- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
King Unique #140726 üzenetére
Húha, köszi, megpróbálom, megnézem, BIOS-ban kikapcsolható-e egyáltalán.
MS honlapjáról lett letöltve a tool-al, szóval hovatalos forrás! -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
King Unique #140708 üzenetére
Igen, az csak egy példa kép volt. Lényegében ugyanazt írja ki, mint a Program files mappát, ha jobb klikkel nyitom meg.
Megnézem majd ezt a hozzáférési engedélyt, de nekem ez tök furcsa. A másik WD elementset( az egy régebbi 2 tb csak és a gyengébb tokozatú) pl. gond nélkül tudom hurcolni az itthoni két notebook között. Plusz ezt az újat is. De a HTPC valamiért nem hajlandó.Megnézem délután majd, hogy mit ír ki ennél, tegnap csak átfutottam, de nem volt semmi érdemleges, amit láttam volna, hogy állítani kellene.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
King Unique #140701 üzenetére
Az a vicc, hogy kikapcsoltam a pin kódot, aztán kérte a jelszót, miközben mindent úgy csináltam, mint a linkeken..
na mindegy, most akkor próba az Autologon programApropó, az mitől lehet, ha bedugom a HTPC-be az 5 terás WD külső winchestert, és a rajta levő mappák méretét látom, de nem tudom megnyitni a mappákat? Mert arra az adott mappa tulajdonságai hozza fel. Így:
Ha bedugom a notebookomba, akkor jó, látom a tartalmát. Visszadugom a HTPC-be, és a mappa kétszeri gombra, enterre, akármire, amivel be lehetne lépni normál körülmények között a mappába, egy ilyen ablakot hoz fel. Ez mitől lehet?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
King Unique #140697 üzenetére
És az Autologin miért megy ilyen bonyolultan, nem értem, hogy miért nem lehet ezt kapcsolóval megoldani..
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
King Unique #140636 üzenetére
Köszönöm a választ. Kivettem a diszket a gépből beraktam egy usb tokba és megnéztem egy másik gépen, meg volt minden partíció és már basic-nek mondta szóval a konverzió dynamicról sikerült csak bootolni felejtett el, gyorsan csináltam az eredetileg c-ről egy képfájlt. Telepítőről indítva a Startup repair nem használt, megpróbáltam kiadni kézzel is a BootRec parancsot fixmbr, fixboot, scanos, rebuldbcd kapcsolókkal, a fixmbr-en kívül mind valami hibára ment, variáltam az EFI partícióval, nagyon sokat szívtam vele de sehogy sem sikerült bootolásra bírjam. Volt egy régebbi képfájl az egész diszkről azt, és a csak c-ről készült mentést visszatöltöttem, kész megjavult.
Tanulság; ha van valami a diszken 3rd party programokkal semmiképpen se kezdjük el a partíciókat állogatni de lehetőleg semmivel sem főleg ne a boot lemezen. -
MostaPista
tag
válasz
King Unique #140667 üzenetére
Koszonom.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #140660 üzenetére
Figyeltem és pont azért írtam, hogy ha a BIOS-ban esetedben nem lehet beállítani, akkor megoldható Windowson belül is registry szinten.
Ha közben az IRST driver telepítése megoldotta, akkor oké. -
válasz
King Unique #140660 üzenetére
Kösz de már túl vagyunk rajta, és így volt beállítva a BIOS, ezzel kezdtem, ha figyelted volna, nem ezzel volt a baj.
Kivételesen nem néztem a win7-es drivereket, ezt néztem be.
Nem kell registry sem.
azért köszi. -
Beni2360
félisten
válasz
King Unique #140646 üzenetére
Köszi és majd az ünnepek után lesz a főpróba. Hívtam a vevő jelöltet, hogy mi a szitu az eladás elnapolva.
Be kukilok, mérgembe rádugtam egy mágneses C-s töltő kábelt és újfent felugrott a formázni kell ablak és végig ment.Most megint nem látni.
Kellemes ünnepeket itt is mindenkinek.
-
Beni2360
félisten
válasz
King Unique #140641 üzenetére
Értem a dupla aggodalmadat de ott az SD-re kérdeztem itt meg egy esetleges megoldásra.
Az SSD mint látod alig használt a ház tiszta új. Egy 1 TB SSD szántam bele de el lett vetve a lehetőség. Így amikor cseréltem egy éve az SSD-t a régit letöröltem és bele tettem a házba majd adatokat mentettem ki rá. Meghirdettem egyben de most vinnék az SSD és a házra is volt jelentkező. Az utó élet már le van írva.
Ez a HBCD PE miképpen dolgozik? Még nem találkoztam vele. Ezt is ki lehet írni egy penre és onnan futtatni? -
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #140631 üzenetére
Szerintem hagyd a fórumot meg a segítő készséget :/ Sajnos minden témában megjelennek az ilyen nagyokosok, akik amúgy nem segítenek, stb.
-
válasz
King Unique #140619 üzenetére
Én azt tippelném, hogy ott se lett törölve a régiről, csak az új lapon engedélyezték az aktiválást.
Legalábbis automatanénis történet után ez szokott lenni a helyzet. Korábbi lap is vígan aktivál. -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #140617 üzenetére
Szerintem telofonhívásra sem fogja csak úgy kérésre az ügyfélszolgálat megszüntetni egy harmadik személy tulajdonában levő használt gépen az aktiváltságot. Legfeljebb ha tudod az eredeti (winből nem kiolvasható) aktiválókulcsot. De ezt az évek alatt valószínű az emberek többsége elfelejtette v elvesztette a cetlit amire fel volt írva.
A további írásod arra vonatkozik amit nem kérdeztem, azaz amikor nála mindkét lap és nincs harmadik fél aki már birtokba vette. Hogy hogy ellenörzi a MS hogy kié a használati jog "jogszerű használója, tud erről mutatni valamit" arról linkelhetnél ms forrást. Pl amíg nem faxolod el a kézzel írt szerződést hogy Kis Pista megvette Nagy Gézától (ms fiókok is ezen néven) addig nem tudja átvenni az eladó a régi lapjáról az újra? -
King Unique
titán
válasz
King Unique #140616 üzenetére
+ Abban a válaszban még egy példa is direkt linkelve lett, ami szemlélteti simán meg lehet ezt oldani az ügyfélszolgálaton keresztül, mármint hardvermódosítás után az újraaktiválást, régiről törlik és az újnál beaktiválják stb., ami szvsz megint kellően egyértelmű, ezért sem világos minek itt feleslegesen ragozni...
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #140611 üzenetére
Legalább elolvashattad volna a kérdést (#140604), mert még most se érted mi a probléma.
Kinek fog hinni a Microsoft. Mert onnan nézve mind az eladó mind a vevő teljesen egyforma. Hogy dönti el ki jogosult azon egy licenszre (főleg az elektronikus infók alapján). -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #140606 üzenetére
Akkor válaszolj a felvázolt példára (ha tudsz) linkelés nélkül egy sorban..
-
HUNgabus
senior tag
válasz
King Unique #140607 üzenetére
nagyon köszönöm, tudtam hogy itt biztosan tudtok segíteni
a 2. lett a megoldás, köszönöm "King Unique"
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #140603 üzenetére
De mi van akkor ha:
- valaki évekkel ezelőtt asztali gépet (alaplapot) és win-t vásárolt. MS fiókkal használta.
- most el akarja adni az alaplapot, de a win-t nem. azt át akarja rakni az új gépére. (amit még nem vett meg)
- az új tulajdonos telepíti a win-t ami automatikusan beaktiválja magát. Az új tulaj belép vele a saját MS fiókjába. Használja.- Na ezután az eredeti win tulajdonos amikor megveszi az új gépét vissza tudja szerezni a win licenszét ? (ami már nemcsak az ő, de a vevő MS fiókjában is szerepel?) Vagy hogy van ez?
-
MiniXD55
tag
válasz
King Unique #140594 üzenetére
Mint a villám, sikeresen megoldottam a netplwiz-es megoldással, köszönöm szépen
Már délelőtt óta szívtam ezzel és halálra idegesített, köszönöm mégegyszer -
ppk1
csendes tag
válasz
King Unique #140588 üzenetére
Köszi.
-
ppk1
csendes tag
válasz
King Unique #140584 üzenetére
Köszi, de a kérdésem pont az ellenkezője volt, nincs gondom az új hardveren az aktiválással, a régi automatikus aktiválódását szeretném megszüntetni
Szóval valahogy elérni, hogy a Microsoft szerverei elfelejtsék a régi hardvert... De erre a témára olyan szinten nem találok sehol választ, hogy ebből szerintem ügyfélszolgálat lesz
-
MostaPista
tag
válasz
King Unique #140580 üzenetére
Koszonom.
-
Aurig@
őstag
válasz
King Unique #140578 üzenetére
Köszönöm, átadom neki!
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #140561 üzenetére
Nyugi nekem se világos miért vártam azt de hát na.
A lényeg, hogy újra működik az amit a Microsoft kitalált. 1x már megmentett mikor a Win11-et raktam fel "ügyesen". Akkor jól jött a teljes lemezkép. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #140559 üzenetére
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #140557 üzenetére
500MB-os az a partíció!
képAkkor ami eddig tökéletesen működött, most dobható a kukába? Zseniális ez a microsoft...
Macrium mentését elfogadja a Windows Helyreállító? -
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #140510 üzenetére
Tegnap vettem 2,8 euróért 10 Pro Retail kulcsot. Be tudtam aktiválni gépházból a Product Key opcióval, még terminált se kellett nyitni hozzá kézi kulcs telepítéshez.
Kb ennyit hajlandó lennék rádobni a laptopra, ha értéknövelésről van szó. -
supertrezi
aktív tag
válasz
King Unique #140514 üzenetére
Köszönöm hasznos válaszaidat! Csak megoldom valahogy. Nem különösebben aggódom, hogy valaki a törölt meghajtón az adatok visszanyerésével és a megzsarolásommal v. megkárosításommal foglalkozna, de érdekes látni, hogy van jó módszer az adattörlésre, és van jobb módszer.
-
pilipi
aktív tag
válasz
King Unique #140515 üzenetére
Hiányos a hsz, nem volt benne a :
-
supertrezi
aktív tag
válasz
King Unique #140510 üzenetére
Egyszerűen a Codegurun vettem 2 Home-kódot. Az egyikkel telepítettem a Wint az új notebookomra, gondoltam, megcsinálom a régivel is. Tényleg nagyrészt csak könnyíteni akartam a vásárló dolgán. Nem gondoltam, hogy ebből fogok meggazdagodni.
Meg ha netán idejön megnézni valaki a gépet, mégse a BIOS-t szerettem volna neki megmutatni rajta: az oprendszerben látja, hogy mennyire működőképes a masina, milyen a képernyő stb.
De akkor talán az lesz a legjobb, ha eladás után, megválás előtt formázom az SSD-t, és odaadom az új tulajnak az aktiváló kódot, amit vagy felhasznál, vagy nem. Sokba nem került szerencsére.Talán kacifántosak az ötleteim, de még nem adtam el laptopot, nem tudom, milyen állapotban szokták.
-
supertrezi
aktív tag
válasz
King Unique #140506 üzenetére
Nem, nem volt rajta Windows. Annak idején én telepítettem magamnak, most meg eladás előtt szeretném föltenni rá. Egyrészt talán kicsit többet ér így a gép, másrészt nem mindenki ért a Windows telepítéséhez (v. épp van ideje rá), aki használja. Így sokkal rövidebb időn belül be tudja lakni.
Egyébként sikerült újratelepítenem helyi fiókkal. A probléma forrása az volt, hogy a telepítés során elővigyázatlanul nem arra nyomtam, hogy nincsen netkapcsolatom, így helyi fiókot nem is engedett utána a Home létrehozni. De most már csináltam egyet a nevemmel. Az új tulajnak, gondolom, csak annyi dolga lesz, hogy létrehoz egy saját helyi fiókot rendszergazdai jogosultsággal, az enyémet meg törli. Bár ehhez nem értek, mert még sose csináltam ilyet. Vagy esetleg az is elég, ha átnevezi az én helyi fiókomat a saját nevére?Köszönöm a segítségedet!
-
falabu88
aktív tag
válasz
King Unique #140501 üzenetére
Még mindig a jobb oldalról behúzás-t szeretném valahogy kikapcsolni, nem az ikont eltűntetni a talcaról, azzal nem vagyok előrébb.
Az utolsó linket is megtaláltam, írják benne a hozzászólásoknál, hogy nem működik érintőkijelzőnél.
-
falabu88
aktív tag
válasz
King Unique #140498 üzenetére
Ezeket megtaláltam én is, de jó lenne csak magát a "touch gestre"-t kikapcsolni valahogy, nem az egész központot, bár lehet az lesz, úgyse használjuk, galiba nemigen lesz belőle.
-
Is-tee
aktív tag
válasz
King Unique #140491 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Ha jól tudom onnan lett véve igen, csak azt nem tudtam, hogy van-e lehetőség átvinni egy másik gépre.
-
tvamos
nagyúr
válasz
King Unique #140490 üzenetére
"rejtély miért egy 4 éves telepítőt"
Ez volt a fiokomban, utoljara akkor hasznaltam, es mivel nem nagyon ertek hozza, ezert 4 eve is napokig tartott eljutnom odaig, hogy legyen egy telepitom. Most sem talalom, honnan toltom le az ISO-t, hogy elkeszitsem a pendrive-ot. (Linuxos gepem van csak most.) -
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #140469 üzenetére
Meglátom... Rufus-szal próbálkozom. Van egy ESD ISO-m, meg most tölt egy sztenderd ISO is. Rufus meg közben bad sector-t ellenőriz... Majd mondom a végén mire jutottam.
A telepített Win-nek meg annyi lett. Nem tudtam vele mit kezdeni. SSD ki, klónozott SSD be (amit szerencsére nem tudtam még legyalulni az új gépben) és így legalább a lekódolt adataim megúszták. X akták, hogy mit művelt vele a telepítő.
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #140463 üzenetére
Köszönöm a segítségeidet, de!!!! csak 1 megjegyzésedre reagálnék, miszerint:
"Annak meg konkrétan semmi köze nincsen a Windows 10 21H2 funkciófrissítés elérhetőségéhez, hogy a PC megfelel-e a Windows 11 rendszerkövetelményeinek vagy sem, nem világos ilyen összefüggés mégis hogyan merült fel egyáltalán."
Úgy merül fel, hogy I9-9900K, Z390 lap, 64GB RAM, RTX 2080 Super VGA, 2db Samu SSD (nincs HDD), stb. cuccról van szó. Erre telepítettem 1 éve a win10-et, és hetente frissítem, ha kell, ha nem. Mi baja van ezzel a Microsoftnak Win10 fronton és win11 harcmezőn nincs? Ok, van baj! De a bajok, hogy fognak elmúlni?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #140460 üzenetére
Innen "Download Tool Now".
Hát, pedig jártam így vele korábban, hogy elsőre hibás lett az ISO. Letöltöttem még egyszer és nem volt azonos a két fájl, lol. Nyakamat rá, hogy megint ez történt. Nem, nincs hardverhibám és valószínűleg nem kozmikus sugárzás okozta. -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #140436 üzenetére
Köszönöm és rendben, nem felejtettem ám el a korábbi válaszokat! Ezek szerint a mikor: akkor egyszer... Vagy nem értettem meg a magyarázatot, ami előfordulhat.
Úgy gondoltam, ha win11-re jó a konfigurációm, akkor 21H2 csak jó lehet....
És a miértre, akár mit is olvasok, nem találom továbbra sem a választ! -
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #140458 üzenetére
A BSOD-re nincs vmi tipped, hogy a helyi lemezen lévő Win-nel mi történhetett és hogy lehetne kiugrasztani a loop-ból?
MCT kapcsán meg ha Rufus-szal és egy Windows ISO-val pöccre indul, akkor köpködhetek az MCT-re?
Úgy már jártam korábban is, hogy még az ISO is csak másodszorra lett letöltve az MCT által bithelyesen. Azt se értettem akkor, de legyintettem rá egyet. Nem lepne meg ha most is ez történt, csak ugye USB volt a cél, nem ISO. Így még ellenőrizni se tudom hogy lehetne az integritását.
ISO-nál asszem van checksum. Hát, megint nem lett ebből next-next-finish telepítés. -
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #140455 üzenetére
MS oldaláról hát, ma este töltöttem le.
Laptopon az ég adta világon semmi változás nem történt semmilyen beállításban, csak volt egy boot a hibás telepítőről és azóta boot loop-ol az addig hibátlan Win10. A józan ész azt diktálja az USB-ről való boot próbálkozás során a helyi lemezekhez hozzá se szabadna nyúlnia a WinPE (PE vagy minek hívják, nekem mindegy) kernelének (annak?).
Mit tudott egyáltalán elqrni a gépen a hibás telepítő? Átírta a GPT táblát, vagy mi a rák fenét csinálhatott? -
supertrezi
aktív tag
válasz
King Unique #140449 üzenetére
Valami helyi "szaki" volt, annyit tudok. Pont ez lehetett a bőröndjében... 😃
-
seger
addikt
válasz
King Unique #140446 üzenetére
De mégis leáll a gép miután frissítette
-
seger
addikt
válasz
King Unique #140442 üzenetére
Driverek frissítése után leáll a gép.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
King Unique #140412 üzenetére
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
King Unique #140410 üzenetére
Kösszi….
Secure boot-ot azért kellett kikapcsolnom mert akkor erőszakkal a saját előre telepített rendszerrel indult a gép.
Egy ilyen “oem key” korlátozva van pár telepítésre ,vagy annyiszor rakhatom vele újra a gépet ahányszor csak akarom? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
King Unique #140408 üzenetére
Most fel raktam a Win10-et és be sem kellett semmit pötyögnöm már aktiválva is lett…
Pedig kikapcsoltam a secure boot-ot és az egész belső lemezt töröltem/fórmáztam. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #140372 üzenetére
Végül a noti bios-ba benézve egy kezdetleges UEFI módot mégis támogat, így végül megoldódott a dolog.
Ez volt a szerencsém
.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #140372 üzenetére
Köszi. Megnézem, de nem fűzök hozza remenyeket, mert nem NVMEről jövök.
Majdcsak nem elbeszelunk egymas mellett
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #140370 üzenetére
Köszi.
Akkor nincs megoldás
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #140368 üzenetére
Igen köszönöm.
Viszont en visszafelé szeretnék váltani, ezt kicsit problémásnak erzem, hisz az en BIOSbon nincs UEFI mód.
Tehát, 6-7 generációs Intel környékéről. 2. genre.
UEFIs masinak egymas kozott rugalmasan működik, de itt az átklonozott rendszert nem latja a laptop
Windows Boot Managert még ugye koránál fogva nem is ismeri. ( Biztonsagi okból klónozást valasztom, mivel van itthon több SSD, bitról bitre, hardveres klónozóval)Így ezert bátorkodám kérdezni. Mert amit linkeltél az nem erre a problemakörre adott nekem választ.
-
válasz
King Unique #140323 üzenetére
Köszönöm az ötleteket!
-
qdak
addikt
válasz
King Unique #140316 üzenetére
Vágom, de itt él a téma, meg van segítség, nem venni akartam.
Amúgy Samsung, annyira nem (volt) hulladék. -
válasz
King Unique #140321 üzenetére
Köszi szépen!
szerk: ahogy nézem ezen nincs most kis partíció, érdekes a win10 ssd-n van. Úgy néz ki akkor megúszom parancssor nélkül.
De hogy ez is mitől függ, hogy van-e kis partíció vagy nincs.
-
válasz
King Unique #140310 üzenetére
Egy másik gépben használtam annó rendszermeghajtóként, itt csak egy külső lemezként van csatlakoztatva. Ebben az esetben is csak parancssorral lehet törölni a windows partícióját?
-
tvamos
nagyúr
válasz
King Unique #140314 üzenetére
Igazad van, csak mindig egyszerubb elobb kerdezni, es csak utana gondolkodni! Bocsanat!
-
válasz
King Unique #140283 üzenetére
Értem, elvileg olyan a kulcs hogy bármilyen gép lehat alatta. De azt már majd a bolt kitalálja hogy oldja meg. De mivel ez kb. kérdéses hogy az idén egyáltalán teljesen megoldódik, addig is frankón lehet összeírni mit hogyan hebrákoltam fel a W10-re hogy normálisan menjen.
Puskából már gyorsabb lesz mint ott helyben telepítéskor kitalálva...
-
DigitXT
félisten
válasz
King Unique #140278 üzenetére
csak amolyan bruttó tárolókapacitás
Ennek a bruttó/nettó dolognak ebben a kontextusban semmi értelme.
Annak abban az esetben van értelme, ha van egy adott kapacitásod, de
az adott adathordozón, adott fájlrendszerben használt hibajavító kódolás
miatt nem tudod (nem ajánlott) teljesen kihasználni. Lásd pl. adat CD vs.
Audio CD.Ugyanarra a korongra lehet mondani egy bruttó kapacitást,
meg egy nettót. Attól függően, hogy hangot rögzítesz, ahol nem kritikus
egy bithiba, vagy adatot, ahol nagyon is: ennek semmi köze a prefixhez. -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #140253 üzenetére
Köszönöm!!
-
lck
senior tag
válasz
King Unique #140240 üzenetére
A második heti frissítő kedd nekem már a véremben van.
Mindig akkor viszik el a szelektív kukát is. Ebből tudom hogy ki kell rakni. -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #140246 üzenetére
Olyan jó ezeket az acsarkodásokat olvasni (irónia)
De fére a répával!
Adott a macrium reflect régóta használom, nem ma kezdtem, de még mindig hiányos lehet a tudásom! A helyzet a következő a Win11 vagy win10 ez itt most szerintem nem os függő egy 120GB- os ssd volt, na most ezt raktam rá egy 500GB os ssd re klónozással nevezetesen a macriummal, no igen de mivel a cél meghajtó kisebb mint az új meghajtó így maradt egy külön partició, de nem is ez a gond mert mini tool partition wizard al megcsináltam, hogy a c hez tartozzon a fennmaradt partició! A kérdésem a következő lenne, ezt nem lehet macriummal klónozás előtt megcsinálni? Mert vagy nem láttam vagy nem akartam látni hogy van ilyen opció benne! Jelenleg én már a macrium 8 as verziót használom.
Segítséged előre is megköszönve. -
Teodor52
senior tag
válasz
King Unique #140240 üzenetére
Köszi szépen a részletes infót és a segítséget.
-
RockHaRD
addikt
válasz
King Unique #140231 üzenetére
-
mexel
veterán
válasz
King Unique #140181 üzenetére
Úgy néz ki az utolsó, 9-es megoldás lett jó, az újratelepítés a fájlok és adatok megtartásával. Úgy tűnik minden megmaradt, a frissítések is felmentek szépen.
Ismét nagyon köszönöm a segítséget! -
mexel
veterán
válasz
King Unique #140198 üzenetére
Nem, egy másik laptopba került az ssd. Ezen amiben most van még matrica van, a régin semmi nem volt, és home-ot vttek.
A Store-os megoldást láttam, de a tulaj van bejelentkezve a win-be, nem tudom a jelszavát ( automatikusan lép be), lehet hogy akkor ezt kihagyom. De szerintem a lemezzel is gond lehet mert próbáltam macrium mentést készíteni ( azt szoktam használni mindig) és hibával az is leáll. Szóval megy vissza a gazdinak, és ha kérik kapnak új ssd-t új rendszerrel, regisztráltan ( ez is volt az eredeti terv de megkért hogy próbáljam a régi rendszerét beüzemelni mégis - ilyet nem igen szoktam vállalni mert túl macera) De akb azonos chipset, proci stb volt ígyvolt ráesély, el is indult azonnal, csak afrissítés és a termék verzió nem stimmelt -
mexel
veterán
válasz
King Unique #140181 üzenetére
Még egy kérdés ( mivel azért csak végigcsináltam mindent, kivéve a 9-es pontot még)
A laptopon wan win10 pro-hoz matrica, de valamiért valaki home-ot rakott fel. Ezzel a frissítéssel nem lehet pro-ra frissíteni egyből? Akkor a kóddal tudnám aktiválni elvileg
-
RoliHero
tag
válasz
King Unique #140151 üzenetére
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #140147 üzenetére
Sajnos a most rajta lévő 21H2 Home verzió csak 29 GB-osnak látja az eMMC-t. Ezek szerint erre nem fog felmenni szűz telepítéssel a 21H2 Pro mivel kevesebb mint 32 GB a tárhely
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #140132 üzenetére
Ez is egész jól kiírta eddig a Biosban tárolt kódot:
[link] -
tvamos
nagyúr
válasz
King Unique #140130 üzenetére
Dehogy! Megbizom a baratomban! (Google...) [link]
Viccelek! Nekem kiirja, es egy ismim is kiprobalta, nala is mukodik. De persze lehet, hogy hulyeseget ir, azt nem tudom eldonteni, mert ceges gep, de amit kiir, az hasonlit egy valodira.
Mondjuk ahogy igy mondod... lehet, hogy csak kiir valamit.
De majd ide irjatok, ha hulyeseg, nem? Vagy nem tudom...
-
tvamos
nagyúr
válasz
King Unique #136661 üzenetére
De tok jo! Ki lehet iratni a regi termekkulcsot:
wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey
Ezt eddig nem tudtam.
-
_Dumber_
őstag
válasz
King Unique #140124 üzenetére
Több mint 10 éve linux-ot használok. Az egy új gép, és sajnos BIOS update csak win alatt megy. Így úgy dönötttem, hogy egy kicsi partíción hagyok wint. Nem lesz warezolva, nem lesz aktiválva, csak úgy ahogy az MS legálisan engedi. (Nem lesz napi használatban.)
A multiboot USB egy olyan bootmanager penre ami mellé elég másolással felrakni bármilyen ISO-t. Nem kell kiírni , valamint több is mehet egymás mellé. [link]
Eddig többször írtam ki linux alatt dd-vel wint probléma nélkül. Leválasztés szabályosan történt. Ma is kb 3-4x tettem win10 és win11-et is. Valamiért most egyik sem lett jó..
Lényeg, hogy most minden tökéletes
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #140124 üzenetére
Ha pendrive készítésnél türelmetlenül hamarabb kirántja (leválasztás nélkül) a delikvens a gépből a pent minthogy az kiírná rá a filerendszert akkor leginkább ez a legnagyobb file válik 'köddé'...
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #140102 üzenetére
" + az aktiválással kapcsolatban a téma összefoglalóban "
Ezt pont jó hogy felhozod, mert múltkor vmelyik topikban pl. sorra dead linkek voltak az adott téma összefoglalóban.
Szóval oké, hogy van ahol naprakészen van tartva ez a szekció (is), meg aki otthon van a topikban napi szinten, az biztos vágja a részleteket ahhoz képest, aki csak szökőévente egyszer téved be és még fejtse meg azt is, hogy adott információk épp aktuálisak-e még.
(Na, csak mondtam valamit laikus szemszögből.) -
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #140083 üzenetére
King Unique: Köszi a kimerítő választ!
Geth: köszi
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #140098 üzenetére
Köszi a részletes és mindig kimerítő választ, segítséget, de 100000 hsz felett, azért belátod, hogy a "mit?" meg "hogy?" keresni sem olyan egyszerű téma (kb. mint ha egy új csajtól rögtön azt várnád el, hogy megmondja hol van a lakásod a városban...)
A másik kiindulópont pedig az, hogy most aktuálisan épp mi az érvényes információ. (az idők változnak ugyanis)
Harmadszor pedig, ha emiatt nincs értelme a fórumon kérdezni, akkor be lehet zárni az egész prohardvert, kitenni egy galaxis méretű pdf fájlt minden infóval osztán hajrá mindenki. -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #140089 üzenetére
Igen arra.
Viszont akkor már totál nem értem ezeket.Most ha van egy legál MIcrosoft termékkulcsom hologram címkén és lekopik vagy leszakad, akkor a büdös életben nem tudom kideríteni, mi a valódi termékkulcs, ha csak ilyen ál termékkulcsok olvashatók ki szoftveresen?
Alapvetően nem értem akkor minek általános meg minden más 100 féle kulcs is?
Ez olyan, mint ha egy autónak is 10 féle kulcsa lehetne amivel használható volna. Illetve más esetben, ha egy gépből a SKP progival olvassák ki, és az általános, akkor hogy tudja a win magát mégis aktiválni vele. Ugyanis kipróbáltuk előtelepített w10-es gépből SKP-al kinyert termékkulcs esetén, a MS storeból letöltött tiszta telepítő, simán aktiválta vele az új rendszert (és a hardver részlegesen ott is cserélve volt előtte, hdd>ssd).
??? -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #140085 üzenetére
Eleve csak a SKP tudta kijelezni, a parancssoros megoldás nem mutatott semmit, ezért kezdtem aggódni.
CMD: wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey
[link] -
steele80
senior tag
válasz
King Unique #140070 üzenetére
Köszönöm!
-
zseko
veterán
válasz
King Unique #140073 üzenetére
Neked evidens, nekem is annyira evidens a legfrissebb verzió, hogy emiatt fel sem merült bennem, hogy az 'egy hete töltöttem le' az nem a legfrissebb verzió letöltését jelenti egyeseknél...
hogy ezt a részét én hibáztam, hogy elfogadtam állításként... -
zseko
veterán
válasz
King Unique #140004 üzenetére
Baaaaz+....
Írtam privátot, a lényeg ide a fórumba, hogy a programverzió nem volt jó, frissítés után működik... -
Đusty
addikt
válasz
King Unique #140048 üzenetére
Na végül csak sikerült valahogy [ez] alapján.
Köszi a segítséget. -
Đusty
addikt
válasz
King Unique #140043 üzenetére
Nem sikerül azonban, megcsinálni, mindig ott az a fránya kép, nem tudom honnan szedi mert a leírt mappában nincs az tuti.
-
Đusty
addikt
válasz
King Unique #140043 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #140033 üzenetére
Köszi.
-
válasz
King Unique #140019 üzenetére
Miután nem tudta, nem volt helyreállító kulcs, akkor derült ki, hogy alapértelmezetten aktív volt.
A te szemedben ez user error, de mondjuk egy informatikához nem nagyon értő ember számára a gyártó hibája. Ha valaki nem tudja, hogy van ilyen, akkor nem is nézi meg. -
válasz
King Unique #140019 üzenetére
Csak éppen az a helyreállítási kulcs nem ismert, mivel nem a felhasználó kapcsolta be a bitlockert, sőt egészen odáig nem is tudott róla, hogy bitlockeres a gépe, amíg az nem kérte azt a kulcsot, amit senki nem ismer.
Az alaplap döglés nélkül, egy-egy rejtélyes Windows frissítés után (ami valószínűleg valami BIOS vagy firmware frissítést töltött le az alaplaphoz) is előállhat ez a helyzet.
Rákeresve a neten, rengeteg hasonló panaszt találni: "BitLocker: need a key but I never installed it - Windows 10 - Dell" -
zseko
veterán
válasz
King Unique #140004 üzenetére
Úgy érted el lettek indítva a programok? Persze, három lett kipróbálva akkor. A Macrium, a MiniTool és az AOMEI.
A zsugorítást megcsinálták, ahogy írtam is, azzal nem volt gond, simán ment. Még egyszer rápróbálnak valamikor, ahogy a munka engedi az eszköz(ök) kiesését, ha nem megy, meg lesz bízva valaki. Szerintem sincs értelme tovább ragozniZoz: őszintén szólva, lehet érintettük a témát, nem emlékszem. És emiatt valószínűleg nem Bitlockeres, mert ezzel akkor foglalkozni kellett volna.
Zotya84: Valóban, elnézést, csak a válaszokat néztem így nem olvastam el ami nem annak jött, ezt is véletlenül vettem észre
Plusz az elsőre kiugró szavak a Pro, TPM voltak, így simán ignoráltam a többit.
Azért segítek, mert haverom megkérdezett, akkor meg már miért ne mondjam el amit tudok. Másrészt 99%-ban pár hónapon belül oda fogok menni dolgozni, aztán kis plusz -
zseko
veterán
válasz
King Unique #139998 üzenetére
Hát, a keszekuszaságot azon ország informatikusain kell leverni ahonnan a gépek érkeztek
Készretelepítve jöttek, itt már csupán a hálózatba beállítást csinálták meg, aztán hazamentek (ahogy tudom). Hogy miért nem hagytak telepítőfájlokat, az jó kérdés, ahogy az is, mi lesz ha összekuszálódik a rendszer
Cégnél meg gondolom úgy vannak, 'azért van az IT-s, hogy oldja meg'.
Rá lett nézve több programra is - elsőkörben ugye az ingyenesen megoldhatókra - ám pl. a MiniTool-nál az ingyenes azt jelenti, hogy mindent csinálhatsz, kivéve az OS disk/partition klónozását.Olvastam egyébként a win saját backup részét, elvileg azzal is megoldható a leírás szerint, de fene tudja.
Én is hozzáértőbbre bíznám amúgy, főleg ezek után és így backup nélkül, lehet az is lesz majd, de a klónozás sima ügynek tűnt elsőre. Bár az 1TB -> 256GB már előrevetítette a lehetséges problémákat. -
zseko
veterán
válasz
King Unique #139990 üzenetére
Régebben (~1 hónapja) lett letöltve a program, a tényleges klónozás meg csak most lett volna (most volt rá lehetőség), és azóta jött ki egy újabb verzió, mint szombat óta kiderült. Így újra lesz próbálva majd, immár az újabbal, bár azt a részét nem értem, hogy kijön egy új verzió és akkor a régi meg 'elromlik'?
Jah, céges mutatvány lenne, csak még nem volt szerencséjük klónozáshoz, nem volt rá szükség, én meg már párszor csináltam (bár marha régen az igaz), így elmondtam amit lehetett előnyeit, esetleges hibákat, lehetőségeket, opciókat - persze ha bemehettem volna akkor egyszerűbb lett volna, és segíthettem volna megoldani (meg jó pénzért ugye bármit), nyilván te is tudod személyesen sok minden mennyire egyszerűbb. Ha meg nem megy, jön egy külsős, ennyi, ahogy írtad.
Szerintem amúgy az NVME meghajtó is kicsit overkill abba a környezetbe, na meg több probléma forrása is lehet, ahogy te is rámutattál egyre.
A HDD az GPT módban van, ennyit még tudok, a partíciók pedig:
1 - ESP - 200MB
2 - (unformatted) - 128MB
3 - OS - 200GB
4 - WINRETOOL - 990MB
5 - DELLSUPPORT - 1.52GBTök mindegy hogy klónozás vagy drag&drop, ugyanaz: az OS-t nem másolja, hibát ír és megszakad a folyamat. Tesztként meg lett próbálva kihagyva az OS, akkor a többit simán, és hiba nélkül végigmegy. A szimpla, adatot ugyan keveset tartalmazó, de a célmeghajtótól ~40%-al nagyobb, 350GB-os partíciónál se írt hibát. Azért nincs screenshot mert leírtam, meg a hibát is amit visszaad. Én is mondtam a pendrive-os boot-ot, csak hát hajnali egykor, otthonról, jobbára már inkább az álmossággal voltam elfoglalva (végső soron amúgy sem az én nyűgöm) de hogy mi a hiba, és mi (lesz) a megoldása arra azért csak kíváncsi vagyok.
tordaitibi: Jaja, valóban faststartup-ra gondoltam. dual os az nincs.
Doky586: Ezt az 'illik megmutatni' nem teljesen értem. Amúgy eleve Macriummal lett próbálva. Ezt a reboot előtt lehúzandót sem (teljesen) értem, eleve vissza sem kerül a gépbe, még ha direktben nem is írtam le: A hdd kiszedve a gépből, és usb-vel egy laptopra dugva a cél ssd-vel együtt.
Bár feltételezem arra gondoltál, hogy ugyanabban a gépben történik a klónozás ahová az ssd lesz majd betéve. -
Rendo84
senior tag
válasz
King Unique #139995 üzenetére
Értem köszi, erre nem emlékeztem így ok.
Végleges törlést nem használok, nem opció, illetve itt "szemét" tárolása a lényeges szempont, a rendszer maghajtómra semmiképp ne kerüljenek, tárolódjanak ilyesmik. -
TXT
őstag
válasz
King Unique #139957 üzenetére
Nos.
Hiaba inditom el "Win+R"-rel, vagy rendszergazdai parancssorral a "slui 4" parancsot, semmit nem csinal egyikkel sem!"Ha látszik a Microsoft-fiókban a másik PC, akkor normál esetben újra kellene tudni aktiválni, lásd az alábbi leírást. Ha nem megy, mert esetedben is ilyen állapot van, akkor meg az ott javasoltak."
Nekem nem ugy latszodik a ket gep, ahogy ebben vagy akar ebben az iment altalad linkelt leirasban van, hanem a microsoft weboldalon belepve a sajat MS fiokomban. De nekem nem ugrik fel egy ablakban ez igy, ahogy a kepen. Nalam konkretan ennyi van ott, ahol a leirasban szereplo illetonek a ket gep latszik:Nalam itt nincs semmilyen gep! Pedig rohadtul a MS fiokommal vagyok bejelentkezve es nincs masik fiokom!
Szoval nalam csak a weboldalon mutatja a ket eszkozt, de csak ennyit mutat roluk es semmi reszlet:Es hiaba van a MS fiokomhoz adva ez a kulcs, nekem nem jon fel egyikemlitett opcio sem. Pedig hozza van kapcsolva, lattad tegnap a linkelt kepen:
Eskuszom nem ertem akkor, hogy a francba lehetne ezt megoldani, amikor egyik belinkelt lehetoseget sem adja fel nekem opciokent ugy, ahogy azokban a leirasokban szerepel. Sem a gepe(i)m nem mutatja, sem ujraaktivalas lehetoseget nem dob fel, sem azt, hogy valamelyikhez rendelhetnem, de telefonon sem tudtam olyan opcioig jutni, miutan azokat potyogtem vegig, ami nalam volt, hogy "hany gepre van telepitve" ...
Lassan bele verem a .... de tenyleg!
-
TXT
őstag
válasz
King Unique #139935 üzenetére
Vegig probaltam mindent, semelyik nem hozott megoldast hiaba van hozzarendelve a fiokomhoz...
Semelyik nem segitett.
Plusz a "futtatas -> slui 4" konkretan semmit nem hozott elo...
A MS fiokomban ket eszkozt latok (a mostmar ket PC-m: a amirol valtanek es amire valtanek), de semelyiknel nem latok semmilyen opciot, csak az "Eszkoz eltavolitasa" opciot... de semmi reszlet roluk, sem a "Sorozatszam"-rol...
Az ugyfelszolgalattal beszelve pedig azt mondtak, hogy az az altalanos kulcs, amit a gep Windows Scirt Host-nal is irt utolso 5 szamjagyebol ez egy altalanos kulcs es ezzel nem tudjak aktivalni.Pedig RETAIL kulcsnak irja.
Tanacsuk szerint, "vegyek egy ujat"
Ha valaki meg tudja magyarazni, hogy a viharba van ez akkor, annak jovok eggyel!
-
TXT
őstag
válasz
King Unique #139926 üzenetére
-
TXT
őstag
válasz
King Unique #139926 üzenetére
Nos, nem tudom erre mit irjak, mert vissza raktam az ssd-t a masik gepembe, amivel a Win10 eddig aktivaltan futott es jol emlekeztem, hogy ossze lett kapcsolva a Microsoft fiokommal:
Jol ertem, hogy akkor ez igy egyuttal az MSA-hoz tarsitva van ezaltal?
(mar ha az MSA = a Microsoft fiokommal. De lehet en nem ertem ha ez nem egy es ugyanaz...)Igy is van ra magyarazat, miert nem tudom tovabb vinni a folyamatot es ujraaktivalni a Win-t a masik gepbe atteve az ssd-t?
Nekem egyelore X-Aktak... -
válasz
King Unique #139925 üzenetére
Autologon-nal megoldottam.
Köszönöm a türelmet! Nem olvasom rendszeresen a fórumot. De tudom tudom, a kereső... -
TXT
őstag
válasz
King Unique #139918 üzenetére
Hidd el, vegig neztem a korabban irt valaszokat, megsem mukodik valamiert...vagy en vagyok LAMA hozza, nem tudom.
Igen, de nem tudom a termekkulcsot. (nem irnam le miert, sztem erted igy is)
Szoval eddig digitalisan aktivalt volt.
Most viszont nekem nem dob fel olyan opciot, amit itt a nagy zold nyillal bejeloltem:Nekem ezt adja be miutan a"Nemreg csereltem hardvert ezen az eszkozon"-re kattintok:
Nem ertem, hogyan tovabb....
-
válasz
King Unique #139910 üzenetére
Sajnos képtelen vagyok kikapcsolni a jelszót.
Köszönöm a linkeket, de egyelőre nem értem miért nem tudom a módszerekkel kikapcsolni.
Esetleg nem elképzelhető, hogy át kell váltani helyi fiókra és úgy esetleg már működne? Mert most microsoft fiókba vagyok bejelentkezve, lehet, hogy át kellene jelentkezni helyi fiókba? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
King Unique #139913 üzenetére
Banyek
Feldobta winupgrade-ről, segéd, indít, elkezdett telepíteni, első reboot után visszaállítás.. Ergo sikertelen telepítés.
Pendrive-ról felment. A 3-ból 2-n (ebből az egyik az amelyik nem akart frissíteni) már 11-el megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest