- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #120920 üzenetére
Szuper, nagyon köszönöm
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique #120936 üzenetére
-
Zοltta
senior tag
válasz
King Unique #120930 üzenetére
És persze az Enterprise megy fel ..
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique #120932 üzenetére
Gyakorlatilag azt szeretném,hogy ha belemegyek a "Helyi lemez C"-be,a "Felhasználók"-on belül a "Nyilvános"és a "Saját keresztnevem"jelenjen meg,ne pedig a saját keresztnevem helyett az e-mail címem első 5 betűje.
Doky586:nálam nem volt másik felhasználó.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique #120928 üzenetére
Nem jött össze,bárhogy próbáltam.
-
Zοltta
senior tag
válasz
King Unique #120925 üzenetére
Láttam, ezeket ,hogy vannak hibái, de gondoltam be kérdezek ez miatt
.
Akkor marad az elődje a Kori féle
Windows 10 AIO x64 Integrated March 2020 Edge18 Hungarian-Kori
( Más , van olyan szoftware amivel előre össze lehet állítani ,hogy mit szeretnék felrakni egy csokorban ? Chrome, notepad, filezilla, Qbittorent stb persze a frissebb kiadásokkal ) -
MasterMind
tag
válasz
King Unique #120911 üzenetére
"Ha nincsen tényleges probléma, megfelelően működnek az USB-portok, rendben felismeri és kezeli a W10 a csatlakoztatott eszközöket, akkor nyilván nem kell itt semmit piszkálni, meg resetelni."
Alapvetően igazad van. Nem kell, ettől függetlenül ezt szeretném. Rendszerető ember vagyok. Más logikus magyarázatot nem tudok adni. A dolog elméletben megoldható, ezért bátorkodtam ezt megkérdezni. -
R3laX
addikt
válasz
King Unique #120869 üzenetére
Köszi!
A végén megoldotta egy microsoft oldalról win letöltés, majd a meglévő alkalmazásokra, beállításokra telepítés. -
egykori
őstag
válasz
King Unique #120866 üzenetére
Még akkor is valóban sok a 2,5 perc, hogy a gombnyomástól az asztal megjelenéséig és az automatikusan indulók betöltődéséig telik el ennyi idő. Az idő nagy része a Dell embléma utáni homokórázással telik el. Na, mindegy, ezt most így hagyom, mert lényegében a működést és a sebességet illetően nincs problémám ezzel a meghajtóval.
Talán jövő hétvégén a másik, a (kékhalálos) Samsung SSD 850-et próbálom a 2004-re frissíteni, hátha rendbeteszi a dolgokat, amik a 1909-nél elromlottak. Szerinted megpróbálhatom közvetlenül, online elindítani ITT, ahol előzőleg javasoltad az MCT-vel kapcsolatban, vagy csináljak egy telepítőt pendrive-ra?
-
válasz
King Unique #120881 üzenetére
Na ez ellen már a sisak sem véd. Asszem elcserélem a ryzent egy sima számológépre
-
válasz
King Unique #120863 üzenetére
Hehe, FB-om nincs, google-ba nem vagyok bejelentkezve, csak privát böngészőből. W7 is valszeg gyűjtögetett adatokat rólam, de valahogy abban mégis jobban hittem
Szeretek a sötétbe burkolózni, mondhatni remete lenni, minél kevesebbet tud rólam bárki annál jobb
Sőt még elvileg routerbe is tiltva lett jónéhány IP/domain MS irányába, de az ördög sosem alszik
Köszi szépen neked is a linkeket, némelyik már "ismerős" volt
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #120866 üzenetére
Ott valami nagy kópéságnak kell lennie, egy közepes HDD-ről is 1 perc körül van a boot teljes ideje. -
headhunter
addikt
válasz
King Unique #120746 üzenetére
Ez már tiszta "X-akták"...
Itt is hibajelzéssel leállt. [link] , [link]
Lemezkezelőben nem tudtam betűjelet adni a pendrive-nak. [link] ,
Amikor "véletlenül" sikerül: [link] , [link]Minitool-lal sikerült előző nap, ma ezzel:
AOMEI Partition Assistant 8.8 Technician Multilingual Portable
Partíció törlés, újra létrehozás, formázás, meghajtó betűjel változtatás...
Gépet újraindítom, akkor megint nincs meghajtó betű a pendrive-nak.Betűjelet megkapja és mégsem elérhető. [link]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Registry-ben van olyan kulcs, amelyet módosítva, mindig ad betűjelet a Windows az USB-s eszköznek?
NOD32 (Eset) bekavarhat az USB portnál? -
egykori
őstag
válasz
King Unique #120818 üzenetére
Pontosítom: a 840-es SSD sima TLC-és változat. Ezt anno 2013-ban a laptop vásárlásakor vettem és kezdtem használni. Jelenleg 6,08 TB írásnál tart, mert kb. 3 éve vettem egy 850 EVO SSD-ét, amit tavaly őszig használtam. Akkor éppen a folyamatos számítógépes meló miatt le kellett cserélnem, mert állandó BSOD akadályozott, amit az akkori (azt hiszem 1909) okozott. Visszaraktam a 840-est, de ez, mint írtam 2 és fél perc alatt indul.
Nyáron valamikor rászánom magam a 850-es SSD-én a W10-et MCT-vel újrarakni, úgy, hogy (ha lehet) az adatokat megtartsa. Ha nem megy, akkor tiszta telepítéssel.
Mivel a Dell laptopom még a Win7-hez lett gyártva, így igazán tökéletes már úgysem lesz a driverek miatt. Előbb-utóbb gépcsere lesz!
Nagyon köszönöm a támogatást!
-
zorzy4
addikt
válasz
King Unique #120816 üzenetére
Értem köszönöm. De mitől lesz minden ok, ehez a frissítéshez? Ők optimalizállják?
-
peterxxx
csendes tag
válasz
King Unique #120812 üzenetére
Nagyon köszi a részletes kimerítő választ sokat segített!
-
pontyos
senior tag
válasz
King Unique #120805 üzenetére
Köszönöm szépen az ismételt, gyors, szakszerű segítséget mindenkinek!
-
javorszky
tag
válasz
King Unique #120690 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!!!
-
Teodor52
senior tag
válasz
King Unique #120762 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #120754 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Eszemben sincs az SSD-t töredezettség mentesíteni, pontosan a megjelent 2004 hiba hírek miatt néztem rá a töredezettség mentesítésre, amikor felbukkant a számomra eddig ismeretlen PortableBaseLaye.
SandBox: Köszönöm az infót! Soha nem használtam a "homokozót", de ezek szerint elérkezett az idő, hogy illik megismerkedni vele. Is -
Teodor52
senior tag
válasz
King Unique #120738 üzenetére
Olvastam korábban a 2004-el kapcsolatos anomáliákat, de reménykedtem, hogy azon kevés felhasználók közé tartozhatok, akiknél rendben fut a 2004-es win10 és letöltés közben, azért rá rá olvastgattam egyes tapasztalatokra és végül úgy döntöttem hirtelen, hogy állj, inkább ne!
Telepíteném a júniusi összesítőt, ha muszáj, de ha nem akkor, kivárom a júl.20-at!?
"De ha esetedben a júniusit már elkezdte telepíteni és közben szakítottad meg, akkor lehet kavarodás"
A frissítési előzményeket megtekintve nincs bejegyzés, hogy a júniusi összesítő telepítése sikertelen.
20-án talál összesítőt, vajon ismét rákérdez illetve felajánlja a 2004-es funkció frissítést vagy autómatikusan folytatja a telepítését és akkor, hogy lehet majd újra megállítani úgy, hogy a júliusi frissítés lefusson?
-
Male
nagyúr
válasz
King Unique #120745 üzenetére
Igen, pont az egyszerre két gép miatt akarom tudni
A program nem jött be, nem tudja kiolvasni.... viszont a régi backupból elvileg ki tudja, azt meg csináltam a váltás előtt... hétvégén megpróbálom
Köszi mindkettőtöknek! -
-
Male
nagyúr
válasz
King Unique #120732 üzenetére
A másik gép nem csere, hanem mellette másik
Gondolom az úgy jogilag nem oké, hogy a Win10-re váltott W7-et használom az egyik gépen, és közben a másik gépen meg ugyanezt a W7-et használom. (Köszi a linket, a végén írtak alapján ez egy megtűrt dolog inkább.)
-
Teodor52
senior tag
válasz
King Unique #120697 üzenetére
Szia!
Hétfőn win update talált egy júniusi összesítő frissítést meg egy frissítést az adobe flash-hez, továbbá felkínálta azt a bizonyos 2004-es májusi funkció frissítést.
Mindegyik frissítést elindítottam, de a telepítés 5-10%-nál felfüggesztettem.
Megnéztem a frissítési előzményeket, de csak az adobe flash patch-et telepítette a júniusi össszesítőt meg sem említi és a 2004-re meg azt írja, hogy sikertelen telepítés.Kérdésem, hogy július 20-ig szüneteltettem a frissítést, de attól függetlenül, mikor kijön a júliusi összesítő frissítés, azt azért megtalálja és felajánlja, annak érdekében, hogy a 1909-es verzióm maradjon napra kész?
Másik kérdésem, nem találom az előzmények között az összesítő frissítést, így manuálisan az általad linkelt KB4567512 kompatibilis lesz az általam használt win prof 64 bit 1909-es verzióval, mert a katalógusban 1903 szerepel már ami a KB4567512 illet?
-
headhunter
addikt
válasz
King Unique #120724 üzenetére
-
Male
nagyúr
válasz
King Unique #120723 üzenetére
Ha már ilyen termékkulcsos kérdés: Volt két retail Win 7 Professional-öm. Az egyiket még jó régen átváltottam Win10 Pro-ra amikor ingyen lehetett. Most feltettem a gépre a Win10-et, magától aktiválódott. Az slmgr -dlv parancsra ki is írja, hogy Retail, és a kulcs végét, de az ugye az általános Win10 kulcs. Hogyan tudom kideríteni, hogy a két Win7 közül melyiket váltottam át, tehát melyiket használom most?
-
oxalisz
tag
válasz
King Unique #120714 üzenetére
Köszönöm.
Maradok az eddigi verziónál.
A többivel - kivéve a tiszta telepítést - már "végeztem". (A fujitsu deskupdate szerint semmilyen aktuálisabb driver, ill. BIOS nincs.) Viszont lehet, hogy egyszerűen naprakészen öreg a gép. Eddig az első kiadástól kezdve kiadott nagyobb csomagoknál semmi ilyen nem fordult elő.
Mindössze kíváncsi vagyok, ez nem kenyér kérdés. -
OldMike
őstag
válasz
King Unique #120700 üzenetére
Köszönöm. Az alaplapom egy Gigabyte M68M-S2P, ami nem mai gyerek. A honlapján szerepel a támogatásban a letölthető, Windows preinstallként telepíthető AHCI. Nyilván ennek sikeres telepítése esetén lenne a BIOS-ban az AHCI kapcsoló (legalábbis nekem laikusként ez lenne logikus).
Számomra ez már adottság, nem is foglalkozok vele, csak a kérdés megvilágítása miatt írtam le. A lényeg, hogy lecsökkentem (vagy teljesen leállítom) az SSD optimalizálás gyakoriságát. -
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #120700 üzenetére
Csoda egy lap lehet, ha nincs a BIOS-ban AHCI mód.
Ezt már a 10+ éves s775-ös lapok jó része is tudja.(#120702) King Unique: hát W7 óta nem igazán volt szükségem AHCI driver külön telepítésére.
Nem vitatom a jogosultságát, de nekem nem kellett, pedig rengetek klf konfigom volt/van. -
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #120687 üzenetére
"de W8 óta SSD-knél a meghajtóoptimalizálás általánosan = trimmelés"
Igen, ezért néztem rá az eseménynaplóra, és ott külön szerepel a C meghajtóra az optimalizálás, és külön a töredezettségmentesítés.
Mint, ahogy a D meghajtóra (ami egy 1TB-os HDD) is kiadja a töredezettségmentesítés után a Trim-et is, ami hibaüzenettel megáll.
Én is olvastam, a korábban linkelt cikkben, hogy az SSD defrag az nem pontosan ugyanaz jelenti, mint HDD esetén, de az egész onnan indult, hogy ezt legfeljebb havonta egyszer csinálja meg a rendszer, az utóbbi időben viszont, mivel nem jegyzi be az utolsó futás idejét, ezért minden alkalommal végigcsinálja. -
OldMike
őstag
válasz
King Unique #120687 üzenetére
Itt van három képkivágás, ami mutatja a helyzetet:
A történetet OFF-ba teszem, mert nem W10.
Az alaplaphoz a gyártó külön adott letölthető, és Preinstallal telepíthető AHCI drivert. Ezt a W7 telepítéskor az F6 megnyomása után lehetett telepíteni. Elkövettem azt az óvodáskori hibát, hogy nem csomagoltam ki az exe állományt (akkor lett volna az a könyvtár, amit be kellett volna tallózni), így nem lett AHCI funkció a BIOS-ban. A W10 telepítéskor próbáltam volna, de az F6 nem működött, tehát most sincs AHCI a BIOS-ban. Ezért nem lehet a TenForums szerintieket sem megcsinálni.
Ezért a kérdés, hogy ha W10-em HDD-nek érzékeli, és feltehetően valódi defragot csinál, akkor inkább kapcsoljam-e ki?
PS: a teljesítmény első pillanattól 80%, aminek szinte biztosan az AHCI driver hiánya az oka. -
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #120622 üzenetére
Pedig létezik a probléma, a C meghajtóra is bejegyzi az eseménynaplóba a defrag-t, és ez úgy tűnik, valóban defrag, mert van optimalizálás bejegyzés is a C-re, és van külön defrag is. A D meghajtóra pedig azt, hogy a TRIM sikertelen.
[kép](#120667) hackeeeee :
Biztos volt probléma ott is bőven, de az engem szerintem nem érintett, mert nem emlékszem rá. Vagy, csak akkoriban még nem olvasgattam ennyire a W7 hibáival kapcsolatos cikkeket, ezért nem tűnt fel. Mostanság azonban nem is kell keresni, mert nagyon sok forrás foglalkozik ezekkel a problémákkal.
Azért a W7-nél olyan nem volt, hogy egy frissítés után eltűnjenek felhasználói adatok, ésatöbbii.
Tudom, a W10 funkciófrissítései sokkal inkább egy rendszer újratelepítésének felelnek meg, sokkal komolyabb változás, mint egy SP1 felrakása, de a végfelhasználót csak az érdekli, hogy, ha tegnap tudott nyomtatni, akkor ma is megtalálja a tegnap kinyomtatott Excel táblát, és akár ma is ki tudja nyomtatni. -
xeon forever
addikt
válasz
King Unique #120646 üzenetére
Jo rendben, de szerintem akkor is sok buggal adnak ki elvileg stabil verziot...
-
válasz
King Unique #120658 üzenetére
Tudom, csak nem találom, nincs fent más powermanagement progi de kutakodok, hogy a lenovo nem rakta fel mégis.
Azért köszi
szerk: azt is tudom, h ez normális, csak szeretném ha tudnám állítani.
-
válasz
King Unique #120656 üzenetére
-
xeon forever
addikt
válasz
King Unique #120641 üzenetére
Most oszinten akkor minek van az insider program?
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #120632 üzenetére
További linkeken azt ecsetelgetik jó hosszán, hogy az SSD-re is megy valamilyen defrag, ha szükséges, legfeljebb havonta egyszer.
Azt boncolgatják, hogy Hdd-nel a file rendszer fragmentacioja nagyobb mértékű teljesítmény csökkenéshez vezet, ezért van szükség a defragra.
SSD eseten annyira nem egyértelmű a helyzet, mert az SSD nem lassul le attol, hogy fragmentáltak a fileok, mert végülis magán az SSD-n amúgy is szétszórtan vannak tárolva a blokkok, érre a file rendszer nem is tartalmaz információt, az az SSD firmware dolga.
Viszont maga a file rendszer nem bír el bizonyos mértékű fragmentacioja nagyobbat, ezért kell havonta egyszer azt rendberakni.
Én sem tudom eldönteni, hol az igazság.Az viszont a w10 ilyen jellegű bugjaira nem mentség, hogy ez azért jó nekünk, mert félévente új rendszert kapunk, w7 eseten viszont 10 évig csak egy rendszer volt.
-
válasz
King Unique #120635 üzenetére
Igaz ez már kiment a fejemből. Igazából nincs rá szükségem.
-
törölt tag
válasz
King Unique #120634 üzenetére
Tőlem aztán "védheted" a Windows 10-et, de meggyőzni nem fogsz arról, hogy minden fasza, csak az user a hibás.
Az összehasonlításom egyébként teljesen releváns az eredeti formában.
Az LTSC-t meg nem is értem miért kevered ide... -
pontyos
senior tag
válasz
King Unique #120628 üzenetére
Nem hittem volna, hogy ez igy itthon sikerülhet. 18ezer képet talált
weblapok fejléc képeit nem értem, az hogy maradhatott meg.
-
válasz
King Unique #120628 üzenetére
Csak gondalatként kérdezem: volt már olyan, hogy amikor vki eladott egy hdd-t low level formatot csinált?
. Én sosem szoktam.
-
törölt tag
válasz
Szerintem meg pont ezért jó az összehasonlítás. Gyakorlatilag az úgynevezett stabil ág is insider ág. Nem így kéne...
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ebben a linkben van szó az SSD defragról.
"...azonban sokkal súlyosabb gondra derült fény vele kapcsolatban..." -
válasz
King Unique #120559 üzenetére
Megoldottam egész jól. Forensit transwiz igyenes [link], simán áthúzta a profilt és a progikat újrarakva szinte egyből működött minden. Azért szinte mert a jelszavakat be kellett importálnom. A régi progik meg másolva is mentek.
-
Gergello
addikt
válasz
King Unique #120579 üzenetére
Végignézve a válaszokat, úgy látom, hogy minden leírt telepítés úgy zajlik, ahogy én szoktam. Azzal tisztában vagyok, hogy a telepítéshez kiválasztott meghajtóra csinál még "reserved" stb. partíciókat. Így valóban nem értem, hogy a másik meghajtóra, hogy kerülhetne bármi.
Ha teljesen új telepítést csinálok, nem akarok a régiből recovery visszaállítás csinálni, akkor ezeket a reserved partíciókat is törölni szoktam, hogy a kiválasztott meghajtó egyben üres legyen. -
válasz
Spedició dokumentum kezelő Windows 95-re íródott visual dataflex 7-re upgradelt progi hogy menjen windows 98-on.
Szerencsére XP-n simán ment, aztán pár dolgot át kellett benne írni hogy menjen win7 32biten. És sikerült registry áskálódással, pár ini file-t és helyet átírva rávennem hogy 64biten is menjen, de a benne lévő active x vezérlő ami generál doksikat az is eléggé régi sokat kellett reszelni az IE-t hogy menjen és félek ha eltűnik az internet explorer akkor nem fog az sem menni.
A másik programot nem próbáltam 64-biten, az meg egy olajkiadó gép, nagy tartályokból szivattyúz ki pontos mennyiséget, soros porton megy az se mai marad az elvileg menni fog.
A gépen eredetileg windows 7- volt és az lett upgradelve 10-esre. Maga a gép hardvere már lett cserélve újabbra simán elbírja.
Szóval alapból nem futott még XP-n sem, és 64biten sem reszelés nélkül.
Az igaz hogy a 32bites progik nagy része megy 64biten de nem mind, a speckó driverekről nem is beszélve mert azokat meg tesztmódban kell telepítenem ilyen olyan trükkökkel.
bocs rosszul írtam, dos-os verzióban is futtatható.
vegyszer
már az segítség lenne hogy az outlook beállítását sok fiókkal és minden megjegyzett dolgát át tudnám menteni az a sok. A felhasználó programokat még megoldanám. A gond itt az idő, mivel pár órám van rá, nem akarok hétvégén ezzel dolgozni, leállás meg nincs. -
vlevi
nagyúr
válasz
Olvastam valahol, hogy a Microsoft is tévézi, hogy abbahagyja a 32 bites rendszerek támogatását.
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #120523 üzenetére
Igazad van, de már jó ideje nem foglalkoztam ilyen halasztási ügyekkel és elfelejtettem, hogy a funkciófrissítések másként kezelhetők.
A lényeg, hogy még nem települt a 2004, és nem is fog egy darabig, és a júniusi sem, még egy hónapig. (Ma egy kicsit megijedtem a fagyásos jelenség miatt, mert muszáj melóznom most folyamatosan.) -
válasz
King Unique #120523 üzenetére
Nem akarok feltétlenül, csak kiváncsi voltam, hogy mikor jön.
De nem sürgős, gondolom a játékoknak nem fog kelleni egy ideig a 2004.
Másra nem használom a windows-t.
A lényeg, hogy nem kell tennem semmit, jönni fog mindenképpen, ugye? -
mzso
veterán
válasz
King Unique #120398 üzenetére
Végül leszedtem az említett heidoc letöltővel.
Ha kiválasztom a "Frissítések, illesztőprogramok és választható szolgáltatások letöltése" akkor már eleve frissít a 2004-es verzióra (az MS-ről el bírom képzelni...)?
Amúgy a "választható szolgáltatások" ez esetben mit jelent? -
mzso
veterán
válasz
King Unique #120379 üzenetére
Hát nekem techbench "File is not available for download"-ot generált a magyar windows iso-ra...
-
Joccc07
addikt
válasz
King Unique #120433 üzenetére
Erre voltam valójában kíváncsi. Akkor amit tudok törlök. Köszi.
-
Joccc07
addikt
válasz
King Unique #120421 üzenetére
Mert egy nagyon régi rendszer ami tele van szemetelve. Nagytakarítást tartok, mindent törlök ami felesleges. Ennek gondoltam a legegyszerűbb módja az újratelepítés. Csak időhatékonyan próbálnám megoldani. Jó, tudom 1 óra az egész de még ennyit sem akartam rááldozni.
-
Joccc07
addikt
válasz
King Unique #120417 üzenetére
Nincs kedvem se időm mentegetni a cuccokat ,na
Akkor az MCT megoldás egy járható út?
Ezt csinálta most 2004-re frissítésnél a rendszer nekem vagy ott csak simán frissített? -
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #120415 üzenetére
Nagyon köszönöm! Akkor a macrium reflect-nél a bootmenü (win pe ) elkészítésekor kell beállítani. Na ezt nem tudtam, akkor megpróbálom mert a macrium reflect tetszik jobban összességében csak erre az smb1 támogatásra szükségem van és azt hittem nem tudja. Kösz mégegyszer !
És tényleg ott van ! 😃 . Kösz
-
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #120399 üzenetére
Azért kérdeztem hogy hogyan csináljam mert most az easeus todo backup free-t próbáltam és ott mintha csak a C meghajtót mentené (nem egyértelmű) System backup-nál. Igazából csináltam egy sima rendszermentést és egy patríció mentést amiben benne vannak a c-meghajtón kívül a kis patríciók amit a Windows hozott létre telepítéskor. Macrium reflect-nél mindkét módban menti a kis patríciókat is (itt egyértelmű) . De az easeus bootolható eszközön is tud nasról visszaállítani azért tetszik. Macrium reflect nem tud csatlakozni a bootolható eszközön a nasra az smb1 miatt sajnos. Legalábbis én nem tudtam megoldani,hogy csatlakozzon.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique #120379 üzenetére
-
jas39
tag
válasz
King Unique #120376 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!!! A bent is van a pendrive azt arra írtam,hogy bedugtam és újra fogom telepíteni.
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #120364 üzenetére
Akkor hivatalos (MS) forrásból csak a legújabbat lehet tölteni?
Amúgy most nem vágyom a tiszta telepítés nyűgjére.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique #120356 üzenetére
Ja. Ügyes voltam, töröltem. Megnézem ezt a megtartásos megoldást hátha működik, Köszi. .
-
jas39
tag
válasz
King Unique #120355 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #120354 üzenetére
Tehát a lényeg, hogy lehet azt látjuk a GUI-n, hogy nem futott soha stb. de ettől még a háttérben a Windows figyeli a meghajtókat és ha kell így is lefuttatja?
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #120352 üzenetére
Három napja tettem fel tisztán a rendszert,azóta elvileg nem futott még le egyszer sem pedig napira van állítva az ütemezés. Üresjáratot(amikor csak úgy itt hagyom a gépet) minden nap hagytam kb 2szer 1 órát. Hát akkor majd valamikor javítják ha ez ismert hiba
-
pontyos
senior tag
válasz
King Unique #120297 üzenetére
ööö, hát nem vártam megoldást 🙂 csak leírtam a tényt. A stúdióban van a gép, a rendszer már nem hízik tovább, 256 os van benne, plusz a két 3 TB normál vinyó. A lényeges probléma megoldódott, ami a rendszer telepítés volt. Egyszóval itt ragadtam a topicban, gondoltam picit még írok.
Köszönöm a segítséget!
Üdv Tamás -
Anubis_9
addikt
válasz
King Unique #120257 üzenetére
"...ha a gépházban ott virít a digitális licenc és hogy aktivált a Windows 10 Pro, akkor nincs teendő, az úgy oké, a 3V66T végű általános termékkulccsal meg nem kell foglalkozni."
Pontosan így van. Bocsánat nem tudtam erről az általános termékkulcsról... -
válasz
King Unique #120248 üzenetére
Nem volt a géphez neki. Nem látja, hogy megtörtént a váltás.
Érteni nem értem, de nem is akarom. Főleg, hogy egy működő kulcsit vált le. Front van na.
-
Anubis_9
addikt
válasz
King Unique #120248 üzenetére
Amikor azt írtam, hogy "...mégis az előző alapján van aktiválva", akkor még nem tudtam arról, hogy létezik Generic Key. Sose írtam, hogy Home volt előtte fenn. Nem gyárilag Pro kiadással előtelepített a laptopom, gyárilag UBUNTU volt fenn.
-
Anubis_9
addikt
válasz
King Unique #120082 üzenetére
Végigcsináltam az egészet, úgy ahogy kell, de sajnos továbbra is a Win10 Generic Product Key (VK7JG-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX) van még mindig bent... Mi lehet a gond?
-
pontyos
senior tag
válasz
King Unique #120220 üzenetére
Közben kész is, köszi! Maga az op rendszer marha gyorsan felment. Az usb s szűz telepítés volt ismeretlen! Ja, Windows telepítést vállalok
köszönöm a segítséget
-
válasz
King Unique #120211 üzenetére
Nekem bekapcsolva maradt.
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #120184 üzenetére
Annyit szólnék hozzá hogy Home alatt is csak választható perpill
Viszont akinél nem blokkolja hanem így felajánlja az Update az elvileg rá is nyomhat a frissitésre nyugodtan?
-
válasz
King Unique #120172 üzenetére
-
válasz
King Unique #120146 üzenetére
Mint írtam gyárilag van az eszközre telepítve a rendszer ami tegnapig aktív volt. (nem pedig általam okosított rendszer). Ez előtt a 1904-est raktam fel ugyan így.
A hibakód: 0x8007007BHa mókolva lenne akkor nem érdekelne, mert meg tudnám oldani, hogy ismét "okos" legyen.
Csak érdekes, hogy x évig nincs baj vele, és aztán a mostani frissítés meg kiüti?Jó lenne tudni, hogy miért történt ez
-
törölt tag
válasz
King Unique #120146 üzenetére
Erről tudnál nyilatkozni?
[link] -
pontyos
senior tag
válasz
King Unique #120105 üzenetére
Tökéletes, mindent kimerítő válasz!
köszönöm szépen!
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
King Unique #120095 üzenetére
Uefi szerinti lett a telepítés.
Azért nem túl bonyolult dolog ez, utólag elsőre is jól csináltam. Nah, de mindegy.
Köszönöm szépen a segítségedet. Az az igazság, hogy sok információt tettél be, persze érthető okokból, én sem írnám le kismillió embernek ugyanazt a helyedben.Viszont annyira le voltam/vagyok maradva ezen a téren, hogy elsőre sok volt az információ. Plusz ugye elindultam az uefi/bios telepítés felé, ezért fel sem tűnt a bios frissítés lehetősége. Pedig elsőre pont arra gondoltam én is, hogy talán azzal kellene kezdenem. Sokat próbálkoztam a leírásaid alapján is, googleztam is rengeteget, igaz eredményre nem igazán vezetett. Ha most olvasom el a linkeket amiket küldtél, már nagyon is érthető számomra is. Úgyhogy ha más nem, erre jó volt a dolog. Még egyszer köszönöm szépen a segítségedet
.
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #120085 üzenetére
Nekem nem volt bajom az aero felülettel.
Természetesen most csak a UI felől közelítem meg a dolgot, mert, hogy belül rengeteget változott, azt nem vitatom, és nagy részének az előnyeit biztosan eszre sem vesszük, csak használjuk, anélkül, hogy feltűnne.
De pl nálam a font renderelés, ami nagyon nem tetszik, az UWP felületen nagyon látványosan randa, szálkás vacak, de az alap segoe ui is jobban nézett ki hetesen, mint most. És ez nem csak régi szép emlék, képernyő mentéseket elnézve látszik.
Az, pedig, hogy az UWP letisztult-e, vagy igénytelenül semmilyen, az már egyéni ízlés kérdése. De próbáljak cukrozni a kutyaszart ezzel a szín átmenetes blur-os hatterrel, hat, szerintem úgy meg rosszabb :)Az előbbi cikkre reagálva, viszont nagyon sok olyan dolog is van, amit bevezettek, aztán eltűnik. Ilyen volt a w8 start képernyője, a sets, az élő csempék, és lehet folytatni a sort. Kísérleteznék, de nagyon nem jón be nekik a UI megújítása.
-
semetka
őstag
válasz
King Unique #120096 üzenetére
Köszi, bevált az utolsó.
Egyik RAM-ot kivettük és megy.
Ha előbb próbáljuk ezt akkor még windows-t se kéne telepíteni, mert tuti elindult volna -
Studiossrác
aktív tag
válasz
King Unique #120064 üzenetére
Az a baj, hogy gépet cseréltem és a régi rendszer nem bootol be. Ha bebootolna, gépházból telepíteném újra.
Viszont a válaszodat olvasva továbbra sem értem, hol hibáztam. Tudnál esetleg egy kicsit részletesebben segíteni? Úgy gondolom, hogy a képek alapján 1 hozzáértő könnyen megoldja a problémámat.
Tehát: rufussal gpt-uefi beállításokat használtam. Fat32 formátummal. Biosban beállítottam bios modeon belül az uefi-t, majd a bootnál uefi módban bootoltattam a pendriveról.
Örülnék ha tudna valaki segíteni, mivel nem ártana hétvégén dolgoznom a gépen, viszont képtelen vagyok windowst varázsolni a gépre.
Szerk: most látom, hogy szerkesztettél. Tehát: usb-s egeret használnék, amit igen, próbáltam másik usb portban. (Ahogy a telepítő pendriveot is).
Egyéb beállításokkal nem foglalkoztam, tehát legacy usb supportra rá sem néztem, EHCI / XHCI Hand-off-ra sem. Ezekkel mit csináljak? Egyéb usb-s adattároló nincs a gépre dugva. Másik pendrive nincsen kéznél, azzal megnézem holnap.
Egyébként nem ragaszkodom ehhez az uefihez, egyáltalán van ennek haszna? Mert ha fel tudnám dobni a régi módon a windowst, amikor csak simán az MS programjával kiírattam pendrivera a telepítőt, nekem az is nagyon jó lenne. Kivéve ha ez az uefi telepítés annyira hasznos, hogy megéri nekem. -
Ablakos
őstag
válasz
King Unique #120052 üzenetére
"mert ez itt nem a telejósda"
Hááát.. (fél)Isteni szinten talán nem elrugaszkodott elvárás a jósolási tudás. -
bocsi22
csendes tag
válasz
King Unique #120055 üzenetére
köszönöm
igen ez a szemléltetett jelenség!!
a registry-s módszerrel sikerült megoldani. -
pontyos
senior tag
válasz
King Unique #120034 üzenetére
Tökéletes, köszi! Ha jól le van írva, biztosan sikerülni fog!
-
pontyos
senior tag
válasz
King Unique #120023 üzenetére
Köszi mindenkinek a megoldáshoz a segítséget! Klónozás után berakom az újat, és indul mintha misem történt volna?
-
Winnie The P
őstag
válasz
King Unique #120017 üzenetére
Kösz.
-
DS39
nagyúr
válasz
King Unique #119980 üzenetére
Ezek ellenére volt már hogy újraindult tétlen állapotú gép, nem aktív időszakban.
Nem tudom miért kell ezt erőltetni. 8.1-ig tökéletes volt a frissítési beállítás.
-
Csengődi
csendes tag
válasz
King Unique #119922 üzenetére
Bocsánat hogy beleszólok de az a 10 napos visszaállításban nem bíznék. Nálam kétszer is csak a vissza ghost-olás oldotta meg azt amit az update elrontott. Amit elrontott az update a visszaállítás sem hozta vissza bármit is ígért. Úgy hogy én már nem bízom benne csak a ghost-ban.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique #119972 üzenetére
Ja, tényleg nem írták, jól benéztem, mert valahogy automatikusan arra kapcsolt az agyam hogy ezek a workaround módszerek azért vannak hogy előző ISOkat lehessen letölteni, de nem.
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #119953 üzenetére
Nincs VM, nem érdekel hogy miben különbözik.
Ha nem megy, ne erőltesd. -
Geth
veterán
válasz
King Unique #119950 üzenetére
Sehol nem írtam 2 TB-ot, mindkét példám amire a kérdésem vonatkozik bőven 2 TB alatt van. MBR viszont nincs képben, csak GPT.
Ha máshogy nem megy, próbáld meg elfelejteni a VM-et, maradjunk egy példánál, NEM VM(!).
A loopból kibreakelve tudsz a kérdésemre érdemben reagálni? -
Geth
veterán
válasz
King Unique #119943 üzenetére
ha már valamire válaszolsz, akkor világosan fogalmazz
Itt elég világosan fogalmaztam, még válaszoltál is rá ("Oké, WinPE").soha nem jutott volna eszembe magamtól, ahogyan az sem, hogy MSR csak GPT-lemezeknél van, MBR-nél nincsen
Ezt el tudom hinni, mert a linkelt hsz-ekben MBR-ről volt szó. De most már tudodlinkelve van egy példa, szemléltetvén a virtuális környezetben lévő eltéréseket és nyilván nem az MSR-hez kapcsolva
Nem tartom különösen hasznosnak a témához nem illeszkedő linkelt dolgokat. Többször írtam, hogy nem VM környezetben is hogyan jelentkezett a leírt jelenség.Máshogy működik-e a diskpart Setup/WinPE (a kettő szétbontható?) környezetben?
Ha igen, mi lehet rá a magyarázat?
(VM/nem VM lényegtelen ebben az esetben, így nincs szükség linkelni másról szóló hsz-eket.) -
válasz
King Unique #119940 üzenetére
Értem. Köszönöm! Akkor várok...
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #119939 üzenetére
Viszont nem is az volt eredetileg a lényeg, hanem az előbbi
Én akkor már nem is tehetek fel új kérdést?Próbáld meg felfogni: értem hogy egy másik hsz-ben mi volt az eredeti kérdés, nekem egy másik kérdésem pedig a Setup alatti diskpartra vonatkozik.
Könyörgöm ne írd le még egyszer hogy nem ez volt az eredeti kérdés, ez egy másik kérdés.A VM-el segíteni próbáltam, mert abban könnyen ki tudod próbálni. Erre jöttél valami VM-ben MBR-es séma témájú hsz-ekkel, de ott nincs is MSR
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #119929 üzenetére
A registry-s működött
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device]
"DevicePasswordLessBuildVersion"=dword:00000000
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #119932 üzenetére
De, ez loop lesz, minden jel erre mutat, mert ezen már tegnap túlestünk.
Segítek: fizikai gépen, 1903-as telepítőben, diskparttal partícionált második disken nem hozott létre MSR-t.
Annyit néztem be (amit szintén írtam, de ezek szerint ez is kimaradt), hogy Win alatt nem így viselkedik, WinPE alatt igen.
Tudsz ehhez hozzátenni vagy nem?
A nem releváns (2 TiB, MBR, stb.) példák citálását ugorjuk át. -
Geth
veterán
válasz
King Unique #119930 üzenetére
Most loopba kerültél?
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #119926 üzenetére
Szerencsére senki se írta hogy minden esetben reális a VM
Igen, a példában a 20 GB így jött össze. Az 1 TB-os példában meg nem VM volt
Ne szelektíven plz. -
t72killer
titán
válasz
King Unique #119924 üzenetére
Gépházban sincs ilyen...
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #119903 üzenetére
csak ahhoz előtte kell egy szabad meghajtó, amit lehet törölni.
Valahol egy VM felsír
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Interactive Brokers társalgó
- Formula-1
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest