- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Doky586 #111106 üzenetére
Doky586
Nyílván, de csak akkor, amikor a telepítés befejeződött, nem? Eddig minding így csináltam.
Hm... ez nem is rossz ötlet... lehet, hogy leszedem meghajtókat a telepítés idejére. Kérdés, hogy fel fogja-e ismerni az SSD ha útközben csatlakoztatom... bár elvileg kéne. Ha jól emlékszem, a telepítéskor, amikor ki kell választani a cél meghajtót, akkor lehet frissíteni az elérhető merevlemezeket...
King Unique
Azért azt állítottam be, hogy még véletlenül se a merevlemezről bootoljon. 24-én eleve így telepítettem a OS-t. A telepítés USB-ről történik/történne - akárcsak 24-én.
gb4400
Kösz, a hozzászólást. Fene egye meg - veszíteni valóm nincs - kipróbálom, bár ahogy feljebb említettem...
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #110952 üzenetére
Egyrészt self signed certet be lehet importálni a kliens oldalon, másrészt a részleges file letöltésről volt szó, pl. hogy meg tudd nézni egy file végét anélkül hogy az egészet le kellene tölteni.
Ez utóbbi amit nem tud a Windows beépített webdav supportja, cert ide vagy oda.
Csak nehezen jutottunk el idáig, mármint hogy eltartott egy ideig mire kiderült hogy mi a kérdés -
Piftuka
veterán
válasz
Doky586 #110800 üzenetére
Melyik ingyenes megoldásra gondolsz?
Én céges környezetben használtam Libre Office-t, Open Office-t, és Symphony-t is, és egyik sem tudja 100%-ban helyettesíteni az eredeti MS Office-t.
Sok kompatibilitási problémával, és dokumentum szintű "anomáliával" kell együttélnie annak, aki ezeket használja. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Doky586 #110275 üzenetére
Tegnap még 3/4 részig tele volt - ugyanígy viselkedett. Fel sem ajánlotta soha a "töredezettségmentesítést". Ez nem tetszik, ezért nem viselkedik normálisan - és nem tudom, hogyan lehetne ezen változtatni (csak most csináltam rá 2 partíciót, mindig egyben volt eddig...):
(#110276) Predator2 : Ha biztos akarsz lenni benne hogy minden "kóser", akkor csak a Microsoft vagy a hivatalos viszonteladói jöhetnek számításba - az viszont annyiba fog kerülni, mint elsőnek linkeltem. A döntés a Te kezedben van...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Doky586 #110270 üzenetére
Ott alaplemeznek írja - de valahogy mégsem az. Az 1TB-os WD-kel semmi gondom nincs (a másik gépben), azok normálisan működnek (tehát "töredezettségmentesíthetők" fél óra alatt, ez meg "optimalizálható" 30 másodperc alatt - "területkihasználtság"...). A 2TB-osat soha nem lehetett töredezettségmentesíteni (másfél éves).
(#110272) Predator2 : valami mindegyiknél hibádzik az általad elvárt feltételek közül: vagy nem Retail (tehát bármikor másik gépre átvihető) vagy nem jogtiszta, vagy számlát nem kapsz róla, vagy bármi egyéb...
Mi mástól kerülne az eredeti ár egytizedébe?
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Doky586 #110073 üzenetére
Régi cikk ez már, majd meglássuk.
Amúgy ez első körben a vállalati szegmensbe szánt lapokra vonatkozik a cikk szerint.
Amúgy meg egyértelműen fogalmaz a BIOS/UEFI, hogy miként szeretnél boot-olni egy adott eszközről, alap esetben felkínálja az adott eszközön mindkét lehetőséget.
Csak az a baj, hogy meglátásásom szerint (van pár topik itt a PH!-n tele) , hogy az userek többsége ahhoz is lusta, hogy belenézzen egy adott eszköz kézikönyvébe... pedig rengeteg felesleges körtől megkímélnék magukat (és a fórumtársakat is).
Én kedvelem a Legacy BIOS-t, az UEFI/GPT-ből még jelenleg sem használok ki semmit.
Desktop vonalon szerintem még kell vagy 5 év mire kifut. -
-
-
válasz
Doky586 #109759 üzenetére
Igen, ezt már vártam!
Kiderül az eladókról, hogy ha nem felel meg a termék, akár hónapok, vagy évek múlva is. Például itt is leírható, de a szaktopikok is ettől hemzsegnének, és nem lehetne ilyen hosszú ideig fenntartani az eladást.
"amikor tiltásra kerül az MSDN kulcs vagy a mennyiségi licenszre kiosztott kulcs."
Példa? Annyiszor olvastunk már ezzel riogatást, de a sokezer pozitív ellen alig akad egy-két negatív tapasztalat. Nekem sem számít, ki milyen kulcsot vesz, de néhány ember részéől terelés megy ezerrel a drágább felé, valami álmoralista, meg jogiaktivista megfontolásból, amit megfűszerez némi önigazolás. Azt meg nem veszik észre, hogy valójában nincs is sértett az ügyben. -
válasz
Doky586 #109505 üzenetére
Igaz, pontatlanul fogalmaztam. Úgy helyes, hogy célszerű létrehozni a win partíciót a telepítőben, mint egy 500 gb vagy 1tb-os ssd-t, netán egy 10tb-os vinyóra csak rádobni a wint és később azt fabrikálni kisebbre és darabolni. a blogodban sem értem miért így írtad meg (persze ez a te blogod). Azt gondolom a leghelyesebb eljárás az, hogy a winnek elkülönítem a helyet, oda feltelepül, majd a fennmaradó területet elrendezem a lemezkezelőben.
-
ooszi
senior tag
válasz
Doky586 #109061 üzenetére
Szia szerintem te vagy az én emberem, most szeretnek vásárolni windows 10 -t, amire használnám simma asztali gép, nincs játék, tele van vinyoval, úgy mond házi szervernek használnám, otthoni megosztás, plex media server, otthoni csoport, ftp server, transmission, néztem a Windows 10 pro-t abba már nincs is otthoni csoport, elég körülményes a megosztás, meilyk Windows 10 ajánlnád nekem, Pl. Enterprise?
-
kocsiska15
tag
válasz
Doky586 #109033 üzenetére
(#109031) Pyttawrx ; (#109032) csicso82
köszi a válaszokat, meg a linket is amit.. öö.. megpróbálok majd értelmezni
Igazából egyszerű: azért LTSC mert ezt ajánlották..
azt írták róla több helyen, hogy nincsenek rajta a felesleges dolgok (Cortana meg miegymás).
De akkor ezek szerint felejtsem el, igaz? /természetesen lesz játék és hasonlók a gépen/ja, egyébként nem tudom nekem szól-t e de én biztosan nem büszkélkedek semmivel egyrészt mivel még a gépem sincs meg (a héten érkezik), másrészt mint ahogyan azt írtam is: nem vagyok igazán hozzáértő ezekben a témákban..
egyszerűen csak igyekszem a jó/hasznos megoldásokat választani
-
galaxys80
veterán
válasz
Doky586 #108363 üzenetére
Ez az értelmezésed nálam valamikor az év elején megbukott.
Egyetlen win-es gép sincsen a hálózatban. Egy zsarolóvírus mégis letitkosította a NAS-on lévő egyik HDD teljes tartalmát.
Szóval ezek a zsarolóvírusok régen túlfejlődtek már azon, hogy el lehessen bagatelizálni őket.
Nálam elég volt annyi valószínűleg, hogy túl gyenge jelszóval volt védve a megosztás. -
gg72
veterán
válasz
Doky586 #108807 üzenetére
Kösz, olvastam a [leírásod] , de azért nem választanám az MCT-t, mert ahogy az eredeti bejegyzésemben is írtam, nekem Education verzió kell (tisztaszoftver program) és az MCT ezt nem kínálja fel, így marad a rufus.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #108720 üzenetére
SHA-512 ellenörző számra kell mégegyszer ráengedni a Sha-256 ot
Ezt is lehet csinálni, de garantáltan nem az eredeti file SHA-512/256 cheksumját kapod (hanem egy teljesen más dolgot). A "/" nem azt jelenti, hogy láncban hívod a kétféle SHA algot, hanem hogy 512-ként működik, de a 256 kimenethosszával adja vissza az összeget (tehát nem két algo kombinációja, hanem az 512-esnek egy fajtája).Hivatalos (aminek a bemeneti konstansai mások, tehát nem csak truncolja az összeget) 512/256-ot (tudtommal) nem tud egy beépített Win cucc sem (linuxon a shasum ismeri).
Esetleg ha van WSL-ed, behívhatsz oda, hogy számolja ki a linuxos shasum, és adja vissza a Win környezetbe a végeredményt. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #108596 üzenetére
Az előző kiadásoknál csak a 2. 3. verziónál haladta meg ezt
Persze, de ez nem 1. verzió, egyenes ágon folytatták a 18362-es buildet, csak kapott egy 20 KB-os bekapcsoló csomagot (jópár CU óta már benne vannak a 1909-es feature-ök).Amikor korábban kiadtak egy "valódi" új buildet, akkor nulláról újra buildelték (új baseline-t csináltak), ezért "ment össze". Aztán később amikor kiadják a refresh vagyminek hívott imageket, azokba csak hozzáadják a CU-t (meg azt a néhány patchet), az meg természetes módon nagyobb lesz, mintha újra buildelték volna. Ebből a szempontból ez a 1909 is tekinthető a 1903 egy újabb refresh image-nek.
Egy 18362.1 kiindulási pontból épített Pro only x64 angol frissen integrált (és cleanup-olt) .wim 3,48 GB lett (ebben bekapcsoltam a .NET 3.5-öt is), a magyar only sem hiszem hogy ettől jóval nagyobb lenne.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #108574 üzenetére
Nem, még nem töltöttem le, de a TechBench eleve microsoftos forrásból tölti az ISO-kat, ezért nem létszükséglet az ellenőrzőkód. Sőt, 1909-nél elvileg ugyanazt a standard ISO-t tölti le, amit a Microsoft weboldaláról a direkt letöltés.
A 64 bites, magyar nyelvű standard 1909 ISO ~ 4,9 GB, vagyis vsz 4+ GB a benne lévő install.wim, azaz FAT32 fájlrendszer használatához darabolni kell. Ellenben amit az MCT tölti le, ott mind az ESD ISO, mind a benne lévő install.esd fájl kisebb 4 GB-nál, vagyis annál nyilván nem gond a FAT32 fájlrendszer.
(#108573) csicso82:
Persze hogy gyorsan felment, lásd a nemrég, a hsz második felében leírtakat. Arról pedig már szintén volt szó, hogy az MS oldaláról már a 1909-es ISO tölthető mind direkt formában, mind az MCT-vel, sőt az utóbbit szemléltették is.(#108577) Lauda:
+1, szintén nincs vele különösebb gondom, megfelel ez az új megoldás is. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #108363 üzenetére
De pl. androidos telóról a Win-es gép(ek) már törhető(ek).
(A linken hozott példára elvileg van javítás, csak példaként hoztam fel, de a mondanivaló szerintem érthető: vannak befoltozatlan rések az SMBv1-en, akkor azt kihasználó kódot sokféle platformon elő lehet állítani.)
Egy a lényeg: ha SMBv1 van a hálózaton, nagyon körültekintően engedj be bármilyen eszközt a hálóra úgy, hogy elérhet SMBv1 klienst/szervert. -
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #108313 üzenetére
Sajnos nem, mert ha ilyenkor altatásból ébresztve nem egyből az asztalra tölt be a gép, hanem a zárolási képernyő jön be és ott kell a felhasználónévre kattintani és akkor tölt be ilyenkor a gépházban kell kikapcsolni valamit vagy ha az sem segít akkor jelszót kell létrehozni - vicces -és utána a NETPLWIZ beírásával betöltött oldalon kikapcsolni a jelszókérést. Sokan altatják a gépet és szerintem zavaró mikor nem egyből az asztalra ébred ilyenkor a rendszer.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #108291 üzenetére
Egyébként telefonok, android tabletek esetén hogyhogy nincs ez a mizéria..? Onnan is elérem ezen megosztásokat.
Talán mert elsősorban Windows érintett, elsősorban LAN-on, a férgek nagyrésze is Windows-on fut?Automatic removal:
Automatic removal of SMBv1 after 15 days is a one-time operation. If an administrator re-installs SMBv1, no further attempts will be made to uninstall it. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #108284 üzenetére
Interneten keresztül semmilyen SMB nem javasolt közvetlenül (ott a VPN), körülményes is, illetve egyes helyeken blokkolva lehet a minimum szükséges port is.
Nem elég védelem ha csak LAN-on van használva, mert ezek a malware-k nem elsősorban SMBv1-en fertőznek, hanem azon keresztül IS.
Ergó ha egy fertőzött gép hozzáfér SMBv1 hálózathoz, akkor már mindegy...
(Konkrét esetben egy netről fizikailag leválasztott LAN-t láttam "elesni", valahogy bejutott.)
További olvasnivalóÉs még egyszer: nem csak mondják hogy biztonsági rés. Ez a megjegyzés tévesen arra engedhet következtetni, hogy nem is biztos, vagy nincs rá bizonyíték. Nem. Ezek tények.
-
zolee001
őstag
válasz
Magában a protokolban van a hiba
SMB megosztást épeszü ember csak belsö hálón használ (router(ek) mögött de az semmit nem jelentett biztonság szempontjából a wannacry és társainak mert pontosan arra lettek tervezve,hogy belsö hálon terjedjenek
A nas topicban fordul elö pár szerencsétlen akiknek oda lett pár TB adata ilyen-olyan cryptovirus által
[link] -
törölt tag
válasz
SMB vulnerabilities
v1 nagyon régi protokoll
UPnP pajtást sem érdemes erőltetni -
woodyka
csendes tag
válasz
Doky586 #108024 üzenetére
Értem, akkor célszerű a másik 2 winchit kihúzni és telepítést követően visszadugni? Simán fel fogja ismerni a rendszer ezeket működő háttértárolónak? Nem kell semmit varázsolni ezekkel, mert hát, mint a kérdéseimből is kiderül enyhén szólva sem vagyok profi a területen...
-
zolikaDB
veterán
válasz
Doky586 #108005 üzenetére
Nem tudom, miert lett dinamikus lemez.
4 even keresztul futott a windows 7, vidaman 1 SSD + 3 HDD komboban.
Olvastam ebben a topikban, hogy masnal is volt ilyen, miszerint win 7 alatt hasznalt HDD-t ugyanis idegen dinamikus lemeznek ismert fel a win 10, de win 7 alatt minden rendben volt. -
jokeph
nagyúr
válasz
Doky586 #107939 üzenetére
Ezt a lehetőséget a linkelt PH!-s cikkből szemléztem ki (már bánom, hogy nem jelöltem meg a forrást előbb
). Van egy sejtésem, hogy a mezei userek jó részét ez nem érinti, inkább vállalati szoftverekről lehet szó.
De majd csak olvassa olyan is aki jobban képben van a vállalati szférában. -
Ricco_hun
senior tag
válasz
Doky586 #107849 üzenetére
Szia. Mit értesz bemenet választó figyelés alatt? Még egy pc-t sikerült elcsesznem. Ezt nem hiszem el. Ilyen még sose fordult elő velem. Itt is ugyanaz. Feltelepítettem a win10-et, újraindul, biosba be, bootprioritás az új rendszert tartalmazó meghajtóra állít, újraindítás, és ekkor váltott át a monitor ledje villogásra. Nem tudom hogy varázsoljak képet.
-
zolee001
őstag
válasz
Doky586 #107799 üzenetére
Vásárlás elött telejosda maximum
A VL licenszet lehet csekkolni vamnt nevü eszközzel ami szintén a VL siteról tölthetö
A maradéknak (oem,retail-nek pedig ott slmgr)
A letöltött imageket pedig power shellel lehet csekkolni ,hogy ugyan milyen csatorna,sku,nyelvet tartalmaz -
válasz
Doky586 #107794 üzenetére
Tekintsünk el a példádtól szerintem, mert az nem sikerült valami jól. Te hogy állapítod meg, hogy a kódot árusító oldal, az általuk árult kulcs megbízható-e?
Megint más kérdés, hogy semmit sem kell tudnom róla. Max annyit bukhatsz, hogy lelövi a mikrofos. De lelőheti a 10 ezerért vett kulcsot is, ezt ne feledjük. Aztán reklamálhatsz, mert max azt mondják, te cseszted el a kulcsot, mert másik gépre is fellőted.
Ha aktiválja a windowst, kész vagy. A wint nem érdekli, hogy mennyit fizettél a kulcsért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iPhone topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Battlefield 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest