- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
enginev3.0
félisten
Nem értem hogy mi közöm nekem ahhoz hogy Te egy harmadik féltől származó programmal oldasz meg valamit?
Volt egy alap funkció, amit tök feleslegesen elrontottak, piszkosul. Amire egyébként már ők is rájöttek, mert egy mostani frissítésben a piktogrammok mellett már feliratok is lesznek (másolás, beillesztés, törlés)
-
efi99
őstag
Úgy képzelem el, hogy a rendszergazdának had ne kelljen már kattintgatni, ő férjen hozzá mindenhez. Mivel ő ezt bármikor kézzel be is tudja állítani, akkor mégis mi értelme van annak, hogy az az alapértelmezett, hogy kelljen még kattintgatni? Mintha lenne egy lezárt autó, mellette meg ott a kulcs. Ennyi erővel akkor nyitva is lehet.
-
-
-
boborján2
senior tag
Ember!
A kulcsok továbbadása legális.Az átverés/lehúzás/csalás nem az.
Nem értem miért fűzöd össze a kettőt?
A 20. hsz-ed is arról szól hogy úgyis átvernek!Vicc amit művelsz már komolyan!
Ha meg akkora láma vagy (már bocs!) hogy téged nonsop átvernek ,akkor veled is gond van.De tudod mit,képzelj még valamilyen történetet és nevess,légy ettől boldog.
Csak ha lehet akkor releváns dolgokkal érvelj és ne a csalással ,mert azt mindenki tudja hogy illegális. -
boborján2
senior tag
Definiálom a jó helyet...
Beleteszel pár óra melót , néhány levélvástás , néhány telefonhívást és kb. ugyanannyi befektetett energiával megtalálod a jó és occsó számlás eladót, mint én.
Asszem a google kiindulásnak nálad is elérhető.Nem csak az átveréssel van baj, hanem hogy sok esetben nem tudod előre megkülönböztetni a nem átveréstől. De többet már nem írom le.
Látom nem érted a lényeget.
Többször én sem írom le.Nem a kulcs fogja megmondani hogy át vagy e verve, hanem maga az eladó. Ehhez kell egy kevés meló ,amit írtam és a megfelelő kommunikáció.
-
boborján2
senior tag
Elbeszélünk egymás mellett.
Én is azt mondtam hogy az átveréssel van a baj.Azt is írtam hogy vannak stabil,normális eladók.
Magyarul, tőlük mindegy mit veszel , azt kapod amit kérsz/fizetsz.
Csak az átveréssel kereskedők árban alájuk mentek.
Az emberek meg rámennek ezekre mint tyúk a zöldre.És akkor el is jutottunk odáig ,hogy ha jó helyről veszed számlával ,akkor legális kulcsod lesz olcsón.
-
boborján2
senior tag
Ezért írtam ,hogy bizonyos feltételekkel és nem átveréssel.
Az alaphelyzet problémája nem a MAK továbbadása ,hanem az átverés.Persze hogy veszik a következőt.
1-2 évente 2-3 ezer forintért senki sem fog ebbe 5 perc energiát sem beletenni. Vesz másikat és jónapot.És azt is említsük meg ,hogy azért vannak normális eladók is ,ahol nem a lehúzással akarnak pénzt keresni.
-
-
lck
senior tag
Régen volt egy 120-as SSD-m arra ráraktam a rendszert, oszt jónapot. (nem nagyon gondolkodtam a további felosztáson) A HDD-n meg voltak az Adatok. Most meg éppenséggel van egy terás SSD-m (is) ami két fele van osztva, egyik felén Windows D: partíció van NTFS-el és windows-os adatokkal, a másik felén meg Ext4 van linuxos adatokkal. ( de X fele oszthattam volna még egyéb célokra, mondjuk plusz operációs rendszereknek) Régen 1 partíció volt az kis SSD-n, most meg 2 a nagy SSD-n.
Nyilván a felhasználói igények mindig mások, de azt gondolom hogy a nagyobb tárhely több lehetőséget ad a több partícióra és ezzel egyéb lehetőségek kihasználására. Gondolom a lehetőséget sokan ki is használják. -
Louro
őstag
Nekem a Win8 is és a Vista is kimaradt. Én maradok az a vaskalapos, aki kihagy mindig egy verziót. Lehet, hogy szuper, de ha lehet, sokáig nem akarok újratelepítgetni. Jobban szeretem a belakott rendszert. Mivel a W10-zel is elvagyok és hamarosan érkezik a W12, így nem érzem az izgalmat, hogy W11-et telepítsek.
Nem is kell, hogy egyformák legyünk
Van ismerős, aki remegve várta a W11-et is. Első nap már bökött is a frissítésre. Én nem ettől jövök izgalomba.
-
kezo0
addikt
Na, ez az, aminek én inkább nem futok neki. Nem ér annyit, időm sincs rá, meghaladja a felhasználói bátorságom stb.
#153049: A full performance mód bekapcsolása automatikusan bekapcsolja az OP-t. Azaz csak bekapcsolná, de nem kapcsolja be, ha ott a lemez végén a recovery partíció. És igen, a benchmark teszt sokkal nagyobb sebességeket mutat, ha full performance módban van. Azt nem tudtam, hogy ez csak egy átverés.
-
kezo0
addikt
Mondjuk nem tudom, szerinted melyik generációhoz tartozom, de szerintem inkább tartózkodjunk az efféle általánosításoktól, és ha lehet, maradjunk szorosan a tárgynál. Már ha képes vagy anélkül is segítséget nyújtani, hogy minden válaszodban egyben be is szólogatnál egy kicsit annak, akinek segíteni szándékozol. Ha menni fog, folytathatjuk.
Nem a sok szöveggel van bajom, hanem azzal, hogy egy elcseszett update-re maga a MS egy ennyi lépésből álló, parancssoros varázslást ad ki megoldásként, miközben nálam sokkal kevésbé hozzáértő felhasználóknál is jelentkezett ez a hiba. Elég egy rossz partíció-sorszámot megadni tévedésből, és hussss... akár az egész rendszer (de még akár saját adatok is) mehet(nek) a levesbe, ha valaki egy kicsit figyelmetlen.
Azt hiszem, említettem, hogy nálam eleve nincs helyreállítási partíció - aminek a meglétét pedig eleve feltételezi a megoldás leírása. Arról ugyanis egy szót sem írnak, hogy mi van, ha valakinél nincs ilyen partíció.
Én azért tettem egy próbát, és minden olyan pontot, ahol a meglévő Win RE partícióval kell valamit csinálni (jelesül deaktiválni, majd törölni), figyelmen kívül hagytam, és csak a Windows rendszerpartíció zsugorítására és egy új helyreállítási partíció létrehozására vonatkozóakat követtem. Így - a leírásnak megfelelően - sikeresen létre is hoztam a lemez végén egy 250 megás "Windows RE tools" névre keresztelt partíciót, de a legutolsó lépésnél a reagentc /enable parancs természetesen "The Windows RE image was not found."-ot dob válaszul, szóval az egész vesződség hiábavaló volt: ha eleve nincs Win RE partíció, akkor azt nem lehet csak úgy visszapótolni azzal, hogy manuálisan újra létrehozod...
A Google első találata szerint: "If the recovery partition is completely missing, you must reinstall the OS and let it create the partition. There is no way to do it manually." - hát nagyon szépen köszönöm, azt most inkább kihagynám.
Két asztali PC-vel (egyiken Win 10, másikon Win 11) és egy notebookkal (Win 10) van dolgom rendszeresen, egyiken sincs Win RE partíció, és évek óta mennek gond nélkül. Macrium Reflect Free-vel végzek mentéseket. -
-
-
Krystal_s
addikt
Youtube-on is rengeteg videó van erről, amikor Wines gépről tükrözik a képet Andorid Tv-re... vezeték nélkül. Második kijelzőként tudják használni a TV-t.
tordaitibi: Van külön smart Tv box, jobb lenne, ha nem kellene még egy Miracast eszköz is... Nagyon sok videót megnéztem és másoknál simán működik a képtükrözés Win 10-11 - Adroid tv (box) között is.
-
zseko
veterán
De, te teljesen egyértelmű voltál, én nem voltam az
Nem veled szemben akartam érvelni, csupán egy másik szálat hozzátenni. Nem vettem magamra.
Mivel szinte már nem létező szabad tárhelyes hdd-ről egy nagyobb kapacitású ssd -re való átállásról van szó, ezért, én legalábbis, mégis csak a klónozással kezdeném. Mármint ha elhozzák hozzám a pc-t, ha nekem kell odamenni akkor nagy valószínűséggel nyilván friss telepítést csinálnék én is. Persze lehet hogy nem válik be és akkor ráb.sztam, telepíthetem rendesen. emellett az is felmerült bennem, oké, felrakom frissen a windowst, de... honnan lesz licenszkulcs?Eddig egy esetet kivéve még csak olyannal találkoztam hogy kb. 'oldjuk már meg okosba'
"Ha valaki másnak kell új rendszert varázsolnom, azok jellemzően nem a "kisebb hátteremet nagyobbra cserélném" jelige alatt történnek"
Ha jól értelmezem a kérést, itt most lényegében pont ez van, legalábbis a történet egy része az elfogyott tárhelyről szól, és nyilván akkor már nem egy 80GB-os ssd-re teszed a klónozást sem, meg akkor már az új rendszert sem. Persze nálam sem ez volt a jellemző mikor a segítségemet kérték, hanem ugyanazon okból mint amit a mondatod második felében írsz. Szerencsére már egy ideje leszoktak róla hogy (főleg ezeréves, múzeumba való elavult hardverekkel, ahol lényegében csodát vártak) keressenek.Haverom egész családjának jelszavait vinnem kellett magammal Angliába, mikor kiköltöztem, hogy meg tudjam nekik mondani ha elfelejtenék (FB, Gmail). Mondtam hogy 'írd fel, tedd el fiókba, meglesz.' 'Nem, legyen nálad, az a biztos.' B+...
Nem csodálkozom, az én korosztályom nem pc-vel nőtt fel (én voltam csak ilyen 'elfajzott'), a tíz évvel fiatalabbak azért már nagyjából tudják
-
zseko
veterán
Lehet hogy a Steam be tudja húzni a már meglévő adatait, és az szép és jó dolog hogy a fontos adatok külön helyen vannak, de attól az még nem oldódik meg magától hogy a használt programokat újra kell telepíteni, aktiválni és beállítani. Képszerkesztő, videoszerkesztő, hangszerkesztő, zeneszerkesztő, webszerkesztő, obs, stb, a t.köm fogja mindet újratelepíteni, beaktiválni és beállítani, csak mert nagyobb háttértárra váltanék. Nekem is még csak 250GB-os az az ssd amin a rendszer van, ezt akarom majd lecserélni egy 1 vagy 2TB-os másik M.2 ssd-re, de hogy nem fogok újratelepíteni miatta mindent, az fix.
Arról nem is beszélve, mikor valaki másnak rakod újra a gépét, majd jön az a párbeszéd hogy:
' - akkor most be kellene jelentkezni ide meg ide. Írd be a jelszavad.
- Öööö... nem emlékszem már rájuk...'
'Aaannyiraa' imádom az ilyetHa hozzám hoznának gépet akkor első körben és is a klónozást csinálnám mindenképpen.
-
-
Nincs "hivatalos" MS account-m (10 éve hoztam létre outlook-.s mail-t), tehát nem kérte a vezeték- és keresztnevet, szül. időt, meg nem kellett forgatnom pl. a mozdonyt a kéz irányába, PIN-t megadni stb stb
Ha az outlook-s címmel lépek be ott van így is a gép. Eltávolítom, de semmit nem ér...
(azt sem értem, hogy hogy a retekbe lehet ott, amikor sosem rendeltem hozzá a digitális licencet a fiókhoz...)Tehát ott van a "fiókomban", ha eltávolítom(ami látszólag OK), akkor sem ér semmit...
Korábban írtam, hogy kb. úgy telepítettem a W11-t, mintha sosem lett volna telepítve erre a hardverre (adatlapom), aztán mégis aktiválódott...Inkább Unikum+sör, mert kibaxom a szemétdombra a lapot+cpu-t/RAM-t...
-
-
-
Geth nem értesz meg.
Nem a háttér. Azt én se bámulom mert nálam is az ablakok a lényeg.
Itt van egy XP. Az asztal, a címsorok, a színek, a betűtípusok, a betűméretek külön-külön állíthatók mindenhez, a Fájlkezelő megjelenése, minden beállítható. Natívan, az OS alól és nem külső progikkal. [link]
És ahogyan szerintem ki kéne nézni meg a látvány, testreszabhatóság, és a Win is tudhatná ezeket. Igen csicsás de azért mert jó egy rendszer (évek óta nincs nagyobb bajom a Winnel), attól miért nem lehet szép vagy egyedi egy OS? [link] -
-
Attila0
őstag
"Témázás? Pont ugyanúgy beállítok elsődleges/másodlagos színeket és egy hátteret (amit alig látok), mint eddig, hosszú évek óta."
Igen, ez igaz, de Win 8.1-ig bezárólag valahogy mégis karakteresebbnek tűnt a kinézet, nem pedig ilyen "pont ,pont vesszöcske, készen van a fejecske" stílusú.
-
Tényleg nem akarok offolni de Redmondba a W10 óta eltörölték a kinézet testreszabhatóságának a 90%-át. Ami még a W2000-be is pl. engem teljesen kielégített, most meg nagyon hiányos, nemleges. A témázásről szó se essen, az gyak. nincs. Widgetezhetőség siralmas.
Igen persze külső appokkal mindez orvosolható de a gyári rendszer siralmas.
Ezzel valószínűleg nem én vagyok egyedül.
Off az offba, egy Linuxot több DE-al lehet használni, és ezeket még ezerféleképp témázgatni, testreszabni. Ez a gyári Winen siralmas. -
-
-
-
Sziasztok, nem megy a hibridsleep.
WSL nincs, pont.
Tudtok segíteni?
Így jó?
Szerintem itt a topikba 4-5 emberen kívül a kutya se tudja mi az a Windows Subsystem for Linux. A nagyvilágba még ennél is rosszabb a százalékos arány.
Ünnepélyesen elnézést kérek a topiktársak megtévesztéséért. -
Egy szóval se, sose mondtam hogy tudom mi az a WSL és pláne nem haszálom, szerintem az életbe nem fogom.
Sejtésem szerint valami fejlesztő vagy futtató környezet Linux alapon és natíve Windowson tud futni.
Lehet ebben is tévedek, majd jól kiigazítasz.
Nekem nem munkás fejlesztőgép, ezért írtam hogy ha bármi aminek köze van a Linuxhoz kell, akkor átbootolok. Nem naponta 40szer. -
-
-
C:\Windows\System32>powercfg -a
The following sleep states are available on this system:
Standby (S3)
Hibernate
The following sleep states are not available on this system:
Standby (S1)
The system firmware does not support this standby state.
Standby (S2)
Standby (S0 Low Power Idle)
Hybrid Sleep
The hypervisor does not support this standby state.
Fast Startup
This action is disabled in the current system policy.
Szerinte semmi nem működik. De miért? Ez egy standard alaplap, 3 éves., Intel soc, teljesen átlagos.
Talán azért mert kikapcsoltam a Gyors rendszerindítást, de ezt meg kellett tennem mivel dualboot van.
Igaz az eszközkezelőbe vannak hiányosságok de se az update nem tudta leszedni a hiányzó drivereket, sem pedig én nem találom a neten.
Ez a noname alaplap hátránya.
Az alvás és a hibernálás egyébként hibátlanul, jól működik csak a kettő együt nem pedig ha külön-külön megy akkor szerény véleményem szerint semmi akadálya hogy altatáskor kiírja a ramot a lemezre hisz amúgy meg tudja csinálni hiba nélkül. -
Aureal
őstag
A 2,5”-os belső ssd-k nagyjából átlagban ideális körülmények közt 500MB/s i/o-t tudnak manapság, ami már nem túl gagyi kategória. Szeretnék látni én is akkor egy mérési képet tőled, egy nem kifejezett high-tech, csak átlagos hdd-ről, ami tudja ezt. Tudnál screenshotot csatolni erről, ha én már megtettem neked?
-
Teasüti
nagyúr
Asztal van a háttérben. Monitor 4K, render 1080p-re van állítva. Más skálázás beállítása úgy tűnik megoldotta a dolgot (Integer GPU -> Aspect Ratio on Display). De fura mód miután a játék egyszer elindult rendesen teljes képernyőn, azóta a korábbi skálázással is teljes képernyőre vált.
-
-
Igen ennyire fáj.
Ezt jelezzem, minek, amikor előfordultak milliókat érintő user kérések Redmond felé, pl. startmenü,tálca, kinézet, témázás, színek, menük testreszabása, fontok méretének beállíthatósága stb. témában, erre sem reagáltak. (mindet meg lehet változtani csak külső app kell, az meg nem mindig a legjobb megoldás, valamint az XP-be is benne volt a részletes testreszabhatóság, itt meg mindent egybe)
King is írta hogy "könnyebbség" így az usernek.
Hát akkor tényleg hajrá, legyen könnyebb az egyszeri felhasználó dolga, egyébként szerintem a tökalap user nem tudja használni az mct-t se hanem mint írta a kolléga, szól egy ismerősnek és felpattintja újrahúzza.
Lehetne egy Download gomb, akár kicsit eldugva és lehetne egy feltűnő MCT. Igen a 11 okés, a 10-el miért kellett mióta létezik így dedózni?
Mindegy és bocs hogy ezt állandóan felhozom, igen nekem fájó pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hegesztés topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nintendo Switch 2
- Ford topik
- Trollok komolyan
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest