- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #119924 üzenetére
Gépházban sincs ilyen...
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #119903 üzenetére
csak ahhoz előtte kell egy szabad meghajtó, amit lehet törölni.
Valahol egy VM felsír -
t72killer
titán
válasz
King Unique #119886 üzenetére
Lehet átsiklottam akkor valamelyik ablak fölött. Mivel most formázva van+használom, ha a formázás előkövetelménye az inicializálás, akkor egyértelműen inicializálva is volt.
Így utólag tuti nem fogom tudni megrajzolni a gyanisított ablakokat
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #119903 üzenetére
Asszem' 1903 volt, egymás után 2 rendszeren is. Ahogy Te is írtad, clean; convert gpt; create...
A köv. telepítésnél majd lehagyom a rendszerről is, kísérletképpen -
Geth
veterán
válasz
King Unique #119901 üzenetére
Sima WinPE, sima diskpart, kézzel pötyögve.
Se Macrium, se semmi. ADK-ból kimásolt boot.wim. De múltkor a "gyári" Setup alatt se csinált, onnan volt a diskpart kimenet amit korábban írtam.
Most már nem is fogom ellenőrizni, lévén már nem használok Setup-ot. -
Geth
veterán
válasz
King Unique #119898 üzenetére
a Windows-telepítő esetében is úgy működik a Shift+ F10 által előhívott DiskPart, mármint annál is létrehozza.
Most hogy mondod, az 1TB-os amiről bepasszintottam a kimenetet, az biztosan Setup alól volt Shift+F10 (cmd) majd diskpart. Nincs MSRLegalább következetesek.
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #119898 üzenetére
Most nem tudom mit tetszik pattogni, írtam hogy szorri
WinPE alatt nem jön létre, pont. Semmi trükközés, semmi 3rd party, semmi linux. -
Geth
veterán
válasz
King Unique #119896 üzenetére
Hát mea culpa, ezer éve nem partícionáltam online rendszer alatt. De akkor a 3rd party vagy linux teória bukta
Érdekes hogy eltér a kettő, ezek szerint mégse annyira fontos? -
Geth
veterán
válasz
King Unique #119891 üzenetére
-
törölt tag
válasz
King Unique #119891 üzenetére
Ez meg itt a Win10-es SSD-m. Itt okés az illesztés, igaz nem az első partíció az MSR.
Disk /dev/sda: 119,2 GiB, 128035676160 bytes, 250069680 sectors
Disk model: SAMSUNG MZ7PD128
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: gpt
Disk identifier: E31EC271-4E9A-437E-9A3C-EE0FBA0D6582
Device Start End Sectors Size Type
/dev/sda1 2048 1023999 1021952 499M Windows recovery environment
/dev/sda2 1024000 1226751 202752 99M EFI System
/dev/sda3 1226752 1259519 32768 16M Microsoft reserved
/dev/sda4 1259520 250069646 248810127 118,7G Microsoft basic data
-
törölt tag
válasz
Itt egy másik 2TB-os lemez.
Disk /dev/sdd: 1,8 TiB, 2000398933504 bytes, 3907029167 sectors
Disk model: Expansion+
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disk identifier: 8565E659-2B30-446F-9C7E-6A3DFFFA55B3
/dev/sdd1 34 32767 32734 16M Microsoft reserved
/dev/sdd2 32768 3907026943 3906994176 1,8T Microsoft basic data
Partition 1 does not start on physical sector boundary.
Mondjuk az eléggé gáz, hogy itt is elcsúszik az MSR a fizikai határról. Végül is ezt nem írja a rendszer, SSD-n meg nem megy rajta trimmelés. Bár arra kíváncsi vagyok, hogy Arch-on meg kapja-e a discard mount opciót az online trimm-hez. Mert akkor tényleg gáz. Bár ez a partíció meg nem csatolódik a fájrendszerbe.
Nem tudom Win10-en a trimmelés végig megy-e ezen a partíción is. -
Geth
veterán
válasz
diskparttal, soha nem látott linuxot (wsl-en kívül
):
❯ diskpart
Microsoft DiskPart version 10.0.18362.1
Copyright (C) Microsoft Corporation.
On computer: ******
DISKPART> list disk
Disk ### Status Size Free Dyn Gpt
-------- ------------- ------- ------- --- ---
Disk 0 Online 238 GB 1024 KB *
Disk 1 Online 931 GB 0 B *
DISKPART> select disk=1
Disk 1 is now the selected disk.
DISKPART> list partition
Partition ### Type Size Offset
------------- ---------------- ------- -------
Partition 1 Primary 931 GB 1024 KB
DISKPART> -
wwhy
veterán
válasz
Mea culpa. késő van.
-
törölt tag
válasz
Megerősítem, létre jön. Épp a hozzászólásod nyomán inicializáltam újra ezt a lemezt gpt-re, igaz csak 500GB-os. A linuxos gparted mutatja az MSR partíciót.
The backup GPT table is corrupt, but the primary appears OK, so that will be used.
Disk /dev/sdd: 465,8 GiB, 500107861504 bytes, 976773167 sectors
Disk model: Expansion+
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disk identifier: 12F5840B-A1C2-4538-B0A0-257A7F3F5F06
/dev/sdd1 34 32767 32734 16M Microsoft reserved
/dev/sdd2 32768 976771071 976738304 465,8G Microsoft basic data
Partition 1 does not start on physical sector boundary.
Mondjuk kicsit nyekergett neki a gparted, libparted hiba miatt. Ahogy látom el van csúszva az alignálás. -
t72killer
titán
válasz
King Unique #119882 üzenetére
Fogalmam sincs, bedugtam a winyót a gépbe (ha jól rémlik, mindegyik windows alatt kezdte a pályafutását), lemezkezelő felismerte nyers lemezként és engedte a formázást.
-
wwhy
veterán
válasz
első alkalommal eleve inicializálni kell a lemezkezelőben, majd utána particionálni és formázni.
ez még az IDE lemezek korában volt, amikor Master és Rabszolga között kellett választani
Sokadik 2TB+ HDD-t használva: szűz gépbe betesz, bootpendrive bedug, W10 telepítő felismeri, particionálás, rendszer felsuhan a C-re, öröm, boldogság. -
Geth
veterán
válasz
Hát márpedig nem jön létre, eddig egyen se csináltam, mind diskpartos volt.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #119879 üzenetére
Na, ma is tanultam valami újat. Ez kb a 10. újonnan vett winyóm és egyiket se inicializáltam még
. Halott csak egy lett közülük, azt is vmi nagyondzsunka ATA-USB adapterrel sütöttem meg kb 15+éve.
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #119879 üzenetére
Ha pl. diskpartban csinálsz tiszta disken GPT sémát és azon partíciót/partíciókat, magától nem lesz MSR
Még nem találtam semmi forrást arról, hogy hiányozna bárminek, kár hogy MS-ék nem írták le az okát... -
GFerr56
aktív tag
válasz
King Unique #119861 üzenetére
Szia!
Kösz, sikerült. A boot drive-ról, ott úgy jelent meg a helyreállítási képernyő, ahogy kell. Windowsból nem tudtam elővarázsolni, hiányzik a "rendszer helyreállítása lemezképből"...azt nem tudom, miért.Üdv
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #119778 üzenetére
A gépház keresőjébe beírtam hogy forgalmi díj és nem talál ilyen opciót.
Hol van ez?
-
válasz
King Unique #119821 üzenetére
Tudom, csak feleslegesnek tartom az enterpriset leszedni.
De valóban techbench is megoldás
-
válasz
King Unique #119819 üzenetére
Beírjuk a kódot és megy. Csináltam, mert nem volt kedvem ”vadászni” enterprise verzióra, pro kéznél volt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
King Unique #119791 üzenetére
Én mindig frissítettem, soha sem hiztisztem a korábbi verziók miatt.
ez végigment. Iso-ból próbáltam, akkor most megpróbálom MCT-vel.
BT-re gondolnék, mert van, de ott csak max a driver lehet a probléma..
VGA, chipset update to date, hangkártya driver nincs, mert tiltva van.. BT-hez, wifihez (integrált) nincs frissebb..
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #119778 üzenetére
Köszi és ez érvényes a többi programra is?
Mármint hogy nem frissítenek?Mert pl. a Firefox, vagy az Adobe is előszeretettel frissít kedve szerint, de biztos van még számos ugyan ilyen program.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #119780 üzenetére
Igazi "klasszikus" rejtély, hogy otthonra minek Enterprise verzió (szerintem az ember otthonában lévő 1-2 PC-re még a PRO is túlzás.)
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #119702 üzenetére
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #119721 üzenetére
"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."
szerk: az esetleg még kerengő kártevők meg azelőtt kifagyasztják, mielőtt komoly kárt tudnának okozni.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #119721 üzenetére
ennyi erővel lehetne használhatni EOL XP-t, vagy W7-et is
Ne adj ötleteket!
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
King Unique #119694 üzenetére
Csak kíváncsi voltam, hogy valaki itt tudja-e a választ, a Microsoft válaszát ismerem (így működik és kész, nem "bug" hanem "feature")
Nekem azzal semmi bajom nincs, ha ilyen esetekben szólna a telepítő, hogy másik drive-ra is pakol partíciókat, nekem azzal van a bajom, hogy suttyomban bármilyen jelzés nélkül teszi ezt, későbbi problémákat okozva ezzel (mondjuk kicseréli valaki az adattárolásra hasznát HDD-jét és meglepődve tapasztalja, hogy nem bootol a Windowsa). -
RoyBatty
aktív tag
válasz
King Unique #119650 üzenetére
Na de miért nem a telepítésre megadott 1 darab partícióból csippenti le a 2 rendszerpartíciónak szükséges minimális részt? Ezt mindenféle 3rd party toolok simán meg tudják csinálni. Érthetetlen számomra, hogy miért ezt a megoldást választották.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
King Unique #119636 üzenetére
Egyébként csak kíváncsiságból kérdezem: Valaha adott valahol a Microsoft bármiféle racionális magyarázatot arra, hogy telepítéskor miért pakol szét különböző rendszer partíciókat különböző lemezekre? Számomra már maga a jelenség léte is teljesen érthetetlennek tűnik.
-
jeni
félisten
válasz
King Unique #119636 üzenetére
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #119634 üzenetére
Úgy szoktam futtatni,hellyel közzel majdnem jó a szabad hely úgy 68gb meg 72gb között szokott lenni általában.De majd még átfésülöm a rendszert amiket mutattál hely ellenőrző program valamelyikével.
-
jeni
félisten
válasz
King Unique #119630 üzenetére
a "C" meghajtó nem lett megosztva,arra fixen a rendszer ment rá.
full formázás tény nem volt rajta,csak a kijelölt "0" egység vagyis az SSD az általa felkínált módszerrel,igaz az adott 0 egységet amik osztva lettek partíción belül azt töröltem.
nem volt kedvem várni több órát a mély formázással.
msconfig - ezt meg nem találtam így, igen ez jobb lett volna mire írtátok már túl voltam,ettől függetlenül azt az 1-t leszámítva,hogy nem lett lehúzva a HDD az első telepítésnél.-jogos az észrevétel.
az klónozásnál 1-t nem szerettem,de lehet a program hibája vagy nem volt benne ez a funkció,hogy 120Gb és a 240Gb esetén kell vacakolni az illesztésnél.
azonos méretnél nincs gond.korábban ott akkor azért volt a kavar az első telepítésnél,hogy a Win 10 Home-t a Microsoft nem engedte digitálisan aktiválni- lévén alaplap + proci csere volt. így aztán sebtiben a Win 10 Pro lett felrakva amit anno vettem (volt felesleg nekem)
majd holnap jön haza a gyerek,elmondom neki,hogy baki csúszott a dologba,hogy rajta hagytuk a HDD-t az első telepítésnél. majd eldönti marad így vagy újra rakom az egészet és akkor már figyelni fogom azt a sata HDD-s kábelt.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #119628 üzenetére
Na most fingom sincs mi van ,már meg van 68,5gb szabad helyem
hellyel közzel majdnem annyi mint ami eredetileg volt.Ahogy írtam a lemezkarbantartóban semmi jele a dolognak és a többit is néztem már.
-
jeni
félisten
válasz
King Unique #119609 üzenetére
Pyttawrx
erről nem tudtam,megspórolhattam volna rengeteg időt,na jó másfél órát.Egy másik nagyobb 240Gb SSD-re akartam a Win10 Pro újra feltenni.
A 120Gb korábbi SSD-t lehúztam de megfeledkeztem,hogy a 1TB HDD-t is le kell húzni,hogy ne zavarjon be.
Telepítésnél rendesen jelöltem ki és mikor ezzel kész lett, azután jött be a kettős kötet boot kiválasztás.
Mivel nem elsődleges volt a Win 10 Pro kötet így nem ment automatikusan tovább.
Ha pedig lehúztam a Samsung 1TB HDD-t akkor meg nem indult el a gép,mintha meghajtó nélküli lett volna a dolog. Hiába az elsődlegesen az SSD-re volt állítva BIOS-ban,nem indult tovább.
Nem akartam annak kitenni,hogy minden egyes bekapcsolásnál kurzorral válassza ki a megfelelő kötetet.
Megoldás a dologra,hogy csináltam egy alaphelyzetbe vissza állítást így már DUAL BOOT MENÜ sem jelenik meg vagyis nincs kötet megjelenés.
Nem akartam a 120Gb SSD-ra ismét frissen feltenni a rendszert mert el akartam kerülni ha netalán az aktiválást digitálisan nem sikerülne.
Ellenben viszont majd a gyereknek kell ismét egyes programokat feltenni,illetve a jelszókat beállítani attól függetlenül,hogy a korábbi beállítások,programokat ,személyes dolgokat ne törölje le megoldást választottam.
Kárpótlásul kap majd 6 gombócos fagyit tőlem. -
Szellem.
nagyúr
válasz
King Unique #119596 üzenetére
Nemrég már volt erről szó, de azért jó, hogy x naponta, n+1-edig alkalommal újra előjön a hogyan írjuk ki pendrive-ra a telepítőt téma is.
Köszi, hogy leírtad mindezt, de ha elolvasod a hozzászólásom a kérdésem, nem feltétlen erre vonatkozott, hanem a két eszköz közötti kapcsolatról érdeklődtem.
A topikot nem követem napi szinten, de ha szeretnék telepíteni pendriveról, akkor utánaolvasok, és csak azután kérdezek. -
mSchumi87
senior tag
válasz
King Unique #119552 üzenetére
na ebbol nem sokat értek, de megnéztem a linked alapjan mit ir a BIOS-nal es ott az van hogy UEFI az most jo vagy nem?
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #119392 üzenetére
Küld már el légyszi még egyszer, lehetőleg magyarul, helyet, képet, lehet máshogy vannak nálam a dolgok de nem találom, köszi!
-
mSchumi87
senior tag
válasz
King Unique #119532 üzenetére
elozoleg még valami win7 boot usb programmal csinaltam a telepitot, ezer éve azzal csinaltam es mukodtek eddig, de ugy látszik mar lejart a haszna, es utana Rufussal es MBR
-
ToBeY
nagyúr
válasz
King Unique #119528 üzenetére
úgy úgy ahogy mondod
-
mSchumi87
senior tag
válasz
King Unique #119530 üzenetére
Koszi mindenkinek most mar jo, tenyleg a USB telepitovel.volt a baj.
-
mSchumi87
senior tag
válasz
King Unique #119525 üzenetére
Bocsi csak szlovakul telepitem es gondolom az sokat ugy se mondana itt senkinek ezert is nem tettem screenshotokat. Eredeti ISO, most CD-rol probalom telepiteni azzal megy akkor ezek szerint a USB telepito nem jo? Amikor keszitek pl USB telepitot ott mit kell kivalasztani? Gondolok itt MBR vagy GPT?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
King Unique #119516 üzenetére
19041.264-t és nem szerettem volna ha frissítési segéd (vagy mi volt az) együtt eltávolítom.
-
Joker88
őstag
válasz
King Unique #119455 üzenetére
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #119455 üzenetére
Nekem telókapcsolati problémáim egy droidfrissítéssel kezdődtek, azután kényes lett a kábelre a samu teló és a szintén samu tablet is...
-
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #119441 üzenetére
Ha minden igaz elméletileg sikerült visszaállítanom,a rendes néretben,remélem most már a win nem fogja kisajátítani a felét magának,az majd a későbbiekben kiderül!Köszönöm a segítséged!
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #119432 üzenetére
+1 az in-place upgrade-re. A laptopom még gyors netre rakva is órákat el tud szüttyögni a WU-n keresztüli frissítéssel, míg előre letöltött iso-val emlékeim szerint kb 10p alatt kész vagyok.
Arról nem is beszélve, h az otthoni netünk meg baromi lassú + van 3 gép, amit frissíteni lehet/kell...
-
Szellem.
nagyúr
válasz
King Unique #119443 üzenetére
Köszi. Csak azért kérdeztem, mert nálam a Windows Update még nem ajánlotta fel többszöri próbálkozás után sem. Most a frissítési segéd tölti és telepíti.
-
törölt tag
válasz
Ismert hibákkal miért adnak ki stabilnak nyilvánított rendszert, szoftvert?
-
Kovács86
tag
válasz
King Unique #119435 üzenetére
Volt kérdés már szerintem, de "túl sok"
a hozzászólás, nem találom: alaplap/CPU csere, eredeti HDD, W10.
Mi lesz a teendő.
Netről letöltött "tiszta" W10.
Szakma-kozeli vagyok, egyszerű, rövid segítség elegendő, ha nem értem, visszakérdezek.Köszönöm!
-
válasz
Köszönöm szépen!
Manuálisan rákerestem, még nem dobta fel. Dell brand gép 7020SFF.
-
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #119390 üzenetére
Szia!
A problémám az hogy az ssd amúgy is másodlagos tárolóként volt jelen,csak a win valamiért a felét nem engedte használni csak az egyik felét.Eltávolítottam a tárolókészletből és most érdekes módon nem látszik az eszközkezelőben sem!Csak a tárolókészletnél írja a fizikai meghajtóknál hogy látja!Kérdés hogy hogx tudom visszaállítani másodlagos tárolóként úgy hogy a teljes kapacitása használható legyen?Vagy erre lenne megoldás a tárolóhely hozzáadása funkció?Próbáltam azt is hogy lehúztam az ssd-ről a sata kábelt majd bekapcsoltam,aztán újra ki,kábel visszadug de akkor sem jelenik meg az ssd sehol!
-
zeee
senior tag
válasz
King Unique #119393 üzenetére
Köszönöm szépen! Nagyon hálás vagyok! Este ahogy hazaértem azonnal nekiesek. Nem tudom mi lehet a probléma.... Hazamentem, be sem kapcsoltam a gépet, lekaptam az oldalát, lehúztam minden sata kábelt. Csak egy új winyo be az előző rendszer sata portjára (nem tudom ez befolyásolhat-e bármit is), bekapcs, pendrive-ról boot, formázás és feltettem az új rendszert. Csak egy vtga test miatt kellett mindez, megnéztem amit meg akartam, ok akkor csináljunk vissza mindent.
Leállítottam start menüből rendesen a windows-t. Kihúztam a winyot és visszadugtam mindent úgy ahogy volt (még a kábeleket sem tudtam összecserélni mert minden sata kábel hátulról jön a winyók felett) és nem akart elindulni újra a régi rendszer.
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #119392 üzenetére
Az sem úgy néz ki: [link]
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #119387 üzenetére
Nem is mondtam, hogy mct-t töltöttem le, ISO-t, a szokásos edge->f12->mobil nézet beállítással. 19041.1. Ma újra leszedtem az iso-t, uez az eredmény.
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #119382 üzenetére
Nálam ez nem így néz ki, merre van? [link]
-
válasz
King Unique #119385 üzenetére
A tegnapi frissítés előtt olyan 11,8 GB szabad helyem volt, de simán ment a frissítés, nem nyekergett a Win, hogy szűkös neki a hely.
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #119347 üzenetére
Köszönöm! Már látom az újratelepített laptopon. Viszont nekem pont az volt a lényeg, hogy a régi edge maradjon
Más nagyon fontos kérdés, amit így éjszaka nem tudok megoldani:
Újratelepítés után az eszközkezelőben van egy ismeretlen valami:
Mi lehet ez, amihez sem a win sem én nem telepítettem drivert?
Pedig szerintem ha a win nem, én telepítettem mindenhez....
Hogyan tudnám kideríteni mi hiányzik?
Tudtok segíteni? -
t72killer
titán
válasz
King Unique #119347 üzenetére
Most néztem, hogy az edge simán leszedhető az alkalmazáskezelővel, mintha 3rd party progi lenne
Bár nem fogom leszedni, nem rossz cucc.
Az avirán gondolkodom még, h maradjon-e. Sok vizet nem zavar, de nem tudom, van-e bármi értelme
-
Lenry
félisten
válasz
King Unique #119334 üzenetére
nem olvastad el azt a részt, ahol leírtam, hogy senki más nem használja rajtam kívül a saját otthonomban a gépet, ugye?
tehát amit leírtál 100%-ig irreleváns és nem hiszem hogy én vagyok az egyetlen, aki így használja a gépét. -
Lenry
félisten
válasz
King Unique #119314 üzenetére
Amúgy sose értettem ezt a jelszó és minden egyéb nélküli autologin mániát, de mindegy.
egy otthoni gépen, amit egyedül használsz, mi értelme van? -
Kupszi
aktív tag
válasz
King Unique #119314 üzenetére
Köszi, tényleg működik.
-
törölt tag
válasz
King Unique #119295 üzenetére
Igazad van.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #119293 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond nálam - minden frissítést azonnal telepíteni szoktam, semmi sincs késleltetve vagy blokkolva. Ja, a másik két gépen sem hozza a WU manuális keresése. Mindegyiken jogtiszta rendszer van, egyik home, a másik pedig pro 64 bit, a tablet 32 bites home.
-
törölt tag
válasz
King Unique #119289 üzenetére
Persze, nem kell varázsolni... Háttérképet sem kell cserélni, mert a defaulttal is működik.
Mindegy, csak elméleti kérdés volt pont azért, mert az LTSC-t nem használhatja legálisan magánember.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #119285 üzenetére
1., Manuálisan - egymás után 10x kerestetve - sem hoz semmit a Frissítések keresése.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #119281 üzenetére
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #119259 üzenetére
28.-áig sztem menni fog a várakozás
Azt a szétgányolt rendszert sztem én nem klónoznám...
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #119259 üzenetére
ÓÓ már csak egyet kell aludni!
-
*Ropi*
félisten
válasz
King Unique #119235 üzenetére
Igazad van, valóban összekevertem: elsőre az ugrott be, hogy úgy ment fel a 1903, hogy egy külső HDD-t csatlakoztattam a laposhoz, csak az nem jutott eszembe, hogy oda helyeztem át mindent, amit Édesanyám a C-n gyűjtögetett, tehát valóban a C-n lett felszabadítva neki a hely (azóta átirányítottam mindent a DVD helyére került HDD-re).
-
válasz
King Unique #119240 üzenetére
A pacicsököt nem volt szó róla...
Hát ne legyen kihalt, Én (meg Te is) tudod, hogy az igazából a Norton Ghost-ra (Base on Peter Norton) volt kihegyezve...
Te már annyi jó dolgot linkeltél, hogy az el sem mondható, DE: Az nem ide tartozik (legalábbis egy része szvsz)Itt olyan dolgokról kellene beszélni, amiket a W10 tartalmaz, hasznos avagy rohadt xar dolgok stb stb, nem pedig olyan dolgokról, amik Vista óta vannak...
(Nem adatmentésről, klónozásról, telepítésről, BIOS beállításról stb stb)Igen, Én is próbáltam segíteni (linkelted 2018-ból), pár emberkének segített, de most hogy a faxba írhatnám le, hogy az adatlapomon lévő konfig esetén, legacy-ban telepített W10 x64 a 970 EVO Plus NVMe-ről fut (mindjárt jön pár "orizatriznyák", akik megakarják nekem magyarázni, hogy az lehetetlen...
)
Az ilyen Urban Legend kategória -szvsz- a mi felelősségünk (pl UEFI vs. Legacy (brutális faxságok vannak a neten, eszem-faszom megáll heeeeejjjj...(Ace Ventutura as Nagy Feró)
)), hogy elmondjuk, a hozzánk hasonló majmócáknak, hogy nem, az nem így van, hanem így, meg így stb...
Szvsz nekünk az a feladatunk itt PH!-n (még ha sokan osztják azt a véleményt, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar stb stb), hogy segítsünk a "tökfejeknek"
Persze megkapjuk ez miatt a "szeretetcsomagot" néha-napján, de hát aki engem elhajt a retekbe, azt lexarom. Ha egy közel 30 éve a szakmában lévő faszit baxogat (megteheti persze) ám legyen, csak ha nekem kell összepakolni egy masinát, az egybe lesz rakva, atomstabil hardver, BIOS, ahogy kell, OS, ahogy kell, Privacy, ahogy kell, és had ne soroljam... (Akkor döglik meg a gép, ha elrohad valami forrasztás valamin
)
Én sem vagyok Isten, tévedhetek(de nem szoktam), engem nagyon jó érzéssel tölt el, ha segíthetek...
Szvsz jó lenne itt a PH!-n csinálni egy Macrium DeepWater(hahaha) cikket Veled...
-
törölt tag
válasz
King Unique #119240 üzenetére
"De majd biztos lesz téma pár napon belül a klónozás is, meg a hogyan kell Windowst telepíteni, az ISO-t pendrive-ra kiírni stb."
Biztos lesz? Már most van. Másról sincs szó napok óta -
válasz
King Unique #119237 üzenetére
Legnagyobb tisztelettel, de inkább "elevenítsünk" fel egy régi topikot avagy hozzunk létre újat... Pl ezt : Ghost, vagy valami...
A faxom tele van az ilyen kérdésekkel, hogy klón meg pöcsöm, hogy kell telepíteni...
Semmi köze az OS-hez (eddig sem volt)....UI: Adatlapom, W10 x64, Samu 970 EVO Plus NVMe, és mégis Legacy-ban megy, vajh miért... (Nem mehetne ugyebár..)
Sok "versenyző" azt hiszi, hogy NVMe meghajtót, csak UEFI-ben lehet telepíteni, oszt' nem, mutassuk már meg nekik, hogy miért is faxság, amit a NET 99%-a beszél -
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #119225 üzenetére
Ez a rész elbizonytalanított:
"...Ez úgy működik, hogy ahogyan a korábbi 20 GB-os, úgy a mostani 32 GB-os méret is a javasolt minimum lemezterület a 64 bites rendszernél a telepítéshez, ellenben a gyakorlatban érdemes nyilván nagyobb tárterületet adni a C-nek, pláne ha sok program lesz oda telepítve, egyéb fájlok tárolva ott, stb...."Kérdésem tehát: v2004 Windows üres lemezre új installként történő telepítés esetén a 32 Gb tárhely
1) elvárás azaz, ha ennél kevesebb van akkor telepítő megtagadja a telepítést, azaz nem telepíthető,
vagy
2) ajánlás (javasolt minimum) amire a telepítő felhívja a figyelmet, de ettől függetlenül még fel lehet telepíteni?Ha 1) a válasz akkor a megkerülő megoldás az, hogy ember telepít egy régebbi verziót (pl 1809)-et és telepítés után pgradel 2004-re. Ez világos.
-
*Ropi*
félisten
válasz
King Unique #119221 üzenetére
Azt írtam, hogy "akár külön partíción", magyarán nem a rendszerpartíción plusz még egy másikon is legyen, hanem valahol a gépen, egy partíción, egyben legyen 32 GB hely.
Saját tapasztalat: a 1903-as 22 GB szabad hellyel a rendszerpartíción nem települt rá a meglévőre Édesanyám laptopján.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #119230 üzenetére
Igen lehet, én már nem küzdöttem vele...
Idehozták, mondtam itt valami nem kerek...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #119226 üzenetére
Semmi nem volt rajta a rendszeren kívül.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #119221 üzenetére
Hát ismerős tegnap hozott egy 32GB-os háttértárral rendelkező eMMC/SSD-s gépet.
A Windows-on kívül 500MB szabad hely maradt...
-
sarkany01
tag
válasz
King Unique #119194 üzenetére
Végül sikerült!. Köszönöm a segítséget. Újra klónoztam a C-t, aztán utána jó lett. Elsőnek nem tudom mi volt a probléma.
-
sarkany01
tag
válasz
King Unique #119194 üzenetére
Bios/MBR, de próbáltam a Legacy-t, de úgy sem bootolt be róla.
-
sarkany01
tag
válasz
King Unique #119191 üzenetére
Átklónoztam a kicsiket is. (rendszer számára fenntartott partíciókat is) De nem bootol be róla a gép. Hiába állítottam át Biosban.
-
sarkany01
tag
válasz
King Unique #119187 üzenetére
Eltávolítottam a tárolóhelyekből. Megpróbálom most.
-
sarkany01
tag
válasz
King Unique #119184 üzenetére
Akkor eltávolítom az SSD-t, és formázom. Ezután mi is lesz a teendőm?
-
törölt tag
válasz
King Unique #119155 üzenetére
a kérdés mindössze annyi lett volna, hogy ha kész a gpt-s partíció, akkor azt ugyanúgy meg tudom osztani rendszer-telepítés előtt, mint az mbr-est ?értem, de nem akarok még azzal is szórakozni, hogy lehúzom a másik meghajtó kábelét. Tudom, hogy az csak egy talán 50-es ssd....
miből tudja majd, hogy mbr helyett gpt-t szeretnék ?
(biztos buta kérdés...de nem tudom a választ.) -
törölt tag
válasz
King Unique #118990 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #119114 üzenetére
Tudom mi volt a baj (mind2 meghajtó benne volt a gépbe) de sajnos holnap utazik az új tulajához az NVMe SSD, így nem volt időm ki/be tenni és törölni. Win new reinstall közben megoldottam a full törlését..
-
lorcsi
veterán
válasz
King Unique #119098 üzenetére
Köszi!
ezt a esd és a ~BT könyvtárt megtaláltam, tényleg nem sokat hagyott benne
-
kagzer
aktív tag
válasz
King Unique #119081 üzenetére
Létrejött a Linux saját EFI partíció, Arch Linux-ról van szó és grubx64.efi-t használ.
-
Victorio
aktív tag
válasz
King Unique #119071 üzenetére
Ez lesz a jövő héten kiadásra kerülő ISO ami majd a MS oldaláról is letölthető.
Az utolsó pillanatban még barkácsoltak rajta valamit és a 19041.208 build verzió helyett a 19041.264 lesz a végleges hivatalos.
Azért tettem ki a hash-t, hogy az innen-onnan letöltött verziókat is csekkolni lehessen mennyire kóser -
kagzer
aktív tag
válasz
King Unique #119078 üzenetére
Köszönöm szépen, innen már van hova tovább haladni, főképp, hogy az említett parancs kiadása után nem létező eszköz hibaüzenetet ad
Ha kilistázom a bejegyzéseket, akkor ahogy említettem ott van és az szerinte a default.
Win vonalon akkor ennek kell még utána járnom és folytatom a Linux fórumokon.
Még egyszer köszönöm -
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #119073 üzenetére
Igazad van senki nem kényszerített
Tudod a kiváncsiság nagy úr tud lenni
Jobb lesz megvárni legalább a rendes megjelenést,vagy amig ki nem javítják ezt az egy konkrét hibát amit írtam.
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #119073 üzenetére
Pl itt is írják: [link] Viszont ez a legfrissebb 264es bulidben is ugyanúgy ott van. Oprenden is panaszkodtak rá. A rendszer visszaállítást én nem használom,csak olvastam róla mint bug.
-
kagzer
aktív tag
válasz
King Unique #119064 üzenetére
Köszönöm a helyreigazítást, szóval a Fast Startup van kikapcsolva és mind a két oprendszer UEFI módban van, fizikailag külön meghajtón.
A GRUB valóban indítja a wint, a probléma, hogy a Windows használata után (akár GRUB indítja akár bootoláskor választom ki az eszközt), a GRUB mint opció eltűnik. -
Black_Raven
veterán
válasz
King Unique #119067 üzenetére
Remélem mostanában nálam sem lesz ez a hibakód, mert a Pro-ra váltással, jött minden frissités is szépen.
-
SirRasor
addikt
válasz
King Unique #118996 üzenetére
Nem vártam ki a hétfőt: az ISO-s frissítés megoldta
-
oke
senior tag
válasz
King Unique #119045 üzenetére
Köszönöm, lehet kipróbálom, Macrium Reflect készítek előtte egy képfájlt a régi rendszerről, így ha valami elveszne, visszarakom ezt.
-
Csokishurka
őstag
válasz
King Unique #119024 üzenetére
Sikerült, csak átdugtam másik helyre az SSD-t és a HDD-t. és ment egyből.
Köszönöm a részletes segítséget és elnézést kérek a duplikációért! -
Csokishurka
őstag
válasz
King Unique #119022 üzenetére
Sajnos sem a biosban sem a wondowsban nem latja, es Igen van egy m2es ssd benne amit pont most vettem az uj gephez. Akkor holnap megnezem hogy ugy felismeri e a hddt ha azt lehuzom. Remelem nem ez baj mert akkor a hdd kuka sajnos....vagy nem tudom lehet a belole kulso meghajtot csinalni...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- NBA és kosárlabda topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Bittorrent topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest