- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
Nálam se ezzel volt gond, hanem képtelen volt bejelentkezni a szokott profilommal első nekifutásra, ki is írta: ideiglenes profilt töltött be, el fog veszni minden változás ahogy kijelentkezem (másrészt ugye szűz, nincs belakva).
ps. Eddig a mentések csak hardware hiba és a saját hülyeségeim miatt volt fontos, de most már ide soroljuk az OS-t is
-
sz.j
nagyúr
Így néz ki a jelenség ........
-
King Unique
titán
Ha valami gond van, akkor általában kiírja és hibaüzenettel leáll a folyamat. Itt van egy MCT-s (vagy ISO setup.exe) példa, aminél ez volt a gond. A gépházban a Windows Update meg addig elvileg meg sem jeleníti úgy, mint itt, de azt passzolom, hogy ez és az előbbi a-tól z-ig minden esetre érvényes-e.
-
King Unique
titán
Az az 500 / 549 MB-os a rendszer számára fenntartott partíció, a screenshoton a 833 MB-os meg a helyreállítási partíció (WinRE). A méretük pedig nincsen minden esetben kőbe vésve, ami már korábban is említve volt, illetve a Microsoft weboldalán lévő BIOS/MBR és UEFI/GPT telepítésre vonatkozó leírásokban szintén. Egy build upgrade után pedig annyira nem meglepő, ha némi változás történik az egyes ilyen partíciók méretében, vagy akár számában.
-
sz.j
nagyúr
Azt megtudja valaki mondani, hogy a # 91124 hsz-ban lévő hibát mi okozta?
-
sz.j
nagyúr
Hát ilyen nincs ...
Kb 2-3 órája automatikusan frissített a windows az addig hónapokig tökéletesen működő és hibátlan 1803-ról 1809-re és máris ezt a hibát dobta ... -
törölt tag
Gépház, privacy általános résznél legyen bekapcsolva az engedélyezés Win számára az appok indításának figyelése jobb start és kereső eredményért
bocs ha nem pontosan így szerepel magyarul, angol a rendszerem erről van szó:
Go to Settings>Privacy>General and turn ON "Let Windows track app launches…"
nubreed: MCT ki fog írni mindent egyértelműen
juve600: felteszi a 1809 valami verziót és az első összesítő frissítés tegnapi patch tuesday lévén frissíti fel legújabb .134 verzióra
Úgy általánosan: gyerekek, ha már a telepítő beszerzése és elkészítése kérdéseket vet fel, lehet jobban jártok hozzáértő ismerőst megkérni
-
Tiger.
nagyúr
Ha ezzel sikerült és letelik a 30 nap, akkor utána nem tudom vissza tölteni? Vagy csak nem tudom a mentést megcsinálni?
Valami normálisabb program nincs? Ennyi baromságot amit ez kér, minek neki a telefonszámom? Most komolyan? Megadok neki mindent, még sem tudom letölteni. -
Doky586
félisten
-
King Unique
titán
Ha előtte törölve lett a lemez rendesen, majd az "új" opcióra kattintva ekkorát hoz létre a telepítő, az úgy oké. A pont 500 MB-os méret sincsen kőbe vésve, lehet némi +/- eltérés, de azért nyilván nem is 100 MB-osnak kell lennie. Az UEFI GPT telepítésnél szintén hasonló a helyzet, ott pl. a 450 MB-os WinRE lehet (utólag) akár 499 MB-os is (példa).
-
King Unique
titán
A linkelt screenshotokon a normál eset van, vagyis olyan és akkora méretű partíciókat hoz létre a Windows 10 egy "tiszta" telepítésnél. Ha nálad Windows 7-ről lett upgrade-elve a rendszer 10-esre, akkor reális az a 100 MB-os partíció a lemez elején, ami a 7-esnél szokott lenni. A végén a helyreállítási partíció (WinRE) pedig szintén, mert olyan egy build upgrade után is létrejöhet pluszba. Ha jelenleg használja ezeket a Windows és az aktuális telepítéshez tartoznak, akkor pedig nyilván nem kellene törölni őket, nem javasolt!
-
törölt tag
Ha nagyon akarod 1809 ISO-ból kézzel is lehet frissíteni, ha nem akarod megvárni a Windows Update mikor kínálja fel. Aminek lehet számtalan oka, tavasszal elsőre komoly bugok után blokkolták bizonyos gépeken inkompatibilitás miatt. Ilyesmiről már most is szállingóznak a hírek.
-
King Unique
titán
Eddig is úgy volt, hogy nem mindenki, nem minden eszköz kapta meg egyszerre. Volt akiknél csak hetek, hónapok múlva ajánlotta fel a WU. Illetve most blokkolták is egyes hardvereken az Intel és az OEM-ek szerencsétlenkedése miatt...
Egyébként ha nem ajánlja fel a WU, akkor lehet az alábbi képen szemléltetett 2 eszközzel, vagyis a frissítése segéddel és az MCT-vel is upgrade-elni. Ezek a Microsoft weboldaláról tölthetők le értelemszerűen. Plusz ha már le van töltve az ISO, akkor fel kell csatolni a fájlkezelőben, majd a
setup.exe
fájl futtatásával szintén lehet upgrade-elni a Windows 10 újabb verziójára.Előtte persze szükség esetén javasolt mentést készíteni a személyes fájlokról, akár a régi rendszerről, a linkelt cikk kapcsán az Intel drivert frissíteni stb.
-
TRob1
veterán
Ott írja a pontos elérést. Ott is van.
Gondolom Te azért nem látod a .exe-t mert be van állítva h ne mutassa a kiterjesztést, és persze a Windows intézőt használod... De attól még van kiterjesztése.Csak illeszd be Parancssorba azt a Parancsot.
ui: Mindenki: Nah, érkeznek a 1809-ek Update-n? Vagy ma még nem?
-
Windows 10 támogatás windows 10 lifecycle
-
törölt tag
Ha tudod mit csinálsz vele persze. Előfordult sokaknál bepipáltak mindent, aztán gallyra vágta a Windows kereső indexelését takarítás címszó alatt, aztán csodálkozás miért rossz a Win gombos keresés. Az biztos, hogy nem szükséges program. Sokan csak megszokásból teszik fel XP óta.
pc360: a leállítás sem teljes már alapból, olyan már hibernálja a kernelt, drivereket tehát a bekapcsolás nem lesz tisztán nulláról. Csak restartkor. A lényeg a régi automatikus indítás panel a feladatkezelőben és a gépházas magától nyissa meg a futott appokat két külön dolog. Erre írtam a Spotify példámat.
-
King Unique
titán
Ez eleve inkább az LO hibája lehet, pl. a 64 bites (korai) 6.X-es verziók eddig is bugosak voltak, ellenben a 32 bitesek megfelelően működtek. Erről a program topikjában is volt szó, ha beleolvasol. De ahogy nézem, oda is beírtad ezzel együtt duplán ugyanezt a kérdést... Amúgy nálam most az a legújabb, hogy pl. a 64 bites 6.0.5 rendre akadozva indul némi fáziskésessel, ellenben a 6.04 nem. Szóval abból is gondolom, hogy nem a Windows 10, hanem egyértelműen a program hibája lehet, legalábbis az adott verzióé.
-
movax
őstag
Probálkozhatsz az Advanced System Font Changerrel, ez a másiknak a nagytestvére.
-
movax
őstag
Na én azt nem piszkálnám, mert hajlamos szétcseszni a rendszert. Winaero Tweakerrel baszkuráltam a default fontot, erre eltűnt a Segoe UI és úgy nézett ki minden, mint egy szemétdomb, átpakolt mindent Times New Romanba! Vissza sem tudtam állítani, mert ugye eltúnt a korábi rendszerfont. System rescue-val ment vissza a korábbi állapot, szerencsére volt mentés.
-
movax
őstag
Ezt kivették, bár eléggé érthetetlen, hogy miért.
A System Font Size Changer-t lehet használni helyette
-
svgyula
addikt
Szia! Jobb klikk a meghajóra. Tulqajdonságok. Biztonság. Itt módosítás. A "mindenki" beír. Utána név ellenőrzés aztán OK. Utána a visszalépéskor alul pipa be és OK! Mivel nem a win 10 hozta létre ezeket az adatokat ezért át kell a rendszerrel vetetni csak utána engedi a hozzáférést.
-
-
-
Lenry
félisten
akkor add hozzá saját magadat is, plusz vedd tulajdonba
jobb klikk a meghajtóra - Tulajdonságok - Biztonság fül - Speciális gomb
az előugró ablakban felül Tulajdonosként a SYSTEM kellene, hogy legyen. ha nem, akkor ott van mellette a Módosítás gomb - Speciális - Keresés most (nem kell beírni semmit), a találati listából kikeresed a SYSTEMet, mindent leokézol.ha ezután még mindig nem jó, akkor saját magadnak majdnem ugyanígy adsz hozzáférést
jobb klikk a meghajtóra - Tulajdonságok - Biztonság fül - Szerkesztés gomb - Hozzáadás - Speciális - Keresés most (nem kell beírni semmit), a találati listából kikeresed magadat, mindent leokézol.
-
lovi27
addikt
Nekem ez a link segített:
How to take ownership of files and folders on Windows 10 -
Lenry
félisten
nem érteni kell hozzá, csak kattintgatni
Sajátgépben jobb klikk a meghajtóra - Tulajdonságok - Biztonság fül - Speciális gomb
Hitelesített felhasználókat kiválasztod, bepipálod a Teljes Hozzáférés engedélyezését, ugyanez a SYSTEM-re meg a Rendszergazdákra is, mindent leokézol, kész. -
Geth
veterán
Szerintem permission hiba lesz.
A driveon jobb gomb, Properties, Security tab.
Valahogy így kéne kinéznie:
Authenticated Users - minden kivéve Full control, Special permissions
SYSTEM - minden kivéve Special permissions
Administrators - minden kivéve Special permissions
Users - legalább Read & execute, List folder contents, Read -
sz.j
nagyúr
Ha kiveszem a gépből azt a vinyót aminek a partícióit nem tudom megnyitni ( a D és az E partíciók, ezen vannak a fontos adatok!), és egy üres particionálatlant rakok be, akkor simán tudok rá partíciókat készíteni majd különböző dolgokat rátölteni amit gond nélkül meg is tudok nyitni ...
Na most akkor a win10 frissítése lezárta volna az előző HDD D és E partícióit vagy mi van ilyenkor?
És hogy lehetne a vinyón lévő adatokat elérni? -
Sdi
addikt
-
Grafirka
őstag
Nem tudom a hivatalos magyar megfelelojet az emlitett kifejezeseknek.
Bal also sarok win ikon - beallitasok - listaban az elso a Display/ megjelenito/ kepernyo ( valami ilyesmi kene legyen) - itt lenni kell egy " halado beallitasok" almenunek. - megnyilik egy masik ablak ahol 2 csoport van a szinre vonatkozo beallitasok 2 almenuvel es alatta egy masik 3as csoport aminek angolul a neve "related" settings.
Ez leforditva osszefuggo / utalo/vonatkozo , de lovesem nincs hogy forditottak magyarra. Aluolrol felfele a masodik almenu nyitja meg azt ahol majd beallithatod a font meretet.
A legordulo listabol valaszd ki az "ikont" es utanna a mellette levo kis szovegboxban megvaltoztatod a meretet. -
King Unique
titán
Üdv!
Ilyenkor érdemes várni, hátha továbbmegy. Ha nem, akkor nyilván nem érdemes a végtelenségig és lehet akár egy újraindítást csinálni. Ilyen nálam is előfordult korábban, de egy restart általában megoldotta. Viszont, amikor sikeres telepítést követő újraindítás után a szokásos 0
—►
30% | 30%—►
100% folyamat megy, akkor nyilván (nagyon) nem ajánlott közben kikapcsolni / újraindítani a gépet. -
vlevi
nagyúr
Na, akkor, hogy rosszmájúskodjak, trollkodjak, hogy miért nem ér semmit az egész
- Terjeszkedik a Windows Hello : Asztali gépemen semmilyen, ilyesféle azonosításhoz használható eszköz nincs, és sokáig szerintem nem is lesz.
- Egyelőre még csak a gyári Edge böngészőnél. Na ez az. Edge sem túl nagy favorit nálam.
- A rajzolás művészete : Érintőképernő, és ceruza sincs. useless fícsör.
- Éjjel sem égeti ki szemünket a monitor Attól, hoyg van sötét téma, még a dolgok túlnyomórésze világosan (pl. weboldalak, levelek, word, excel, satöbbi) jelenik meg. Felér egy atomvillanással. Ezért hiába van sötét téma, jobban jársz, ha nem használod.
- az akkumulátort is kíméli a kevesebb fény. Jáááááj. Amúgy sincs akkumulátorom, és a monitoron sincs ilyen funkció.
- Vezeték nélküli Continuum Ahhoz WP telefon is kellene.
- Linux a Windowsban Erre nem mondok semmit, mert igaz, hogy én nem használom, de azon kevesek,akik várták, azok biztosan örülnek neki.
- Van – és még sincs Cortana Remélem sose lesz. Szoktam szidni a gépet, nem hiányzik, hogy wisszapofázzon -
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Ennek a hibának a megszüntetésére senkinek nincs javaslata?
-
Popes
őstag
Jó a feladatkezelő, de az erőforrás-figyelőben részletesebben is meg tudod nézni.(még részletesebben pedig ezzel: Process Explorer)
Az asztali minialkalmazásokat most nem használok de régebben is volt közöttük olyan ami rosszul volt megcsinálva és hajlamos volt zabálni a cpu-t.(kapcsolgasd ki őket egyesével és kiderül melyik a bug-os) -
Vardar
tag
Köszi szépen a tippeket. Letöltöttem ezt az eszközt, de most meg órák óta frissítéseket keres...
Ha előtelepített Win 7-em van, (laptopon, többször is újraraktam már) akkor megpróbálkozzak azzal, hogy egy tiszta DVD-vel felrakom és beírom a Win 7-es kulcsot? Le lehet valahol ellenőrizni, hogy jó lesz-e a kulcsom? :/
-
Hunork
veterán
Íme a lehetőség: w10 update
-
vlevi
nagyúr
Win7-ben még lehetett a vezérlőpultból is állítani. Win10-ben is lehetne, de a vezérlőpultból kivették az ehhez szükséges menüpontokat.
Registry reszeléssel meg lehet oldani, vagy pedig külső progival, pl. Winaero Tweaker-el -
HZoli87
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen switch-et vegyek?
- BestBuy topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest