Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b3renil

csendes újonc

válasz zolee001 #115339 üzenetére

Egy kicsit még ugyan csipásan látok, de tényleg köszi mindenkinek a segítséget és bocsesz hogy ennyire buta vagyok hozzá :D

Fogalmam sincs, mi történt, reggel ideültem a géphez, lefuttattam amit Zolee írt, utána megnyitottam a disk managert és... PUFF. Ott van a D: meghajtóm.

Köszönöm mindenkinek tényleg, ha mást nem egy jót nevettetek rajtam :D :D :D :R én nemtom mi a csuda volt ez

• b3renil

csendes újonc

válasz zolee001 #115330 üzenetére

Engem is csak az idegesség tart ébren :D
    Lefuttattam egy chkdsk-t (remélem jól csináltam) de nem értek hozzá sajnos és okosabb nem lettem tőle. Lefuttattam a C-re ott nekem nagyon gyanús az elfoglalt terület, mert elvileg akkor mindent letöröltem, konkrétan 1db antivírus és 1db Google chrome van telepítve a gépre...
    Utána próbáltam a D-re is futtatni, hátha, de azt nem akarta.
    Próbáltam a Disk Managerben frissíteni és újrakeresni a partíciókat de nem találja így se :/

• b3renil

csendes újonc

válasz Pyttawrx #115332 üzenetére

A screenshoton a jobb felső sarokban van a "Kötetek" résznél a kapacitás 91565 MB és nem igazán értem hogy az hogy kerül oda, illetve amúgy hova tűnik

• b3renil

csendes újonc

Szia, szerintem félreértettél (vagy én nem fogalmaztam jól, bocsánat) Engem a fájlok nem érdekelnek, minden le volt mentve, szerettem volna, ha le van törölve minden.
    A problémám az, hogy a 'tárhelyet' nem találom kvázi. Az egyik helyen azt írja a gép, hogy a C: meghajtó 88 GB, a másiknál meg írja, hogy ott a 900 GB és csak rám vár. Nekem ezt kéne megoldani valahogy. A fájlok között semmi értékes nem volt :)
    Szerk: Mondjuk igen, így visszaolvasva félreérthető vagyok, régen csak azért nem töröltem a D: meghajtót mert a rendszervisszaállítás kvázi megakadt és kifagyott, ha azt kértem tőle. :') Bocsi!

• b3renil

csendes újonc

Sziasztok, a segítségetekre van szükségem!
    Előre szólok, hogy nem értek a gépekhez, abszolút hétköznapi felhasználó vagyok. :)

Van egy kb. 3 éves laptopom aminek alapvetően nincs baja, de én épp lecserélném egy másikra, ezt pedig szeretném odaadni anyukámnak. A laptopot amikor vásároltam, járt hozzá a Windows 10, néha ha gond volt a géppel, újra tudtam telepíteni magamnak, nem volt ezzel semmi gond. A gép 1 TB-s, úgy kaptam kézhez, hogy a C: meghajtó elég kicsike, épp hogy elfér és működik rajta a Win10, rendszermappák, stb. és a tárhely többi része (így fejből meg nem mondom, ez mennyi volt) a D: meghajtó volt, ide telepítettem mindent, ide töltöttem le filmeket, stb.

Régebben ha újratelepítettem a gépet, megfigyeltem, hogy ezt a D: meghajtót soha nem törölte, ha kiválasztottam a telepítésnél, hogy minden fájlt töröljön. Kiírt mindig egy hibaüzenetet, aztán feladtam, és simán a C:-t telepítettem újra. Hozzáteszem, ehhez NEM a Windows Media Creation Tool-t használtam, hanem a sima rendszervisszaállítást.

Ma este letöltöttem a Windows Media Creation Tool-t, hogy újrategyem a Windowst a gépen, kiválasztottam, hogy semmilyen fájlt nem szükséges megtartani, sittysutty, mehet kifele. Megtörtént a varázslat, sikerült. Particionálási opciót nem kért a telepítő. Minden ment magától.
    No de olyan jól, hogy a D: meghajtó, mint olyan, elpárolgott.

Próbáltam újraindítani párszor, illetve erre rákeresni neten (hogy mégse érje szó a ház elejét, hogy én meg se próbáltam :D) próbáltam követni az utasításokat, megnyitottam a Disk Managert, frissíteni próbáltam, meg hasonlók, de mivel tényleg és teljesen őszintén nem értek hozzá, ezért a frissítgetésen és az opciók nézegetésén kívül mást nem nagyon mertem csinálni. Alább mellékelek egy screenshotot, hogy mi a problémám.

Ha megnyitom a gépet, kiírja hogy van egy C: meghajtó, ami elég kicsi és van egy E: meghajtó, ami a CD/DVD olvasó. D: meghajtó elszublimált. Nincs, köszöni szépen, nem is volt.
    Ha viszont bemegyek a Disk Managerbe és nézegetem annak a C: meghajtónak a tulajdonságait, ott már ő azt írja, hogy dehiszen ez megvan majdnem 1 TB kérem szépen, tele van szabad hellyel. De ha a lemez tulajdonságait nézem (jobb klikk > Tulajdonságok) a mappákból, akkor meg nem ezt állítja.
    Az is rejtély számomra, hogy az a két kis pár megás partíció micsoda? És honnan? És miért?

Kérlek segítsetek! Nekem nem feltétel, hogy a gép particionált legyen (őszintén nem érdekel, csak annak idején nem tudtam ezen változtatni) de nem értem, miért írja a Disk Manager, hogy a C: csak 88,7GB és később miért írja azt, hogy több? Ez egy kicsit aggaszt.

Előre is köszönöm!! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés