Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #120409 üzenetére
Sajnos nemcsak az okozza: [Windows 10 KB4560960 & KB4557957 causing major issues] Nálam a HP LaserJet Pro M12w nem tud nyomtatni.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #119375 üzenetére
Éles gépen én is halasztom még. Pár hét amíg a vadonban is lebétatesztelik a hibákat.
Másik gépen néztem mi van hirtelen:
értesítési központ átlátszóság bugot javították végre 1809 óta kellett várni erre, bár most sem az igazi a beúszó animáció
a feladatnézet még mindig darabos fos
a 1809 frissítéssel nagy dirrel-dúrral bevezetett sötét mód továbbra is ugyanolyan felemás (ezt utálom amikor új feature félkészen kiadva és akkor évekre úgy marad, mert szerintük kész)
Cortana mint külön app, éljen újabb eltávolíthatatlan elem a start menüben
az idén tavasszal beharangozott új start menü már tudni csak jövő ilyenkor lesz (kár olvasni a windows blogot)
lemezkarbantartóból kivették a letöltések mappát figyelmetlen user nehogy bepipálja, viszont redmondi hagyományoknak megfelelően a gépház storage sense részben benne maradt, nehogy egységes legyen a régi és új felületami jó:
reserved storage már nem kötelező
WSL2, cloud reinstall hasznosak
kereső indexelésen tákoltak
virtuális asztalok átnevezése (menteni mikor lehet majd???)
gépházban egyszerűsítettek dolgokat: hálózat és nyelv résznél, kevesebbet kell kattintgatni pl. egy DNS szerver állításhozszerintem akit nem érdekel a WSL2, az nyugodtan várjon még
-
Lenry
félisten
válasz
zolee001 #119330 üzenetére
nah akkor még egyszer: az, hogy a Windows automatikusan bejelentkezik, semmilyen módon nem befolyásolja a Windows egyéb biztonsági szolgáltatásait.
az UAC is működik akár jelszó nélküli fiókokon, ahogy a hálózati megosztás is alapból jelszót kér, akkor is ha az nem is létezik.
nyilván a fizikai behatás ellen így nincs védve, de mint írtam, arra nincs szükségem -
Lenry
félisten
válasz
zolee001 #119324 üzenetére
qué?
hogy jön ide az UAC?semmi köze ahhoz hogy belépéskor kér-e jelszót vagy sem. attól még ugyanúgy aktív, hogy nem kell jelszót pötyögni bekapcsoláskor.
ugyanígy a hálózatnak se. attól hogy automatikusan belép, attól még lehet jelszó (van is, mert a Microsoft fiók miatt kötelező volt). ez is egy teljesen külön kapcsolható dolog.kicsit úgy érzem hiányos a tudásod a témáról
-
válasz
zolee001 #119269 üzenetére
Köszi, de külső progit tudok, most épp az Ashampoo Audio Recorder Free van terítéken, és jónak tűnik. Arra lettem volna kíváncsi, hogy winen belül megoldható-e a dolog.
Még soha nem volt ilyenre szükségem, így amikor kutakodtam a hangbeállításokban, csodálkozva vettem észre, hogy nincs erre opció. Azt gondoltam, alapvetés, hogy valamilyen formában tartalmazza az oprendszer, de úgy látszik nem. -
petakpa1
őstag
válasz
zolee001 #119220 üzenetére
Ezen most pontosan mit értesz? Továbbra sem lesz elvárás a 32 GB-nál nagyobb tárhely
a) sem ahhoz, hogy már egy korábbi verzióval telepített Win-t frissítsünk 2004-re, vagy későbbire
b) sem szűz 2004 telepítéshez új gépre?King Unique:
Tehát b) nem igaz, 2004-es telepítő nem fog települni 32 GB-nál kisebb lemezre, de ha gey régebbit pl 1806-t feltelepítek akkor azt frissíthetem 2004-re? -
oke
senior tag
válasz
zolee001 #119046 üzenetére
Szia,
Úgy tűnik megoldódott a lassan induló, majd utána használhatatlan működést produkáló excel problémám, bár magam sem értem, mi köze hozzá. Olvasgattam még a neten megoldás után kutatva és az egyik helyen audio driver újratelepítést ajánlottak az illetőnek. Gondoltam ezen ne múljon, kipróbálom. Láss csodát, megjavult az excel...
A hangnak egyébként sehol nem volt baja, nem okozott problémát... -
oke
senior tag
válasz
zolee001 #119026 üzenetére
Köszönöm a nem túl építő, ám de cinikus hozzászólást. Nem ma volt az első office telepítésem, nem is szokások verziókat keverni, már a legelső feltelepítésénél ez a jelenség fogadott, ami 64 bites 2019 volt. Minden verziót úgy telepítettem fel, hogy az előzőt teljesen lepucoltam külön programmal is, még a regeditet is. Nyilván keresgéltem mindenhol a megoldást, de nem találkoztam pontosan ilyen hibával, emiatt is jöttem de.
Nem az excel munkasebessége a probléma, mert oda el sem jutok. Ha magát az excelt elindítom az több perc, ha rámegyek a fájl menüre, az is több perc, mire történik valami.
Hiába kapcsolgatom ki a beállításokban is a javasolt dolgokat, nincs változás. A world meg vígan működik... -
Soma01
veterán
válasz
zolee001 #118429 üzenetére
Ez jó lehet. Talán. Arra lenne szükség, hogy a lemezterhelést és teljesítményt tudjam vizsgálni. De olyan módszer kell, hogy egyéb tényező ezt ne befolyásolja. Pl. az se, hogy a rendszer egy fájlon belül dolgozik, ami ki tudja, hogy mennyire van szanaszét darabolódva a vinyón vagy még az, hogy ezzel is foglalkoznia kell a procinak és csökken a lemez és a számítási teljesítmény. E miatt csökkenhet a rendszer teljesítmény és változik az eredmény. De ha VHD rendszer ezt nem befolyásolja, akkor jó.
Fire/SOUL/CD
Eddig ez jobban tetszik. Ha le van mentve a rendszer, akár szét is barmolhatom a jelenlegit vagy újra rakhatom... a mentésből bármikor vissza tudjam állítani, ez a lényeg. -
ArthurShelby
addikt
válasz
zolee001 #117978 üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy kik a hivatalos viszont eladók?
Mert a MS honlapján nem találtam ilyet.Illetve azt nem értem, hogy ha én rendes számlát kapok egy vásárlásról, akkor nekem miért lehet bajom céges szinten a navval?
El tudok vele számolni, tudom bizonyítani, hogy eredeti a windows, én és a cégem le van védve. Ha esetleg fölmerülne bármilyen ezzel kapcsolatos büntetés, az szerintem az eladót és nem a vevőt terhelné (jogilag, és pénzügyileg). Nem értem a felelősség hol terjed/jön át a másik oldalra."Gondolom nem magyarországon élsz mert a megboldogult pufajkás apeh és a jelenlegi fideSS nav"
Szerintem kár személyeskedni, a politikát idekeverni egy szaktopikba még inkább.
Egy helyesen írt szó (licenröl, probagálsz, ellenörzésen, birságokat...)szerintem többet ér a vitában -
válasz
zolee001 #117978 üzenetére
Én sem ajánlottam soha CÉGES vásárlásokra az 1-2-3k-s kulcsokat, hacsak nem 100%-os a dokumentációjuk, amire kevés esély van. Működik, használható, magánembernek teljesen rendben van, de cégnek sosem ajánlottam ilyet. Én arra az egyértelműen hamis és félrevezető állításra reagáltam ismét, hogy csak a ms-tól lehet legális kulcsot venni. Aki ezt mondja, az önigazolásból vagy érdekből direkt félretájékoztat, vagy fogalma nincs a jogállásról. Az eu-ban tény, hogy ez NEM így van. Hogy ezt egyesek nem képesek felfogni és értelmezni, az nem az én saram.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
zolee001 #117944 üzenetére
Jelenleg van
- 1 win10 home, ami eredetileg is win10 volt
- 1 win10 home, ami eredetileg win7 home volt, de upgradelve lett
- ezeken kívül van 7 win7 pro, de azok szerintem frissülni fogak "simán"Nem olyan nagy szám, de most, hogy a gazdaság olyan amilyen sajnos spórolni kell ahol lehet...
-
dethroner
veterán
válasz
zolee001 #117853 üzenetére
Nem vagyok hülye, ez alapján csináltam és a legutolsó lépésig el tudtam jutni, ott nem reagált semmilyen gombra ahol a1-9 közötti gombokkal kell továbblépni. De eszembe jutott benézni a bios-ba és nem volt engedélyezve az usb eszközök használata, de átállítottam és sikerült csökkentett módba lépni
-
VGYke
addikt
válasz
zolee001 #117649 üzenetére
Rendben, de ez nem oldja meg az alapvető problémát!
Ráadásul egy másik PC-n, ahol Win10Pro helyett win10Home van (mindkettő 1903, 18363.815), ugyan az a helyzet, tehát a jelenség nem 1 adott win10 és hardverre korlátozódik:
Bekapcsolás után van ipv6 cím:
egy idő (és nem tudom milyen tevékenységek) után után nincs:
Annyit még megfigyeltem, nem kell hozzá "böngésznem" pl. Edge-t megnyitni. Ha excelezek és ondrive-t használok, akkor is egy idő után a fentiek vannak.A router beállítások mint hibaforrás kilőve, mert amikor egyik PC-n eltűnik az ipv6, a másik PC-n van, illetve android telefonokon kivétel nélkül mindig!
Tehát marad a Win10, vagy az Eset Internet Security mint hibaforrás.
Van valakinek ötlete? -
Jazz
veterán
válasz
zolee001 #117441 üzenetére
Régen sem volt ilyen, az XP korában sem volt ilyen, még is valahogy túlélték az emberek....
Ha a "felhasználói fiók felügyeltet -> soha nem kérek értesítést" -beállításra gondolsz, az ki van kapcsolva.
Én nem a kék hátterű figyelmeztető ablakra gondolok, hogy figyelem települni akar xy program.
Hanem a C meghajtón való bármilyen műveletre, egy file átnevezésére a program files-ban pl.
-
Talala
senior tag
válasz
zolee001 #117211 üzenetére
Igen még mindig ugyaz a jéták.
Ez bíztatónak tűnik, tökéletes lenne, ha megjegyezné.
Ki is próbáltam.
Itt az a gondom, hogy indítás után feljön a parancssor ahová be kéne írnom a jelszót, de nem tudok semmit írni bele. Még az érintőbillentyűzettel is megpróbáltam. Gondolom ha nem jól csinálok valamit akkor a parancssor sem jön fel.
az elérési utam így néz ki:
runas /user:Janesz-PC\Sándor /savecred "D:\játékok\jPubg Lite.exe" -
Pityu.
nagyúr
válasz
zolee001 #117169 üzenetére
írtam,ha hangot játszok le vagy film vagy játék,vagy zene.Most tegnap láttam meg,hogy a hangkártyámnak végre csináltak új drivert szóval tegnap este raktam fel még nem tudom mi lesz még majd tesztelem.
Már most a 1909 van fent igaz nem tiszta telepítés de mással nincs gondom, és előző windowson is volt néha ilyen hangeszköz grafikon zabálás néha.
-
bringasisti
őstag
válasz
zolee001 #117057 üzenetére
Simple befizetés vissza igazolást akarok nyomtatni. Hiába adja meg a nyomtatás opció a HP elérhetőségét nem csinál semmi, viszont ha az email PDF mellékletét akarom kinyomtatni akkor ugyanaz a beállítás nyomtat. Maga az email csak úgy nyomtatható hogy először PDF- be nyomtatom.
-
Orgi
addikt
válasz
zolee001 #116862 üzenetére
Köszi a segítséget, ez volt a probléma. Az apám véletlenül beállította a pin-es bejelentkezést, majd el is felejtette kb rögtön a pint, azt se tudta mi az és persze így soha nem tudott belépni, mert írkálta be a jelszót, a pin helyére... de sikerült így a kép alapján elmondani, hogy tud jelszóra váltani, majd hogy kell kikapcsolni a pin kérést kompletten.
-
Orgi
addikt
válasz
zolee001 #116853 üzenetére
Köszi, de itt jártam már többször, elutasítja a végén mindig a fiók visszaszerzését, ezért próbáltunk volna vmi emberi segítséget szerezni a support oldalon. Jó lenne tudni, mit is csinált az apám, de maga se tudja elmondani.
Azt nem értem, hogy ha be tudok logolni az MS fiókjába a régi adatokkal, akkor elvileg a laptopok is ezzel a jelszó/username párossal működnének, de azt mondja nem engedi be. Biztos vmi tök triviális hülyeség lesz, kb caps lock-szintű, csak ezer km-ekről nehéz egy full laikusnak bármit is magyarázni, mikor még a kérdéseidre se tud felelni -
Orgi
addikt
válasz
zolee001 #116795 üzenetére
Sziasztok, köszi az eddigi hozzászólásokat. Sajnos hiába hívogatom az MS telefonszámot, emberig nem jutok el és a jelszó-problémákkal egy online bejelentő oldalra küld, amit már többször próbáltunk, de elutasítja végül a módosítási kérelmet. Esetleg van még vmi ötlet mit lehetne tenni? Nem tudom, mit csinált az apám, de orvos külföldön és úgy 4 napja nem tudja egyik számítógépét sem használni
Azt hittem ha online nem is, de a supporton keresztül vhogy meg tudják oldani a problémáját
-
válasz
zolee001 #115545 üzenetére
Ismét borzasztóan rossz a példád. Hiszen abban a hurkában nem bélsalak van, hanem ugyanolyan ehető hurka, csak nincs becsomagolva. Ezeknek a kulcsoknak a döntő többsége része használható, ehető, a ms elfogadja, innentől kezdve a hurka az hurka.
És igen, ha valami ennyire olcsó, akkor ne legyenek hatalmas és maximális elvárások. Működjön, és kész. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
zolee001 #115545 üzenetére
Azért ugye tudjátok hogy mennyibe kerül a Windows, és hol lehet - legálisan - beszerezni?
Meg ugye telepítéskor elolvassátok, és elfogadjátok a szoftverlicenc-szerződést?Nem értem miért kell a fingot reszelni már hónapok óta a mindenféle illegális (de többnyire működő), "kerülő utas" megoldásokkal? Ja, és még ideológiát is találni hozzá...
-
b3renil
csendes újonc
válasz
zolee001 #115339 üzenetére
Egy kicsit még ugyan csipásan látok, de tényleg köszi mindenkinek a segítséget és bocsesz hogy ennyire buta vagyok hozzá
Fogalmam sincs, mi történt, reggel ideültem a géphez, lefuttattam amit Zolee írt, utána megnyitottam a disk managert és... PUFF. Ott van a D: meghajtóm.
Köszönöm mindenkinek tényleg, ha mást nem egy jót nevettetek rajtamén nemtom mi a csuda volt ez
-
-
b3renil
csendes újonc
válasz
zolee001 #115330 üzenetére
Engem is csak az idegesség tart ébren
Lefuttattam egy chkdsk-t (remélem jól csináltam) de nem értek hozzá sajnos és okosabb nem lettem tőle. Lefuttattam a C-re ott nekem nagyon gyanús az elfoglalt terület, mert elvileg akkor mindent letöröltem, konkrétan 1db antivírus és 1db Google chrome van telepítve a gépre...
Utána próbáltam a D-re is futtatni, hátha, de azt nem akarta.
Próbáltam a Disk Managerben frissíteni és újrakeresni a partíciókat de nem találja így se :/ -
ledgeri
nagyúr
válasz
zolee001 #115233 üzenetére
Virtu dolgokkal kapcsolatban: Mentem biosba. ott kikapcsoltam (csak intel virtualization sor volt, nem specifikus hyper-v, ha számít...) Bluestacks indult, de amiatt parázott, hogy nem elérhető a hardveres virtualizáció... na az is jóféle..
Emellett még csak annyi, hogy nem regedit szinten, hanem a linkelt kép területén babráltam (egy pipa be, akkor), mikor leszedtem a sandboxot (win10-est)... Ez csak mint kimaradt infó... -
ledgeri
nagyúr
válasz
zolee001 #115235 üzenetére
Az ilyeneket szeretem! (inkább mint az egy gomnos hibaelhárító, ami lefut aztán mutat egy linkre amin az szerepel, ami az egérfölévittes-popupban van...)
Fenti mondatom a lehetőség meglátására vonatkozott, csak kérdem, hogy mit tippelnél milyen komponenseket figyeljek? -
ledgeri
nagyúr
válasz
zolee001 #115231 üzenetére
Hát köszi, azért ez picit bonyolultabb, és több adatot igénylő módszer, mint amibe belekezdtem...
Megint más:
Továbbra is fennál a problémám, hogy mióta win10-re tértem win 7-ről a youtube és twitch szintű videóstreamek meg-meg akadnak, hanggal együtt ("hangmaradék lejátszásra kerül, nem elnémul), és egész működést blokkolva (egér nem mozdul).
2 telepítés, 3-4 vga driver nem oldotta meg. Böngésző kiszűrve (firefox, és discord is csinálja) DDU tegnap volt...
Ez lesz a w10 experience számomra? -
SetCHOO.
aktív tag
válasz
zolee001 #115179 üzenetére
Értelek, akkor a már telepített programokat nem értem.
Azt gondolnám, hogy a win a telepítés során felrakja ami szükséges, majd a telepített szoftver is fel rakja magának ami még szükséges. De az én esetemben egy friss win 10-re telepített Fotoshop és CorelDRAW hiányol egy DLL-t.Jelenleg nem annál a gépnél vagyok így pontosabban nem tudom megírni a jelentkező problémát.
Csak én laikusként régebben mindig feldobtam egy ilyen "pakot" aztán kész.De otthon úgy is kigyomlálom a hibát, csak idő kérdése.
Beugrott: ezt hiányolja MSVCP140.DLL
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
zolee001 #115176 üzenetére
Erre gondoltam pontosabban.
Ha van egy tuti bejáratot csomag ami itt a fórumon ajánlott szokott lenni, akkor az a segítség számomra. -
válasz
zolee001 #114806 üzenetére
Én linkeltem be, azért maradok csendben, mert nincs kedvem megint ezt a kört lefutni, főleg olyannal szemben, aki cégeknek is javasolja. Belefáradtam..... Csak azt tudom mondani neked, aki megveszi, hajrá, utána meg sírhat. Bármit mondasz te meg én is, na meg az MS.
-
válasz
zolee001 #114806 üzenetére
A ms levele és állásfoglalása indifferens az eu által szabályzott kérdésben, felesleges idecitálni, mint a ms által összeállított eladói-listát is.
Az általam példának linkelt cég mindent ad, ami kell a tökéletes legalitáshoz. "ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel"
Tényleg meg kellene már érteni, hogy az eu-ban NEM csak a ms-tól vásárolt kulcs lehet tökéletesen legális, ha tetszik ez egyeseknek, ha nem.
És mivel cégről van szó, nem "2-3 euros" licence-t tanácsoltam, ellenőrizhetetlen eladóktól. Azt csak magánembernek javaslom. -
-
törölt tag
válasz
zolee001 #114758 üzenetére
Ismerem mindet, amit leírtál. Nem is azzal van a problémám, hogy ezek ennyiért mennek hanem az, hogy ez így ITT prémium hirdetésben itt állhat (kinn a főoldalon). Közben meg (nagyon helyesen), az összes fórum témában az illegális szoftverekkel kapcsolatos közlések meg nem megengedettek.
Egy original, új, 0km-es Win10 Home 64bit OEM ~35e Ft. -
-
válasz
zolee001 #114575 üzenetére
Köszi a tippet! A OneDrive elvileg nem megy, ki van lőve, rendszerindításkor sem indul. Google Bizt. mentést használok, de annál sincs az asztal beállítva. Viszont elindítottam a OneDrive-ot és kiszedtem a pipát minden auto mentéstől, kíváncsi leszek, hogy esetleg ez alkothatott-e valamit.
Ugyanakkor nem tudom, hogy a OneDrive mégis fut-e valahogy a háttérben, én a rejtett ikonoknál a jobb alsó sarokban nem látom, ha be van kapcsolva, akkor ott az ikonja, hogy fut.
-
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
zolee001 #114504 üzenetére
Hali!
Köszi a gyors választ.
És érdemes is beállítani ezeket vagy maradhat úgy ahogy van?
Azért kérdezem mert fenti hibák egy max. 1 hetes frissen telepített Windowson jönnek elő.
Korábban frissen telepített Windowsomon megcsináltam a fentebb leírtakat viszont ha nem muszáj akkor nem piszkálom. -
CirrMee
addikt
-
válasz
zolee001 #114119 üzenetére
Csak érdekesség képpen a Microsoft válasza(nem a teljes levelet másolom be):
Csak ehhez a kommenthez fűztem, nincs célzás értéke feléd.Tisztelt Vásárlónk / Üzletfelünk!
A Microsofthoz már egy jó ideje számos érdeklődés érkezik a piacon feltűnően alacsony áron kínált Microsoft szoftverekkel kapcsolatban. Ezekben az esetekben a Microsoftnak nem áll módjában, hogy az egyes viszonteladókat vagy azok ajánlatait nyomban minősítse, hiszen minden egyes esetben közelebbről és alaposabban meg kell vizsgálnunk a kínált termékeket. Azért az általánosságban elmondható, hogy amennyiben az ár túlságosan kedvezőnek tűnik, ott feltehetően valami nincsrendben.
A Microsoft magyar nyelvű „How To Tell” honlapján (https://www.microsoft.com/hu-hu/howtotell) hasznos tanácsok és útmutatók találhatók azzal kapcsolatban, hogy miként előzhető meg, hogy valaki a hamisítás áldozatává váljon, emellett a honlap jónéhány olyan információt is tartalmaz, amelyet érdemes figyelembe venni Microsoft termékek vásárlásakor. A viszonteladók Microsoft termékekre vonatkozó ajánlatainak vizsgálatakor az ár mellett számos más tényezőnek is jelentősége lehet. Különösen körültekintően kell eljárni akkor, ha az ajánlatokban az alábbiak valamelyikével találkozunk:
• Termékkulcsok értékesítésére vonatkozó ajánlatok: Önmagában egy Termékkulcs nem minősül licenciának, így pusztán egy Termékkulcs megszerzése nem foglalja magában a program használatára való jogosultság megszerzését is. A Termékkulcs csak arra való, hogy lehetővé tegye a szoftver aktiválását és használatát annak, aki megszerezte a szoftver használatára való jogot (licenciát) is. A Termékkulcs funkciója ezért nagyon hasonló egy lakáskulcséhoz. Lehetővé teszi a lakásba történő bejutást, de nem alapít tulajdonjogot a lakás felett, és önmagában nem jelent jogot a lakásba történő belépésre sem. Néhányan az ilyen Termékkulcsot értékesítők közül feltehetően tisztában is vannak ezzel, hiszen egyes esetekben az ilyen ajánlatok „apró betűs” részében arra vonatkozó tájékoztatás olvasható, hogy az eladó csak egy Termékkulcsot és egy letöltő linket biztosít, nem pedig egy Microsoft licenciát ad el.
• Ún. eredetiséget igazoló „COA” (Certificate Of Authenticity) matricák értékesítésére vonatkozó ajánlatok: A „COA” matricák nem minősülnek licenciának. A „COA” matrica csupán egy jelzés, amelyet jellemzően a számítógépek aljára ragasztanak fel, és amelynek pusztán az a célja, hogy igazolja az eredetiségét annak a szoftvernek, amelyet az adott számítógépre telepítettek. Ugyanakkor önmagában egy COA matrica nem biztosít jogot a Microsoft szoftver használatára. Ennek megfelelően az ilyen COA matricákat önmagukban, tehát az azokhoz tartozó szoftverpéldányok nélkül értelmetlen megvásárolni.• Az Office 365 „öröklicenc” előfizetések értékesítésére vonatkozó ajánlatok: Az Office 365
előfizetések nem átruházhatók, emellett a jellegükből adódóan mindig csak meghatározott időre szólnak. Ezért azok az Office 365 ajánlatok, amelyek „öröklicencre” vagy más megfogalmazással, de korlátlan időre vonatkoznak, egészen biztosan nem jogtiszták.
• Az ún. „használt szoftverre” vonatkozó ajánlatok: A Microsoft nem ellenzi az ún. „használt
szoftverek” értékesítését abban az esetben, ha az adásvétel megfelel az EU jogszabályai és az Európai Unió Bírósága által támasztott követelményeknek. Ezek lényege, hogy a megvásárolt szoftverpéldánynak olyannak kell lennie, amelyet eredetileg a Microsoft vagy az ő engedélyével más helyezett forgalomba az EU piacán ellenérték fejében, továbbá amely esetében a licencia időben korlátlan használatot biztosít, valamint amelynek eredeti megszerzője a saját meglévő másolatát törölte vagy használhatatlanná tette a szoftver újra eladásával együtt. A Microsoft azt tanácsolja a vásárlóknak, hogy körültekintően vizsgálják meg, hogy a megvásárolni kívánt és „használt szoftverként” vételre ajánlott szoftver honnan származik, továbbá ellenőrizzék, hogy az ügylet bizonyíthatóan megfelel-e a fentebb említett követelményeknek; részben annak érdekében, hogy később maguk a vásárlók is képesek legyenek igazolni a szoftver jogszerű használatára vonatkozó jogosultság („licencia”) megszerzését.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Bundle topik
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15.6" FHD IPS 165Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 P
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest