- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Feri1977
senior tag
válasz
Doky586 #156205 üzenetére
Köszönöm szépen, de ez akkor van ha bejön a windows, és ott lehet shiftel újraindítani csökkentett módban, de nekem nem jön be a windows, és olyan csökkentett kód kéne amibe a windows indula előtt betudok lépni, mivel a windows 10 rossz, nem jön be.
Win 7-nél F8 volt, itt mivel lehet? -
havri1
félisten
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #156113 üzenetére
Valóban majdnem kb. mindegy is, mivel ez a BitLocker sebezhetőség a felhasználóknak valószínűleg csak kis százalékát érinti ténylegesen, a "biztonságos wint" meg elsődlegesen a havi kumulatív frissítésekkel telepített javítások meglétének a függvénye, nem feltétlen az előbbinek.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #156111 üzenetére
Nem egészen, mivel az MCT-vel már a 19045.3803 buildszámú ESD ISO-t lehetett hónapokkal ezelőtt is letölteni, ami 2023 decemberi állapot, a TenForums útmutató is pontatlanul írja.
A KB5034441 frissítés BitLocker meghajtótitkosítással kapcsolatos WinRE sebezhetőséget javít, aki viszont nem használt BtLockert, azt eleve nem is érinti ez.
Egyébként már KB5042320 néven fut a Windows Update-en a javítás, a KB5034441-et azt írják leváltotta. -
SATA_boy
csendes tag
válasz
Doky586 #156059 üzenetére
Köszi Doky586, ezt nem tudtam. Akkor viszont csatlakoznék Land kolléga kérdéséhez:
- Ha nem MS fiókkal telepítettem a Windows-t, akkor hogyan tudom kideríteni, hogy melyik kulcs van hozzárendelve a számítógépemhez? Megvannak még a levelek a rendelésről, csak ahogy Land fórumtárs, úgy én is több termékkulcsot vásároltam (újra kellene telepítenem a fiam gépén a windows-t, de nem tudom melyik vásárolt kód tartozik az ő gépéhez). -
válasz
Doky586 #156036 üzenetére
Ha mondod biztosan így van.
Nekem ebből sose volt bajom mert reflexből Alt+F4-t addig nyomkodom amíg minden bezáródik és felugrik a képrnyő közepén az ablak hogy Leállítás, és enter.
Valamint update után nemegyszer tapasztaltam hogy ha halogatom a rebootot akkor egy idő múlva szó nélkül újraindul, nem kérdez ez semmit.
Valamint áramszünet esetén még rosszabb a helyzet, valamint az UPS-es gépeknél is ha az ups jelzi hogy gebasz van, szó nélkül kilő mindent és leáll.
Valamint ha a főkapcsoló megnyomásával állítok le gépeket a szitu ugyanez.
Nyitva hagyott programoknál nekem ebből még bajom nem volt.
Libreoffisz amúgy is percenkén menteget, böngésző, mediaplayernek tökmindegy. Fájlkezelőnek is, Vibernek is stb.
Egy évbe kb. 250 nap úgy alszok el hogy megy a videólejátszó vagy a böngésző, TV néző stb. és az Auto Shutdown 1 óra múlva lelövi a gépet.
Ha ebből éveken át nem volt baj akkor szerinem már nem is lesz -
-
válasz
Doky586 #155871 üzenetére
Nem sajnos. Ha 500gigás lemezről csinálok C EFI és Reco vhd-t (amik összesen 40-50GB méretűek), leválasztva az adatpartíciókat, akkor 500 giga helyet kér mikor indítanám a vhd diszket. Ha 1 terásról akkor 1 terát.
Holott maga fizikailag nincs 50GB.
Ha vhdx-et csinálok a szitu ugyanez.
VHD telepítésnél ez nincs, ott lesz a szűz Win10 pl. 30GB, és az nem akar nagyobb lenni, és bármikor sikeresen bővíthető 50 vagy 70 vagy akárhány gigára.
Nem akar több terára növekedni. -
válasz
Doky586 #155843 üzenetére
Igazad van, viszont a cégnél a 6-ból 1 gép az enyém, a többit csak pátyolgatom és ha a telepítésnél az akkori rendszergizda (akit 3 éve nem láttam, szerintem meglépett) secure boot nélkül telepített akkor én ezt nem fogom felülbírálni.
Az én gépemen meg azért nincs mivel ez egy tesztgép, havi szintem próbálgatok linuxokat és sajnos ott még gyerekcipőbe jár a secure boot.
néhány nagyobb disztrót kivéve állandó nyűglődések, pláne dual-trialbootba. -
-
tobias40
veterán
válasz
Doky586 #155634 üzenetére
Köszi,így jó!
Azt gondoltam hogy nem engedi a bitlocker törölni a partíciókat...Ha töröltem a partíciókat utána simán mehet a win telepítés vagy kell vmit még beállítanom?(vagy a telepítő intéz mindent?)
ui:elindult a telepítő jó lassan,úgy néz ki így már települni fog!
(lassú a pendrivom)
-
Victoryus
addikt
válasz
Doky586 #155296 üzenetére
Végigment a frissítés, most 19045.4717 -et ír powershellben. winver parancsra feldobja a windows névjegy ablakot
gépházból összeomlik mint a pinty. Ezeket az anomáliákat leszámítva egyébként hibátlan. Azért a kereső az kéne. Még játszok vele hétvégén... hátha sikerül.
-
Victoryus
addikt
válasz
Doky586 #155296 üzenetére
A windwos update-ben azt írja, hogy 22H2-höz tölti a frissítéseket. pl: most ezt: KB5040525
Az update ablakon is hiába nyomok rá az operációs rendszer buildszáma+rendszeradatokara, azonnal bezárja az ablakot. Frissítéseket felteszi, .NET-et frissítette, meg a defender vackait. Meg amit írtam korábban, hogy a videokártya driverből automatikusan felteszi a rosszat, az ATI catalyst helyett, de azt sikerült megoldani. Lehet pont azért nem megy a start menü keresőjeÚgy látom kénytelen leszek újratelepíteni, bármennyire nem akarom. Veszek egy nagyobb ssd-t erről meg majd lementem később ami kell.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Doky586 #155219 üzenetére
Az a baj hogy nem megy a Win 10!
Egyebkent miért kellene másik gép?
Most kapható celerononok, más kisebb processzorok lassabbak.
Néha nyomtatnom kell pl A1 méretben. A nagy nyomtatóm 1995 Ben készült és még megy. Vegyek milliós tételben havi 2 lap miatt printer is?
Nem vagyok híve a tervezett elavulasnak. A Win 3.1 is boldog lennék ha az Excel nem vált formátumotThrawnad
-
Csokishurka
őstag
válasz
Doky586 #155185 üzenetére
Igen de most beírtam a kódot ahogy a kollégák javasoltak. Ill közben írtam egy ticketet hátha, de avalsz ez volt
please be advised that the keys are intended for single use only. Once the Windows operating system has been reinstalled, the same key cannot be reused. Thank you for your attention to this matter.
-
Csokishurka
őstag
válasz
Doky586 #155148 üzenetére
Régi emlékeim alapján, nekem ha NTFS-en volt a stick akkor azon is maradt, és emlékszem hogy a partíciókreálásnál illetve amikor kiakartam választani, hogy melyik meghajtóra telepítsem akkor mindig dobott valami hibaüzit, csak már nem emlékeztem melyik fájlrendszerrel volt probléma. De akkor FAT32 lesz a nyerő. Köszi!
-
westlake
félisten
válasz
Doky586 #155006 üzenetére
Mégis miből következtettél arra (egyébként tévesen), hogy bármiért is pánikolok? Ez jött át az írásomból? Írtam valahol olyat, hogy ez engem cseppet is érdekel? Megosztottam a fórummal egy megfigyelést.
#155007: .4474-est? Furcsállom, mivel már harmadszor telepítem és mindig ugyanaz a jelenség. Hogy készült az ISO?
-
westlake
félisten
válasz
Doky586 #155003 üzenetére
Mivel jó arc vagyok, ezért kipróbáltam: igen, működik. Újraindulás után már ott van a bal alsó sarokban a "Nincs internetkapcsolatom". Egyébként a parancsot nem kell nagybetűkkel írni. Majd kiderül az újabb buildeknél, hogy ez végleges-e, vagy csak átmeneti "akadályozás".
-
westlake
félisten
válasz
Doky586 #155003 üzenetére
Két okból sem: az egyik az, hogy van másik (számomra sokkal szimpatikusabb) módszer, ami minden ISO-nál alkalmazható, és amivel az ilyen "hülyeségeket" automatikusan átlépik a telepítők, a másik pedig az, hogy az észrevételem tekintetében egyáltalán nincs jelentősége, hogy kijátszható-e a dolog. Egyébként minden bizonnyal működik az általad említett módszer is, ahogy működött korábban.
-
-
-
Atesz08
tag
válasz
Doky586 #154896 üzenetére
pár hónapja váltottam. nem akartam csak kényszerből volt.. ez a 10 -es meg sem közelíti a 7 -est, vagy a 8.1 -et. de még itt is a 7 -es volt jobb nekem. ez elég erős, de hogy érzékeltessem mi a gondom : amíg a régi kettő jól használható a 10 használhatatlan. aki elégedett vele, semmi gond.
-
donjohnson
addikt
válasz
Doky586 #154788 üzenetére
amikor valaki be van lépve és lockolva van a windows, akkor alul a Kikapcsolás, vagy Újraindítás gombra kattintva felugrik egy figyelmeztetés, hogy mentés nélkül elvesznek a munkái, ha megnyomod a restart-ot.
ha nincs belépve senki, akkor viszont nincs ez a szöveg az Újraindítás gombnál és azonnal újraindítható.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #154798 üzenetére
Az alvó módból ébresztésre vonatkozik az a beállítás, nem arra hogy egyáltalán ne kelljen indításnál jelszót vagy PIN-kódot megadni a bejelentkezéshez.
Ha a bejelentkezéshez alapesetben jelszót vagy PIN-kódot kell megadni, akkor nem világos mit lehetett volna elhagyni, az utóbbi max. az automatikus bejelentkezés beállítása lehetne. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #154795 üzenetére
Ha a bejelentkezési képernyőn alapesetben kb. semmihez nem férni hozzá és még egy feladatkezelőt sem lehet nyitni, akkor mégis hogyan akarod ezt a "kikapcsolva vagy altatva volt?" és "fut vagy nem fut a program?" megnézni, valamint miért is olyan fontos ez?
• How To Open Task Manager On Login Screen Windows 10
• How to Enable or Disable Secure Sign-in with Ctrl+Alt+Delete in Windows 10A feladatkezelő megnyitásához a linkelt leírásban lévő módszer lehet opció, de ahhoz mókolni kell, mert a bejelentkezési képernyőn natúrban a
Ctrl + Shift + Esc
nem feltétlen fog működni.
A Ctrl + Alt + Delete módszerrel is meg lehet nyitni a feladatkezelőt, de a bejelentkezési képernyőn megint nem feltétlen fog működni, meg lehet csak a zárolási képernyőt oldja fel, ha úgy van beállítva.• How to Turn On or Off Require Sign-in on Wakeup in Windows 10
Ha ekkora dilemma és probléma ez a "kikapcsolva vagy altatva volt?", akkor javaslom altatásból ébresztésnél az újbóli bejelentkezés megkövetelésének (átmeneti) kikapcsolását, aztán akkor egyértelmű lesz hogy melyik melyik, ha egyből az asztal jelenik meg.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #154793 üzenetére
Hát mondjuk értelemszerűen onnan, hogy ha csak altatva van a windowsos PC, akkor alapesetben elég megmozdítani az egeret vagy lenyomni egy billentyűt, laptopoknál felhajtani a fedelet és utána újra használata kész, nem kell a hagyományos módon bekapcsolni, megvárni amíg bebootol és bejön a bejelentkezési képernyő, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #154788 üzenetére
• How to Sign in to Windows 10
• Sign in to Windows 11Már a zárolási és a bejelentkezési képernyőm is látszik szvsz egyértelműen, hogy melyik a Windows 10 és melyik a Windows 11.
-
-
ddmb
aktív tag
válasz
Doky586 #154675 üzenetére
Az a baj, hogy ezek az éppen futó programokat is észlelik. Ugyanis betiltották a cégben a Javát, és van egy software-em amelyik egyetlen .exe fileból áll, de bele van fordítva/linkelve a Java... Ha elindítom, látom a futó processzek listájában a "Java Platform SE Binary (32 bit)". És már sikítoztak miatta egy időben az adminok, hogy miért futikol a Java, de valahogy most csönd van, pedig továbbra is használom.
Megpróbálom ezt a .vhd-s dolgot. Mi kell hozzá? Hogyan kell letitkosítani a cuccaimat?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Doky586 #154634 üzenetére
Ismétlem: nem kell bökni
de mert azt a házirendet átállítottam ami ahhoz kell, hogy az megvalósuljon (3-4 kapcsoló). Ha én írom, hogy böknöm kell akkor azért írom, mert a helyzet, hogy bökés nélkül nem indul ell, és nem a default, ezért említem meg!ki tudja mit rontottál el
A defaultokkal élők szemében én, mert idegesített annyira, hogy utánanézzek rendesen, és csak annyit, hogy elérjem a célom.
A telepítés elkezdésének menete, meg a telepítések egymástól való függősége/egymásra való épülésük mikéntje nem hinném, hogy ugyanaz a kategória.De megint az van, hogy az egy helyen kb 3-mal arréb kapcsolt állapotú windowsommal jövök kérdezni egy másik csúszkáról, de arra nem jön információtartalmú válasz amire kérdezek, csak az van megkérdőjelezve, hogy miért van 3-mal arrébb kapcsolva a windowsom, vagy van-e egyáltalán (ha meg van, akkor bizots rosszul, mert másképp nem lehet).... Nem tudom, hogy ez a topik kérdezőin vagy válaszadóin múló átlag, de ezért is csak akkor jövök, mikor már túl vagyok egy ponton. (Van esetleg "nem out of the box windowsoknak topikja?)
Oké a házirend állítást nem részleteztem "stringre pontosan", de a veracrypt jelenlétét említettem, és kérdeztem dolgokat.
Erre jön, hogy nálam az úgy működik (minden körülmények közt), ahogy a nagy könyvben... és én nem tudom, vagy csináljam meg azt amit meg is említettem, hogy nem fogok. Információ azokkal kapcsolatban amik a kérdőmondataimban említve vannak meg semmi.
Mintha arra kérdeznék rá bármely böngészőben, hogy lehet-e, és hogy, beállítani böngészőben azt, hogy x féle fájlok egyik, y féle fájlok egy másik mappában legyenek, erre meg jön az, hogy "Az alapértelmezett metési hely az C:\Users\user\Downloads".Kérdeznie is lehet a potenciális válaszadónak... ezt csak így off-ban
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Doky586 #154632 üzenetére
Nálam -fenti miatt- jelzi, hogy ha van frissítés, és én bökök rá, hogy akkor install (nem auto). Ez volt a felállás, aztán jött az akadás . Akadás után sokáig az éppen megjelenő, alkalmi "lehet csinálni valamit"-es sárga jelet átvette a "korábbival baj volt" állandó piros. Az volt kint pár hétig hónapig (ha néztem ha nem), és most már az sincs, mikor benne meg meg ott a frissen érkezett telepítendők sora.
Partició tologatásom nemigen lesz, MS meg nem tekinti prioritásnak (különben már megtörtén volna valami hivatalos), viszont így most korábban működő funcíót vesztett vagyok. Ezt a feleslegességet én kétségbe vonnám! -
SamSem58
aktív tag
válasz
Doky586 #154609 üzenetére
A biztonsági mentésből készült helyreállítást kerestem, azt szerettem volna visszatenni.
Mert a rendszervi vázaállítás nem sikerült.
De már nincs semmi gond, ugyanis második próbálkozásra - bár Maratoni idő alatt - de sikeres lett a lemezképből történő rendszer visszaállítás. -
PitLee
őstag
válasz
Doky586 #154349 üzenetére
Nem vagyok nagy mágus és sokat felejtettem a winxp óta, mert röcc nélkül működik a win10.
Csináltam egy egyszerű mentést a recovery tartalmáról, majd próbálkoztam a 0-ás wim-el, de akkor még nem vágtam a logikát, és laza csukló mozdulattal töröltem a mentésem is
Innentől lett izgalmas a dolog, a wint nem nagyon hatotta meg a wimre hiány, a partíciók létrehozása és törlése, formázása, mert volt egy pár.
C után csináltam 1GB-ot és a parancssoros leírás segítségével pár lépést kihagyva megcsináltam az új recovery partíciót.
Majd letöltöttem a Win10 ISO-t gondoltam abból kinyerem a törölt winre.wim-et, de már install.esd a "formáció", így azt DISM-el ki kell csomagolni, de DISM nem akarta, mert mint kiderült öreg, ezért először SFC-t gatyába kellet rázni.
Majd kilistázni az install.esd-t, a listából kiválasztani melyik index kell, majd azt egy mappába kicsomagolni , majd onnan a winre .wim-et helyére másolni és update OK, bár semmi szükségem a bit locker-re és annak javítására, de nehogymárponténneA recovery kikapcsolásakor (reagentc /disable) a WinRE particó tartalmát a ..syste32/Recovery mapába másolja és bekapcsnál ugyan ez fordítva.
Ami nekem most 464.67MB-lett előtte 500 akárhány volt, valami nem oké, de ez viszont befér a régi helyére, így majd hétvégén ha lesz időm lehet vissza paterolom a régi helyére, vagy King leírása szerint "biztimentésből" újra rendezem a partíciókat.
Easily fix broken Windows files now with System File Checker
https://youtu.be/acxCueZ2dVQConvert an ESD File to a WIM File for Driver Updates in Your Windows Image*
www.intel.com
TechEasyGeek
https://www.youtube.com/@techeasygeek/search?query=winre -
movax
őstag
válasz
Doky586 #154546 üzenetére
A Disk Management alatt nem jön ki a matek, mert egy particiót nem mutat, az a Microsoft Reserved, valami 16 MB, tehát ha azt is beleszámolod, akkor kijön, mert azzal együtt van 7 partició a képen, amit a kolléga betett. Egy rendesebb partició-menedzser program mutat mindent (pl. MiniTool, DiskGenius).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest