- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bebeago
tag
-
-
törölt tag
válasz
Pityu. #95909 üzenetére
Lehet a Ccleaner vagy a Revo beletúrt a Registry-be. C:\Program Files is körül nézhetsz látod-e a keresett program mappáját és benne uninstall.exe. (erről start menü parancsikon nincs?) Alapesetben a vezérlőpult programok eltávolítása listája csak a Microsoft áruházból feltett dolgokat nem mutatja, a normál win32 programok telepítéskor beírják oda magukat rendesen. Ezért esélyes ezek a Registry bejegyzések piszkálódtak el. Alapesetben Gépház appok részen is ott van a teljes lista.
-
Cs1csó
titán
válasz
Pityu. #95901 üzenetére
Fussunk neki van egy program a gépeden amit el szeretnél távolítani mi ez a program?
Végső megoldásnak ha az a program a gépeden van de nem találod akkor a Revo Uninstaller PRO próbaverzióját kell telepíteni és abban van egy olyan mód hogy ERŐSZAKOS ELTÁVOLÍTÁS ilyenkor elég a program nevét beírni és így fogja megtalálni, listázza az összetevőit és ezután törölheted.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Pityu. #89935 üzenetére
Valahogy így de inkább írok egy példát mert jelenleg elég kacifántos a helyezet: update-en mindig az épp adott időpontban - amikor rászánod magad a frissítésre és manuálisan pl. csinálsz egy keresést - elérhető legfrissebb build-et fogod telepíteni. Ez talán most a 1809 vagy ha megint félig meddig visszavonták - ez úgy lehetséges hogy tiszta ISO-ként még engedik letölteni a hivatalos forrásból de az update nem ajánlja fel a 1803-asra vagy a korábbiakra ha épp most akarnál rá frissíteni.
cettlee
Az eseménynaplóban - legörgeted a START menüt - Windows felügyeleti eszközök - Eseménynapló ott bogarászhatsz.
Ha játék alatt akkor a VGA driver-t Display Driver Uninstallerrel távolítsd el - lehetőleg csökkentett módban indítsd a gépet azt úgy tudod kiválasztani hogy a SHIFT gombot lenyomva tartod és közben az egérrel rákattintasz az újraindításra és itt speciális lehetőségeknél lesz a csökkentet mód is.
Majd a legfrissebb VGA driver-t feltelepíted.Ha ezek nem válnak be és az eseménynapló sem mond semmi okosat, de csak egy játéknál van ez a hiba akkor azt az egy játékot esetleg újratelepítheted. Vagy futtasd úgy hogy a víruskeresőt letiltod a játék alatt hátha az zavar ba. Lehet hardveres gond - áramtalanítsd a gépet majd ha poros akkor takarítsd ki nézd meg nincsenek e kilazult kábelek stb. helyezd újra áram alá és teszteld.
Ha ez sem segít és nem kapsz már tanácsot itt akkor egy Windows 10 újratelepítés lehet megoldja a problémát, lehet ágyúval verébre eset de lehet csak ez oldja meg.
nyikszi
Nem kockáztatnék, inkább szerezz akár kölcsönbe egy külső HDD-t és ments le rá mindent majd csináld meg az átméretezést.
-
Cs1csó
titán
válasz
Pityu. #89933 üzenetére
A tavaszit töltötte le? Nyugodtam mehet a kukába. Annál a sok bejelentett hiba ellenére is jobb az őszi a 1809-es. Ha megteheted majd inkább azt telepítsd vagy várd meg a jövő év tavaszit.
Itt egy egész jó leírás, hogy mit is tud a 1809-es, ebből leszűrhető van e olyan funkció ami a számodra funkciófrissítést hasznossá teszi: [link]
-
Cr00py
senior tag
válasz
Pityu. #82430 üzenetére
A funkciófrissítés az minden esetben főverziót jelent. Tehát RS3 - RS4 - RS5..etc.
Mivel a 1803-t szeretnéd hanyagolni, így gondolom a 1709-s verzión vagy , azaz RS3.
Igen, itt csak a funkciófrissítést ( jelen esetben ez a legfrissebb RS4- 1803 ) kell halasztani az elérhető maximum 365 napig - avagy ameddig szeretnéd, tetszőlegesen variálható.
Ebben az esetben a WU ( Windows update ) nem fogja megjeleníteni, csak a jelenlegi build ( 1709 - RS3 ) havi frissítéseit.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Pityu. #82426 üzenetére
Gépház -> Frissítés és Biztonság -> Speciális Beállítások. Itt a funkciófrissítés alatt állítsd be a maximum 365 napot.
Ha nem törlöd a telepítőt ( ha már letöltötte ) akkor elképzelhető, hogy a háttérben valahogy fel fogja erőszakolni, bár ez nem 100%, nem tudom.
nekem az automatikus frissítés mint olyan le van tiltva, így nem is tölti le a háttérben az engedélyem nélkül, főleg így, hogy el van halasztva a funkciófrissítés. Így, ebben a formában csak a 1709-hez kapom meg a havi CU-kat, a 1803-s verziót nem is jelzi az elhalasztás miatt.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Pityu. #81444 üzenetére
Láthatóan nagyon megfeszített módon fejlesztik. Szerintem is bőven elég lenne egy nagy frissítés évenként. Hiába tesztelik nagyon sokan, mindig sok hiba marad benne. Másrészt a belerakott újdonságok szerintem kevesek egy nagy frissítéshez. Ezért is jobb lenne az évenkénti egy. Az újdonságok miatt én sem használnám az 1803-ast, de a hibajavítások miatt mégis érdemesebb. Amúgy -lekopogom- nekem nem voltak eddig nagy hibák ezzel a verzióval, a kisebb kellemetlenségeket leszámítva. Még mielőtt egyesek megírnák, az előző verzió problémáiért nálam nagy valószínűséggel nem a Windows volt a felelős.
-
törölt tag
-
Cs1csó
titán
válasz
Pityu. #79790 üzenetére
Úgy fog ez menni, hogy előbb felfrissíti magát 1803-assá, majd felteszi a frissítéseket, lényeg, hogy amennyiben a SIMA 1803-assal lett volna nálad hiba akkor az már elő sem jön ha a patch javítja, amit szintén azonnal fel is tesz.
Ha még a megjelenés napján frissítettél volna lehet hogy hetekig azzal a hibával kellett volna együtt élned, persze ez csak elmélet.Orionk
Jobb alsó sarok - Minden beállítás - Gépház - Rendszer - Értesítések és műveletek - Értesítések megjelenítésére jogosult küldők
Remélem erre gondoltál.
DE ha pl. Realtek drivere van a hangkártyádnak akkor Vezérlőpult - Realtek HD hangkezelő - jobb felül fogaskerék ikon beállítások - opciók - csatlakozó beállítások - itt kell kivenni a pipát. -
Cs1csó
titán
válasz
Pityu. #77182 üzenetére
Ajánlom neked is a figyelmedbe O&O ShutUp10
-
YASKATIR
senior tag
válasz
Pityu. #77170 üzenetére
Valoszinuleg ez az idoszakos jelentes, amit a Windows 10 vegez a Microsoft fele. A feedback & diagnostics-ban kikapcsolhato
-
törölt tag
válasz
Pityu. #77012 üzenetére
Nálam naponta többször is jelentkezik ez a dolog. Egyelőre nincs rá gyógyīr, csak a logout-login. Magyarázatot sem találtam sehol a neten az okokról. Megfigyeltem, hogy ha a jelszókérő képernyőnél nem azonnal jelentkezem be, hanem várok pár másodpercet, akkor nagyobb valószínűséggel lesz jó.
-
Norbi887
aktív tag
válasz
Pityu. #77012 üzenetére
Ilyen nekem is volt, sőt a barátom gépén is bejött pár napja ugyanez, illetve irta egy fórumtárs is nem olyan régen, hogy neki is ugyanez volt.
Egy kijelentkezés, és újra bejelentkezés nállam megoldotta, ahogyan a barátomnak is szintúgy.
Én szerintem még mindig valamelyik Windows Update okozhatja, egy bug, amit fixálni kellene a microsoftnak. -
McCsaplak
tag
válasz
Pityu. #76914 üzenetére
Nálam is ez van, múlt héten kezdődött, nekem hetente 1x fordul elő. Most találtam egy olyan leírást, amiben system scan-t javasoltak. A végén kiírta, hogy: "Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them." Most tesztelem, de mondom, nekem hetente 1x, és akkor is egy restart vagy kijelentkezés után minden ok volt. A system scan: parancssorban: "sfc /scannow"
-
minek?:S
őstag
válasz
Pityu. #76344 üzenetére
& (#76342) pc360 & (#76343) Csupingo
Köszönöm a válaszokat, akkor végül is teljeskörűen mindenre kaptam választ.
Igazából nem az én gépem, apámé, egy Fujitsu Lifebook A555 i5-tel, és 8 giga RAM-mal és 1db 1TB-os HDD-vel. Mikor vettük, akkor eleve volt rajta egy W10, viszont gyárilag 1db meghajtó volt összesen, szóval nem volt megbontva és mivel a napokban szeretném újrahúzni a gépét, mondom megkérdezem. Igazából csak felrakom neki a meghajtókat, egy Wordöt meg egy PDF olvasót a Mozilla mellé és ő vígan elvan, pár dokumentuma és képe van csak, szóval azok nem valószínű, hogy igényelnék a C-t, viszont egy külön partíció jól jöhet.
Saját felhasználásra egy 64gigás SSD van rendszernek és másnak pedig 1TBos HDD(amit majd szintén cserélnék a későbbiekben SSD-re).
Szóval még egyszer köszönöm.
-
válasz
Pityu. #76308 üzenetére
Üdv!
A Te történeted nagyon nem egyedi eset. Nekem van egy ilyen, finoman fogalmazva se épp két filléresDAC-om.[link] Amióta az MS kiadta a CU-et, azóta a TEAC gyári ASIO driverével lehetetlen megszólaltatni. Ennek az az oka, hogy ezzel a verzióval, az MS behozta a saját, natív USB2-es audios támogatását, ami gyakorlatilag kinyírja a gyári drivert.
Itt írtam le, hogy miként is néz ki a történet: [link]
Egyébként már két tiszta Win telepítésen is túl vagyok azóta(nem emiatt), de ezek se hoztak változást.
Végül is használható a DAC, de azért a hangminőség szempontjából mégis csak ildomosabb lenne, a saját ASIO driverével használni, nem mellesleg azért is, mert a TEAC-nak van egy egészen kiváló, saját zenelejátszója, a HR Audio Player, ami kimondottan az ASIO driverre van optimalizálva, de így az is használhatatlan emiatt.
Még annyit, hogy a TEAC tud a problémáról, a honlapjukon írnak róla, de eddig nem igazán jutottak egyről a kettőre ebben a témában, úgy néz ki, hogy az MS lenyomja őket is, mint a rajzszöget. -
quailstorm
félisten
válasz
Pityu. #76312 üzenetére
Azért, mert a kinyírta az barokkos túlzás. A gyártói egyedi ASIO bővítményeket nyírta ki. A szabvány USBAUDIO2 az meg megvan. Így viszont az értelmessége csökkent le, a belső hangkártyák piaca is azért szűnt meg, mert a minőséget egyre jobban hozták az alaplapik, a gyártói bővítményeknek meg kakukkoltak.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
Pityu. #76306 üzenetére
Nem az a hardvert vezérli, gondolom most azok a beállítások aktívak, amik a szabvány interfészen keresztül is elérhetőek.
Én azt mondtam, hogyha keresnél egy effektező programot ami működik, az valószínűleg full szoftveres lenne.
(#76305) Frawly: Windows buildek nagyobb ugrások, Win8-8.1 oké, de inkább Vista-Win7 szint időnként.
XP SP-k miatt új driver sose kellett, sőt a rendszert se kellett újrahúzni in-place upgrade-del meg tisztán se.
Pont az SP-s modell volt a hosszútávú állandóság megőrzése inkább. -
Frawly
veterán
válasz
Pityu. #76303 üzenetére
Erről a MS is tehet. Valahogy azt sulykolták az emberekbe, hogy a Win10 után már nem lesz új főverzió. Ezért a legtöbben azt gondolják, hogy a Win10 az 10, és mindegy milyen van fent. Közben meg a nagy update-et valójában nem csak hogy SP-ok, de mintha teljesen új Windows kiadások lennének, így pl. a legutóbbi v1803 Spring Creators Update olyan, mintha Windows 10.5-ről beszélnénk, és egy majdnem teljesen új Windows-kiadás lenne, csak nem Win11 vagy Win15-nek van számozva. Ugyanolyan nagy a különbség, mint anno a Win8 és 8.1 között, vagy az XP SP0-SP1 és SP3 között.
Emiatt gondolják a gyártók, hogy elég a drivert meg a szoftvert egyszer megírni a Win10-hez, és akkor többet nem is kell frissíteni meg támogatni, mert minek. Közben meg nem is tévedhetnének nagyobbat.
-
quailstorm
félisten
válasz
Pityu. #76299 üzenetére
Itt leírtam.
Röviden: felejtsd el amíg nem lesz új driver az Asustól. Vagy visszamégy régi Windowsra.Amúgy elég vicces, hogy a Vistával az MS kinyírta a belső hangkártyák piacát és az EAX-ot, most meg úgy néz ki hogy egy egyébként pozitívnak induló húzással az USB-s DAC-okat is elintézték.
-
-
-
-
pc360
addikt
válasz
Pityu. #72127 üzenetére
Már van belőle 6-os build. Kezdd ott, hogy frissíted! A böngészők folyamatosan új verziókat kapnak, így a beépülős progiknak is le kell követniük a változásokat. A különféle oldalak is védekeznek a letöltő progik ellen, már amennyire képesek rá.
A YouTube-ról még ezekkel tudsz letölteni: 4K Video Downloader, Youtube-DLG. Érdemes inkább ezeket gyűrni erre a célra.
-
-
netpeti98
addikt
válasz
Pityu. #71613 üzenetére
Nem, elég mountolni és elindítani a setup.exe-t. De megoldható közvetlenül a Media Creation Tool-ból is az Ezt a gépet szeretném frissíteni opcióval.
Ha az összes fájl és program megtartását választod, akkor ugyan az lesz az eredmény, mintha a Windows Update segítségével raktad volna fel.Szerk.: arra figyelj, hogy ISO készítés vagy frissítés előtt mindig szedd le a Tool-t a Microsoft oldaláról, mert magát nem frissíti.
-
törölt tag
válasz
Pityu. #71604 üzenetére
Az új gépem alapból 1709-es Windowst tartalmaz, de a régin folyamatosan frissítettem, nem hagytam ki egyetlen build-et sem. Valószínűnek tartom, hogy a 1709 frissítésként csak a 1703-ra megy föl. Talán ajánlott lenne tisztán telepítened a 1709-et, így nem kellene a sok frissítéssel bajlódni.
-
törölt tag
-
-
Geth
veterán
válasz
Pityu. #71551 üzenetére
techbench dump
MS szerverről jön, hivatalos ISO.Már annyiszor kellett belinkelnem, hogy le kellene scriptelni...
-
Geth
veterán
válasz
Pityu. #68855 üzenetére
Ha egy connected eszközt letörölsz, akkor rögtön visszarakja, ha nyomsz egy "Scan for hardware changes" gombot (számítógép nagyítóval), vagy ha például restartolsz.
Az unconnected eszközöket lehet törölni, ők ilyen szürkék. Persze ők is újra megjelennek, ha bedugod/aktívak lesznek, stb.A duplakattodnak szerintem nem sok köze van a deviceok számához.
-
-
-
quailstorm
félisten
válasz
Pityu. #67578 üzenetére
Ilyen esetben a kékhalál részletes adatait csatolni kéne... Ez is segíthet. Meg az eseménynapló.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Pityu. #67464 üzenetére
A "rendes" gépemen Emclient-et használok, az nekem jobban bejött, mint a Thunderbird.
De most Insiderben vagyok, és oda nem raktam fel..Amúgy wicc, hogy, régebben a Microsoft saját alkalmazásai is használhatóak voltak. Outlook Express, Képnézegető, Movie maker, de még a paint is elment egynek.
Most viszont? Az említett alkalmazásoknak az UWP megfelelői hulladékok. -
Dhampir
félisten
-
-
-
-
Benito94
tag
-
-
válasz
Pityu. #67127 üzenetére
Nyilván puding próbája az evés, de azokkal a driverekkel amikkel a 8.1 megy a 10 is kellene hogy menjen valamilyen formában.
De szerintem ezekhez a cuccokhoz lesz beépített driver, meg leszedi WU-ról ami kell.
Ennél sokkal régebbi notin is simán megy muteromnál a W10.
Igaz a legutóbbi update még nem tudom mit csinál azon se, mert ritkán járok arra.
Ő meg nem fog nekiállni, de azis lehet fel se kínálja majd a frissítést. Láttam már olyat is. -
lovi27
addikt
válasz
Pityu. #67069 üzenetére
Pontosan nem írta ki közben mit telepít. Nem is lényeges. Letöltött 1-2-3 GB fájlt és telepítette. Valószínűleg a 1709-esnek egy olyan változata, ami tartalmazza az addigi változtatásokat. Telepítés közben nézi mindet fel kell-e rakni vagy esetleg kell még letölteni hozzá hiányzókat. A végeredmény pedig a jelenlegi legfrissebb verzió lesz.
Teljesen nem lehet függetleníteni a Windowst az egyik nagy változtatástól (service pack-tól) sem.
-
lovi27
addikt
válasz
Pityu. #67057 üzenetére
Ma csináltam egy januárban elmentett állapotra frissítést. Tehát a tavaszi se volt rajta. A normál frissítés valami aprókat frissített, de utána közölte, hogy naprakész a rendszer. Viszont ha továbbiakat akarok töltsem le a Microsoft oldaláról. Gondoltam, na most szarakodhatok az ISO-kkal, de volt ott frissítési lehetőség is (Windows10Upgrade9252.exe) ami a frissítéseket összevontan, fele annyi idő alatt gyönyörűen felrakta. A vége verzió 1709, buildszám 16299.19 lett.
Tehát a sok szó lényege nem kell külön-külön!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest