Hirdetés
- Yettel topik
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker88
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
régebben jó "poénnak" találtam hogy Vistának a rendszerinfói közé be tudtam rakni pl az alaplap gyártójának a logóját/nevét/weboldalát..
gondoltam ezzel is egyedibbé tudnám tenni a saját gépemet..
-
válasz
Bubee82
üzenetére
Hardveres gond lesz, fiam laptopjába a wifi modul mielőtt teljesen megdöglött, akkor produkálta ezt a tünetet.
Ezt letesztelni nem tudom hogyan tudnád, esetleg egy live linux alatt nyúzn pár napig, más ötletem nincs.
Külső usb, pl. TPLink eszközzel esetleg le lehet csekkolni magának a wifi hálózatkezelésnek a jó működését, de 99% hogy tökéletes lesz. -
zolokas
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Régen lehetett valahogy a XP-be írogatni át meg kis ikonokat bele rakni de nem emlékszem már rá!
-
Joker88
őstag
A rendszer-összefoglalóban hogyan lehet "egyéni" , több információt elhelyezni ?
Kép forrása A mellékelt kép neten , Google által talált, nem saját !
-
Liner
aktív tag
Akkor lassul be a gépem amikor elakar menni aludni. Biztos mert bállítottam soha opciot és semmi hiba meg se rezzen. Érdekes
-
zolokas
senior tag
Sziasztok!
Vannak kis problémák a hozzáférési jogokkal! Hiába állítom rendszergazdának a gépet + a speciális beállításnál adok jogot hozzá még is azt írja a mappára meg a benne lévő fájlra, hogy nem elérhető! Mi lehet a probléma mit állítok el?
-
JamesHun
addikt
köszi a segítséget
ránéztem a parancssoros kereséssel és talált is fileokataz appdata/local/packages be talált fileokat, de azok szerintem normálisak, mert a paint, 3dveiwer meg ilyesmik is abban a mappában vannak
Közben találtam egy trojait a deffenderrel (elvileg ma került az edgen keresztül a gépre. fránya online sorozatok
), azt leszedettem velea certmgr.msc-re is ránéztem és tegnapi nappal van ott egy tanúsítvány
akkor ez a thundi, vagy firefox lehetett esetleg, mert ez a kettő ügyködött tegnap, meg egy store os progi frissült még talán -
movax
őstag
Win7 az utolsó támogatott rendszer, ha azzal nem megy akkor bízd a windows 10-re, ha megy azzal, amit talál a driverfrissítéssel, akkor ok. Ha nem, akkor marad a win7 vagy valamilyen linux.
Nézd meg itt, ezt írja a Microsoft Windows menüt lenyitva:
"A HP nem biztosít Windows 10 illesztőprogramokat a HP.com oldalon a 2013. augusztus előtt értékesített HP számítógépekhez. A Microsoft az ezen termékekhez tartozó legtöbb összetevő-illesztőprogramot elérhetővé teszi az Eszközkezelőn keresztül, amint a készülék Windows 10 rendszert futtat aktív internetkapcsolat mellett."
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Van nálam egy HP 635-ös notebook AMD Athlon II p360-as procival, radeon HD 4200-al, és egy HD6300m-el szerelve. Feltelepítettem rá a Windows 10-et, de valahogy drivert nem talalok hozzá megfelelőt. Tudnátok nekem tanácsot adni, hogy milyen driver lenne megfelelő? Van valaki, aki hasonló hardverkiépítésű gépet használ? Előre is köszönöm a segítséget.
-
movax
őstag
válasz
JamesHun
üzenetére
Command prompt-ba told be ezt:
cipher /U /NEz megmutatja, hogy a rendszerben van-e titkosított fájl, annak függvényében lehet tovább gondolkodni.
Esetleg Run-ba írd be: certmgr.msc és nézd meg a Personal-ban, nincs-e véletlenül valami.
Vagy egyszerűen: amikor kéri, hogy backupold, dugj bele egy pendrájvot és backupold a kulcsot, nem fog zavarni utána.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Legálisan frissítettem anno 7-ről 10-re, az a kérdésem lenne, hogy cserélhetek-e SSD-t a gépben, mert ha jól tudom a licensz a hardverhez kötődik. Vagy ez az alaplapra + procira vonatkozik csak?
-
movax
őstag
válasz
Cathrine
üzenetére

Ez a windows-installológiai tudományok egyik nagy misztériuma: vannak pendrájvok, amelyekről egyszerűen nem megy az install, mások esetében meg egyszer csak úgy nem megy, hogy korábban ment. Alap, hogy win-installra készülődéskor legyen kéznél kettő-három. És amelyikkel működik, azzal nem biztos, hogy ezután is működik majd.

-
Bubee82
őstag
Sziasztok,
Par hete elkezdodott egy kalvariam a wifi adapterrel (Dell Inspiron). Gondolom egy frissites cseszhette el. Valamilyen oknal fogva - vagy ujrainditas, hideginditas vagy akar egy sleep-bol valo feltamadast kovetoen - egyszeruen eltunik a wifi, de teljesen. A beallitasokban sincs jelen ilyenkor, tehat meg annak az opcioja sincs, hogy ott probalkozzak valamivel mert egyszeruen nincs wifi adapter jelen - legalabbis a winfos szerint. BIOS-ban termeszetesen ON minden. Aztan neha par ujrainditas utan ujra megjelenik, de van hogy egyaltalan nem. Most is hotspotrol vagyok wifi helyett. Minden beallitas defaulton van kvazi, soha nem piszkaltam semmit, miota megvettem a gepet.
Hogyan lehet ezt a rendkivul idegesito problemat orvosolni?
Koszi!
-
Kenderice
senior tag
Üdv.
Van egy gondom.
Van egy win10-es gép a hálózatban.
Erről a gépről minden más gépet (windows, linux) lehet látni és csatlakozni is hozzájuk.
Azonban a többi gép nem látja a win10-est a hálózaton.
Pontosabban a linuxos gépek látják, de nem tudnak hozzá csatlakozni.
A windows7-es gépek meg nem látják a 10-est.
Ez mitől lehet?
Amíg win 8.1 volt az adott gépen, minden jól működött. -
JamesHun
addikt
válasz
JamesHun
üzenetére
OneNote, Firefox és Thunderbird frissült tegnap, lehet valamelyik frissítése miatt hozza be?
annyit találtam, hogy régen a 1password egyik frissítése után jött fel mindenkinek aki használta, mert egy mappát vagy filet betett titkosítottnak a progi és ezt érzékelte a win10
-
JamesHun
addikt
Sziasztok
Reggel óta felugrik egy EFS UI Applicationos értesítés, ami a titkosított file rendszer kulcsának biztonsági mentését hozza fel mindig
De nincs titkosítva a file rendszerem, ezért nem nagyon értem miért jön ez fel reggel óta minden bekapcsoláskor. Másnál is feljön ez az értesítés? -
Cathrine
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, a másik pendrive volt a megoldás. Beszéltük itthon, hogy tuti valami banális hülyeség lesz rá a megoldás, de bevallom, nem hittem benne.

Elképesztő, hogy ezen szívtam vagy egy napot, még egyszer köszi.

-
törölt tag
válasz
Cathrine
üzenetére
Ugyanilyen hibát nálam egy másik pendrive oldott meg. Próbáld meg egy régi USB 2.0 pendrive-val.
A Win10 ilyen kényes, már maga a Media Creation Tool is hol lefut, hol nem. Gyakran csak úgy jó, ha MCT.exe átmásolva a pendrive-ra és onnan indítani hogy hozza létre a telepítőt.
-
Cathrine
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Platinet 32 GB. Legacy be van kapcsolva.
-
Cathrine
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Végigdugtostam újra az összes létező variációt. Ugyanaz a hibaüzenet.
De köszi szépen a tippet. 
-
szabonagyur
félisten
válasz
Cathrine
üzenetére
Szia
A lapon 2 gyártó USB termékei találhatóak, van belőle 2.0 és 3.0 is.
Próbáld meg az Intel által támogatottakat, mivel a ASMedia-t valószínűleg nem ismeri a 3.1 miatt.
ASMedia® USB 3.1 vezérlő :
2 USB 3.1 csatlakozó (2 a hátlapon, +zöldeskék, Type-A)
Intel® Z270 Chipset :
1 USB 5Gb/s port(s) csatlakozó
Intel® Z270 Chipset :
6 USB 3.0 csatlakozó (2 a hátlapon, +kék)
Intel® Z270 Chipset :
6 USB 2.0 csatlakozó (2 a hátlapon, ) -
Cathrine
tag
válasz
monosgeri21
üzenetére
Igen. Az volt az első tanács, nem működött sajnos. Se UEFI letiltás, sem security boot letiltás.
Már ott tartok, hogy az is megfordult a fejemben, hogy megpróbálom a windows 7-et felrakni és win 10-re frissíteni.
-
Cathrine
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni, hátha valaki tud a problémámra megoldást. Karácsonyra a Jézuska új PC-t hozott a következő paraméterekkel: Intel i5-7600k, ASUS STRIX geforce GTX1070, 2x8 GB 2133 DDR4 Kingston Hyperx RAM, WD Green 120 GB SSD és Asus Prime Z270-k alaplap.
Az összeszerelés zökkenőmentesen zajlott, nem volt semmi probléma. Indításkor a BIOS szépen bejelentkezett, minden alkatrészt látott. A gond a windows 10 telepítésénél kezdődött. A bootolható USB-t a Microsoft hivatalos Media Creation Toolal készítettem el. Miután a gép beolvasta az USB-t a telepítés elkezdődött, de mikor a windows termékkulcsot kéne beírni megakadt és ezt a hibaüzenetet dobta fel: Hiba
Elég sokat kerestem a hibára, de nem sikerült megoldani a gondot. Esetleg valaki már futott ilyen problémába? Azt láttam, hogy a windows 7-nél gond volt, és erre az ASUS adott ki egy EZ Installer programot, ami ott megoldást jelentett, de windows 10-nél ilyet nem találtam.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Bferibörs
addikt
-
raidx
őstag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Egyszer már teszteltem egyesével, igaz 1 passt vártam, de addig nem volt hiba.
Az akkor volt. De az is lehet, hogy a modulok nem tudnak együttműködni.
-
törölt tag
Hol lehet venni eredeti windows 7-et (amit még ma windows 10-é frissítenék)?
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Teljesen hivatalos és naprakész win10 64 bites rendszerem újabban nem csatlakozik autómatikusan a saját wifimhez. Már elfelejtettem vele, de így sem.
Valami ötlet? -
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy win 10-re van-e olyan program, ami figyeli a netes adatforgalmam havi, heti és napi szinten? Ha van ilyen, mi a neve?
Régebben a szolgáltatómnál meg lehetett nézni, de már nincs ilyen beállítás
Köszönöm előre is!
-
Baggio04
aktív tag
Jóreggelt!
Adódott egy kis problémám ezzel az utóbbi nagyobb frissítéssel kapcsolatban. Lefrissítettem és utána audio driver problémája volt folyamat a rendszernek, felcsesződtem és csináltam egy tiszta telepítést. Audió megoldódott, de most olyan gondom van, hogy mikor szépen kikapcsolom a gépet, akkor újraindul a rendszer, ugyanez történik ha a gépen található gombbal kapcsolnám ki.
Lehet elkeveredett a főkapcsoló funkicója...?
Merre találom ezt a beállítást, keresgéltem, de erre még nem volt szükségem eddig.... -
Predator2
addikt
Helló
Nálam valami nagyon összekuszálódott a hang illetve a mikrofon körül. Van rá mód, hogy alaphelyzetre rakjam?
THX
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Mi a legegyszerűbb módszer egy felhasználói fiók elől elrejteni egy logikai meghajtót?

-
Gyurinho92
tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
-
svgyula
addikt
válasz
Pardise
üzenetére
Szia! Ez így ránézésre egy elhasználódott esetleg zárlatos csatlakozót mutat. Mivel nincs biztosíték egyik mögött sem egy ilyen hibás eszköz másodpercek alatt elégetheti az alaplapon futó táprendszert. Vagy az időszakos zárlat az összes többi eszközön ami innen kap feszültséget anomáliát, hibás működést okoz,rosszabb esetben tönkre is teheti.
-
-
Archttila
veterán
Köszi! Mondjuk ebben csak az a fura, hogy nincs más felhasználó a rendszerebe csak én, viszot másik SSD volt a gépeben adatmentés céljából, ezen akkor volt még OS (Win10) sőt volt olyan, hogy arról bootoltam mert kellett pár progi ini/config fájl backup a meghajtóról.
Akkor elképzelhető, hogy a régi SSD rendszere adta hozzá ami értelemszerűen már nem létezik?? -
Geth
veterán
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
OK, akkor bebootol, ezért írtam, hogy nem tudom, bár gyanítottam, hogy visszafele nem dobták a kompatibilitást

-
CsengődiGeri
tag
Bocsi hogy beleszólok és bár most nem fogok ujra butolni hogy megnézzem a biosom beállitásomat de az NVMe-n levő w10 GPT particiót és a vinyomon levő w7-et ami MBR particion van állítgatás nélkül butolom be csak az F8-cal kiválasztom melyikről induljon a gép ( a harmadik vinyón levő MBR-es linux ugyan így indul). Tehát van olyan beállítás hogy az GPT és az MBR parició is indul bios állígatás nélkül.
-
King Unique
titán
Vannak az UEFI-nek bizonyos előnyei, amik pl. ebben a cikkben is le vannak írva. Indításnál nem tököl annyit a POST-folyamatnál, mint a Legacy BIOS és ezáltal a Windows betöltése is hamarabb megkezdődik. De ez az előny rendszerint csak X másodperces, illetve azért SSD-vel amúgy is gyorsan indul a Windows. Ha a pendrive-ról EFI módban akarod bootolni a Windowst, akkor arra rendszerint FAT32 fájlrendszer kell. Ha olyan külső programot használtál a kiíráshoz, mint pl. a Rufus, akkor annál is nyilván az ennek megfelelő opciót kell beállítani, mert pl. az elsőnél NTFS-sel korántsem minden hardver tud bootolni EFI módban. Plusz a megfelelő boot eszköz kiválasztása is fontos!
-
zseko
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Értem, köszi. Közben a win helyreállt rendesen. Jár bármi extrával, ha átkonvertálom gbp-be a rendszert? Mármint így utólag. Az alaplapnál olyasmit olvastam, hogy gyorsabban bootol uefi-ként mint legacy módban, valamint nehezíti a különböző winloader programokat. Vagy az más beállítás lenne? Ez utóbbi mondjuk pont nem érint, azért cseréltem még idén gépet, hogy eredeti 10-em legyen.
Közben olvasgattam, úgy emlékszem azért nem uefi-ként telepítettem, mert aazt választva nem bootolt be valamiért a pendrive.
Linux mindegy hogy rakom fel, csak a win-t ne rontsam el megint
-
palfitom
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, meg fogom nézni!
Közben újra telepítettem a Win-t, de csak annyi változott, hogy a SATA driver-t simán tudtam frissíteni, nem kellett "megerőszakolni" a rendszert. A meghajtót továbbra sem tudom használni.
-
Sziasztok, az őszi Fall Creators Update után rendkívül jól működött a gépem, de nem csináltam arról az állapotról mentést. Most már sajnos belassult a laptopom és némi kisebb gondok is előjöttek. Azt szeretném megtudni, hogyha letöltöm a Fall Creators Update ISO fájlt, és telepítem (ha egyáltalán ez lehetséges), akkor ugyanúgy visszaállítható az akkori állapot, vagy letöröl mindent, mintha W10-et telepítenék?
-
King Unique
titán
Az egy dolog, hogy Legacy BIOS módban és MBR alapon lett telepítve nálad a Windows 10. Viszont attól még a rendszerindítás helyreállításához annál is használhatók az egyes említett programok és leírások.
Egyébként arról ebben a topikban is már volt szó, hogy a 1703-as verzió óta natívan elérhető az MBR2GPT segédprogram, ami adatvesztés nélkül és közvetlenül átkonvertálja a Legacy BIOS telepítést UEFI-sre. Tehát megoldható ez újratelepítés nélkül is. De, ha most minden jól működik az előbbinél, akkor nyilván nem muszáj erővel átállítani. Pláne, ha nálad dual-boot megoldás van és a Linuxot is az előbbi szerint telepítetted a másik SSD-re. Bár az EFI módban elvileg tud MBR lemezről is bootolni, de nem érdemes annyira megkavarni.
-
zseko
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Ohhh, bocs, azon átsiklottam, hogy az link volt
Igen, azt sikerült, hogy elinduljon a win, így a linuxos része meg lett oldva, köszönöm
A többi része, mint ahogy te is írtad, már más op rendszer, így az azzal való bénázásommal nem akartam terhelni a linuxos fórumot. Nincs uefi, úgy tűnik nem úgy sikerült telepíteni. -
King Unique
titán
A másik topik válaszában már le volt írva, hogy hogyan lehet helyreállítani. Illetve akár parancssorban is lehet a különféle Bootrec parancsokat bepötyögye, amit pl. EZ és EZ a leírás jól szemléltet. Ha az UEFI-s rendszerindítás sérül komolyabban, akkor annak helyreállításához meg pl. EZ a leírás megint jól használható.
De egyébként a másik topikban azt írtad, hogy már sikerült megoldani.
-
zseko
veterán
Üdv, olyan kérdésem lenne (nem találom rá a választ, pedig már találkoztam vele), hogy linuxot telepítettem egy másik meghajtóra, aminél figyelmetlen voltam, így szétcseszte a win indítását. Hogy tudom ezt helyrerakni? Valami fixmbr vagy ilyesmi rémlik.
Mivel anno a win telepítését is elrontottam (első uefi-s alaplap
), így nem uefi-s és nem gpt-s, hanem a 'régi hagyományos'. Ha ez számít valamit. -
King Unique
titán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Amit leírtál, az magára a telepítésre vonatkozik, illetve a rendszermeghajtókra. Valamint Windowsnál, mert pl. Linux esetében már nem feltétlen igaz. De a lényeg, egy másodlagos (adattár) fizikai meghajtó ettől függetlenül lehet tetszőlegesen MBR / GPT, mint azt már más is említette.
(#70826) palfitom:
Ha a BIOS beállításai, fizikai csatlakozás stb. tényleg rendben vannak, akkor ez inkább lehet a Windowst, illetve a drivereket érintő probléma. Másnak nemrég némileg hasonló gondja volt, amiről ebben és egy másik topikban is ment a diskurzus. -
palfitom
félisten
Kábelt kicseréltem, semmi változás.
Köszönöm mindenkinek az ötletelést!

Újra rakom a win-t (biztos ami biztos, egy másik telepítővel), s meglátjuk. Jelenkezem, ha lesz fejlemény!
-
Geth
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ez így biztosan nem igaz.
A basic/dynamic disk teljesen más mint a használt partíciós séma (MBR/GPT).
Ég és föld, semmi közük egymáshoz.
Annyi a történet, hogy EFI módban tud bootolni a Windows GPT-ről (lehet MBR-ről is, de azt most nem tudom fejből).
BIOS módban (EFI esetén bekapcsolt CSM-mel) pedig csak MBR-ről tood bootolni a Windows.A nem bootolni kívánt lemezek mindkét esetben lehetnek bármilyenek, nekem is régi BIOS-os gépen a bootolni kívánt disk MBR, de a második (adattároló) disk már GPT

A basic disk az egyszerű partíciókat tartalmazó disk (lehet GPT/MBR).
A dynamic disket meg szoftveres RAID-nek kell elképzelni, de apartíciók(bocsánat, itt már nem partíciók vannak, hanem volume-ok) szintén lehetnek GPT/MBR-ek. -
válasz
vidra1221
üzenetére
Sokféle hibát produkálhat egy ilyen. Röviden és tömören: mindent újra kell majd tenni, de akadhatnak kivételek (amikre építeni felesleges remény).
Alap esetben tiszta Win telepítésnél a teljes registry könytvárad megsemmisül, így a program nem létezik többé a rendszer számára. Legjobb esetben ez csak a CD kulcsok és a "Programok telepítése és törlése" menüből való hiányt eredményezi, ez előbbi esetében pedig máris használhatatlan a program.
Másik az, hogy a dokumentumok, AppData, stb huncut módon elrejtett mappából elvesznek a beállításokat tartalmazó fájlok, amit a szoftver nem fogja tudni, hogy újra létre kell hoznia, így vagy nem csinál semmit indításra, vagy különböző hibaüzenetekkel örvendeztet meg.
A harmadik opció, hogy a szoftver egyedi DirectX kiegészítőket telepített a rendszerlemezre, ezeket szintén hiányolni fogja.
Találkoztam már olyan régi játékokkal, és Steam-es címekkel, amik túléltek egy rendszerlemez formázást, de nagyon ritka. Pl maga a Steam sem indul el, csak újratelepítés után, hiába tetted másik meghajtóra, hiányol ezt-azt. -
válasz
palfitom
üzenetére
Ránézésre az MBR-GPT formátumos Windows hiszti áldozatává váltál. (MBR a sima, GPT a dinamikus)
Én most szívtam ezzel egy laptop telepítésénél, de közel sem biztos, hogy ez a gond.
A lényeg: Ha UEFI módban van a BIOS, valamint a SATA vezérlő AHCI módban, akkor látja ugyan a Windows az MBR partíciós meghajtót, de nem tudja használni. Ellenben Legacy BIOS-ban és AHCI vagy Compatible vezérlős beállításban pedig a GPT-s partíciókat nem tudja kezelni.Azt nézd már meg kérlek, hogy ha Win10 telepítésnél kiválasztod telepítendő meghajtónak a "rossz" SSD-det, alul kiírja-e, hogy nem tud telepíteni erre a partícióra? (Olyasmit kell írjon, hogy a BIOS-ban rosszul van beállítva a lemezkezelés.)
Ha ez így kijönne, akkor csak egyszerűen át kell alakítani a partíciót GPT-re, amit egy boltból megvett "AOMEI Partition Assistant" adatvesztés nélkül el tud végezni. -
worxland
addikt
"Több megoldás is van:
- Nem használsz elavult oprendszert, főleg nem ennyivel modernebb hardverrel "Igen, nem is volt végleges terv a Win7, csak egy félórára ment volna fel a gépre (mindenkinek a képzeletére bízom, hogy miért). Jelenleg Win10 Pro van rajta, azzal nincs probléma.
-
válasz
vidra1221
üzenetére
Üdv!
Formázott rendszerlemez esetén van 1-2 program, ami nem veszi zokon a törölt dll-eket, registry-t, stb, de 99%-ban használhatatlanok lesznek.
Két járható út van előtted:
1) Tiszta Win10 telepítés, és mindent újra kell tegyél.
2) Win7 frissítése Win10-re. Saját tapasztalatból írom, legjobb esetben is a programok 50%-át így újra kell tenni. -
Geth
veterán
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Azért ír driver faultot, mert lehet, hogy az egyébként jól működő driver futott rá a hibás memóriaterületre.
Ne csak egyesével teszteld, hanem egybe, úgy ahogy egyébként használnád a gépet, hiszen most se csak 1 stickkel dobta a hibákat

Sajnos van olyan, hogy külön-külön jók, de egybe nem, vagy a sorrendjüket cserélni kell, főleg, ha különböző gyártó/méretűek a stickek.Az 1 pass még lehet kevés, több memtest progi is (alapbeállításon) az első pass-t "lecsalja", nem minden tesztet ereszt rá, ezért időben rövidebb lehet az 1. pass.
-
vidra1221
tag
Sziasztok!
WIn 10 telepítés előtt állok. Most win7 van külön ssd-n. Az ssd-t leformáznám és tiszta telepítést szeretnék.
A jelenleg telepített játékok, programoknak van ugye mappája (users/documents stb.) a c: meghajtón ahol a win7 van. Ide az adott program bepakol cuccokat magának.Kérdésem a következő: ha megkapja a formatot a meghajtó és ugye fent lesz az új rendszer szükséges-e minden játékot, alkalmazást újrarakni, vagy arról a bizonyos mappáról készítek egy biztonsági másolatot és ha visszamásolom telepítés után akkor az úgy jó lesz. Továbbá szükséges lesz újra telepíteni az érintett progikat? Vagy egyáltalán érdemes vesződni ezzel?
Kicsit rövidebben ha felrakok egy tiszta op. rendszert szükséges e újrarakni a többi játékot, programot amik másik meghajtón vannak? Mert hát van egy pár és az rengeteg idő lenne. Mi zavarna be ha nem teszem meg?
Kösz! -
Gyurinho92
tag
3 modul van bent, egy 8gigás, és 2db 2gigás. Egyszer már teszteltem egyesével, igaz 1 passt vártam, de addig nem volt hiba.
Csak azt nem értem akkor miért ír Win8 driver fault-ot...

A biost mindjárt átnézem, de szerintem nincs elállítva semmi. Azt meg tudod mondani, esetleg milyen beállításokat figyeljek meg? Overclockolva nincs semmi.
Egyébként köszönom ezt is!

-
Geth
veterán
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Hát 3 különböző process halt el, memory corruptionnel.
Én MemTest86-tal kezdenék (2-3 pass 0 hibának kell lennie).
Ha az EFI/BIOS-ban nincs túlhúzva/túlfeszelve semmi, és a beállítások is jók, és a memtest se dobott hibát, akkor kezd érdekes lenni
De ha dob hibát a memtest, és minden alapbeállításon van, akkor a memória a hibás. Ilyenkor lehet több RAM stick esetén cserélni, egyesével, stb. -
Ala
tag
Sziasztok!
Eddig csak a laptopon, de most hirtelen az asztali gépemen is hasonlóan furcsán működik. Ha kikapcsolom, vagy újraindítom a gépet, akkor az újraindítás előtt használt programok automatikusan elindulnak. Ez miért van?
Az elmúlt két hétben pl egyszer nem működött egyik usb portom sem, akkor frissítés után helyre állt a világ.
Segítségeteket előre is köszi!
-
Geth
veterán
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Töltsd fel őket ide.
Majd a kapott eredményeket, ha nem sikerül értelmezni, töltsd fel valahova, és azt oszd meg.
Ne mi dolgozzunk már helyetted
-
Gyurinho92
tag
Sziasztok!
Aki ért hozzá, esetleg tudná nekem értelmezni a következő kékhalálokat:
https://drive.google.com/open?id=1zNAM9-dWPUMDtWza-JxND8y-M7CCDPLc
Köszönöm előre is!
-
spiritex
veterán
Ha frissült a win 1709-re, és én nem törlöm le a régit az old mappából, akkor 10 nap után a win magától fogja törölni? Tehát ennyi időm van tesztelni az újat és visszatérni a régire, ha akarok?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), azt leszedettem vele

De köszi szépen a tippet.

Igen, azt sikerült, hogy elinduljon a win, így a linuxos része meg lett oldva, köszönöm