varázsszikra és megnéztem
-
Burki
aktív tag
válasz
King Unique #117851 üzenetére
Futtattam manuálisan egy frissítést. Az összesítő frissítést amit említettél, az első helyen dobta fel. Rejtély, hogy miért nem futott le. Minden esetre most települ, remélem ez megoldja a problémákat. Ha nem, akkor megyek tovább a driverek irányába.
Köszönöm a segítséget!
-
Burki
aktív tag
válasz
King Unique #117849 üzenetére
Ez az a verzió amit a MediaCreationTool lehúzott nekem. Ezek szerint nem a legfrissebb, stabil verziót tölti le?
Az update előtt tökéletesen futott a rendszer, semmi hibát nem tapasztaltam, ezért furcsállnám, hogyha hardveres probléma lenne. Persze nem mai vas már, akár a meghibásodás is benne van a pakliban.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX -
válasz
King Unique #117804 üzenetére
Köszi!
Két lehetőség van:
- szívok vele, ha nem olyan vészes a szívás, és nem kell rendszeresen pöcsölni vele, mert egy laikusé lesz a laptop
- ha kell vele pöcsölni később is, akkor kell vennem egy win 10-et. -
válasz
King Unique #117802 üzenetére
Értem, köszi!
Az MFP nem frissül magától?
-
törölt tag
válasz
King Unique #117795 üzenetére
Köszi az SSDOK-ot. Itt az eredménye:
[link]
Úgy látom a trimmeléssel nem lessz gond. Javíts ki ha tévedek. -
Véreshurka
senior tag
válasz
King Unique #116964 üzenetére
-
_stick_
őstag
válasz
King Unique #117662 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
Azt lehet tudni, hogy miért lett OneDrive mappa? -
_stick_
őstag
válasz
King Unique #117523 üzenetére
Köszi a választ!
Továbbra sem sikerült. Nem olyan nagy gond, tudok élni nélküle, de érdekel, hogy miért nem megy. Ez a jelenlegi helye: C:\Users\stick\OneDrive\Dokumentumok és erről nem is engedi az alapértelmezett visszaállítását, szintén a korábbi hibával. Miért kavar bele a ondrive? -
melan
senior tag
válasz
King Unique #117631 üzenetére
Természetesen mindent úgy csináltam. Akkor ezek szerint a winemben van valami gubanc...
-
Evil Snowman
őstag
válasz
King Unique #117635 üzenetére
Ezer hálám. Köszönöm, holnap megnézem.
-
nagyonjjo
tag
válasz
King Unique #117641 üzenetére
Nekem így jó,h van 1 olyan rendszerem is,ami ha történne 1 random ssd formázás(egyszer már volt sata ssd-n).
Akkor legyen 1 c meghajtó mentés és másik windows 10 is szükség esetén.
Nekem ezért is kell.
Sajnos volt már,hogy vinyót telepítésnél ott hagytam és később ha le volt választva vinyó nem akart bootolni.
Ezért kérdeztem.Bootolni meg bootol mind2 akárhogy van bioszban.
Csak gondoltam így talán nem nyúlkálnak 1más dolgaihoz.
De a megfelelő nem tiszta nekem még.Így szoktam ahogy olvastam is. -
lm83
őstag
válasz
King Unique #117635 üzenetére
Most azt mondod, hogy 1909 telepítőt indítsam el pendrive-ról, ahonnan felfrissítem minden megtartással?
De ha itt is újraindul utána, akkor nem fog elindulni a rendszer egyből, akkor meg minden elveszik? -
zoltannagy
aktív tag
válasz
King Unique #117625 üzenetére
Doky586 Köszönöm a segítségeteket! -
zoltannagy
aktív tag
válasz
King Unique #117622 üzenetére
Köszönöm!
Viszont arra a gépre, amire telepíteni akarom a jogtiszta Win10-et, azon most nem jogtiszta Win7 van szerintem. Hiába van ott a matrica az eredeti kulccsal a gép oldalán, akkor sem eredetit telepített rá -
Sayen
tag
válasz
King Unique #117599 üzenetére
Köszönöm szépen Neked és vlevi-nek is a választ
Semmi különösebb oka nincs , annak idején így vettem én is
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest