Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Valami gond van a pendriveal. Javasolt pl h2testw.exe vel ellenőrizni..
De ha 100Mbps netnél alacsonyabbal rendelkezel akkor amúgy is javasolt hddre iso fileba letőlteni és kézzel átmásolni fat32 penre a tartalmát..
-
-
-
Sirandrish
legenda
Heyho!
Lenne egy kérdésem!
USB-ből szeretnék Win 10 telepítőt csinálni, de valamiért nem akar sikerülni.
Hivatalos MS oldalról tölteném le...a letöltésig el is jut, majd a vége felé kapok egy 0x80042405 - 0xA001B hibakódot.
Próbáltam Fat32, és NTFS fájlrendszerrel is, de mindkét esetben ez történik..
Ötlet? -
A defendernél a gyors vizsgálatnál hogy lehet, hogy egyszer 1x ezer fájl vizsgál meg, máskor 2x ezret? Csak érdekességképpen jutott eszembe. Azt írja ott vizsgál, ahol a leggyakrabban találhatók veszélyforrások. Ha ezek ugyan azok a mappák állandóan, miből adódik az eltérés?

-
Geth
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
kiismerted a rendszer minden apró elemét
Haha, I wish (egyébként baromira nem is célom, szerintem nem sok ilyen ember lehet a világon). Inkább picike szelete lesz az, csak ami zavar, azt megoldom.amíg én megtalálnám azokat a beállításokat ... annyi idő és energia ráfordításával 2x viszem el nyaralni a családomat
Igen, ezzel gyakran találkozom, nagyon sokan rettenetesen rosszul "keresnek" a neten, ha egyáltalán, valahogy elkerüli őket az információ.
Egyébként miért nem kéred/fizeted meg pc-szervices ismerőst? Oh wait...
Néha azt érzem, valami nem stimmel a windows felhasználóbarátságával, mert egyes esetekben emelt szintű "pilótavizsga" kell a bugok elhárításához.
Ó, ne érezd a Win-t kivételezettnek. Egyébként van akinek a hibákkal való szívás platformfüggetlen élmény, bugmágnesnek hívom a jelenséget
-
zolee001
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Teljesen igazad van,de tegyük hozzá,hogy a shut down gomb a start menüben 2006 (Vista) óta disz mert alapbol akkor kezdte el ezt a methodust az MS
Megoldás a fenti problémákra? Brand gép elöretelepitve,nem dzsunka hardwarekböl /driverekböl összetákolva és láss csodát minden müködik
Hátránya ,hogy zsebbenyulós müvelet -
zolee001
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Egy SSL Cert hibára az a megoldás,hogy telepitse ujra? Bravo
Ugyan áruld már el mert terjeszted a mannát,hogy pl a chipset drivereket (intel chipset esetében az Intel gyártja ugye) miért a Windows Updateröl tölste le?
99%-ban a Microsoft által kiadott standad drivert telepit
A hardware gyártoja esetleg nem tudja jobban ,hogy mit gyárt?
Pl egy Network card drivert hasonlist össze az MS által telepitett egy egy gyártó által kiadottal (megsugom hogy megsokszorodnak a beállitási lehetöségek)tomcat78: Viruskergetés valamint proba másik böngészövel avagy browser reinstall
-
"Azért mert valaki nem akarja/tudja megoldani a problémát (és helyette kevésbé kényelmes workaroundot alkalmaz), nem jelenti automatikusan azt hogy lehetetlen"
Te nem vagy átlagos felhasználó. Neked vagy ez a munkád, és az év szabadságokkal mínuszolt összes napján ezzel foglalkozol, vagy megszállott hobbipécés vagy, akinek az élete jelentős részét ez tölti ki. Naná, hogy nálad minden jól működik, mert kiismerted a rendszer minden apró elemét. De a felhasználók 99,9%-a nem ilyen, és az életük csak nagyon kis részében tudnak, akarnak ezzel foglalkozni. Például, amíg én megtalálnám azokat a beállításokat a hálózati megosztásban (vagy másban), amik biztosítják, hogy az alvó gép ne induljon el magától, és véletlenül se ragadjon be a gépem az alvásba, annyi idő és energia ráfordításával 2x viszem el nyaralni a családomat.
Ezért természetesen inkább a workaroundot választom, választjuk, tehát konkrétan inkább kikapcsolom a gépet. 
Néha azt érzem, valami nem stimmel a windows felhasználóbarátságával, mert egyes esetekben emelt szintű "pilótavizsga" kell a bugok elhárításához, a tényleg zökkenőmentes működéshez. (Persze lehet, hogy ez más os-ben is így van, nincs benne tapasztalatom.) Lehet, hogy a rendszerben benne van a megoldás, de erre csak jelentős fórumozás, meg utánajárás, meg időráfordítás után lehet rájönni. Persze már látom is magam előtt a reakciókat, úgyhogy be is fejeztem.........
-
Cs1csó
titán
Üdv, adott egy Lenovo G720 (G700 ideapad család) notebook amiben van egy 1TB-os HDD és az optikai meghajtó helyére be lett téve egy Kingston A400-as 240GB-os SSD.
Az a gond, hogy ha UEFI-ben elkészített telepítőt dugunk a gépbe akkor fel tudjuk telepíteni de indításnál hiába vana BIOS-ban miden UEFI-re állítva - letiltott vagy engedélyezett secure boot mellett is - nem töltődik be a Windows mert nem találja.
Ha Legacy-ra állítjuk és Legacy-s - BIOS MBR - pendrive-os telepítést indítunk akkor pedig azt írja, hogy erre a kötetre nem telepíthető mert a BIOS-ban a lemezhozzáférést engedélyezni kell (secure boot ki-be mellett is ezt csinálta)
Kicsit belefáradtam, lehet nem voltam a leírásban pontos esetleg holnap tudok pár képet lőni a bios-ról hogy mi hogy van, ha esetleg kellene.
SŐT még azt is csináltuk, hogy a HDD-t kivettük és a helyére tettük be az SSD-t de úgy sem sikerült.
tomcat78
HA nem jött még érdemi válasz: csinálj egy tiszta telepítést, kezdésnek ne tegyél fel manuálisan pl. chipset és hasonló driver-eket hagyd a Windows-ra kivétel: VGA és audio driverek.
-
tomcat78
őstag
Erre valaki:[link]

-
ddmb
aktív tag
1903as Windows itt-ott felébred Sleepből. Hiába állítottam a Sleep -> Allow wake timers opciót Disabled-re... valamilyen más beállítás, hogy nekem sleepben maradjon, ha abba rakom?...
-
Geth
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
Nekem tök mindegy, hogy az az 1-2 progi ami épp kell, betöltve ott van-e egyből, vagy én klikkelek rá.
Másnak meg kényelmesebb ahogy én is használom, ez van
a hálózati megosztásra gondolok, ami esetleg beindíthatja
Bizony, többek között ha nincs jól beállítva a hálózat, egy kósza WoL packet és már ébred is a gép.
Nálam nincs ilyen probléma, utoljára a HomeGroup alatt találkoztam vele, de az már a múlté.számos gépet hoztak be hozzá, ami alvó módból egész egyszerűen nem ébredt fel. Nem tudom, hogy van-e itt másnak ilyen tapasztalata
Jelen
az egyik gépem pontosan ezt csinálta. Egy BIOS beállítás okozta, de lehet akár driver probléma is (nagyon ritka esetben vmi hw nem támogatja). Miután kisakkoztam a beállítást, gyönyörűen működött és azóta is 
Azért mert valaki nem akarja/tudja megoldani a problémát (és helyette kevésbé kényelmes workaroundot alkalmaz), nem jelenti automatikusan azt hogy lehetetlen, de ehhez a konkrét esetet kell ismerni.
(Nem emlékszem hogy találkoztam-e olyan géppel, amivel végül ne oldódtak volna meg az ilyen jellegű problémák.) -
Az első mondatoddal jelzed, nem érthető mit és miért kérdezek, aztán válaszolsz arra, amit elvileg "nem értettél".

"minden egyes alkalommal a hosszabb felkeltés helyett kivárni az indulást majd utána megvárni amíg elindul a fejlesztőkörnyezet, adatbázishoz progi, webservice-hez progi, böngésző a nyitott tabokkal, stb?"
Oké, értem, te ilyen szinten dolgozol a géppel, és jól jön, hogy folytathatod a munkát. Én, és szerintem nagyon sokan nem így használjuk a gépünket. Nekem tök mindegy, hogy az az 1-2 progi ami épp kell, betöltve ott van-e egyből, vagy én klikkelek rá.

Én sokáig mindig teljesen kikapcsoltam a gépem, aztán átálltam az altatásra, és megkedveltem a gyors leállást és indulást. Használtam is egy jó ideig, amíg rá nem jöttem, hogy alvó módból időközönként magától is beindul a gépem. Nem igazán tudtam analizálni, hogy mitől, de a hálózati megosztásra gondolok, ami esetleg beindíthatja. Ez az egyik, ami miatt mostanában kevesebbszer altatom, inkább teljesen kikapcsolom. A másik, hogy egy pc-szervizes ismerősöm figyelmeztetett, sok baj van az alvó móddal, számos gépet hoztak be hozzá, ami alvó módból egész egyszerűen nem ébredt fel. Nem tudom, hogy van-e itt másnak ilyen tapasztalata, de ez a csávó vagy 20-25 éve ezzel foglalkozik saját üzletben, nem nyeretlen kétéves, elhiszem neki, amit mond. Ennek ellenére szoktam altatni a gépet, de most már csak akkor, amikor tényleg rövid idő múlva visszatérek.
A hibernálást nem használtam sosem, és nem tudom, hogy arra is vonatkozik-e, amit a szervizes mondott. -
Nkboy
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
Nkboy
üzenetére
Attól még meg lehetne próbálni restartolni a rendszert, vagy eleve kikapcsolni (ha be van) az említett funkciót és úgy leállítani-indítani, majd csekkolni. Meg esetleg a jogosultságokat is, bár ha mappát enged létrehozni, módosítani, akkor nyilván van ahhoz (is) engedély. Aztán azt is meg lehetne nézni, hogy nem lett-e tárolóhelyként beállítva a HDD, mert bizonyos esetekben akár az is okozhat hozzáférési gondokat. A fájlkezelővel meg a rejtett és védett fájlok megjelenítése lehetőséget bekapcsolva kellene ránézni, nem default beállításokkal, amikor eleve nem látszik minden.
Ha az előbbiek nem oldják meg és kellenek róla az adatok, akkor marad jobb híján az adatmentés külső programmal. Majd utána a formázás, vagy a teljes újraparticionálás, végül pedig az adatok visszamásolása.
-
Nkboy
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ez egy külön merevlemezen lévő partíció. A rendszer SSD-n van. Végig ebben a gépben volt. Talán egy hónapja lett újratelepítve a Windows 10,de előtte is az volt rajta. Annyi történt, hogy tegnap bekapcsoltam, és nem láttam rajta semmit. Minden más adatom megvan, egyedül ezen nem látok semmit. Fogalmam sincs mitől lehet, ötletem sincs mi okozhatta.
Ha például létrehozok egy új mappát, azt látom, de a régi dolgaimat nem.
Mindegy megpróbáljuk az adatvisszaállítást. -
King Unique
titán
válasz
Nkboy
üzenetére
A két screenshot eleve ellentmondásos, a TreeSize szerint nincsen rajta semmi, max. az alap, rejtett rendszermappák. Ellenben a Windows tárhelyelemzője szerint meg igen, képek, videók stb., úgy már stimmel a 27 GB körüli foglalt terület.
Nem lettek egyes mappák átirányítva, az alapértelmezett mentési helyek piszkálva? Ez az E meghajtó csak egy külön partíció, vagy külön fizikai lemez, végig ebben a gépben volt, vagy előtte másik gépben szintén W10-zel használva, ott lettek rámásolva az adatok? Ha az utóbbi és ott be volt kapcsolva a gyorsindítás, majd úgy lett leállítva a rendszer, utána pedig átrakva a mostani gépbe, akkor az magyarázná, hogy miért nem látszanak a fájlok.
-
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
zolee001
üzenetére
Az igaz de, kíváncsi lettem volna, hogy mi volt a gond vagy mitől jött helyre

Az eredeti HDD-t meg az optikai meghajtó helyére teszem be ha megjön Alirol, de azt inkább már az asztali PC-n fogom előtte inkább megformázni.
Köszönöm a segítségeteket és a linkeket, hasznos volt és a régi Win beszerzési helyet! -
zolee001
őstag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Akkor probléma megoldva:-)
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
zolee001
üzenetére
Nos, átállítottam, "MBR és UEFIS gépekre a pendrivet látja de a képfájlt meg nem.
A BIOS beállítás, oké így?http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=614IMG_20190713_145247.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=978IMG_20190713_145253.jpg
UP:
Ez érdekes, most meg kihúztam a pendrivet (pedig nem telepítettem a régi Wint) véletlenül csináltam egy újraindítást pendrive nélkül és betöltött a win és aktiválva is lett, esküszöm nem értem... -
King Unique
titán
válasz
zoltannagy
üzenetére
Ez az opció MBR | NTFS | aktív partíció beállítást használ, ellenben főleg laptopoknál UEFI-s bootolásnál és telepítésnél a FAT16/32 fájlrendszerszer a támogatott az ehhez használt pendrive-on. Vagyis egyik opció, hogy legacy (CSM) mód szerint telepítesz, oda jó ez a beállítás. Ha UEFI szerint akarsz, akkor a Rufus 2.X verziójánál a legördülő menüben vagy az MBR-UEFI (MBR | FAT32 | aktív partíció), vagy az GPT-UEFI (GPT | FAT32) beállítást választod, illetve a 3.X verzióknál az utóbbit.
-
zolee001
őstag
Windows server devices failing to boot with error 0xc0000001, Microsoft is working on a fix
Remélem jövö héten az Inspire konferencián a WU Team kimegy a szinpadra az Insider Team-el együtt és jelenlévök megköszönhetik nekik a fantasztikus munkát (egy 9mm es golyoval)
-
-
zolee001
őstag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Gondolom UEFI-s a gép igy a Rufust állitsd UEFI-re és ugy csináld meg a telepitöt
-
zoltannagy
aktív tag
Rufus-al csináltam telepítőt de most meg nem látja a gép a pendrivet.
Máshogy kell beállítanom az ISO képhez a telepítést vagy mit rontok el?
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=896pendrive.jpg
-
King Unique
titán
válasz
Nkboy
üzenetére
Lomtár, lapozófájl, rendszer-visszaállítás, új tartalmak mentési helyének módosítása?
Aztán a fájlkezelőben a rejtett és az operációs rendszer védett fájljainak mutatása be van kapcsolva, gépházban a tárhelyhasználat, külső programok (SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat) mit mutatnak, mi foglalja a helyet?
Az pedig nyilván amúgy sem reális, hogy egyáltalán nincsen rajta semmi, mert biztosan van egy System Volume Information és jó eséllyel $Recycle.Bin rejtett mappa is, amelyek mérete és tartalma a jelen esetben érdekes lehet.
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben, köszönöm a válaszaitokat!
Megpróbálok feltenni egy korábbi Win10-et rufus-al és remélem felmegy...
UP: Nincs rajta Recovery ez így igaz illetve eredetileg 8 volt rajta de frissítettek 10-re és Én már így vettem meg Win 10-el. -
zolee001
őstag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Akkor ezt a gépet Win8 cal adta el a HP amit lehetett upgradelni 10 -re és most is müködni fog,ez a jogi oldala a dolognak
Azt mondtad,hogy gyárialg Win10 volt rajta de kiderült mégsem,igy ha még létezne is rajta Recovery akkor a géppel eladott oprendszert telepitené vissza.(gondolom win 8 cat)A problémáddal nem jutunk elöbbre mert te most szeretnél windows 10 zet telepiteni amibe beledöglik a gép az okát pedig igy egy forumon keresztül nem fogjuk kideriteni
Megprobálhatod a 1809 es buildet telepiteni rá ,hátha
-
King Unique
titán
válasz
zoltannagy
üzenetére
Vannak az alább linkelt említett hibaüzenetre általános megoldási javaslatok, azokat is ki lehetne próbálni, ha eddig nem történt meg. Meg lecsekkolni a letöltött ISO-t és a pendrive-ot is, szükség esetén kipróbálni akár másikkal is telepítést. Sőt, akár másik Windows 10-verzióval is, vagyis ha az aktuálisnál (1903) rendre az említett probléma van, akkor próbáld a 1809-essel, amit pl. a TechBench weboldaláról is le lehet tölteni. A gyári recovery lehetőség meg szép és jó (már ha van és működik esetedben egyáltalán), de az rendszerint úgysem az aktuális Windows 10-verziót tartalmazza, hanem régebbit. Ha sikerül is visszaállítani, akkor jó eséllyel upgrade-elni kell egy újabb verzióra. Ha másik Windowszal, netán másik platform rendszerével előtelepítetten érkezett a laptop, akkor arra visszaállítani meg nyilván nem sok értelme van, ha közben eleve W10-et akarsz rajta használni.
-
-
Nkboy
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Van négy darab partícióm ( C, D, E, F). Mindegyiken látok mindent, csak ezen nem. Tudom, hogy van rajta adat, én másoltam rá.
. És nem értem mi történt, semmi nem lett állítva, se jogosultságok, se semmi.Ha pendrive-ról indítok egy Ubuntu - t, ott sem látni a tartalmat. Rejtély.

-
zoltannagy
aktív tag
válasz
zolee001
üzenetére
Mikor az ESC-et nyomom , hogy felkínálja a lehetőségeket, BIOS stb. ott nem látok Recovery Menüt.
Akitől vettem megbízható és ezt írta, mikor rákérdeztem a kulcsra.
"Nem kell a Win 10-hez semmilyen kulcs, a BIOS-ba van beleírva, szóval ha telepíted, akkor kiolvassa onnan és egyből aktiválva lesz.
https://support.hp.com/hu-hu/document/c05175986
" Az OEM aktiválás 3.0 (OA3) a gyárban történik. Az alaplap BIOS rendszerébe a gyártási eljárás során egy digitális termékkulcsot (digital product key, DPK) telepítenek.""
Igen, telepítés végére aktivált lesz. De eredeti Windows-t rakj, Microsoft oldaláról lehet leszedni ilyen Win 10 telepítő készítőt.'Akkor most mi lenne végül is a megoldás? Mert már teljesen tanácstalan vagyok, de a kulcs most egy másik kérdés mert ettől függetlenül, nem tudom telepíteni

-
zolee001
őstag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Ezen ne keress elöretelepitett Windows 10 zet mivel ezekkel került forgalomba:
Windows 8 pro 64
Windows 7 Pro 64 (available through downgrade rights from Windows 8 Pro 64
Windows 8 64
Windows 7 professional 64
Windows 7 home premium 64
Windows 7 home basic 64
SUSE linux enterprise desktop 11
FreeDOS 2.0
Ha van is rajta Recovery akkor a fenti Windowsokat tartalmazza -
zolee001
őstag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Amennyiben üzletböl vásárolt HP akkor elvileg létezik rajta egy "recovery" partició ami tartalmazza a komplett oprendszert valamint a hozzáadott programokat (és vagy szemetet is)
HDD vissza a gépbe,elinditod és vagy a programok között van egy HP "Recovery" program ami visszaállitja 1 gomgnyomásra gyári állapotba vagy készithetsz vele USB telepitöt amivel az SSD csere esetén is a gyári OEM elötelepitett WIndowst tudod telepiteni
Másik verzió,hogy valami bill kombinációra vagy spec gomb megnyomására jön elö a "Recovery " menü
Ezt a géped pontos tipusának a user manualja taglalja -
zoltannagy
aktív tag
válasz
zolee001
üzenetére
Nem tudom melyik build azt honnan tudom meg?
Annyira azért nem vagyok benne profi sajnos, annyit csináltam, hogy mikor az eredeti HDD benne volt a gépbe akkor töltöttem le (tegnap) hivatalos oldalról pendrivere.
Ezt írtad:
"avagy a HDD-n elvileg van egy REcovery partició amiröl egy gomgnyomásra ujratelepiti azt amivel érkezett"
De ezt hol tudom beállítani?
Mármint az SSD-n tudom mikor elindul a telepítő?
UP: kivettem az egyik memóriát úgy sem volt jó, így nem az a gond.
Meg mikor telepítettem kulcsot is kérne de azt hittem azt kiolvassa de akkor valamit rosszul csinálok valóban. -
zolee001
őstag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Az okay hogy Win10 Pro de melyik build?
HA most töltötted le az MS töl akkor a legutolsó 1903 névvel megáldottat akarod telepiteni amid eddig volt a HDD-n a gyári az tuti nem az
HDD átklonozás nem járható ut avagy a HDD-n elvileg van egy REcovery partició amiröl egy gomgnyomásra ujratelepiti azt amivel érkezett -
zolee001
őstag
válasz
peter.pap
üzenetére
A gépnév ugyanaz az gáz,az egyiket át kell nevezni mindenképpen
Apukád gépén engedályezed a Remote desktopot (start jobb gomb-system-remote settings-allow remote connection majd vegyél fel egy magadnak egy user accountot azon a gépen és engedélyezd a távoli hozzáférést neki)
Apukád routere (ha van) port forward- 3389 külsö port forward 3389 belsö portra és az adott gép (fix) ip cimeB verzió: Apukád a saját gépén: Windows gomb+R majd beirja msra és kitölti a varázslót megadva a te mail cimed elküldi és tze kapsz egy linket amire rákatt és benn is vagy
-
zolee001
őstag
válasz
zoltannagy
üzenetére
BSOD hibakod kellene (0xakármi ) vagy qr kodot kiir elvileg
A géped kompatiblis azzal a windows 10 verzióval amit éppen telepiteni szeretnél? (a 1903 mas sok hardwaren blokkolva van) -
peter.pap
csendes tag
Üdvözletem - először itt - kedves fórumtagok,
Egy kérdéssel indítanék;
Van valahol egy részletesebb video hogy két Win10 prof között, hogy lehetne remote desktopot beállítani (édesapámnak szeretnék segíteni, amikor elakad). Külön településeken lakunk, külön hálózaton is vagyunk (A gépnevek ugyanazok).
Nem szeretnék erre külön Teamviewert telepíteni, ha meg lehet default windows programokkal is oldani.
Köszönöm! -
zolee001
őstag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Hibakód vagy valami egyéb info?
-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék.
Van HP ProBook-om, kicseréltem a HDD-t SSD.re.
Pendrivere ráraktam a hivatalos oldalról letöltött Win10-et (elvileg a BIOS-ba van integrálva a kulcs).
Formáztam is telepítő alatt de mikor befejezi a telepítést és újraindulna, mindig ezt írja ki:
A számítógép problémát észlelt ezért újraindul összegyujtottunk pár információt, aztán újraindítjuk a rendszert".
De nem javul meg, mit tudok tenni?
Köszönöm aki segít, itt tökölök már vele egy ideje

-
koanla
aktív tag
Sziasztok. Aktiválós bajom van. Nemrég cseréltem hardvert. Hogy tudjam költöztetni, a régi gépem hozzákötöttem a Microsoft accountomhoz. Kicseréltem a gépet (alaplap, CPU, RAM) és el akartam indítani a régi SSD-vel. Nem tudta újraaktiválni valamiért. Aztán a régi SSD-t kivettem belőle, tettem egy friss installt az újra, beléptem a Microsoft fiókkal, de nem tudja újraaktiválni. Hibára megy és a hibaelhárítás sem tudja megoldani. Van erre bármi megoldás?
Köszönöm! -
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Vaó köszönöm szépen!
Közben kipróbáltam a hibernálást és tényleg kicsit lassabban áll le, azonban nagyon gyorsan beáll a win ahogy hagytam. 
Ha jól tudom asztali gépen a hibernálás alapból hibrid alvás lesz, így mindegy, hogy áramtalanítod vagy sem, ugyan az az állapot áll vissza, csak a sebessége függ attól, hogy lett-e áramtalanítva a gép vagy sem.
A gyorsindítás nem tudod véletlen mennyiben különbözik a hibrid alvástól? Ugye a gyorsindítást azért kapcsoltam ki, hogy ne kutyuljon bele a többi meghajtóba, mert van a gépben merevlemez és másik ssd is win7-el A hibrid alvás esetén azokhoz nem nyúl a rendszer?

Bocsi a sok kérdésért, csak pár napja használom a 10-et és ezeket a finkciókat még sosem használtam.

-
Cs1csó
titán
válasz
Lauda
üzenetére
ALVÁS: amikor a RAM feszültség alatt marad. Előnye, hogy nagyon gyorsan elalszik és fel is ébred a gép. Hátránya ha jön egy áramszünet akkor elszáll a RAM tartalma (a RAM csak feszültség alatt tudja megtartani a tartalmát)
HIBERNÁLÁS:
Ilyenkor a RAM tartalmát a gép kiírja a háttértárra - SSD vagy HDD - és utána áll le a gép. Előnye: a hibernálás alatt nem okoz problémát az áramszünet. Hátránya: mivel ki kell írnia a RAM tartalmát a háttértárra leállítás előtt és onnan kiolvasni ezért a leállítás és az ébresztés is lassú.HIBRID ALVÁS:
A két módszer kombinálása: leállításnál kiírja a tartalmát - ezzel védve van az áramszünet ellen - de közben a RAM is feszültség alatt marad és ezért az ébresztés gyorsabb, feltéve ha nem volt közben áramszünet mert akkor kb. olyan mint egy sima hibernálásból ébredés. A leállás lassabb de az ébresztés gyorsabb. -
-
Geth
veterán
válasz
qqcqqc
üzenetére
Egy böngészésre, multimédia fogyasztásra és játékra használt gépet nyugodtan ki lehet kapcsolni.
Egy böngészésre, multimédia fogyasztásra és játékra használt gépet nyugodtan altat a tulaj (pont van ilyen a családban
).
1-2 mp < 10 mp < 30 mp < 60-120 mp
Én a balszéléről választottam értéket.
Fun fact: amióta altatást használok, szinte alig megy kihasználatlanul a gép, mert vagy altatom, vagy alszik magától. Régebben (nem volt megbízható hardveresen/szoftveresen az altatás, stb) többször volt, hogy inkább hagytam bekapcsolva, főleg ha távolról is el kellett érnem.(#102724) Lauda: így van. Pontosabban desktop gépet hibrid altatom. Laptopon sima altatás, és ha x idő múlva még mindig nem kel fel/lecsökkenne az akksi töltöttség y szint alá, felkel és hibernál

Természetesen ha valami olyan frissül, akkor restart. -
-
Geth
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
Mit miért?
azt sugallják, hogy nem jó, "korszerűtlen", kerülendő a teljes kikapcsolás
Mert így nem kell mindig minden szirszart újra megnyitni?
Gondolod szórakoztató lenne minden egyes alkalommal a hosszabb felkeltés helyett kivárni az indulást majd utána megvárni amíg elindul a fejlesztőkörnyezet, adatbázishoz progi, webservice-hez progi, böngésző a nyitott tabokkal, stb?
Elég havonta a frissítés után, egyébként baromi kényelmes ott folytatni ahol abbahagytam.
A kerülendőt senki nem mondta, ahogy írták megvan a szerepe.(#102715) qqcqqc:
Hidd el, két alvó géppel és egy 0-24 NAS-al a top legkevesebbet fogyasztók között vagyok.
Nyilván egy megfelelően védett elektromos hálózat az alap, ha ez nincs, szerintem nem az a megoldás hogy akkor mindent áramtalanítasz (mi van ha pont be van kapcsolva?). A kikapcsolgatásnak itt pont erős workaround szaga van
Egyébként a hibernálás után pont 0 áramot fogyaszt és áramtalanítható. -
svgyula
addikt
válasz
qqcqqc
üzenetére
+1 Biztosan arra fele nincs soha vihar! Nálunk sajna 10 perc alatt keletkezik olyan zivatar, hogy a két utcával arrébb becsapó villám a hálózaton mindent agyonvág. De egy bekapcsolt gépet a szomszédnál a fába csapó villám elektromágneses impulzusa is kiteríti. Halt már meg így mobilteló is.Ezért nálam is ha elmegyek nyáron itthonról mindent áramtalanítok. Ja mielőtt valamelyik okostojás jön az "áramvédő" eszközökkel azt felejtse el. Az felénk csak a villám becsapásának a távolságán múlik mekkora kárt okoz! A haveromnál a lekapcsolt kapcsolókon keresztül égett ki az összes villanykörte
mondjuk ott 50 méterre volt a "forrás". Ezért használok olyan elosztót amiben a kapcsoló mindkét szálat megszakítja. De lehetne estig sorolni azokat a károkat amit csinál egy hirtelen jött zivatar. Arról nem is beszélve, hogy a gépem bekapcsolt állapotban azért eszik rendesen! Az 500-as táp határon dolgozik. -
válasz
liszi70
üzenetére
Mert ők így gondolják. 😁
Ên meg kikapcsolom. Minek fogasszon áramot, amikor tíz órát nem vagyok otthon. Ja és éjszakára is kikapcsolom. És áramtalanítom az egész rendszert egy kikapcsolható elosztóval. Így az én gépem túlélte a villámot, a szomszéd alvó gépe végleg elaludt... -
current
tag
válasz
üzenetére
Nem hiába, de nem voltam gépközelben eddig. Viszont nem értem a dolgot, mert nekem nem az óra hiányzik, nem kell az asztalra. Nekem az a kérdésem, jobbra lent, amikor rákattintok, lehetne-e, hogy az óra mutatós legyen, ne digitális. De persze lehet, hogy nincs ilyen lehetőség egyáltalán. Ez érdekelne, meg a másik, amire nem jött még válasz.
-
"Ha valaki még mindig ki-be kapcsolgatja a gépet, lesz szíves kivárni a folyamatot aminek a végén kikapcsol"
"Egyébként még mindig ott tartunk hogy leállítás. 2019 van, hah"
"A mi céges útmutatónkban spec. hibernálás van. Lehet nem véletlenül?"Ezek az utalások azt sugallják, hogy nem jó, "korszerűtlen", kerülendő a teljes kikapcsolás. Érdekelne ennek a miértje, mert eddig azzal találkoztam inkább, hogy érdemes teljesen kikapcsolni a gépet, mert a hibernálás, meg az altatás is hibalehetőségeket rejt magában, és időközönként érdemes teljesen kikapcsolni, újraindítani a rendszert, hogy 0-ról, alapról tudjon indulni.
(Én hosszabb időre kikapcsolom, várhatóan rövid időre altatni szoktam a gépet.) -
adika4444
addikt
Hali!
Két 1903-as Windows 10 Pro-n is tapasztalom, hogy Win+pont kombóra nem jön be az emojibillentyűzet.
Merre felé kutakodjak? Services.msc-ben engedve van az érintőbillentyűzet.
-
tomcat78
őstag
Sziasztok!
A gondom a következő-bár nem vagyok biztos benne, hogy jó helyen járok-az utolsó frissítés óta már kétszer össze omlott a gépem. Illetve bármelyik böngészőben próbálok egyes oldalakat megnyitni (pl humble bundle, motorsport.com) vagy nem jelenik meg rendesen, vagy valami lejárt tanusítvány miatt meg sem nyitja. Plusz szinte minden oldalnál, ha pl lapozni akarok, vagy linket megnyitni a következő felirat fogad:Misdirected Request. Pl itt, ph-n is. Aztán többszöri frissítésre betölti az oldalt.... Ötlet? -
Gyick
őstag
Üdv!
Az mitől lehet hogy a win 5 perc inaktivitás után át vált alvó módba?Az eneregiagazdálkodás-ban minden legalább 1 órán van,a séma speciális beállitásiat is átnéztem.Annyi hogy hdmi-n van rá kötve 1 monitorra a laptop.A saját kijelzőjével ezt nem csinálja.1 hetes clean install 1903-as.
-
Geth
veterán
válasz
üzenetére
Ha néha kinéznél a kocka vagy és nálad minden jó buborékból és néznél néha user szemmel is a rendszerre, akkor találkoznál egy csomó szituációval.
Aranyos feltételezés, de hidd el találkozok.
Akikkel ez szóba került, azóta már használnak pl. altatást/hibernálást, és nem is értik eddig miért nem
addig ne írja ki a gép, hogy kijelentkezik vagy shutting down (-ing formában se) amíg tényleg nem azt csinálja.
De azt csinálja. Csak lehet nem fog sikeresen befejeződni...
Ha pl. mindenhová odabiggyesztenék hogy "trying to", az egészen rettenetes lenne
-
general
addikt
Sziasztok! Kékhalál hibakódra Memory Management-et ír ki alul a win, mit lehetne tenni, tesztelni, hogy kiderüljön, mi a franc baja van?
Asrock H370M, ddr4 GSkill 3000 Aegis. a konkrét beállítást most nem tudom, de megnézem majd. nem az én gépem.
-
törölt tag
Én altatni szoktam többnyire, azért képzeld sokan leállítják mert X év alatt azt szokták meg. Ha néha kinéznél a kocka vagy és nálad minden jó buborékból és néznél néha user szemmel is a rendszerre, akkor találkoznál egy csomó szituációval.
"ha meg szó nélkül zárná be, jönne a habzó szájú adatvesztés komment"
Nem sikerült a lényeget megfognod: engem ugyan nem zavar ez, viszont azt gondolom jobb lenne úgy addig ne írja ki a gép, hogy kijelentkezik vagy shutting down (-ing formában se) amíg tényleg nem azt csinálja.
Adatvesztést jó, hogy említed: ma megint elfelejtettem a csodálatos UWP Snip & Sketch bezáráskor nem kérdezi meg mentse-e a cuccot, végül is csak két évtizedes megszokott dolog programok bezáráskor megkérdezik mentsék-e a cuccot tehát egy füst alatt megvan a mentés és zárás is, na ez az új csoda nem kérdi hanem szó nélkül bezárul elveszítve az anyagot. Felejtsd el a régi beidegződést, nyomj inkább extra lépésben Ctrl+S is az ember legyen a gépért
(vagy használd a jó öreg jól működő Snipping Toolt, vagy rakj fel 3rd party programot)Nem minden user error, lehetnek más ember számára furcsa dolgok ebben a rendszerben. (is) Tőlem a Win10 négy éves pályafutása során rendszerint megkérdeznek dolgokat ismerősi körben 14 évestől 64 évesig amire csak azt tudom mondani "MS logika" miatt van, kb. egy oldalas sablonból nyomom nekik a válaszokat mert rendszerint szóba kerülnek ugyanazok a problémák. Itt a fórumon is havonta többször ugyanazokat a köröket kell lefutni az MS logika miatt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

az egyik gépem pontosan ezt csinálta. Egy BIOS beállítás okozta, de lehet akár driver probléma is (nagyon ritka esetben vmi hw nem támogatja). Miután kisakkoztam a beállítást, gyönyörűen működött és azóta is