Hirdetés
- iPhone topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Fotók, videók mobillal
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Műholdaktól is képes segítséget kérni az Apple Watch Ultra 3
- Pulzust is mér az Apple az AirPods Pro 3
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Poco F7
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
bringasisti #104172 üzenetére
A kepen lathato HP Cloud Recovery Tool arra valo, hogy az uzleti HP notebbokokra elotelepitett Windows 10-et helyreallitsa.
Neked nyomtato driver kell, nem ez.A driver letolto oldal:
https://support.hp.com/hu-hu/drivers/selfservice/Impressora-Multifuncional-HP-LaserJet-Pro-M1132/3965842/model/3965843A pirossal keretezett Letoltes feliratra kattintas utan megindul a letoltes:
A letoltes vegeztevel a fajlnevre kattintva indul a telepites.
-
Cr00py
senior tag
Valóban.
Viszont nem csak nálam létezik ez a start menüs dolog, sokan panaszkodtak hasonlóra. + van még pár érdekesség, amik ugyan apróságok, de néha nem akarnak működni, hiába kattintok rá, de ezen már túl tettem magam, nem is idegesít.
Maga a rendszer ilyen, valakinél megy, valakinél nem.
NIncs 2 ugyanolyan pc, illetve különböző programokat/ drivereket használunk.
Értem én, hogy szinte lehetetlen ennyi mindent tesztelni..de ahelyett, hogy telenyomnák mindenféle szükségtelen hülyeséggel, legalább az ilyen alap dolgokra figyelhetnének.
Mac-hez szoktam, az működik..ezzel meg csak a baj van.
btw Próbáltam már MCT-vel clean installt, avagy a vásárolt dobozos win-t feltelepíteni, majd azt frissíteni ( mert az csak az akkor elérhető legfrissebb verziót tartalmazza. ) de így is- úgy is belefutottam már ilyen hasonló furcsaságokba.
Pedig nincs semmi extra a gépen, szükséges driverek + mivel custom vizezve van minden, ezért az ahoz szükséges programok. Az biztos nem okozza, mert sokaknál működik + próbáltam már nélküle is. Egyszerűen ilyen a win, el kell fogadni.
Majd most, hogy nem fél évente szórják ki a "jobbnál jobb" frissítéseket, meglátjuk, hátha javul a helyzet kicsit.
-
Sdi
addikt
-
dethroner
veterán
Egy játékot akarok futtatni, de indításkor hiányzó D3X9_41.dll fájl kéne neki. Hogy tudom ezt hozzáadni?
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
King Unique #104191 üzenetére
töröltem az összes particiót és most települt. A beállításokat végzem éppen
-
King Unique
titán
válasz
Ernesto78 #104188 üzenetére
A Shift + F10 a telepítőben a parancssor megnyitásához kell, ha a grafikus felület helyett ott törlöd, vagy törlöd és GPT-re konvertálod a lemezt. A BIOS-ba való belépéshez viszont nyilván újra kell indítani a gépet és az elején pl. F2-t nyomni, vagy amit annál kell. A legacy BIOS-nál meg értelemszerűen nincsen UEFI, vagyis az a laptop eleve UEFI-s, UEFI BIOS-os lehet. Ha az utóbbi szerint telepítesz és eddig is úgy bootolt a telepítő, akkor meg nem feltétlen kell ott matatni, nem kell túlbonyolítani, hanem csak a lemezt kellene törölni, mint már többször említve volt. De látom időközben sikerült máshogyan megoldani és csak azért is legacy BIOS/MBR telepítés lesz...
-
Ernesto78
aktív tag
na most megnyomtam az F9-et és usb-ről bootoltam. Most elkezdett telepíteni. Nem panaszkodott az MBRre
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
King Unique #104187 üzenetére
szerintem a lagacy biosba tudok csak belépni F10-el. Ott nem találtam CSM beállítást de van UEFI boot opció a lagacy mellett. Az UEFI az OS Boot Managerre van állítva míg a lagacy a Hard drivera.
-
King Unique
titán
válasz
Ernesto78 #104184 üzenetére
Ha nem UEFI szerint futna a telepítő, akkor nyilván nem problémázna az MBR miatt és nem kérne GPT-t, ilyen egyszerű. Meg ha újabb típusú laptop, azok már amúgy is rendszerint eleve UEFI-sek, sőt van amelyiknél már CSM mód sincsen. Átállítani a BIOS-ban max. akkor kell, ha CSM szerint akarsz telepíteni, már ha van egyáltalán olyan beállítás annál. Ha UEFI szerint, akkor nincs teendő, max. ami az előbbi válaszban van leírva, vagyis a lemez törlése és utána már engedni fogja a telepítő.
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
King Unique #104183 üzenetére
Honén tudom hogy UEFi? Én nem értek hozzá mert régi laptopom van amin nincs. Hogy tudnám átállítani?
-
King Unique
titán
válasz
Ernesto78 #104182 üzenetére
Ha UEFI szerint bootol és fut a W10 telepítője, az UEFI BIOS-ban is az van beállítva, akkor nem meglepő, ha nem egedi MBR-lemezre telepíteni a rendszert, mivel ahhoz ilyenkor eleve GPT partíciós séma szükséges... Vagyis igen, ez esetben nyilván törölni kellene (szükség esetén akár konvertálni) és utána már engedni fogja. Vagy másik megoldás a BIOS-ban a CSM mód bekapcsolása, aszerint bootolni a telepítőt és akkor oké az MBR. Viszont egyrészt, ha eleve UEFI szerint akarod telepíteni, akkor nyilván az előbbit kellene választani, másrészt ha újratelepítés lesz, akkor amúgy is célszerű törölni előtte a célmeghajtót, vagy legalábbis a Windowsnak szánt lemezterületet. De ha csak a FreeDOS van rajta és az nem kell, akkor nyilván az egészet lehetne, sőt kellene is esetedben.
-
Ernesto78
aktív tag
sziasztok!
Vettünk egy új laptopot amin DOS van. Szeretném telepíteni a win10-et, de nem engedi, mert az ssd partició MBR-es és neki GPT-s kell. Van két kis partició rajta és a nagy amire telepíteni szeretném. Törölnöm kell az összes particiót telepítés elött? Kell valamit a biosban állítanom?
köszi a segitséget
-
bringasisti
őstag
válasz
Cs1csó #104179 üzenetére
Soha életemben nem foglalkoztam ilyen dolgokkal. Minden mert már telepítve csak mikor akarom futtatni akkor kiírja hogy rendszergazda jogosultság szükséges. És feldobja ha tovább képek ezt a fenti ablakot hogy töltsön ki. Már mindent beírtam ami a nyomtató és a PC alaplap adatlapján létezik de nem fogadja el.
-
Cs1csó
titán
válasz
bringasisti #104172 üzenetére
Látom már ajánlottak frissebb driver-t, azokat sem tudtad telepíteni?
Ez a Windows rendszer, hogy lett telepítve, milyen fiókkal használod? Otthoni gép?
Telepítsd ezt: Driver kereső majd futtasd és ha a géphez van csatlakoztatva a nyomtató a keresés alatt akkor ha talál hozzá driver-t azt is kilistázza. FONTOS! elég ha a nyomtató driver-ét telepíted vele, a többit nem szükséges.
-
Hoqspok
tag
Sziasztok ! Távoli asztal kapcsolatnál lehet olyat csinálni, hogy ha én távolról belépek egy gépre akkor ne zárja be azon a gépen az asztalt ahova beléptem ? vagy erre csak segéd progi, és teamviewer alkalmas ?
( mindkét gépen Win10 és kapcsolat létre jön azzal nincs gond de akinek segítenem kellene pont nem lát semmit ) -
válasz
Dragon3000 #104170 üzenetére
Pedig van, a jobb gyártók rá is szokták írni.
-
bringasisti
őstag
válasz
Cs1csó #104169 üzenetére
Én Windows 10 re szeretnék új gépre feltenni egy 2012 es HP nyomtatót és rendszergazda jogot kér és itt elakadtam. Az eszközök és nyomtatók látja, de nem szereti. Azonkívül hogy kidobom a P...bá és veszek egy Samsung nyomtatót mik a lehetőségek? Windows 7 tökéletesen működött de nincs rá kulcsom és aki a gépet össze rakta azt mondta hogy erre az alaplapra nem megy fel a régi verzió -
válasz
Dragon3000 #104170 üzenetére
Van külön sata 2 és sata 3 kábel.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dark Archon #104166 üzenetére
Tudomásom szerint nincs külön sata 1-2-3 kábel.
-
válasz
Dark Archon #104166 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy sata2 vagy 3. Azt ki tudod vele próbálni, hogy bootol-e rendesen.
-
válasz
pusszycat #104155 üzenetére
Lehet, de már úgy is akartam egy másik tápot venni, mert ez elég régi - bár működik. Úgyhogy meg is rendeltem EZT. Mellé meg teljesen új SATA kábeleket.
Lauda: 2db az össz SATA3 kábelem, a többi elvileg SATA2. De mindegy, cserélem a teljes táp-, és adatellátást, már ideje.
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Az a kérdésem lenne ,hogy most megyek egy céghez egy minolta c220 nyomtatót beállítani ez egy régi darab ,de win 10 hivatalos licenszel van fent amihez nincs driver, ha felrakom a win 7 -et a win 10 kulcs visszafelé aktiválható?
-
Cr00py
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #104159 üzenetére
Én már futottam bele, de ugye Windows..szal már nem is idegesít. A start menü egyébként is hajlamos néha " összesz*rni magát" .. nem véletlen egyébként, hogy már mindenre van valami letölthető troubleshoot ms-nél, aminek a fele haszontalan, mert " nem tudja megoldani a problémát" üzenet fogad. köszi.
Egyszerűbb lenne normálisan megcsinálni valamit. -
[CS]Blade2
addikt
Van valami hivatalos/ismert hiba a 1903-ban a tálca óra és az melletti iconokkal kapcsolatban?
Tettem egy kísérletet ezzel a verzióval, de azt csinálja, hogy néha a tálcáról, ha hangerőt akarok állítani, akkor nem reagál a kattintásra, majd utána kb 5 másodpercre rá egy újabb kattintásra már igen, és ugyanez az órával, vagy pl. külső programmal: pl. AIMP-ot onnan akarom jobb gomb bezárással bezárni. Csak SSD van a gépben, és a frissítés előtt tizedmásodpercek alatt reagált. -
Wucky
senior tag
válasz
King Unique #104154 üzenetére
Köszi.
Én nem tartok sok cuccot a vinyón. 1 játék aztán annyi. Ha minden kötél szakad, újra teszem. -
Cr00py
senior tag
válasz
csocsoszán #104156 üzenetére
Ugyan nem 1903-nál, - szintén ezzel a hibakóddal - hanem egy korábbi verziónál, de nálam ez oldotta meg.
1.) Win update service-t leállítottam.
2.) c/windows/ SoftwareDistribution mappát töröltem.
3.) win update service elindít.
4.) Majd ismét kerestem frissítést. ( Ekkor picit tovább tarthat a keresés első alkalommal )
Ezzel a módszerrel nálam azonnal települt a 1809.Egyébként korábban lehetett olvasni, hogy vírusirtókkal is " összeakadhat" szóval azt is ki lehet kapcsolni a frissítés idejére, ha a fenti módszer nem működne, hátha.
Egyébként én a főverziókat inkább clean installal telepítem. A frissítésekkel korábban csak a gondok voltak.
Évi 1x ki lehet bírni. Nem használok sok mindent, illetve gigabites internetem van, így pikk-pakk letöltök mindent ami kell. A fontosab adatokról pedig van cloud, illetve 2 helyen offline mentésem is, szal nem sajnálom legyalulni a wint.. legalább nem lesz tele az évek alatt " szeméttel"
Ha valahogyan mégis megoldható lenne a clean install, az lenne a legjobb.
-
csocsoszán
őstag
Sziasztok!
Hátha valakiknek már sikerült megoldani? Ezt írja ki a win.
"Funkciófrissítés a Windows 10 1903 verziójára – hiba: 0x80070005"
Mit tegyek? (letöltés és újratelepítés, nem lehetséges.)
Köszönöm! -
pusszycat
nagyúr
válasz
Dark Archon #104144 üzenetére
"5 meghajtó van a gépben" lehet nem kábel hanem táp lesz a ludas. Lehet túl van terhelve. Vagy csak instabil. Esetleg memória gond.
-
King Unique
titán
válasz
Wucky #104149 üzenetére
A BIOS-ban a SATA vezérlőt AHCI-re akkor indokolt átállítani, ha jelenleg IDE/RAID módban van telepítve nálad a W10. Amit lehetne akár előtte is pl. ezzel a módszerrel, majd utána klónozni, vagy utólag. De amúgy akár IDE módban is működhet a TRIM, vagyis nem feltétlen szükséges mindenáron átállítani, de azért javasolt lehet. Ha eleve AHCI szerint van telepítve a jelenlegi rendszer és a BIOS-ban is az van beállítva, akkor viszont nyilván nincs teendő.
A klónozást pedig lehetne pl. a népszerű és bevált Macrium Reflect (inne letöltve, vagy innen a WinPE változatot és egyből pendrive-ra kiírni) programmal is csinálni, van a használatához számos leírás (példa), nem feltétlen muszáj az általad linkelt cikket követni. Meg amúgy sem, mert attól, hogy találtál mintának egy ilyen leírást, még nem biztos, hogy esetedben is 1:1-ben azt célszerű alkalmazni.
Ez a főmeghajtó, külön partíció, programok az utóbbin stb. viszont nem teljesen világos. Külön partíció lehet a jelenlegi rendszermeghajtón is és olyankor nyilván azt is lehetne klónozni. Ha külön fizikai lemezen van, akkor az viszont már bonyolítja a helyzetet. Meg az is fura, hogy a telepített programok miért ott van vannak, amikor normál esetben eleve a C-n a helyük és alapértelmezetten is oda települnek. Külön partícióra, külön fizikai lemezre a nagy tárhelyet foglaló adatokat, esetleg játékokat szokás pakolni.
-
válasz
Dark Archon #104144 üzenetére
Próbaképpen kösd össze egy harmadik kábellel és ha ugyan ezt csinálja, akkor nem az lesz valószínű a gond. Esetleg próbáld ki másik ssd-vel.
-
Cs1csó
titán
válasz
#42308056 #104148 üzenetére
ŐŐŐŐ ezt most nem értem?
Tehát a vezérlőpult - energiagazdálkodási lehetőségeknél - most egy asztali gépné vagy - van olyan hogy képernyő fényereje AKKURÓL VS. HÁLÓZATRÓL üzemelés esetén itt állítsd be amit akarsz, mondjuk mindkét esetben 100%-ra.
Esetleg megnézhetnéd, hogy az ENERGIASÉMA KIVÁLASZTÁSA ÉS TESTRESZABÁSA opciót és itt mit mutat hálózatról üzemelésnél és akkus üzemnél, a KIEGYENSÚLYOZOTT bőven jó mindegyik helyre.
-
válasz
Wucky #104149 üzenetére
Szia!
A bios-t mindegy mikor állítod át, mert a rendszer teljesen ugyan az lesz, mint amit most látsz. A helyedben készítenék egy image mentést a rendszerről és átlőném ahci-re. Ha valami elakadna, még mndig van mentésed a régi rendszerről, azonban ha minden oké, akkor ezt klónozhatod is az ssd-re. Nem tudom a win10 milyen könnyen áll át, win7-nél csináltam csak ilyet. Azért jobb biztosra menni.
Csak a wint szükséges klónozni, a másik partíciót klónozhatod vagy másolhatod is, ugyan az lesz a végeredmény.
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Crucial 240Gb-os ssd-t. A Win 10 64 bit Enterprise os-t akarom át klónozni ezen cikk alapján [link]. Viszo t nem tudom hogy mikor állítsam a Biost AHCI-re ilyenkor.
Valamint nekem csak az alap win van a főmeghajtón. A telepített programok egy másik partíción. A másodlagos partícióról is ugyan így klónozzam át a dolgokat, vagy sima másolással? Bocs, de olyan sok cikket olvastam, meg kerestem fórumokat, viszont ezekre nem találtam választ. Egyik partíción sem éri el az adat menbyiség az 50GB/partícó méretet. Az ssd-t is partícionálnám 100/140 GB arányban.
Szerintetek hogy csináljam? -
King Unique
titán
válasz
No.01 #104146 üzenetére
Ha most az a gond, hogy a klónozás és a HDD kivétele után az SSD-ről nem bootol a W10, akkor vagy az UEFI BIOS boot beállításai nem jók nálad, vagy a klónozás mégsem volt teljesen sikeres, vagy a HDD-n volt valamelyik rendszer számára fenntartott partíció és annak hiánya miatt. De az utóbbi akkor lehet reális, ha eredetileg több HDD / SSD volt a gépben a korábbi telepítésnél.
-
No.01
addikt
válasz
King Unique #104135 üzenetére
Klonoztam a regi HDD-t as uj SSD-re. Siker.
Kivettem a regi HDD-t es betettem ugyanabba a foglalatba az uj SSD-t amire klonozva lett a rendszer.
Ennek ellenere az UEFI BIOS fogad.V.mit kifelejtettem vagy??
(Meg sosem upgradeltem igy bocs ha nagyon alapveto vagy/es hulyeseget kerdeztem) -
válasz
Csupingo #104142 üzenetére
Kikapcsoltam a gyors indítást, illetve megcseréltem a két SSD SATA kábelét, de ugyanezt csinálja
Valami pedig a kábelekkel lesz, mert nemrég klónoztam a rendszer SSD-t, hogy kipróbáljak egy másik SSD-t, hogy indul-e (ezért le kellett húznom ideiglenesen) és ez a kurzor ugrálás azóta van. Eddig csak bal oldalon felül villogott, de azt azóta, hogy megvettem az alaplapot, procit, memóriát.
Viszont már kezd idegesíteni, főleg, ha nem indul a gép. Cseréljem ki az összes SATA kábelt? 5 meghajtó van a gépben.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ezt a csodálatos újítást, hogy ha lehúzom a notit a tápról akkor úgy marad a fényerő, nem lehet visszaállítani valahogy? Sose kellett fényerővel babrálnom, most meg minden egyes alkalommal ha bedugom vagy kihúzom azt kell állítgatni....
-
Csupingo
veterán
válasz
Dark Archon #104141 üzenetére
Nálam ilyen boot furcsaságokat elmozdult sata kábelnél csinált.
Esetleg kapcsold ki a gyors rendszerindítást, ha még be van, az sok win 10 furcsaságon segít.
-
Hali,
EZ a fajta bootolás mitől lehet?
Az esetek 45%-ban elindul a gép, a másik 45%-ban a kurzor bal oldalon felül villogva marad és ennyi. A maradék 10%-ban bejön a BIOS. Konfigom az adatlapomon.
Bármi ötlet? Amit próbáltam, hogy a NetBIOS Helper-t kikapcsoltam a szolgáltatások közül, de semmit nem segített. Win10 verziója 1809-es, de a kezdetek óta ezt csinálja.
Előre is köszi,
-
DrDobos
őstag
Hali!
Játszani szeretnék win10 alatt, viszont nem engedi elinditani msvcr100.dll és msvcp100.dll hibával. Tudtok segíteni? -
dudu5130
őstag
Üdv!
Ma lefrissítettem az 1903-as verzióra rendszert és a játékok mind leállnak. PUBG, BF 3-4 szinte egyből leállnak, crash üzenetet küldenek. Iagzából más nem történt csak egy frissítés, szóval én arra gyanakszom. Tudok valamit tenni ellene? -
King Unique
titán
válasz
No.01 #104133 üzenetére
Egyrészt az annyira nem meglepő, ha HDD-vel (pláne ha 2,5"-os, 5400-as) nem túl gyors a rendszer. Azon az SSD már önmagában sokat fog lendíteni és megoldja. Viszont ha nálad egyéb gondok (nem derültek ki mik) is vannak, akkor azt szimplán az SSD nyilván nem feltétlen fogja megoldani.
Másrészt, ha már korábban is klónoztál és az úgy oké volt, akkor nyilván most is lehetne a HDD-ről az SSD-re. Vagyis csak azért mert ki lesz cserélve a W10 alatt a háttér, nyilván nem muszáj a 0-ról újratelepíteni, egy belakott rendszernél meg pláne macerás tud lenn utána az újbóli belakás. Viszont ha nálad nem akkora gond az újratelepítés, vagy olyan problémák vannak, amiket lehet egy clean install megoldana, akkor nyilván az is megfontolandó, pláne az utóbbi esetben.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Kisse bugyuta kerdessel farasztanam a nagyerdemut:
Adott egy gep amiben megvasarlas napjan cserelve lett a gyari HDD a merete vegett.
A gyarilag telepitett Win10 Home egyszeruen klonozva lett az uj nagyobb HDD-re. (lehet hiba volt de a geppel jott HDD-vel kisegitettem egy baratomat igy o kapta meg formattalas utan)
Az uj HDD vigan mukodott, mostansag viszont rendetlenkedik es nem is tul gyors igy ujra frissitenek egy SSD-re. Nemreg volt egy rendszer ujratelepitesem, de nem a 0-rol hanem csak a menubol ugy, h a fileokat is megtartottam. Sajna a hibak nem multak el teljesen, de ez lehet mar a HDD hibaja is nemcsak a Win-e.Kerdesem az lenne, h ha csak szimplan klonozom a jelenlegi HDD-et az jo megoldas lehet-e vagy elotte nyomjak egy teljes visszaallitast esetleg? vagy az raer klonozas utan is (igy ugye atvihetnem az adatokat is a rendszerrel egyutt)
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A Win10 frissítése óta (1903) a Chrome nem castol semmit! Kiírja, hogy átküldte a videót a TV-re, de nem történik semmi. Ilyenkor mit lehet tenni? -
lac14548
aktív tag
Ezen a hálózati helyen nincs fájlmódosítási jogosultsága. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával.
Ezt a windows hibaüzenetet kapom, ha bármit le akarok tölteni (Chrome).
A meghajtó nem hálózati, a rendszergazda én vagyok, legális Win10 home.Mi lehet a baja?
Eddig működött... -
pusszycat
nagyúr
Hogy lehetne beállitani,h alvó módban maradjon 24 órát??? A hibernálás nekem lassu az nem jó.
-
chungee
addikt
Reggelt!
Hol tudom azt beállítani hogy hosszabb tétlenség után alvó állapot helyett gép kikapcsolás legyen
-
Geth
veterán
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Először telepítettem win10-et de ott tartok hogy kivágom a gépet.
A konfiggal minden rendben (i5 4460, 8GB, GTX770) de a problémám olyan hogy eleve lassan áll fel a rendszer és amikor csak mappát nyitok meg már az is laggol, egyáltalán nem smooth a rendszer. Példának azt tudom mondani hogy olyan mint amikor win7en még nem volt telepítve a vga driver. Csak itt telepítve van. Mit csinálhattam rosszul? Köszönöm!
-
rétisün
veterán
sziasztok,
a win 'beépített' e-mail alkalmazását használom, nem is volt vele eddig gond, csak pár napja az értestési területen a törlés helyett archíválás van, azaz nem tudom innen törölni az e-maileket. hogy sikerült ezt átállítanom, és ami fontosabb, hogy tudom visszacsinálni, hogy törölni tudjak archíválás helyett?
köszi!
-
-
törölt tag
válasz
dethroner #104114 üzenetére
Nem tájékozódtál rendesen. Az N (és KN) változatokat muszájból csinálta a Microsoft, hogy az EU és Dél-Korea rendelkezéseinek megfeleljenek. Ha később bármi multimédiás problémád lesz: nem megy videó, hang, vagy pl. rákötöd a mobilod a gépre és nem ismeri fel, egy program hivatkozna a hiányzó elemekre, akkor jusson eszedbe azért történik mert kiherélt verziót használsz. Egyébként a normál Windows-ból pár kattintás eltávolítani a Windows Media Playert és a Film&TV appot és ez nem zavarja a rendszer többi részét. Ha megtartod mégis ezt az N-es rendszert szenvedni, akkor majd új build-re frissítés előtt mindig nézd meg elkészült-e hozzá az új media feature pack.
-
dethroner
veterán
válasz
#86564352 #104112 üzenetére
Azt olvastam hogy az N nem tartalmaz média playert, ami nem tűnt rossz ötlenek, mindig utáltam a gyári playert, hogy mennyire nem volt jó semmire, se flac lejátszás, se MKV film, egy darab szar. Nem gondoltam hogy hiányozna. Felraktam a linkelt packot és életre kelt, köszönöm
-
törölt tag
válasz
dethroner #104105 üzenetére
Sejtettem Windows öNgól változatról van szó. Az N-esből hiányoznak a média képességek. Egy külön media feature packot telepíthetsz hozzá, de néha azután is a csillagok állása kell hozzá ne legyen probléma. Inkább telepítsd újra a gépet normális rendszerrel, egyáltalán miért azt raktad fel?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy észrevételem, ami talán azoknak lehet hasznos, akiknél az a jelenség van, hogy feltelepül a frissítés, újraindítást kér, és restart után továbbra is megmarad, és újra települne.
Nálam is ez volt, amikor a frissítés után újraindítást kért. Én ekkor a start menüből indítottam újra. Ekkor jelentkezett a hiba. De ha a frissítés után megjelenő ÚJRAINDÍTÁS MOST feliratra kattintottam, minden rendben volt. -
EV6
csendes tag
Majdnem ott tartottam, hogy végre átállok 10-re 7-ről, mert céghez vettünk egy lapost, ami Win10 only és ahogy telepítgettem, egész megtetszett, úgy tűnt, már nem az a bughalom, mint az első releasek voltak. Ráadásul megjött a 10 bites színmélységet támogató GeForce driver, ami szintén Win10 only és nagy szükségem lenne rá.
Erre egy újabb banális hiba, ami fölött azért ültem pár napig...
Létrehozok egy VPN kapcsolatot, kipróbálom, csatlakozik, gond egy szál se. Másnap újra próbálom, csak Connecting..., aztán semmi. Mindent kipróbáltam, Wifin, mobilneten, vezetékesen, sehogy nem hajlandó. Végül az derült ki, hogy ha a tálcáról nyitom fel a network ikont, és ott nyomom meg a VPN kapcsolat mellett a Connect gombot, akkor nem működik, ha Control Panel > Network > VPN, akkor megy. Ugyanaz a kapcsolat természetesen. Fantasztikusan jó. Találtam fórumot erről, ott azt írják, 1803, 1809-ben is benne van a hiba, meg nálam a 1903-ban is.
Részemről most újabb 2 évig hanyagolom a 10-et.
-
bazsi83vp
senior tag
Sziasztok,
ha már windows update és egyéb kinek épp mi nem működik szarságok... néha lenne időm nekem is tesztelgetni az újabb kiadásokat és hibákat jelenteni, de munkára stabil desktop kell.Az megoldható, hogy a meglévő mellé egy másik partícióra telepítsek egy Insidert, amit szabadidőben használok és aztán minden okés, vagy a MS nem igazán örülne ennek? (Mi tudom én, hisztizik a fő windows a regisztráció miatt vagy bármi egyéb)
-
crylicious
lelkes újonc
Sziasztok!
Kis segítségre van szükségem, remélem jó helyen érdeklődöm. Adott egy vinyó, amit a mai napig használtam win7 alatt. Ma vettem egy ssd-t és felraktam rá a win10-et. Ezután gondoltam, hogy visszakötöm az eddig használt hdd-t és formázom, de a lemezkezelő egyáltalán nem látja. Mi lehet ennek az oka? Köszönöm!
-
szaniszlokar
aktív tag
A tesómnak vásároltam a lizengo kldalon w10 licencet. Online nem aktiválódik, azt irta a cég, jogy válasszam a telefonos aktivációt.
Azt írta a support, hogy a "slui 4" parancsot futtassam és akkor előjön a telefonos aktiváló párbeszédpanel. Ha beirom a fenti parancsot nem tortenik semmi sem. Az asztali gépemen kipróbáltam, ott működik, de a laptopon nem.Mi lehet a gond, tudna valaki segíteni?
Máshogy elő tudom hívni azt a panelt?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Natural Titanium Titán stílus, Pro teljesítmény - 2028. 07. 19
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest