Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
samsung ace
üzenetére
Magától értetődő és nem meglepő módon rákeresel szépen a hibakódokra (0x800f0988) és alkalmazod az ott javasolt megoldásokat, illetve ha szükséges, akkor lehetőleg mindet!.
• Cumulative Update for Windows 10 Version 20H2 (KB5003173) Failed to Install, Lets fix it
• Fix 0x800f0988 Windows Update Error. Easily!
• Fix update error 0x800f0988 in a few easy stepsHa az előbbiek nem oldják meg, akkor másik lehetőség a javító újratelepítés in-place upgrade-del (nem, ez nem clean install teljesen a 0-ról és megtarthatók a telepített programok, beállítások stb., meg nem, nem kell hozzá külön bootolt telepítési adathordozó), ami már többeknél megoldott ilyen és ehhez hasonló frissítési problémákat (példa).
• How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place Upgrade
+ Még mielőtt esetleg téma lenne, nem, az nyilván nem lehet kifogás, hogy de hát a linkelt útmutatók angol nyelvűek és a kedves user csak magyarul tud, amikor végig screenshotokkal vannak illusztrálva a lépések, meg létezik pl. Google Fordító is ha annyira magyar nyelvű kell, azzal pl. az utóbbi útmutató is kompletten lefordítható magyarra, + az előző többi is: [link], [link], [link].
-
válasz
droti25
üzenetére
Nem kell feltétlen FTP... W10 hálózatot MAGÁN-ra állítani, hálózatfelderítést bekapcsolni, megosztod a kívánt mappát MINDENKI számára, ha gondolod a jelszóval védett megosztást kikapcsolod, Android-on meg a legtöbb fájlkezelő LAN-on keresztül egyből el fogja érni
nekem Redmi telóm van azon gyárilag telepítve van a videóban szereplő fájlkezelő, a LAN ellenőrzésnél várj türelmesen, 2 percig is eltarthat:
How to Access Windows Folder From Android (Shared folder over LAN/Wi-Fi)
(biztosan működő megoldás) -
Marci112233
addikt
válasz
samsung ace
üzenetére
Ezeket parancssorba kel beírni és entert nyomni, de lehet hogy azt is rendszergazda módban kell elindítani hogy működjön.
Egyszerű kikeresni is mert keresés a start mellett, majd beütöd CMD majd azon jobb klikk és futtatás rendszergazdaként.
-
zolee001
őstag
válasz
samsung ace
üzenetére
Start jobb gomb--menüben Power shell Rendszergazda avagy Command Prompt rendszergazdaként
Soronként kicopyzod ,beilleszted majd enter -
zolee001
őstag
válasz
samsung ace
üzenetére
1,
sfc /scannow2.
dism /online /cleanup-image /scanhealth
dism /online /cleanup-image /checkhealth
dism /online /cleanup-image /restorehealth3,
net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver
ren C:\\Windows\\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren C:\\Windows\\System32\\catroot2 Catroot2.old4.
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserverEgyesével minden sort enter megnyomásával
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Szeretném telefonról látni, megnyitni a számítógépen található fájlokat.
Melyik FTP szerver-t ajánljátok? Egyszerű legyen csak :) -
samsung ace
tag
Sziasztok Win10 pro van a laptopomon. A (KB5003173) az istenért se akar települni.Feltettem a chrome alapu edge böngészőt,akkor se telelepül.Töröltem az edge mappát is utána se települt.A servicses.msc-be hiába kapcsolom ki a windows update-et újraindításnál újra aktíválja magát. Az update-et szüneteltetni nem tudom met elértem a szüneteltetési korlátot és addig nem lehet szüneteltetni míg ezt a KB5003173 nem települ. De nem települ!Mit lehet tenni?Vagy hogy lehet kikapcsolni az update-et úgy hogy maradjon is kikapcsolva? -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Így már nincs kérdés
Köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
isti732712
üzenetére
Most igazából mi a kérdés?

Ha egyszer sikeresen megtörtént az upgrade 21H1-re és a buildszám is 19043.985 lett, akkor nyilván 21H1 a jelenleg használt verzió. Az, hogy a gépházban a frissítési előzményeknél nem szerepel az upgrade/funkciófrissítés, az szvsz egy elhanyagolható és jelentéktelen dolog, meg itt ugye nem a szokványos módon a Windows Update által felajánlott frissítés telepítése történt, hanem a külön letöltött frissítési segéddel lett megoldva, lehet azért.
-
Cs1csó
titán
válasz
Sztlaci
üzenetére
A Comodo-t a saját eltávolítójával kéne gyalulni. A Windows saját programja lenne a legjobb nem túl régi nyomtató tehát nem hiszem, hogy az itt sokat tárgyalt SMB1 protokoll probléma lenne.
Ha mindenképpen szeretnéd jobban vezérelni a programjaidat a tűzfalon akkor Windows Firewall Control-t ajánlom magyar nyelvű.Esetleg futtathatnál a Windows update-et, hogy legalább naprakész legyen a rendszer.
-
GEPESZ66
veterán
Van köztetek olyan, aki ezt ismeri, mint rendszergazda?
[link] -
Sztlaci
aktív tag
Üdvüzletem!
Milyen használható tűzfalat ajánltok?
A Win beépített tűzfal tiltja az Epson nyomtatóm wifi elérését, nem is találom a listában, hogy engedélyezzem. Ha a beépített tűzfal letiltásra kerül, telepíthető a nyomtató és jól működik. Epson XP 345.
Comodot használtam eddig, de egyre többször második, harmadik indításnál nem indult el a Win10 a laptopon, megállt az acer feliratnál. Sokáig kerestem mi lehet az oka, egyelőre úgy néz ki a Comodo blokkolta véletlenszerűen. Mióta letiltottam mindig indult a Win.
Ja és az eddigi 15-20 másodperc helyett 7-8 másodperc alatt bent vagyok a kezdő képernyőnél, eddig altatásból is kb. 15 s volt a feléledés, most 2-4 másodperc, nincs egyik tűzfal sem engedélyezve.
Nem a legszerencsésebb, de indul a Win, és nagyon gyorsan.
Másnak tapasztalata?
Lehet-e késleltetve indítani a tűzfalat, hogy Win után induljon?
Vírusirtó Avast free. Nekem eddig ez jött be. -
Jenne
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm ...
[kép] -
King Unique
titán
válasz
dethroner
üzenetére
Mármint ha az érdekel, hogy megtartható-e a jelenleg telepített Windows 10 rendszer és a licenc, akkor mindkettőre igen lehet a válasz, lásd egy másik esetnél leírtakat, az ott linkelt információkat. Ahol az utóbbinál a digitális licenc Microsoft-fiókhoz kapcsolása csak egy + opció a több közül és nem feltétlen kötelező minden esetben az újraaktiváláshoz, az is el lett magyarázva nemrég újra. Az meg magától értetődő, hogy ha Pro kiadáshoz van W7/8.1 rendszerről upgrade-elve digitális licenc, akkor az nyilván W10 Pro kiadáshoz jó és az aktiválható vele, ha Pro N-hez, akkor meg a Pro N kiadás.
"És továbbra is a legjobb módszer, hogy csinálok egy telepítő pendrive-ot és arra telepítem?"
A jelen válasz lényege egyrészt pont az, hogy egy alapcsere miatt nem feltétlen kell a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et, lásd az előbb linkelt esetet, mások példáját, stb. De ha annyira újra akarod telepíteni a 0-ról, hát akkor telepítsd, te dolgod. Ahol mint már említve volt, ha W10 Pro N kiadáshoz van digitális licenc, akkor telepíteni is értelemszerűen olyat kellene, normál esetben az aktiválható vele, ellenben a sima Pro kiadás nem. Vagy ha közben vásárolsz Pro kiadáshoz termékkulcsot, van/lesz ahhoz érvényes licenced, akkor nyilván az utóbbit is lehet.
-
dethroner
veterán
válasz
Marci112233
üzenetére
És továbbra is a legjobb módszer, hogy csinálok egy telepítő pendrive-ot és arra telepítem?
-
Marci112233
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Csak ugyanolyan verziót aktiválhatsz újra vele szerintem mint amilyet a fiókhoz kötöttél, de ebbe nem vagyok biztos. Nekem nem volt probléma az újra aktiválásnál az új laptopnál, de én mondjuk nem is raktam újra a rendszert hanem klónoztam, de az új hardverkörnyezet miatt nekem is kellett az újra aktiválás.
-
King Unique
titán
válasz
Jenne
üzenetére
Ha az "ezektől a frissítésektől" a 21H1-et akarja jelenteni 20H2-re, akkor le lett itt már írva az elmúlt napokban számtalanszor, hogy annál csak egy Enablement Package a 21H1, egy kis méretű frissítőfájl, ami csak aktiválja 20H2-n a korábban a havi kumulatív frissítésekkel már belerakott 21H1 funkciókat, majd 1-gyel növelve a buldszámot (19042
—►19043) váltja át 21H1-re a rendszert, azért olyan gyors a telepítése. Ha a standard, teljes build upgrade történik (pl. 19H2—►21H1), ami letölti a full ISO-t, akkor az nyilván tovább tart. Vagyis igen, az előbbi alapon másnál is ilyen hamar felment... -
dethroner
veterán
válasz
Marci112233
üzenetére
Megnéztem, a fiók él, be tudok lépni, látszanak az adataim. Tehát ez a rész úgy néz ki jó lesz. De amikor telepítettem tudatlanságból Professional N verziót raktam fel. Ha a következő telepítéskor normál Pro verziót tennék fel, akkor azt nem tudnám aktiválni?
-
bringasisti
őstag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Pár nap múlva platformot váltanék, és érdeklődnék, mi ilyenkor a win helyzet? Licenszem még az ingyenes korszakból származik, a mostani alaplapomra telepítettem akkoriban. De most alaplapot is cserélnék és nem tudom, hogy lesz akkor win10-em
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Én mindig félek ezektől a frissítésektől, de ez most nagyon hamar (percek alatt) feltelepült. Hosszabb időre számítottam. Fél- egy órára legalább.
Másnál is hamar felment? -
válasz
King Unique
üzenetére
Nem, nem célom a Pro megtartása az új gépen, mókolni sem szeretnék ezzel. Amint írtam, a továbbiakban nekem már nagyon megfelel a Home. Így akkor próbálom egyszerűsíteni a dolgom, ha elakadok, jelentkezem. Köszi még egyszer!
-
Bib
őstag
Sziasztok! Tegnap gyári 21h1 iso-ból tiszta telepítéssel felraktam a win10-et, most nincs taskbar weather widget. Nincs tálcabeállításoknál sem.Hogyan lehet újra előhozni?
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Az addig oké, hogy idén a korábbiakkal ellentétben a 21H1 kicsi, a 21H2 pedig nagy frissítés lett és lesz, de arról nem találtam infót, hogy 21H1-re a 21H2 csak Enablement Package, vagy standard build upgrade lesz. Illetve az Enablement Package is elvileg csak akkor opció, ha a kiindulási buildverzió (pl. 19041) mellett a forrás- és a célverzió kumulatív frissítőcsomagjai megegyeznek - lásd most 2004, 20H2 és 21H1 esetén - , akkor lehet az előzőleg a havi kumulatív frissítésekkel (CU) már telepített új funkciókat az Enablement Package telepítésével aktiválni és 1-gyel növelve a verziószámot új verzióra váltani, ellenkező esetben tudtommal nem, max. teljes, standard build upgrade-del, ami ugye a WTG-nél problémás.
-
Cs1csó
titán
válasz
bringasisti
üzenetére
Van ennek topikja ott jobban ki lehet tárgyalni: [link]
Amúgy a beépített Defender is megfelelő lehet, és ingyenes vonalon is van pár vállalható program pl. Kaspersky Free. Nem attól leszel védett vagy "jobban" védett mert fizetsz.
-
puhos363
tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Igen. Attól függ mi az igény. De a beépített is komoly védelmet biztosít.
-
válasz
isti732712
üzenetére
Szerintem nem kell csakazértis azonnal feltenni a napi használatú gépre, nincs benne semmi új funkció. A ritka használatú gépen nekem csak azért kellett mert lejárt az előző verzió 1,5 éves életciklusa és nem kapott volna többé semmi frissítést. [kép]
-
bringasisti
őstag
Windows 10 gyári nem mokolt. Használtok fizetős vírusirtót, és ha igen éves szinten hogy mérik?
-
válasz
King Unique
üzenetére
Idén tér át (tudtommal) a Win10 a 'tavaszi kicsi' + 'őszi nagy' frissítésre, így ezen módszert majd 22H1 esetén fogom tudni kipróbálni (csak ha idén ősszel kézzel újra újraraknám).. Jelenleg kézzel újraraktam 21H1-re (19H2-ről).
-
King Unique
titán
válasz
isti732712
üzenetére
Épp nemrég volt erről szó és lett leírva, linkelve hogyan oldható meg az upgrade 21H1-re ha a gépházban a Windows Update nem ajánlja fel, de úgy látszik feleslegesen...
-
válasz
isti732712
üzenetére
Frissítsd ezzel a módszerrel: [link]
-
isti732712
aktív tag
Nekem még nem dobta fel a wu a 21H1-et
-
-
King Unique
titán
válasz
szaki7
üzenetére
A gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptopoknál lehetnek a gyártó által előtelepítve xy bloatware szoftverek is pluszban, amik okozhatnak plusz rendszerterhelést. Ez esetben pedig értelemszerűen azokat kellene letiltani/eltávolítani ha nem feltétlen szükségesek és nem használod, vagy akár megejteni egy W10 clean installt, nem erővel a Windows Update-et letiltani...
Ami amúgy is csak frissítés keresésénél, telepítésnél terheli átmenetileg a rendszert, nem folyamatosan.
A "szolgáltatásgazda: társzolgáltatás" nálam kemény 0%-on áll, nem terheli a CPU-t, meg normál esetben vélhetően nem is nagyon kellene neki. + Ha már laptop és SSD helyett esetleg valamilyen tetű lassú 5400-as HDD van benne, akkor amiatt megint lehet lassulás. -
szaki7
tag
válasz
Doky586
üzenetére
Egy HP notebookot vettem, gyárilag rajta van a W10home.
A services.msc-ben a Windows Update-et már kikapcsoltam.
A SoftwareDistribution mappát kitöröltem.
Nem csinálok semmit, de még mindig tekergeti a "szolgáltatásgazda: társzolgáltatás" és egyéb marhaságok. Ezekkel lehet valamit kezdeni?
Van egy varázsszó, amit valahova beírok és akkor megnyugszik?
-
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Na kipróbáltam, 20H2 WTG-nél az innen letölthető 21H1 Enablement Package telepítése simán ment és utána 21H1 lett a rendszer.
Ami azért is érdekes és jó, mert ugye WTG-nél nem támogatott a verziófrissítés, legalábbis a hagyományos módon nem, max a linkelt programmal virtuális gépen. Ha 21H1-re a 21H2 is csak ilyen Enablement Package lesz, akkor no problem, simán megoldható lesz a folyamatos verziófrissítés és nem kell a virtuális gépes módszer vagy clean install. 
-
King Unique
titán
válasz
szaki7
üzenetére
Az elég érdekes, mivel pont nemrég volt róla szó...
Amit szeretnél, ott meg úgy megy a dolog, hogy először talán meg kellene nézni, hogy pontosan milyen folyamat, program az, ami >>>nálad<<< tekeri a CPU-t. Meg ez nagyban függ a szoftverkörnyezettől is, ahol az nem feltétlen a rendszer hibája, ha telepítve van egy rakás 3rd party program is, amik ki tudja mit akcióznak a háttérben. -
-
szaki7
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Visszaolvastam 50-et, de nem találtam, amit említettél.
Talán félreértettél, nem csak a frissítéseket akarom kikapcsolni, hanem teljesen nyugodt w10-et szeretnék, ahol nem zabálja rendszeresen a CPU-t mindenféle (számomra) értelmetlen dolog. -
szaki7
tag
Egy nyugodt win10-et szeretnék, ami csak azt csinálja, amire utasítom.
Semmi frissítés, semmi Microsoft kapcsolódás, semmi önálló munka.
Lehetséges? Van erről egy jó leírás?
(A veszélyekkel tisztában vagyok és vállalom.) -
King Unique
titán
válasz
ToBeY
üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, erről is már számtalanszor volt szó itt. + Arról is, hogy pl. 20H2 verziónál elég csak az Enablement Package telepítése a 21H1-re váltáshoz.
-
Balerik
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy itt is felteszem ezt a kérdést (a 3D HD filmek lejátszása fórumban is kérdeztem), talán itt tud valaki segíteni.
Olyan gondom van 3D megjelenítéssel, hogy a Windows 10 20H...(19041....) alatt ha bekapcsolom a képernyő beállításoknál a 3D kijelzőt és a felbontást is 1920*1080p 3D re állítom( ez a opció csak akkor jelenik meg a felbontásoknál, ha bekapcsolom a 3D kijelzőt) akkor a TV átkapcsol 3D módba és így ,,mosott" lesz a kép. Ez a ,,hiba" előjön Intel és AMD grafikus kártyánál is. A Windows 10 19H...(18363...) alatt nem jelentkezik. Ott a driverek telepítése után automatikusan beállítja a felbontásoknál a 1920*1080p 3D, bekapcsolva van a 3D kijelző és mégsem vált át a tv 3D módba. A driverek mindkét Windows 10 alatt ugyanazok. Mi lehet a megoldás? -
ToBeY
nagyúr
Hello
Hogyan lehet feltenni Windows 10 21H1 ha a windows magától nem dobja fel? -
Kókuszdió
nagyúr
-
-
King Unique
titán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Abban nincsen semmi meglepő, hogy ha telepítesz egy nem teljesen naprakész 20H2 ISO-val - vagy ki tudja hogyan kell érteni - egy Windows 10-et, akkor arra a Windows Update telepíti az újonnan kiadott kumulatív és egyéb frissítéseket, lásd KB4023057 WU komponensfrissítés és KB5003173 májusi kumulatív frissítés, amely utóbbi jelenleg 2004 & 20H2 & 20H1 verzióknál eleve ugyanaz. Ha esetleg épp nem alkalmas a frissítés, akkor meg adott a szüneteltetés, halasztás stb. lehetősége, kismilliószor le lett már írva itt. A 21H1 funkciófrissítés meg egyébként jelenleg csak választható frissítés 20H2-re, az nyilván nem települt magától, max. ha te magad kattintottál a "Letöltés és telepítés" lehetőségre.

Igen, van (átmeneti) lehetőség letiltani, illetve az automatikus frissítés is konfigurálható/kikapcsolható, stb. De végérvényesen és teljesen letiltani a frissítést nyilván nem javasolt, még ha a user esetleg úgy is érzi otthon a fotelből, hogy jobban tudja a Microsoftnál és másoknál kell-e vagy sem, meg ennyi erővel lehetne pl. EOL W7-et vagy akár muzeális XP-t is használni, azokhoz már egyáltalán nem jönnek konzumer vonalon új frissítések.

-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Amúgy annyira örülnék ,ha a frissítéseket véglegesen ki lehetne kerülni ,jó nekem úgy ahogyan most van ,nem kívánom hogy birizgáljanak mindent erőszakkal...
Erre van lehetőség ,hogy teljesen kikapcsoljam a frissítéseket?
(#134641) King Unique
Utóbbira én kattintottam ,amitől helyre is állt minden.
Viszont ha jól értelmezem csak szüneteltetés és halasztás van ,végleges frissítés kikapcsolás nincs?
-
válasz
King Unique
üzenetére
már letöltöttem, most frissítem a telepítőimet 
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem ma frissült a rendszer de az életemben nem tapasztaltam ekkora bakit ,szó szerint szétfagyott tőle a gépem ,eszközkezelőben bizonyos illesztőket szétcseszett stb. ,nem tudom mit művelnek a Microsoft- nál de ez botrányos.
Kellett egy-két újraindítás-frissítés ,most 2 órája már nincs gond ,lehet a háttérben csinált egy kis rendrakást is.
(#134639) King Unique
Hozzáteszem ,hogy frissen telepítettem a Windows t még tegnap ,de máris megkaptam ezeket a botrányos frissítéseket...:
2x kellett ma összesen frissítenem ,a másodiktól lett minden rendben.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Na kipróbáltam, a korábban letöltött 20H2 nevezetű MCT is már a 21H1 ISO-t tölti le.
-
King Unique
titán
válasz
egykori
üzenetére
"W10 telepítése és aktiválása (Home), driverek felrakása, majd ezután jöhet a régi SSD-ről a klónozás vagy rendszer mentésből visszaállítás?"
Egyrészt ha a régi SSD-n lévő W10 Pro megtartása a cél, akkor nem világos miért akarsz új telepítést csinálni, majd utána arra ráklónozni...
Nyilván értelmetlen, meg inkább egy Pro —►Home downgrade kellene esetleg a régi rendszernél, ha cél az új laptopnál a Home kiadás használata.
Másrészt ha Windows 10 Home kiadással előtelepített az új laptop, akkor annak pont az a lényege, hogy már gyárilag telepítve van arra a Windows 10 Home, adott a gyári recovery partíció a gyári alapállapotba visszaállításhoz stb., annál alapesetben nem kell új telepítés.
+ Az előző válaszban egyéb opciók is említve lettek a klónozáson kívül, lehet nem feltétlen kellene az utóbbival bonyolítani, meg pláne ha ennyire körülményes ez az egész, a hardver és a kiadás is eltér, stb. -
válasz
King Unique
üzenetére
Nagyon köszönöm a segítő válaszokat mindenkinek.
Egy dolgot kifelejtettem, hogy az új gép W10 Home-mal jön, a jelenlegi gépemen W10 Pro van. Nekem már elég a Home is, régebben szükségem volt a Pro verzióra, ma már nincs. Vehetném Pro-val is, de több tízezer forintot nem adok érte pluszban.
Ez esetben jó ez a folyamat: W10 telepítése és aktiválása (Home), driverek felrakása, majd ezután jöhet a régi SSD-ről a klónozás vagy rendszer mentésből visszaállítás?
-
King Unique
titán
válasz
Top cat
üzenetére
Ilyen alapon a verziószámuk (10.0.19041.572) is megegyezik. Viszont ha a megfelelő (21H1) ISO-t lehet az aktuális MCT-vel is letölteni, arra upgrade-el stb., akkor nem mintha ennek akkora jelentősége lenne. Inkább az előző, 20H2-es MCT-nél lehet kérdés, hogy most 20H2-t / 21H1-et tölt-e le, de majd kipróbálja akit érdekel.
-
-
Top cat
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Mint látod a cheksum értékük megegyezik. Bitre ugyanaz mind a kettő.
Azt nem próbáltam milyen ISO-t tölt le.
-
Top cat
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Az új MCT 21H1, egy átnevezett 20H2.
1bf5f814ffe801b4e6f118e829c0d2821d78a60a *MediaCreationTool20H2.exe
1bf5f814ffe801b4e6f118e829c0d2821d78a60a *MediaCreationTool21H1.exe -
PitLee
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Csak tippelek.
Az első megérzés azt módja nálam, hogy nincs esetleg meghajolva valamelyik láb az USB foglalatoknál vagy hátul az I/O shield-nél?
Ismertem olyat, akinél az előlapi usb "anya" fém házánál a hajlított szorító kis fülekbe elakadt az usb "apa" és azt begörbítette az érintkezőkre és ettől volt gond.Itt a fórumon meg volt olyan aki az I/O shild-et rakta fel úgy, hogy annak egyik támasztó lábacskája lógott bele a valamelyik foglaltba és okozott problémát.
Ilyeneket találtam, de nem tum segít-e
https://answers.microsoft.com -
default.
őstag
Sziasztok, egy gyors, suta kérdés: User-ként bejelentkezve ugyanúgy tudom rendszergazdaként futtatni, amit kell?
Köszönöm, üdv! -
King Unique
titán
válasz
Marci112233
üzenetére
Azért írtam, hogy jó esetben működhet, meg a linkelt korábbi esetnél is volt rá példa, hogy nem csinált semmit a felhasználó és elindult a másik hardverkörnyezetben is gond nélkül a W10 nem újdonság. Viszont ez nem feltétlen minden esetben jön össze és lehetnek buktatók (példa), meg ha valaki biztosabbra akar menni, akkor előtte megfelelően előkészíti a rendszert.
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Nálam is eltérő volt a hardverkörnyezet, nem is kicsit. Semmit nem babráltam a régi laptoppal, csak előző este kikapcsoltam. Másnap kivettem belőle SATA3-as SSD-t. Másnap amint kézhez kaptam az új laptopot, nyitásnak lekaptam róla a hátlapot.(meglepetésemre a DELL Vostro 3500-ban még a rögzítő keretbe való SSD befogatást képző csavarok is benne voltak.) és beleraktam a Samsung 860EVO SSD-t amin a 10Pro is van/volt. Majd hátlapot visszarkatam, és első bekapcsolásnál a BIOS-ban beállítottam hogy ne az előreszerelt M.2-esről bootoljon a gép hanem az 860EVO-ról. Ez szépen ment is, a rendszer elindult, és rögtön elkezdett a Win update dolgozni ezerrel és töltötte lefele a drivereket. Amint végzett ráengedtem a Dell saját programját, a Suppport Assistot. Az még talált 5 hiányzó drivert, így azokat is felrakattam. Amint ez is végzett, aktiváltam a rendszert ahogy kel Microsoft fiókkal, és aktiválta is magát az új laptopon a rendszer. csak ezután klónoztam át a már újradriverezett és aktivált rendszert az M.2-esre, egy az egyben, azután restart és boot átállít M.2-esre.. Azóta is probléma nélkül megy az új laptop az M.2-es SK Hynix BC711-ről.
-
King Unique
titán
válasz
egykori
üzenetére
Ha akár hardvermódosítás esetén is megoldható a megfelelő előkészületekkel (példa) a jelenleg telepített Windows 10 megtartása, akkor ilyen alapon a klónozás / mentésből visszaállítás is működhet.
Másik lehetőség a Már megszűnt Windows áttelepítőhöz hasonló programmal megoldani a "költözést", lásd pl. PCmover Express, EaseUS Todo PCTrans, stb.
+ Ha Microsoft-fiókkal használod a Windows 10-et, akkor ott leszinkronizálhatók az egyes beállítások.(#134616) Marci112233:
Csak itt azért azt tegyük hozzá, hogy nem szimplán a klónozás a téma pl. egy szimpla meghajtócsere miatt, hanem a leírtak alapján eltérő hardverkörnyezetről van szó, vagyis komplett hardvercsere történik, amihez pl. a Macrium esetében is a fizetős kiadásokban lévő ReDeploy megoldás használatát javasolják.
Jó esetben persze akár enélkül is működhet, meg ha az előzőleg említett előkészületek is megtörténtek, de attól még értelmeszerűen nem árt az előbbivel (komplett hardvermódosítás) is tisztában lenni és annak megfelelően alkalmazni egyik, vagy másik megoldást. -
Marci112233
addikt
válasz
egykori
üzenetére
Előttem leírták a választ,
Macrium reflect free.
Vagy ha Samsung SSD-ről Samsung SSD-re kell klónozni akkor a saját programja a Samsung Migration is járható út.
Én az asztali gépembe nemrég vettem új M.2-es NVMe SSD-t de mindkettő Samsung volt így a saját programjával kb 10 perc alatt átklónoztam és már az M.2-esről is bootolt a gépem.
De tegnap mivel én is laptopot váltottam, és szintén kb 8 éves volt laptop már a macrium reflect frre-t használtam. Oka hogy abba beraktam a sima SAT3-as SSD-t, amin a Windows 10 Pro volt. Feldrivereztem az új laptop után, majd átklónoztam az M.2-esre az egészet. Azért nem a Samsungot használtam hanem a Macrium-ot, mert ugyan a SAT3-as SSD Samsung, de az M.2-es az SK Hynix, és úgy a Samsung programja nem jó. Viszont az SK Hynix-ről, gond nélkül átrakná a Samsung Migration az egészet. -
Sziasztok, lassan lecserélem a 8 éves laptopomat, viszont jó lenne, ha a meglévő programokat, illetve azok beállításait valahogy át tudnám úgy menteni az új gépre, hogy ne kelljen mindent manuálisan, egyesével megcsinálni.
Gondolom, az nem járható út, hogy a régi, vagyis a most használt rendszeremet átklónozzam, vagy egy komplett rendszermentést az új gépre visszaállítsam.
Kérnék segítséget, ötletet, hogy mivel lehetne egyszerűsíteni, gyorsítani a költöztetést - ha egyáltalán létezik ilyen megoldás. Köszönöm.
-
mrbego
aktív tag
válasz
VGYke
üzenetére
Én 2020. januárban vettem és raktam össze egy új gépet, akkor lett a Windows is telepítve. Azóta csak folyamatosan frissítve van.
A tegnap esti frissítés után kétszer is újraindítottam a gépet, de a névjegy résznél maradt a tavalyi dátum. Viszont az este még valamit molyolhatott a gép, mert később már megjelent a Funkciófrissítések között is mint előzmény.Egyébként nem zavar a tavalyi dátum, csak elsőre fura volt nekem. Amíg jól megy a gép nem érdekel.
-
válasz
King Unique
üzenetére
OK kösz. Kipróbálam a progit. Felejtős, a free verziója leellenörzi a gépet, de a virtualizált usb-n ugyanúgy megtagadja ugyanazokkal a hibákkal a frissítést. A 2. fogaskerékre kattintva pedig csak közli hogy ingyen nem dolgozik. [kép]
Úgyhogy marad a reinstall.

-
törölt tag
Microsoft confirms Windows 10X is dead
Úgy meglepődtem
-
Predator2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Helló
A drivert a gépre sikerült felrakni, viszont a wifit "betanítani" ezzel még nem tudom, :( ahhoz kell a gyári program.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Ha elolvasod a Microsoft weboldalán a Windows To Go leírását, akkor láthatod, hogy "Upgrading a Windows To Go workspace is not supported". Vagyis a WTG nem támogatja a build upgeade-et*, W10 funkciófrissítést, ezért esetedben sem meglepő a kapott eredmény. Legalábbis normál módon nem, de ha valahogyan berakod virtuális gép alá, akkor ott már megoldható, pl. a fizetős Windows To Go Upgrader is ezt a módszer használja VirtualBox-szal.
* Csak az Enablement Package telepítése módszer nem világos működik-e, majd kipróbálom. De esetedben 19H2 --> 21H1 felállásnál az mondjuk amúgy sem opció, csak a standard, full upgrade.Ha nincs nagyon belakva a rendszer, meg amúgy is csak pl. tesztelésre van használva és nem akkora gond az újratelepítése stb., akkor igen, ez esetben célszerűbb lehet inkább a clean install.
-
King Unique
titán
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Ha neten talált random videók alapján akarjátok megoldani kerülőúton úgy, hogy ebben a topikban nemrég már le lett írva a válaszban a megoldás, akkor mi értelme volt itt kérdezni?

Egyébként meg nem újdonság a CHKDSK, az előző válaszban linkelt leírásban is szerepel 1 opcióként a több közül a fájlrendszer ellenőrzése/javítása 3 rd party programmal, meg azért is azzal, mert RAW kötetnél alapesetben nem futtatható a CHKDSK. Másrészt ha az adatok lementése, azok épségének megóvása a cél, akkor nem feltétlen javasolt CHKDSK-t futtatni, meg pláne nem szektorhibás lemezen, máskülönben visszavonhatatlanul törölheti azokat (bővebben). Jó esetben persze megoldhatja a CHKDSK is és újra NTFS lesz a RAW, de rossz esetben nem és az adatfájlok is sérülhetnek. Meg ugye adatmentésnél alap, hogy csak olvasunk a mentendő lemezről/partícióról és nem írunk rá, valamint el kellene dönteni, hogy valaki most partíciót akar visszaállítani, vagy adatot menteni, illetve ha nem cél az utóbbi, akkor jóformán felesleges visszaállítani, mehet a törlés és az újbóli létrehozás, vagy újratelepítés, stb.A frissítésnél az még némileg reális lehet, ha esetleg egy adott Windows 10-verzióval működnek jól azok a programok és nem feltétlen javasolt újabb upgrade-elni, de már az is tré. Viszont itt havi kumulatív frissítésekről volt szó, amivel maga a főverzió száma nem változik, max a buildszám utótagja, amit ha nem tudnak lekövetni azok a programok és amiatt nem működnek, akkor az elég gány... Meg nyilván nem az a megoldás általánosan, hogy feltelepítjük a kezdő buildet, aztán utána soha nem frissítjük, nem kap semmilyen biztonsági és egyéb javítást sem, vagy max. esetleg akkor, ha pl. offline üzemel az a PC, rajta a W10.
-
VGYke
addikt
válasz
mrbego
üzenetére
Úgy látom, a 21H1 telepítés dátuma a korábbi, Windows 10 2004 "nagy frissítés" telepítésének a dátuma maradt. Nálam így néz ki:
Nem képzelhető el, hogy te 2020.05.27. után telepítetted a friss win-t, bár erre nem magyarázat miért nem jelenik meg a 21H1 a funkció frissítések között.
Telepítés után rendesen újraindítottad a gépet? -
King Unique
titán
válasz
szaki7
üzenetére
A korábbi válaszban egyébként már linkelve lett neked, hogy rendszermentés készítéséhez adott a Windows 10 beépített eszköze is, + külső programok (pl. Macrium Reflect), stb... Az meg alap, hogy értelemszerűen minden szükséges partíciót menteni kell, ami a telepítésnél létrejött a Windows 10 számára és nyilván nem kizárólag csak a C-t, meg pláne nem UEFI-s telepítésnél, ahol alapesetben amúgy is 4 db partíció van a C-vel együtt.
-
válasz
üzenetére
"sziasztok. böngésző/kereső. bármit keresek pár oldal után magyar összefüggéstelen zagyva hivatkozásokat találok. pl. mosógép keresésre:
Tartós Megszakító Láncszem Szünet Eltávolítása Kerékpár
meg tudja valaki mondani hogyan lehet az ilyen semmiket kiszűrni/szűretni a böngésző találatai alól ?"Szia!
Sikerült megoldást találni a problémára? Ugyanis nekem is ugyanez most a helyzet, különböző google-keresésekre rengeteg zagyvalék, idióta fordításos, vírus-gyanús vagy "404 NOT FOUND"-weboldal jelenik meg.
Pl. rákeresek egy napszemüvegre, és ezt kapom. Ilyen fordítás (holott nem is szándékoztam fordíttatni) pl. "Ék Hóvihar savasság ray ban rb3386 - lonestarinspectioncompan......" vagy "Megelőző mini Újrahasznosítani ray ban rb3386 - tceaonline.org"
Legfrissebb egde. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Köszönöm!

Ami azért is érdekes és jó, mert ugye WTG-nél nem támogatott a verziófrissítés, legalábbis a hagyományos módon nem, max a linkelt 

Nyilván értelmetlen, meg inkább egy
Jó esetben persze akár enélkül is működhet, meg ha az előzőleg említett előkészületek is megtörténtek, de attól még értelmeszerűen nem árt az előbbivel (komplett hardvermódosítás) is tisztában lenni és annak megfelelően alkalmazni egyik, vagy másik megoldást.