- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
Nem is a Far-ra mondtam a 30-at, hanem általánosságban ezekre az NC szerű egy kaptafára készült dos kinézetű (elnézést, text mode) appokra (retro). Úgyhogy Te nézted be.
Nem is akarlak meggyőzni. Viszont már konkrétan tudom hogy nem mindenki agya tudja feldolgozni az ikonokat /megkülönböztető jelzéseket... (habár pl. utakon, parkolókban is sokszor észrevettem ezt).Nincs mit.
-
TRob1
veterán
Persze hogy látom. De szerintem Te is felismernéd ha pl. ezt látnád:
vagy pl. ezt:
(már ha használnád az appokat)
És mindennek van ikonja. Amit te mondasz - ha jól értem -, akkor meg csak pár dolog van elkülönítve (tehát sok minden ugyanúgy "egybeolvad") Én nem 2-3-4 dolgot akarok megkülönböztetni, főleg nem ennyire leegyszerűsítve.
De ugye kinek mi tetszik.ui: Szűklátókörűség ha valaki változtat, nem 30 éve ugyanazt tolja, szereti? Hát grat!
Tényleg? Na miért, mi volt a Far Manager pl. 96-ban? (NEm beszélve arról h kb most is ugyanúgy néz ki)
Örülök a Te hozzáértésednek... Mint mindig. -
Redneck
nagyúr
Ez a gép csak játékra van és szeretem ha minden flottul megy. Vannak régebbi címek amik Win7-en mennek jobban, régi VGA driverrel és meg szeretném tartani a rendszert hozzájuk. Pár új címhez pedig Win10 kell a DX12 miatt, ezért így oldom meg. A következő Xbox generációig nekem megfelel így, F11-et nyomni és kiválasztani épp melyik rendszert szeretném, nem tűnik extra kényelmetlennek.
Ha jól értelmeztem, jó lesz így ahogy van és nem lesz gond, de ezért kérdezek itt, mert ilyen modern OS-nél még nem csináltam.King Unique: "Ha eltérő bootolási mód szerint telepíted a 2 Windowst, akkor márpedig váltogatni kell, hacsak nincsen a boot opcióknál Legacy (CSM) + UEFI." Van és arra van állítva, de nem világos hogy most melyik metódus szerint fogja telepíteni. A Secure Boot kikapcsolását sem találtam, pedig erre külön felhívta a figyelmem a Rufus, a telepítő pendrive elkészültekor.
Rakjam Legacy módban fel a 10-es is és ne szenvedjek, úgysem lesz érzékelhető hátrányom belőle? -
Nekem a win 8as időkből származó fullscreenes ikonokkal teleszabdalt start menü jön be. Ahelyett hogy az asztalt vágnám tele ikonokkal inkább odapakolok minden linket. A lehető leggyorsabb, mert nem kell scrollozgatnom a programok linkjéhez hanem két kattintás távolságra vannak.
-
zolee001
őstag
Igen,elcsesztem mivel ironikusnak szántam ama kijelnetésemet csak lemaradt a smiley
Azure valamint a Linux kernel fejlesztése az Ms részéröl rendben van,már 20034 körül is az Ms járult hozzá a Linux fejlesztéséhez a legjobban azoban beleintegrálni a windowsba (alá) ....talán lennének ennél fontosabb feladatok is elöbb és kedves "developlerek" telepitsenek hyper v ben egy linuxot
Ha már Hyper v,a default switch azért került bele mert az 1.0 juzer nem tudott netet csiholni a virtuális kliensbe (2 katt már megterhelö) ,akor az ilyen ne használja és talán nem a komplett hálozatkezelést kellene felboritani
Végül gondoljunk bele,ha az MS lesz a Linux évének elhozója desktop vonalon akkor a nagy Linux fan-ok igazi MS haterek kit fognak utálni? :-) -
Jazz
veterán
Gondoltam ez egyértelmű, hisz kapásból a kézenfekvő megoldással kezdtem és hogy ez nincs.
Mondom, régen volt jelszavazható képernyő védő. Elindítottad és kész, se újraindítási lehetőség programból, se semmi, csak a fizikai reset maradna.
(Nyilván van értelme biz. helyzetben, különben nem keresnék rá megoldást. Ezért kell megoldás.)
-
zolee001
őstag
Mondjuk jó lenne ha nem a linux fejlesztésével foglalkoznának a windows részlegen hanem a meglévö hibák elháritásán
Lassan visszasirom a Ballmer érát amikor minden céget perrel fenyegetett aki linuxot használ,természetesen az sem helyes de ez a tulzottan Ms Love Linux vonal sem. -
MaxxDamage
félisten
Elmúlt pár napba jók a kommentjeid, H.Sz. gyűjtés van folyamatban?
(#99207) Heroes: Nincs más dolgod, mint letölteni Hivatalos MS oldalról a legújabb "hivatalos" verziót (ISO vagy USB eszközre valót, ISO-t azt ki kell írni lemezre) és telepíted azt. /gondolom hivatalos kulcsod van, vagy a gépre amire szeretnél telepíteni, korábban volt már regelve?/ akkor no para!
USB eszközön meg "csak" 8GB szabad helynek kell lennie (nekem is 8GB PenDrive-n van a 1809-es telepítő cucc..)
-
-
steele80
senior tag
-
"tökelfelejtettem hogy Te vagy aki valamiért nem tudja újrahúzni a rendszert és megpróbálod a lehető legjobban eltekerni"
Ez nem esett jól...........Hogy lehet rólam elfelejtkezni???"Én pl. ezzel a kifejezéssel kezdeném: "mmc dialog window 32 64 bit"
OK, ez jogos.De az itt kérdezéssel szemben a google keresés olyan hideg és személytelen.
"Bár Nálad látszik, hogy valamit már elállítgattál máshol"
Persze, írtam is, hogy konfiguráltam a group policy-ban a telemetriát 0, azaz alapszintre, azért inaktív a gépházas gomb.(#98979) zolee001
Igen, köszi, hallottam már a virtualizációról, neki is kezdek a kipróbálásának, aminek a menetét google kereséssel találtam meg!!!! -
"Jófej vagy hogy másokkal javítgatod a barmolós rendszered"
Felhívnám a figyelmet a fórumozás önkéntes jellegére! Akinek van ideje és kedve válaszolni az ilyen barmolós, kísérletezős kérdésekre, az megteszi, akinek nincs, szabadon és következmények nélkül továbblapozhat!Egyébként nem akarom javítgatni ezt a rendszerem, csak kiismerni.
"Google-t egyébként szoktad használni?"
Szoktam, de ez a grup policy elő-ablak tipikusan olyan kérdés, amiről azt sem tudom, mit kellene beírnom a keresőbe."Én pl. beállítottam a felületen minimumra"
Erre gondolsz? Ennyi lenne? Ezzel is elérhető a windows10-ben lehetséges legkevesebb adat küldése?
-
Pont ilyen barmolásokra van ez a rendszer. De ezt az üzenőablak-megjelenést nem tudom egyelőre semelyik barmolásomhoz rendelni.Mivel lehet kapcsolatos?
Apropó telemetria. Mi az álláspont ezzel kapcsolatban? Nagyon sok rosszat olvastam az adatküldésről, sokan ajánlották a letiltását, már amennyire lehet. Egyesek szerint valójában nem is lehet.
-
És tényleg!
Nemrég a csoportházirend-szerkesztőben konfiguráltam és a legalapabb, 0 szintre állítottam a telemetriát. Ez ki is ment a fejemből. Most próbából "Nem konfigurált"-á tettem az állapotát, és így már aktív az Insider program kezdés gombja. Nagy kő esett le szívemről, hogy lehetőségem van arra, amit nem akarok.
Természetesen visszaállítom, marad a legalapabb, 0 szinten. Bár az valójában pro verzión 1-es szintnek felel meg.
Egyébként miért kapom ezt az üzenőablakot a csoportházirend-szerkesztő megnyílása előtt? Csak ha leokézom, akkor nyílik meg a szerkesztő. Régebbről nem emlékszem ilyenre.
-
Antonio
senior tag
Szia persze hogy megnéztem.
De amint írtam semmi sem látszik task managerbe.
Most normálisan fut a gép (?) memória 63% os foglaltság (8GB) aminek nagy része a firefox , pl mikor lassan futott a gép akkor ennél sokkal jobb volt a helyzet 30-40 % ...Nem láttam semmi applikációt ami extrémen kilógott volna. pláne hogy csak böngészésre használom mostanság.
ez a mscorsvw / ngen .NET fordításnak/optimalizálásnak, mit is takar
kell/tudok ezzel valamit kezdeni (beállítás/ kikapcsolás)?
-
A rendszer kísérletezős, de ettől függetlenül ez a fő PC-m. Tehát ezt a gépet használom a mindennapokban, de beáldoztam a rendszert kísérletezésre. Eleve a win10 feltelepítése is a kísérlet része volt, mert nemrég álltam át hosszú vacillálás után win7-ről.
Egyébként már vissza is tettem a Postát, és meglepetésemre a beállításaim is megmaradtak, az összes postafiókom minden adata benne van. Úgy megy tovább az alkalmazás, ahogyan a pap jön ki a templomból.... Mintha mise történt volna.
Tehát mégiscsak maradnak a Geek Uninstaller után is hátrahagyott bejegyzések, maradványok, vagy talán nem is lehet ezeket az appokat maradéktalanul eltávolítani.
-
"Ezt nem értem, azt írtad kísérletezésre van a rendszer. Annak az egyik ismérve hogy eldobható"
Persze, eldobható, de a pótlása kerülne sok időbe, főleg a szükséges programok és a win beállítása. Így értettem. Ezzel a kiherélt, össze-vissza telepített és törölt rendszerrel is kihúzom addig a pár hétig, amíg lesz időm a normális, tiszta telepítésre meg konfigurálásra.
"nem készültek fel arra, hogy valaki véletlenül letörli, ami egyébként nem tudom hogy sikerült"
Óóóó, nem olyan nehéz az, csak egy önkéntelen duplakatt kell hozzá a Geek Uninstallerben.
De ez nem a Store-al, hanem a Postával történt.
-
Az újrahúzás gyorsan megvan, csak a programjaim feltelepítése és beállítása, meg a win konfigurálása telne sok időbe.
Meg egyébként már kíváncsi is vagyok, hogy megy a store újratelepítése, mert úgy látszik, az korántsem olyan egyszerű.
Van olyan app, amit biztosan kigyomlálok, mert tényleg nincs rá szükségem. De eszem ágában sincs a végleges rendszeremen törölni a store-t, olvastam itt, hogy pl. a meglévő appok automatikus frissítéséhez is az szükséges. -
Mi az a VM? (És mi az a "sz.rollerres"?
)
Ez a jelenlegi win10 pont azért lett felrakva, hogy kísérletezzek vele. Semmilyen adatot, vagy fontos dolgot nem tartalmaz, akkor sincs baj, ha teljesen összeomlik. Ezzel akartam kiismerni a win10-et, amíg egy "végleges", és megfelelően beállított win10 fel nem váltja. -
-
-
-
tylerddd
veterán
A telepítőmédia esetén szerintem mindegy a GPT/MBR, a célmeghajtónak (ahova telepítesz), annak kell Win esetén GPT-nek lennie.
A telepítő úgymond honnan tudja, hogy neki GPT-ben kell majd formáznia az SSD-t? A BIOS-ban előtte csak be kell állítom az UEFI boot-ot, igaz?
Az egész újrahúzás egyébként a következő sztori miatt történne meg, így feltételes módban: jelenleg is UEFI-ben van a Windows telepítve, azért indítottam totál lámaként, hátha mégis elrontottam valamit, ugyanis: a boot időm kb. megkétszereződött a Windows bejelntkező képernyőjöz jutásig úgy, hogy elvileg nem ba**tattam semmi beállítást. Lemérve 15 mp, amíg az első Dell logotól eljutok a bejelentkezésig. Korábban felvillant a Dell logo, fordult egyet az állapotjelző és a bejelentkezeésnél voltam. Most egyszerre bejön a logo, eltűnik, megint bejön, 2-3-at fordul az áll. jelző és úgy bejelentkezés. Nagyon idegesít, mert a régi gépem 11mp alatt lejátssza ezt egy 2,5"-es SSD-vel. És ugye a kérdés: miért? Március óta tökéletesen ment a gép, 1-2 hete tapasztalom ezt.
Ezért gondoltam, hogy alapból elsiklottam valami felett a telepítéskor és reménykedem, hogy egy újabb install megoldaná! Elképzelhető egyébként, hogy Windows frissítés okozott ilyet, mert volt, aki ezt írta más fórumban?
Köszönöm a segítséget!
-
tylerddd
veterán
UEFI lesz az, de a kérdés nem biztos hogy szerencsés, például fogalmunk sincs milyen beállításokra van lehetőség az adott laptop UEFI-jében.
Hmm, na most összezavarodtam. Én ha F12-t nyomok, akkor a one time boot menüben a BIOS-ra bökve tudok belépni a beállításokba vagy F2 alapból ide visz és pl. ha a Windowsból a helyreállításnál kérem a UEFI beállítások megnyitását, akkor is ugyanazokhoz a beállításokhoz visz. Tehát itt nincs külön UEFI menü, ha erra gondolsz.SATA operation alatt lehet AHCI vagy RAID On-t választani vagy kikapcsolni.
Nem tudom, hogy pl. az Enable UEFI Network Stack-et be kell-e állítani és azon belül Disabled/Enabled/Enabled w/PXE legyen.
A gép egy 7490-es Dell Latitude, a manual témára vonatkozó része itt elérhető.
-
törölt tag
Töröld fel a könnyeid.
Én például használok Explorert és TC-t is, utóbbit csak akkor, ha nagyobb mennyiségű fájllal kell foglalkoznom. Egyébként a listanézet például képeknél nagyon nem praktikus. Az Explorernél minden mappánál be van állítva, hogy hogyan jelenlen meg, szép, átlátható.
-
tobias88888
őstag
-
Kékes525
félisten
Ezzel teljesen egyetértek.
(#98222) Szmörre
Egyetértek. Ezért sincs egy sem kipipálva. Ezeket a funkcióit sohasem használtam Windows 10 alatt. 7 alatt kipróbáltam, de semmiféle érezhető sebesség növekedés sem volt. Amúgy is az ilyesmi tuningok döntő többsége legfeljebb csak nagyon gyenge gépen számítanak valamit. Ezek közül néhányat használok: [kép] A cclenearnél sem használom a tisztító funkciót. W10Privacy, Winaero Tweaker-t pedig egyszer sem használtam. A Wise Registry Cleanert is csak Windows 7 alatt. A Registrar Registry Manager (64-bit) és a Revo Uninstaller Pro-t gyakrabban. A Registrar Registry Manager (64-bit) semmivel sem tudom jobban károsítani a registry-t, min a Windowséval, de sokkal gyorsabban keres a registry-ben.
-
Kékes525
félisten
"Mármint kivéve a nyílt forráskódú programokról."
Ennek ellenére voltak olyan nyílt forráskódú programok, amibe valamilyen rosszindulatú kód került és csak nagyon későn vették észre.
"gondolom a képen látható program már adminként fut és így bármit át tud írni."
Tudtommal nem. [kép] Ráklikkelek és engedélyt kell adni a futtatásához, a felhasználói fiók felügyelet kéri, ez admin mód? Nem tudom.
"Másrészt de, az MS ad eszközt amivel a megnézheted, hogy mikor milyen adatot közöl a telemetria"
És ez szentírás?
"soksok cikk született a témában"
Ez már inkább biztosíték, de ez sem tökéletes.
Szóval végül is csak ez maradt: "Valamilyen szinten meg kell bízni a gyártókban." Ez olyan, mint a vírusirtóknál, 100%-os nincs. Persze abban igazad van, hogy vannak szintek. Az MS magasabb szinten van, mint legtöbb segédprogramgyártó.
-
Kékes525
félisten
Pár napja minden reggel, csak a PC bekapcsolásakor ("rendes bekapcsolás") a Windows Explorer nem indul el. Task Managerrel eltudom indítani, újra indításkor nincs probléma ("rendes újraindítás"). A megbízhatóságfigyelő ezt írja:
Forrás
Windows Explorer
Összegzés
Működésképtelenné vált
Dátum
2019. 04. 18. 5:46
Állapot
Jelentés elküldve
Leírás
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Windows\explorer.exe
Probléma-aláírás
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: Explorer.EXE
Alkalmazásverzió: 10.0.17763.348
Alkalmazás időbélyegzője: 03d46193
Hiba – modul neve: ntdll.dll
Hiba – modul verziója: 10.0.17763.404
Hiba – modul időbélyegzője: bf6ea104
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 000000000004df23
Operációs rendszer verziója: 10.0.17763.2.0.0.256.48
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 782d
További információk 2: 782d4391c7ebefd3261b5f54ecd85eb2
További információk 3: 3fd1
További információk 4: 3fd1ed3242fa621edab3bdb14f5902e5
További adatok a problémáról
Gyűjtőazonosító: c3083e90665b4e40af29b250c7f7e222 (2245521949242941986)itt javított a DistributedCOM hiba miatt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Ole
Így: DistributedCOM Error.És ezt javasolta kikapcsolás előtt: Tiszta rendszerindítás végrehajtása Windows rendszerben
-
-
Marvinyo
aktív tag
Hát, nálam nem. Szóval hogy kéne beállítani? :-D
Kérdés 2: Adott egy Dell Latitude E6530 és egy noname (Telefunken) márkájú televízió.
A Wireless display androiddal (Huawei Mate 20 lite, 8.1) működik, a Win10-el felszerelt Dellel nem. netsh wlan show D parancs szerint működnie kéne: "Wireless Display Supported: Yes (Graphics Driver: Yes, Wi-Fi Driver: Yes)". Maga Win10 csak a sokatmondó "Couldn't connect" hibaüzetet dobja. Ötlet?
-
TRob1
veterán
-
-
Én hoztam fel a portable mp3-mat mert nekem az jött le hogy ha egy portable, elavult, várjálcsak,... unsecure (tanulok
) TrueCrypt veszélyes akkor az mp3 is az. Erre írtad te:
Tehát Te azt mondod, hogy egy program disken elfoglalt tárhelyétől függ, hány rést tartalmazhat. Van egy rossz hírem: nem így van." És ezért a felvetésemért Csicso is kinevetett, most meg mégse veszélyes?
Ezért kérdeztem hogy valaki magyarázza el, hogyan tud potenciális veszélyforássá válni bármelyik is.
A TrueCrypt konténer a megfelelő jelszó vagy kulcs nélkül gyakorlatilag feltörhetetlen, ezt Poplacsek fórumtárs nemrégen írta le itt és a program fejlesztőjének a visszavonulása okát is. A futtatása közben mivel portable, nem támadható, nem szemetel. Akkor most miért is felejtős? Mert régi? Mert esetleg a fejlesztőt térdre kényszerítették külső nyomással és ugye le kellett írnia hogy "nem biztonságos".
Erre is kérném Döglött rókát, világosítson fel hogy akkor én miért is ne terjesszem ennek a programnak a saját használatáról tapasztaltakat? A régi verzióról beszélek, nem ami már esetleg tényleg backdoor-t nyit. Vagyis itt a régi a jobb. -
Poplacsek
senior tag
Én a TrueCrypt megszüntetése után kiadott programokban ill. azok azutáni új verzióiban már abszolút nem bízok. A Bitlocker MS termék, tök egyértelmű, hogy az MS nem akar és nem is tud szembe menni az NSA-val. Manapság, amikor az amerikaiak simán lehallgatják a német kancellár telefonját, az a legkevesebb hogy nem hagynak elterjedni olyan szoftvereket ami a szabadságukat korlátozná. Épp elég baj számukra, hogy elterjedtek szoftverek azelőtt, hogy ezt a problémát felismerték.
Más kérdés hogy az, hogy az NSA majdnem bármire képes, még nem jelenti azt, hogy a magyar hatóságok is, nekünk magyaroknak nem kell félnünk a Bitlockertől, a TrueCrypt 7.2-től, a VeraCrypt-től és a társaiktól se, kizártnak tartom, hogy valaha is kiadna az NSA ilyen titkokat egyéb ügynökségeknek, ez a saját felségvizük.
Mégegyszer hangsúlyozom, az hogy én így gondolom ezt a történetet, még nem jelenti azt, hogy ez az igazság. Ebben a kérdésben csak az olyanok ismerik az igazságot, mint Edward Snowden aki egyébként meg is írta, hogy a TrueCrypt megtörésével komoly problémái vannak az NSA-nak. Márpedig nem kevés energiát fordítottak rá, miután közismertté vált, hogy az ISIS is ezt használja..
-
Tudod hogy milyen penge az angolom, unsecured meg encryptelni
Annyit tudok hogy kellett egy program amivel bizonyos dolgaimhoz jelszavasan férek hozzá és ezt megtehetem penről, felhőből, bárhonnan bármikor.
Az AES titkosítási rendszerbe gondolom azóta nem sok változás lehetett, mintahogy egy MP3 fájl lejátszása sem hinném hogy az utóbbi 15 évben gyökeres változásokon ment volna keresztül. Nem kell albumkép, borító, dvd írás, telepítve 1Gb csak játssza le a háttérbe a zenéimet szépen sorba.Csicso82, mivel ilyen primitív, hogyan lesz vírusos...? Egy mammutszoftverbe 100x könnyebb rést találni mint egy 189Kb méretű portablébe. Szerintem de ha észérvekkel megcáfolsz akkor elfogadom és Cryptet meg MP3-mat váltok.
-
-
Cr00py
senior tag
Nem a laptopon van, hanem a pc-n.
Nekem is nasról ment, de történt vele egy kis baleset szállítás közben, így most amíg az nincs, pc-ről fut.
Egyébként, amíg nas-ról ment, akkor is be volt kapcsolva a pc.
Erre is jön update + minden másra is, de ott csak springboard reboot van, az nem teljesen kikapcsolás.
-
Cr00py
senior tag
Bizony. Normál esetben lehajtott kijelzővel "alszik" a gép, de 3rd party appoknak hála ( van pár, ami tudja ezt ) kiküszöbölhető, így lehajtott állapotban is "dolgozik" , csupán a kijelző kapcsol le.
cca fél óra autóval, amíg beérek, út közben a szokásos napi nasi, innivaló beszerzése is szóba jön.
A telefonom pl mióta megvettem 2x volt kikapcsolva fél év alatt, mind 2x azért, mert lemerült. Én már megszoktam, hogy nem kell minden nap ki-be kapcsolgatni. Nem tudom, hogy ez a másik platformon hogy működik, 10+ éve nem használtam androidos készüléket..sőt.. előtte windows-t sem ( nem mintha ezt folyamatosan ki kellene kapcsolni ) .. de régen mikor még volt androidos készülékem, azt naponta 1x ki kellett kapcsolni, mert úgy megbolondult, hogy használhatatlan lett.. lefagyott, lassú volt, ilyenek... valszeg azóta már fejlődtek ebben a 10+ év alatt, azt nem tudom.
Nekem már ez a természetes. Nem vagyunk egyformák. ( btw plex szerver megy a gépen, így emiatt sem kapcsolom ki, ha épp nem ülök előtte )
-
Cr00py
senior tag
Nem igazán vagyok ez az állandóan ki-be kapcsolgatós fajta. Nálunk itthon állandóan megy szinte minden tech kütyü. Elég sok az okos kütyü is + van pár asztali mac , illetve macbook is.. ipad..egyebek. Ezek sincsenek kikapcsolgatva sosem. macbook-ot csak bezárom, megy a tokba, úgy viszem dolgozni.
Ez már megszokás.
-
Cr00py
senior tag
Mac-t használok. Pc csak a játszós gép, emiatt van Win. Nem ezen dolgozom, semmilyen olyan adat nincs rajta, amit féltenék. Nálam 0-24 mennek a gépek többnyire., így nincs rájuk szükségem, sem a hibernálásra, sem a fastboot-ra. Van akinek kellhet, ezt nem vitatom, ez csak az én meglátásom.
-
"Ha adminként futtatod ezeket a programokat, bármilyen olyan dolgot meg tudnak módosítani, amihez alapból admin kellene."
Ja, nem erre gondoltam, ezt értem. Azt akartam kinyögni, hogy a programok user számára fontos funkcióiban, működésében okozhat-e változást, különbséget a futtatás milyensége.
(#97714) Doky586 Igen, köszi, ezt már Kékes is elküldte, most azon megy a beszélgetés, hogy szabad-e használni ezt a lehetőséget.
-
"Pont ezért felesleges magát a powershellt/cmdt/akármit konstans admin módban futtatni."
OK, már világos, és nem is a PS volt a lényeg, mint ahogy írtam korábban is:
"De nem is pont a PS-ről van szó, mert azt marha ritkán fogom használni, hanem, hogy minden programot külön-külön kell beállítani, hogy rendszergazdaként, teljes funkcionalitásában induljon?"
Ez a kérdésem még mindig él.
Illetve még nem egészen értem.A win10-ben lévő minden szoftveremet lehetséges simán és rendszergazdaként is indítani. Egy Sound Forge vagy Make MKV vagy Foobar, vagy bármilyen külső progi indítása esetén van különbség a kettő között?
-
törölt tag
Mezei user valóban nem tudja eldönteni adjon e engedélyt vagy sem adott alkalmazás telepítésekor....
Honnét lehet azt eldönteni, hogy 1 kiválasztott alkalmazás ahonnét letöltötte tartalmaz-e valamit, ami káros lehet a számítógép egészségére ?
Nem frissítésekről, meg mondjuk office alkalmazásról beszélek, hanem mondjuk csak 1 diagnosztikai programról....
-
Köszi, és tényleg az motivál, hogy megértsem. Kérdés: Ha az uac feldob egy ablakot, honnan tudjam én, mezei user, hogy ez a progi kártékony, tehát nem szabad telepítenem. Alapból szinte mindegyik telepítés alkalmával bejelez, a legtisztább szoftver esetén is (mert majdnem mindegyik a Program Files-ba telepít, meg a registrybe is írkál), tehát kialakul egy automatizmus, hogy mindig rányomunk az OK-ra. Mi értelme a figyelmeztetésnek, ha én úgysem tudom eldönteni, hogy származhat-e bajom belőle ha telepítem, és mindössze egy leokézás a folytatás?
-
"Ha letöltesz pl egy progit, ami felköszönt a névnapodon (ehhez nem kell admin), nem jobb, ha az UAC bejelez, hogy ez valamiért mégis akar admin hozzáférést, mert mondjuk telepítene a háttérben még 2-3 miner progit, beleturkál a registry-be, egy-két rendszerfájlt megmódosít, stb?"
Az uac csak akkor jelez, amikor admin-hozzáférést akar egy progi? Én úgy emlékszem, hogy minden telepítésnél jelzett, bár halvány emlékeim vannak csak róla, mert rögtön kilőttem mindig, kb. 10-12 éve.
(#97685) Doky586 "Akit zavar hogy programok telepítését le kell OKzni az tényleg beteg.."
Nem biztos, talán csak nem látja át a gyakorlati hasznát.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen okostelefont vegyek?
- Klaus Duran: 2025 dude
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Formula-1
- VoLTE/VoWiFi
- Interactive Brokers társalgó
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest